|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
😱😱😱 Tego się boję
Mnie też takie rady jak byłam w pierwszej ciąży wkurzaly. Najlepsze były , że już na nic nie będzie mnie stać , skończą nam się wyjazdy i ogółem bieda nastanie ![]() ![]() Teraz czekam na komentarze , że "mówiłam że z dwójką bedzie przewalone ". Dobra będzie ciężko , ale mając takie podejście to dziwię się , że w ogóle ludzie decydują się na dzieci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dwa to nie, ale najwcześniej za 4 tygodnie może, może, może... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Raczkowanie
|
Letstry ja wiem....
Ale te chwile załamania sa straszne... Szczegolnie wieczorem lub w nocy TU W SZPIYALU CIĘŻKO MI SIE SPI.. Jak slysze jak maluszki płacza... Włączają sie myśli "co by bylo gdyby" Ale nie przyciagam do siebie mysli, ze bedzie inaczej niz dobrze. Odganiam je najdalej jak sie da. Gratulacje dla Florka. Moj krasnoludek nadal ma maly brzuszek. Jutro chyba zrobia mi usg i sprawdza czy cos chociaz drgnęło. Pije duzo wody. Woda woda woda Bo nie wiem czy Wam pisalam-doszlo malowodzie. Czyli 2 etap niewydolnosci łożyska. Etapow jest 3. Nie ma leku na utuczenie dziecka i jego przyrost masy wiec podstawowym "leczeniem" jest monitorowanie. Oby tylko wychwycili odpowiedni moment. Cytat:
Powiem Wam, ze trafiaja tu takie makabryczne przypadki, serce sie kraja.... Obecnie wszystkie sale sa przepełnione. I praktycznie ciagle tak jest... Teraz w weekend nic sie tu nie dzieje. POLECAM TU URODZIC W TYGODNIU ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
[SIZE="2"]moje DIY do pokoiku dziecka: (plany, robi się, zrobione!) -okno z łapaczy snów -kocyk robiony na drutach -girlanda- gwiazdki -rożek -karuzela z pomponów filcowych -ochraniacze do łóżeczka -literka na drzwi "Z" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Zadomowienie
|
melliss
Tam zawsze jest pełno! Takie uroki kliniki... Trzymaj się i odpoczywaj ile możesz! |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
Witam kolejne mamy
![]() Letstry chyba każda ciocia jest dumna z tak silnego Florianka ![]() Życzę przespanych nocy, najważniejsze, że jesteś pod stałą opieką. U mnie dziś dzień bez sił, jutro prawdopodobnie muszę wyrwać się do gin. Jestem cała spuchnięta na dole, chciałam wyczuć szyjkę czy wszystko jest ok, ale ledwo palucha tam włożyam ![]() Mały się rusza, brzuch miękki więc nie wiem co to może być. Włożyłam zapobiegawczo glubułkę oraz nasmarowałam polecanym przez Was kremem |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj witaj |
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 |
Wtajemniczenie
|
U mnie już mniej niż miesiąc zostało
Max 26 wrzesień cc albo wcześniej...oby oby oby oby....psn Odliczanie rozpoczęte...a jak już przyjdzie wrzesień za kilka dni ...bede się czuła już bardzo nerwowo....juz mam ciarki jak o tym pomyśle |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Zadomowienie
|
Ja cały czas myślę, że mam jeszcze 2 miesiące i kupę czasu.... A później tak was czytam i czuję, że już coraz bliżej i pewnie we wrześniu się zacznie....
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
Lynn u mnie tak samo co tydzień infekcja dosłownie, ale pierwszy raz jestem ż tak spuchnięta. Już mnie zaczyna wszystko denerwować..
Zaraz wrzesień, październik i kolejny etap przed nami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny
No ja też uwielbiam wszystkie złote rady. Mój syn ma 1,5 roku i jest duża grupa osób, która nie może przeżyć tego, że nie dostaje słodyczy, soczkow, serkow danio i w ogóle cukru.. Już teraz jednym uchem wpuszczam, drugim wypuszczam.
#252 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny! Mam pytanie za 100 punktów, z reguły moje dziecko w brzuchu było bardzo spokojne i aktywowało się dopiero wieczorem, a dzisiaj od rana tak harcuje, że aż mnie brzuch boli, nie wiem czy powinnam się tym niepokoić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też kocham wwzystkie złote rady i przesądy z du## wzięte. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zadomowienie
|
Mi najbardziej podobały się rady odnośnie karmienia piersią dawane przez bezdzietne osoby xD
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój jak czasami sieknie to czyje się baaardzo niekomfortowo....zwlaszcz a często gęsto wychodzi mi wielką gula po prawej stronie bardziej na dole ...co chwilę takie buch buch i tal gula się tak przesuwa....widzialam dzisiaj w lusterku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Rozeznanie
|
goslawka moj tez ma nieraz taki dzien. Az sie boje co on tam wyprawia
![]() Wiecie co!? Chyba leci mi siara z jednego cycka ![]() Wiem ze juz dawno o tym pisalyscie ale ja dopiero dzisiaj tego doswiadczylam i przyznam...dziwne uczucie ![]() Lotso widzialam na fcb ze pisalas zebym zmierzyla brzuch,zrobie to jak tylko znajde cos co nada sie do zmierzenia ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#257 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No u mnie wody odeszły po przebiciu przez położną pęcherza, a ok. 15 minut później mała była już z nami 😍. A pierwszą oznaką porodu były delikatne bóle krzyżowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Zadomowienie
|
Ludziom nigdy nie dogodzisz. Mi najpierw truli żebym karmiła piersią jak najdłużej.Potem jak widzieli że daje cyca półtora rocznemu dziecku to robili krzywe miny i dopytywali kiedy w końcu odstawie.
Jak odstawiłam i młody ryczał to oczywiście byłam wyrodną matką. Także na prawdę idzie zwariować. Ja też nie daje dziecku słodyczy bo potem nie chce jeść normalnych posiłków ale babcie przecież wiedzą lepiej i znoszą mi do domu słodkie serki i deserki typu monte które potem lądują w śmietniku bo się data kończy.A ja tak nie lubię marnować jedzenia. ![]() Tak w ogóle to witam się w niedzielę ![]() Od rana mam mega migrenę, nawet mruganie sprawia mi ból.. Do tego mam wrażenie że zaraz się uduszę bo tak jakoś brakuje mi powietrza . Niech ten dzień się już skończy.
#261 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dziś kiepski humor. Dziecko ma katar i nie chce jeść, do tego w nocy popłakiwał i spałam z nim chwilę w łóżeczku. To już zdecydowanie nie na mój brzuch, ale noszenie go było jeszcze gorsze. Tż mnie od wczoraj wnerwia, bo zarzucił focha. On nie czai, że mi ma już być prawo ciężko i mam prawo źle się czuć. Chciał drugie dziecko to powinien być tego świadomy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Wtajemniczenie
|
20170827_100801.jpg
Wypralam wszystko z tego kosza. Teraz stoi w honorowym miejscu i czeka na swojego lokatora ❤❤❤❤ |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Super ![]() Kate tule ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Wtajemniczenie
|
Widze ze u wiekszosci ciezki dzien, ja go glownie przespalam, teraz wrocilismyz lodow, dzieciaki nas wyciagnely
![]() Goslawka, dzieki za inf. Musze wyczaic jak sie wiąże huste a jak nie to sie umowie z kobieta od hust. Mialam kiedyś taką ale z metalowym kółkiem, które potem wbijalo sie w ramię, źle to wspominam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#266 |
Wtajemniczenie
|
Tak lekko się da ....bardziej drgania Ale czasami to wystarcza 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale co ? Kłócicie się o to ze nie rozumie ze już wykonywanie większości czynności sprawia Ci problem ? ![]() Alla super ten kosz wyglada serio ![]() U mnie ruchy tez mocne, czasami gwałtowne, często już brzuch wizualnie nierówny jak mi ułoży tylek/głowę po prawej stronie (nie wiem czy się obróciła czy dalej pośladkowo). Ogólnie czuje sie jakbym miała pęknąć zaraz a tu jeszcze dwa miesiące... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
Mnie dzisiaj mocno bolało pod żebrem. Chyba nogi wbijał. Uczucie jakbym kolkę dostała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Byli u nas znajomi, przywieźli pudło ubranek, w tym kombinezon zimowy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Zadomowienie
|
Mnie Tż też wkurza ostatnimi czasy.
Siedzi w pracy po 18 godzin, bo zawsze ma coś pilnego do zrobienia. A ja z małym sama całymi dniami. Wypuścili mnie ze szpitala pod warunkiem że będę się oszczędzała. A w domu jak to w domu zawsze jest coś do zrobienia. Jak się lubi porządek to ciężko usiedzieć na tyłku. Nie mówiąc już o tym że obsługa dziecka też wymaga wysiłku i stalowych nerwów. Szczególnie jak ma dzień marudy. Nie raz nie mam nawet jak do sklepu wyjść bo źle się czuję i muszę czekać aż Pan i władca wróci i łaskawie rzuci nam coś do jedzenia. Jak mu zwracam uwagę to powtarza że przecież nie każe mi nic robić ![]() Czasami żałuję że zdecydowałam się na drugie dziecko bo wiem że będę miała przewalone.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.