Mamusie marcowe 2018 cz. 2 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-27, 20:26   #2311
parapet
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2

Ja nieśmiało też nabyłam ciążowe. W nich bardziej widać brzucholka Domowe gatki mam głównie na gumkach i w domu jest luz, ale jak mam gdzieś wyjść w innej porze niż rano, to zaczyna się gigantyczny problem. Sukienki są super, ale jak jest pogoda taka jak dziś, to spodnie jak znalazł

Alley, koniecznie wyleż to. Weź zwolnienie i dużo posypiaj.
Kiwi, wspaniale się je obiad na własnej podłodze, gdy krzeseł/stołu/kanapy brak
Juana, gołąbki Cholera, będę się musiała lada dzień postawić w kuchni

Mąż je obok mnie pizzę. Co za smród
Dzisiaj koszmarnie się złaziłam. Leżę i odpoczywam, ale cieszę się, że nie mam już tych "palpitacji" serca jak się ruszam.

Ja prenatalne miałam dopochwowo, bo zewnętrznie głowica niezbyt działała. Mam nadzieję, że te wyniki przepływów to też błąd tej głowicy. Bo niestety poczytałam i przy złych przepływach macicznych nie ma udowodnionego wpływu działania leków, generalnie można liczyć na szczęście, że się same unormują, więc czterolistna koniczynka i modlitwa Medycyna jest raczej bezsilna, na ślepo posiłkuje się acardem i heparyną.
Niestety konsekwencje słabych przepływów są koszmarne.
Ach wyżaliłam się
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 20:26   #2312
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Co do witamin, ja w pierwszej ciąży brałam Femibion. Później w ostatnim trymestrze przeszłam na DOPPELHERZ ACTIV Mama.
Później brałam przez połowę okresu KP. Teraz też biorę femibion, późnej zmienię.
ja biorę od początku te z Dopelherza i jestem w sumie zadowolona

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Ja tam już w ciążowych pomykam od kilku tygodni Noście na zdrowie naszym maluchom
ja już wyrzuciłam 2 pary jeansów i jedne spodenki jeansowe, a naprawdę dużo nie przytyłam
Stary 2017-08-27, 20:35   #2313
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Selina mogłabyś sprecyzować, czym ta cukinia jest nadziana? Ser i kiełbasa? Miałam pytać jak poprzednio wrzucałaś to danie bo wygląda bardzo apetycznie
Tak już piszę. Cukinię ponacinaną wstawiasz do piekarnika na jakieś 10-15 min, żeby była miękka. Później ja przekładam kiełbasą śląską i serem, na górę sypię przyprawy i do piekarnika

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 20:42   #2314
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Tak już piszę. Cukinię ponacinaną wstawiasz do piekarnika na jakieś 10-15 min, żeby była miękka. Później ja przekładam kiełbasą śląską i serem, na górę sypię przyprawy i do piekarnika

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
Super! I jakie szybkie!
Stary 2017-08-27, 21:29   #2315
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Alleyzonme- sezon na maliny to korzystaj bo to sama dobroc na przeziebienie

Syropu z cebuli nie przelkne. Nie wiem kto mogl cos takiego wymyslic

Ja sie biore za zrobienie przecieru pomidorowego, zupy jarzunowej a na obiad jutro golabki
A czy macie jakies fajne pomysly na cukinie, oprocz faszerowanej? Mam ogromniasta od mamy i nie wiem co z niej zrobic. Placki tez odpadaja (a'la ziemniaczane) bo nie lubimy :p
Ja przelknelam to cebulowe ochydztwo, zatykalam nos i jakos szlo no ale ja bylam w podbramkowej sytuacji przy tym zapaleniu oskrzeli, a i tak skonczylo sie jak sie skonczylo Ale jako syrop na zwykly kaszel jest rewelacyjny.

Co do cukini to my robimy z niej leczo. A placuszkow takich ala ziemniaczane tez nie lubie, my robimy takie inne, kroi sie cukinie w plasterki, soli pieprzy i posypuje papryka slodka, nastepnie obtacza w mace potem w jajku i znowu w mace i na patelnie. Dla mnie pychota jakich malo
Jeszcze inne zastosowanie to sos pomidorowy, ktory mozna pozniej wykorzystac do spaghetti, ppkrojone pomidory i cukinie w kostke gotujemy na wolnym ogniu do pozadanej gestosci, przyprawiamy bazylia oregano sola i do sloikow, potem pasteryzacja 10 min.
Robie rowniez salatke na zime do obiadu, oprocz cukini ida do niej ogorki, papryka kolorowa i cebula.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
ja biorę od początku te z Dopelherza i jestem w sumie zadowolona

ja już wyrzuciłam 2 pary jeansów i jedne spodenki jeansowe, a naprawdę dużo nie przytyłam
Ja te z doppelherz bralam przy kp i chwile po zakonczeniu i bardzo sobie chwale.

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość

Zapisuje bo cukini mamy tyyyle, ze moge ja robic na rozne sposoby
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 06:47   #2316
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Dzień dobry! I znów poniedziałek. Jeszcze 2 tygodnie do urlopu a potem zostaną mi tylko 3 miesiące pracy. Ale ten czas leci.
Umowilam się z szefem, że dzisiaj powiem mojemu zespolowi o ciąży. Lekko się stresuję Naprawde zespół mamy strasznie spoko ale zastanawiam się jak zareagują i jak wszystko się pouklada. Dziwnie mi będzie ich zostawić. Ale wiem, jaki jest powód i to mega ważny Powód Dadzą sobie radę sami

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 06:47   #2317
alleyezonme
Zakorzenienie

Nie taki zły mi ten syrop wyszedł, dodałam też miód cytryne i imbir. Ile tego można/trzeba pić??
Wzięłam dzisiaj wolne i będę dziś odpoczywać w łóżku. Jest mi już zdecydowanie lepiej. Temperatura spadła do 37. Chyba będę żyć
Tylko spać nie mogłam przez zatkany nos... od 3 nie śpię :

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

Edytowane przez alleyezonme
Czas edycji: 2017-08-28 o 06:49
alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 06:51   #2318
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Dzień dobry! I znów poniedziałek. Jeszcze 2 tygodnie do urlopu a potem zostaną mi tylko 3 miesiące pracy. Ale ten czas leci.
Umowilam się z szefem, że dzisiaj powiem mojemu zespolowi o ciąży. Lekko się stresuję Naprawde zespół mamy strasznie spoko ale zastanawiam się jak zareagują i jak wszystko się pouklada. Dziwnie mi będzie ich zostawić. Ale wiem, jaki jest powód i to mega ważny Powód Dadzą sobie radę sami

Musza dac rade zreszta maja pare miesięcy na przygotowanie sie
Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Nie taki zły mi ten syrop wyszedł, dodałam też miód cytryne i imbir. Ile tego można/trzeba pić??
Wzięłam dzisiaj wolne i będę dziś odpoczywać w łóżku. Jest mi już zdecydowanie lepiej. Temperatura spadła do 37. Chyba będę żyć

2-3 razy dziennie po lyzce stolowej

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 06:54   #2319
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie też to kiedyś czeka ale póki co nikt nie wie. Też się tego boję ale jakoś trzeba dać radę. Trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
2-3 razy dziennie po lyzce stolowej

Dziękuję

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 07:19   #2320
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:

Zdrowiej szybko! Swietnie, że jest lepiej

Dzięki dziewczyny za wsparcie Wiem, że dadzą radę. Mój szef wie już od miesiąca i czeka, aż powiem reszcie. Dopiero wtedy będą mogli zacząć zmiany. Dzisiaj dowie się reszta, więc przed moim urlopem szef będzie mógł porozmawiać z wszystkimi jak chce by to dalej wyglądało. A po urlopie bede szkolić osobę, która będzie mnie zastępować przez rok Trzymajcie kciuki!

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 07:20   #2321
asiula1306
Zakorzenienie

Kurcze, stanelam wlasnie bokiem przed lustrem w samych gaciach, swiatlo padalo od tylu i wtedy zobaczylam jaki mam owlosiony brzuch! Dobrze ze mam jasne wlosy bo tak to jak małpa. I jeszcze kazdy włos w inna stronę sterczy...

Stary 2017-08-28, 07:23   #2322
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Dzień dobry
Spało mi się dobrze, dopóki mała po 6 mnie nie obudziła
Zaraz czas na śniadanie.
Udanego poniedziałku życzę 🌹

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 07:29   #2323
punamama
Rozeznanie

Dzień dobry! Nie było mnie cały weekend bo się przeprowadzałam i żegnałam ze stara załoga w pracy.

Gratuluje kolejnych udanych wizyt prenatalnych!
Ja muszę się na swoja umówić.

Jeśli chodzi o przeziębienie to czosnek i tylko czosnek! Pomaga na wszystko a ja się nie lubię bawić w sporzadzanie mikstur ziołoleczniczych. No tak na szybko to jeszcze herbata z miodem.
Ja dopiero wychodzę ze swojego przeziębienia. Jeszcze cały czas kaszle. Nie raz jak kaszlne to czuje jakbym wszystko tam na dole ponadrywała bo tak boli . A ten zatkany nos to dla mnie tylko pozytywny aspekt bo przynajmniej nie czuję zapachów żadnych
Wiem, jestem dziwna bo cieszę się z zatkanego nosa hahah.
Jeszcze powracajac do snów to mi się bardzo sporadycznie coś śni ;(

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Serio wy już w ciażowych ciuchach? Mój brzuch jest tylko delikatnie wydęty, to pewnie dlatego, że nie mam apetytu przez te mdłości. 3 małe posiłki to u mnie cud jeśli zjem i jeszcze większy cud jeśli przez resztę dnia nie jest mi niedobrze od tego.

Stary 2017-08-28, 07:35   #2324
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Nie było mnie cały weekend bo się przeprowadzałam i żegnałam ze stara załoga w pracy.

Gratuluje kolejnych udanych wizyt prenatalnych!
Ja muszę się na swoja umówić.

Jeśli chodzi o przeziębienie to czosnek i tylko czosnek! Pomaga na wszystko a ja się nie lubię bawić w sporzadzanie mikstur ziołoleczniczych. No tak na szybko to jeszcze herbata z miodem.
Ja dopiero wychodzę ze swojego przeziębienia. Jeszcze cały czas kaszle. Nie raz jak kaszlne to czuje jakbym wszystko tam na dole ponadrywała bo tak boli . A ten zatkany nos to dla mnie tylko pozytywny aspekt bo przynajmniej nie czuję zapachów żadnych
Wiem, jestem dziwna bo cieszę się z zatkanego nosa hahah.
Jeszcze powracajac do snów to mi się bardzo sporadycznie coś śni ;(

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Serio wy już w ciażowych ciuchach? Mój brzuch jest tylko delikatnie wydęty, to pewnie dlatego, że nie mam apetytu przez te mdłości. 3 małe posiłki to u mnie cud jeśli zjem i jeszcze większy cud jeśli przez resztę dnia nie jest mi niedobrze od tego.

Ja jeszcze chodze w normalnych spodniach. Co prawda czesciej zakladam te materialowe albo na gumce niz dżinsy ale nadal sie mieszcze. Ale po powrocie z wyjazdu bede musiala juz kupić ciążowe. Bede trzy tygodnie w rozjazdach wiec w tym czasie brzuchol na pewno urośnie

Stary 2017-08-28, 07:41   #2325
marcia45
Zadomowienie

Ja chodzić w zwykłych daje radę. Ale wysiedzieć 8 h w pracy już nie Więc już tydzień temu przywlókł AM ciążowe z komórki, a wcześniej chodziłam w leginsach i tunikach lub sukienkach/spódnicach.

Dziś zostaje w domu napisałam do szefa. Weekend byłam sama z córką i sporo ja nosiłam i dziś tak mnie brzuch boli że tylko leże. Nawet nie mam siły ją do przedszkola odprowadzić.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 08:11   #2326
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:

taka wiadomość to cudowne emocje! Napewno wszyscy się ucieszą i będą dopingować

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Ja chodzić w zwykłych daje radę. Ale wysiedzieć 8 h w pracy już nie Więc już tydzień temu przywlókł AM ciążowe z komórki, a wcześniej chodziłam w leginsach i tunikach lub sukienkach/spódnicach.

Dziś zostaje w domu napisałam do szefa. Weekend byłam sama z córką i sporo ja nosiłam i dziś tak mnie brzuch boli że tylko leże. Nawet nie mam siły ją do przedszkola odprowadzić.

ja ogólnie zapiąć się zapnę (z ledwością), ale ciśnie mnie jak cholera! Nie będę się męczyć

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

dzień dobry dziewczęta

u mnie 4 dni do prenatalnych

kto dziś wizytuje?
Stary 2017-08-28, 08:21   #2327
motyllek90
Raczkowanie

Hejka dziewczyny! Nadrobilam was po weekendzie ale nie było to łatwe bo mnóstwo napisalyscie! ciesze sie ze wszystkie wizyty udane, maluchy rosną a część z Was już jest w II trymestrze. Jak patrzę na siebie to jestem lata świetlne za wami prenatalne dopiero 26 września a wizyta u gina 7 wrzesnia-nie wiem jak to wytrzymam jesl I wszystko będzie dobrze musimy powoli myśleć o remoncie- chcemy wymienić prysznic na wannę w łazience i ogólnie ja dopiescic bo wcześniej nie było funduszy no i trzeba zorganizować pokoik dla malucha

motyllek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 08:42   #2328
Mecassie
Zakorzenienie

Dzień dobry

I kolejny nudny poniedziałek przede mną wczoraj cały dzień spędziłam z tżtem teraz znow go nie będzie cały tydzień od 14-3

Co do tych spodni to ja w biodrówki się spokojnie mieszcze ale jak siedzę to juz mi niewygodnie. A z wysokim stanem to juz mogę sobie zapomnieć :papa:

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 08:45   #2329
motyllek90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Dzień dobry

I kolejny nudny poniedziałek przede mną wczoraj cały dzień spędziłam z tżtem teraz znow go nie będzie cały tydzień od 14-3

Co do tych spodni to ja w biodrówki się spokojnie mieszcze ale jak siedzę to juz mi niewygodnie. A z wysokim stanem to juz mogę sobie zapomnieć :papa:

No ja właśnie założyłam dzisiaj jeansy takie z wysokim stanem i jak siedzę to tak mnie cisną ze masakra. Chyba po wypłacie pójdzie kupić jakieś ciążowe... Ale to dziwne bo przed weekendem jeszcze było ok, normalnie mogłam w nich chodzić a dzisiaj koszmar. Chyba ze za duzo podjadlam

Stary 2017-08-28, 09:14   #2330
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:

Raczej nie ma ograniczen bo to naturalne Ja pilam do 5 razy dziennie.

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Ja sie mieszcze ale jakos juz te zwykle dziny mnie cisna, mam ciazowki i te sa jeszcze za duze wiec czekaja mnie zakupy, najpewniej w h&m I tak robie tam dla malej co miesiac fest zakupy wiec teraz jeszcze dla siebie cos dorzuce.
Stary 2017-08-28, 09:24   #2331
motyllek90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Raczej nie ma ograniczen bo to naturalne Ja pilam do 5 razy dziennie.

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Ja sie mieszcze ale jakos juz te zwykle dziny mnie cisna, mam ciazowki i te sa jeszcze za duze wiec czekaja mnie zakupy, najpewniej w h&m I tak robie tam dla malej co miesiac fest zakupy wiec teraz jeszcze dla siebie cos dorzuce.
A zamawiasz w hm online? Ja właśnie nie zamawialam i zastanawiam się jak wygląda opcja zwrotu. Czy jest to takie sprawne jak na zalando?

Stary 2017-08-28, 09:26   #2332
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Lelowa teraz jest -20% na kolekcje dziecięca przy zakupach powyżej 150zl czy tam 100zl nie pamiętam

Stary 2017-08-28, 09:31   #2333
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Mąż poszedł oglądać Grę o tron :P Ja z nim nie oglądam bo to wychodzi co rok i nic nie pamiętam co się działo ani kto jest kim Wiem tylko że kibicuję karłowi na króla o ile jeszcze żyje
Na 12:30 idziemy do kina, ja teraz będę przeglądać youtube Możliwe że dzisiaj udamy się do ikei bo pozazdrościliśmy na tej parapetówce że znajomi mają urządzony duży pokój a my pod tv mamy sklejkę ze starego mieszkania. Niby się dużo wydało na ten remont ale nie mamy tak domowo, nie wiszą u nas obrazki ani nic

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 09:32   #2334
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motyllek90 Pokaż wiadomość
A zamawiasz w hm online? Ja właśnie nie zamawialam i zastanawiam się jak wygląda opcja zwrotu. Czy jest to takie sprawne jak na zalando?

Tak online, zwrot kosztuje 3,90 i nie ma z nim zadnego problemu, zamawiasz kuriera telefonicznie lub mailem.
Stary 2017-08-28, 09:33   #2335
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Lelowa teraz jest -20% na kolekcje dziecięca przy zakupach powyżej 150zl czy tam 100zl nie pamiętam

O widzisz nawet nie wiedzialam, czyli wieczorem beda zakupy
Stary 2017-08-28, 09:34   #2336
lelowa
Zakorzenienie

Dubel

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2017-08-28 o 09:38
Stary 2017-08-28, 09:34   #2337
lelowa
Zakorzenienie

Jeszcze mala mi sie rozchorowala, za chwile lekarz. Kurcze kaszel sie nasilil i cos czuje, ze da antybiotyk bo syropki nic nie pomogly.

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2017-08-28 o 09:40
Stary 2017-08-28, 09:43   #2338
motyllek90
Raczkowanie

Cytat:
Jeszcze mala mi sie rozchorowala, za chwile lekarz. Kurcze kaszel sie nasilil i cos czuje, ze da antybiotyk bo syropki nic nie pomogly.
Zdrówka dla malej

Stary 2017-08-28, 09:52   #2339
Pannkaka
Rozeznanie

Witam sie po weekendzie, nie odzywalam sie, bo przetrzymywanie dziecka w domu, zeby wyzdrowialo, pochlanialo duzo energii. Na tyle duzo, ze dzis moge przybic piatke z alleyezonme, tez musialam wziac wolne. Tone w morzu chusteczek i nawet czegos poogladac nie mam sily, bo tak mam oczy zalzawione

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
A ja kolejny dzień się męczę, dodatkowo dziś z bólem głowy - tak jakby mi było mało...

Dziewczyny, jak żyć... wszystko spadło na męża, nawet teraz zabrał córkę na rower i na plac zabaw, a ja zostałam w domu. I ostatnio tak cały czas chodzą sami, beze mnie...
Jak sobie radza, to chyba dobrze, nie? Kiedy pojawi sie rodzenstwo bedzie mniejszy szok dla corki, bo wtedy na pewno bedzie musiala wiecej czasu spedzac z tata. Ja wlasnie sie martwie, czy nie przeginam w druga strone, staram sie spedzac z corka jak najwiecej czasu, bo juz mam wyrzuty sumienia, ze pozniej bedzie tego czasu mniej...

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Kurcze, stanelam wlasnie bokiem przed lustrem w samych gaciach, swiatlo padalo od tylu i wtedy zobaczylam jaki mam owlosiony brzuch! Dobrze ze mam jasne wlosy bo tak to jak małpa. I jeszcze kazdy włos w inna stronę sterczy...

Uff, nie jestem sama Tylko moje ciemne
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 09:56   #2340
Mecassie
Zakorzenienie

Tż wypił wczoraj parę piwek i prosił mnie cały wieczór czy damy córce na imię tak jak on chce. I chyba się zgodzę bo to takie słodkie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości