Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-27, 23:02   #2011
baby2
Rozeznanie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Witam dziewczyny Maja wkoncu zasnęła po długiej walce, dziś wyjątkowo późno bo dużo spała w dzień, sporo jezdziliśmy autem a ona w aucie od razu zasypia i chyba stąd ten problem. Kupa była dziś już popołudniu i to bez większego wysiłku odpukac ale chyba ten lek jej pomaga.
Zamówiłam dziś chustę Little frog ale kółkową, po przeczytaniu kilku stron i opini w necie stwierdziłam że ta będzie dla nas wygodniejsza że względu na to że łatwiej i szybciej się ją zakłada a ja planuję używać jej głównie w domu jak będę chciała cos ogarnąć obiad czy drobne pożądki a młoda będzie marudzić mam nadzieję że się sprawdzi. Ma któraś z was chustę kółkową? Jakieś opinie?

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

U nas też z kąpielą podobnie w wanience aniołek a jak wyciągamy ryk.Kąpiemy co drugi dzień ale zastanawiam się czy nie zacząć codziennie bo wydaje mi się że młoda po kąpieli jest spokojniejsza i szybciej zasypia
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 00:17   #2012
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
I karolinusia długo się nie odzywa

Do tego Sam dzisiaj rano nie napisała żadnej historii

I wzywam też Jon i AnnePaule!

Ach te macierzyństwo!
Jestem czytam Was i się smieje z tych historii dziś byliśmy na obiedzie, spacerze i deserze w plenerze. Teście sobie wózek wyrywali z mała a wczoraj był nalot na h&m bo w sklepie było -20% dla dzieci. Wzięliśmy kombinezon misiowy na wyjazd nad morze zeby małej tyłek nie zmarzł

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Kocia Matka bedzie dobrze zobaczysz!!w domu najlepiej

Poprostu za mani,pedi i henne nie wezme hajsu od niej takze dokupie dobre wino i kartke i tyle.
Komentarze musze jakos zniesc w takim badz razie ale bardzo je przezywam bo z rodzenstwem jestesmy bardzo zwiazani...a to starszy brat i troche chyba zapomina ze juz nie mam nastu lat i nie bede sie go sluchac...

Morelle piekna sukienka dla Pesteczki!a chuste sprzedasz wiec nie bedziesz stratna na pewno.A to nosidlo co kiedys pisalas ze chyba dostaliscie czy cos ze tz mial nosic?

Ogromne dzieki laseczki za opinie odrazu mi lepiej i troche zeszlo ze mnie cisnienie jak zwykle mamuśki niezastapione nawet w rodzinnych "trudnych sprawach "hihi

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Chilli nie przejmuj się tym weselem. Pogadają i zapomną. Do mnie jak ktoś nie chciał przyjść to nie i już, nic na siłę.
Chociaż my byliśmy na roczku w lokalu, muza grała, dzieciaki biegały, ludzi pełno a mała spała. Ciotka ja nosiła, prababcia woziła wózkiem i było super. Niepotrzebnie się martwiłam na zapas. A i podróż ze 100km. To było jak miała miesiąc.

Dziewczyny Vibrucol macie w czopkach czy lepsze kropelki? Chce mieć w zapasie po szczepieniu albo jak będzie skok
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 00:38   #2013
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Chilli
To spokojnej, bezstresowej.nocy.
Pa: a o.której zazwyczaj zasypia na noc Wicek?

Morelle
Powodzenia jutro u alergologa i oby we Wro było wam ok

Pestycyda
My tez tak czasami mamy... a nawet dość często.

My dziś wysłaliśmy tesciow do.kina zadowoleni wrócili

Właśnie oglądaliśmy zdjecia Tymona z tego okresu, bo.oboje juz nie pamietamy, sa podobni, ale Hugo sie już zmienia. Tymon lepiej głowę trzymał i bardziej zatrzymywał wzrok.już... ale np odkryłam że pępek siedział mu 1,5 miesiąca dluuugo!
Oki zmykam spać, bo bąk śpi juz od godziny... ale mruczy, warczy, kreci się... hihi

Dobrej nocki

Super, że możesz tak porównać.

Baby jaką kupilas?

U nas od kilku dni jest problem tylko przy nocnym zasypianiu z katarem lub mlekiem. Nie wiem z czym, ale krztusi się. Zasypia i wybudza ją to.po fridzie jest tak samo. Trze Rączką nos. Albo nosem o nas. Gardło ok. Było spr. Juz pomysłu nie mam. W ciągu dnia tego nie ma. Oczywiście mam zawał serca przez pierwszą godz jak zaśnie
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 02:27   #2014
Mała!
Zakorzenienie

A my nie śpimy od 1, tzn o 1-bylo kp,i wstalam do wc o 2, wiec.nawetnie, zasnęlam o 2:30 on.wstał i jadł 30 min... pezysnął na15 min, by teraz walnąć kupe.
Ciagla chrupki, charczy i.kicha... cos gada i jeczy nie wiem o co chodzi:/ ? I.męczy go i ak.jakby połknął klaczek ... prubuje odkaslać ... czwsto tak ma? Maja wasze dzieci tak?

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 02:56   #2015
pestycyda
Zakorzenienie

Vadi, spróbuje z tym recznikiem.

Myszowata, ja dałam jak był w panice i się uspokoił więc u nas pomaga. Ja mam czopki.

Baby, gratuluję wyboru chusty. My będziemy mieli zwykła to nie pomogę.

Mała, mój tak nie robi więc nie pomoge.

Biedne to moje dziecko. Cały dzień się męczyło bo nie mogło spać i było niespokojne a o 22 zacAl go boleć brzuszek. Niby kupę zrobił ale dalej płakał. Po 24 daliśmy mu czopek glicerynowy to dopiero padł i spał do tej pory. Jak nie urok to sraczka

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 03:03   #2016
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Vadi, spróbuje z tym recznikiem.

Myszowata, ja dałam jak był w panice i się uspokoił więc u nas pomaga. Ja mam czopki.

Baby, gratuluję wyboru chusty. My będziemy mieli zwykła to nie pomogę.

Mała, mój tak nie robi więc nie pomoge.

Biedne to moje dziecko. Cały dzień się męczyło bo nie mogło spać i było niespokojne a o 22 zacAl go boleć brzuszek. Niby kupę zrobił ale dalej płakał. Po 24 daliśmy mu czopek glicerynowy to dopiero padł i spał do tej pory. Jak nie urok to sraczka

Ja tez niestety podalam jak juz sie zaczelo. Okolo 21.
Mala padla o 23 i spala do 3:45. I teraz juz tez spi a ja po warce mamy cycki tak pelne i bolace ze jak tego nie wypije to chyba pekne 😅

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 03:17   #2017
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Myszowata ja tez czopki ale u mnie dzis chyba nie dzialaja😣

Mala ja mam od 1 pobudki co godzine juz jestem wsciekla jak osa ze zmeczenia ale moj nie charczy jak go przebralam walnal kupe i teraz chyba to samo😥padam na twarz

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-08-28, 06:38   #2018
Mała!
Zakorzenienie

Mój sie chyba wyspał wczoraj po prostu, bo spał sporo i jak zasnal po 20 to juz o 22 wstał zjadł, potem wstał o 1 i do 5 wlasnie przysypiał tylko i oczywiście wstał przed 6 jeczal dziś dużo, a charczy tylko w nocy, chyba jak tak długo je w tej.pozycji, to chyba to tak mu robi :/ muszę go wiecej nosić do odbicia w nocy.
Teraz byla zabawa, obudzilismy Tymcia i lecimy po 8 na spacer.

Dziś mamy USG bioderek, mam nadzieję że to lewe biodro jest juz ok. Prosimy o kciuki.

Czy u Was ortopedzi sprawdzali coś jeszcze? Trzymanie głowy itp? Bo ja bym chciała, żeby mi ogólnie go oglądnął.
I za tydzień szczepienia i dalej.nie wiem.jakie...

Stary 2017-08-28, 06:43   #2019
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Mala ja tez juz dawno na nogach 😣 trzymam kciuki my mamy we wrzesniu dopiero ale pediatra nam zawsze sprawdza Go dokladnie

Stary 2017-08-28, 06:53   #2020
pestycyda
Zakorzenienie

Mała, kciuki

U nas znowu brzuszek od rana. Matko ile to dziecko się nacierpi a ja razem z nim:/ rzadko kiedy mam szczęśliwego i zadowolonego synka

Stary 2017-08-28, 07:04   #2021
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Ja Was czytałam na bieżąco ale jakoś nie miałam kiedy napisać bo co chwilę musiałam odkładać telefon jak otwierałam wizaż

Mała kciuki za usg

KociaMatka a czym leczysz te brodawki? U mnie nadal na tej jednej piersi rana. Czekam na wizytę położnej a jak ona mi nie pomoże to idę do lekarza. Odstawiłam już wszystkie maści i osłonki bo i tak mi się ta rana zaczęła otwierać..

U nas wczoraj było duzo gości i nie mogłam potem uśpić małego, a w nocy jak zasnął to go musiałam budzić na jedzenie po 4,5h. Jeszcze teściowej usypiał na kolanach a ona go specjalnie rozbudzała:/ bo pierwszy raz jak byli to on był taki aktywny, a po godzinie już się zmęczył i chciał spać, ale mu nie dali. Na koniec dostał czkawki i mocno ulał :/ biedulek mój. A w nocy tak pieknie spał a ja nie mogłam bo mnie mucha atakowała i nie mogłam jej upolować....

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Pestycyda biedny Twój maluszek, ale to minie i będziecie się już razem uśmiechać mam nadzieję że nie będzie to u Was bardzo długo trwało.

A my dzis kończymy 4 tygodnie, przed nami jeszcze te wszystkie dolegliwości póki co tylko bąki go bolą bo nie raz płacze przed puszczeniem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-28, 07:18   #2022
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Mala ja tez juz dawno na nogach 😣 trzymam kciuki my mamy we wrzesniu dopiero ale pediatra nam zawsze sprawdza Go dokladnie

No to witaj w klubie
My byliśmy tylko raz u pediatry na razie, bo.nie ma potrzeby, ale pojdziemy prywatnie do.naszego przed szczepieniami.
Cytat:
Mała, kciuki

U nas znowu brzuszek od rana. Matko ile to dziecko się nacierpi a ja razem z nim:/ rzadko kiedy mam szczęśliwego i zadowolonego synka

Dziękuję.
Mam.nadzieję, ze szybko wam to.minie. bidulek sie męczy. Ale powien Ci, że mój nie ma.nic niby z brzuszkiem a też lubi.poplakać, przed kupą też czasami płacze, ale tylko wtedy gdy.nie jest na rękach i leży sam, bo jak go noszę to wali spokojnie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Ja Was czytałam na bieżąco ale jakoś nie miałam kiedy napisać bo co chwilę musiałam odkładać telefon jak otwierałam wizaż

Mała kciuki za usg

KociaMatka a czym leczysz te brodawki? U mnie nadal na tej jednej piersi rana. Czekam na wizytę położnej a jak ona mi nie pomoże to idę do lekarza. Odstawiłam już wszystkie maści i osłonki bo i tak mi się ta rana zaczęła otwierać..

U nas wczoraj było duzo gości i nie mogłam potem uśpić małego, a w nocy jak zasnął to go musiałam budzić na jedzenie po 4,5h. Jeszcze teściowej usypiał na kolanach a ona go specjalnie rozbudzała:/ bo pierwszy raz jak byli to on był taki aktywny, a po godzinie już się zmęczył i chciał spać, ale mu nie dali. Na koniec dostał czkawki i mocno ulał :/ biedulek mój. A w nocy tak pieknie spał a ja nie mogłam bo mnie mucha atakowała i nie mogłam jej upolować....

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Pestycyda biedny Twój maluszek, ale to minie i będziecie się już razem uśmiechać mam nadzieję że nie będzie to u Was bardzo długo trwało.

A my dzis kończymy 4 tygodnie, przed nami jeszcze te wszystkie dolegliwości póki co tylko bąki go bolą bo nie raz płacze przed puszczeniem

Jon współczuję ci tej rany, straznie długo się leczy... mam nadzieję, że sie z tym uporasz szybko.
No i wszystkiego najlepszego z okazji 4 tygodni u nas dziś mija 7

Śmieszny ten Hugo jak tylko go kładę obojetnie gdzie to ryk... doslownie w momecie dotykanie podłoża pleckami juz ryczy hihi... i.jak.tu się ubrać?

Sam...
A ty gdzie się podziewasz?

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-08-28 o 07:20
Stary 2017-08-28, 07:55   #2023
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Dziś mamy USG bioderek, mam nadzieję że to lewe biodro jest juz ok. Prosimy o kciuki.
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 08:12   #2024
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Mój sie chyba wyspał wczoraj po prostu, bo spał sporo i jak zasnal po 20 to juz o 22 wstał zjadł, potem wstał o 1 i do 5 wlasnie przysypiał tylko i oczywiście wstał przed 6 jeczal dziś dużo, a charczy tylko w nocy, chyba jak tak długo je w tej.pozycji, to chyba to tak mu robi :/ muszę go wiecej nosić do odbicia w nocy.

Czy u Was ortopedzi sprawdzali coś jeszcze? Trzymanie głowy itp? Bo ja bym chciała, żeby mi ogólnie go oglądnął.

Mała, a jak charczy? Tak przez nos, jakby miał coś w środku, a nie ma kataru? Myśmy mieli z tym problem - teraz zakrapiamy nos kilka razy dziennie solą fizjologiczną, potem trzymamy na brzuchu, no i dużo wietrzymy dom. Przeszło, a było właśnie w nocy i potrafiło skutecznie go wybudzać.
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 08:32   #2025
Mała!
Zakorzenienie

Dokładnie tak Steves

Wkurzylam sie ! Zus wyplacil mi 80% wynagrodzenia, a skladalam.o 100 i 60 muszę odkręcić ...masakra!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-28, 08:39   #2026
xzora
Zakorzenienie

Morelle - widziałam, ze dziewczyny Ci juz napisały - rabat bedzie widoczny na FB LF w najbliższy weekend
Emilia - współczuje kłótni z TZ. A spacer 14km robi wrażenie. U mnie tez był marszobieg, ale tyle dobrego, ze wiecej było biegu niż marszu.
Co do teściowej - opiekunka pewnie byłaby najlepszą opcją. Są jeszcze DPSy - dziadkowie TZ są i teść chwali warunki, dziadkowie tez są zadowoleni. Opłata za miejsce to 2700zl - jak emerytura jest mniejsza to jest możliwość dofinansowania reszty przez gminę jesli spełnia sie kryterium dochodowe 1540zl/os.
Chilli - ja tez bym na wesele nie poszła. Moim zdaniem myślisz bardzo rozsądnie nie chcąc sie zapożyczać czy wydawać ostatniej kasy na wesele. No i tez teraz Wincent jest najważniejszy i szkoda go ciągać skoro jest duże ryzyko ze bedzie sie męczył.
Pannie Młodej nie mowila bym o względach finansowych. Przynajmniej ja zapraszając liczyłam na obecność a nie na kasę i nie chciałabym zeby ktoś z tego powodu odmówił. Z drugiej strony sama bym nie poszła bo źle bym sie czuła nie dając standardowego prezentu.
Mała! Kciuki za usg bioderek
JonSnow - współczuje ze jeszcze z tą brodawką sie zmagasz jesli nakładka na sutek nie pomaga to moze trzeba laktatorem ściągać z tej piersi a karmić drugą, przecież to musi sie zagoić.

Ja cały czas popełniałam błędy przy KP i szkoda mi mojej Klaudii ze przez to tak sie męczyła.
Raz, ze często karmiłysmy sie tak, ze ona leżała prosto i głowę miała odchylona w bok - na pewno jej było trudniej ciągnąć, a i pozycja zła dla jej kręgosłupa.
Wczoraj z kolei zauważyłam kolejny błąd. Na siłę trzymałam ją przy jednej piersi, mimo ze była lejąca, sutek miękki i nie mogła go zassac bo położna mówiła, zeby pol godziny karmić jedną piersią, zeby było mleko drugiej fazy, ktore jest bardziej treściwe. Małej było ciezko, irytowała sie, płakała, obie byłyśmy umęczone po takim karmieniu.
Wczoraj z kolei jak tylko miała problem z łapaniem zmieniałam pierś i okazało sie, ze dziecko potrafi zjeść 3x szybciej i sie najeść, obyło sie bez porcji mm ktora zawsze była wieczorem, pierś bardzo szybko sie regeneruje i przystawienie Klaudii po kilku minutach przerwy (w tym czasie ssała druga pierś) juz było bez problemu, brodawka znowu była twarda. Oby teraz było lepiej.

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Mała - u mnie takie charczenie bywa nad ranem. Zakrapiam solą morską i odciągam aspiratorem jesli Klaudię to denerwuje. Współczuje pomyłki w Zusie - tez bym sie wkurzyła. Oby dało sie to jednym telefonem załatwić - ich błąd szkoda żebyś musiała sie angażować w odkręcanie tego.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 08:50   #2027
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Jon współczuję ci tej rany, straznie długo się leczy... mam nadzieję, że sie z tym uporasz szybko.
No i wszystkiego najlepszego z okazji 4 tygodni u nas dziś mija 7

Śmieszny ten Hugo jak tylko go kładę obojetnie gdzie to ryk... doslownie w momecie dotykanie podłoża pleckami juz ryczy hihi... i.jak.tu się ubrać?

Sam...
A ty gdzie się podziewasz?

Ale ten czas leci, u Was niedługo dwa miesiące!
Cytat:
Dokładnie tak Steves

Wkurzylam sie ! Zus wyplacil mi 80% wynagrodzenia, a skladalam.o 100 i 60 muszę odkręcić ...masakra!

Oo Zus się wziął za wypłaty?
Ja złożyłam w końcu tylko na pół roku i w listopadzie pójdę jeszcze raz złożyć na kolejne poł roku bo tak u mnie w zusie mówili że mam zrobic... Wtedy będzie 100 i 60%

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Morelle - widziałam, ze dziewczyny Ci juz napisały - rabat bedzie widoczny na FB LF w najbliższy weekend
Emilia - współczuje kłótni z TZ. A spacer 14km robi wrażenie. U mnie tez był marszobieg, ale tyle dobrego, ze wiecej było biegu niż marszu.
Co do teściowej - opiekunka pewnie byłaby najlepszą opcją. Są jeszcze DPSy - dziadkowie TZ są i teść chwali warunki, dziadkowie tez są zadowoleni. Opłata za miejsce to 2700zl - jak emerytura jest mniejsza to jest możliwość dofinansowania reszty przez gminę jesli spełnia sie kryterium dochodowe 1540zl/os.
Chilli - ja tez bym na wesele nie poszła. Moim zdaniem myślisz bardzo rozsądnie nie chcąc sie zapożyczać czy wydawać ostatniej kasy na wesele. No i tez teraz Wincent jest najważniejszy i szkoda go ciągać skoro jest duże ryzyko ze bedzie sie męczył.
Pannie Młodej nie mowila bym o względach finansowych. Przynajmniej ja zapraszając liczyłam na obecność a nie na kasę i nie chciałabym zeby ktoś z tego powodu odmówił. Z drugiej strony sama bym nie poszła bo źle bym sie czuła nie dając standardowego prezentu.
Mała! Kciuki za usg bioderek
JonSnow - współczuje ze jeszcze z tą brodawką sie zmagasz jesli nakładka na sutek nie pomaga to moze trzeba laktatorem ściągać z tej piersi a karmić drugą, przecież to musi sie zagoić.

Ja cały czas popełniałam błędy przy KP i szkoda mi mojej Klaudii ze przez to tak sie męczyła.
Raz, ze często karmiłysmy sie tak, ze ona leżała prosto i głowę miała odchylona w bok - na pewno jej było trudniej ciągnąć, a i pozycja zła dla jej kręgosłupa.
Wczoraj z kolei zauważyłam kolejny błąd. Na siłę trzymałam ją przy jednej piersi, mimo ze była lejąca, sutek miękki i nie mogła go zassac bo położna mówiła, zeby pol godziny karmić jedną piersią, zeby było mleko drugiej fazy, ktore jest bardziej treściwe. Małej było ciezko, irytowała sie, płakała, obie byłyśmy umęczone po takim karmieniu.
Wczoraj z kolei jak tylko miała problem z łapaniem zmieniałam pierś i okazało sie, ze dziecko potrafi zjeść 3x szybciej i sie najeść, obyło sie bez porcji mm ktora zawsze była wieczorem, pierś bardzo szybko sie regeneruje i przystawienie Klaudii po kilku minutach przerwy (w tym czasie ssała druga pierś) juz było bez problemu, brodawka znowu była twarda. Oby teraz było lepiej.

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Mała - u mnie takie charczenie bywa nad ranem. Zakrapiam solą morską i odciągam aspiratorem jesli Klaudię to denerwuje. Współczuje pomyłki w Zusie - tez bym sie wkurzyła. Oby dało sie to jednym telefonem załatwić - ich błąd szkoda żebyś musiała sie angażować w odkręcanie tego.

Z nakładką zaczęłam mieć taki problem że nie raz jak mały płakał to na szybko ją zakłdałam i robiłam to źle przez co rana zaczynała znowu krwawić :/ teraz przystawiam bez i już jej przynajmniej nie otwiera na nowo. Tylko po mleczku robi się wilgotna i się nie goi.. Spytam położnej co o tym myśli i jak nic nie wymyśli to chyba spróbuję z tym laktatorem
A co do karmień to np mój maluch na początku jadł 10-20min a teraz je 5-10min. Moja położna mówiła że niektóre dzieci tak mają. I to nie jest tak że on opróżnia pierś i chce więcej, wypluwa pierś chociaż jeszcze z niej mocno leci. Może ze 2-3 razy nam się zdarzyło jeść z dwóch piersi przy jednym karmieniu.

A jeśli chodzi o charczenie w nosku to ja mojemu prawie codziennie wyciągam wielkiego glutka z nosa patyczkiem do uszu (mama mi tak poradziła, ale on ma go blisko wyjścia zawsze i jest widoczny )

Stary 2017-08-28, 08:59   #2028
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:

Kciuki 🏼 u nas sprawdzał raczki i nóżki za pół roku kontrola

Cytat:
Mała, kciuki

Współczuję
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 09:04   #2029
Mała!
Zakorzenienie

Xzora
To ja popełniłam podobne błędy przy kp. Muszę to zmienić.
Do zusu dzwoniłam i musze iść z pismem osobiście, ale gwarancji na zmiane nie mam :/ .f...ck

Ale u.mnie w mieście cisza... tylko auta słychać, a nad zalewem kaczki fajna cisza... posiedzialabym a muszę wracać. Spacer ok 5 km zaliczony!
I moje słoneczko dziś wyjątkowo na.pleckach... ( chociaż już wlasnie go kładę na brzuszek)

2017-08-28_09.55.47.jpg

Stary 2017-08-28, 09:09   #2030
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Mala ale Hugo jest duzy ! Ile juz wazy ?

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 09:11   #2031
Mała!
Zakorzenienie

Właśnie nie dużo... z 5300 cos kolo tego powinno być...

Stary 2017-08-28, 09:17   #2032
xzora
Zakorzenienie

Mała! Chyba by mnie szlag trafił jakbym coś takiego usłyszała i poszła od razu do kierownika.
Fajny spacer za wami.

Stary 2017-08-28, 09:34   #2033
pestycyda
Zakorzenienie

Mała, ah ten ZUS... Ja jeszcze z dwa tygodnie poczekam jak nie lepiej bo późno składałam wniosek. Piękne IE nad tym zalewem a Hugo cudny!

Stary 2017-08-28, 09:49   #2034
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Xzora dzieki😚
Mala a masz nawilzacz powietrza? Moze latwiej by sie Hugensowi oddychalo podobno sprawdza sie przy niemiwlakach bo to czesty problem.Pieknie tam macie😃

Stary 2017-08-28, 09:58   #2035
Mała!
Zakorzenienie

Mam, ale mamy nawilzenie ok w sypialni, mi sie wydaje zemu mleczko podchodzi do noska.

Stary 2017-08-28, 11:46   #2036
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość

Ale ten czas leci, u Was niedługo dwa miesiące!

Oo Zus się wziął za wypłaty?
Ja złożyłam w końcu tylko na pół roku i w listopadzie pójdę jeszcze raz złożyć na kolejne poł roku bo tak u mnie w zusie mówili że mam zrobic... Wtedy będzie 100 i 60%

Z nakładką zaczęłam mieć taki problem że nie raz jak mały płakał to na szybko ją zakłdałam i robiłam to źle przez co rana zaczynała znowu krwawić :/ teraz przystawiam bez i już jej przynajmniej nie otwiera na nowo. Tylko po mleczku robi się wilgotna i się nie goi.. Spytam położnej co o tym myśli i jak nic nie wymyśli to chyba spróbuję z tym laktatorem
A co do karmień to np mój maluch na początku jadł 10-20min a teraz je 5-10min. Moja położna mówiła że niektóre dzieci tak mają. I to nie jest tak że on opróżnia pierś i chce więcej, wypluwa pierś chociaż jeszcze z niej mocno leci. Może ze 2-3 razy nam się zdarzyło jeść z dwóch piersi przy jednym karmieniu.

A jeśli chodzi o charczenie w nosku to ja mojemu prawie codziennie wyciągam wielkiego glutka z nosa patyczkiem do uszu (mama mi tak poradziła, ale on ma go blisko wyjścia zawsze i jest widoczny )

Oo ja tez wspomagam sie patyczkiem do uczu jezeli chodzi o glutki. Jak siedzi gleboko to najpierw gruszka walcze.

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Xzora
Do zusu dzwoniłam i musze iść z pismem osobiście, ale gwarancji na zmiane nie mam :/ .f...ck

Ale u.mnie w mieście cisza... tylko auta słychać, a nad zalewem kaczki fajna cisza... posiedzialabym a muszę wracać. Spacer ok 5 km zaliczony!
I moje słoneczko dziś wyjątkowo na.pleckach... ( chociaż już wlasnie go kładę na brzuszek)

Załącznik 7210911

Aleasz piekne widoki
I jaki maly slodziak

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

A i dzis kikut nam odpadl po 7tygodniach i 3 dniach
Jeszcze tam cos zostalo ale i tak juz sie mega ciesze bedzoe mozna brzuszek w kapieli juz smialo moczyc.
Z czystym sumieniem moge polecic ta masc "altabactin" bo to ona nam pomogla. Nie octanisept nie spirytus.

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 11:48   #2037
xzora
Zakorzenienie

Była położna - Klaudia wazy 4700 i przez 2 tygodnie przytyła 470gr, czyli nareszcie prawidłowo.

Juz myślałam, ze nie wpuszczę położnej do domu bo moj pies nie dał sie zamknąć. Nie mogłam go złapać na smycz i w koncu położna weszła jak Sasha była na podwórku.

Zapisaliśmy sie na szczepienie na 08.09. TZ weźmie urlop, bo mamy jeszcze usg bioderek i sprawy urzędowe załatwić. W sumie juz nie chciałam dokładać jeszcze szczepienia do tego, ale okazało sie ze przez urlopy najbliższy termin popołudniowy to 21.09.

Zamówiłam matę edukacyjną Tiny Love Las Przygód. Spodobało mi sie ze ma duzo elementów a dla raczkującego dziecka tunel.

Położna potwierdziła, ze wysypka Klaudii to trądzik niemowlęcy i powiedziała, ze jakby sie nasilał to zeby kupić maść Avene Cicalfate.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Myszowata - dobrze, ze w koncu kikut odpadł.

Stary 2017-08-28, 11:52   #2038
siilmariien
Wtajemniczenie

Mała kciuki za bioderka!

Jon_Snow brawa za 4 tygodnie!

Pestycyda, będzie lepiej

Myszowata brawo za odpadniecie kikuta

Xzora brawo za wagę Klaudii! Super!
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 11:52   #2039
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Xzora

Załącznik 7210911

Hugo jaki lordzik. Super i ta jego czuprynka.
Mi udało sie z Wiki po 10 byc 40 min na spacerze obudziła się wiec do domku zmiana pampka i karmienie.

W sobote była anioł praktycznie jadła i spała troszke pomarudziła i trzebabyło ją nosić chwilke i szla spac.

Jak mi teraz zasnie to drugi spacer zrobimy.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 12:10   #2040
asia1905
Zakorzenienie

Nie wiem czy pytałam budyń pociazowy mrozicie jakieś warzywa lub owoce na zimę dla maluchów?
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości