|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 |
Rozeznanie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Witam dziewczyny
![]() Zamówiłam dziś chustę Little frog ale kółkową, po przeczytaniu kilku stron i opini w necie stwierdziłam że ta będzie dla nas wygodniejsza że względu na to że łatwiej i szybciej się ją zakłada a ja planuję używać jej głównie w domu jak będę chciała cos ogarnąć obiad czy drobne pożądki a młoda będzie marudzić mam nadzieję że się sprawdzi. Ma któraś z was chustę kółkową? Jakieś opinie? ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- U nas też z kąpielą podobnie w wanience aniołek a jak wyciągamy ryk.Kąpiemy co drugi dzień ale zastanawiam się czy nie zacząć codziennie bo wydaje mi się że młoda po kąpieli jest spokojniejsza i szybciej zasypia |
![]() ![]() |
![]() |
#2012 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Chociaż my byliśmy na roczku w lokalu, muza grała, dzieciaki biegały, ludzi pełno a mała spała. Ciotka ja nosiła, prababcia woziła wózkiem i było super. Niepotrzebnie się martwiłam na zapas. A i podróż ze 100km. To było jak miała miesiąc. Dziewczyny Vibrucol macie w czopkach czy lepsze kropelki? Chce mieć w zapasie po szczepieniu albo jak będzie skok ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baby jaką kupilas? U nas od kilku dni jest problem tylko przy nocnym zasypianiu z katarem lub mlekiem. Nie wiem z czym, ale krztusi się. Zasypia i wybudza ją to.po fridzie jest tak samo. Trze Rączką nos. Albo nosem o nas. Gardło ok. Było spr. Juz pomysłu nie mam. W ciągu dnia tego nie ma. Oczywiście mam zawał serca przez pierwszą godz jak zaśnie
![]() |
#2014 |
Zakorzenienie
|
A my nie śpimy od 1, tzn o 1-bylo kp,i wstalam do wc o 2, wiec.nawetnie, zasnęlam o 2:30 on.wstał i jadł 30 min... pezysnął na15 min, by teraz walnąć kupe.
Ciagla chrupki, charczy i.kicha... cos gada i jeczy nie wiem o co chodzi:/ ? I.męczy go i ak.jakby połknął klaczek ... prubuje odkaslać ... czwsto tak ma? Maja wasze dzieci tak? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2015 |
Zakorzenienie
|
Vadi, spróbuje z tym recznikiem.
Myszowata, ja dałam jak był w panice i się uspokoił więc u nas pomaga. Ja mam czopki. Baby, gratuluję wyboru chusty. My będziemy mieli zwykła to nie pomogę. Mała, mój tak nie robi więc nie pomoge. Biedne to moje dziecko. Cały dzień się męczyło bo nie mogło spać i było niespokojne a o 22 zacAl go boleć brzuszek. Niby kupę zrobił ale dalej płakał. Po 24 daliśmy mu czopek glicerynowy to dopiero padł i spał do tej pory. Jak nie urok to sraczka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2016 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mala padla o 23 i spala do 3:45. I teraz juz tez spi a ja po warce mamy cycki tak pelne i bolace ze jak tego nie wypije to chyba pekne 😅 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2017 |
Wtajemniczenie
|
Myszowata ja tez czopki ale u mnie dzis chyba nie dzialaja😣
Mala ja mam od 1 pobudki co godzine juz jestem wsciekla jak osa ze zmeczenia ale moj nie charczy jak go przebralam walnal kupe i teraz chyba to samo😥padam na twarz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2018 |
Zakorzenienie
|
Mój sie chyba wyspał wczoraj po prostu, bo spał sporo i jak zasnal po 20 to juz o 22 wstał zjadł, potem wstał o 1 i do 5 wlasnie przysypiał tylko i oczywiście wstał przed 6
![]() Teraz byla zabawa, obudzilismy Tymcia i lecimy po 8 na spacer. Dziś mamy USG bioderek, mam nadzieję że to lewe biodro jest juz ok. Prosimy o kciuki. Czy u Was ortopedzi sprawdzali coś jeszcze? Trzymanie głowy itp? Bo ja bym chciała, żeby mi ogólnie go oglądnął. I za tydzień szczepienia i dalej.nie wiem.jakie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2019 |
Wtajemniczenie
|
Mala ja tez juz dawno na nogach 😣 trzymam kciuki my mamy we wrzesniu dopiero ale pediatra nam zawsze sprawdza Go dokladnie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2020 |
Zakorzenienie
|
Mała, kciuki
![]() U nas znowu brzuszek od rana. Matko ile to dziecko się nacierpi a ja razem z nim:/ rzadko kiedy mam szczęśliwego i zadowolonego synka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2021 |
Wtajemniczenie
|
Ja Was czytałam na bieżąco ale jakoś nie miałam kiedy napisać bo co chwilę musiałam odkładać telefon jak otwierałam wizaż
![]() Mała kciuki za usg ![]() ![]() KociaMatka a czym leczysz te brodawki? U mnie nadal na tej jednej piersi rana. Czekam na wizytę położnej a jak ona mi nie pomoże to idę do lekarza. Odstawiłam już wszystkie maści i osłonki bo i tak mi się ta rana zaczęła otwierać.. U nas wczoraj było duzo gości i nie mogłam potem uśpić małego, a w nocy jak zasnął to go musiałam budzić na jedzenie po 4,5h. Jeszcze teściowej usypiał na kolanach a ona go specjalnie rozbudzała:/ bo pierwszy raz jak byli to on był taki aktywny, a po godzinie już się zmęczył i chciał spać, ale mu nie dali. Na koniec dostał czkawki i mocno ulał :/ biedulek mój. A w nocy tak pieknie spał a ja nie mogłam bo mnie mucha atakowała i nie mogłam jej upolować.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Pestycyda biedny Twój maluszek, ale to minie i będziecie się już razem uśmiechać ![]() A my dzis kończymy 4 tygodnie, przed nami jeszcze te wszystkie dolegliwości ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2022 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My byliśmy tylko raz u pediatry na razie, bo.nie ma potrzeby, ale pojdziemy prywatnie do.naszego przed szczepieniami. Cytat:
Mam.nadzieję, ze szybko wam to.minie. bidulek sie męczy. Ale powien Ci, że mój nie ma.nic niby z brzuszkiem a też lubi.poplakać, przed kupą też czasami płacze, ale tylko wtedy gdy.nie jest na rękach i leży sam, bo jak go noszę to wali spokojnie ![]() Cytat:
No i wszystkiego najlepszego z okazji 4 tygodni u nas dziś mija 7 ![]() Śmieszny ten Hugo jak tylko go kładę obojetnie gdzie to ryk... doslownie w momecie dotykanie podłoża pleckami juz ryczy hihi... i.jak.tu się ubrać? Sam... A ty gdzie się podziewasz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-08-28 o 07:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
*sportaddict*
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2025 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie tak Steves
![]() Wkurzylam sie ! Zus wyplacil mi 80% wynagrodzenia, a skladalam.o 100 i 60 muszę odkręcić ...masakra! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2026 |
Zakorzenienie
|
Morelle - widziałam, ze dziewczyny Ci juz napisały - rabat bedzie widoczny na FB LF w najbliższy weekend
Emilia - współczuje kłótni z TZ. A spacer 14km robi wrażenie. U mnie tez był marszobieg, ale tyle dobrego, ze wiecej było biegu niż marszu. Co do teściowej - opiekunka pewnie byłaby najlepszą opcją. Są jeszcze DPSy - dziadkowie TZ są i teść chwali warunki, dziadkowie tez są zadowoleni. Opłata za miejsce to 2700zl - jak emerytura jest mniejsza to jest możliwość dofinansowania reszty przez gminę jesli spełnia sie kryterium dochodowe 1540zl/os. Chilli - ja tez bym na wesele nie poszła. Moim zdaniem myślisz bardzo rozsądnie nie chcąc sie zapożyczać czy wydawać ostatniej kasy na wesele. No i tez teraz Wincent jest najważniejszy i szkoda go ciągać skoro jest duże ryzyko ze bedzie sie męczył. Pannie Młodej nie mowila bym o względach finansowych. Przynajmniej ja zapraszając liczyłam na obecność a nie na kasę i nie chciałabym zeby ktoś z tego powodu odmówił. Z drugiej strony sama bym nie poszła bo źle bym sie czuła nie dając standardowego prezentu. Mała! Kciuki za usg bioderek JonSnow - współczuje ze jeszcze z tą brodawką sie zmagasz ![]() Ja cały czas popełniałam błędy przy KP i szkoda mi mojej Klaudii ze przez to tak sie męczyła. Raz, ze często karmiłysmy sie tak, ze ona leżała prosto i głowę miała odchylona w bok - na pewno jej było trudniej ciągnąć, a i pozycja zła dla jej kręgosłupa. Wczoraj z kolei zauważyłam kolejny błąd. Na siłę trzymałam ją przy jednej piersi, mimo ze była lejąca, sutek miękki i nie mogła go zassac bo położna mówiła, zeby pol godziny karmić jedną piersią, zeby było mleko drugiej fazy, ktore jest bardziej treściwe. Małej było ciezko, irytowała sie, płakała, obie byłyśmy umęczone po takim karmieniu. Wczoraj z kolei jak tylko miała problem z łapaniem zmieniałam pierś i okazało sie, ze dziecko potrafi zjeść 3x szybciej i sie najeść, obyło sie bez porcji mm ktora zawsze była wieczorem, pierś bardzo szybko sie regeneruje i przystawienie Klaudii po kilku minutach przerwy (w tym czasie ssała druga pierś) juz było bez problemu, brodawka znowu była twarda. Oby teraz było lepiej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Mała - u mnie takie charczenie bywa nad ranem. Zakrapiam solą morską i odciągam aspiratorem jesli Klaudię to denerwuje. Współczuje pomyłki w Zusie - tez bym sie wkurzyła. Oby dało sie to jednym telefonem załatwić - ich błąd szkoda żebyś musiała sie angażować w odkręcanie tego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2027 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale ten czas leci, u Was niedługo dwa miesiące! ![]() Cytat:
![]() Ja złożyłam w końcu tylko na pół roku i w listopadzie pójdę jeszcze raz złożyć na kolejne poł roku bo tak u mnie w zusie mówili że mam zrobic... Wtedy będzie 100 i 60% Cytat:
![]() Z nakładką zaczęłam mieć taki problem że nie raz jak mały płakał to na szybko ją zakłdałam i robiłam to źle przez co rana zaczynała znowu krwawić :/ teraz przystawiam bez i już jej przynajmniej nie otwiera na nowo. Tylko po mleczku robi się wilgotna i się nie goi.. Spytam położnej co o tym myśli i jak nic nie wymyśli to chyba spróbuję z tym laktatorem A co do karmień to np mój maluch na początku jadł 10-20min a teraz je 5-10min. Moja położna mówiła że niektóre dzieci tak mają. I to nie jest tak że on opróżnia pierś i chce więcej, wypluwa pierś chociaż jeszcze z niej mocno leci. Może ze 2-3 razy nam się zdarzyło jeść z dwóch piersi przy jednym karmieniu. A jeśli chodzi o charczenie w nosku to ja mojemu prawie codziennie wyciągam wielkiego glutka z nosa patyczkiem do uszu (mama mi tak poradziła, ale on ma go blisko wyjścia zawsze i jest widoczny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2028 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Współczuję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Zakorzenienie
|
Xzora
To ja popełniłam podobne błędy przy kp. Muszę to zmienić. Do zusu dzwoniłam i musze iść z pismem osobiście, ale gwarancji na zmiane nie mam :/ .f...ck Ale u.mnie w mieście cisza... tylko auta słychać, a nad zalewem kaczki ![]() I moje słoneczko dziś wyjątkowo na.pleckach... ( chociaż już wlasnie go kładę na brzuszek) 2017-08-28_09.55.47.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2030 |
Wtajemniczenie
|
Mala ale Hugo jest duzy ! Ile juz wazy ?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2031 |
Zakorzenienie
|
Właśnie nie dużo... z 5300 cos kolo tego powinno być...
#2032 |
Zakorzenienie
|
Mała! Chyba by mnie szlag trafił jakbym coś takiego usłyszała i poszła od razu do kierownika.
Fajny spacer za wami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2033 |
Zakorzenienie
|
Mała, ah ten ZUS... Ja jeszcze z dwa tygodnie poczekam jak nie lepiej bo późno składałam wniosek. Piękne IE nad tym zalewem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2034 |
Wtajemniczenie
|
Xzora dzieki😚
Mala a masz nawilzacz powietrza? Moze latwiej by sie Hugensowi oddychalo podobno sprawdza sie przy niemiwlakach bo to czesty problem.Pieknie tam macie😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2035 |
Zakorzenienie
|
Mam, ale mamy nawilzenie ok w sypialni, mi sie wydaje zemu mleczko podchodzi do noska.
#2036 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() I jaki maly slodziak ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- A i dzis kikut nam odpadl po 7tygodniach i 3 dniach ![]() Jeszcze tam cos zostalo ale i tak juz sie mega ciesze ![]() Z czystym sumieniem moge polecic ta masc "altabactin" bo to ona nam pomogla. Nie octanisept nie spirytus. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2037 |
Zakorzenienie
|
Była położna - Klaudia wazy 4700 i przez 2 tygodnie przytyła 470gr, czyli nareszcie prawidłowo.
Juz myślałam, ze nie wpuszczę położnej do domu bo moj pies nie dał sie zamknąć. Nie mogłam go złapać na smycz i w koncu położna weszła jak Sasha była na podwórku. Zapisaliśmy sie na szczepienie na 08.09. TZ weźmie urlop, bo mamy jeszcze usg bioderek i sprawy urzędowe załatwić. W sumie juz nie chciałam dokładać jeszcze szczepienia do tego, ale okazało sie ze przez urlopy najbliższy termin popołudniowy to 21.09. Zamówiłam matę edukacyjną Tiny Love Las Przygód. Spodobało mi sie ze ma duzo elementów a dla raczkującego dziecka tunel. Położna potwierdziła, ze wysypka Klaudii to trądzik niemowlęcy i powiedziała, ze jakby sie nasilał to zeby kupić maść Avene Cicalfate. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Myszowata - dobrze, ze w koncu kikut odpadł. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2038 |
Wtajemniczenie
|
Mała kciuki za bioderka!
Jon_Snow brawa za 4 tygodnie! ![]() Pestycyda, będzie lepiej ![]() Myszowata brawo za odpadniecie kikuta ![]() Xzora brawo za wagę Klaudii! Super! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi udało sie z Wiki po 10 byc 40 min na spacerze obudziła się wiec do domku zmiana pampka i karmienie. W sobote była anioł praktycznie jadła i spała troszke pomarudziła i trzebabyło ją nosić chwilke i szla spac. Jak mi teraz zasnie to drugi spacer zrobimy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2040 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy pytałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.