Mamusie marcowe 2018 cz. 2 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-30, 21:55   #2791
lelowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Wlasnie tez mi sie tak wydaje... kiedys strasznie mi sie te mniejsze kola nie podobaly ale juz sie z nimi oswoilam.

Jeszcze jedno pytanie: fotelik dobiera sie pod samochod? Bo zastanawiam sie czy jak mamy dwa samochody i oba sa uzytkowane podobnie to musimy do sklepu pojechac dwoma samochodami i dopasowac najlepszy fotelik do obu? Bo fotelik bedzie przekładany

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Oczywiscie Z nosidelkiem nie bedzie wiekszego problemu jak chodzi o przekladanie ale jesli ten nastepny tez ma byc przekladany to przekichane jesli celujesz w rwf.

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
A tym czasem narodził się wątek mamusie majowe 2018 Co prawda na razie jeden post no ale jest Dziewczyny, starzejemy się
Fajowo Ale i tak wole nasz marzec
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 21:57   #2792
Koma1002
Zadomowienie

Dziewczyny, ale dzisiaj napisalyscie się! A ja z nerwów i stresu przed jutrzejszym usg prenatalnym odcielam się, zaszylam w pokoju i pracuję jak myszka. Z przerwą na knedle ze śliwkami, które robiłam z moją babcią. Miałam zawsze marzenie, żeby moja córka ją poznała, bo to wspaniała i mądra kobieta. Zbiera mi się na refleksje...chyba ze strachu. Nawet mężowi nie wspominam jakie tragiczne myśli chodzą mi po głowie 😑 napisałam Wam 😉 i lepiej mi troszkę

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 22:04   #2793
lelowa
Zakorzenienie

Koma jutro przyniesz nam cudne wiesci i piekne zdjecie
Stary 2017-08-30, 22:09   #2794
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Koma jutro przyniesz nam cudne wiesci i piekne zdjecie
Myślałam, że ten stres mnie nie dotyczy 😏 dzięki za wsparcie, w domu się wstydzilam powiedzieć...

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 22:16   #2795
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Witam sie wieczornie
My mamy wózek z pompowanymi kołami w lesie.super sie.jeździ 😁
Też się zastanawiam nad.dostawka do wózka dla małej.

Koma będzie dobrze juz zaciśnięte

Ide spać, padam na twarz. Dobranoc :-*

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 22:17   #2796
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Przez internet, mieli na stronie akurat w kolorze jaki chciałam - nie wiem jakim cudem, nie pytaj mnie Teraz weszłam z ciekawości i została tylko gondola do mury 4, ale podpisana jako niedostępna.

Ze mną możesz pogadać Ja uważam, że Luxmed jest do dupy Mam pakiet z pracy, a ciążę i tak prowadzę prywatnie... do luxmedu chodzę na badania krwi, cytologię itd i robię to za darmo co mi lekarz prywatnie zleci

I do tego to właśnie służy Np żeby maleństwo było z nami w salonie w ciągu dnia bezpieczne, że nie spadnie z kanapy...

Piona! Dla mnie też paskudne

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Wow... Dziewczyny będą nas podczytywać jak będziemy na porodówki jeździć... a większość teraz jeszcze nie wie, że jest w ciąży
W zyciu bym nie pomyślała ze w euro mozna wozek kupic

Te wozki tez mi sie nie podobają. Ani to wizualnie ladne ani nie wyglada na praktyczne i komfortowe.

A jak robisz badania w luxmedzie to masz skierowanie od ich lekarza? Bo ja kiedys chcialam zrobic w enelmedzie (z pakietu) badania ze skierowaniem od mojego prywarnego lekarza to mi babka powiedziała ze nie mogę i musze isc do nich do lekarza. A najblizsze wolne terminy do ginekologa sa za miesiąc...

Cytat:
Ja planowałam zostać majówką
Ja mialam plan na grudniowke 2017 tzn jakby sie udalo utrzymac ciaze to bym była
Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Oczywiscie Z nosidelkiem nie bedzie wiekszego problemu jak chodzi o przekladanie ale jesli ten nastepny tez ma byc przekladany to przekichane jesli celujesz w rwf.

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Fajowo Ale i tak wole nasz marzec
O matko, to chyba latwiej bedzie kupic dwa foteliki... bo mamy tak rozne samochody z mezem ze pewnie sie nie da dopasować nic wspolnego. Ja jezdze minivanem a on malenka miejska trzydrzwiowka

Swietnie ze sobie wlasnie przypomnialam ze musze zrobic na poniedzialek badanie moczu

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2017-08-30 o 22:19
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 22:29   #2797
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Ja też😁 chciałam dzidziusia na rocznicę ślubu, tylko nie sądziłam, że nam starania tak dobrze pojdą 😉
Stary 2017-08-30, 22:43   #2798
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Też miałam taki plan :piona: aaale nie poszlo a teraz się cieszę że marzec/luty

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 00:01   #2799
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
A jak robisz badania w luxmedzie to masz skierowanie od ich lekarza? Bo ja kiedys chcialam zrobic w enelmedzie (z pakietu) badania ze skierowaniem od mojego prywarnego lekarza to mi babka powiedziała ze nie mogę i musze isc do nich do lekarza. A najblizsze wolne terminy do ginekologa sa za miesiąc...
Nie, nie muszę mieć od ich lekarza skierowania. Muszę za to zrobić w luxmedzie kartę ciąży u położnej - robi wywiad i nawet nie bada tylko wpisuje dane, które jej podasz. No i z taką "książeczką" w recepcji realizuję skierowanie od mojego prywatnego lekarza. Wszystko co mam w pakiecie robię za darmo
Stary 2017-08-31, 06:24   #2800
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Nie, nie muszę mieć od ich lekarza skierowania. Muszę za to zrobić w luxmedzie kartę ciąży u położnej - robi wywiad i nawet nie bada tylko wpisuje dane, które jej podasz. No i z taką "książeczką" w recepcji realizuję skierowanie od mojego prywatnego lekarza. Wszystko co mam w pakiecie robię za darmo
Kurczę, bede dzisiaj w pobliżu swojego enel medu to zapytam czy jest opcja na robienie u nich badań. Nie spodziewam sie niczego nadzwyczajnego biorac pod uwage ze tam idac do ginekologa trzeba sie osobno umawiac na uag, nie ma go podczas wizyty :/

Witam sie z rana, jade oddac siki do badania a potem lecę na zakupy i odebrac paczuche z ciuchami od mamy bo znow mi cos nazamawiala

Stary 2017-08-31, 07:19   #2801
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dzień dobry!

Koma trzymam kciuki, będzie dobrze na pewno!

Zbieram się do pracy, miłego dnia
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 07:24   #2802
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, bede dzisiaj w pobliżu swojego enel medu to zapytam czy jest opcja na robienie u nich badań. Nie spodziewam sie niczego nadzwyczajnego biorac pod uwage ze tam idac do ginekologa trzeba sie osobno umawiac na uag, nie ma go podczas wizyty :/

Witam sie z rana, jade oddac siki do badania a potem lecę na zakupy i odebrac paczuche z ciuchami od mamy bo znow mi cos nazamawiala

Też idę oddać i na pobranie krwi...

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 08:13   #2803
asiula1306
Zakorzenienie

Przypomnialo mi sie co mi sie śniło dzisiaj. Ze bylam na jakims bankiecie, weselu- czyms takim. Nie znalam zbyt wielu osób ale kilka krzesel dalej siedzial kto? Księżna Diana...i mezowi mowilam zeby zobaczyl kto tam siedzi. Wcale mnie nie zdziwilo ze ona żyje i jest w Polsce na jakiejs imprezie ja je.bie skad moj mozg to bierze.

Stary 2017-08-31, 08:14   #2804
dustinthewind
Rozeznanie

Hej Dziewczyny ! Witam się w 13t0d czyli w II trymestrze !
Wczoraj po pracy niestety padłam, ciągle mnie mdliło i było mi niedobrze no i zaliczyłam pierwszy, porządny kontakt z kibelkiem... a już myślałam, że mnie to ominie
Zasnęłam raz , dwa, ale oczywiście nocne wędrówki na siku nie odpuszczają, także śpię z przerwami.

Dzisiaj u mnie ma być 30 stopni a jutro 18 ! Także czekam z utęsknieniem do jutra.
Wszystkim życzę spokojnego, udanego dnia !
dustinthewind jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 08:16   #2805
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale dzisiaj napisalyscie się! A ja z nerwów i stresu przed jutrzejszym usg prenatalnym odcielam się, zaszylam w pokoju i pracuję jak myszka. Z przerwą na knedle ze śliwkami, które robiłam z moją babcią. Miałam zawsze marzenie, żeby moja córka ją poznała, bo to wspaniała i mądra kobieta. Zbiera mi się na refleksje...chyba ze strachu. Nawet mężowi nie wspominam jakie tragiczne myśli chodzą mi po głowie 😑 napisałam Wam 😉 i lepiej mi troszkę

Koma, trzymamy się razem
ja też juz dzisiaj wreszcie prenetalne będzie ze mną mąż, więc będzie pilnował, żebym nie fisiowała
O której masz wizytę?

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Też miałam taki plan :piona: aaale nie poszlo a teraz się cieszę że marzec/luty

ja zaraz po ślubie chciałam zostać majówką, potem doszliśmy do wniosku, że nie będziemy czekać, więc chciałam lutówką, a po pierwszym cyklu nieudanych starań stanęło na marcówce

Dzień dobry dziewczynki
Stary 2017-08-31, 08:19   #2806
dustinthewind
Rozeznanie

Aaaa, wczoraj miałam się Was o coś zapytać. Te dziewczyny, które miały już usg przez brzuch, czy podczas badania lekarz jeździł i uciskał Wam tą sondą usg tak mocno w brzuch? Nie miałam nigdy wcześniej jakiegokolwiek usg brzucha i byłam trochę zaskoczona, bo mnie to bolało... a miałam wyobrażenie, że to tak delikatnie się jeździ po skórze. Momentami to myślałam, że mnie ten lekarz wciśnie w tą leżankę No i nawet dzisiaj jeszcze jak dotknę i ucisnę trochę tam brzuch to mnie boli, aż się zastanawiałam czy nie będzie jakiegoś siniaka, serio.
Stary 2017-08-31, 08:29   #2807
Mecassie
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyny jak to jest z tym spaniem ? Można na plecach i na prawym boku czy nie ? Ja w życiu całej nocy na lewym nie dam rady
Cytat:
Napisane przez dustinthewind Pokaż wiadomość
Aaaa, wczoraj miałam się Was o coś zapytać. Te dziewczyny, które miały już usg przez brzuch, czy podczas badania lekarz jeździł i uciskał Wam tą sondą usg tak mocno w brzuch? Nie miałam nigdy wcześniej jakiegokolwiek usg brzucha i byłam trochę zaskoczona, bo mnie to bolało... a miałam wyobrażenie, że to tak delikatnie się jeździ po skórze. Momentami to myślałam, że mnie ten lekarz wciśnie w tą leżankę No i nawet dzisiaj jeszcze jak dotknę i ucisnę trochę tam brzuch to mnie boli, aż się zastanawiałam czy nie będzie jakiegoś siniaka, serio.
Tak, bylo dość mocno i również byłam w szoku. To ja się boję mocniej dotknac brzycha a lekarz sondą tak jak mówisz prawie w fotel wgniata no ale byłam u przyjaciółki po prenatalnych i też ją tak bolało

Stary 2017-08-31, 08:31   #2808
Pannkaka
Rozeznanie

Witam sie z pracy, mamy tu dzis prawdziwa jesien, zimno i leje

Moje ostatnie usg troche bolalo, z pierwszej ciazy tego nie pamietam (ale moge miec slaba pamiec). No ale dziecko sie krecilo i uciekalo i polozna musiala naprawde kombinowac, zeby je uchwycic. Jeszcze musiala tak od gory jezdzic, bo na dole blizna... Wiec pewnie zalezy od ulozenia, wrazliwosci brzucha, takich tam.
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 08:34   #2809
dustinthewind
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry dziewczyny jak to jest z tym spaniem ? Można na plecach i na prawym boku czy nie ? Ja w życiu całej nocy na lewym nie dam rady

Tak, bylo dość mocno i również byłam w szoku. To ja się boję mocniej dotknac brzycha a lekarz sondą tak jak mówisz prawie w fotel wgniata no ale byłam u przyjaciółki po prenatalnych i też ją tak bolało

Niby po 3 miesiącu powinno się już na lewym boku. A tutaj mam info z jakiejś strony internetowej :
Ze spaniem na plecach musisz się pożegnać po 20. tygodniu ciąży. Niewskazane jest nawet drzemanie czy odpoczywanie w tej pozycji. Szybko powiększająca się macica zaczyna uciskać kręgosłup i naczynia krwionośne. Spanie na plecach może więc wywołać u Ciebie nie tylko ból pleców, ale może też prowadzisz do obniżenia ciśnienia i ograniczać dopływ krwi do rozwijającego się płodu.

Przyzwyczaj się do spania na lewym boku. To pozycja najbezpieczniejsza w ciąży, ponieważ gwarantuje prawidłową cyrkulację krwi. Optymalnie będzie, jeśli między nogami umieścisz poduszkę. To poprawi krążenie krwi w kończynach i zapobiegnie obrzękom kostek. Jeśli trudno Ci zasnąć w tej pozycji, wypróbuj specjalne poduszki ciążowe, które to ułatwiają. Jeśli w nocy obudzisz się na plecach lub brzuchu nie martw się, tylko wróć do pozycji na boku.
Stary 2017-08-31, 08:39   #2810
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Niby po 3 miesiącu powinno się już na lewym boku. A tutaj mam info z jakiejś strony internetowej :
Ze spaniem na plecach musisz się pożegnać po 20. tygodniu ciąży. Niewskazane jest nawet drzemanie czy odpoczywanie w tej pozycji. Szybko powiększająca się macica zaczyna uciskać kręgosłup i naczynia krwionośne. Spanie na plecach może więc wywołać u Ciebie nie tylko ból pleców, ale może też prowadzisz do obniżenia ciśnienia i ograniczać dopływ krwi do rozwijającego się płodu.

Przyzwyczaj się do spania na lewym boku. To pozycja najbezpieczniejsza w ciąży, ponieważ gwarantuje prawidłową cyrkulację krwi. Optymalnie będzie, jeśli między nogami umieścisz poduszkę. To poprawi krążenie krwi w kończynach i zapobiegnie obrzękom kostek. Jeśli trudno Ci zasnąć w tej pozycji, wypróbuj specjalne poduszki ciążowe, które to ułatwiają. Jeśli w nocy obudzisz się na plecach lub brzuchu nie martw się, tylko wróć do pozycji na boku.
Kurde, no masakra to jedna z rzeczy ciazowych o których nie mialam pojęcia naprawdę ze co że już do końca ciąży mam leżeć na lewym boku ? A np. Jak ogladam TV to tez ? Czy wtedy mogę na prosto z poduszką za plecami ?

Stary 2017-08-31, 08:45   #2811
motyllek90
Raczkowanie

Cytat:
Przypomnialo mi sie co mi sie śniło dzisiaj. Ze bylam na jakims bankiecie, weselu- czyms takim. Nie znalam zbyt wielu osób ale kilka krzesel dalej siedzial kto? Księżna Diana...i mezowi mowilam zeby zobaczyl kto tam siedzi. Wcale mnie nie zdziwilo ze ona żyje i jest w Polsce na jakiejs imprezie ja je.bie skad moj mozg to bierze.

Ja codziennie mam głupie sny jednego dnia snila mi sie Joanna Krupa ze uczyła mnie pływać motorówką, innego najdroższy sernik na świecie a dzisiaj ze zwolnili mojego męża z pracy...

motyllek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 08:46   #2812
dustinthewind
Rozeznanie

Cytat:
Kurde, no masakra to jedna z rzeczy ciazowych o których nie mialam pojęcia naprawdę ze co że już do końca ciąży mam leżeć na lewym boku ? A np. Jak ogladam TV to tez ? Czy wtedy mogę na prosto z poduszką za plecami ?

Mi się zdarza jeszcze leżeć normalnie, na plecach, albo na prawym boku, ale jak kładę się spać to staram się położyć i zasnąć na lewym boku. Dla mnie to też ciężkie, bo ja w ogóle jestem miłośniczką spania na brzuchu z rękami wsuniętymi pod poduszkę ! A tu nagle taka zmiana... ale jak trzeba, to cóż, trzeba.
Stary 2017-08-31, 08:47   #2813
motyllek90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
Koma, trzymamy się razem
ja też juz dzisiaj wreszcie prenetalne będzie ze mną mąż, więc będzie pilnował, żebym nie fisiowała
O której masz wizytę?

ja zaraz po ślubie chciałam zostać majówką, potem doszliśmy do wniosku, że nie będziemy czekać, więc chciałam lutówką, a po pierwszym cyklu nieudanych starań stanęło na marcówce

Dzień dobry dziewczynki
A ja przede wszystkim chciałam urodzić na początku a nie na końcu roku. Bardzo nie chciałam zeby dziecko bylo listopada bądź grudnia bo byłoby taka jakby rok do tyłu za innymi dziećmi ze swojego rocznika. Najbardziej marzył mi się naj ale marzec też spoko. Dzidziuś podrosnów już i na wiosnę/wczesne lato będzie taki 2-3 miesieczny

motyllek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 08:52   #2814
ScarlettO
Wtajemniczenie

Hej

Gratuluje wszystkich udanych wizyt! Ja mam swoje prenatalne dzisiaj i juz sie stresuje od wczoraj...

Mecassie, Mamaginekolog ostatnio na live mówiłam, ze niewskazane jest spanie tylko na lewym boku, gdyż potem dziecko moze miec problemy z ułożeniem sie jak juz sie urodzi, dlatego pozycje powinno sie zmieniać... prawda jest taka, ze jak organizmowi nie bedzie pasować to da znac. Ja np juz na plecach nie moge leżeć, bo po 2-3 minutach strasznie mnie ciągnie podbrzusze i mnie boli

A co do wyprawek to myśle, ze to bardzo dobry biznes, producenci to zauważyli, ze matka chce jak najlepsze dla swojego dziecka, stad tyle firm rożnych... a dla pierworodek szczególnie to przecież jest istny koszmar zeby we wszystkim sie zorientować i miec pojęci, co jest najlepsze... ja nawet mocno o wyprawce nie myśle, pewnie zacznę po 20 tc.
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 08:55   #2815
parapet
Zadomowienie

O spaniu na lewym boku mówiła mamaginekolog w live'ie na facebooku. Jest dalej dostępny zapis. Generalnie dementowała i mówiła, że leżenie tylko na jednym boku może być przyczyną asymetrii u dziecka I w rezultacie ja już zdurniałam, bo nie wiem jak to się faktycznie ma do przepływów i ukrwienia macicy Trzeba będzie zapytać lekarza

Z wózkami nie jest prosto, bo wydaje mi się, że trzeba pojeździć takim sprzętem po sklepie, potestować, a trudno o sklep, który ma wszystko Będzie z tym trochę zachodu.

Jeśli chodzi o brzuch i lekarzy, to też mam wrażenie, że wcale się z nim nie pieszczą. U mnie próbowała lekarka tą zewnętrzną i też to był nieprzyjemny nacisk. Potem jak chciała, żeby małe się okręciło, to stukała dość mocno w brzuch w miejscu, w którym siedziało.

Koma, to jest ważne badanie. Każda z nas miała ścisk żołądka i mieszankę myśli. Będzie dobrze

Pytanie roku: czy zdarza wam się plamienie po dwójce w toalecie lub seksie?
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 08:55   #2816
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nigdy nie spalam na lewym boku a od jakichs dwoch tygodni zauwazylam ze tak sie budzę. Tak jakby organizm podswiadomie wiedzial jak ma sie ułożyć. Czytalam ze mozna do pewnego czasu spac na brzuchu ale ja czuje ze juz mi zaczyna przeszkadzać- i cycki i ta "pileczka" w brzuchu i tak dziwnie mi sie leży

Stary 2017-08-31, 08:57   #2817
dustinthewind
Rozeznanie

parapet, ja nie mam żadnych plamień

O której dzisiaj wizytujecie dziewczyny ?
Stary 2017-08-31, 09:03   #2818
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczyny ! Witam się w 13t0d czyli w II trymestrze !
Wczoraj po pracy niestety padłam, ciągle mnie mdliło i było mi niedobrze no i zaliczyłam pierwszy, porządny kontakt z kibelkiem... a już myślałam, że mnie to ominie
Zasnęłam raz , dwa, ale oczywiście nocne wędrówki na siku nie odpuszczają, także śpię z przerwami.

Dzisiaj u mnie ma być 30 stopni a jutro 18 ! Także czekam z utęsknieniem do jutra.
Wszystkim życzę spokojnego, udanego dnia !
U nas tez ale poki co jest 19 i ja tego 30 szczerze nie widze Niebo zachmurzone, ze hej.

---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Cytat:

Ja wiem tyle, ze na plecach jest niewskazane na pozniejszym etapie. Ale nawet gdyby nie bylo to bym tak nie spala bo zwyczajnie bylo to bardzo niewygodne i robilo mi sie slabo.

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Cytat:
Napisane przez motyllek90 Pokaż wiadomość
A ja przede wszystkim chciałam urodzić na początku a nie na końcu roku. Bardzo nie chciałam zeby dziecko bylo listopada bądź grudnia bo byłoby taka jakby rok do tyłu za innymi dziećmi ze swojego rocznika. Najbardziej marzył mi się naj ale marzec też spoko. Dzidziuś podrosnów już i na wiosnę/wczesne lato będzie taki 2-3 miesieczny

Ja tez bardzo tego nie chcialam, a mam dzidziola z konca roku Przewrotne to zycie. Ale ciesze sie,ze drugie bedzie z poczatku

---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Pytanie roku: czy zdarza wam się plamienie po dwójce w toalecie lub seksie?
Nie, nigdy.
Stary 2017-08-31, 09:04   #2819
Mecassie
Zakorzenienie

Parapet no dosłownie ja już też glupnę, chociaż ona jest lekarzem już nawet nie chodzi o to zeby spać na plecach ale trochę też na prawym

Mówicie o pogodzie u nas pięknie zero chmurek. O 15 jade na basen do rodzicow chyba ostatni raz w tym roku

Edytowane przez Mecassie
Czas edycji: 2017-08-31 o 09:06
Stary 2017-08-31, 09:07   #2820
ScarlettO
Wtajemniczenie

Mamusie marcowe 2018 cz. 2

U nas tez bedzie dzis gorąco, ok 30*, ale wiem, ze to ostatnie podrygi lata i juz wieczorem na pewno bedzie chłodniej to juz nie bedzie ta duchota co jest w lecie

Ja wizytę mam o 12
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości