Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.5 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-25, 17:09   #2911
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.5

Invi jaki piekny brzuń

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 17:22   #2912
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj u nowego ginekologa na kontroli po zabiegu. W macicy wszystko w porządku, ale na prawym jajniku zrobiła mi się torbiel. Wcześniej jej nie było więc prawdopodobnie, to już w tym cyklu, po zabiegu rósł pęcherzyk, który nie pękł. Lekarz mówi, że powinna się wchłonąć podczas tej lub kolejnej miesiączki, ale będziemy to kontrolować. Lekarz mówił też o tym, że po pierwszym poronieniu żadnej diagnostyki nie włączamy, dopiero po kolejnym (jakby co). Zalecił jednak profilaktycznie acard, bo podobno często te początkowe poronienia są z powodu zbyt dużej krzepliwości, która doprowadza do zatrzymania rozwoju zarodka. Że nie zaszkodzi, a zwiększa prawdopodobieństwo właściwego zagnieżdżenia się i rozwoju zarodka. I ze takie sa zalecenia medyczne po pierwszym poronienu, ja tez o tym wczesniej slyszalam. Mówił też o tym żeby powtórzyć badanie nasienia i od kolejnego cyklu już próbować. Tymi bakteriami u K. raczej się nie przejął, jeśli chodzi o ich możliwy wpływ na mnie. Jak poruszałam ten temat ostatnio z andrologiem to też mi to jakoś głębiej tłumaczył, ale ja nie potrafię tego powtórzyć. Ale wykonał mi też dzisiaj cytologię i zobaczymy czy jest jakiś ewentualny stan zapalny. Wykonał mi tez pierwszy raz w życiu USG piersi. Ogólnie jestem zadowolona z wizyty i mam nadzieje ze ta torbiel się rzeczywiście szybko wchlonie.

Super ze trafilas na dobrego lekarza trzymam kciuki zeby torbiel sie wchlonela i za owocne starania

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Fiole dobrze, że masz dobrego lekarza. Do androloga będziecie równolegle chodzić?

Idziemy na Rozewie, trzymajcie kciuki żebym w połowie trasy nie padła na ryjek

I jak? Pogoda dopisala?

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
No i tak w ogóle dzień dobry bardzo

Co rano budzę się jeszcze przed budzikiem a przychodzę do pracy to jestem nemo eh...
Weekend ma być piękny - coś by pasowało zaplanować .
Idę dziś do fryzjera - moje włosy są w opłakanym stanie

Miłego dnia Dziewczyny

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Pochwal sie po wizycie u fryzjera

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny,że pytacie ! Ja mogę (chyba, tfu,tfu) powiedzieć że jestem zdrowa. Obudziłam się i nic nie boli nawet już zjadłam śniadanie ale ja już byłam głodna !

Wypiłam wczoraj te kawę przeżyłam !

Super ze czujesz sie juz lepiej
Cytat:
Napisane przez sitri Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.

Usuwanie dziecka za pomocą leków Cóż za tematy.
Dobry kopniak w brzuch powinien wystarczyć, po co w tabletki inwestować...
Wg mnie powinnas sie zastanowic troche zanim cos napiszesz... Nawet jesli miala byc to ironia to nie na miejscu jest pisanie takich tekstow w watku gdzie wszystkie dziewczyny marza o dziecku...
Cytat:
Napisane przez rybcia34 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Pierwszy dzień w pracy za mną wszystko do ogarnięcia, praca mi się póki co podoba jestem zadowolona.
Zrobiłam małe zakupy, kupiłam tżtowi majty na trening, sobie dokupilam nowe z pepcco, łyżeczki przy okazji dorwalam bo jakoś nam poginely.
Byłam w rossie i kupiłam sobie i tżtowi żel po prysznic a piesiowi kostkę do kryzienia Dzionek na plus.

Ps: wczorajszy wieczór nie skończył się owocnie. Tż cały w stresie przez pracę i odpuscilismy. Nie zmuszalam go bo sama też nie miałam jakoś ochoty na igraszki... Tż wierzy,że przed wczorajsze szaleństwa na pewno wspomogly ten cykl i,że wie uda zobaczymy.

Oby tak dalej, dobrze ze Ci pasuje ta praca
Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Już mi się śniło, że każę mu wypie.dalac strasznie na niego krzyczałam we śnie, aż mnie gardło bolało jak się obudziłam. Wolałabym, żeby sen się nie sprawdził, trochę wstyd przed rodziną szwagra mam nadzieję, że nie będzie się do mnie odzywał, bo jak mnie wkurzy to tz mu nakopie, wreszcie by się przydały do czegoś te jego treningi boksu i kick boxingu
W ogóle w zeszłym roku jak przyjechał z ciotką to się pokłócili, nabluzgal tak że wstyd przed sąsiadami, pokłócił się z moim tatą i pojechał zostawiając u nas swoją własną matkę. Jakiś psychiczny jest cała rodzina miała nadzieję, że nie przyjedzie, a głupio było tylko jego nie zapraszać
Skad sie wzial ten Twoj kuzyn? Jakis kosmita
Cytat:
Napisane przez invi_08 Pokaż wiadomość
Minita]
Uzytkowej 173, mieszkalnej wychodzi niecale 100, bo u nas garaz dwustanowiskowy i spora kotlownia. Najgorzej zaczac. Wydaje mi sie, ze jak juz zacznie sie piac do gory to pomalu jakos to pojdzie. Trzymam kciuki za Wasze marzenia i budowe. U nas w wykonczeniu duzo sami zrobimy, najgorzej wlasnie te pierwsze akcje, elektryka, hydraulika... co do budowlancow masz racje, sa ceny z kosmosu, juz sie o tym przekonalismy.

Macie na rozluznienie atmosfery. Fajna ta apka od mamyginekolog. Załącznik 7207596

Jakie urocze zdjecie
Cytat:
Napisane przez Vivien26 Pokaż wiadomość
Domima a corka trzaskala brodzikiem drzwiami konkretnie ja bylam pochylona i spadla mi taka metalowa podporka na glowe bo byla licho zamontowana.Najpierw mnie przymroczylo dopiero jak poczulam ze krew plynie po szyi wiedzialam ze bedzie licho
O matko odpoczywaj kochana oby szybko rana sie zagoila

Domii spytalam liven o zumbe bo inne z Was nie chwalily sie ze chodzily

Edytowane przez _St0kr0tka
Czas edycji: 2017-08-25 o 17:25
_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 18:09   #2913
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy co mama ugotuje
Szukasz inspiracji?

Jejciu, jak mi się nie chce iść jutro na ten ślub, aż mnie skręca na myśl o szykowaniu się.. Będę musiała nogi ogolić

Tak tak szukałam inspiracji .. ale zapomniałam ze idę do fryzjera he he i obiadu dziś ni ma

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez bonjourbelle Pokaż wiadomość
Następnym razem nie będę zszokwana już i chętnie sprawdzę

Bonjour a gdzie chodzisz do dentysty ? Może bym sobie odgapila od Ciebie miejscówkę ?

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Skąd wy wzięłyście te teściowe ja się pytam ? zazdroszczę ! Moja CZASEM też nie jest zła

Ufff chyba udało mi się Was w miarę nadrobić... a nie powiem, łatwo nie było bo co chwilę dostaję wiadomość że któraś coś dopisała

padłam - mam to samo zdanie odnośnie teściowej

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Napisane przez rybcia34 Pokaż wiadomość
Załącznik 7207546
Intensywniejsza niż wczoraj

Piękny teścik ❤️ działajcie

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Minita]
Uzytkowej 173, mieszkalnej wychodzi niecale 100, bo u nas garaz dwustanowiskowy i spora kotlownia. Najgorzej zaczac. Wydaje mi sie, ze jak juz zacznie sie piac do gory to pomalu jakos to pojdzie. Trzymam kciuki za Wasze marzenia i budowe. U nas w wykonczeniu duzo sami zrobimy, najgorzej wlasnie te pierwsze akcje, elektryka, hydraulika... co do budowlancow masz racje, sa ceny z kosmosu, juz sie o tym przekonalismy.

Macie na rozluznienie atmosfery. Fajna ta apka od mamyginekolog. Załącznik 7207596

Cudny brzusio Ty Szczuplaku Nasz Wątkowy

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Domima a corka trzaskala brodzikiem drzwiami konkretnie ja bylam pochylona i spadla mi taka metalowa podporka na glowe bo byla licho zamontowana.Najpierw mnie przymroczylo dopiero jak poczulam ze krew plynie po szyi wiedzialam ze bedzie licho

Oooo ranyyy strasznie mi przykro Jezu dobrze ze nic więcej złego się nie stało. Wracaj do zdrowia

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Minita Pokaż wiadomość
rybcia34 - to super, ze praca Ci się podoba, ten pierwszy to niby najgorszy dzień masz już za sobą, teraz będzie tylko lepiej miejmy nadzieję

O matko, nie ma jakiegoś wstrząśnienia mózgu?Czasami od takich niepozornych wypadków lubi się coś przyczłapać

Jeśli taka Twoja cecha charakteru, to nie zazdroszczę, trzeba tolerować siebie nawzajem bo każdy jest inny, ale są pewne granice... Zapewne nie przeczytałaś mojego wywodu. Trochę taktu i kultury współżycia, nawet w internecie. To działa w obie strony.Jeśli piszesz do nas to przecież możesz pisać w sposób bardziej łagodny i normalny nadający się do odbioru wszystkich, a nie wręcz opryskliwy ("Już tak nie mędrkuj"), a skoro wielu denerwuje takie wypowiadanie się, to chyba coś w tym jest. Nikt nie zna tonu w jakim chciałaś to napisać, więc odebrałyśmy to w sposób najbardziej prosty - uszczypliwy z Twojej strony - dlatego trzeba czasem ważyć słowa. Chyba, że ... podświadomie, boisz się też tej swojej ciąży, zostania mamą, ale nie chcesz się sama przed sobą przyznać do tego, dlatego na wszystkie nasze problemy, lęki i obawy odpowiadasz w taki sposób, żeby pokazać nam, że po Tobie to wszystko spływa. To takie psychologiczne zagranie, którego możesz nie być świadoma. Nie zmienia to jednak faktu, że mogłabyś ograniczyć się z takim sposobem epatowania tą częścią charakteru. Nie mamy być tutaj dla siebie wredne tylko wzajemnie pomagać sobie i doradzać. Gdybyśmy wszystkie miały Twoje podejście ( "Mój charakter jest po prostu mało łagodny i tyle. Nie toleruję pewnych zachowań i nie mam oporów by mówić o tym w sposób cyniczny i głośno" to byśmy sie pozjadały za niedługo.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
To może jeszcze jedno

O nie - teraz już przegielas - jadę tam do Ciebie

DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 18:36   #2914
mala_mm
Wtajemniczenie

Cytat:

Piękny brzuszek 😍

mala_mm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 18:37   #2915
bonjourbelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Bonjour a gdzie chodzisz do dentysty ? Może bym sobie odgapila od Ciebie miejscówkę ?
Do aksdentist kolo nowego kleparza. Zobacz sobie lekarza Rafał Kowal na znany lekarz.
bonjourbelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 18:38   #2916
invi_08
Zakorzenienie

Napisałam mojej gin wiadomość na fb. Odpisala mi.

Na dretwienie rak powinien pomoc magnez 3 dziennie, kazala zbadac poziom potasu.

invi_08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 18:39   #2917
mala_mm
Wtajemniczenie

Cytat:
To może jeszcze jedno
O jejciu, co za pychotka na zdjęciu 😊

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
No bolalo strasznie jak w lusterku zobaczylam to jakos tak nie swojo mi sie zrobilo.
Tak nie duzo na szczescie bo tylko 4 szwy
Niech się szybko goi 😘

mala_mm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 18:44   #2918
sitri
scarlet starlet

Cytat:
rybcia34 - to super, ze praca Ci się podoba, ten pierwszy to niby najgorszy dzień masz już za sobą, teraz będzie tylko lepiej miejmy nadzieję

O matko, nie ma jakiegoś wstrząśnienia mózgu?Czasami od takich niepozornych wypadków lubi się coś przyczłapać

Jeśli taka Twoja cecha charakteru, to nie zazdroszczę, trzeba tolerować siebie nawzajem bo każdy jest inny, ale są pewne granice... Zapewne nie przeczytałaś mojego wywodu. Trochę taktu i kultury współżycia, nawet w internecie. To działa w obie strony.Jeśli piszesz do nas to przecież możesz pisać w sposób bardziej łagodny i normalny nadający się do odbioru wszystkich, a nie wręcz opryskliwy ("Już tak nie mędrkuj"), a skoro wielu denerwuje takie wypowiadanie się, to chyba coś w tym jest. Nikt nie zna tonu w jakim chciałaś to napisać, więc odebrałyśmy to w sposób najbardziej prosty - uszczypliwy z Twojej strony - dlatego trzeba czasem ważyć słowa. Chyba, że ... podświadomie, boisz się też tej swojej ciąży, zostania mamą, ale nie chcesz się sama przed sobą przyznać do tego, dlatego na wszystkie nasze problemy, lęki i obawy odpowiadasz w taki sposób, żeby pokazać nam, że po Tobie to wszystko spływa. To takie psychologiczne zagranie, którego możesz nie być świadoma. Nie zmienia to jednak faktu, że mogłabyś ograniczyć się z takim sposobem epatowania tą częścią charakteru. Nie mamy być tutaj dla siebie wredne tylko wzajemnie pomagać sobie i doradzać. Gdybyśmy wszystkie miały Twoje podejście ( "Mój charakter jest po prostu mało łagodny i tyle. Nie toleruję pewnych zachowań i nie mam oporów by mówić o tym w sposób cyniczny i głośno" to byśmy sie pozjadały za niedługo.
Co ma moja ciąża do tego w jaki sposób się wypowiadam? Wypowiadam się tak od x czasu. Nie jestem dla nikogo wredna, oprócz mężczyzny - idioty. To nie ma dotykać was, bo nie jest do was skierowane. Skoro tak bardzo przeżywacie sarkazm, a główkujecie nad moimi wypowiedziami pod względem psychologicznym... No words.

Kultura współżycia.. ale to była po prostu moja cyniczna opinia, do której mam prawo. To, że innym żal jest takiego delikwenta to nie znaczy, że mi też być musi. Opryskliwe tony to puszczę koło uszu (a raczej oczu), bo tutaj są lepsze ekspertki od plucia jadem bez większego powodu. "Nie mędrkuj" uraziło? Dziwne, zwykłe stwierdzenie, bo nie widzę sensu, żeby ktoś podejrzewał, że jestem kimś kto już tu był (co jest nieprawdą), albo że jestem tutaj dla samego trollingu.

Niesamowitym jest to, jak bardzo wrażliwym można być na o zgrozo, "ton" wypowiedzi w internecie. Może pora spuścić trochę pary i nie roztrząsać cynicznego komentarza nie na swój temat?

domi - nie na miejscu jest też stwierdzenie, że się rozumie chęć spędzenia dziecka tabletkami w temacie o ciąży. SMH.

Каждый в моем скваде — одинокая звезда
И мы встанем друг за друга выше горного хребта
У твоей подруги этот трек стекает изо рта

Edytowane przez sitri
Czas edycji: 2017-08-25 o 18:45
sitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 19:06   #2919
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Przyznam się, że już teraz golę nogi tylko do gina seksy zakazane, zimno, to nie chce mi się wysilać

Mi teściowa jest obojętna, daleko mieszka, ze 2 lata już tam nie byłam, ona nie przyjeżdża.. Wątpię, żeby coś się zmieniło jak urodzi się dziecko, cały czas ktoś jej podrzuca wnuki, więc nie będzie miała czasu na częste odwiedziny

Bierzemy kredyt na mieszkanie i tz zaczął panikować trochę.. Jedno mieszkanie już ma na kredyt, niedługo trzeba będzie zacząć spłacać nowy, a jeszcze minimum do końca roku będziemy wynajmować to w Warszawie, bo blok jeszcze nie oddany, zanim się wyremontuje i wykończy.. Ja bez pracy - wiecie jaki jest zasiłek dla bezrobotnych dziecko w drodze, w grudniu trzeba będzie zacząć ogarniać wyprawkę, nie wiem jak to ogarniemy finansowo
Dacie radę pewnie i tak tż dobrze zarabia, że się decydujecie na takie zobowiązania ja gdybym była bez pracy to nawet myśmy jednego kredytu nie ogarneli

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 19:08   #2920
Vivien26
Rozeznanie

Dziekije Wam dziewczyny.Jestescie kochane 💋💋💋💋💋
Dzieki Bogu wstrzsnienia nie stwierdzili ale dzis bez tabetek nie dalabym rady tak mnie dynia boli
Vivien26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 19:17   #2921
Wanilka5
Idealna Źona; )

Cytat:
Napisane przez mala_mm Pokaż wiadomość
Dziękuję, że pytasz dziś już lepiej, trochę jeszcze jakby ciężko na żołądku, ale bez żadnych rewolucji, mogę normalnie funkcjonować 😘

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

To wysokie ciśnienie miałaś, a teraz już ciśnienie się uspokoiło? Odpoczywaj dużo 😘

ja mam takie tylko to 100 bylo nie dobre bo przewaznie mam ok 80-90

Cytat:
chcę tam

Lepiej Ci już ? Oby się to już więcej nie przytrafiło

Limit wirusów wyczerpałaś na długi czas

Ufff to dobrze że już lepiej

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Przypomniało mi się jak szwagierka dziecka nie chciała, płakała i mówiła że chciałaby żeby się coś stało, a jak zaczęła plamić to płakała że się coś złego dzieje... Życie jest bardzo niesprawiedliwe

dziękuję, jakoś mi ciężko w takich chwilach... staram się nie liczyć w którym tygodniu ciąży bym teraz była ale byłam z Invi na wspólnym ciążowym wątku i jakoś tak mnie myśli naszły że byłybyśmy na tym samym etapie teraz

Wiktoria piękne imię
Mam nadzieję że rehabilitacja Twojemu mężowi jednak pomoże

Nawet nie chce mi się tego komentować... zastanów się czasem nad tym co piszesz
lepiej tak bo sie
zajelam czyms i nie mysle

Cytat:
Cytat:
Dzieki Bogu wstrzsnienia nie stwierdzili ale dzis bez tabetek nie dalabym rady tak mnie dynia boli
oo rany uwazaj na siebie
Stary 2017-08-25, 19:18   #2922
bonjourbelle
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekije Wam dziewczyny.Jestescie kochane
Ale Ci się przytrafiło.. Trzymaj się tam
Stary 2017-08-25, 19:35   #2923
Minita
Rozeznanie

Cytat:
Co ma moja ciąża do tego w jaki sposób się wypowiadam? Wypowiadam się tak od x czasu. Nie jestem dla nikogo wredna, oprócz mężczyzny - idioty. To nie ma dotykać was, bo nie jest do was skierowane. Skoro tak bardzo przeżywacie sarkazm, a główkujecie nad moimi wypowiedziami pod względem psychologicznym... No words.

Kultura współżycia.. ale to była po prostu moja cyniczna opinia, do której mam prawo. To, że innym żal jest takiego delikwenta to nie znaczy, że mi też być musi. Opryskliwe tony to puszczę koło uszu (a raczej oczu), bo tutaj są lepsze ekspertki od plucia jadem bez większego powodu. "Nie mędrkuj" uraziło? Dziwne, zwykłe stwierdzenie, bo nie widzę sensu, żeby ktoś podejrzewał, że jestem kimś kto już tu był (co jest nieprawdą), albo że jestem tutaj dla samego trollingu.

Niesamowitym jest to, jak bardzo wrażliwym można być na o zgrozo, "ton" wypowiedzi w internecie. Może pora spuścić trochę pary i nie roztrząsać cynicznego komentarza nie na swój temat?

domi - nie na miejscu jest też stwierdzenie, że się rozumie chęć spędzenia dziecka tabletkami w temacie o ciąży. SMH.
Właśnie tą odpowiedzią potwierdziłaś, że nie przyjmujesz kompromisów i nie umiesz czytać ze zrozumieniem, gdyby tak było to załapałabyś po naszych wpisach od razu... Jak kobieta, która spodziewa się dziecka może wpadać na pomysł o skopaniu brzucha, żeby sie go pozbyć i być przekonaną, że to lepsze wyjście?. Bo nie da się inaczej zinterpretować Twojego wpisu. Czy masz jakieś instynkty macierzyńskie? W ogóle jakie jest Twoje podejście do tej ciąży? ( to są pytania tylko retoryczne - nie oczekuje odpowiedzi ). Nie wydaje mi się, że szukasz u nas wsparcia, dobrej rady lub byś chciała podzielić sie swoimi obawami, lub doświadczeniami z przebiegu ciąży- twoje zachowanie i postępowanie tutaj mija się z celem tego wątku. Zauważ, że nikt nie wywołał u nas ( a jest tu bardzo wiele osób )takiego poruszenia swoimi wypowiedziami jak Ty, więc czy to nadal z nami jest coś nie tak, czy może w czym innym jest problem... Teraz złapałaś się Domi, czy będziemy się bawić w takie klocki domino? Niestety staje się to coraz bardziej niesmaczne. Nienawidzę takich zgrzytów, a tym bardziej sama ich potęgować, źle przebywać w takiej atmosferze. Skończmy już to, do niczego to nie prowadzi, Ty za nic nie przyjmiesz do wiadomości naszych racji, my nie możemy Ciebie zrozumieć. Szkoda czasu na taką konwersację

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Nie wiem gdzie mieszkasz ale jade do Ciebie!!!

Niedaleko

Cytat:
Ale się załatwiłaś, ja tylko raz wpadłam na ścianę jak szłam "po ciemku" i nie trafiłam w korytarz, rozcięłam wargę i zęby mi zgrzytnęły, a jak dudniło w czuprynie :P włączajcie światło
Minita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 19:36   #2924
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

Jest na miejscu, bo potrafię się postawić w sytuacji tych ludzi. Po drugie dziewczyny mnie tutaj znają dłuższy czas i wiedza o moich pogladach. Niestety ja kilka lat temu nie miałam warunków na dziecko mając naście lat i młodszego od siebie partnera. Ale na szczęście nie musiałam być w takiej sytuacji jak oni i podjąć tej decyzji, bo mnie antykoncepcja nie zawiodła.
Ale w życiu nie potrafiła bym użyć takiego określenia jak ty,było ono nie na miejscu i tyle.
I jak widać wielu dziewczyna się nie spodobało.

Widzę,że odpowiadasz na posty,które ci odpowiadają. Szkoda. Na szczęście wizaż na wiele przydatnych opcji.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 19:39   #2925
invi_08
Zakorzenienie

Dziewczyny... Zabierzcie mi dostęp do konta... tyle fajnych rzeczy jest dla niemowlat. trzymam sie jakos ale resztkami rozsadku.

Stary 2017-08-25, 19:44   #2926
bonjourbelle
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny... Zabierzcie mi dostęp do konta... tyle fajnych rzeczy jest dla niemowlat. trzymam sie jakos ale resztkami rozsadku.

aliexpress?
A ja jeszcze nic nie kupilam dziecku.. W ogole patrzylam na alie i tam takie słodkie ubranka. A mój mąż mówi że nie chce nic z alie dla dziecka..
Kupowalas tam jakieś ubranka może?
Stary 2017-08-25, 19:53   #2927
invi_08
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bonjourbelle Pokaż wiadomość
aliexpress?
A ja jeszcze nic nie kupilam dziecku.. W ogole patrzylam na alie i tam takie słodkie ubranka. A mój mąż mówi że nie chce nic z alie dla dziecka..
Kupowalas tam jakieś ubranka może?
Nie, na razie na stronach gdzie babki coś szyja zarobkowo.
Alie tez mnie kusi. jest tego ale ciezko dostac na te najmniejsze rozmiary cos fajnego w dobrej cenie. Bo jak wiem ze kupie cos podobnego w Polsce za podobne pieniadze to juz w Polsce zamawiam. ale tak właśnie mysle ze coś zamowie na próbę.

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Na grupie Aliexpress dla dzieci pewnie jest masa recenzji ale az sie boje zagladac.

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Jezu ale mnie bole w krzyzu przeszły. Az mi sie porod przypomnial. 😕

Stary 2017-08-25, 19:56   #2928
sitri
scarlet starlet

Minita - Nie każę Ci prowadzić ze mną dyskusji, to Ty ciągniesz jakieś swoje "wywody".
xXBlankaXx - Mhm. Brak świetnych warunków w dobie 500+ to nie problem. Kto nie chce wpadki, bo nie ma warunków - nie uprawia seksu, proste? Proste. Albo przynajmniej nie robi z siebie debila i nie rzuca pomysłami typu jak się pozbyć balastu.

@topic
Na Ali mają fajne 3-packi ciuszków, nieźle dobrane kolorystycznie i wzorkami za jakieś tam 9$. Sama siedzę tam nałogowo i podglądam.

Stary 2017-08-25, 19:59   #2929
Minita
Rozeznanie

Cytat:
Nie, na razie na stronach gdzie babki coś szyja zarobkowo.
Alie tez mnie kusi. jest tego ale ciezko dostac na te najmniejsze rozmiary cos fajnego w dobrej cenie. Bo jak wiem ze kupie cos podobnego w Polsce za podobne pieniadze to juz w Polsce zamawiam. ale tak właśnie mysle ze coś zamowie na próbę.

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Na grupie Aliexpress dla dzieci pewnie jest masa recenzji ale az sie boje zagladac.

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Jezu ale mnie bole w krzyzu przeszły. Az mi sie porod przypomnial. 😕

Podziwiam Was za takie chęci przeszukiwania i kupowania przez net Ja choćbym chciała to nie miałabym miejsca na nowe rzeczy. Gdyby udało mi się zostać mamusią to wszystkie ciotki pooddawały by mi swoje, niektóre nawet prawie nieużywane dziecięce rzeczy. Nie miałabym gdzie tego upchać. Chyba, że inne jest podejście jak już się jest mamusią i sama możliwość zamówienia takich przyborów lub ciuszków sprawia taką radość, że nie można się oprzeć
Minita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 20:02   #2930
invi_08
Zakorzenienie

Cytat:
. Kto nie chce wpadki, bo nie ma warunków - nie uprawia seksu, proste? Proste. Albo przynajmniej nie robi z siebie debila i nie rzuca pomysłami typu jak się pozbyć balastu.

@topic
Na Ali mają fajne 3-packi ciuszków, nieźle dobrane kolorystycznie i wzorkami za jakieś tam 9$. Sama siedzę tam nałogowo i podglądam.
Z tymi wpadkami to juz tak z natury jest... sa wlasnie z tego, ze sie nie uwaza. roznie w życiu bywa, mialam kolezanke, ktorej dwa razy gumka pekla i nic sie nie dzialo... a jedna właśnie z czegos takiego ma dziecko.
No i z tym brakiem warunkow... to ludziom nie wolno seksu uprawiac, jesli nie sa gotowi na dziecko?'a tak jak mowie, tabsy tez potrafią zawiesc czy gumki. Ja poki to nie moja sytuacja zyciowa to sie nie wtracam w czyjes problemy. Zluzujcie juz, nie kloccie sie, bo ile ludzi tyle roznych przypadków sie moze wydarzyć i nie ma co gdybac.

Tak jak my... jakby tz wiedzial, ze mu ta sarna wyskoczy to by sie zatrzymal i poczekal az przebiegnie.

Co do Alie, duzo rzeczy zamawiam, tylk raz paczka zginela. Ubranek jeszcze nie próbowałam, ciągle coś mnie wstrzymuje. A w koszyku mam chyba z 50 peoduktowt.

Stary 2017-08-25, 20:02   #2931
asiula1306
Zakorzenienie

Blanka, nie ty jedna kilka lat temu nie miałaś warunków na dziecko i nie ty jedna miałaś młodszego partnera i na bank nie ty jedna obawiałaś się wpadki. Myślę że w pewnym wieku każda z nas się obawiała. Pytanie ile z nas usunęłoby ciąże gdyby wpadło. Ja bym nie usunęła. Trzeba ponosić konsekwencje swoich działań i liczyć się z tym że antykoncepcja może zawieść i z seksu może powstać dziecko. Jak ktoś nie ma warunków to oddaje dziecko do okna życia albo do adopcji a nie "pozbywa" się go z pomocą tabletek. Co innego tabletka 72h gdy przydarzy się wypadek po a co innego usunięcie ciąży. I uważam, że bardzo bardzo nie na miejscu jest pisanie tu zarówno o kopaniu brzucha jak i w ogóle o usuwaniu ciąży innymi metodami (przy czym mam wrażenie że tylko ja nie potraktowałam posta Sitri o kopaniu poważnie i wyczułam wyraźny sarkazm w tamtej wypowiedzi ale to tylko słowo pisane, każdy może interpretować dowolnie). Co jak co, ale na tym wątku taki temat nie powinien się pojawiać. Tyle razy poruszałyśmy tu temat że to niesprawiedliwe że ludzie zaliczają wpadki a tym którzy pragną dziecka się nie udaje a tu nagle widzę zrozumienie dla usuwania ciąży w młodym wieku bo nie mają warunków. Mi się to kłóci.
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 20:05   #2932
invi_08
Zakorzenienie

Ja jestem stanowczo na nie jakiemukolwiek usuwaniu ciazy... sa okna zycia, tyle par sie stara o adopcje... decyzja zapewne bardzo ciężka ale wolalabym to niz usunac.... nie mniej jednak wiem, ze i tacy sie zdarzaja i usuwają... ale to juz nie moja rola ocenianie takich osob...

Stary 2017-08-25, 20:06   #2933
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Minita - Nie każę Ci prowadzić ze mną dyskusji, to Ty ciągniesz jakieś swoje "wywody".
xXBlankaXx - Mhm. Brak świetnych warunków w dobie 500+ to nie problem. Kto nie chce wpadki, bo nie ma warunków - nie uprawia seksu, proste? Proste. Albo przynajmniej nie robi z siebie debila i nie rzuca pomysłami typu jak się pozbyć balastu.

@topic
Jak ty cudownie czytasz ze zrozumieniem, napisałam kilka lat temu, mając nascie lat. Czyli 6lat temu wtedy 500+ nie było, z resztą te 500+ przy kosztach dziecka to jest na waciki.

Owszem, jedynie celibat daje 100% pewności ale to chyba nie o to chodzi, bo seks nie jest tylko po to aby się rozmnażać.
Jak pisze, mnie Antykoncepcja nie zawiodła, miałam to szczęście. Ale nie każdy je ma, a jak nie ma wsparcia rodziny, to jest to czasem jedyne wyjście.
Już nie mówiąc o dzieciach poczetych z gwałtu, czy z poważnymi wadami rozwojowymi.

Stary 2017-08-25, 20:09   #2934
sitri
scarlet starlet

Cytat:
Jak ty cudownie czytasz ze zrozumieniem, napisałam kilka lat temu, mając nascie lat. Czyli 6lat temu wtedy 500+ nie było, z resztą te 500+ przy kosztach dziecka to jest na waciki.

Owszem, jedynie celibat daje 100% pewności ale to chyba nie o to chodzi, bo seks nie jest tylko po to aby się rozmnażać.
Jak pisze, mnie Antykoncepcja nie zawiodła, miałam to szczęście. Ale nie każdy je ma, a jak nie ma wsparcia rodziny, to jest to czasem jedyne wyjście.
Już nie mówiąc o dzieciach poczetych z gwałtu, czy z poważnymi wadami rozwojowymi.

Jak Ty cudownie czytasz ze zrozumieniem.
Nie mówię o Tobie z tym 500+. Tylko o tym mężczyźnie.
Asiula, mi też się to kłóci stąd i moja reakcja. Wg. mnie, sarkazm bije od tamtej wypowiedzi na 30 km, jeżeli ktoś tego nie odczuwa to cóż.

Ja jestem przeciwna bawieniu się w rodzinę w wieku, kiedy ktoś nie czuje się na to gotowy. Seks może być dla samego seksu, ale to odpowiedzialność. 100% pewność dają tylko złożone nogi, że tak powiem... Nie ma potem czegoś takiego jak odwrót, a przynajmniej być nie powinno, ale to moje własne zdanie i mój światopogląd.
Właśnie przez luzackie podejście w kwestii, że seks to może być tylko seks, niektórzy potem są przekonani, że do skrobanki zawsze mają święte prawo.
Albo o zgrozo, do wyrzucenia na śmieci jak zbędnego przedmiotu. Wziu i nie ma.
Dziecko to osobny byt, którego nie powinno się pozbywać z własnego widzimisię. Rozumiem terminację ciąży, gdy dziecko jest naprawdę poważnie chore lub z powodu poczęcia w wyniku gwałtu.

Ale jak się nogi rozchyla dobrowolnie i chętnie, no to sorry. Panu proponowałabym zawiązać na supeł, a dziewczynie/kobiecie czmychać od popaprańca jak najdalej.

@niżej: Nikt siedemnastolatkom nie każe uprawiać seksu, skoro pomocy byłoby brak. Człowiek to nie zwierzę, chyba popęd umie opanować?

Edytowane przez sitri
Czas edycji: 2017-08-25 o 20:19
Stary 2017-08-25, 20:18   #2935
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Blanka, nie ty jedna kilka lat temu nie miałaś warunków na dziecko i nie ty jedna miałaś młodszego partnera i na bank nie ty jedna obawiałaś się wpadki. Myślę że w pewnym wieku każda z nas się obawiała. Pytanie ile z nas usunęłoby ciąże gdyby wpadło. Ja bym nie usunęła. Trzeba ponosić konsekwencje swoich działań i liczyć się z tym że antykoncepcja może zawieść i z seksu może powstać dziecko. Jak ktoś nie ma warunków to oddaje dziecko do okna życia albo do adopcji a nie "pozbywa" się go z pomocą tabletek. Co innego tabletka 72h gdy przydarzy się wypadek po a co innego usunięcie ciąży. I uważam, że bardzo bardzo nie na miejscu jest pisanie tu zarówno o kopaniu brzucha jak i w ogóle o usuwaniu ciąży innymi metodami (przy czym mam wrażenie że tylko ja nie potraktowałam posta Sitri o kopaniu poważnie i wyczułam wyraźny sarkazm w tamtej wypowiedzi ale to tylko słowo pisane, każdy może interpretować dowolnie). Co jak co, ale na tym wątku taki temat nie powinien się pojawiać. Tyle razy poruszałyśmy tu temat że to niesprawiedliwe że ludzie zaliczają wpadki a tym którzy pragną dziecka się nie udaje a tu nagle widzę zrozumienie dla usuwania ciąży w młodym wieku bo nie mają warunków. Mi się to kłóci.
Ta, bo rodzina która naciska na aborcję jest łaskawa, oddać dziecko do adopcji. Proszę cię. Nie wiesz chyba o czym mówisz. Co ta 17-18latka na utrzymaniu rodziny ma zrobić ? A nie daj Boże, jeszcze ja chłopak zostawi i zostaje sama. Jak zdecyduje się utrzymać ciążę, to skończy w najlepszym wypadku w domu samotnej matki, a tu bym się kłóciła bo nie zawsze jest miejsce.. W najgorszym w jakimś przytułki bez grosza przy duszy. Nie zawsze życie jest kolorowe i latwe.

Co innego jak się ma wsparcie rodziny i ojca dziecka. Wtedy da się radę, jasne że się da, bez względu na wiek. Co innego jak się nie ma pomocy w żadnej bliskiej osobie.

Ja widziałam co przeżywacie taka dziewczyna, która mając 17lat została sama w ciąży. Rodzice postawili ultimatum a chłopak uciekł szybciej niż ustawa przewiduje. Ale trzeba być świadkiem czegoś takiego, żeby to zrozumieć.

Stary 2017-08-25, 20:18   #2936
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem stanowczo na nie jakiemukolwiek usuwaniu ciazy... sa okna zycia, tyle par sie stara o adopcje... decyzja zapewne bardzo ciężka ale wolalabym to niz usunac.... nie mniej jednak wiem, ze i tacy sie zdarzaja i usuwają... ale to juz nie moja rola ocenianie takich osob...

moja powiedzmy że znajoma odebrała sobie życie bo wpadła. Zostawiła list i powiesiła się na strychu... mogła dostać wsparcie od rodziców, jej chłopak też nie chciał jej zostawić, chciał się nią zaopiekować a ona uznała że ta ciąża to tak ogromny problem że innego wyjścia nie widziała. A rodzice do dziś nie mogą zrozumieć dlaczego nie chciała im powiedzieć, dlaczego tak się bała. Stąd wiem, że to może być dla nastolatków dramat ale jest mnóstwo sposobów na poradzenie sobie z tą sytuacją. Najgorszą opcją jest usunięcie ciąży albo samobójstwo.

Każdy i tak robi jak chce ale wydaje mi się że usuwanie ciąży w młodym wieku bierze się głównie z ogromnego przerażenia i niechęci do powiedzenia komukolwiek. I ludzie po prostu nie dostrzegają innych rozwiązań bo nikt im ich nie podsunął. A w takim stresie nie myślimy racjonalnie. Myślałyście kiedyś o tym jak zareagowaliby wasi rodzice gdybyście jako nastolatki przyszły do nich i powiedziały o ciąży? Ja nie raz się zastanawiałam. Wiem że byłoby potwornie ciężko bo byliby wściekli i zawiedzeni ale na 100% by mi pomogli i nie odwróciliby się ode mnie. Odwróciliby się ode mnie gdybym powiedziała że chcę usunąć ciążę. Pewnie nigdy by się do mnie nie odezwali
Stary 2017-08-25, 20:19   #2937
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
moja powiedzmy że znajoma odebrała sobie życie bo wpadła. Zostawiła list i powiesiła się na strychu... mogła dostać wsparcie od rodziców, jej chłopak też nie chciał jej zostawić, chciał się nią zaopiekować a ona uznała że ta ciąża to tak ogromny problem że innego wyjścia nie widziała. A rodzice do dziś nie mogą zrozumieć dlaczego nie chciała im powiedzieć, dlaczego tak się bała. Stąd wiem, że to może być dla nastolatków dramat ale jest mnóstwo sposobów na poradzenie sobie z tą sytuacją. Najgorszą opcją jest usunięcie ciąży albo samobójstwo.

Każdy i tak robi jak chce ale wydaje mi się że usuwanie ciąży w młodym wieku bierze się głównie z ogromnego przerażenia i niechęci do powiedzenia komukolwiek. I ludzie po prostu nie dostrzegają innych rozwiązań bo nikt im ich nie podsunął. A w takim stresie nie myślimy racjonalnie. Myślałyście kiedyś o tym jak zareagowaliby wasi rodzice gdybyście jako nastolatki przyszły do nich i powiedziały o ciąży? Ja nie raz się zastanawiałam. Wiem że byłoby potwornie ciężko bo byliby wściekli i zawiedzeni ale na 100% by mi pomogli i nie odwróciliby się ode mnie. Odwróciliby się ode mnie gdybym powiedziała że chcę usunąć ciążę. Pewnie nigdy by się do mnie nie odezwali
To,że ty masz oparcie w rodzicach nie oznacza,że wszyscy mają. I tu rodzi się problem.

Stary 2017-08-25, 20:23   #2938
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Sitri czy Ty mogłabyś w krótkim zdaniu wytłumaczyć mi i dziewczynom na wątku czemu będąc w ciąży przyszłaś akurat do nas, a nie prowadzisz swoich rozważań np. na kwietniowych mamach ?

85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 20:26   #2939
sitri
scarlet starlet

Szybko zmienia się zdanie co do rozpasania seksualnego wśród ludzi w momencie, gdy ma się naprawdę świadomość tego, jak działa cała machina aborcyjna i że na dziecku, że tak powiem - w częściach pierwszych w koszu się nie kończy. Jeżeli komuś pasuje, że potem takie dzieci się pali, a ich prochy wysypuje i zalewa betonem, prawie jak w obozie koncentracyjnym to nie mam nic do powiedzenia. Ja ręki do propagandy cywilizacji śmierci nie przykładam i chylić czoła nie będę, szczególnie gdy mowa o zdrowym zalążku człowieka.

Mnie życie nauczyło ogromnego szacunku do dzieci, a znacznie mniejszego do innych kobiet.

@rumiankowa - A dlaczego nie? Dziecko chodziło mi trochę po głowie swojego czasu. Nie widzę powodu, dlaczego nie miałabym przebywać wśród kobiet starających się.

Edytowane przez sitri
Czas edycji: 2017-08-25 o 20:38
Stary 2017-08-25, 20:35   #2940
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
To,że ty masz oparcie w rodzicach nie oznacza,że wszyscy mają. I tu rodzi się problem.

Wiesz, pytanie jeszcze czy nam się wydaje że nie mamy oparcia w rodzicach czy to wiemy bo już tego doświadczyłyśmy. Jak byłam mała to jedynka z klasówki wydawała mi się problemem nie do przejścia i bałam się mówić rodzicom. Dowiadywali się na wywiadówce standardowo. I zawsze byli wściekli ale nie na ocenę tylko na mnie że nie powiedziałam od razu. A ja wtedy myślałam "ty durna ty, mogłaś powiedzieć od razu, w końcu nie taki diabeł straszny". Skala problemu oczywiście jest inna ale wiesz, często wydaje nam się że sytuacja jest bez wyjścia, wydaje nam się że wiemy jak się bliscy zachowają i wydaje nam się że nas nie zrozumieją a może być inaczej. Inaczej mogą się zachować jak wrócisz nawalona z imprezy a inaczej jak powiesz o wpadce.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości