|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
![]() Ja śpię z mężem, mąż często wstaje przewijać małego. Cytat:
![]() U mnie z bąkami to samo, zaczęłam w końcu podawać espumisan, ale nie wiem czy nie za mało ![]() Podaję 3 razy po 5 kropelek espumisanu 100... Cytat:
![]() Położna sugerowała, że teraz powinien już rzadziej jeść, ale ja nie wyobrażam sobie wydłużać mu tego na siłę ![]() Chociaż super byłoby gdyby sobie wydłużył te przerwy to chyba jest na to jeszcze za mały (niecałe 5 tyg.). Cytat:
![]() Ja mam tylko ta przy bujaku Tony Love, innej chyba nie chcę. Cytat:
![]() Ja w sumie nie wiem czy on nie może zrobić kupy czy ma problemy z gazami ![]() Zostajemy przy karmieniu na żądanie ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- W ogóle młody spał dzisiaj od 22 do 2 w nocy ![]() Ponad 4 godz. bez jedzenia, nie wiem jak ten żarłok to przeżył ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Wtajemniczenie
|
Mała my zwykle śpimy razem, ja w nocy karmię, a mąż przewija i bierze do odbicia (jak Łucja nie odbije to ją potem męczy brzuszek, słabo śpi i ulewa więc to konieczność u nas - niestety, bo podczas karmienia zwykle zasypia, a przy odbiciu często się budzi i trzeba drugi raz ją uśpić. Na szczęście na razie zwykle wystarcza że dam jej wtedy smoka i przytulę ją do piersi).
|
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a może być kryzys laktacyjny skoro mały ulewa po jedzeniu? Bo w kółko by jadł, w kółko szuka, awanturuje się przy piersi, opróżnia mi cyce do dna a zaraz ulewa czyli jakby miał za dużo... Nie wiem sama
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | |
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
![]() ![]() Karuzelę i matę dostaliśmy w prezencie ![]() Mi szkoda męża bo to śpioch. Niech chociaż on się wyśpi bo pracuje po 12 godzin. Z mała siedzi po pracy. A jak ostatnio z nami spał to i tak nie słyszał jak Miska się przebudzala. Edytowane przez AnnaPaula87 Czas edycji: 2017-08-29 o 10:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Zakorzenienie
|
Ogladnełam.ten filmik, kurczę warto znaleźć jej słownik i sprawdzić, świetna sprawa
![]() A kryzys laktacyjny to nawal czy wręcz przeciwnie? My śpimy osobno, moj.mąż niestety ma po swoj mamie ze jak się rozbudzi W nocy ti nie zaśnie, mie zasnie też w dzień... a na 6 do pracy... wiec.początki gdy spał znami były ciężkie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi co ja zle robie. Nie wiem ale mam wrazenie ze dziecko mna rzadzi. Odpusciłam kp bo nie chciała ok ale to nie koniec problemów. Nie chce spac w łóżeczku tylko spi na mnie. O wózku nie wspomne. Jedyna forma spania jaka wyznaje to na mnie. Im starsza tym trudniej mi ja odłożyć. A jak się uda to zaraz dostaje ten pierdzielony odruch moro i sie wybudza. W dzień spi jedynie jak mam ja w chuście, na rękach staram się jej nie usypiać bo jest ciężka i ruchliwa i nie ukrywam że ciężko mi ją utrzymać. Jak nie spi to tez jest na mnie, chodze po domu i jej opowiadam i jest super. Nie mam już siły gdyby nie chusta nie zlazlabym z kanapy. Tylko od kiedy jest chusta nie moge jej odłożyć już nawet na sekunde, coraz bardziej robi sie przylepiasta do mnie. Powiedzcie że to przejdzie ![]() Sorry za pisownie ale ciężko mi z nia pisac. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Zakorzenienie
|
Anusia, widocznie mała potrzebuje Twojej bliskości... Nie sądzę żeby dało się coś z tym zrobić bo przecież drącego dziecka nie zostawisz żeby wyło aż się uspokoi. Spróbuj ją odkładać na brzuszek wtedy odruchy nie będą jej wybudzać. Można też w otulacz spróbować
Trzeba przetrwać chyba. A kryzys laktacyjny to nie nawał tylko przeciwnie;p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2138 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A może to refluks? Cytat:
![]()
![]() |
#2139 |
Zadomowienie
|
Pestycyda a dużo ulewa?
Bo jak dużo to może mu się znowu robi miejsce i chce dojeść? Ja to mam jakis kryzys ubraniowy. Muszę kupić coś w czym mogę karmić. Szukam też biustonosza, w którym po odpięciu miseczki do karmienia zostaje na górze piersi koronka. Mega mi się to podoba ![]() W weekend pierwszy raz karmiłam w restauracji, nie było źle ![]() Jak nic nie znajdę to chyba kupię jeszcze jeden z alles, chociaż ten mój jest dziwny bo żeby nakarmić muszę wyginać miseczkę w dół i potem ona ma takie zagniecenia brzydkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy jeszcze zajączki, zielona żabka itd Cytat:
Cytat:
Sab tylko jak trzeba. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mija ma prawie 9 tyg i waży 5120g. Wczoraj alergolog pow, że za dużo. Cytat:
Moja tez nie spala w ciągu dnia. Teraz tym bardziej i nie daje jej więcej. Spr ją czymś zająć. To ze budzi się i płacze to nie znaczy ze jest głodna. Będzie potem problem. ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak sobie tłumacze. Jeszcze tylko 1,5miesiaca ![]() Szkoda tylko że bliskość czuje przy butelce a nie przy mojej piersi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Zakorzenienie
|
Anusia
Zgadzam sie z Pestycyda może spróbuj kłaść na brzuszek? Ale chyba trzeba to przeczekać ![]() Cashmere Sinsay ![]() Calineczka Też mam.mało ciuchów w których można kp ![]() A mój.nie.u m ie zasypiać chyba bez piersi ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2144 |
Zakorzenienie
|
Anusia a może spr te dwa nadprogramowe karmienia mniej dać np 60 ml
#2145 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za dużo i za szybko. Nie sadziłam ze Twoja tyle je ale u Was jeszcze chyba plus kp. Nie pamietam bo nie jestem na biezaco. Z tym ulewaniem myślałam że coś jest nie tak ale zaden pediatra tego nie stwierdził.Ostatni potwierdził ze je za dużo i za szybko. Wymieniłam butelke sprawdziłam i faktycznie słabo z niej leci. Pierwsze karmienie powarkiwała bo leciało słabo a teraz już znów tak się wprawiła że opróżnia ją w 7min. Kupy mamy książkowe wręcz jak tyle zje i się zwali to zastanawiam się gdzie jej to się mieści w jelitach. Może to jeszcze taki głupi wiek bo trudno ja jeszcze zainteresować, próbujemy ją zapchać smoczkiem ale już sie tak wycwaniła że zamyka buzie jak go zbliżam. Położna kazała przepajać wiadomo czym, niestety nie skorzystam z jej archaicznych pomysłów. To kazała wodą, pyta się mnie taka pewna siebie i co pomogło ją zaspokoić, ja mówie tak, że wypiła 120 ml wody i od razu 90ml mleka(wtedy jadła jeszcze 90). ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
Próbowałam zaraz po jak widziałam Twojego słodziaka na brzuchu, ale nienawidzi tej pozycji. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2146 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy, czy rzeczywiście nie będzie gryzący, moja mama zamówiła sobie rok temu sweter z wełny merino 100% i był gryzący. Cytat:
Co do kontaktu z tobą - nic nie robisz źle. Po prostu takie małe dziecko potrzebuje bliskości, później będzie lepiej. Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez chce kupuc chuste ale przerazilas mnie ze nie chce sie juz w ogole dac odłożyć bo ja chce to jako dodatek. Nie chce zeby łóżeczko i wózek poszły w odstawke |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2148 |
Zakorzenienie
|
Przyszła mata edukacyjna - Klaudia mocno zainteresowana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | ||
Zakorzenienie
|
Rozważam ta opcje. Na ten moment musze ja trzymac w chuscie do 14 bo ostatnio jadła o 11. Zbliżaja sie 2 godz i już sie robi niespokojna.
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
nie chciałam Cie przerazic ale tak moze byc. W końcu chusta zbliża |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2150 |
MerDer 4ever
|
Hej
![]() Czytam Was cały czas ale jakos nie miałam weny pisać. U nas w porządku. Tzn sa małe problemy, szczególnie ze spaniem w nocy ale jak czytam, że niektóre maluszki maja takie kolki to az wstyd mi pisać. U nas problemów brzuszkowych raczej nie ma. Przed kupa czy bąkiem młody sie pokręci, pomarudzi ale nie ma wrzasków. Dawałam mu bobotic forte ale było gorzej niż teraz. Odstawiłam dzięki Sill, mój młody tez ma szybka przemianę materii a bobotic jeszcze to przyspieszył i wyedy był ryk. W nocy młody wstaje co 2 godziny a często gęsto i co godzinę. Ja śpię z mężem, młody w koszu Mojżesza. Swoją droga myślałam, że kosz wystarczy na min. 4 miesiące a młody juz z niego wyrasta ![]() Od wczoraj tez ciagle na mnie wisi także obstawiam kryzys laktacyjny bo idzie zaraz 6 tyg. Uśmiechy juz wali nieziemskie ![]() ![]() Kąpiemy codziennie, młody to lubi, nie ma płaczu ani przy kąpieli ani przy pielęgnacji ![]() Obawiam sie, że młody ma wzmożone napięcie bo mocno sie wygina, mocno juz trzyma główkę.. Aaa Wasze dzieci na brzuszku zawsze maja nóżki na żabkę? Mój często ma wyprostowane i wydaje mi sie, że to nie dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2151 | |
Zakorzenienie
|
Super
![]() Cytat:
Zmniejszyłam do 120ml i jak daje pierś to nie pozwalam jej zjeść całej butli. Trzymam kciuki za Was!
![]() |
#2152 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2153 | |
Zakorzenienie
|
U mnie na ulewanie w końcu coś pomogło. Odbijam ją po 30ml i 60ml. Oraz na sam koniec. Bardzo pomaga. Ulewa ale dużo dużo mniej.
---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2154 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam dodac ze jak nie dam mojej jesc o tej porze co chce to.....
ssie kciuka i wtedy mama wymięka |
![]() ![]() |
![]() |
#2155 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Super, że mata spodobała się Klaudii. Spóbuję niedługo wyjąć swoją, może to będzie sposób na spokojne zjedzenie czy zrobienie czegoś w dzień. W weekend chcę zamówić chustę, ale tak sobie pomyślałam - młody jak nie jest zaraz po jedzeniu, a położę go na sobie to zaraz szuka piersi. I ciekawe czy z chustą nie będzie to samo jak będzie czuł blisko zapach... Cytat:
![]() Mój też ma czasem wyprostowane nóżki. I też myślę, że albo ma coś z napięciem mięśniowym, albo jest wyjątkowo silny ![]() Ostatnio w ogóle jak go kładę na brzuszku to często daje całe nogi do góry - leży wygięty tylko na brzuchu i rękach bo głowa oczywiście w górze... Nasza dostawka też chyba nie starczy na długo, bo jak młody dalej będzie taki ruchliwy to zaraz z niej wyjdzie ![]() Cytat:
![]() Ja wcześniej nie odbijałam małego. Teraz często biorę go na ramię jak zaczyna się kręcić przy karmieniu. Nie ulewa, ale beka jak stary chłop ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Polecam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Zakorzenienie
|
To bardzo dobrze, że beka
![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Oj mama to nie możesz bo potem będzie problem.
#2158 |
Zadomowienie
|
Chyba dobrze, ale śmieszne to jest. Wstyd karmić publicznie
![]() Macie jakieś pomysły na prezent dla dziecka za ok. 300 zł? Może być coś co przyda się dopiero za kilka miesięcy. Matę mamy, karuzeli nie chcemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2159 |
Zakorzenienie
|
Krzesło do karmienia
#2160 |
MerDer 4ever
|
Calineczka mój tez robi taka kołyskę na brzuszku :/
I tez pełza do góry i wali główka o kosz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.