|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cytat:
super! Cytat:
mam nadzieję, że dziś już lepiej, bo chyba pisałaś to wczoraj, prawda? Cytat:
super! ja się strrrrrrrasznie długo przełamywałam do masła... nadal jem je na zmianę z delmą (180kcal), wiem, żałosne, ale może kiedyś... dokładnie, Krytia! co z tego, że jakaś głupia waga pokazała więcej (o ile ?) skoro wymiary stoją w miejscu? przypomnij sobie, jak fajnie było zjeść te prawie 3000 pysznych kcal i wywal wagę, bo ona jest strasznie, strasznie irytująca, prawda ?Cytat:
![]() wiesz co, ja też tak mam. Kiedyś potrafiłam sobie np. odmówić kolacji (wiem, wiem...), kiedy objadłam się słodyczami ( ),a teraz zawsze ją jem ot, dla czystej przyjemności jedzenia ![]() no, kurczę, bo to wszystko jest pyszne, nie? czemu by nie korzystać, skoro życie jest tylko jedno.pomyślcie, że jeśli teraz będziemy jeść mało, a za 35 lat metabolizm będzie siłą rzeczy wolniejszy, to...? sałata i woda ?poczytam, co u Was, bo mam braki. zaraz mnie będziecie wypytywać, co u mnie, więc napiszę po krótce (<- istnieje takie słowo?) Byłam na dwudniowych zawodach. pierwszy dzień - masakra - ile ja (z koleżankami, więc nie jest źle ) zjadłam, chyba z 3500 kcal. i jeszcze niemal zero ruchu. ale to wszystko było takie pyszne, no po kolacji kupiłyśmy sobie po magnum i takie cuuuudowe ciacha i zjadłyśmy. najśmieszniejsze, że myślałam,że tych ciastek było pół kilo(zjadłyśmy na trzy) i prawie się poryczałam (wiem, wiemmm...), ale okazało się, że to 250 g no cóż. za to wczoraj z jedzeniem podobnie- też kcal podobnie do Ajjii czy Monochrome ( ) ), ale tak się stresowałam, no i biegłam 800 i potem 400 w sztaefcie, więc myślę, że to się jakoś tam y... nie policzy,choć to i tak głupie,że w ogóle się na tym zastanawiam, nie? w każdym razie ze smakiem zjadłam seven daysa o północy (na stacji benzynowej ). aha, i całe dwa dni jadłam biały chleb miłego dnia !
|
|
|
#1952 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz postanowiła,ze po maturach przechodze na kopenhaska.
Musze byc chuda . Wczoraj bylam chwile na imprezie ze znajomymi, wcale nie czułam sie tam dobrze. Czułam sie inna, jakas wyobcowana, nie wiem jak to nazwać. Stresuje sie matura jutro z ang,Boze nie zdam jej, nie bede wiedziala co powiedziec albo cos........
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,wpadłam się tylko przywitać. Jest źle. Na szczęście nie gorzej niż jakiś czas temu kiedy to siedziałam i nienawidziłam swojego ciała,ale dobrze nie jest.
Co z tego,że wczoraj przymierzałam bluzkę w rozmiarze 34 ? Pewnie była dobra,bo zrobili inne numeracje. Co z tego,że TŻ mnie kocha i mu się strasznie podobam? Nic do mnie nie dociera,cały czas tylko myślę,że jestem za gruba ... Orzeszku - widziałam Twoje zdjęcia wielokrotnie,nie jesteś GRUBA! wyglądasz ślicznie,masz przepiękną buzię,uwierz w to! nie katuj się kopenhaską,bo to tylko pogorsz sprawę! przemyśl to![]() Wiosenko - Super,że dobrze się bawiłaś,jadłaś co chciałaś,mam nadzieję,że wyrzuty znikną,tylko się nie waż ok? nawet jeśli Cię korci ![]() Funky - przykro mi czytać,o tym co się u Ciebie dzieje aż nie wiem co napisać ... mam nadzieję,że będzie lepiej Baby14 - super,że jesteś .
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#1955 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiosenka
Mam kolegę, który też trenuje, jest sprinterem i ćwiczy tylko 3x tygodniowo, a je tyle, że to się w głowie nie mieści. Przynosi do szkoły np. pół kilograma żelek i to zjada, a do tego 2 pączki i jest bardzo chudy Widzisz, widocznie lekkoatleci tak już mają . I zresztą twoje koleżanki też tyle jadły to pewnie było Ci raźniej Ja to lubię jeść w towarzystwie, jak widzę, że inni jedzą. Wkurza mnie jak robię to sama, bo mi się to wydaje takie... żałosne Wiem, że to nie prawda, ale... A jak Ci zawody poszły? Krytia przecież teraz jesteś na P ! Spróbuj kiedyś zjeść bez liczenia kcal, ale bardzo dużo i zobaczysz, nawet jeśli najpierw przytyjesz 2 kilo w tydzień to potem waga nie będzie tak szybko wzrastać, a na tym co jesz teraz będziesz trzymać
|
|
|
|
#1956 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiosenko- hm, to nie było masło, a margaryna, machnęłam się przy pisaniu. Zresztą - wychodzi na jedno, i tego i tego się boję. A za te wyrzuty po ciastkach too ..
Ale mam nadzieję, że smaczne były A za wszystko inne co zjadłaś i się przełamaś, to gratuluję.Krytia- tylko 1 łyżeczka masła orzechowego ? Ojej, ja to potrafiłam 1/3 słoika zjeść naraz bez wyrzutów, takie ono pyszne nie bój się ani go, ani zwykłego masełka, wkońcu to P ja wiem, że jest ciężko się przełamać, ale spróbój ![]() Hypnotic- zazdroszczę koledze, przemiana materii świetna jak nic ^^ Orzeszek- lepiej gdybyś sama ułożyła własną dietę i jej przestrzegała. Kopenhaska pogorszy tylko sprawę, na dodatek to męczarnia. Aaa, właśnie- oglądałam twoje zdjęcia. Figurka świetna- naprawdę mi się podoba. I nie jesteś gruba! Narzekasz na kobiece kształty ? Powinnaś się cieszyć, że je masz. Funky też widziałam fotki. I nie wyobrażam sobie, jak mogłaś wczoraj powiedzieć o sobie, że jesteś gruba przepraszam, ale to przy was ja czuję się gruba...Orzeszku, też mam kobiece kształty, a gdy mówisz, że czujesz się przy nich gruba to i ja się tak czuję...
|
#1957 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"muszę być chuda"? co to za podejście? dlaczego sama sobie chcesz zrobić taką krzywdę, brnąć dalej w bagno zwane anoreksją? miałaś kiedyś napady? wiesz, że z kopenhaskiej do nich króciutka droga? a wychodzenie z tej cudownej diety to tortura, nie mówiąc już o samym jej trwaniu? Cytat:
Cytat:
! to jest dziwne właśnie, że dobrze mi się je, gdy inni też jedzą żałosne to chyba nie jest ![]() może kiedyś i z tego się wyleczymy ![]() a co u Ciebie, śliiicznotko xD? i dziękuję za te słowa (pogrubione) Krytia, 0,8? co to jest, proszęęęęę Cię! bardzo powoli tyjesz, don't worry
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosenko - wiem,wiem,rozmiar wcale nie świadczy o tym jaki jest człowiek.
Odnośnie psychologa to miałam to zrobić w środę,jednak boję się,że będzie jak ostatnio. Ja nawet zaczynam mieć wyrzuty sumienia po pierogach ruskich zjedzonych na obiad. (niby normalny obiad,bo zastopowałam R na czas wolnego,planuję na nią wrócić od jutra) ... Gdyby nie to,że niedługo wychodzę,to pewnie wsiadłabym na rowerek i spalała to. Wczoraj np. zjadłam kilka ciastek takich malutkich jak markizy (tzn mniejsze były niż takie zwykłe,bo z innej firmy jakiejś) no i tak mnie nosiło potem,że wsiadłam na rowerek,przejechałam 2 minuty,a potem stwierdziłam,że nie nie dam się. Zeszłam. Jednak potem jednak mimo wszystko znów wsiadłam .Jestem gruba. Widzę to. Mam grubą twarz,potworne uda,w ogóle wyglądam jak prosiak.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale dobrze o tyle, że wvczoraj nie jechałaś dłużej na rowerku
|
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiosenko ... jechałam ... 30 minut = 400kcal spalonych kalorii
|
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Agness tak na chłopski rozum...jak można nosić 34rozmiar i być grubym...
? Jak mam się czuć ja kiedy po napadach noszę 40 prawie, bo się faktycznie roztyłam...jeśli tyś prosiak to ja chyba powinnam zejść z tego świata za mój wygląd... . I nie mam możliwości ćwiczyć, ani spacerować, nic tylko się modlić żeby poszły napady w niepamięć... |
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Enex - no ale jak obie wiemy niewarto kierować się rozmiarami prawda? w spodnie 34 na bank bym nie weszła,bo po prostu nie mam takich wąskich bioder ... patrzyłam nawet na takie czarne rybaczki wczoraj o tym rozmiarze i stwierdziłam,że chyba nigdy bym w nie nie weszła ... chociaż nie próbowałam ...
a tak bardzo bym chciała siebie zaakceptować. Jeść normalnie,nie przejmując się BTW,kaloriami. Ale chyba do końca życia będę już to miała przed oczami.
|
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jest na to rada żeby wybrnąć i wszyscy wiemy, że to pomoc fachowca. Nikt ci nie zapewni, że nie będziesz może kiedy czasami odruchowo patrzała na ilość kalorii w batonie, ale co innego jak to będzie nic nie znaczące spojrzenie, co ś co nawet mózg nie zarejestruje a co innego wnikliwe badanie ilości i składu... A co do rozmiarów...mam w udzie 55cm, w talii 70cm, przez tyłek około 95cm, czyli jednako chudzinka ze mnie nie jest, to już nie kwestia rozmiarówki, ale faktycznego przytycia, z tym, że mając trochu ciut nad 160cm po prostu wyglądam już conieco masywnie... |
|
|
|
|
#1964 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Enex dlaczego nie ułożysz sobie racjonalnego jadłospisu? Jestem pewna, że gdybyś uwzględniła w nim słodycze, nawet spora ilośc i to wszytko co jest bardzo pyszne i ustaliła stałe godziny posiłków to mniej by Cie korciło. Weim, to trudne, bo sama tak miała, ale to Ty rządzisz własnym ciałem. Nie chcesz zjesc bochenka chleba- to go nie zjesz. A z tą nauka przystopuj, przeciez to niemozliwe az tyle sie uczyc. Załatw sobie może jakies zwolnienie lekarskie i dopocznij, to przrz to , że nie masz czasu na nic, szukasz rozrywki w jedzeniu. A tak poza tym, masz świetna przemiane materii. Naprawdę!Twoje wymiary są takie norlane, nic absolutnie nie ma grubego. A przeciez tyle jesz! Gdybys tak trochę ograniczyła to chudłabys i przy 2 tys kcal Pomysł ile pysznego muesli, kanapek można jeśś włansie tyle jedzac. |
||
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leczyłam sie dwukrotnie podjełam leczenie u psychologa, ale zrezygnowałam. Musze byc chuda- podejscie dziewczyny która była kiedys w poczatkach anoreksji, ale potem przez napady przytyła.Chce powrócic do tego co było rozumiesz? Do 49. To jest silniejsze ode mnie. Juto mam mature ustna z ang. Cholernie sie boje.Nie zdam. Cały czas tyko placze i skulam sie z bólu brzucha. Chciałabym zniknąć. Moze nawet umrzeć. Dlkaczego ja nie moge byc normalna.
|
|
#1966 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1967 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiosenko nie ma za co dziękować
. Widzę, że dziś Ci humorek dopisuje . U mnie raz tak, raz nie.Chciałabym wreszcie wrzucić na luz. Czemu niektórzy potrafią, a ja nie? Muszę mieć wszystko zaplanowane, pod kontrolą. Inaczej się denerwuję, robie sie opryskliwa. Podziwiam takie osoby jak tuchajbej, czy bojestemtegowarta za to, że potrafią się zdystansować, wrzucić na luz. Ja zawsze robię wszystko na akord. Nie zjem tego, bo ma za mało białka, tego nie bo jest niezdrowe, za tłuste, za dużo kalorii. Ciągle tylko szukam sobie problemów . Ja chcę wreszcie zacząć normalnie żyć! Ale sama się od tego powstrzymuję. Jeszcze na dodatek mam wrażenie, że przytyłam i jestem wkurzona. Chociaż to pewnie nie prawda. Nawet nie wiem czy się ważyć jak wrócę do domu. Z jednej strony może nie przytyłam i bym się uspokoiła, a z drugiej jak waga chociaż trochę wzrosła to jestem pewna, że zrobię coś głupiego. . Mam dzisiaj jakiś dziwny nastrój
|
|
|
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam dziwny nastrój i w ogóle... ech.ja myślę, że nie powinnaś się ważyć - po co? tylko się zestresujesz. nie wiem, jak Cię przekonać do tego, byś wrzuciła na luz niestety. w sumie czegokolwiek bym nie napisała i tak będziesz 'wiedzieć swoje' tę walkę trzeba chyba wygrać samemu
|
|
|
#1969 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie, wiem, że samemu. Ale ja cały czas mam blokadę, że nie mogę tyle jeść, bo coś tam.
![]() Chciałabym mieć to już za sobą. Mam nadzieję Wiosenko, że i tobie się poukłada |
|
|
|
#1970 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() naprawdę uważasz że około 5kg w miesiąc to powoli? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czemu teraz jest taki czas kiedy nic się nie udaje? ![]() Wiosenko
|
|
#1971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Słuchaj boisz się iść do rodzinnego po skierowanie, bo boisz się, że będzie wypytywał, że będzie Ci wstyd. To idź do przychodni, o której Ci pisałam. W rejestracji zapytaj o najbliższy termin do jakiegokolwiek psychologa i zapisz się. Nikt nie będzie Cię o nic pytał, no może tylko o to czy jesteś ubezpieczona. Jak tego też się boisz to skombinuj trochę kasy i idź prywatnie. Chcesz numer do specjalisty to mogę Ci podesłać do tej kobiety, do której ja się wybieram. Kiedyś rozmawiałam z nią przez telefon i była cholernie miła. Ona przyjmuje w przychodni na kasę chorych i prywatnie. Ja niestety jestem skazana na prywatne wizyty, bo w PL nie jestem ubezpieczona. Ale Ty się uczysz więc nie masz tego problemu. Albo chcesz sobię pomóc albo nie...
|
|
#1972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana nie jestes gruba, ale jesli juz tak bardzo chcesz schudnac, bo bardziej podobasz sie sobie, gdy wazysz mnie to okej, mozesz schudnac, ale do wagi, ktora nie bedzie zagrazala zdrowiu, czyli 54-55 kg conajmniej! 49 nawet nie bierz pod uwage, to na 100% odpada i tu decyzji nie podejmujesz juz Ty, tylko my A teraz matura. Posluchaj. Teraz przestan myslec o jedzeniu. A jesli jestes glodna zjedz tyle, na ile ma ochote i to, na co masz ochote. Do woli i bez wyrzutow. Jeden dzien nic nie znaczy, nawet jesli zjesz 5000 kcal, to Twoja sylwetka sie nie zmieni. I skup sie na angielskim. Na pewno umiesz ten angielski. Wystarczy tylko, ze po prostu na ten jeden dzien dasz sobie spokoj, bo to za duzo, zeby myslec o tylu sprawach naraz. Zalatw ten angielski, a dieta zajmiesz sie pojutrze. Albo jutro. Ja mialam podobna sytuacje do Twojej i tak zrobilam. Mialam wazna sprawe i olalam jedzenie. Zjadlam strasznie duzo. Ale od nastepnego dnia 1500 kcal. I po 2 tygodniach jest -1kg i spodnie ciut luzniejsze. Mysle, ze sie oplaca, bo po co mam szybko schudnac? Zeby szybko przytyc? Zeby bylo to samo? A tak to powoli i do celu. Wiem, ze trudno o cierpliwosc, ale to jedyne wyjscie.
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jadłospisu sobie narazie nie ułożę, bo nie mam czasu na ganianie po sklepach i pichcenie, uczę się po około 10h dziennie co i tak za mało, bo nie umiem wszystkiego do egzaminu, ludzie na roku kują po 14h i więcej żeby zdać. Po prostu taki wydział, takie życie. Nie wiem co to wolne, co to koledzy, co grill akcje, nie mam czasu chodzić na zakupy ciuchowe i pogaduchy z innymi dziewczynami. Oprócz ludzi z roku nie mam kolegów przez brak czasu. Planuję, że sobie ułożę życie po egzaminach - będę żyć serkami i innym zdrowym białkiem i głodować na warzywkach z patelnii, nauczę się jeść znowu owoce i razowe pieczywo, będę jeść co 3h, wyrzucę kawę z jadłospisu i będę się wysypiać, ale narazie po prostu nie mam sił, żeby chodzić jak zły pies koło czkolady i nie dotykać jej. Wystarczyło by mi przestać żywić się słodyczami i przynajmniej mieścić się w 2800kcal dziennie na czas sesji, ale niestety...Momentalnie jem około 4500-5000kcal dziennie, 3/4 to czekolada i nne słodycze, sama sobie się jeszcze dziwię, że jeszcze nie mam cukrzycy...Metabolizm narazie nie najgorszy, bo nigdy nie jadłam mniej niż 1500kcal, nawet choć się odchudzałam to chętniej spaliłam nadwyżkę niż obcinać z jedzenia, problem w tym, że takto nigdy nie nauczyłam się jeść mało, sama nie wiem czy to dobre... .W dodatku egzamin pojutrze a lipnie jestem i tak pomimu 5tygodni kucia przygotowana...ogarnia mnie obojętność i apatia, nie mam sił, by rano przebrać się z pidżamy, albo na odwrót wieczorem w nią wejść, włosy myte raz w tygodniu, nie sprzątam u siebie, nie wychodzę na dworze...hibernuję nad książkami i modlę się o cud...
|
|
|
|
|
#1974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A teraz do rzeczy. Dlugo jeszcze potrwaja egzaminy? Moze warto skupic sie na nauce i olac jedzenie. Jesc co sie chce i kiedy sie chce, do woli i bez wyrzutów. A jak juz zaliczysz sobie wszystko to przejdziesz na diete, jesli chcesz tak bardzo schudnac, ale bez glodzenia! Polecam 1500 kcal + cwiczenia, chociaz nie jestem specem, to taka moja opcja. No i w ogole to samo co pisalam post wyzej do orzeszka, ta sama sprawa. Obie tez powinnyscie udac sie do psychologa.
|
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam w planie właśnie przejść na mało redukcyjną dietę 1500-1800kcal opartą na sporcie po egzaminach, wiem, że nie dała bym rady się głodzić na miejszych ilościach po tym ile jem teraz, chciałam nie myśleć narazie o jedzeniu, ale po prostu mnie to przerasta...
|
|
|
|
|
#1976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziś jak?Asilos, co u Ciebie? Cytat:
cały dzień przepłakałam. jest okropnie. nie dość, że z rodziną źle, to jeszcze fatalnie czuję się sama ze sobą. i cały czas podjadam. jadłam przez ten długi weekend codziennie z 3 tys. kcal. nienawidzę siebie, pewnie przytyłam xxxxxx kg. wybaczcie, ale ja już nie mam siły. wszyscy mnie dobijają i utwierdzają w przekonaniu, że jestem nikim. wiem, że to zabrzmi dziecinnie, ale naprawdę nikt mnie nie rozumie z mojego najbliższego otoczenia. wszystkich irytuję, gdy mówię, że nienawidzę siebie, bo nie mam kontroli nad tym, co jem (bo jem non stop z nudów), że to nienormalne itp. irytuję ich moją huśtawką nastrojów i tym, że cały dzień płaczę. chwilowo pozostaję w stanie marazmu. nie uczę się, nic nie robię. 'jest super' cytując t love. to już nawet nie sama kwestia jedzenia a całego życia, które nie ma sensu z perspektywy kogoś tak bezużytecznego i beznadziejnego jak ja. ech, znów mam wygórowane ambicje, znów dobrze mi poszło, ale nie tak jakbym chciała i jest beznadziejnie. możecie do mnie mówić 'wielkie rozczarowanie' lub 'czarna owca'. ewentualnie 'pechowiec roku 2008'. do wyboru do koloru. ![]() przepraszam, że nie odpisuję Wam tylko gadam o sobie. jestem okropna, przepraszam. aha i boli mnie brzuch od tego głupiego jedzenia.
|
|
|
#1977 |
|
Rozeznanie
|
więc teraz i ja coś napiszę.
dziś się załamałam. Byłam na giełdzie. Ledwo weszłam w spodnie rozmiar 36. A przecież zawsze mam 34. Wiem, wiem. pewnie numeracja inna, jakaś zawyżona, tylko że do mnie to mało dociera. Ja przed oczami widzę tylko ledwo dopinające się 36. ![]() jednak potrafiłam zachować zdrowy rozsądek i nie uciełam kcal. Chociaż zaraz idę zrobić kolacje, a tak mnie kusi , żeby jej nie jeść. Ale zjem, obiecuję. Poza tym byłam wczoraj w lesie. Pogryzły mnie komary na które jestem uczulona. 'Naszczęście' tylko po kostkach. Efekt? Spuchły do tego stopnia, że ledwo założyłam buty, są wielkie sine i twarde jak kamienie. A jak bolą, masakra! Gdybyście widziały moją mine na zakupach. Ledwo szłam, aż miałam łzy w oczach. ;// Oj zły mam dzień, zły. ;| Nawet książek nie otworzyłam, chociaż mam jutro ważny sprawdzian. Przestało mi zależeć, chociaż powinno.
|
|
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety, ale taki wydział taki egzamin .Wiosenko nawet jak jesz te 3000kcal czasami, to masz dużo ruchu a nawet jak już nie treningi i zawody to chodzisz do szkoły a napewno nie siedzisz na jednym krześle nonstop cały dzień . Chudzinka z ciebie, czyli nawet jakby kilogram poszedł w górę to stale będzie to jakby nie było tak trochu niedowaga . A co do jedzenia z nudów o może gdzie wybyj - jak już jesteś w stanie apatii to chociaź wybyj na drogę w nieznane po okolicy, załóż jakie mp3 i idź porozmyślać na dworze o tym i owym i niczym i wszystkim zarazem .Może by tak filmik przynajmniej? |
|
|
|
|
#1979 |
|
Raczkowanie
|
Chyba z tą nauką... to wszyscy coś.. nie mogą.. ja też sie zebrać nie mogę a książka od łaciny leży i kwiczy a jutro mam sprawdzian... a ja dzisiaj cały dzień samiutka w domu... ale zaraz mają wrócić rodzice bo byli na weekendzie na Słowacji... i to tyle... zimno na dworze... i buro... bleee...
Do wiosenki: Izuś ty nawet nie wiesz jaką jesteś cudowną osobą... ja Ciebie podziwiam... masz wielka pasję .... wygrałaś z straszną chorobą... i to taką która doprowadza nawet do śmierci.. już masz powód do dumy! ( tak mi zawsze mówi moja koleżanka kiedy jej narzekam ze jestem beznadziejna...) Pozatym dziewczyny potwierdzą... że jesteś poprostu SUPER i KOCHANA ) Nasza speedywoman
|
|
|
|
#1980 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiosenko nie martw się. Ja też tak ostatnimi czasy miałam. Czułam się bezużyteczna, gdy płakałam, zamiast ktoś podejść i mnie pocieszyć, po prostu mnie wszyscy olewali. Rodzice uważali, że sama jestem sobie winna i
a) mam przestać się nad sobą użalać b) przestać psuć im życie c) po co ja w ogóle płaczę skoro to oni są w mojej chorobie najbardziej poszkodowani? Teraz akurat się z nimi dogaduję, bo jem i nie wydziwiam, że to za tłuste etc. Generalnie nie czepiam się i nie płaczę nad sobą, więc jest ok. Rozumiem Cię, bo ja także nienawidzę takich sytuacji. My EDkowe potrzebujemy dużo uwagi i zazwyczaj nasz nastrój jest zły gdy chcemy zostać zauważone. Niestety nie każdy to rozumie, a niektórzy są tym zmęczeni. Mam nadzieję, że niedługo Ci przejdzie. Pamiętaj, że jesteśmy z tobą ![]() enex współczuję studiów. W sumie ja też chciałam zdawać na medycynę, ale może bardziej to przemyślę, jeśli jest, aż tak trudno. Myślę, że masz świetny metabolizm i nie musisz wcale głodzić się warzywami i samym białkiem. Pewnie odstawienie słodyczy i trochę ruchu podziała wystarczająco
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

super! 
może i było go maluteńko, ale i tak jestem dumna, bo masło omijam szerokim łukiem.
?) skoro wymiary stoją w miejscu? przypomnij sobie, jak fajnie było zjeść te prawie 3000 pysznych kcal i wywal wagę, bo ona jest strasznie, strasznie irytująca, prawda ?
.
),a teraz zawsze ją jem ot, dla czystej przyjemności jedzenia 
po kolacji kupiłyśmy sobie po magnum i takie cuuuudowe ciacha i zjadłyśmy. najśmieszniejsze, że myślałam,że tych ciastek było pół kilo(zjadłyśmy na trzy) i prawie się poryczałam (wiem, wiemmm...), ale okazało się, że to 250 g 

)
)i czemu ja się załamałam?
w końcu rozmiar jest miarą człowieka, prawda?