|
|
#3481 | |
|
Wtajemniczenie
|
❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Cytat:
Wizyta z badaniem ginekologicznym i usg 200 zł ![]() Co do badań to mam je teoretycznie za darmo, bo po wizycie prywatnej umawiam się na wizytę z Polmedu i tam lekarz mi przepisuje badania. Ale za ten pakiet płace miesięcznie 50 zł. Za tyle i tak bym badań nie zrobiła. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez M a g d a l e n a Czas edycji: 2017-08-25 o 18:32 |
|
|
|
|
#3482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Cytat:
No i potem macierzyński wychowawczy 500+ dużo się zmieniło. Faktycznie najwięcej wizyt na końcu zawsze a tu takie mrozy pewniebędą i trza się będzie bujać z tym brzuchem i z całą oprawą na badania.... Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Trochę szkoda tej kasy ale z drugiej strony to się rozkłada na te 9 mcy i tak człowiek nie liczy bardzo...no zapomnialam jeszcze o prenatalnych ktore np u mnie robi się osobno u innego lekarza....no to moglabym kupić na prawdę fajny wózek ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Magdalena brawo za odwagę.
To prawda w Polsce o kobiete ciężarną sie bardzo dba. U mnie właśnie tak to wygląda. Teraz od stycznia jest wybór macierzyńskiego 12 albo 18 miesięcy, płatne 55% albo 33% przy 18 mc. Tam jakieś dodatki też są ale to oczywiście zależy od dochodów więc na nic nie licze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3484 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() W drugiej w mojej lokalnej aptece kilka razy zaraz po wejściu otworzono mi okienko. Do dziś uważam, że oni tam obserwują przez kamerkę kto wchodzi. Za to z roczną córką ksiądz mnie puścił ![]() Jednak 2 dni przed porodem, środek zimy wpadam po coś do apteki. 2 osoby przy okienkach więc luz. Za mną wchodzi babcia na oko 70l. Staneła obok (jednak kolejka, więc w teorii powinna stanąć za mną) i przygląda się na brzuch. Jak odszedł pan od okienka to wystartowała sprintem - nie miałam najmniejszej szansy Akurat druga osoba też odchodziła, więc luz, ale pani aptekarka jej pokazała co to jest włoski strajk ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
A jak wygląda kwestia porodu? Wybierasz sama gdzie chcesz rodzić? Są domy narodzin czy tylko szpitale? Jaki mają % cc? Jakieś znieczulenia są dostępne? |
||||
|
|
|
#3485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W poniedziałek idę na krew, jeśli będzie dużo ludzi to chyba też zapytam kto jest w ciąży i wejdę szybciej. Zawsze czekałam godzinę, albo więcej, na czczo nie jest to zbyt dobre Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w szpitalach jest oddzielna kolejka dla ciezarnych, czekam z 5min, zwykla kolejka to jakies 2h Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam.odwagi tak zapytac kto jest w ciąży...wiem że tu na prowincji by mnie zlinczowano
ale jak ktoś mnie przepuszcza to ładnie dziękuję. Myślę że gdybym się np bardzo źle czuła miałabym mniejsze skrupuly. Jednak uważam ze to nasze prawo i jak ktoś ma ochotę to należy korzystać. Gdyby jakaś dziewczyna tak ładnie grzecznie spytala to na pewno bym puściła w kolejceWysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie pisze się plan porodu i położna musi się tego trzymać. Co do odestka cc to nie mam pojęcia. Duży plus tego ststemu to że za nic nie płace, jedynie leki, dentysta, okulista i okulary ale to zależy od ubezpieczenia w pracy ile pokrywa. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę ale teraz sobie.przypomniałam jak raz przyszłam pobrać krew córce notabene chyba 3miesiecznej która płakała na całą poczekalnie i było już przede mną może 3, 4 osoby bo już wyczekalam ileś tam w tej kolejce ale dziecko coraz głośniej i głośniej płacze więc pytam tych przede mną czy mogę teraz a babka kolo 60 że ona też stoi w kolejce a jest już stara i jej nikt nie przepuszcza że ona moze mnie puścić skoro tak bardzo MUSZĘ już wejść. Więc podziekowalam za laske i powiedziałam że postoje może dziecko 3msczne wytrzyma jeszcze te kilkanascie minut. Pani która była przed tą babka otwarla drzwi do rejestracji i powiedziala do mnie ze teraz moja kolej. A była jej kolejka. I trzymała te drzwi dopóki nie weszłam. Jak wyszłam to mi mówi tak na całą petarde: następnym razem proszę nie stać w kolejce w ogóle tylko od razu wejść dore rejestracji bo kobiety w ciąży i dzieci do 3rz wchodzą bez kolejki. I nie trzeba nikogo pytać czy Pani zrobi łaskę czy nie. I trzasnela drzwiami zamykając je od środka.
Miała rację. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że społeczeństwo różnie do tego podchodzi... Pamiętam kiedyś na poczcie, żar się z nieba leje, kolejka na 1,5h... przyszła dziewczyna wysoko w ciąży w dodatku na oko z 1,5 roczniakiem. Miałam już podchodzić do okienka, więc jej mówię, żeby podeszła. Ludzie mnie chcieli zlinczować... nasłuchałam się co najmniej jakbym co niektórym zabiła matkę, od dziwek też mnie zwyzywali... Za to w poprzedniej ciąży poszłam na krzywą cukrową i czekałam 1,5h do samej kolejki do rejestracji, później kolejne 30min do pobrania krwi. Czekałam grzecznie, bo dzień był wyjątkowo parszywy, matki z noworodkami, inne ciężarne, mdlęjące kobiety i dzieci... Jak szłam na kolejne pobranie to niektórzy panowie w okolicy 70 mieli z tym duży problem.... ale najlepszy był jeden dziadek. Przyszedł, stanął na środku, że ma chore serce i idzie bez kolejki. Wepchał się przed wszystkimi, po czym jak sarenka wybiegł z lab... |
|
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdanien warto chodzic prywatnie, chociaż moja siostra trafila na takiego lekarza co przyjmuje na nfz i prywatnie i ona byla na nfz a robil jej usg praktycznie co wizyte. Inna kolezanka sciemniala ze nie czuje ruchów i tez jej co wizyte robili (bez komentarza jej podejscie😂
. A u nas w mieście 2lara temu byl w szpitalu program unijny i wszystkie badania w ciąży byly za darmo więc placilam tylko za wizyte prywatna. Teraz niestety place ale mam juz np okreslona grupe krwi to nie musze placic chociaz za to😛 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3493 |
|
Wtajemniczenie
|
Odbiegając od tematu pierwszeństwa w kolejce, podrzucam Wam link do artykułu matkiprawnik, w którym zachęca do składania pisemnie prośby o wyznaczenie terminu wizyty, w przypadku kiedy odmówią nam wizyty w ciągu 7 dni roboczych. W którymś z poprzednich artykułów napisała, że zwróciła się do Ministra Zdrowia z prośbą o opinię czy karta ciąży może stanowić dokument potwierdzający basze uprawnienia.
http://matkaprawnik.pl/skarga-na-odm...dni-roboczych/ http://matkaprawnik.pl/bezplatnie-i-...obiet-w-ciazy/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
A dawniej sie w ogóle usg nie robiło i też było. Ale teraz bym nie wytrzymała...ja ciągle czekam.aż tego kruszka zobaczę
tym bardziej póki nie czuję ruchów to chcę widzieć jak się poruszaWysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
To jest i matka prawnik?😮 czego to teraz nie ma😄
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziś mi się przypomniały ruchy z córką w ciąży. Ona to w ogóle nie kopala. Ja tylko rozpychanie czułam. Nigdy nie dostałam kopniaka pod żebra albo w ogóle żeby zabolało.
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I kilka innych matek ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
Przynajmniej nie bolało, choć czasem śmiesznie wyglądało
|
||
|
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3499 |
|
Wtajemniczenie
|
❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
I mama kosmetolog
![]() Ostatnio pod jej zdjęciem na insta zapytałam o olej sojowy w kosmetykach dla ciężarnych. Odpisała mi, że postara się znaleźć jakieś rzetelne, naukowe informacje na ten temat ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O... w nerki parę razy dostałam od młodszej... |
|
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja marzę o spokojnym dziecku. Nie tylko w brzuchu przede wszystkim w życiu ☺ moja cora daje w kość codziennie wszystkie bunty w trakcie...także teraz marzy mi się teoretycznie syn ale tak na.prawde spokojne dziecko jakiejkolwiek płci ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3504 |
|
Konto usunięte
|
Mój tez nie kopał, za to wił się jak węgorz, aż brzuch na boki latał
|
|
|
|
#3505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeju ja już się tych kopniaków nie umiem doczekać! Zawsze myślałam, że brzuszek w 15 tygodniu to już bardzo widoczny jest a u mnie zatrzymał się w miejscu. Troche ciasno w spodniach i tyle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3507 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Mój brzuch też się jakoś drastycznie nie powiększa...myślałam że w tym czasie to już będzie tragedia w sensie że w nic nie wejdę... a tu n ic. Nadal chodzę we wszystkich ciuchach z tym że niektóre spodnie właśnie uwieraja. U mnie to po prostu wzdęcia. Od samego początku. Tak na prawde dopiero od niedawna mi się coś ciazowego pojawia. A ja już w 8tc miałam brzuch i myślałam że to ciążowy ☺ ale fakt faktem że w drugiej ciąży, u mnie, ciut szybciej. Bo taki brzuszek miałam ok 25tc dopiero a teraz w 17tc taki. Także coś szybciej ale bez przesady. Jeszcze całkiem łatwo go ukryć. A za tydzień 5miesiac się zaczyna u mnie
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Tylko waga coś franca szwankuje bo mi pokazała o 1.5kg więcej niż tydzień temu...waze się regularnie w pt rano przed śniadaniem i od 7tc mam prawie tą samą wagę z wahnieciami +- 0.5kg a wczoraj 1.5kg więcej niż tydzień temu ![]() hmmm?Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3509 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry w sobotę!
Kurczę, ale na interesujący blog trafiłam! Całkiem przypadkiem, bo czytając komentarzem na fejsie pod postem dziewczyny, która chce dziecku kupić chodzik. Pominę fakt dyskusji na temat czy chodzik szkodzi, czy nie. Strona to godmother.pl. Nie wiem czy już na nią trafiłyście, ale mnie zainteresowała i w wolnych chwilach będę podczytywać ![]() http://www.godmother.pl/ - blog https://www.facebook.com/godmotherpolska/ - profil na Facebook'u Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.

ja chodzę prywatnie i płacę 100 zł za wizytę 

dużo się zmieniło. 

Jakiś czas temu zamówiłam sobie zestaw od mamyginekolog i wszędzie pomykam z tą torbą. Weszłam do apteki, a tam masa ludzi w kolejce (na szczęście nie było babć i dziadków). Stanęłam na środku i zaczęłam zadawać pytanie "Czy ktoś z Państwa..." i jedna Pani na oko lekko po 60 przerwała i powiedziała, że jeśli o to chodzi to ona jest ostatnia. Grzecznie się uśmiechnęłam i dokończyłam "nie nie, nie o to mi chodziło. Czy ktoś z Państwa oprócz mnie jest w ciąży?", nastąpiła chwila ciszy i ja dalej "w takim razie ja podejdę do kasy jako następna, dobrze?". Chwile odczekałam, Pani podeszła do nieobsługiwanego okienka, sprzedała mi leki i wyszłam. Zdziwiłam się, że nikt nic nie skomentował, nie "parchnął pod nosem". Chyba, że nie widziałam i nie słyszałam 
ale jak ktoś mnie przepuszcza to ładnie dziękuję. Myślę że gdybym się np bardzo źle czuła miałabym mniejsze skrupuly. Jednak uważam ze to nasze prawo i jak ktoś ma ochotę to należy korzystać. Gdyby jakaś dziewczyna tak ładnie grzecznie spytala to na pewno bym puściła w kolejce

tym bardziej póki nie czuję ruchów to chcę widzieć jak się porusza
czego to teraz nie ma
Przynajmniej nie bolało, choć czasem śmiesznie wyglądało 

05.07.2008