|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras
Cytat:
Nawet, jeśli rzecz wystawiona jest do sprzedaży i nie ma nigdzie mowy o oddawaniu za free.Jak widzę takie podejście, to szczerze mówiąc wolę wywalić, a nie uszczęśliwiać jakiegoś chama. |
|
|
|
|
#2912 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras
Jakoś nie wpadłam na to, żeby przeczytać od tyłu
![]() Wysłane z mojego HUAWEI LUA-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zamiar wystawić pare rzeczy, ale mam pare znajomych którzy tak się wkurzyli na wystawianie na sprzedaż na necie że wolą aktualnie wywalić zbędne rzeczy. Mam teraz mieszane odczucia.
Powiedzcie mi, piszecie w ogłoszeniu że cena nie podlega negocjacji? |
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Bo ludzie to straszne janusze są, facet wysłał zepsuty siłownik mojemu tżowi, ja nie wiem, myślał, że nikt się nie kapnie czy jak?
![]() Januszyzm samochodowy - jako, że jeżdżę elką, to widzę straszne buraczaństwo na drogach ostatnio, dzisiaj kobita przejechała mi przed maską na skrzyżowaniu, zanim z niego zjechałam (wjechałam na zielonym, jechałam jakieś 25-30 km/h, wszystko poprawnie). Serio nie jestem zawalidrogą, mój instruktor bardzo tego pilnuje, ale ludziom i tak się wydaje, że mogą mnie wyprzedzać w miejscach zabronionych i wpieprzać mi się pod maskę, bo przecie to elka i jej wina
|
|
|
|
#2916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2917 | |
|
Inez
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2918 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2919 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)
|
||
|
|
|
#2921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to idź do wspólnoty dlaczego prowadzą taką politykę a nie psioczysz na tych ludzi. Moga to z tego korzystają. Cytat:
|
||
|
|
|
#2922 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2923 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dlatego wystawiam tylko wartościowe przedmioty, a drobnice Po kilka zł tylko jak mam nadmiar czasu wolnego, czyli raz w roku.Widziałam niedawno komplet całkiem fajnych mebli na śmietniku. W biednej okolicy. I stały. U mnie jest zwyczaj wystawiania przed swoj plot kilka dni przed odbiorem gabarytów (żeby za długo okolicy nie zasmiecac). Zwykle plastikowe krzesło ogrodowe zniknęlo w kilka godzin. ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Wiejski targ. Grazynka z rowerem obwieszonym zakupami ogląda paski. "Pani, po ile te paski". "18zł, bo to skora". Grazynka nawet nie zagląda do portfela i tonem zadajacym mowi: "Pani, biorę, ale 3zł mi brakuje. Musisz mi pani za 15zl sprzedać, bo ja mam odpust i ten pasek do sukienki mi pasowqc bedzie". Chwilę wcześniej Grazynka w podobny sposób "na odpust" próbowała na innym straganie bluzkę za pół ceny kupić. |
|
|
|
|
#2925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z ciekawości, sprzedała?
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2927 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2928 | |
|
Konto usunięte
|
Oczywiście możemy śmieszkować, ale stan wiedzy o wartości wyrzucanych przez Polaków przedmiotów jest żadny.
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałam wystawić na śmietnik stare fotele, a kobitka mi dała po 50zł za sztukę. Podejrzewam że były warte o wiele więcej. Dla mnie to były rupiecie starsze ode mnie stojące w domu. Do głowy mi nie przyszło że mogą mieć jakas wartość. Dopiero niedawno do mnie dotarło, że stare meble mają wartość i są ładniejsze niż np, ikea czy inne meble z płyty z popularnych sklepów, które zawsze były moim marzeniem, a w domu tylko te starocie były. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7657351 1]BTW, skąd się wywodzi hora curka?[/QUOTE] Wydaje mi się że z ogłoszeń na zasadzie: -Sprzedam nowego iphona, cena 2000 zł. -Może pan mi da za darmo bo mam horom curkie i mie się należy, mam w życiu najgorszej, reszta ma dobrze, a inny telefon będzie za słaby i za badziewny Ale głowy nie dam sobie uciąć.
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2932 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2933 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie stare meble są bezwartościowe. I szczerze mówiąc koło nosa mi lata, że są z drewna. Są ciężkie, posklejane, poprzybijane. Ani tego przesunąć, ani rozłożyć, ani ponownie złożyć. Ciemne to to zwykle, robi norę z chałupy a ponad to zwykle jest duże gabarytowo i zagraca przestrzeń.
Może to i ładnie wygląda jak wszystkie meble są z tej samej epoki a wnętrze też jakieś z kamienia, cegły czy czegoś takiego, ale w zwykłym kwadratowym, gładkim mieszkaniu z panelami na podłodze to się według mnie kłóci. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2934 |
|
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;76574431]Dla mnie stare meble są bezwartościowe. I szczerze mówiąc koło nosa mi lata, że są z drewna. Są ciężkie, posklejane, poprzybijane. Ani tego przesunąć, ani rozłożyć, ani ponownie złożyć. Ciemne to to zwykle, robi norę z chałupy a ponad to zwykle jest duże gabarytowo i zagraca przestrzeń.
Może to i ładnie wygląda jak wszystkie meble są z tej samej epoki a wnętrze też jakieś z kamienia, cegły czy czegoś takiego, ale w zwykłym kwadratowym, gładkim mieszkaniu z panelami na podłodze to się według mnie kłóci.[/QUOTE] Stare meble nie są bezwartościowe tylko Tobie się nie podobają, a to dwie różne rzeczy. |
|
|
|
#2935 |
|
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;76574431]Dla mnie stare meble są bezwartościowe. I szczerze mówiąc koło nosa mi lata, że są z drewna. Są ciężkie, posklejane, poprzybijane. Ani tego przesunąć, ani rozłożyć, ani ponownie złożyć. Ciemne to to zwykle, robi norę z chałupy a ponad to zwykle jest duże gabarytowo i zagraca przestrzeń.
Może to i ładnie wygląda jak wszystkie meble są z tej samej epoki a wnętrze też jakieś z kamienia, cegły czy czegoś takiego, ale w zwykłym kwadratowym, gładkim mieszkaniu z panelami na podłodze to się według mnie kłóci.[/QUOTE] Ja mam fisia na punkcie foteli i krzeseł z PRL-u. Podczas remontu u dziadków znalazłam fotele Chierowskiego, musza isc do renowacji, bo niestety były trzymane w wilgotnej komórce, ale po odmowie pieknie bedą wyglądać w moim salonie z meblami z Ikei mam tez komplet, juz odnowiony, krzeseł skoczków, czeka na nowa jadalnie, tez nowoczesna i ikejową meble z PRL-u to nie tylko bure meblościanki i ławy ze sklejki 😉
|
|
|
|
#2936 | |
|
BAN stały
|
Hit z ostatniej chwili - głośnik przenośny w formie kołczanu prawilności
Cytat:
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;76574431]Dla mnie stare meble są bezwartościowe. I szczerze mówiąc koło nosa mi lata, że są z drewna. Są ciężkie, posklejane, poprzybijane. Ani tego przesunąć, ani rozłożyć, ani ponownie złożyć. Ciemne to to zwykle, robi norę z chałupy a ponad to zwykle jest duże gabarytowo i zagraca przestrzeń. Może to i ładnie wygląda jak wszystkie meble są z tej samej epoki a wnętrze też jakieś z kamienia, cegły czy czegoś takiego, ale w zwykłym kwadratowym, gładkim mieszkaniu z panelami na podłodze to się według mnie kłóci.[/QUOTE] Co kto lubi. Dla mnie mebel "z epoki" w nowoczesnym wnętrzu wygląda całkiem nieźle, taki eklektyzm wnętrzarski Szczególnie kocham stare, rzeźbione, wysokie na 2,5 m kredensy |
|
|
|
|
#2937 |
|
Zadomowienie
|
Może to i ładnie wygląda jak wszystkie meble są z tej samej epoki a wnętrze też jakieś z kamienia, cegły czy czegoś takiego, ale w zwykłym kwadratowym, gładkim mieszkaniu z panelami na podłodze to się według mnie kłóci.[/QUOTE] Wpisz sobie w google 'mid-century furniture dealer' i zobaczysz jak bardzo potrafia byc wartosciowe
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2938 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
A ze śmietników znosimy rodzinnie. Teraz tylko mieszkam przy zupełnie nieciekawym Matka kiedyś przyniosła przepiękny stary żyrandol, tylko klosze trzeba było wymienić. Sama też jak czegoś nie chcę, a jest w dobrym stanie, to stawiam obok kontenera i szybko znika. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2939 |
|
Zadomowienie
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;76574836]Ja mam fisia na punkcie foteli i krzeseł z PRL-u. Podczas remontu u dziadków znalazłam fotele Chierowskiego, musza isc do renowacji, bo niestety były trzymane w wilgotnej komórce, ale po odmowie pieknie bedą wyglądać w moim salonie z meblami z Ikei
mam tez komplet, juz odnowiony, krzeseł skoczków, czeka na nowa jadalnie, tez nowoczesna i ikejową meble z PRL-u to nie tylko bure meblościanki i ławy ze sklejki 😉[/QUOTE]az sobie wygooglalam jak one wygladaja, moja ciotka kiedys takie miala
|
|
#2940 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

Nawet, jeśli rzecz wystawiona jest do sprzedaży i nie ma nigdzie mowy o oddawaniu za free.

)

chciałam wystawić na śmietnik stare fotele, a kobitka mi dała po 50zł za sztukę. Podejrzewam że były warte o wiele więcej. Dla mnie to były rupiecie starsze ode mnie stojące w domu. Do głowy mi nie przyszło że mogą mieć jakas wartość.