|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Mala sto lat!!!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
Adrianna88, gratulacje! Próbowałaś rodzic SN i w trakcie zrobili CC czy po usg od razu zdecydowali o CC ?
Moja Klaudia 2 dni młodsza, tez o tym szczepieniu muszę pomyśleć, moze w przyszłym tygodniu Samantha - biedny Max Siilmariien - moze rzeczywiscie tak jak Mała pisze kwestia oswojenia z wiązaniem. Moja koleżanka mowila, ze wiązanie kieszonki zajmuje jej moment i wykorzystuje chustę jak np synek zaczyna płakać w wózku na spacerze. W sumie nosidło tez musisz założyć na siebie i włożyć w nie dziecko, także różnica moze wynieść pewnie nie wiecej niż 30 sekund na korzyść nosidła Morelle - cieszę sie, ze Pestka lepiej U nas dzisiaj w miarę spokojny dzień. Idę juz spac i muszę nastawić budzik na polnoc. Ostatnie dwie noce Klaudia budziła sie 20 minut przed budzikiem. Ciekawe, czy to, ze juz nie spi po 7-8h wynika z tego, ze zaczęłam ja budzić czy moze mm juz jej az tak nie zapycha. Nie zwiększam porcji, a Klaudia rosnie wiec zapotrzebowanie ma większe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Samantha biedny Max! Dobrze że siku zrobione ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1445 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cienkie są z Lovi, ale dość drogie. Mi niestety sporo ich schodzi. Cytat:
Kciuki za dobrą noc ![]() Mojego pochwalilam, że spał w dzień 3 godziny to potem 6 nie spał... Cytat:
Cytat:
Szukam dalej sukienek, w których można karmić. Zastanawiam się nad takimi, są w róznych kolorach. Pierwsza typowo do karmienia, ma ukryte zamki. W drugiej nie jestem pewna czy można karmić, może to zakładanie to tylko atrapa? ![]() Kiepsko widzę wychodzenie bez małego. Wasze dzieci karmione na żądanie też mają dni kiedy chcą jeść praktycznie co godzinę? Mam zamrożone trochę pokarmu, ale odciąganie jest problematyczne - po ostatnim miałam taki nawał, że masakra
|
||||
|
|
|
#1446 |
|
Raczkowanie
|
U nas też Bartosz 😊😊
Szczepilismy 5w1 plus Wzw B. Na te 5w1 mieliśmy zalecenie ze szpitala. Tylko nie mam pojęcia dlaczego? Bartuś dziś po szczepieniu spał cały dzień z przerwami na jedzenie. Boję się że w nocy nie będzie chciał spać. Miałam decyzje o cc ze względu na brak postępu porodu. Całe szczęście bo mogło być tak że bym się męczyła kilka godzin a na koniec i tak by się skończyło cesarką. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1447 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że zageszczacz pomoże! Cytat:
|
||
|
|
|
#1448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz to bym może dała radę trochę małego w tym nosić , ale wiem z doświadczenia ze jak będzie miał tak ze 3-4mce to nie dam rady. Ze starszakiem nie dałam rady bo kręgosłup mi wysiadał kompletnie, a on był lżejszy. U nas siku już w normie. Za to brak kupy nadal. Wycierałam mu pupę to miał tyci żółte na odbycie czyli coś tam jest , ale nie wychodzi. Masowalam pupę i przygielam nóżki ale nic z tego. Także czekam. Nie jest płaczliwy jak wczoraj wiec dałam radę zrobić obiad. Cycki mi jakby się uspokoiły wiec cały dzień kp go. Naprawdę już nic z tego nie rozumiem . Chce żeby było już normalnie. Zwymiotował dwa razy - rano troszkę może bardziej ulał , a niedawno zwymiotował serwatka sporo. Teraz leży na mnie ale na plecach na poduszce i patrzy na wiatrak w suficie ![]() Zaczynam podejrzewać czy on nie ma problemów z wedzidelkiem. Niestety nie umiem sprawdzić tego bo nie chce mu grzebać w buzi. Jak zasysa cycka to tak jakby cmotka tak jakby nie mógł dobrze zassac momentami. No i zauważyłam ze ma takie coś. Widziałam to wcześniej , ale myślałam , ze to zniknie i było mniejsze a teraz jest większe. Wyglada jakby ząbek mu się wyżynał ale oczywiście to nie ząb. Mam nadzieje 😳🤔
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
Jon, ZUS ma 30 dni od złożenia kompletu dokumentów przez Ciebie lub pracodawcę. To cwaniaki. Spodziewaj się ostatniego dnia od złożenia:p
Śpi 3h? Zazdroszczę. Adrianna, gratulacje witam Bartusia :róża:Samantha, dobrze ze z Maxiem lepiej ![]() Jon, mnie tak po kąpieli zalewa zawsze. Niekontrolowany wypływ:p az nie nadążam stanika wkładać i wkładek. Jak aptrE na moje rozstępy na cyckach to chce mi się płakać ![]() Calineczka, obie suknienki bardzo ładne ![]() Samantha, a może to pleśniawka? Nie mam pojęcia. Masz jakieś krople z witaminą C? Mi położna kazała w razie czego przecierać gazikiem nasączonym kroplami właśnie. Boże,.padam. pochwaliłam się że mi dziecko noc przespało i moje nowe metody działają. Taaaaa. Przysięgam że już nie będę go chwalić. Tylko hejty. Całe popołudnie do 22 dramat. Kupy idą ale zielonkawe i rzadkie. Jak to jest że jednego dnia nie może zrobić kupy i tak jakby miał zaparcie a następnego rozwolnienie? I cały czas ryk nawet jeść nie chciał. Jak Jadł to zwracał. ja już wczoraj psychicznie upadłam. TŻ musiał mnie zbierać.bgdyby nie on to poległabym, schowała młodego gdzieś i wpełzła pod łóżko i zdechła w końcu młody zasnął jakoś niespokojnie. Obudził się z wyciem oczywiście. Teraz zrobił kupę i je. nie wiem co to bedIeWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1450 |
|
Wtajemniczenie
|
Pestycyda, współczuje
znam to - tez zawsze jak pochwale to musi się zepsuć, jakby specjalnie. Mam nadzieje ze po karmieniu zasnął ![]() U nas pierwsze karmienie i kałmageddon (pozdro Vadi ) - bilans - do prania moje spodnie i bluzka, jego body i skarpeta, dwie tetrowki, dwa podkłady, dywan jak ojca nie ma to trzeba się bawić na całego Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
My juz po karmieniu Wiki eksmitowana do łóżeczka na mnie zasneła jak tylko odłożyłam oczy jak 5 zł i coś ćwiczy w łóżeczku czekam czy zasnie czy bede musiała ją zabrać.
Wieczorem probowałam ululac ja we wozku to 30 min sie darła i musiałam wyjąć . Już mi rece opadają kręgosłup tak boli a nie ma mi kto nasmarowac jeszcze troche i już jej nie podniose bo nie dam rady. |
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Darietta
Idź.na dobry masaż ![]() Aggs Hahaha, niezła impreza u Was widzę ![]() Pestycyda Ojej, współczuję...oby noc była dobra dla Was. My.mamy 2kp. Właśnie byłam siku z nim przy cycku, tak krzyczał ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam takiej wit.c w kroplach tylko w proszku mam kurde😏 Bez kitu nie można nic chwalić. Ja już nic nie chwale tylko hejtem jadę Usypiam gada właśnie i mi sutki urywa 😩 Starszak robi hałas w swoim pokoju ubije go za chwile 😤😭🔫 A jeszcze muszę wykapać tego patafiana czyli starszaka
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Aggs, to mały ma wystrzał:p
Mój po karmieniu na szczęście zasnął i teraz dopiero się obudził. Może da.jeszvze po jedzeniu oko zamknąć. Samantha, to może.rozrobic tą.witamine.i tak mu przemywać? I tak się jej nie napije przecież Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas była pobodka szybka i kupa. Cycek i zasną i zaraz znów się zaczął wiercić ale spi. Jak się ogarnę sprawdzę czy nie ma kupy i idę spać bo ledwo żyje a rano mam gina. ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Dziewczyny a co do organizacji jedzenia to fajne są takie szybkie dania http://www.prudentpennypincher.com/5...-prep-recipes/ . Fajnym sposobem jest kupienie 3 pojemników szklanych lub plastikowych bpa free takich żeby włożyć potem do mikrofali i jednego dnia robicie jedzenie i wkładacie do tych pojemników żeby mieć na kolejne dni i tylko wyjmujecie taki gotowy pojemnik i podgrzewacie w mikrofali i Voila . Ja w szpitalu nauczyłam się jesc lewa ręka 😂 Jak mały mi wisiał w domu na cycku ciagle to ja łapałam obiad i np.widelec i łyżkę . Kotleta nadziewalam na widelec i go poprostu obgryzalam z tego widelca a resztę jadłam łyżka żeby nie nadkruszyć na małego 😜 Trzeba sobie jakoś radzić w życiu. Fajnym sposobem jest tez zrobienie sobie w torebkach mieszanki owoców i warzyw żeby potem sobie tylko taki mix wrzucić do blendera dodać jakieś proteiny w proszku , mleko i Voila. Można tez sobie zrobić chia puding w lodowce trzymać na dwa dni żeby mieć szybko co chwycić i wciągnąć. Ja lubię chia wymieszać ze smietana kokosowa do tego zgnieść banana i jagodami przełożyć w dużym słoiku Mason wstawiam do lodówki na kilka godzin i mam gotowy snack Można tez sobie ugotować kilka a nawet dozen jajek obrać je zamknąć w pudełku szczelnie i już się ma jakaś baze pod śniadanie naprzyklad 👍🏻
|
|
|
#1456 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój ma codziennie przynajmniej jedną 3h drzemke w ciągu dnia Ja na rozstępy już nawet nie patrzę bo bym się załamała.. Biedny Wojtek mam nadzieję że dzis będzie u Was lepiej ![]() Cytat:
ma rozmach!U nas wczoraj była taka wielka kupa że aż tata nie chciał do kąpieli chwycić a potem we wanienkę druga!W ogóle przeszliśmy na pieluchy rozmiar 2 bo wczoraj 5 razy zmieniałam prześcieradło osiurkane, wszystko mu z tych jedynek wylatywało. Ale nadal mam wrażenie że dwójki są wielkie. Teraz sobie leżymy i czekam aż mały pozwoli mi się ubrac i zjesc cos Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1457 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
Aggs haha
niezła impreza ![]() Pestycyda Sam współczuję ![]() U nas juz oczy jak 5zl :P możemy leżeć pod warunkiem, że jest glaskany :P |
|
|
|
#1459 |
|
Wtajemniczenie
|
moje dzieci jeszcze śpią ale pewnie to już nie długo.
pochwale sie jeszcze wcxoraj przyszły zaproszenia😊1503465228404.jpg1503465236878.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1461 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też smaruję bio oil, na brzuchu się rozjaśniły ale mam też z boku brzucha i na udach i one ani drgną a na piersiach nie smaruje bo nie chcę żeby mały się w tym umazałCytat:
Cytat:
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
Poprostu
Hehe a to cwniaczek malutki no cóż więc głaskaj w takim razie ![]() Etusia Bardzo ładne, musze też już zakupić. Na razie zaryzykowałam.i.kupiłam ubranko do chrztu. Dziewczyny jak.ubieracie teraz wasze maluchy? Bo u mnie teraz rano jest zimno dosłownie, zimno... ale w słońcu ciepło i masakra, widzę po.dzieciach ze już w domu chłodniej, bo np mają zimne dłonie a Hugo miał wczoraj też zimny nosek... ja np wiem, że mi wtedy zimno! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1463 |
|
Rozeznanie
|
Mala, ja mam ten sam problem. U mnie w domu jest chłodno, dzisiaj mąż ma puścić trochę ciepła w grzejniki. I rączki Ada tez ma zimne. Ale kark cieplutki. I chodzimy sobie w bodach na długi rękaw.
Pokaże Wam moją silną kobietke 😍IMG_20170823_085926.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
Calineczka - moja Klaudia nawet co 10min chce KP. Fajne sukienki - co do tej różowej, trudno po obrazku stwierdzić czy rzeczywiscie ma wiązanie kopertowe.
Samantha - nie musisz zaglądać Maxowi do buzi zeby sprawdzic wędzidełko. Jak płacze i otwiera buzie to wtedy język ma w gorze. Zobacz wtedy czy pod językiem nie ma błonki ktora jest przyczepiona do języka. Tez przy przyciśniętym wedzidelku Max nie byłby w stanie wyciągnąć język. Pestycyda - współczuje ciężkiego popołudnia. Tez lubię pudding chia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
Ale skodziaczek
Nulka a na spacer jak.ubierasz? My właśnie idziemy... chyba wezme po prostu gruby koc... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zakladam tez dlugi rekaw i spodenki tylko mam problem co na dwór założyć? |
|
|
|
|
#1467 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na spacery zakładam jej polarowa bluzę z kapturkiem i do tego przykrywam kocykiem. I chyba jej pasuje, bo od razu zasypia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1468 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podobne miałam na ślub i już się ucieszyłam ze mieszkasz blisko mnie a to inny Świebodzin ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja wczoraj byla w body i spodenkach a na wierzch bluza. Do tego kocyk minky. Córa widzę ze lubi ciepełko jak ja ![]() Dziś szczepienie. Koszmary miałam cała noc
|
|||
|
|
|
#1469 |
|
*sportaddict*
|
U nas też zimno! Ubieram głównie w pajace z długim rękawem, chociaż w połowę już się nie mieści!
![]() W ogóle synek codziennie umie coś nowego ❤ 2-3 dni temu miał totalnie wywalone na karuzelę z Tiny love (melodia, światełka i wiszące 2 zwierzątka), wczoraj już zwrócił na nią uwagę, a dzisiaj ok. 20 minut (!!!) się śmiał do karuzeli i skupiał wzrok ♡♡♡♡ tylko tak machal nogami ze zwrócił pół śniadania |
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
Etusiaaa - ładne zaproszenia
Nulka - śliczna córeczka. Mała! Ja bym na taką pogodę założyła bawełnianego pajaca/body i na to drugą warstwę, np jakąś bluzę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

Cały czas zaciskam kciuki żeby jak najszybciej udało się Pestce pomóc
A może pediatra mogłaby wypisać skierowanie do szpitala i tam przebadaliby Pestkę porządnie?
Trzymajcie się!

bardzo się cieszę 
niechże dziecię będzie łaskawe dla matki 

01 sierpnia 2015 
Mam nadzieję, że zageszczacz pomoże! 

jak ojca nie ma to trzeba się bawić na całego 

ma rozmach!
Też smaruję bio oil, na brzuchu się rozjaśniły ale mam też z boku brzucha i na udach i one ani drgną
a na piersiach nie smaruje bo nie chcę żeby mały się w tym umazał
możemy leżeć pod warunkiem, że jest glaskany :P

podobne miałam na ślub