Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-24, 20:36   #1681
nulkaa3
Rozeznanie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
[/COLOR]Nulka mi chodzilo czy dajesz ten pedicetamol ogolnie?😆nie umiem sie wyslowic.Mierzylas mlodej temp?
Miałam zalecane żeby dać od razu po powrocie do domu, więc Ada dostała (niedługo dam drugą dawkę na noc)
, posmarowalam miejsce wklucia Altacetem i na chwilę obecną nic niepokojącego nie zauważyłam. Zachowanie normalne, temperatura także. Mam nadzieję, że nocka też nam minie bezproblemowo.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 20:44   #1682
pestycyda
Zakorzenienie

Xzora, oby zastój szybko przeszedł.

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Dziewczyny które chustują i są niewysokie, mam pytanko, czy macie chusty 4,2 czy 4,6? Doradca mi mówi że jak wezmę 4,6 to mąż.bedzie mógł wiązać a u mnie ogony będą dłuższe. On jest mocno sceptyczny i nie wiem czy się przekona. A mi te ogony mogą przeszkadzać. I nie wiem.

Ile wynosi zniżka z little frog w pierwszy weekend miesiąca?

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 21:01   #1683
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Jon, to ten leżaczek. My jakoś jeszcze nie używamy nie wiem czemu... Młody na kanapie w ciągu dnia leży. A do leżaczka na płasko póki nie siedzi.

Mała, mojemu leci 5 tydzień i też się jeszcze świadomie nie uśmiecha.

Nulka, brawo za wagę i szczepienia. Oby noc była spokojna:

Resztę nadrobię potem bo robal się budzi

Chilli, jak mały po szczepieniach? Oby się polepszyło na dobre piękny Wicuś

Aggs, przespane 4h cieszą mój dziś w nocy też z 4,5h przespał ale potem był problem lekki

SteveS, kciuki za wizytę u gina oby hemoglobiną była w normie

Xzora, powodzenia na diecie. Ja właśnie zjadłam lody czekoladowe... A niby słodyczy nie jem. Ta.

Morelle, brawo za żółte kupę i usg brzuszka, oby nerka była ok za miesiąc
Masakra z tą ptasia kupą o.O ale wiesz że to szczęście przynosi

Czyli w tej pozycji półleżącej dopiero jak będzie siedział sam?
A powiedz mi jeszcze - Tż czasem trzyma małego u siebie na kolanach ale ma je uniesione i mały wtedy leży ale jest wyżej i ma nóżki na brzuchu Tż (coś jak na zdjeciu po prawej). Można go tak trzymać?
m5324972.jpg

Stary 2017-08-24, 21:12   #1684
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Potrzebuję pomysły na fajne i szybkie pomysły na kolacje. Jutro mam gości a w głowie pustka... Rzuccie mi jakieś pomysły

Moze muffinki wytrawne

My po fryzjerze teściowa sobie poradziła trochę parudzil ale było ok troche pospal i zjadł około 50 ml. Moze by wypił więcej ale w butelce było tylko 50 i jak teściowa dogrzala następne to juz nie chciał

Mamy wesele za tydzień ale chyba nie pójdziemy nie wyobrazam sobie go jakoś zostawić bardzo się stresuje ...

Nie wiem czy pisałam ale u mnie waga -14 kg prawie, jeszcze 8 i będę zadowolona

I efekt : IMG_1503601951.455887.jpg

Stary 2017-08-24, 21:23   #1685
xzora
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja pudding chia robię z tego przepisu: https://hpba.pl/pudding-chia-z-wiork...ymi-i-owocami/

Używam pasty kokosowej, po złączeniu z wodą robi się z niej mleko kokosowe.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 21:27   #1686
Mała!
Zakorzenienie

Xzora
Moj mąż też trzyma tak czasami Hugo. Myślę, ze na krótko.nie zaszkodzi.

Devileek
Wow pięknie.

Pestycyda
Ja jestem.z.metra cięta i.mam 4,6. Nie przeszkadzają mi ogony na razie a i wiązań tez jest więcej przy dłuższej chuście.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 21:33   #1687
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Dziewczyny które chustują i są niewysokie, mam pytanko, czy macie chusty 4,2 czy 4,6? Doradca mi mówi że jak wezmę 4,6 to mąż.bedzie mógł wiązać a u mnie ogony będą dłuższe. On jest mocno sceptyczny i nie wiem czy się przekona. A mi te ogony mogą przeszkadzać. I nie wiem.

Ja nie chustuje ale nam babeczka doradzala 4,6 bo przy kieszonce nie wiele zostaje
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 21:36   #1688
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Xzora thx a gdzie kupujesz paste?

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Devileek udana zmiana koloru😊

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

No i cięcia😉

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 21:42   #1689
pestycyda
Zakorzenienie

Jon, można. Generalnie ustawienie tego leżaczka troszkę do góry tez nie jest źle. Moje dziecko też śpi na klinie czyli głową wyżej i to jest ok. Ale jak roLozysz leżak całkiem to masz już pozycję polsiedzaca a to za wcześnie

Devileek, super fryz

Xzora, co to za pasta bo szukam zamienników mleka krowiego a sojowe średnio mi podchodzi. Nie da się ukryć że kokosowe jest dwa razy droższe a o paście nie słyszałam.

Dzięki, wezmę w takim razie 4,6. Najchętniej już bym klikala ale ta zniżka mnie zastanawia. Ponawiam pytanie:: ile wynosi zniżka na little frog wie ktoś?

Stary 2017-08-24, 21:44   #1690
darietta
Zakorzenienie

Dziewczyny cco przy kp na bol gardła zaczyna mnie drapac i boje sie ze cos sie roxkreci i jeszcze Wiki zaraze
Stary 2017-08-24, 22:27   #1691
pestycyda
Zakorzenienie

Tantum Verde

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Apropo kałmagedonu: byłam na spacerze i wydawało mi się że młody usnął twardo. Zrobiłam próbę i usiadłam na ławeczce zatrzymałam wózek żeby obczaic cY się wybudzi. Nie obudził się więc poszłam do kosmetyczki zapytać czy mi brwi nie zrobi. Miała wolne na szczęście. Usiadłam na fotel i słyszę mały już kwęka, oczywiście płacz. Nałożyła mi hennę i poszłam do Wojtka, podnoszę go a tam wszystko zasrane. Normalnie ciuchy po pachy, przescieradlo a nie miałam nic na zmianę. Jakbym zaczęła mu zmieniać pampers to darlby się w niebogłosy jak zawsze więc szybko mi wyregulowana te brwi zapłaciłam i uciekłam. Na dworze go przebrałam i zostawiłam nagiutkiego w samym pampersie owinelam pielucha ale utulić się nie dał więc cyc na ławce pod blokiem..zeżarl i dowiozlam dziada do domu

Stary 2017-08-24, 22:36   #1692
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Pestycyda ale akcja haha
Ja z tego wszystkiego i ze zmeczenia szlam do lazienki wrzucic ulubione body malego do kosza na pranie i otworzylam kibel i tam wrzucilam no i oczywiscie kubeł co za dekiel ze mnie masakraaaa

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 22:45   #1693
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Jutro będę testować. Moja w nocy śpi ladnie w dzien ma problemy. Pojechałam do pepco bo chciałam jej cos kupić w samym pepco i sie obudziła i ryk z nią na rekach było nie wygodnie wiec nic nie mogłam zobaczyć. Wiec pojechalysmy do moich rodziców na obiadek. I wlasnie weszłam do domu. Wiki darla się na cały autobus.
Heh. Jak bym swoja historie czytala. Tez wzielam dzis mala do pepco i tak samo w sklepie zaczal sie ryk.. ah te dzieci 😅

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 23:27   #1694
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Mój mały właśnie się przebudził z krzykiem chyba mu się co śniło bo jak to wytłumaczyć ? Od razu jak go na rączki wzięłam przeszło

Stary 2017-08-25, 00:06   #1695
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Siilmariien - ja figurę? Rano wydawało mi sie, ze mam mały brzuch, ale jak założyłam jeansy to juz wiem gdzie są te centymetry.
Co do sukienki na chrzest - moze poszukaj jakiejś eleganckiej szmizjerki, wstawiam
inspiracjeZałącznik 7206591Załącznik 7206596

Już teraz super wyglądasz

Dzięki za propozycje
Szukam takiej typowo do karmienia, bo chciałabym mieć jedną bardziej dyskretną. Jak ta z hm (tylko inny kolor na chrzest wolałabym) A najlepiej takie rozwiązanie jak w tej bluzce:
1503612097934.jpg
1503612131376.jpg

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Xzora
Fajne zakupy, a Ty widzę w mgnieniu oka wracasz do formy

Sam
Niezłe te zapsy, a Max przesłodki, stopki jakie boskie hihi
Kiedy wracasz do treningów?

Chilli
No masz racje tsk.jest, dzięki za opinie ,chociaż to wiem to.i tak szczepienia w tych czasch sieją u mnie mieszane uczucia.

Pestycyda
ładna waga

Mi dziś w końcu wpłynęła.kasa za becikowe.i 500+

Sill
Jak.znajdziesz taką sukienkę daj.cynk

My.już po kąpieli, Hugo właśnie zasypia. Idę pod prysznic i kłaść Tymonka.

Ok

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Moze muffinki wytrawne

My po fryzjerze teściowa sobie poradziła trochę parudzil ale było ok troche pospal i zjadł około 50 ml. Moze by wypił więcej ale w butelce było tylko 50 i jak teściowa dogrzala następne to juz nie chciał

Mamy wesele za tydzień ale chyba nie pójdziemy nie wyobrazam sobie go jakoś zostawić bardzo się stresuje ...

I efekt : Załącznik 7206741

Brawo za fryzjera! Super zmiana
I brawo za wagę!

U mnie jeszcze jakieś 8kg na plusie cały czas
W 1 ciąży po miesiącu miałam -4...

Cytat:
Tantum Verde

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Apropo kałmagedonu: byłam na spacerze i wydawało mi się że młody usnął twardo. Zrobiłam próbę i usiadłam na ławeczce zatrzymałam wózek żeby obczaic cY się wybudzi. Nie obudził się więc poszłam do kosmetyczki zapytać czy mi brwi nie zrobi. Miała wolne na szczęście. Usiadłam na fotel i słyszę mały już kwęka, oczywiście płacz. Nałożyła mi hennę i poszłam do Wojtka, podnoszę go a tam wszystko zasrane. Normalnie ciuchy po pachy, przescieradlo a nie miałam nic na zmianę. Jakbym zaczęła mu zmieniać pampers to darlby się w niebogłosy jak zawsze więc szybko mi wyregulowana te brwi zapłaciłam i uciekłam. Na dworze go przebrałam i zostawiłam nagiutkiego w samym pampersie owinelam pielucha ale utulić się nie dał więc cyc na ławce pod blokiem..zeżarl i dowiozlam dziada do domu

Niezła akcja
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 03:41   #1696
pestycyda
Zakorzenienie

Chilli, heheco zmęczenie robi z ludźmi.

Młody zasnął o 22.30 a po niecałych 30 minutach był ryk. Nie mógł zrobić kupy. Wpadł w histerię. Wrzuciliśmy go do wanny ale nie pomogło. Kupę w końcu i zrobił ale się nie uspokoił to podalam vibrucol. Zasnął w końcu z nami w łóżku. Teraz próbowałam go odloYc ale nie idzie więc śpi u mnie na brzuchu.

Pytanie: czy ten czopek nie powinien wypaść w końcu czy się rozpuści do końca? Bo glicerynowy zazwyczaj wypadał po jakimś czasie z kupą albo gazami

Stary 2017-08-25, 05:24   #1697
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Morelle bo Łucja będzie miała częsty kontakt z przedszkolakami i ich chorobami, boję się wszystkich chorób które może od nich złapać... Pewnie ryzyko nie jest duże, ale wolałabym zaszczepić ale zobaczymy jeszcze jak z kasą będziemy stali...
1 października robimy chrzciny, 2tys pójdzie Czytałam że nosicielem meningokoków jest najczęściej zdrowy człowiek, który nie ma żadnych objawów i nie wie o tym...

Poprostu Łucja na dicoflor też się strasznie krzywi, za to delicol lubi

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Masakra z tym ptasiorem 😱😭 ale oby na szczęście ✊🏻

Super ze żółta kupka byla i ze z brzuszkiem wszystko w porządku 🎉 I trzymam kciuki za nerkę ✊🏻

Brawo! 👏🏻

Tak czuje się świetnie
Myśle ze hormony mi wariowały . Mina połóg i czuje się lepiej

Super ze masz takie grzeczne dziecko . Mój starszak taki był , a potem zmienił się w istnego szatana 😩😂😜

Brawo koksu 👏🏻 Handsome 😍

Ciekawe ile mój Boczus wazy 😆

Mała - a dlaczego Mirena nie jest dla Ciebie?

Ja nie umiem spać w dzień plus nie mam jak nawet 😂

Czy tylko ja jak wariatka mrożę mleko hurtowo?

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Masakra totalnam szkoda slow na polskie urzedy.. sami wymagaja miliona zaswiadczen i innych papierow a swoich nie maja..

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Brak slow..

Ja w końcu nie złożyłam wniosku. Wyszło mi, że nie dostaniemy.

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Poprostu - ja tak głaszcząc między oczami do noska usypiałem starszaka często. Na mojego Boczka to nie działa 😩

Ja nie wiem czy to dziecko tak męczą gazy czy on ma jakaś wrodzona nerwice 😕 Non stop chodzi. Nie było kupy dziś w nocy i rano i tylko znów taki zaschnięty zielony kleks 😞
Wkurzają mnie te brzuszkowe rewolucje.

Steve - ja tez stosuje te metodę i tez 2 pobodki w nocy . Inaczej chyba by nie spał w ogóle zwłaszcza po wyjęciu cycka z buzi .

Ja już nic nie podaje małemu żadnych wynalazków . Nawet probiotyku nie. Sama tez nic już nie pije żadnych herbatek etc.

Małego łóżeczko jest obecnie składnia różnych rzeczy tak jak to było przed jego narodzinami tak i zostało. Tz wczoraj mnie namawiał żebym go położyła do łóżeczka ale został zabity wzrokiem i poszedł sobie
Sorry mam nowego faceta do przytulania przynajmniej nie chrapie a do stękania jakoś się przyzwyczaiłam.
Wczoraj usypiałem starszaka z Maxem na cycku i potem jak zasną starszak i Maxiu to przeniosłam Maxia na cycku na poduszce do sypialni i tak go odłożyłam i pospal 10min.nawet
Jaki słodziak

Cytat:
Jon, to ten leżaczek. My jakoś jeszcze nie używamy nie wiem czemu... Młody na kanapie w ciągu dnia leży. A do leżaczka na płasko póki nie siedzi.

Mała, mojemu leci 5 tydzień i też się jeszcze świadomie nie uśmiecha.

Nulka, brawo za wagę i szczepienia. Oby noc była spokojna:

Resztę nadrobię potem bo robal się budzi

Chilli, jak mały po szczepieniach? Oby się polepszyło na dobre piękny Wicuś

Aggs, przespane 4h cieszą mój dziś w nocy też z 4,5h przespał ale potem był problem lekki

SteveS, kciuki za wizytę u gina oby hemoglobiną była w normie

Xzora, powodzenia na diecie. Ja właśnie zjadłam lody czekoladowe... A niby słodyczy nie jem. Ta.

Morelle, brawo za żółte kupę i usg brzuszka, oby nerka była ok za miesiąc
Masakra z tą ptasia kupą o.O ale wiesz że to szczęście przynosi

Wiem ale

Cytat:
Carolles
Ja to sie w nic nie dopne chyba... nawet nie m.ochoty nic kupować, nie mam spodni masakra, nie chce Mi sie juz nawet narzekać na to jak mam zmasakrowane ciało....okropne poprostu...

Leci wam.ciągle waga w dół?

U mnie stoi.

Cytat:
Tantum Verde

DoBRE
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 06:02   #1698
Mała!
Zakorzenienie

Pestycyda
Omg niezłą przeprawę miałaś.

My się właśnie karmimy standardowo pobudki u nas co 2,5 h ...długo tak nie pociągnę...

Stary 2017-08-25, 07:04   #1699
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Jon, można. Generalnie ustawienie tego leżaczka troszkę do góry tez nie jest źle. Moje dziecko też śpi na klinie czyli głową wyżej i to jest ok. Ale jak roLozysz leżak całkiem to masz już pozycję polsiedzaca a to za wcześnie

Devileek, super fryz

Xzora, co to za pasta bo szukam zamienników mleka krowiego a sojowe średnio mi podchodzi. Nie da się ukryć że kokosowe jest dwa razy droższe a o paście nie słyszałam.

Dzięki, wezmę w takim razie 4,6. Najchętniej już bym klikala ale ta zniżka mnie zastanawia. Ponawiam pytanie:: ile wynosi zniżka na little frog wie ktoś?

Dziękuję
Cytat:
Tantum Verde

Ale miałaś akcję
Cytat:
Pestycyda ale akcja haha
Ja z tego wszystkiego i ze zmeczenia szlam do lazienki wrzucic ulubione body malego do kosza na pranie i otworzylam kibel i tam wrzucilam no i oczywiscie kubeł co za dekiel ze mnie masakraaaa

U nas wczoraj nie było kupy... Wcześniej 10 dziennie a teraz zero.. Niby nie marudzi i bączki puszcza cały czas ale nie podoba mi sie to

Stary 2017-08-25, 07:27   #1700
darietta
Zakorzenienie

Czy wasi pediatrzy mierzą wam dzieciaczki bo mój nie no i mój też nie uzupelnia ksiazeczki.
Stary 2017-08-25, 08:04   #1701
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Czy wasi pediatrzy mierzą wam dzieciaczki bo mój nie no i mój też nie uzupelnia ksiazeczki.
Zależy do którego pediatry pójdę

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Dziękuję

Ale miałaś akcję

U nas wczoraj nie było kupy... Wcześniej 10 dziennie a teraz zero.. Niby nie marudzi i bączki puszcza cały czas ale nie podoba mi sie to

U nas tez tak było. 8, a z dnia na dzień 1. To normalne. Byle nie miał zastoju.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 08:15   #1702
asia1905
Zakorzenienie

Cześć

Niby Was podczytuje regularnie, ale nie mam.czasu pisać. W poniedziałek byli moi rodzice caly dzień, we wtorek mieliśmy rocznicę ślubu, w środę spotkanie z Pania od chusty, wczoraj wizyta położnej. I tak.czas leci, a dziś muszę nas spakować na weekend u moich rodziców. Nie wiem gdzie ja w samochodzie tyle rzeczy zmieszcze.

Jaś przytył w tydzień 350g. Obecnie mieliśmy też chyba skok rozwojowy. Było ciężko.

Samantha widziałam, że pisałaś o wedzidelku najprościej to sprawdzić czy wypełniając język na końcu ma język okrągły czy robi się serduszko.
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 08:22   #1703
xzora
Zakorzenienie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Mała! Mi ani waga ani centymetry nie lecą, wszystko stoi.
Carolles - jak mieścisz sie w najmniejsze jeansy to musi byc dobrze.
Pestycyda - jak mąż nie bedzie wiązać to weź 4,2. Ja mam 4,6. Zniżka chyba 20% wynosi.
Devileek - ładna metamorfoza!
Chilli - pastę kokosową kupuje w necie na biomarket. Fajna jest, bo ma czysty skład i moze postać w sloiku długo po otwarciu. Jak kupowałam mleko kokosowe to zawsze połowa opakowania mi sie psuła.

Edytowane przez xzora
Czas edycji: 2017-08-25 o 08:24
Stary 2017-08-25, 08:28   #1704
Mała!
Zakorzenienie

Pestycyda
Zniżka w LF to chyba 20% pytałas chyba, a kojarzę ze dziewczyny o takiej pisały.

Asia
Super ze mały przybiera oby tak dalej.

Jon
U nas raz kałmagedon raz nie, więc to chyba normalne.

Musiałam dzis poprosić teściową zeby Tymona do przedszkola doprowadziła,(mieszka blok obok ) bo Hugens spał dłużej niż zwykle , nie wyrobiłabym a nie chciałam na szybko i na spiocha karmić i z nim wychodzić.
Teraz wstał, je i pójdę na spacer na spokojnie.

I jadę dziś do.biura przedstawić wszystkim Hugo i.na obiad z mężem bo nie mam pomysłu co zrobić... podpowiedzcie mi może jakieś obiadki ale bez miesa?

Stary 2017-08-25, 08:44   #1705
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Zależy do którego pediatry pójdę

U nas tez tak było. 8, a z dnia na dzień 1. To normalne. Byle nie miał zastoju.
Cytat:
Pestycyda
Zniżka w LF to chyba 20% pytałas chyba, a kojarzę ze dziewczyny o takiej pisały.

Asia
Super ze mały przybiera oby tak dalej.

Jon
U nas raz kałmagedon raz nie, więc to chyba normalne.

Musiałam dzis poprosić teściową zeby Tymona do przedszkola doprowadziła,(mieszka blok obok ) bo Hugens spał dłużej niż zwykle , nie wyrobiłabym a nie chciałam na szybko i na spiocha karmić i z nim wychodzić.
Teraz wstał, je i pójdę na spacer na spokojnie.

I jadę dziś do.biura przedstawić wszystkim Hugo i.na obiad z mężem bo nie mam pomysłu co zrobić... podpowiedzcie mi może jakieś obiadki ale bez miesa?

Dzięki Dziewczyny, mam nadzieję że dzisiaj zrobi, boję się że go brzuszek zacznie boleć, a i tak jest marudny bez powodu cały czas

Mała ja sama nie mam pomysłów na obiady

Stary 2017-08-25, 08:45   #1706
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Jak Wasze dzieci będą się wybudzac lub przysypiac i mieć już półotwarte oczy to spróbujcie palcem powoli głaskać od czoła przez nosek (ruch w dół) udało mi się i parę razy Mały zamknął oczy i zasnął
o tak, potwierdzam. robilam tak juz starszemu podczas usypiania. zazwyczaj dzialalo

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Witam po dlugiej nieobecności. Czytam Was codziennie ale nie mogę się wbic. Mam wyrzuty sumienia ze moje dziecko takie bezproblemowe i nie chce Was dolowac😝 a i chwalic tez nie chce zeby sie nie zepsula.

Morelle mialam nadzieje ze Twoja Pestka juz sie ustabilizuje a tu ciągle jakies akcje. To okropne że tyle musicie sie nachodzić po lekarzach i malo poprawy jest.

Darietta może powinnas zaczac stosowac metodę 5s doktora Karpa? Kolezanka mojej sis miala takie nieodkladalne dziecko i podobno pomoglo. A co do wagi to nie panikuj. Kazde dziecko inaczej przybiera. Wazne ze nie spada z wagi.

Emilia strasznie współczuję przejść z teściową, to straszna choroba ale tak jak dziewczyny pisaly Wasze bezpieczeństwo jest na pierwszym miejscu i ja bym chyba sie spakowala i uciekła. Balabym sie ze zrobi cos dziecku nieswiadomie 😞

Czytalam ze juz niektore z Was byly na szczepionkach. Ja ciągle sie waham ale chyba weźmiemy 6w1.

Jon tak to ten leżaczek ☺ U nas sie sprawdza fajnie. Trzymam go w kuchni bo rano jak schodzimy na sniadanie to Nela ląduje w nim, ja w spokoju robie śniadanie i sprzątam kuchnie a ona sobie jeszcze drzemie.

Chilli cudny Wicus jest ☺ moja tez sie tak przeciaga jak dorosly człowiek 😀

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Ja tez nie ogarniam tego mrożenia mleka. W lodówce mam 60 ml mleka. Sciagane na 3 tury i musze zmarozic dzis. Mamy wesele w sobote i mała zostaje z teściową 😢 na wszelki wypadek musze zostawic mleko.

Xzora wspolczuje zastoju. Liście kapusty roztluczone tuczkiem i schłodzone mega ulge dają.
Ja mialam kanalik zatkany, taka biala krosta na sutku. Tragediam dopiero sie z tym uporalam a znowu cos sie dzieje z ta sama piersia bo znowu boli przy karmieniu 😭

no to witaj w klubie - moj tez bezproblemowy, wiez tez pisze mniej bo jakos nawet nie mam o czym..

Cytat:
Hej my po szczepieniach Wicuś mega dzielny od razu po wzieciu na rece przestal plakac😊 waży 6750 😆 lekarka znowu mowi ze skoro tak przybiera to chory nie jest a kolki musze przetrwac.Idziemy wlasnie z Tz na spacer i do biedry i apteki .

Morelle to na pewno na wielkie szczescie😃nam kiedys tak auto osral jakis ptak ale wygladalo jakby to zrobil pterodaktyl😊
Super ze z brzuszkiem nic nie wyszlo.

Mala ja kapie malego codziennie w ramach rutualu wieczornego.

A ktos moze polecic jakis olejek do kapieli dla dziecka?

a ten olejek ma myć czy nawilżac skore? jako emolient olejek makadamia polecam. a do mycia... nie wiem?

Cytat:

ja tez mam 4,6m przy wzroscie 164cm. ogony jak beda za dlugie to jeden węzeł wiecej zrobisz i juz.

znizka w LF - jest na chusty 2gatunku

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Moze muffinki wytrawne

I efekt : Załącznik 7206741

pieknie!!
brawo za kilogramy w dół. ja nawet nie wiem ile waże. ostatni raz wazylam sie w ciąży. w domu wagi nie mam. ale szczerze jakos.sie tym nie przejmuje..

bylam wczoraj ściągnać szwy u gin.
niby rozpuszczalne mialam a jeden taki wylazł bokiem i od kilkku dni mnie tak drażnił że nie mogłam wytrzymac. wyciagnela ich z 5chyba. a jeszcze 2zostaly gdzies głębiej ale mowila ze powinny sie rozpuscic i nie chce mnie wiecej męczyc na razie. kazala przyjsc pod koniec wrzesnia.
brr nieprzyjemna wizyta.

byla wczoraj moja przyjaciółka nas odwiedzic. mlody spal, dzieci skakaly na trampolinie. teoche pogadalysmy. powiedziala ze jestem cyborg - bo nie wspominam źle.porodu, sprzatam, gotuje i jeszcze ciasto upieklam. ona 3miesiace po porodzie wracala do siebie i ledwo żyła..
takze dziekuje za grzeczne dziecko i dobre samopoczucie

nas obudzily bąki mlodego. tak sie wił! teraz znow śpi. a ja juz "wyspana"
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 08:55   #1707
pestycyda
Zakorzenienie

U nas ciężka noc. Małego cały czas męczy. Trochę poje ale nie chce spać i się wierci. Całą noc w łóżku z nami kwękal i jestem nietomna.

Stary 2017-08-25, 08:56   #1708
xzora
Zakorzenienie

Pestycyda, niezłą miałaś akcję.
Chilli - dobrze, ze sie w koncu zorientowałaś z tymi bisami.
JonSnow - moja ostatnio tez nie robi kupy codziennie, ale tez nie marudzi.

Stary 2017-08-25, 08:58   #1709
Mała!
Zakorzenienie

Minini
No witaj
Fajnie, ze miałaś odwiedziny, ja tez ostatnio spotkałam sie z przyjaciółkami. Fajnie tsk.pogadać
Jak Eryk aż taki grzeczny że nudy ? hiji Hugo odpukać tez spoko, ale nie chce zapeszyc mógłby tylko dłużej spać w nocy. A jak śpi Eryk? Czesto karmicie?

Stary 2017-08-25, 09:00   #1710
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Dzien dobry
Ja na nogach od 2 Bartek sie obudzil i ani myslal spac , lulalam go na poduszcze do 5 potem odpuscialam . Usnal o 7 ,ale za to Emilka sie obudziła. Obiad na dzisiaj juz mam gotowy .

Wrzuciłam w swoj folder w klubie zdjecia

Dziewczyny podeslijcie moze link do jakis fajnych sklepow z bluzkami , sukienkami do kp. Tylko nie za milion monet

Morella daj znac jak wizyta

Wczoraj minal 5 tydzien od porodu a ze mnie dalej leci . Juz nie krew tylko taki zoltko/przeroczysty sluz. Tez tak ktoras miala ??

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości