|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
, posmarowalam miejsce wklucia Altacetem i na chwilę obecną nic niepokojącego nie zauważyłam. Zachowanie normalne, temperatura także. Mam nadzieję, że nocka też nam minie bezproblemowo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora, oby zastój szybko przeszedł.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Dziewczyny które chustują i są niewysokie, mam pytanko, czy macie chusty 4,2 czy 4,6? Doradca mi mówi że jak wezmę 4,6 to mąż.bedzie mógł wiązać a u mnie ogony będą dłuższe. On jest mocno sceptyczny i nie wiem czy się przekona. A mi te ogony mogą przeszkadzać. I nie wiem. Ile wynosi zniżka z little frog w pierwszy weekend miesiąca? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A powiedz mi jeszcze - Tż czasem trzyma małego u siebie na kolanach ale ma je uniesione i mały wtedy leży ale jest wyżej i ma nóżki na brzuchu Tż (coś jak na zdjeciu po prawej). Można go tak trzymać? m5324972.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze muffinki wytrawne My po fryzjerze teściowa sobie poradziła trochę parudzil ale było ok troche pospal i zjadł około 50 ml. Moze by wypił więcej ale w butelce było tylko 50 i jak teściowa dogrzala następne to juz nie chciał Mamy wesele za tydzień ale chyba nie pójdziemy nie wyobrazam sobie go jakoś zostawić bardzo się stresuje ... Nie wiem czy pisałam ale u mnie waga -14 kg prawie, jeszcze 8 i będę zadowolona I efekt : IMG_1503601951.455887.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja pudding chia robię z tego przepisu: https://hpba.pl/pudding-chia-z-wiork...ymi-i-owocami/
Używam pasty kokosowej, po złączeniu z wodą robi się z niej mleko kokosowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora
Moj mąż też trzyma tak czasami Hugo. Myślę, ze na krótko.nie zaszkodzi. Devileek Wow pięknie.Pestycyda Ja jestem.z.metra cięta i.mam 4,6. Nie przeszkadzają mi ogony na razie a i wiązań tez jest więcej przy dłuższej chuście. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1688 |
|
Wtajemniczenie
|
Xzora thx a gdzie kupujesz paste?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Devileek udana zmiana koloru😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- No i cięcia😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
Jon, można. Generalnie ustawienie tego leżaczka troszkę do góry tez nie jest źle. Moje dziecko też śpi na klinie czyli głową wyżej i to jest ok. Ale jak roLozysz leżak całkiem to masz już pozycję polsiedzaca a to za wcześnie
![]() Devileek, super fryz ![]() Xzora, co to za pasta bo szukam zamienników mleka krowiego a sojowe średnio mi podchodzi. Nie da się ukryć że kokosowe jest dwa razy droższe a o paście nie słyszałam. Dzięki, wezmę w takim razie 4,6. Najchętniej już bym klikala ale ta zniżka mnie zastanawia. Ponawiam pytanie:: ile wynosi zniżka na little frog wie ktoś? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny cco przy kp na bol gardła zaczyna mnie drapac i boje sie ze cos sie roxkreci i jeszcze Wiki zaraze
|
|
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
Tantum Verde
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Apropo kałmagedonu: byłam na spacerze i wydawało mi się że młody usnął twardo. Zrobiłam próbę i usiadłam na ławeczce zatrzymałam wózek żeby obczaic cY się wybudzi. Nie obudził się więc poszłam do kosmetyczki zapytać czy mi brwi nie zrobi. Miała wolne na szczęście. Usiadłam na fotel i słyszę mały już kwęka, oczywiście płacz. Nałożyła mi hennę i poszłam do Wojtka, podnoszę go a tam wszystko zasrane. Normalnie ciuchy po pachy, przescieradlo a nie miałam nic na zmianę. Jakbym zaczęła mu zmieniać pampers to darlby się w niebogłosy jak zawsze więc szybko mi wyregulowana te brwi zapłaciłam i uciekłam. Na dworze go przebrałam i zostawiłam nagiutkiego w samym pampersie owinelam pielucha ale utulić się nie dał więc cyc na ławce pod blokiem..zeżarl i dowiozlam dziada do domu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1692 |
|
Wtajemniczenie
|
Pestycyda ale akcja haha
Ja z tego wszystkiego i ze zmeczenia szlam do lazienki wrzucic ulubione body malego do kosza na pranie i otworzylam kibel i tam wrzucilam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1693 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mały właśnie się przebudził z krzykiem chyba mu się co śniło bo jak to wytłumaczyć ? Od razu jak go na rączki wzięłam przeszło
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1695 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za propozycje Szukam takiej typowo do karmienia, bo chciałabym mieć jedną bardziej dyskretną. Jak ta z hm (tylko inny kolor na chrzest wolałabym) A najlepiej takie rozwiązanie jak w tej bluzce: 1503612097934.jpg 1503612131376.jpg Cytat:
Cytat:
I brawo za wagę! U mnie jeszcze jakieś 8kg na plusie cały czas W 1 ciąży po miesiącu miałam -4... Cytat:
|
||||
|
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
Chilli, heheco zmęczenie robi z ludźmi.
Młody zasnął o 22.30 a po niecałych 30 minutach był ryk. Nie mógł zrobić kupy. Wpadł w histerię. Wrzuciliśmy go do wanny ale nie pomogło. Kupę w końcu i zrobił ale się nie uspokoił to podalam vibrucol. Zasnął w końcu z nami w łóżku. Teraz próbowałam go odloYc ale nie idzie więc śpi u mnie na brzuchu. Pytanie: czy ten czopek nie powinien wypaść w końcu czy się rozpuści do końca? Bo glicerynowy zazwyczaj wypadał po jakimś czasie z kupą albo gazami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1697 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda
Omg niezłą przeprawę miałaś. My się właśnie karmimy standardowo pobudki u nas co 2,5 h ...długo tak nie pociągnę... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1699 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U nas wczoraj nie było kupy... Wcześniej 10 dziennie a teraz zero.. Niby nie marudzi i bączki puszcza cały czas ale nie podoba mi sie to Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
Czy wasi pediatrzy mierzą wam dzieciaczki bo mój nie no i mój też nie uzupelnia ksiazeczki.
|
|
|
|
#1701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Niby Was podczytuje regularnie, ale nie mam.czasu pisać. W poniedziałek byli moi rodzice caly dzień, we wtorek mieliśmy rocznicę ślubu, w środę spotkanie z Pania od chusty, wczoraj wizyta położnej. I tak.czas leci, a dziś muszę nas spakować na weekend u moich rodziców. Nie wiem gdzie ja w samochodzie tyle rzeczy zmieszcze. Jaś przytył w tydzień 350g. Obecnie mieliśmy też chyba skok rozwojowy. Było ciężko. Samantha widziałam, że pisałaś o wedzidelku najprościej to sprawdzić czy wypełniając język na końcu ma język okrągły czy robi się serduszko. |
|
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Mała! Mi ani waga ani centymetry nie lecą, wszystko stoi.
Carolles - jak mieścisz sie w najmniejsze jeansy to musi byc dobrze. Pestycyda - jak mąż nie bedzie wiązać to weź 4,2. Ja mam 4,6. Zniżka chyba 20% wynosi. Devileek - ładna metamorfoza! Chilli - pastę kokosową kupuje w necie na biomarket. Fajna jest, bo ma czysty skład i moze postać w sloiku długo po otwarciu. Jak kupowałam mleko kokosowe to zawsze połowa opakowania mi sie psuła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xzora Czas edycji: 2017-08-25 o 08:24 |
|
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda
Zniżka w LF to chyba 20% pytałas chyba, a kojarzę ze dziewczyny o takiej pisały. Asia Super ze mały przybiera oby tak dalej. Jon U nas raz kałmagedon raz nie, więc to chyba normalne. ![]() Musiałam dzis poprosić teściową zeby Tymona do przedszkola doprowadziła,(mieszka blok obok ) bo Hugens spał dłużej niż zwykle , nie wyrobiłabym a nie chciałam na szybko i na spiocha karmić i z nim wychodzić. Teraz wstał, je i pójdę na spacer na spokojnie. I jadę dziś do.biura przedstawić wszystkim Hugo i.na obiad z mężem bo nie mam pomysłu co zrobić... podpowiedzcie mi może jakieś obiadki ale bez miesa? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1705 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mała ja sama nie mam pomysłów na obiady Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1706 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
znizka w LF - jest na chusty 2gatunku Cytat:
brawo za kilogramy w dół. ja nawet nie wiem ile waże. ostatni raz wazylam sie w ciąży. w domu wagi nie mam. ale szczerze jakos.sie tym nie przejmuje.. bylam wczoraj ściągnać szwy u gin. niby rozpuszczalne mialam a jeden taki wylazł bokiem i od kilkku dni mnie tak drażnił że nie mogłam wytrzymac. wyciagnela ich z 5chyba. a jeszcze 2zostaly gdzies głębiej ale mowila ze powinny sie rozpuscic i nie chce mnie wiecej męczyc na razie. kazala przyjsc pod koniec wrzesnia. brr nieprzyjemna wizyta. byla wczoraj moja przyjaciółka nas odwiedzic. mlody spal, dzieci skakaly na trampolinie. teoche pogadalysmy. powiedziala ze jestem cyborg - bo nie wspominam źle.porodu, sprzatam, gotuje i jeszcze ciasto upieklam. ona 3miesiace po porodzie wracala do siebie i ledwo żyła.. takze dziekuje za grzeczne dziecko i dobre samopoczucie nas obudzily bąki mlodego. tak sie wił! teraz znow śpi. a ja juz "wyspana"
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
U nas ciężka noc. Małego cały czas męczy. Trochę poje ale nie chce spać i się wierci. Całą noc w łóżku z nami kwękal i jestem nietomna.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda, niezłą miałaś akcję.
Chilli - dobrze, ze sie w koncu zorientowałaś z tymi bisami. JonSnow - moja ostatnio tez nie robi kupy codziennie, ale tez nie marudzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
Minini
No witaj ![]() Fajnie, ze miałaś odwiedziny, ja tez ostatnio spotkałam sie z przyjaciółkami. Fajnie tsk.pogadać ![]() Jak Eryk aż taki grzeczny że nudy ? hiji Hugo odpukać tez spoko, ale nie chce zapeszyc mógłby tylko dłużej spać w nocy. A jak śpi Eryk? Czesto karmicie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1710 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Ja na nogach od 2 Wrzuciłam w swoj folder w klubie zdjecia Dziewczyny podeslijcie moze link do jakis fajnych sklepow z bluzkami , sukienkami do kp. Tylko nie za milion monet Morella daj znac jak wizyta Wczoraj minal 5 tydzien od porodu a ze mnie dalej leci . Juz nie krew tylko taki zoltko/przeroczysty sluz. Tez tak ktoras miala ?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.

piękny Wicuś
mój dziś w nocy też z 4,5h przespał ale potem był problem lekki

Czytałam że nosicielem meningokoków jest najczęściej zdrowy człowiek, który nie ma żadnych objawów i nie wie o tym...