|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 |
Konto usunięte
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
xantia, po raz kolejny, cieszę się bardzo z babcinych kontaktów.
![]() ![]() Moje dziecię niespokojne, tak jak wpierw lało mu się z noska jak z kranu, to od dzisiaj rana nosek zatkany, Maks nie umie oddychac, o wypiciu mleka nie ma mowy, bo co moment szeroko buźkę otwiera i powietrze łapie. ![]() Zmykam go ucałować i zakropić mu nosek. Dobranoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#2402 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no to jesteśmy na środę umówieni, my bierzemy piffko-jakie pijecie? ![]()
![]() |
#2403 |
Zakorzenienie
|
![]() ja pije carlsberga a tz cokolwiek ![]() ale dzis gin+tonic ![]() ale powaznie Weroni snila mi sie tak jakbym ja na zywo widziala a twoj maz to snilo mi sie ze tak strasznie chudy jest ![]()
#2404 |
Wtajemniczenie
|
Iwka: siostro
![]() Lea: moim zdaniem probiotyk w trakcie leczenia antybiotykiem nie zaszkodzi, a po zakończeniu też bym jeszcze przez jakiś tydzień podawała, żeby odbudować mu florę bakteryjną jelit Minia: ja, jak zapewne zauważyłaś ![]() ![]() ![]() http://www.izyda.pl/cgi-bin/index.pl?pid=729;product i jeszcze jest taka stronka, gdzie jest kilka leków przeciw wymiotom: http://umamy.homestead.com/homeoapteka.html na pocieszenie powiem, że znam co najmniej 2 mamy, które przez całą ciążę schudły zamiast przytyć ![]() ![]() ![]() ![]()
#2405 |
Zakorzenienie
|
Xantia
![]() Widzisz jak to jest - w tym przypadku potwierdziło się, że podstawa to szczera rozmowa, bo najgorsze to są niedomówienia ![]() Ale bardzo się cieszę - naprawdę ![]() ![]() A co do taty Ali to nieźle mu gały wyjdą jak się dowie ![]() ![]() ![]() Ciekawe czy się wogóle pojawi na roczku Alusi ![]() iwka, ajanna ja też potwierdzam, że Spascupreel pomaga, bo jak miała Hania problem z kupkami (minia ![]() ![]() Dziewczyny - kiedy zorganizujemy jakieś spotkanie ![]() My byliśmy pod wieczór na pizzy i piwku ![]() ![]()
#2406 |
Zakorzenienie
|
Minisiu dam znac w przeciagu tygodnia jak pasuje mi spotkanie w czerwcu
![]() a zdjeci do galerii zrobie jak mlodemu zejdzie calkiem sliwa z pod oka ![]()
#2407 |
Zakorzenienie
|
kropka ja ostatniego maja dostanę grafik, więc napiszę odrazu jakie dni mam wolne i będzie tak nam się łatwiej umówić
![]() Dobrej nocki ![]()
![]() |
#2408 |
Konto usunięte
|
o, dobra myśl, jakieś spotkanie by sie przydało.
![]() więc czekam na Twój grafik minisiu. mi to prawie zawsze pasuje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2409 |
Wtajemniczenie
|
minisia, ajanna - dlaczego jeszcze nie śpicie. Do łóżeczek już, szybciutko!!!
Już miał mi dzisiaj TŻ te homeo czopki kupic, ale za późno zadzwoniłam... ![]() Przejrzałam all w poszukiwaniu fajnych bluz i T-shirtów na lato dla siebie. Mój tż jest zapalonym kibicem sportowym troche też gra / ja troszkę też kibicuję- tak w kapciuszkach/, więc szykujemy i Werkę na kibicowanie. W związku z EURO zamówiłam jej bodziaka: http://www.allegro.pl/item358485339_358485339.html Na Eurowizji lipa nasza Isis przedostatnia chyba. A to co wygrało /Rosja/ takie sobie.
#2410 |
Zakorzenienie
|
Czy pożarcie około połowy puszki sudocremu może czymś grozić????
![]()
#2411 |
Zadomowienie
|
witajcie! ja tylko na chwilke. misio juz druga noc robi czeste pobudki...jestem jak zoombi ...odwoluje ze zabkowanie przechodzi bezobjawowo !!!! hehe. a powaznie to wychodzi mu druga gorna dwojka i pchaja sie dwojki z dolu i kly- biedny misko. wieczorkiem napisze wiecej . milej niedzieli
![]()
![]() |
#2412 |
Rozeznanie
|
Witam z rana
![]() Moja mała sadystka wstała dzisiaj o 6-ej ![]() Muszę się pochwalić: Emilka wczoraj pierwszy raz przeszła z klęczek do kucania a potem wstała sama bez podparcia ![]() ![]() Xantia - Alusia ma specyficzny gust kulinarny ![]() ![]() ewa - 28 godzin ![]() U nas malowanie na finiszu ![]() ![]() ![]() ![]() Już Was się kiedyś radziłam w sprawie prezentu na komunię ( Miniu - dzęki ![]() ![]() ![]() ![]() Edit: buziaki i życzenia zdrówka dla chorowitków
#2413 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie niedzielnie, słonecznie, wyspanie/tak,tak- do 8.00!!!!/!
xantia- moja też czasem liźnie sobie trochę sudoceremu dla odmiany, ale czy po większej ilości coś się może dziać to no idea.Mój Tż mówi,że już nie musisz smarować Aluni, bo będzie działało od wewnątrz izuniak- nie mogę się doczekać zdjęć pokoju Jagódki ![]() ![]()
Trzeba rzucić wyzwanie umiejętnościom dziecka, jednak nie oczekiwać od niego doskonałości. Erika Landau . Edytowane przez iwka2002 Czas edycji: 2008-05-25 o 09:45 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#2415 |
Konto usunięte
|
Kanciu, wszystkiego naj, naj, naj... z okazji Urodzin, mnóstwo radochy z synka, TŻ, spełnienia wszytskich marzeń, usmiechu dookoła twarzy, .... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() xantia, Alusia nie wygląda na znismaczoną, więc mam nadzieje, że sudocrem jej nie zaszkodzi. ![]() izuniak, ja tez nie umiem sie doczekac fotek tego malowania. Tym bardziej, że juz raz się pochwaliłaś wyczynami malarskimi Twojego TŻ i od tego czasu jestem pod wrażeniem. ![]() A dla Emci wielkie buziole ![]() ![]() U nas spokojna nocka, Maks przespał w całości aż do 6:30, potem go zasmoczkowałam i spał do 8:00 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2416 |
Zakorzenienie
|
Ja na chwilkę bo czasu mało. Wczoraj wróciliśmy późno i dziś już zaraz wychodzimy. chciałam złożyć życzenia.
Dla naszego kochanego Mikołaja rocznicowe buziaczki
![]() I dla Kanci wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin ![]()
![]() |
#2417 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
KANCIU KOCHANA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN, SPEłNIENIA MARZEń, SAMYCH RADOśCI, POCIECHY Z SYNA I MężA ![]() ![]() ![]() MIKOłAJKU NASZ śLICZNIUTKI TOBIE RóWNIEż żYCZę WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ![]() ![]() ![]() My wczoraj dochodziliśmy do siebie po grillu urodzinowym ![]() ![]() Xantia, kurcze, mam nadzieję, że Ali nie zaszkodzi ten cynk ![]() Izuniak, koniecznie pochwal się dziełem TŻ'a ![]() ![]() No i oczywiście buziaki dla Emci zdolniachy ![]() iwka, zazdroszczę wyspania ![]() ![]() ![]() ![]() olunek, buziaczki dla Misia, aby ząbkowanie mu tak nie dokuczało ![]() ajanna, a tak z ciekawości, jeśli to nie tajemnica, skąd u ciebie się wziął taki pomysł na życie roślinno - homeopatyczne ![]() lea, buziaczki w nosek dla Maksa ![]() Mati znów śpi niespokojnie ![]() ![]() ![]()
#2418 |
Zakorzenienie
|
Xantia ale Ala ma zapędy smakowe - nie mam pojęcia czy coś jej może być, ale mam nadzieję, że nie
![]() olunek ![]() izuniak a czy Jagoda wie, że będzie miała Scooby-pokój czy to niespodzianka ![]() Moje dziecko wstało dziś o 10:40 ![]() ![]() ![]() Kanciu kochana życzymy ci od naszej trójeczki samych najlepszości ![]() ![]() I dla Mikołaja również gorące buziaczki ![]()
#2419 |
Zadomowienie
|
Minisiu, ja już kilka ustawień próbowałam, bo też myślałam o żyłach wodnych
![]()
#2420 |
Zakorzenienie
|
juleczko
![]() Mąż w pracy do wieczora, więc chyba jak mi się obiadek skończy gotować dla Hani spakuje nas i pojedziemy do mamy na ogródek. Pogoda nawet, 19 stopni, a co będę w domku dziedzieć ![]() Powiedzcie mi czy wasze dzieci pchają się w najmniejsze szpary tzn Hania np ma cały pokój do dyspozycji, a musi mi się plątać między nogami jak siedzę na necie, jak robię coś w kuchni to cała kuchnia do dyspozycji, a ona ciśnie się między moje nogi, a szafki ![]() ![]()
#2421 |
Zadomowienie
|
Minisiu, Mati niestety jeszcze tak się nie przemieszcza
![]() ![]() ![]() Miłego dnia kobietki ![]()
#2422 |
Zakorzenienie
|
Kanciu
![]()
#2423 |
Zakorzenienie
|
dziękuję slicznie za zyczenia
![]() ![]() i składam zycieczenia dla Mikołajka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2424 |
Wtajemniczenie
|
Mikołajku przystojniaku
![]() Dla cioci / jak na razie ![]() ![]() My po spacerku 2 godziny w tym Werka 1.5 godz. spała. teraz zjadła obiadek i ogląda z TŻ Kubicę. Nie chce mi się pichcic i zamówiłam dwie pizze i już,ale chyba z głodu padnę zanim dowiozą. Zapowiada się długi wieczór , bo przyjeżdża siostra TŻ z Norwegii i się nie widzieliśmy pół roku. juleczko- no kuchnia nie wiem co Ci doradzić z tym spaniem, Ty już wszystkiego próbowałaś...cierpliwości życzę ![]()
#2425 | |
Zakorzenienie
|
teraz na stronie głowej i pozniej na forach ukazuje sie taki miły napis
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2426 |
Wtajemniczenie
|
Kanciu: wszystkiego najlepszego
![]() Juleczko: to żadna tajemnica - zawsze było mi żal zabijanych zwierząt, kiedy byłam mała strasznie płakałam nad kotletem ![]() ![]() a co do homeopatii, to po prostu kiedyś bardzo długo leczyłam się na niegroźne, ale utrudniające życie schorzenie i zdesperowana chwytałam się wszelkich metod - medycyna klasyczna tylko pogorszyła sprawę, medycyna chińska - pomogła bardzo, ale tylko na chwilę, ziołolecznictwo - dało zero poprawy i wreszcie homeopatia pomogła mi wyjść z tego ![]() Minisia: jeśli chodzi o szkodliwe promieniowanie, to wg mnie nie ma sensu samemu przestawiać mebli - trzeba wezwać radiestetę, który powie jak je ustawić i ewentualnie zaekranuje mieszkanie
#2427 | ||||||||||||||||||
Rozeznanie
|
Witajcie !!
Dawno się nie odzywałam, ale jakoś ostatnio mam coraz więcej zajęć. Słodkiego, miłego życia dla wszyskich ostatniotygodniowych maluszków i Kancii oczywiście !! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Gratulację na tego zębola !! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7645049]a na zakupach tylko się wściekłam, nic mi nie pasuje. [/QUOTE] A u mnie z nowu odwrotnie. Wszystko za małe. Może Ci troche oddać ciałka ?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7652494]Maks ma zapalenie gardła, dostał antybiotyk i inne lekarstwa, noc przespana. A ja mam zapalenie gardła i oskrzeli, tez dostałam antybiotyk, czuje się fatalnie, mam gorączkę, i nic mi się nie chce. ![]() narka.[/QUOTE] Przesyłamu dobre fluidy !! ![]() Hihi i bardzo dobrze !! Cytat:
![]() Na drugim zdjęciu 3 linijka od dołu powinno być "chciałabym zjeść" a nie "chciałbym", i czcionkę rzeczywiście bym przyciemniła. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7657595]A teraz pytanie: taki probiotyk przy kuracji antybiotykowej to podawać juz teraz czy dopiero po skończeniu podawania antybiotyku-za 6 dni? ![]() W trakcie około godz po podaniu antybiotyku (moim zdaniem najlepszy jest enterol 250) i po kuracji około tygodnia jeszcze. Żeby było śmiesznie to na reklamach acidolaku pisze że stosuje się go od 3 r.ż., ale pediatrzy polecają go od urodzenia dziecka. Cytat:
![]() Ja mam kilka weekendów w czerwcu zajęte, ale może wykroję kilka godzin na spotkanie z wami. Bardzo bym chciała !! ![]() Cytat:
![]() My kupiliśmy podwójny basen. Jeden brodzik głębszy a drugi płytszy, bo to ma być wspólny prezent dla 2 letniego prawie chłopca i 10-letniej dziewczynki. Ale napłodziłyście przez te kilka dni !! A oto co u mnie. Kacper ma co chwilę siniaki. Uwielbia gryźć i ciągnąć za włosy. I ma nowe słowo "dup". Spadam na kawkę do babci !! Wieczorem wkleję zdjęcia i napiszę coś więcej. |
||||||||||||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2428 |
Konto usunięte
|
katia, 5 kg chętnie przyjmę.
![]() a jeśli chodzi o słowa brzydko-brzmiące, to Maks mówi "***". ![]() ![]() EDIT: kurcze, wykropkowało mi to co w cudzysłowie było, więc napisze inaczej: "j-e-b" |
![]() ![]() |
![]() |
#2429 |
Zakorzenienie
|
Xanita gdybym mogła się smiac to bym sie zaśmiewała z malej fanki sucocremu
![]() ![]() dziewczyny mało bedę pisała bo jest coraz gorzej z moimi plecami ból zaczął promieniować ... ![]() Knaciu sto lat ![]()
![]() |
#2430 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7663938]xantia, Alusia nie wygląda na znismaczoną, więc mam nadzieje, że sudocrem jej nie zaszkodzi. ![]() jak na razie jest ok ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7663938] U nas spokojna nocka, Maks przespał w całości aż do 6:30, potem go zasmoczkowałam i spał do 8:00 ![]() To o której Maks chodzi spać???? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.