Tatuaż - wątek zbiorczy - część IV - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-09, 08:42   #3901
134ee42273c188326c7d135a8ec6bae158ae6ed6_65555cb7a917c
Konto usunięte

Dot.: Tatuaż - wątek zbiorczy - część IV

Jak myślicie, po jakim czasie od zrobienia tatuażu można sobie popływać na basenie?
134ee42273c188326c7d135a8ec6bae158ae6ed6_65555cb7a917c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-09, 09:35   #3902
Hiraska
Raczkowanie

[1=134ee42273c188326c7d135 a8ec6bae158ae6ed6_65555cb 7a917c;76153551]Jak myślicie, po jakim czasie od zrobienia tatuażu można sobie popływać na basenie?[/QUOTE]W pierwszym poście masz wszystko ładnie opisane.
Basen po upływie około 1,5 miesiąca.

Pochwal się tatuażem

Wysłane z mojego BlackBerry PRIV przy użyciu Tapatalka
Hiraska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-09, 18:45   #3903
kuroikaze
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Slodkaa Pokaż wiadomość
Jaki i u kogo chciałaś zrobić?

a na Katowicką konwencję, któraś się wybiera?
Ja się wybieram

Dagunia trafiłam kiedyś na jej profil bo miała guest spot u Kosy. Jakoś nie przekonała mnie do siebie, ale nie wiem czemu...

N. ♥
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 07:17   #3904
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
Ja się wybieram

Dagunia trafiłam kiedyś na jej profil bo miała guest spot u Kosy. Jakoś nie przekonała mnie do siebie, ale nie wiem czemu...
Cały czas walczę sama ze sobą, bo nie wiem co robić... Chciałam u niej robić real, bo projekty ma genialnie dla mnie "w punkt", ale miotam się jeszcze
Stary 2017-08-10, 12:19   #3905
ythas
grumpythas

Kiedy po zrobieniu tatuażu można zacząć nakładać na niego krem z filtrem?
Zrobiłam kolejne dwa tatuaże i o ile jeden mogę jako tako trzymać pod bluzką, to drugi nachodzi na dłoń i ciężko go ciągle zakrywać

Druga sprawa, odnośnie samego filtru - ostatnio zastanawiałam się nad zakupem Australian Gold Tattoo Stick 50spf, ale w sumie się zastanawiam w czym on jest lepszy od innych "zwykłych" filtrów do ciała?
ythas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 12:34   #3906
Scarossar
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ythas Pokaż wiadomość
Druga sprawa, odnośnie samego filtru - ostatnio zastanawiałam się nad zakupem Australian Gold Tattoo Stick 50spf, ale w sumie się zastanawiam w czym on jest lepszy od innych "zwykłych" filtrów do ciała?
Ten filtr jest do zadu. Nie dość, że BARDZO mały, to zapewnia słabą ochronę - poczytaj komentarze na amazonie. Ja do tej pory stosowałam PizBuinna Allergy 50, ale do szału doprowadzała mnie jego lepkość. Aktualnie mam "Ultra lekkie mleczko kokosowe" z Bielendy spf 50 i jest bardzo dobre. jeśli zależny ci na czymś specjalnie do tatuażu, to H2Ocean ma - bodajże - czysty titanium dioxide spf 45 w maleńkim słoiczku. Sprawdzaj skład filtrów, bo do Polski wchodzi Niacynamid, a on ma właściwości rozjaśniające. Masa tegorocznych filtrów ma go w składzie.
Zapisz
Zapisz
Scarossar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 14:16   #3907
Hiraska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ythas Pokaż wiadomość
Kiedy po zrobieniu tatuażu można zacząć nakładać na niego krem z filtrem?
Zrobiłam kolejne dwa tatuaże i o ile jeden mogę jako tako trzymać pod bluzką, to drugi nachodzi na dłoń i ciężko go ciągle zakrywać

Po jego wygojeniu, gdy nie będzie na nim żadnych strupòw, ran i gdy cały się złuszczył, tak mi powiedzieli w "Cykadzie" .
Poza tym filtr możesz nałożyć na krem do pielęgnacji tatuażu.

Stary 2017-08-11, 10:22   #3908
Dominika BA
Raczkowanie

Niacynamid dodają bo przeciwdziała przebarwieniom. Myślałam, że jest tylko w tych do twarzy. Ja używam Easy Tattoo, ale malutki jest i mało wydajny na duży tatuaż. Używam od 2 tygodni i już prawie nie mam.
Dominika BA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-11, 13:02   #3909
Hiraska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dominika BA Pokaż wiadomość
Niacynamid dodają bo przeciwdziała przebarwieniom. Myślałam, że jest tylko w tych do twarzy. Ja używam Easy Tattoo, ale malutki jest i mało wydajny na duży tatuaż. Używam od 2 tygodni i już prawie nie mam.
Właśnie zaopatrzyłam się w filtr 50 firmy kanebo i bach! W składzie niacynamid i to dość wysoko. Na szczęście udało mi się go wymienić. Czy mleczko clarinsa z filtrem 50 może być? Skład ma krótki i przyjazny, przeznaczony jest dla dzieci.
Zastanawiałam się nad tym filtrem od Easy Tattoo, ale mnie odstraszyła właśnie jego mała pojemność, a też mam spory tatuaż i to w widocznym miejscu

Stary 2017-08-12, 04:21   #3910
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarossar Pokaż wiadomość
Ten filtr jest do zadu. Nie dość, że BARDZO mały, to zapewnia słabą ochronę - poczytaj komentarze na amazonie. Ja do tej pory stosowałam PizBuinna Allergy 50, ale do szału doprowadzała mnie jego lepkość. Aktualnie mam "Ultra lekkie mleczko kokosowe" z Bielendy spf 50 i jest bardzo dobre. jeśli zależny ci na czymś specjalnie do tatuażu, to H2Ocean ma - bodajże - czysty titanium dioxide spf 45 w maleńkim słoiczku. Sprawdzaj skład filtrów, bo do Polski wchodzi Niacynamid, a on ma właściwości rozjaśniające. Masa tegorocznych filtrów ma go w składzie.
Zapisz
Zapisz
Dlaczego do zadu? Jest bardzo wydajny, komentarzy na amazonie nie czytalam, jestem z niego zadowolona, chętnie dowiem się szczegółów.
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-13, 16:03   #3911
Scarossar
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Dlaczego do zadu? Jest bardzo wydajny, komentarzy na amazonie nie czytalam, jestem z niego zadowolona, chętnie dowiem się szczegółów.
Czytałam, że ma słabe filtry. Słabe tzn. jest ich za mało, by stanowiły skuteczną ochronę. Zapaliła mi się lampka, bo Australian Gold słynie przede wszystkim z ogromnej liczby środków do przyspieszania opalania.
Druga sprawa to niska wydajność przy większych tatuażach. Jak się dogrzebię do konkretnych komentarzy, to wrzucę link, albo cytat.

Edytowane przez Scarossar
Czas edycji: 2017-08-13 o 16:09
Scarossar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 19:51   #3912
kuroikaze
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
Cały czas walczę sama ze sobą, bo nie wiem co robić... Chciałam u niej robić real, bo projekty ma genialnie dla mnie "w punkt", ale miotam się jeszcze
Daj sobie jeszcze troche czasu
jak CI nei przejdzie to idź i zaszalej aż z ciekawości spojrzę na jej projekty

N. ♥
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 15:41   #3913
Hiraska
Raczkowanie

Co tu tak cicho?

Stary 2017-08-22, 16:36   #3914
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez Hiraska Pokaż wiadomość
Co tu tak cicho?

jak sie twój wygoił?

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 18:03   #3915
Hiraska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
jak sie twój wygoił?
Bardzo ładnie dziękuję
Niestety nie obejdzie się bez małej poprawki.
Póki co trochę śmiesznie wyglądają barwy np. Włosy są jaśniejsze niż twarz. Smok póki co też jest dość intensywny, ale mam nadzieję, że z czasem też zjaśnieje

Mój mąż też już zaklepal termin u Zappy (styczeń 2018), chociaż nigdy nie planował tatuażu, to mój tak mu się spodobał, że też chcę ;P motyw i miejsce też już ma upatrzone, jeszcze bardziej odjechane i bajkowych niż mój

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-22, 21:18   #3916
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładnie dziękuję
Niestety nie obejdzie się bez małej poprawki.
Póki co trochę śmiesznie wyglądają barwy np. Włosy są jaśniejsze niż twarz. Smok póki co też jest dość intensywny, ale mam nadzieję, że z czasem też zjaśnieje

Mój mąż też już zaklepal termin u Zappy (styczeń 2018), chociaż nigdy nie planował tatuażu, to mój tak mu się spodobał, że też chcę ;P motyw i miejsce też już ma upatrzone, jeszcze bardziej odjechane i bajkowych niż mój

Bardzo dobrze!

Tymczasem postnowiłam, że kolejny tatuaż zrobię, jak w końcu obronię doktorat.
A kończę już pisać.
Sasasa.

W ogóle to chcę dotatuować parę rzeczy na tej nodze, co już pod jednej stronie mam zrobioną, bo wycięłam pieprzyk i będzie blizenka akurat do zakrycia, a po drugiej stronie mam znów naczynko.
Można naczynko tatuować?
W ogóle skórę na nogach mam jakby przejrzystą, widać mi naczynia przez nią. Szpetne to. Do zakrycia.

Poza tym chciałabym, zeby mi Dżolama zrobiła kotałkę na ramieniu. I to może pilniejsze będzie niż naczynka.

Edytowane przez Melanchton
Czas edycji: 2017-08-22 o 21:19
Melanchton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 16:45   #3917
Marlena113
Raczkowanie

Hej, bede robic pierwszy tatuaz w grudniu i juz nie moge sie doczekac!

Ktos robil cos w Dancink Needles?
https://www.instagram.com/dancink_needles/?hl=pl
Marlena113 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 17:31   #3918
gozia
Zakorzenienie

Ja mam przerwe w tatuowaniu
Stary 2017-08-23, 21:52   #3919
Hiraska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marlena113 Pokaż wiadomość

Nie jestem jakąś specjalistką - niektóre pracę naprawdę ładne, ale tam gdzie dominują cieniutkie kreski plus watercolor - wyglądają tak sobie (na miniaturce ciężko w ogóle stwierdzić co przedstawiają).
Te tatuaże na bliznach to w większości prawdziwy dramat - jeszcze bardziej uwypuklają niedoskonałości.

Dziewczyny czy osoby z bielactwem mogą się tatuować? Bo mój mąż ma bielactwo prawie wszędzie oprócz ramion i pleców i właśnie tatuaż chcę na ramieniu, Zappa nie widzi problemu z tatuowaniem nawet na plamach, ale mąż woli nie ryzykować.
Po drugie: czy coś się stanie z tatuażem jeśli wybije na nim plama bielactwa?
Stary 2017-08-24, 09:44   #3920
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Nie jestem jakąś specjalistką - niektóre pracę naprawdę ładne, ale tam gdzie dominują cieniutkie kreski plus watercolor - wyglądają tak sobie (na miniaturce ciężko w ogóle stwierdzić co przedstawiają).
Te tatuaże na bliznach to w większości prawdziwy dramat - jeszcze bardziej uwypuklają niedoskonałości.

Dziewczyny czy osoby z bielactwem mogą się tatuować? Bo mój mąż ma bielactwo prawie wszędzie oprócz ramion i pleców i właśnie tatuaż chcę na ramieniu, Zappa nie widzi problemu z tatuowaniem nawet na plamach, ale mąż woli nie ryzykować.
Po drugie: czy coś się stanie z tatuażem jeśli wybije na nim plama bielactwa?
Szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia. Ale skoro Zappa nie widzi problemu, to może miał klientów z bielactwem i może coś powiedzieć. Ja bym zapytała.

wiem, że jedną z metod ''maskowania'' bielactwa są tatuaże na plamach w kolorze skóry, więc plamy się tatuuje. i wiem, że po jakims czasie trzeba to poprawiać, więc być może bedzie tak, że normalny tatuaż w tym miejscu będzie jaśniejszy

Edytowane przez 201712071518
Czas edycji: 2017-08-24 o 09:48
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 09:54   #3921
Jakkolwiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marlena113 Pokaż wiadomość

Moim zdaniem koszmar. Jasne kolory nie sa powbijane dobrze w niektórych pracach, sa mega prześwity. Po wygojeniu bedzie jeszcze gorzej. No i ogólnie szału same projekty nie robią.

Mam termin u Karoliny Wilczewskiej

Jakkolwiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 10:30   #3922
Marlena113
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jakkolwiek Pokaż wiadomość
Moim zdaniem koszmar. Jasne kolory nie sa powbijane dobrze w niektórych pracach, sa mega prześwity. Po wygojeniu bedzie jeszcze gorzej. No i ogólnie szału same projekty nie robią.
Noo niezle Ja sie zachwycilam projektami i pracami, jak przystalo na amatorke Hmm mam czas do grudnia, najwyzej przepadnie termin i zaliczka...
Marlena113 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 19:09   #3923
Aleksa_Amaro
Przyczajenie

Cześć dziewczyny szukam obecnie tatuatora, który "koloruje" w takim stylu: https://www.instagram.com/studiobysol/
chodzi mi przede wszystkim o delikatne motywy kwiatowe.
Jestem już trochę zdesperowana, nie mogę znaleźć odpowiedniej osoby.. Lokalizacja studia nie ma znaczenia, dojadę wszędzie.

Z góry dzięki za wszystkie poszlaki!
Aleksa_Amaro jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-24, 20:21   #3924
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aleksa_Amaro Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny szukam obecnie tatuatora, który "koloruje" w takim stylu: https://www.instagram.com/studiobysol/
chodzi mi przede wszystkim o delikatne motywy kwiatowe.
Jestem już trochę zdesperowana, nie mogę znaleźć odpowiedniej osoby.. Lokalizacja studia nie ma znaczenia, dojadę wszędzie.

Z góry dzięki za wszystkie poszlaki!
No to chyba Magda Bujak z Ink Miners.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 20:36   #3925
Aleksa_Amaro
Przyczajenie

Na Magdę strasznie ciężko trafić, żeby była wolna Poza tym, to nie do końca chyba jej stylistyka

Ale dzięki za propozycję
Aleksa_Amaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 07:07   #3926
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Dziewczyny, można jakoś "uratować" tatuaż? Zauważyłam, że kontury się rozmyły, moim jaskółkom nie widać dziubków. Załączam zdjęcie. Właściwie to zależy mi tylko, żeby było widać te dziubki

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 16:46   #3927
201712071518
Konto usunięte

trzeba odswiezyc kontury i powinno byc dobrze
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 08:04   #3928
AylarLi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jakkolwiek Pokaż wiadomość

Mam termin u Karoliny Wilczewskiej
Uwielbiam jej prace. Ale juz mnie troche meczy ze to same twarze teraz u niej sa. Miala kilka fajnych zwierzakow w mixie realism i neotraditional. Myslalam, ze tez mi zrobi ale odmowila robie wiec maly wzor u kogo innego. Ale w przyszlosci chce motyw tropikalny z ptakami i tez mysle o niej. To duzy wzor bedzie. Ciekawe co wtedy powie, czy twarze jej sie znudza.
AylarLi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 12:19   #3929
Jakkolwiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AylarLi Pokaż wiadomość
Uwielbiam jej prace. Ale juz mnie troche meczy ze to same twarze teraz u niej sa. Miala kilka fajnych zwierzakow w mixie realism i neotraditional. Myslalam, ze tez mi zrobi ale odmowila robie wiec maly wzor u kogo innego. Ale w przyszlosci chce motyw tropikalny z ptakami i tez mysle o niej. To duzy wzor bedzie. Ciekawe co wtedy powie, czy twarze jej sie znudza.
Ja nie robię u niej twarzy, tylko gałązki dzikiej róży na dekolcie. Nie ma chyba problemu ze zrobieniem czegoś innego niż gęby. Może ten miks z realizmem się jej nie spodobał? Wydaje mi się, że sama tematyka jest w miarę dowolna W ogóle kontakt z Karoliną jest super, odpowiada na wiadomości tego samego dnia, odpowiada na wszystko wyczerpująco i wydaje się mega sympatyczna i kompetentna Nie mogę się doczekać.

Jakkolwiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 12:54   #3930
Cherry_Muffin
nibyżona

Tak mi się wydaje że Karolina już w realizmie się nie widzi i może dlatego

Jakkolwiek mam nadzieję że się pochwalisz
A Karolina jest mega spoko, mam nadzieję, że jeszcze pod jej igle się zalapie
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości