|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.5
Invi jaki piekny brzuń
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2912 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki zeby torbiel sie wchlonela i za owocne starania Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
odpoczywaj kochana oby szybko rana sie zagoilaDomii spytalam liven o zumbe bo inne z Was nie chwalily sie ze chodzily Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez _St0kr0tka Czas edycji: 2017-08-25 o 17:25 |
|||||||||
|
|
|
#2913 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak tak szukałam inspiracji .. ale zapomniałam ze idę do fryzjera he he i obiadu dziś ni ma ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Bonjour a gdzie chodzisz do dentysty ? Może bym sobie odgapila od Ciebie miejscówkę ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
![]() padłam - mam to samo zdanie odnośnie teściowej ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
Piękny teścik ❤️ działajcie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
Cudny brzusio Ty Szczuplaku Nasz Wątkowy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
Oooo ranyyy strasznie mi przykro Jezu dobrze ze nic więcej złego się nie stało. Wracaj do zdrowia ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- O nie - teraz już przegielas - jadę tam do Ciebie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||||||
|
|
|
#2914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam mojej gin wiadomość na fb. Odpisala mi.
Na dretwienie rak powinien pomoc magnez 3 dziennie, kazala zbadac poziom potasu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2917 | |
|
Wtajemniczenie
|
O jejciu, co za pychotka na zdjęciu 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#2918 | |
|
scarlet starlet
|
Cytat:
No words.Kultura współżycia.. ale to była po prostu moja cyniczna opinia, do której mam prawo. To, że innym żal jest takiego delikwenta to nie znaczy, że mi też być musi. Opryskliwe tony to puszczę koło uszu (a raczej oczu), bo tutaj są lepsze ekspertki od plucia jadem bez większego powodu. "Nie mędrkuj" uraziło? Dziwne, zwykłe stwierdzenie, bo nie widzę sensu, żeby ktoś podejrzewał, że jestem kimś kto już tu był (co jest nieprawdą), albo że jestem tutaj dla samego trollingu.Niesamowitym jest to, jak bardzo wrażliwym można być na o zgrozo, "ton" wypowiedzi w internecie. Może pora spuścić trochę pary i nie roztrząsać cynicznego komentarza nie na swój temat? domi - nie na miejscu jest też stwierdzenie, że się rozumie chęć spędzenia dziecka tabletkami w temacie o ciąży. SMH.
My cherries and wine Rosemary and thyme Каждый в моем скваде — одинокая звезда И мы встанем друг за друга выше горного хребта У твоей подруги этот трек стекает изо рта Edytowane przez sitri Czas edycji: 2017-08-25 o 18:45 |
|
|
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja gdybym była bez pracy to nawet myśmy jednego kredytu nie ogarneliWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2920 |
|
Rozeznanie
|
Dziekije Wam dziewczyny.Jestescie kochane 💋💋💋💋💋
Dzieki Bogu wstrzsnienia nie stwierdzili ale dzis bez tabetek nie dalabym rady tak mnie dynia boli |
|
|
|
#2921 | ||||
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
zajelam czyms i nie mysle ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2923 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w życiu nie potrafiła bym użyć takiego określenia jak ty,było ono nie na miejscu i tyle. I jak widać wielu dziewczyna się nie spodobało. Widzę,że odpowiadasz na posty,które ci odpowiadają. Szkoda. Na szczęście wizaż na wiele przydatnych opcji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny... Zabierzcie mi dostęp do konta... tyle fajnych rzeczy jest dla niemowlat.
trzymam sie jakos ale resztkami rozsadku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aliexpress? A ja jeszcze nic nie kupilam dziecku.. W ogole patrzylam na alie i tam takie słodkie ubranka. A mój mąż mówi że nie chce nic z alie dla dziecka.. ![]() Kupowalas tam jakieś ubranka może? |
|
|
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alie tez mnie kusi. jest tego ale ciezko dostac na te najmniejsze rozmiary cos fajnego w dobrej cenie. Bo jak wiem ze kupie cos podobnego w Polsce za podobne pieniadze to juz w Polsce zamawiam. ale tak właśnie mysle ze coś zamowie na próbę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Na grupie Aliexpress dla dzieci pewnie jest masa recenzji ale az sie boje zagladac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Jezu ale mnie bole w krzyzu przeszły. Az mi sie porod przypomnial. 😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2928 |
|
scarlet starlet
|
Minita - Nie każę Ci prowadzić ze mną dyskusji, to Ty ciągniesz jakieś swoje "wywody".
xXBlankaXx - Mhm. Brak świetnych warunków w dobie 500+ to nie problem. Kto nie chce wpadki, bo nie ma warunków - nie uprawia seksu, proste? Proste. Albo przynajmniej nie robi z siebie debila i nie rzuca pomysłami typu jak się pozbyć balastu. @topic Na Ali mają fajne 3-packi ciuszków, nieźle dobrane kolorystycznie i wzorkami za jakieś tam 9$. Sama siedzę tam nałogowo i podglądam.
|
#2929 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podziwiam Was za takie chęci przeszukiwania i kupowania przez net Ja choćbym chciała to nie miałabym miejsca na nowe rzeczy. Gdyby udało mi się zostać mamusią to wszystkie ciotki pooddawały by mi swoje, niektóre nawet prawie nieużywane dziecięce rzeczy. Nie miałabym gdzie tego upchać. Chyba, że inne jest podejście jak już się jest mamusią i sama możliwość zamówienia takich przyborów lub ciuszków sprawia taką radość, że nie można się oprzeć
|
|
|
|
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i z tym brakiem warunkow... to ludziom nie wolno seksu uprawiac, jesli nie sa gotowi na dziecko?'a tak jak mowie, tabsy tez potrafią zawiesc czy gumki. Ja poki to nie moja sytuacja zyciowa to sie nie wtracam w czyjes problemy. Zluzujcie juz, nie kloccie sie, bo ile ludzi tyle roznych przypadków sie moze wydarzyć i nie ma co gdybac. Tak jak my... jakby tz wiedzial, ze mu ta sarna wyskoczy to by sie zatrzymal i poczekal az przebiegnie. ![]() Co do Alie, duzo rzeczy zamawiam, tylk raz paczka zginela. Ubranek jeszcze nie próbowałam, ciągle coś mnie wstrzymuje. A w koszyku mam chyba z 50 peoduktowt. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka, nie ty jedna kilka lat temu nie miałaś warunków na dziecko i nie ty jedna miałaś młodszego partnera i na bank nie ty jedna obawiałaś się wpadki. Myślę że w pewnym wieku każda z nas się obawiała. Pytanie ile z nas usunęłoby ciąże gdyby wpadło. Ja bym nie usunęła. Trzeba ponosić konsekwencje swoich działań i liczyć się z tym że antykoncepcja może zawieść i z seksu może powstać dziecko. Jak ktoś nie ma warunków to oddaje dziecko do okna życia albo do adopcji a nie "pozbywa" się go z pomocą tabletek. Co innego tabletka 72h gdy przydarzy się wypadek po a co innego usunięcie ciąży. I uważam, że bardzo bardzo nie na miejscu jest pisanie tu zarówno o kopaniu brzucha jak i w ogóle o usuwaniu ciąży innymi metodami (przy czym mam wrażenie że tylko ja nie potraktowałam posta Sitri o kopaniu poważnie i wyczułam wyraźny sarkazm w tamtej wypowiedzi ale to tylko słowo pisane, każdy może interpretować dowolnie). Co jak co, ale na tym wątku taki temat nie powinien się pojawiać. Tyle razy poruszałyśmy tu temat że to niesprawiedliwe że ludzie zaliczają wpadki a tym którzy pragną dziecka się nie udaje a tu nagle widzę zrozumienie dla usuwania ciąży w młodym wieku bo nie mają warunków. Mi się to kłóci.
|
|
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem stanowczo na nie jakiemukolwiek usuwaniu ciazy... sa okna zycia, tyle par sie stara o adopcje... decyzja zapewne bardzo ciężka ale wolalabym to niz usunac.... nie mniej jednak wiem, ze i tacy sie zdarzaja i usuwają... ale to juz nie moja rola ocenianie takich osob...
|
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtedy 500+ nie było, z resztą te 500+ przy kosztach dziecka to jest na waciki. Owszem, jedynie celibat daje 100% pewności ale to chyba nie o to chodzi, bo seks nie jest tylko po to aby się rozmnażać. Jak pisze, mnie Antykoncepcja nie zawiodła, miałam to szczęście. Ale nie każdy je ma, a jak nie ma wsparcia rodziny, to jest to czasem jedyne wyjście. Już nie mówiąc o dzieciach poczetych z gwałtu, czy z poważnymi wadami rozwojowymi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2934 | |
|
scarlet starlet
|
Cytat:
Nie mówię o Tobie z tym 500+. Tylko o tym mężczyźnie. Asiula, mi też się to kłóci stąd i moja reakcja. Wg. mnie, sarkazm bije od tamtej wypowiedzi na 30 km, jeżeli ktoś tego nie odczuwa to cóż. Ja jestem przeciwna bawieniu się w rodzinę w wieku, kiedy ktoś nie czuje się na to gotowy. Seks może być dla samego seksu, ale to odpowiedzialność. 100% pewność dają tylko złożone nogi, że tak powiem... Nie ma potem czegoś takiego jak odwrót, a przynajmniej być nie powinno, ale to moje własne zdanie i mój światopogląd. Właśnie przez luzackie podejście w kwestii, że seks to może być tylko seks, niektórzy potem są przekonani, że do skrobanki zawsze mają święte prawo. Albo o zgrozo, do wyrzucenia na śmieci jak zbędnego przedmiotu. Wziu i nie ma. Dziecko to osobny byt, którego nie powinno się pozbywać z własnego widzimisię. Rozumiem terminację ciąży, gdy dziecko jest naprawdę poważnie chore lub z powodu poczęcia w wyniku gwałtu. Ale jak się nogi rozchyla dobrowolnie i chętnie, no to sorry. Panu proponowałabym zawiązać na supeł, a dziewczynie/kobiecie czmychać od popaprańca jak najdalej. @niżej: Nikt siedemnastolatkom nie każe uprawiać seksu, skoro pomocy byłoby brak. Człowiek to nie zwierzę, chyba popęd umie opanować?
My cherries and wine Rosemary and thyme Каждый в моем скваде — одинокая звезда И мы встанем друг за друга выше горного хребта У твоей подруги этот трек стекает изо рта Edytowane przez sitri Czas edycji: 2017-08-25 o 20:19 |
|
|
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co innego jak się ma wsparcie rodziny i ojca dziecka. Wtedy da się radę, jasne że się da, bez względu na wiek. Co innego jak się nie ma pomocy w żadnej bliskiej osobie. Ja widziałam co przeżywacie taka dziewczyna, która mając 17lat została sama w ciąży. Rodzice postawili ultimatum a chłopak uciekł szybciej niż ustawa przewiduje. Ale trzeba być świadkiem czegoś takiego, żeby to zrozumieć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy i tak robi jak chce ale wydaje mi się że usuwanie ciąży w młodym wieku bierze się głównie z ogromnego przerażenia i niechęci do powiedzenia komukolwiek. I ludzie po prostu nie dostrzegają innych rozwiązań bo nikt im ich nie podsunął. A w takim stresie nie myślimy racjonalnie. Myślałyście kiedyś o tym jak zareagowaliby wasi rodzice gdybyście jako nastolatki przyszły do nich i powiedziały o ciąży? Ja nie raz się zastanawiałam. Wiem że byłoby potwornie ciężko bo byliby wściekli i zawiedzeni ale na 100% by mi pomogli i nie odwróciliby się ode mnie. Odwróciliby się ode mnie gdybym powiedziała że chcę usunąć ciążę. Pewnie nigdy by się do mnie nie odezwali |
|
|
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2938 |
|
Konto usunięte
|
Sitri czy Ty mogłabyś w krótkim zdaniu wytłumaczyć mi i dziewczynom na wątku czemu będąc w ciąży przyszłaś akurat do nas, a nie prowadzisz swoich rozważań np. na kwietniowych mamach ?
|
|
|
#2939 |
|
scarlet starlet
|
Szybko zmienia się zdanie co do rozpasania seksualnego wśród ludzi w momencie, gdy ma się naprawdę świadomość tego, jak działa cała machina aborcyjna i że na dziecku, że tak powiem - w częściach pierwszych w koszu się nie kończy. Jeżeli komuś pasuje, że potem takie dzieci się pali, a ich prochy wysypuje i zalewa betonem, prawie jak w obozie koncentracyjnym to nie mam nic do powiedzenia. Ja ręki do propagandy cywilizacji śmierci nie przykładam i chylić czoła nie będę, szczególnie gdy mowa o zdrowym zalążku człowieka.
Mnie życie nauczyło ogromnego szacunku do dzieci, a znacznie mniejszego do innych kobiet. @rumiankowa - A dlaczego nie? Dziecko chodziło mi trochę po głowie swojego czasu. Nie widzę powodu, dlaczego nie miałabym przebywać wśród kobiet starających się.
My cherries and wine Rosemary and thyme Каждый в моем скваде — одинокая звезда И мы встанем друг за друга выше горного хребта У твоей подруги этот трек стекает изо рта Edytowane przez sitri Czas edycji: 2017-08-25 o 20:38 |
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

trzymam kciuki zeby torbiel sie wchlonela i za owocne starania

eh...
nawet już zjadłam śniadanie
wszystko do ogarnięcia, praca mi się póki co podoba jestem zadowolona.
zobaczymy.
mam nadzieję, że nie będzie się do mnie odzywał, bo jak mnie wkurzy to tz mu nakopie, wreszcie by się przydały do czegoś te jego treningi boksu i kick boxingu
cała rodzina miała nadzieję, że nie przyjedzie, a głupio było tylko jego nie zapraszać
odpoczywaj kochana

strasznie mi przykro 

No words.

aliexpress?