Mamusie marcowe 2018 cz. 2 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-23, 10:23   #1771
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Heh czytalam ostatnio ze mozg w ciazy zaczyna sie przestawiac na tryb "myslec tylko o dobru dziecka" i reszte rzeczy, nawet bardzo waznych, pomija albo nie zwraca na nie takiej uwagi jak wczesniej. Ja tez mialam w I ciazy masakre z gafami, nazwalam to nawet "zbudynienie mozgu" moja siora tez ciagle cos miesza teraz a jest w II trymestrze.
To samo miałam w pierwszej ciąży 😱😱
Kurcze, muszę się ogarnąć. Podpisuje kontrakty gdzie nie mogę się pomylić nawet o 1grosz.

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny krwiak się zmniejsza, ma już tylko 1,8, tyle samo ma młody serduszko bije. Lekarz mało przyjemny przy usg. Mówi, że krwiak się zmniejsza. No to pytam co z dzieckiem czy wszystko ok. On mi na to, że usg mi przecież tego nie pokaże. No to pytam, że chodzi mi o to czy rośnie czy bije serduszko o podstawy. No to łaskawie odpowiedział, że tak

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
Super.

Nie wiem, w którym szpitalu leżysz, ale traktowanie pacjentek jest poniżej pasa.
Cytat:
Napisane przez Lenka_007 Pokaż wiadomość
U mnie tez bardzo mało znajomych ma już dzieci. Ale tak jak piszecie teraz jest troche inna sytuacja i decyzja o dziecku powinna być przemyślana i świadoma.
Dokładnie. Na studiach moja profesirod psychoterapii zawsze powtarzała, ze na dziecko trzeba mieć czas i pieniądze. Zgadzam się z nią w 100% .

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
o jak miło, że razem będziemy wyczekiwać i umierać z niecierpliwości

biedactwo
strasznie ciężko jak tak długo Cię trzyma
Nooooo
Juz wymiękam
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 10:25   #1772
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Witam sie
Uffff w końcu nadrobilam. Tyle pisać
Wczoraj ogarnął nas szał zakupowy. Mamy lodówkę i pralkę. (To czego nam brakowało). Dziś jedziemy po farby.
Gratuluję udanych wizyt
za dzisiejsze wizyty

Ja jeszcze tyle muszę czekać do usg 14.09

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 10:27   #1773
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Wśród naszych znajomych teraz się zaczęły ciążę i dzieci. No tylko, ze my juz jesteśmy po 30 i to trochę
My jako pierwsi mieliśmy dziecko, nie licząc mojej przyjaciółki, która urodziła mając 21lat, tyle że u nich była wpadka.

Teraz granica wiekowa mocno się przesunęła do gory. Normą jest, że kobiety w wieku 30-35 lat rodzą swoje pierwsze dziecko.
No ale życie jest inne. Każdy chce najpierw się w miarę ustawić, mieć jakąś stabilizację mieszkaniowa i finansową przede wszystkim. Mało kto to osiąga w wieku dwudziestu lat.
Stary 2017-08-23, 10:34   #1774
Pannkaka
Rozeznanie

Wsrod moich polskich znajomych dzieciatych na razie nie duzo, ale juz troche jest. Wiekszosc moich szwedzkich znajomych jest duzo starsza, wiec maja dzieci w tym samym wieku

Jeden z moich szefow na przyklad ma najstarsza corke tylko pare lat mlodsza ode mnie, a najmlodsza tylko rok starsza od mojej. Z druga zona
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 10:35   #1775
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Cytat:
Jest szansa, że dzisiaj, a jutro to już na sto procent

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
Super że z fasolką wszystko ok
Obyś jednak dzisiaj wyszła

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 10:37   #1776
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
o jak miło, że razem będziemy wyczekiwać i umierać z niecierpliwości

biedactwo
strasznie ciężko jak tak długo Cię trzyma
ano, ja jeszcze w pracy muszę powiedzieć, że będę musiała wyjść, a o ciąży nie wiedzą. najchętniej w ogóle bym nie mówiła no ale będę musiała kiedys...

Cytat:
Jest szansa, że dzisiaj, a jutro to już na sto procent

to super

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
W
Teraz granica wiekowa mocno się przesunęła do gory. Normą jest, że kobiety w wieku 30-35 lat rodzą swoje pierwsze dziecko.
No ale życie jest inne. Każdy chce najpierw się w miarę ustawić, mieć jakąś stabilizację mieszkaniowa i finansową przede wszystkim. Mało kto to osiąga w wieku dwudziestu lat.
no właśnie tak to wygląda tak powinno być, by potem nie musieć rwać sobie włosów z głowy...
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 10:38   #1777
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny krwiak się zmniejsza, ma już tylko 1,8, tyle samo ma młody serduszko bije. Lekarz mało przyjemny przy usg. Mówi, że krwiak się zmniejsza. No to pytam co z dzieckiem czy wszystko ok. On mi na to, że usg mi przecież tego nie pokaże. No to pytam, że chodzi mi o to czy rośnie czy bije serduszko o podstawy. No to łaskawie odpowiedział, że tak

Kurczę boroko niech Cię już puszczą do domku
Cytat:
Napisane przez motyllek90 Pokaż wiadomość
Z moich znajomych jedna para ma dziecko a druga jest teraz w ciazy (listopad porod) ale wpadli.a tak to to nawet nie wszystkie moje przyjaciółki sa po slubach. Byłam jedyną, dopiero w tym roku jedna z nich się hajtnela. A reszta nawet nie jest zareczona, nie planuje. Ja kiedyś myślałam sobie ze do 30 bede miała już dwójkę ale może byc z tym ciezko skoro urodze mając 28 lat. Chyba że uda nam sie zrobić tak zeby była roznica wieku 2 lata tak bym chciała najbardziej.

No jesteś ten sam rocznik co ja i mam bardzo podobne zamiary

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 10:42   #1778
ScarlettO
Wtajemniczenie

Dziewczyny, a jak to jest z kosmetykami w ciąży? sprawdzacie składy tych, co macie w domu?
Stary 2017-08-23, 10:45   #1779
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Ja już wiem ze Nas na trójkę nie stać zresztą na dwójkę też nie ale chcę mimo wszystko żeby miało rodzeństwo.

Wiesz ja uwazałam ze nas nawet na 1 nie stać jak zaszłam w 1 ciążę
Miałam zdanie, że jeśli nie mamy odlozonych minimum 50.000 pln na "wszelki wypadek" , kupionego mieszkania za gotowke (bron buk w kredycie!) plus z naszych pensji nie wychodzi minimum po 5.000 netto na głowę miesięcznie to nas nie stać na dziecko no ale mi się bzdurały w głowie podróże z małym dzieckiem do Azji i ogólnie chciałam żyć na poziomie który teraz wydaje mi sie absurdalny.

Potem się okazało że jestem w ciąży...a mieszkanie wynajmowane, oszczędności może są ale szybko się rozejdą...a i z tą piątką miesięcznie na głowę to raczej nie wyszło. Prędzej piątka na całą rodzinę...i jakoś sie udało. Co prawda mieszkanie na kredyt, co prawda nie do Azji na wakacje, a po Europie na "lastach" , samochód służbowy a nie nowe mini prosto z salonu...no ale syn jest!
I jakoś po urodzeniu młodego priorytety nam się zmieniły. Znaczy- wiadomo kasa fajna rzecz i dobrze mieć...ale już na luzie podchodzimy do tak zwanych dóbr doczesnych. Bardzo mnie cieszy, że syn nam tak we łbach przestawił.

No ale tak czy inaczej- chciałoby się coś tym dzieciakom pokazać w życiu, zabrać w ciekawe miejsca i nauczyć przydatnych umiejętności a to wszystko kosztuje i pochłania czas.

Mi w sumie najbardziej brakuje czasu- jak jestem teraz na L4 to mam dziecko dopilnowane, zje porządny obiad domowy, czasem ze mną ugotuje, poczyta, coś ciekawego mu opowiem, nauczę czegoś nowego...po prostu mam czas, głupie wyklejanki zrobimy czy naszyjnik z makaronu
A jak chodzę do pracy to jest wieczna gonitwa-rano tylko szybciej- szybciej do przedszkola/po południu na piłkę/ basen/szybko- szybko...dzieciak niedojedzony bo nie ma czasu, albo je byle kanapki, nie ma czasu na nauke czytania/ opowiadanie sobie dnia / rozmowy " o zyciu"...ciagle jesteśmy w biegu. Ledwo zdążę bo go odebrać z przedszkola (tuż przed 17), już trzeba jechać na piłkę, kanapka w zęby i jedzenie w drodze...po piłce- padnięty nawet trzech zdań nie zamieni z nami bo zasypia na stojąco...a następnego dnia będzie tak samo.
I zostaje tylko weekend.
W sumie najbardziej dobija mnie właśnie ten pośpiech i brak czasu dla dziecka, trochę się martwię jak to będzie przy dwójce...z trójką chyba bym nie ogarnęła.
I naprawdę podziwiam tych którzy mają więcej dzieci i te dzieciaki są zaopiekowane, mają więź z rodzicami a nie tylko są przepychane z domu do szkoły/ przedszkola i z powrotem.
Generalnie chciałabym dobę rozciągnąć ze 2 razy
Ale się wyżaliłam.

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 10:47   #1780
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak to jest z kosmetykami w ciąży? sprawdzacie składy tych, co macie w domu?
Nie, ale dzisiaj zastanawialam się czy można używać pelling w ciąży ?

Stary 2017-08-23, 10:48   #1781
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie i tak patrzcie że nasz wątek ma większość mamusiek po 25roku życia. Moja mama w moim wieku (27lat) miała już trójkę

Moja teściowa miała 3 dzieci gdy ja chodziłam w 1 ciąży.
Za to w mojej rodzinie są "Stare matki" i jakoś nikt nigdy tego nie krytykował, ale też rodziły się zdrowe dzieci, nawet tym ciotkom po 40stce.

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Identycznie mialam, nie zbyt przepadalam za dziecmi ale swoje to co innego
.
Dzieci jak bąki- wytrzymam tylko że swoimi

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
Stary 2017-08-23, 10:49   #1782
Nicole`_
Zakorzenienie

Hej

Jak urodziłam córę to mi hormony walnęły i chciałam mieć 3 dzieci a później to już coraz trudniej było mi się zdecydować na to drugie. Tak w 100% szczerze to zrobiłam to dla córeczki żeby miała rodzeństwo, to był priorytet. 3 dziecka na 99% nie będzie. Nie mówię, że na 100% bo nie wiem czy za kilka lat mnie instynkt np nie przyciśnie Ja też już po 30tce... ale mam koleżankę która ma 37 lat i jeszcze chce mieć dwójkę dzieci

Mi się bardzo mocno wydaje, że na dwójce już zakończymy "produkcję"

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

I też mam jak cześć z Was - dzieci kocham, ale swoje. Innych nawet za bardzo nie lubię
Stary 2017-08-23, 10:55   #1783
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
Sprawdzam...ale ostatnio tak bardzo pogorszyła mi sie skóra, że praktycznie używam wyłącznie biodermy sensibio i czasem hydrabio jak już schodzi płatkami.
Mam balsam ciążowy palmersa, używam od niechcenia raz na tydzień. I tyle. Szampony muszę posprawdzac.
No i niestety moje ulubione kremy wybielajace odpadają w ciąży zostaje mi tylko cytryna na plamy

Stary 2017-08-23, 10:57   #1784
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Wiesz ja uwazałam ze nas nawet na 1 nie stać jak zaszłam w 1 ciążę
Miałam zdanie, że jeśli nie mamy odlozonych minimum 50.000 pln na "wszelki wypadek" , kupionego mieszkania za gotowke (bron buk w kredycie!) plus z naszych pensji nie wychodzi minimum po 5.000 netto na głowę miesięcznie to nas nie stać na dziecko no ale mi się bzdurały w głowie podróże z małym dzieckiem do Azji i ogólnie chciałam żyć na poziomie który teraz wydaje mi sie absurdalny.

Nie no ja takimi kategoriami nawet nie myślę. Ale aktualnie mamy 3tys netto na dwójkę i nam nie stracza... same opłaty to ponad 1tys życie najdroższe. A gdzie lekarz, lekarstwa, i chociaż male przyjemności ? Ja mam teraz najniższa krajową bo jestem na L4 a dostawalam co innego do ręki niż mialam na umowie (roznica okolo tysiaca miesiecznie) tz zmienił prace i pierwsze miesiace tez na najnizszej a zarabial wiecej. Czyli nie dość ze zaszlam w ciążę, musimy wziąć kredyt czyli wszystkie wydatki nam się podwoily to nawsze pensje są mniejsze o 2 tys.

Stary 2017-08-23, 10:57   #1785
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Ja od zawsze dzieci uwielbialam. Chodzilam do cioc i zajmowalam sie ich dziecmi. Potem moja mama urodzila siostre w wieku 45lat i to bylo w ogole dla mnie super spacerki i takie tam. Mialam ledwie 13 lat. Ale dobrze sobie radzilam i sama sie nia zajmowalam tez. No i moim marzeniem byla 2 dzieci do 30. Slub bralam majac 25, corke urodzilam 2 lata pozniej. No i to zmienilo wszystko. Cale nasze zycie wywrocone jest do gory nogami. Musialam zrezygnowac z pracy i tak od ponad 4 lat siedze z nia w domu. I teraz jak jestem faktycznie w ciazy to zaczynam sie bac jak to wszystko ogarne. Ale z drugiej strony wiem jak dobrze rodzenstwo corze zrobi.
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 10:58   #1786
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:

Zależy jaki.
Jeśli zrobisz sobie z fusów od kawy i np.cukru albo solny- pewnie że można.
Btw- polecam kawowy z jogurtem i miodem. Cud- miód na rozstępy i celulit

Stary 2017-08-23, 11:04   #1787
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy jaki.
Jeśli zrobisz sobie z fusów od kawy i np.cukru albo solny- pewnie że można.
Btw- polecam kawowy z jogurtem i miodem. Cud- miód na rozstępy i celulit

Mam takie normalne tzn sklepowe... ich nie mogę uzywac ?

Stary 2017-08-23, 11:09   #1788
Pannkaka
Rozeznanie

Nigdy nie myslalam o tym, czy nas stac na dziecko, to pewnie znak tego, ze nas stac po prostu O nowym samochodzie z salonu nawet nie marze, mieszkanie oczywiscie, ze na kredyt, ale nie narzekamy. Dla mnie najwazniejsze to kilka razy w roku odwiedzic rodzine w Polsce, to byl moj warunek kiedy wyjezdzalismy, troche wydajemy na loty. Na normalnych wakacjach dawno nie bylismy, ale co zrobic, urlopu nie starcza.

A zeby spedzac z mala wiecej czasu pracowalam do tej pory 85%, nie chce zeby dwulatka siedziala w przedszkolu dluzej niz do 16... Od tego tygodnia mam 90%, odbieram ja tak o 16:20 i juz mam ogromne wyrzuty sumienia. Na szczescie jej ulubiona kolezanka zawsze siedzi jeszcze dluzej... Ale tak bedzie tylko przez te pol roku do porodu, a moze w ostatnich miesiacach znowu troche zmniejsze czas pracy. Jak bede w domu z drugim to ona moze chodzic do przedszkola tylko na 15 godzin tygodniowo, wiec jeszcze pospedzamy razem troche czasu
Stary 2017-08-23, 11:13   #1789
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:

Zależy co maja w składzie. Jeśli nie ma kwasów to możesz. Ja używałam dużo kosmetyków z kwasami (glikol, migdał głównie) więc musiałam odstawić. Chociaż podobno migdał jest bezpieczny...ale jakoś tak na wszelki wypadek odstawiłam.

Stary 2017-08-23, 11:14   #1790
motyllek90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Nigdy nie myslalam o tym, czy nas stac na dziecko, to pewnie znak tego, ze nas stac po prostu O nowym samochodzie z salonu nawet nie marze, mieszkanie oczywiscie, ze na kredyt, ale nie narzekamy. Dla mnie najwazniejsze to kilka razy w roku odwiedzic rodzine w Polsce, to byl moj warunek kiedy wyjezdzalismy, troche wydajemy na loty. Na normalnych wakacjach dawno nie bylismy, ale co zrobic, urlopu nie starcza.

A zeby spedzac z mala wiecej czasu pracowalam do tej pory 85%, nie chce zeby dwulatka siedziala w przedszkolu dluzej niz do 16... Od tego tygodnia mam 90%, odbieram ja tak o 16:20 i juz mam ogromne wyrzuty sumienia. Na szczescie jej ulubiona kolezanka zawsze siedzi jeszcze dluzej... Ale tak bedzie tylko przez te pol roku do porodu, a moze w ostatnich miesiacach znowu troche zmniejsze czas pracy. Jak bede w domu z drugim to ona moze chodzic do przedszkola tylko na 15 godzin tygodniowo, wiec jeszcze pospedzamy razem troche czasu
Ja właśnie zaczęłam sie martwić jak to będzie na macierzyńskim. Bo teraz łącznie zarabiamy w miarę ale 80% mojej pensji to ponad tysiak mniej na rękę... masakra...a kredyt i opłaty takie same

motyllek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 11:24   #1791
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Ja właśnie zaczęłam sie martwić jak to będzie na macierzyńskim. Bo teraz łącznie zarabiamy w miarę ale 80% mojej pensji to ponad tysiak mniej na rękę... masakra...a kredyt i opłaty takie same

To pewnie male pocieszenie, ale nam na przyklad odeszly wszystkie wydatki typu kino, restauracje, wieczorne wyjscia. Po prostu odpuszczasmy tego typu rzeczy na razie. Nie mamy z kim dzieci zostawic, nie chcemy niani na razie szukac. Ubran dla siebie prawie nie kupuje, kosmetykow ten nieduzo, ledwo mam czas sie lekko pomalowac, o moich paznokciach lepiej nie wspominac, jak zdaze pociagnac bezbarwnym lakierem to luksus
Stary 2017-08-23, 11:29   #1792
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:

nie wiem

Cytat:
Potem się okazało że jestem w ciąży...a mieszkanie wynajmowane, oszczędności może są ale szybko się rozejdą...a i z tą piątką miesięcznie na głowę to raczej nie wyszło. Prędzej piątka na całą rodzinę...i jakoś sie udało. Co prawda mieszkanie na kredyt, co prawda nie do Azji na wakacje, a po Europie na "lastach" , samochód służbowy a nie nowe mini prosto z salonu...no ale syn jest!
I jakoś po urodzeniu młodego priorytety nam się zmieniły. Znaczy- wiadomo kasa fajna rzecz i dobrze mieć...ale już na luzie podchodzimy do tak zwanych dóbr doczesnych. Bardzo mnie cieszy, że syn nam tak we łbach przestawił.
fajnie, że taka pozytywna zmiana zaszła jednak dzieci mają ogromny wpływ na nasze życie

Cytat:
Sprawdzam...ale ostatnio tak bardzo pogorszyła mi sie skóra, że praktycznie używam wyłącznie biodermy sensibio i czasem hydrabio jak już schodzi płatkami.
Mam balsam ciążowy palmersa, używam od niechcenia raz na tydzień. I tyle. Szampony muszę posprawdzac.
No i niestety moje ulubione kremy wybielajace odpadają w ciąży zostaje mi tylko cytryna na plamy

a wiesz czego trzeba się wystrzegać oprócz kwasów i olejków eterycznych? bo ja kompletny laik, nie mam skóry wrażliwej i skłonnej do alergii więc używam najtańszych kremów/żeli pod prysznic/maseł do ciała, bo nie miałam problemów z alergią i tak się zaczęłam zastanawiać czy to aby ok

Cytat:
to prawo tak mówi, że jak jest drugie dziecko to pierwsze może do przedszkola chodzić na 15h tylko? ciekawią mnie te zagadnienia, jak to wygląda w innych krajach. np. w Belgii wiem, że urlop macierzyński trwa tylko 3 miesiące i potem kobieta wraca do pracy, a dziecko idzie do żłobka

Cytat:

no to paranoja, że na macierzyńskim nam tną wypłatę

Cytat:
To pewnie male pocieszenie, ale nam na przyklad odeszly wszystkie wydatki typu kino, restauracje, wieczorne wyjscia. Po prostu odpuszczasmy tego typu rzeczy na razie. Nie mamy z kim dzieci zostawic, nie chcemy niani na razie szukac. Ubran dla siebie prawie nie kupuje, kosmetykow ten nieduzo, ledwo mam czas sie lekko pomalowac, o moich paznokciach lepiej nie wspominac, jak zdaze pociagnac bezbarwnym lakierem to luksus
a to prawda my z TŻ dużo wydajemy na jedzenie na mieście, wiec w sumie sie ciesze, ze te wydatki odpadną, na pewno sporo na tym zaoszczędzimy
Stary 2017-08-23, 11:36   #1793
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Ja nigdy nie myślałam pod kątem czy mnie stać na dziecko.
To jest bardzo względne pojęcie wg mnie. Dla niektórych będzie ok jeśli starczy na mleko, pieluchy i parę ciuszkow, a dla innych wyznacznikiem tego "ok" będą firmowe ubranka, wózek za 5tys i tego typu rzeczy.

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Jesli chodzi o wydatki, to my sporadycznie jemy na mieście, mój mąż bardzo dobrze gotuje i to lubi .
Teraz nie imprezujemy, wiec jest to jakas tam oszczędność.
Za to lubię wyskoczyc na weekend gdzieś do spa, no i ja ogólnie wydaje dużo pieniędzy niestety Często na nową torebkę czy buty, ale też nie mogę się powstrzymać przed zakupami dla młodego
Stary 2017-08-23, 11:44   #1794
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Lecę na shopping z dwoma koleżankami Zależy mi, żeby kupić jakieś jesienne buty bo na spacerach z psem robi mi się chłodno a mam dwie pary cieplejszych butów na słupku - płaskie musiałam wywalić

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 12:10   #1795
Mecassie
Zakorzenienie

Ja lecę do tego starostwa oh oh nie chce mi się
A w klubie fotka brzucha

Stary 2017-08-23, 12:18   #1796
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:

Mozesz spokojnie uzywac. Najczesciej to sa peelingi cukrowe lub solne z olejami. Nie rob mocnego masazu tylko delikatny, lzejszy niz poza ciążą, szczegolnie na brzuchu. Unikaj kosmetykow z kwasami, witamina A i kofeina (m.in kosmetyki typowo antycellulitowe i ujędrniające). Nie uzywaj olejkow eterycznych (np do kąpieli) bo moga bardzo silnie uczulic. Wszyscy radza uzywac kosmetykow naturalnych- mozna probowac ale czesto ich sklad jest tak "inny" od tego co zazwyczaj stosujemy ze organizm reaguje alergią. Wiec ostroznie i powoli. Do peelingu ciala i twarzy polecam mydelko savon noir ale koniecznie trzeba zrobic probe uczuleniowa. Pamietaj ze peeling na skorze jest krótko, od razu go zmywasz. Wieksza uwage trzeba zwrocic na kosmetyki ktore zostają na skórze- balsamy, kremy do twarzy

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 12:21   #1797
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Mozesz spokojnie uzywac. Najczesciej to sa peelingi cukrowe lub solne z olejami. Nie rob mocnego masazu tylko delikatny, lzejszy niz poza ciążą, szczegolnie na brzuchu. Unikaj kosmetykow z kwasami, witamina A i kofeina (m.in kosmetyki typowo antycellulitowe i ujędrniające). Nie uzywaj olejkow eterycznych (np do kąpieli) bo moga bardzo silnie uczulic. Wszyscy radza uzywac kosmetykow naturalnych- mozna probowac ale czesto ich sklad jest tak "inny" od tego co zazwyczaj stosujemy ze organizm reaguje alergią. Wiec ostroznie i powoli. Do peelingu ciala i twarzy polecam mydelko savon noir ale koniecznie trzeba zrobic probe uczuleniowa. Pamietaj ze peeling na skorze jest krótko, od razu go zmywasz. Wieksza uwage trzeba zwrocic na kosmetyki ktore zostają na skórze- balsamy, kremy do twarzy

Chyba dzisiaj wezmę się za czytanie składu bo dzisiaj kapałam się w takim mocno aromatyzujacym płynie 1503483700125.jpg

Stary 2017-08-23, 12:23   #1798
_Selina_
Zakorzenienie

Dzisiaj wychodzę ze szpitala

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 12:24   #1799
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 12:25   #1800
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:

Ufffff :brawo:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości