Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-29, 10:34   #2131
calineczka3
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Calineczka
Mój też tak charczy, ale w nocy najczęściej.

Czy wszystkie nadal śpicie z mezami? Moj się wydelegował do salonu.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mój też właśnie w nocy Wtedy najbardziej łapczywie je, pewno dlatego.
Ja śpię z mężem, mąż często wstaje przewijać małego.

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
U nas wczoraj noc masakra, mały tak płakał w dodatku z rany na mojej piersi zaczęło tryskać mleko jak z kranu... Przystawiam do niej małego a on tak zaczął płakać że nie wiedziałam o co chodzi. I tak kilka karmień.. W nocy tylko normalnie jadł z tej piersi. Dzisiaj dzwonię do położnej.
W dodatku bolą go bardzo bąki, robi się cały czerwony i popłakuje a potem z mega wysiłkiem puszcza bąka, a ja nawet nie wiem co mogę mu podać

Współczuję tej rany
U mnie z bąkami to samo, zaczęłam w końcu podawać espumisan, ale nie wiem czy nie za mało
Podaję 3 razy po 5 kropelek espumisanu 100...

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Calineczka, a dlaczego nie karmicie się na żądanie tylko w określonych godzinach? U nas tak jak u Jon jak nie śpi w dzień to je co godzinę.
Karmimy na żądanie
Położna sugerowała, że teraz powinien już rzadziej jeść, ale ja nie wyobrażam sobie wydłużać mu tego na siłę 3 godziny to on wytrzyma jak śpi, jak nie śpi to 2 nie bardzo. I jak widzę, że chce jeść to mu daję.
Chociaż super byłoby gdyby sobie wydłużył te przerwy to chyba jest na to jeszcze za mały (niecałe 5 tyg.).

Cytat:
My teraz jemy śniadanie wszyscy, ja, Tymon i Hugo juz nawet zrobiłam makijaż....i niedługo na spacer.

[/COLOR]Morelle
Jak.mała.lubi.muzyke klasyczną to może kup jej ta klasyczną karuzele z tini love?
Ja teraz szukam.dla Hugo i ta jest fajna.

Dziewczyny właśnie, macie.karuzelki? Jakie?

Super ogarniasz
Ja mam tylko ta przy bujaku Tony Love, innej chyba nie chcę.

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Calineczka - espumisan na kupę nie pomoze. Fajnie, ze piszesz. Nie słuchaj położnej z tym wydłużaniem przerw. On jest jeszcze malutki, niech je ile i kiedy potrzebuje. Ssanie piersi wymaga duzo siły od niemowlaka i moze poki co starcza mu tej siły zeby najeść sie na godzinę. Taka rada położnej moze duzo szkody wyrządzić, dziecko moze zacząć słabnąć.

Myślałam, że skoro na gazy pomaga to z kupą też pomoże
Ja w sumie nie wiem czy on nie może zrobić kupy czy ma problemy z gazami Czasem jak go ciśnie to płacze i kopie nóżkami, a potem się uspokaja.
Zostajemy przy karmieniu na żądanie

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

W ogóle młody spał dzisiaj od 22 do 2 w nocy
Ponad 4 godz. bez jedzenia, nie wiem jak ten żarłok to przeżył
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 10:44   #2132
siilmariien
Wtajemniczenie

Mała my zwykle śpimy razem, ja w nocy karmię, a mąż przewija i bierze do odbicia (jak Łucja nie odbije to ją potem męczy brzuszek, słabo śpi i ulewa więc to konieczność u nas - niestety, bo podczas karmienia zwykle zasypia, a przy odbiciu często się budzi i trzeba drugi raz ją uśpić. Na szczęście na razie zwykle wystarcza że dam jej wtedy smoka i przytulę ją do piersi).
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 10:45   #2133
pestycyda
Zakorzenienie

Dziewczyny, a może być kryzys laktacyjny skoro mały ulewa po jedzeniu? Bo w kółko by jadł, w kółko szuka, awanturuje się przy piersi, opróżnia mi cyce do dna a zaraz ulewa czyli jakby miał za dużo... Nie wiem sama

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 10:52   #2134
AnnaPaula87
Zadomowienie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
my nie mamy karuzeli, ale Klaudia w łóżeczku jedynie śpi, więc mały byłby z niej użytek. U nas lepiej sprawdzi się mata edukacyjna, bo będzie w salonie gdzie urzędujemy w ciągu dnia. Dzisiaj powinna przyjść.
My mamy karuzelę a mała śpi w kołysce do lozeczka ja rzadko kładziemy narazie

Karuzelę i matę dostaliśmy w prezencie

Mi szkoda męża bo to śpioch. Niech chociaż on się wyśpi bo pracuje po 12 godzin. Z mała siedzi po pracy. A jak ostatnio z nami spał to i tak nie słyszał jak Miska się przebudzala.

Edytowane przez AnnaPaula87
Czas edycji: 2017-08-29 o 10:54
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 10:53   #2135
Mała!
Zakorzenienie

Ogladnełam.ten filmik, kurczę warto znaleźć jej słownik i sprawdzić, świetna sprawa

A kryzys laktacyjny to nawal czy wręcz przeciwnie?

My śpimy osobno, moj.mąż niestety ma po swoj mamie ze jak się rozbudzi W nocy ti nie zaśnie, mie zasnie też w dzień... a na 6 do pracy... wiec.początki gdy spał znami były ciężkie.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 10:57   #2136
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a może być kryzys laktacyjny skoro mały ulewa po jedzeniu? Bo w kółko by jadł, w kółko szuka, awanturuje się przy piersi, opróżnia mi cyce do dna a zaraz ulewa czyli jakby miał za dużo... Nie wiem sama

ja mam to samo. Tylko u nas nie ma mowy o kryzysie bo karmimy butelka.

Dziewczyny powiedzcie mi co ja zle robie. Nie wiem ale mam wrazenie ze dziecko mna rzadzi. Odpusciłam kp bo nie chciała ok ale to nie koniec problemów. Nie chce spac w łóżeczku tylko spi na mnie. O wózku nie wspomne. Jedyna forma spania jaka wyznaje to na mnie. Im starsza tym trudniej mi ja odłożyć. A jak się uda to zaraz dostaje ten pierdzielony odruch moro i sie wybudza. W dzień spi jedynie jak mam ja w chuście, na rękach staram się jej nie usypiać bo jest ciężka i ruchliwa i nie ukrywam że ciężko mi ją utrzymać. Jak nie spi to tez jest na mnie, chodze po domu i jej opowiadam i jest super. Nie mam już siły gdyby nie chusta nie zlazlabym z kanapy. Tylko od kiedy jest chusta nie moge jej odłożyć już nawet na sekunde, coraz bardziej robi sie przylepiasta do mnie.

Powiedzcie że to przejdzie

Sorry za pisownie ale ciężko mi z nia pisac.
anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 11:03   #2137
pestycyda
Zakorzenienie

Anusia, widocznie mała potrzebuje Twojej bliskości... Nie sądzę żeby dało się coś z tym zrobić bo przecież drącego dziecka nie zostawisz żeby wyło aż się uspokoi. Spróbuj ją odkładać na brzuszek wtedy odruchy nie będą jej wybudzać. Można też w otulacz spróbować
Trzeba przetrwać chyba.

A kryzys laktacyjny to nie nawał tylko przeciwnie;p

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-08-29, 11:14   #2138
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
A na kiedy przypada kryzys laktacyjny? Bo my w 6 tygodniu jestesmy

Trzeba by wygoglowac, bo nie pamiętam.

Cytat:
Anusia
Hiji żarłoczek

Chilli
To tsk jak u nas,też ja.karmie hihi
Mój też już dotyka zabawek ale nie wierzę że świadomie chociaż tak.to wygląda

Nulka
U na wątrobka drobiowa, kasza gryczana i buraczki.

U nas był łagodny skok, teraz ma być niby kolejny... strach jest!

Wracam ze spaceru... a raczej z shopingu... hihi tesciowa mi Hugo zginęła spod bloku, Boże nie wiedzialam co z czasem zrobić... i co oczywiście zakupy koszulki, sweterek taki lekki i sukienka ( tylko musi brzuch zniknąć jeszcze ) tak ze gicior!

Lecę robić obiad, pptem.oglądne ten folmik bo jestem.super ciekawa

Załącznik 7211931
Załącznik 7211936

Super wyglądasz w różowym sweterku! Skąd on jest? Fajne takie samotne zakupy

Cytat:

A może to refluks?

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość

Dziewczyny powiedzcie mi co ja zle robie. Nie wiem ale mam wrazenie ze dziecko mna rzadzi. Odpusciłam kp bo nie chciała ok ale to nie koniec problemów. Nie chce spac w łóżeczku tylko spi na mnie. O wózku nie wspomne. Jedyna forma spania jaka wyznaje to na mnie. Im starsza tym trudniej mi ja odłożyć. A jak się uda to zaraz dostaje ten pierdzielony odruch moro i sie wybudza. W dzień spi jedynie jak mam ja w chuście, na rękach staram się jej nie usypiać bo jest ciężka i ruchliwa i nie ukrywam że ciężko mi ją utrzymać. Jak nie spi to tez jest na mnie, chodze po domu i jej opowiadam i jest super. Nie mam już siły gdyby nie chusta nie zlazlabym z kanapy. Tylko od kiedy jest chusta nie moge jej odłożyć już nawet na sekunde, coraz bardziej robi sie przylepiasta do mnie.

Myślę że ona potrzebuje bliskości. Kiedyś jej przejdzie na pewno Pierwsze trzy miesiące najcięższe.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 11:15   #2139
calineczka3
Zadomowienie

Pestycyda a dużo ulewa?
Bo jak dużo to może mu się znowu robi miejsce i chce dojeść?

Ja to mam jakis kryzys ubraniowy. Muszę kupić coś w czym mogę karmić.
Szukam też biustonosza, w którym po odpięciu miseczki do karmienia zostaje na górze piersi koronka. Mega mi się to podoba Widziałyście gdzieś może?
W weekend pierwszy raz karmiłam w restauracji, nie było źle

Jak nic nie znajdę to chyba kupię jeszcze jeden z alles, chociaż ten mój jest dziwny bo żeby nakarmić muszę wyginać miseczkę w dół i potem ona ma takie zagniecenia brzydkie
Stary 2017-08-29, 11:18   #2140
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:
Anusia, widocznie mała potrzebuje Twojej bliskości... Nie sądzę żeby dało się coś z tym zrobić bo przecież drącego dziecka nie zostawisz żeby wyło aż się uspokoi. Spróbuj ją odkładać na brzuszek wtedy odruchy nie będą jej wybudzać. Można też w otulacz spróbować
Trzeba przetrwać chyba.

A kryzys laktacyjny to nie nawał tylko przeciwnie;p

Od 2 dni w nocy zawijamy ja kocykiem i jakos udaje sie ja odłożyć do łóżeczka ale w dzień nie ma mowy. Dostaje histerii i rozkopuje w złości a jak się złości to na zawołanie ulewa. To samo było przy kp. Jak ją dostawiałam to był dramat. No cóż pozostaje mi czekać może jak podrośnie to coś zmieni.
Stary 2017-08-29, 11:20   #2141
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze że piszecie te piosenki bo ja mam ograniczony repertuar a przecież wszystko znam tylko nie wpadłam na to żeby śpiewać. U nas w repertuarze: na Wojtusia z popielnika, idziemy na jagody, kaczka dziwaczka, słoneczko nasze

Nie znam 2 i 4. Muszę spr.
My mamy jeszcze zajączki, zielona żabka itd

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Ja tak samo. Może jak Młody się trochę ogarnie po 3 miesiącu to znajdę chwilę na doedukowanie się.

U mnie na topie są "pieski małe dwa, chciały przejść przez rzeczkę..", "my jesteśmy krasnoludki" i "hej sokoły"
Czasami też całkowity freestyle a nawet zdarzyły się kolędy biedne dziecko ale czasami trzeba coś na szybko wymyślić
Krasnoludki też lubię

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Zawsze można kombinezon zamówić online jest bardzo fajny

Ale fajnie ze mama tak długo trzyma ten kikut

Współczuję lekarza gbura. Wiem co czujesz, ja raz mało się nie poryczalam w gabinecie

Moja położna mowila ze 4 wizyty najmniej i u nas tylko tyle było ponoć w przychodni lekarz ustala ilość wizyt.

Co ile dajecie sab simplex, espumisan albo inne podobne? Non stop czy tylko jak dziecko się pręży?
U mnie 3 wizyty.

Sab tylko jak trzeba.

Cytat:
Poprostu - super, ze Mikołaj tak ładnie sie rozwija i przybiera.

AnnaPaula - ja daje espimisan tylko jak dokuczają Klaudii gazy.

Darietta - moja Klaudia tak sie zachowuje jak ciezko jest jej wyssać mleko. Pomaga poprawienie pozycji ssania i zmiana piersi. Tez Klaudia ciągnie głowę do tylu i potem puszcza brodawkę.

Mała! Fajnie, ze doczekała sie uśmiechów. Ja karmie przed kąpielą, po, w sumie fo non stop.

Odnośnie śpiewania. Moja koleżanka mnie rozśmieszyła mówiąc, ze kiedyś swoim dzieciom śpiewała, ale juz tego nie robi. Najpierw córka zaczęła jej zamykać buzie ręką jak śpiewała, a potem jak podrosła to powiedziała mamo, nie śpiewaj.

Haha dobre

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość

dzięki za inspiracje piosenkowe my mu improwizujemy piosenki, Tż tak kombinuje, że płaczę, moja ulubiona piosenka to piosenka o małym Timi, który wszystko zasiusia i liczne zwrotki o tym, co zostanie zasiusiane

Timi jeszcze nie protestuje, jak mu śpiewam, ale kiedyś podczas jednej z moich domowych arii, jeden z kotków padł na plecy i zaczął miauczeć, wątpię, żeby to była owacja na stojąco
Moj tez też ma taki dar do rymów

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Kiedy ja Was nadrobię?!

Jesteśmy po chrzcinach. Wszystko się udało Przemo był aniołkiem w kościele. Przespał prawie całą mszę. Obudził się tylko na sam chrzest, przy polaniu głowy nawet nie pisnął, a byłam przekonana że będzie płakał. Imprezka udana, jedzonko pyszne. Jesteśmy bardzo zadowoleni Cieszę się że mamy to za sobą i odetchnę już od przygotowań.
Brawo

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Moja mała dziś spała 7,5godziny!! Jestem w szoku. Ale w sumie wczoraj w dzień spała tylko godzinę. Nawet nie obudziłam się w nocy a tak co 3-4godziny się budziłam sama i sprawdzałam mała. A dziś obie spalysmy długo. Może już po skoku u mnie. Mam nadzieję...
Moja 9h w nocy. Teraz 5 jeszcze rano

Cytat:
Jak czytam ile Wasze dzieci przybieraja to boje sie ze przekarmilam swoje Amela ma 6 tyg a wazy juz 5kg czyli od porodu przybrala 2kg. Najgorsze jest ze ciagle jest glodna i dopoki jej sie nie uleje to nie jest najedzona a jak sie uleje to znow glodna.

Za dużo waży.
Mija ma prawie 9 tyg i waży 5120g. Wczoraj alergolog pow, że za dużo.

Cytat:
Są min. 6 karmień po 120ml a mój rekin je 8do 10 razy po 120
Wszystko przez to ze nie spi w dzień jak uśnie to na 10min budzi się i uważa że to już pora karmienia.
U mnie jest max 6 karmień po 120ml. Nie ma opcji żebym jej dała więcej.
Moja tez nie spala w ciągu dnia. Teraz tym bardziej i nie daje jej więcej.
Spr ją czymś zająć. To ze budzi się i płacze to nie znaczy ze jest głodna. Będzie potem problem.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Od 2 dni w nocy zawijamy ja kocykiem i jakos udaje sie ja odłożyć do łóżeczka ale w dzień nie ma mowy. Dostaje histerii i rozkopuje w złości a jak się złości to na zawołanie ulewa. To samo było przy kp. Jak ją dostawiałam to był dramat. No cóż pozostaje mi czekać może jak podrośnie to coś zmieni.
Mi się wydaje, że ulewa bo za dużo je.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 11:22   #2142
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Trzeba by wygoglowac, bo nie pamiętam.

Super wyglądasz w różowym sweterku! Skąd on jest? Fajne takie samotne zakupy

A może to refluks?

Myślę że ona potrzebuje bliskości. Kiedyś jej przejdzie na pewno Pierwsze trzy miesiące najcięższe.

Tak sobie tłumacze. Jeszcze tylko 1,5miesiaca

Szkoda tylko że bliskość czuje przy butelce a nie przy mojej piersi.
Stary 2017-08-29, 11:31   #2143
Mała!
Zakorzenienie

Anusia
Zgadzam sie z Pestycyda może spróbuj kłaść na brzuszek? Ale chyba trzeba to przeczekać

Cashmere
Sinsay

Calineczka
Też mam.mało ciuchów w których można kp

A mój.nie.u m ie zasypiać chyba bez piersi ...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 11:34   #2144
morelle_
Zakorzenienie

Anusia a może spr te dwa nadprogramowe karmienia mniej dać np 60 ml
Stary 2017-08-29, 11:39   #2145
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Nie znam 2 i 4. Muszę spr.
My mamy jeszcze zajączki, zielona żabka itd

Krasnoludki też lubię

U mnie 3 wizyty.

Sab tylko jak trzeba.

Haha dobre

Moj tez też ma taki dar do rymów

Brawo

Moja 9h w nocy. Teraz 5 jeszcze rano

Za dużo waży.
Mija ma prawie 9 tyg i waży 5120g. Wczoraj alergolog pow, że za dużo.

U mnie jest max 6 karmień po 120ml. Nie ma opcji żebym jej dała więcej.
Moja tez nie spala w ciągu dnia. Teraz tym bardziej i nie daje jej więcej.
Spr ją czymś zająć. To ze budzi się i płacze to nie znaczy ze jest głodna. Będzie potem problem.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Mi się wydaje, że ulewa bo za dużo je.

Za dużo i za szybko. Nie sadziłam ze Twoja tyle je ale u Was jeszcze chyba plus kp. Nie pamietam bo nie jestem na biezaco.

Z tym ulewaniem myślałam że coś jest nie tak ale zaden pediatra tego nie stwierdził.Ostatni potwierdził ze je za dużo i za szybko. Wymieniłam butelke sprawdziłam i faktycznie słabo z niej leci. Pierwsze karmienie powarkiwała bo leciało słabo a teraz już znów tak się wprawiła że opróżnia ją w 7min. Kupy mamy książkowe wręcz jak tyle zje i się zwali to zastanawiam się gdzie jej to się mieści w jelitach.

Może to jeszcze taki głupi wiek bo trudno ja jeszcze zainteresować, próbujemy ją zapchać smoczkiem ale już sie tak wycwaniła że zamyka buzie jak go zbliżam. Położna kazała przepajać wiadomo czym, niestety nie skorzystam z jej archaicznych pomysłów. To kazała wodą, pyta się mnie taka pewna siebie i co pomogło ją zaspokoić, ja mówie tak, że wypiła 120 ml wody i od razu 90ml mleka(wtedy jadła jeszcze 90).

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Anusia
Zgadzam sie z Pestycyda może spróbuj kłaść na brzuszek? Ale chyba trzeba to przeczekać

Cashmere
Sinsay

Calineczka
Też mam.mało ciuchów w których można kp

A mój.nie.u m ie zasypiać chyba bez piersi ...

Próbowałam zaraz po jak widziałam Twojego słodziaka na brzuchu, ale nienawidzi tej pozycji.
Stary 2017-08-29, 11:40   #2146
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Też miałam pytać jakie karuzele macie

Jon współczuję
U nas jeszcze Lu nie płacze łzami...

Xzora ten różowy jest z colorstories, szary z effii (effiki) z serii kaszmirowej. Ten z colorstories jest super, chyba kupię jeszcze mniejszy rozmiar.

Vadi dzięki za filmik Poobserwuję córkę czy u niej też się to sprawdza Ale nie ma w zestawie jej sztandarowego "laaaa-laaaa-laaaa!!!!"
dzięki. Oglądałam wczoraj jeden kocyk na colorstories z kapturkiem, ale w effi znalazłam to, czego szukałam - czyli kapturek, ale wełniany: http://effiki.com/pl/Kocyk-kaszmirow...ami-srebrzysty
Zobaczymy, czy rzeczywiście nie będzie gryzący, moja mama zamówiła sobie rok temu sweter z wełny merino 100% i był gryzący.

Cytat:
Są min. 6 karmień po 120ml a mój rekin je 8do 10 razy po 120
Wszystko przez to ze nie spi w dzień jak uśnie to na 10min budzi się i uważa że to już pora karmienia.
Morelle napisała, że dużo, ale może rzeczywiście spróbuj ją czymś zająć i przedłużyć czas pomiędzy karmieniami

Co do kontaktu z tobą - nic nie robisz źle. Po prostu takie małe dziecko potrzebuje bliskości, później będzie lepiej.

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Pestycyda a dużo ulewa?
Bo jak dużo to może mu się znowu robi miejsce i chce dojeść?

Ja to mam jakis kryzys ubraniowy. Muszę kupić coś w czym mogę karmić.
Szukam też biustonosza, w którym po odpięciu miseczki do karmienia zostaje na górze piersi koronka. Mega mi się to podoba Widziałyście gdzieś może?
W weekend pierwszy raz karmiłam w restauracji, nie było źle

Jak nic nie znajdę to chyba kupię jeszcze jeden z alles, chociaż ten mój jest dziwny bo żeby nakarmić muszę wyginać miseczkę w dół i potem ona ma takie zagniecenia brzydkie
ja kupiłam kilka rzeczy bo raz że nie miałam w czym karmić, to jeszcze z S przeszłam na M po tej ciąży. Moja rada odnośnie ubrań pod KP - zwróć uwagę żeby się nie mięły. Przynajmniej ja podczas karmienia strasznie się mnę. Staników z zostającą koronką nie widziałam.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 11:41   #2147
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Anusia u mnie to samo Wiki tylko na rekach. Czasami jak zasnie to udaje mi sie ja odłożyć do wózka. Odkladam do wozka bo to szansa na wyjscie na dwór inaczej nie ma mowy bo sie drze.

Tez chce kupuc chuste ale przerazilas mnie ze nie chce sie juz w ogole dac odłożyć bo ja chce to jako dodatek. Nie chce zeby łóżeczko i wózek poszły w odstawke
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 11:42   #2148
xzora
Zakorzenienie

Przyszła mata edukacyjna - Klaudia mocno zainteresowana
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 11:47   #2149
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:
Anusia a może spr te dwa nadprogramowe karmienia mniej dać np 60 ml
Rozważam ta opcje. Na ten moment musze ja trzymac w chuscie do 14 bo ostatnio jadła o 11. Zbliżaja sie 2 godz i już sie robi niespokojna.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
dzięki. Oglądałam wczoraj jeden kocyk na colorstories z kapturkiem, ale w effi znalazłam to, czego szukałam - czyli kapturek, ale wełniany: http://effiki.com/pl/Kocyk-kaszmirow...ami-srebrzysty
Zobaczymy, czy rzeczywiście nie będzie gryzący, moja mama zamówiła sobie rok temu sweter z wełny merino 100% i był gryzący.

Morelle napisała, że dużo, ale może rzeczywiście spróbuj ją czymś zająć i przedłużyć czas pomiędzy karmieniami

Co do kontaktu z tobą - nic nie robisz źle. Po prostu takie małe dziecko potrzebuje bliskości, później będzie lepiej.

ja kupiłam kilka rzeczy bo raz że nie miałam w czym karmić, to jeszcze z S przeszłam na M po tej ciąży. Moja rada odnośnie ubrań pod KP - zwróć uwagę żeby się nie mięły. Przynajmniej ja podczas karmienia strasznie się mnę. Staników z zostającą koronką nie widziałam.
U nas codziennie walka zeby z 2 godz od ost karmienia przedłużyć do 3. Jedyne co pomaga to jak z nia tancze na rekach

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Anusia u mnie to samo Wiki tylko na rekach. Czasami jak zasnie to udaje mi sie ja odłożyć do wózka. Odkladam do wozka bo to szansa na wyjscie na dwór inaczej nie ma mowy bo sie drze.

Tez chce kupuc chuste ale przerazilas mnie ze nie chce sie juz w ogole dac odłożyć bo ja chce to jako dodatek. Nie chce zeby łóżeczko i wózek poszły w odstawke

nie chciałam Cie przerazic ale tak moze byc. W końcu chusta zbliża

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-29, 11:50   #2150
taedio
MerDer 4ever

Hej
Czytam Was cały czas ale jakos nie miałam weny pisać.
U nas w porządku. Tzn sa małe problemy, szczególnie ze spaniem w nocy ale jak czytam, że niektóre maluszki maja takie kolki to az wstyd mi pisać. U nas problemów brzuszkowych raczej nie ma. Przed kupa czy bąkiem młody sie pokręci, pomarudzi ale nie ma wrzasków. Dawałam mu bobotic forte ale było gorzej niż teraz. Odstawiłam dzięki Sill, mój młody tez ma szybka przemianę materii a bobotic jeszcze to przyspieszył i wyedy był ryk.
W nocy młody wstaje co 2 godziny a często gęsto i co godzinę. Ja śpię z mężem, młody w koszu Mojżesza. Swoją droga myślałam, że kosz wystarczy na min. 4 miesiące a młody juz z niego wyrasta
Od wczoraj tez ciagle na mnie wisi także obstawiam kryzys laktacyjny bo idzie zaraz 6 tyg.
Uśmiechy juz wali nieziemskie czasami uda mu sie zaśmiać w głos

Kąpiemy codziennie, młody to lubi, nie ma płaczu ani przy kąpieli ani przy pielęgnacji

Obawiam sie, że młody ma wzmożone napięcie bo mocno sie wygina, mocno juz trzyma główkę..

Aaa Wasze dzieci na brzuszku zawsze maja nóżki na żabkę? Mój często ma wyprostowane i wydaje mi sie, że to nie dobrze IMG_1504003825.769216.jpgIMG_1504003836.341808.jpg

Stary 2017-08-29, 11:52   #2151
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszła mata edukacyjna - Klaudia mocno zainteresowana
Super moja będzie dziś a ja we wro ; (

Cytat:
Rozważam ta opcje. Na ten moment musze ja trzymac w chuscie do 14 bo ostatnio jadła o 11. Zbliżaja sie 2 godz i już sie robi niespokojna.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

U nas codziennie walka zeby z 2 godz od ost karmienia przedłużyć do 3. Jedyne co pomaga to jak z nia tancze na rekach

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

nie chciałam Cie przerazic ale tak moze byc. W końcu chusta zbliża
Tak u mnie jest kp. Jadła juz 150 ml
Zmniejszyłam do 120ml i jak daje pierś to nie pozwalam jej zjeść całej butli.

Trzymam kciuki za Was!
Stary 2017-08-29, 11:53   #2152
anusia1990
Zakorzenienie

przepadłam

https://pl.aliexpress.com/wholesale?...archText=metoo
Stary 2017-08-29, 11:54   #2153
morelle_
Zakorzenienie

U mnie na ulewanie w końcu coś pomogło. Odbijam ją po 30ml i 60ml. Oraz na sam koniec. Bardzo pomaga. Ulewa ale dużo dużo mniej.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Lubię bardzo tą lalkę meteo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-29, 12:01   #2154
anusia1990
Zakorzenienie

Zapomniałam dodac ze jak nie dam mojej jesc o tej porze co chce to.....

ssie kciuka

i wtedy mama wymięka
Stary 2017-08-29, 12:11   #2155
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Dobra rada, nie pomyślałam o tym

Super, że mata spodobała się Klaudii. Spóbuję niedługo wyjąć swoją, może to będzie sposób na spokojne zjedzenie czy zrobienie czegoś w dzień.

W weekend chcę zamówić chustę, ale tak sobie pomyślałam - młody jak nie jest zaraz po jedzeniu, a położę go na sobie to zaraz szuka piersi. I ciekawe czy z chustą nie będzie to samo jak będzie czuł blisko zapach...

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Hej
Czytam Was cały czas ale jakos nie miałam weny pisać.
U nas w porządku. Tzn sa małe problemy, szczególnie ze spaniem w nocy ale jak czytam, że niektóre maluszki maja takie kolki to az wstyd mi pisać. U nas problemów brzuszkowych raczej nie ma. Przed kupa czy bąkiem młody sie pokręci, pomarudzi ale nie ma wrzasków. Dawałam mu bobotic forte ale było gorzej niż teraz. Odstawiłam dzięki Sill, mój młody tez ma szybka przemianę materii a bobotic jeszcze to przyspieszył i wyedy był ryk.
W nocy młody wstaje co 2 godziny a często gęsto i co godzinę. Ja śpię z mężem, młody w koszu Mojżesza. Swoją droga myślałam, że kosz wystarczy na min. 4 miesiące a młody juz z niego wyrasta
Od wczoraj tez ciagle na mnie wisi także obstawiam kryzys laktacyjny bo idzie zaraz 6 tyg.
Uśmiechy juz wali nieziemskie czasami uda mu sie zaśmiać w głos

Kąpiemy codziennie, młody to lubi, nie ma płaczu ani przy kąpieli ani przy pielęgnacji

Obawiam sie, że młody ma wzmożone napięcie bo mocno sie wygina, mocno juz trzyma główkę..

Aaa Wasze dzieci na brzuszku zawsze maja nóżki na żabkę? Mój często ma wyprostowane i wydaje mi sie, że to nie dobrze Załącznik 7212201Załącznik 7212206

Hej
Mój też ma czasem wyprostowane nóżki.
I też myślę, że albo ma coś z napięciem mięśniowym, albo jest wyjątkowo silny

Ostatnio w ogóle jak go kładę na brzuszku to często daje całe nogi do góry - leży wygięty tylko na brzuchu i rękach bo głowa oczywiście w górze...

Nasza dostawka też chyba nie starczy na długo, bo jak młody dalej będzie taki ruchliwy to zaraz z niej wyjdzie

Cytat:
U mnie na ulewanie w końcu coś pomogło. Odbijam ją po 30ml i 60ml. Oraz na sam koniec. Bardzo pomaga. Ulewa ale dużo dużo mniej.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Lubię bardzo tą lalkę meteo
Super, że coś pomogło

Ja wcześniej nie odbijałam małego. Teraz często biorę go na ramię jak zaczyna się kręcić przy karmieniu. Nie ulewa, ale beka jak stary chłop
Stary 2017-08-29, 12:19   #2156
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:

Polecam jest śliczna IMG_1504005557.885255.jpg
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 12:19   #2157
morelle_
Zakorzenienie

To bardzo dobrze, że beka

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Zapomniałam dodac ze jak nie dam mojej jesc o tej porze co chce to.....

ssie kciuka

i wtedy mama wymięka
Oj mama to nie możesz bo potem będzie problem.
Stary 2017-08-29, 12:24   #2158
calineczka3
Zadomowienie

Chyba dobrze, ale śmieszne to jest. Wstyd karmić publicznie

Macie jakieś pomysły na prezent dla dziecka za ok. 300 zł? Może być coś co przyda się dopiero za kilka miesięcy.
Matę mamy, karuzeli nie chcemy
Stary 2017-08-29, 12:27   #2159
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Chyba dobrze, ale śmieszne to jest. Wstyd karmić publicznie

Macie jakieś pomysły na prezent dla dziecka za ok. 300 zł? Może być coś co przyda się dopiero za kilka miesięcy.
Matę mamy, karuzeli nie chcemy
Krzesło do karmienia
Stary 2017-08-29, 12:30   #2160
taedio
MerDer 4ever

Calineczka mój tez robi taka kołyskę na brzuszku :/
I tez pełza do góry i wali główka o kosz.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości