|
|
#2791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2
Cytat:
Z nosidelkiem nie bedzie wiekszego problemu jak chodzi o przekladanie ale jesli ten nastepny tez ma byc przekladany to przekichane jesli celujesz w rwf.---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
Ale i tak wole nasz marzec
|
||
|
|
|
#2792 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ale dzisiaj napisalyscie się! A ja z nerwów i stresu przed jutrzejszym usg prenatalnym odcielam się, zaszylam w pokoju i pracuję jak myszka. Z przerwą na knedle ze śliwkami, które robiłam z moją babcią. Miałam zawsze marzenie, żeby moja córka ją poznała, bo to wspaniała i mądra kobieta. Zbiera mi się na refleksje...chyba ze strachu. Nawet mężowi nie wspominam jakie tragiczne myśli chodzą mi po głowie 😑 napisałam Wam 😉 i lepiej mi troszkę
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
Koma jutro przyniesz nam cudne wiesci i piekne zdjecie
|
|
|
|
#2794 |
|
Zadomowienie
|
Myślałam, że ten stres mnie nie dotyczy 😏 dzięki za wsparcie, w domu się wstydzilam powiedzieć...
|
|
|
#2795 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie wieczornie
My mamy wózek z pompowanymi kołami w lesie.super sie.jeździ 😁 Też się zastanawiam nad.dostawka do wózka dla małej. Koma będzie dobrze juz zaciśnięte Ide spać, padam na twarz. Dobranoc :-* Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te wozki tez mi sie nie podobają. Ani to wizualnie ladne ani nie wyglada na praktyczne i komfortowe. A jak robisz badania w luxmedzie to masz skierowanie od ich lekarza? Bo ja kiedys chcialam zrobic w enelmedzie (z pakietu) badania ze skierowaniem od mojego prywarnego lekarza to mi babka powiedziała ze nie mogę i musze isc do nich do lekarza. A najblizsze wolne terminy do ginekologa sa za miesiąc... Ja mialam plan na grudniowke 2017 tzn jakby sie udalo utrzymac ciaze to bym byłaCytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Swietnie ze sobie wlasnie przypomnialam ze musze zrobic na poniedzialek badanie moczu
Edytowane przez asiula1306 Czas edycji: 2017-08-30 o 22:19 |
||
|
|
|
#2797 |
|
Rozeznanie
|
Ja też😁 chciałam dzidziusia na rocznicę ślubu, tylko nie sądziłam, że nam starania tak dobrze pojdą 😉
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
Też miałam taki plan :piona: aaale nie poszlo
a teraz się cieszę że marzec/luty Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam sie z rana, jade oddac siki do badania a potem lecę na zakupy i odebrac paczuche z ciuchami od mamy bo znow mi cos nazamawiala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2801 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Koma trzymam kciuki, będzie dobrze na pewno! Zbieram się do pracy, miłego dnia
|
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomnialo mi sie co mi sie śniło dzisiaj. Ze bylam na jakims bankiecie, weselu- czyms takim. Nie znalam zbyt wielu osób ale kilka krzesel dalej siedzial kto? Księżna Diana...i mezowi mowilam zeby zobaczyl kto tam siedzi. Wcale mnie nie zdziwilo ze ona żyje i jest w Polsce na jakiejs imprezie
ja je.bie skad moj mozg to bierze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2804 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny ! Witam się w 13t0d
Wczoraj po pracy niestety padłam, ciągle mnie mdliło i było mi niedobrze no i zaliczyłam pierwszy, porządny kontakt z kibelkiem... a już myślałam, że mnie to ominie Zasnęłam raz , dwa, ale oczywiście nocne wędrówki na siku nie odpuszczają, także śpię z przerwami. Dzisiaj u mnie ma być 30 stopni Wszystkim życzę spokojnego, udanego dnia ! |
|
|
|
#2805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też juz dzisiaj wreszcie prenetalne ![]() O której masz wizytę? Cytat:
Dzień dobry dziewczynki
|
|
|
#2806 |
|
Rozeznanie
|
Aaaa, wczoraj miałam się Was o coś zapytać. Te dziewczyny, które miały już usg przez brzuch, czy podczas badania lekarz jeździł i uciskał Wam tą sondą usg tak mocno w brzuch? Nie miałam nigdy wcześniej jakiegokolwiek usg brzucha i byłam trochę zaskoczona, bo mnie to bolało... a miałam wyobrażenie, że to tak delikatnie się jeździ po skórze. Momentami to myślałam, że mnie ten lekarz wciśnie w tą leżankę
No i nawet dzisiaj jeszcze jak dotknę i ucisnę trochę tam brzuch to mnie boli, aż się zastanawiałam czy nie będzie jakiegoś siniaka, serio.
|
|
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
|
|
|
|
#2808 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie z pracy, mamy tu dzis prawdziwa jesien, zimno i leje
![]() Moje ostatnie usg troche bolalo, z pierwszej ciazy tego nie pamietam (ale moge miec slaba pamiec). No ale dziecko sie krecilo i uciekalo i polozna musiala naprawde kombinowac, zeby je uchwycic. Jeszcze musiala tak od gory jezdzic, bo na dole blizna... Wiec pewnie zalezy od ulozenia, wrazliwosci brzucha, takich tam. |
|
|
|
#2809 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ze spaniem na plecach musisz się pożegnać po 20. tygodniu ciąży. Niewskazane jest nawet drzemanie czy odpoczywanie w tej pozycji. Szybko powiększająca się macica zaczyna uciskać kręgosłup i naczynia krwionośne. Spanie na plecach może więc wywołać u Ciebie nie tylko ból pleców, ale może też prowadzisz do obniżenia ciśnienia i ograniczać dopływ krwi do rozwijającego się płodu. Przyzwyczaj się do spania na lewym boku. To pozycja najbezpieczniejsza w ciąży, ponieważ gwarantuje prawidłową cyrkulację krwi. Optymalnie będzie, jeśli między nogami umieścisz poduszkę. To poprawi krążenie krwi w kończynach i zapobiegnie obrzękom kostek. Jeśli trudno Ci zasnąć w tej pozycji, wypróbuj specjalne poduszki ciążowe, które to ułatwiają. Jeśli w nocy obudzisz się na plecach lub brzuchu nie martw się, tylko wróć do pozycji na boku. |
|
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2811 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jednego dnia snila mi sie Joanna Krupa ze uczyła mnie pływać motorówką, innego najdroższy sernik na świecie a dzisiaj ze zwolnili mojego męża z pracy...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2812 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2813 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2814 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Gratuluje wszystkich udanych wizyt! Ja mam swoje prenatalne dzisiaj i juz sie stresuje od wczoraj... Mecassie, Mamaginekolog ostatnio na live mówiłam, ze niewskazane jest spanie tylko na lewym boku, gdyż potem dziecko moze miec problemy z ułożeniem sie jak juz sie urodzi, dlatego pozycje powinno sie zmieniać... prawda jest taka, ze jak organizmowi nie bedzie pasować to da znac. Ja np juz na plecach nie moge leżeć, bo po 2-3 minutach strasznie mnie ciągnie podbrzusze i mnie boli A co do wyprawek to myśle, ze to bardzo dobry biznes, producenci to zauważyli, ze matka chce jak najlepsze dla swojego dziecka, stad tyle firm rożnych... a dla pierworodek szczególnie to przecież jest istny koszmar zeby we wszystkim sie zorientować i miec pojęci, co jest najlepsze... ja nawet mocno o wyprawce nie myśle, pewnie zacznę po 20 tc. |
|
|
|
#2815 |
|
Zadomowienie
|
O spaniu na lewym boku mówiła mamaginekolog w live'ie na facebooku. Jest dalej dostępny zapis. Generalnie dementowała i mówiła, że leżenie tylko na jednym boku może być przyczyną asymetrii u dziecka
I w rezultacie ja już zdurniałam, bo nie wiem jak to się faktycznie ma do przepływów i ukrwienia macicy Trzeba będzie zapytać lekarza ![]() Z wózkami nie jest prosto, bo wydaje mi się, że trzeba pojeździć takim sprzętem po sklepie, potestować, a trudno o sklep, który ma wszystko Będzie z tym trochę zachodu.Jeśli chodzi o brzuch i lekarzy, to też mam wrażenie, że wcale się z nim nie pieszczą. U mnie próbowała lekarka tą zewnętrzną i też to był nieprzyjemny nacisk. Potem jak chciała, żeby małe się okręciło, to stukała dość mocno w brzuch w miejscu, w którym siedziało. Koma, to jest ważne badanie. Każda z nas miała ścisk żołądka i mieszankę myśli. Będzie dobrze ![]() Pytanie roku: czy zdarza wam się plamienie po dwójce w toalecie lub seksie? |
|
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2817 |
|
Rozeznanie
|
parapet, ja nie mam żadnych plamień
O której dzisiaj wizytujecie dziewczyny ?
|
|
|
|
#2818 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niebo zachmurzone, ze hej.---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Cytat:
Przewrotne to zycie. Ale ciesze sie,ze drugie bedzie z poczatku ![]() ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Nie, nigdy. |
|||
|
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
Parapet no dosłownie ja już też glupnę, chociaż ona jest lekarzem
Mówicie o pogodzie u nas pięknie zero chmurek. O 15 jade na basen do rodzicow chyba ostatni raz w tym roku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Mecassie Czas edycji: 2017-08-31 o 09:06 |
|
|
|
#2820 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie marcowe 2018 cz. 2
U nas tez bedzie dzis gorąco, ok 30*, ale wiem, ze to ostatnie podrygi lata i juz wieczorem na pewno bedzie chłodniej
to juz nie bedzie ta duchota co jest w lecieJa wizytę mam o 12
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.

Bo fotelik bedzie przekładany
Z nosidelkiem nie bedzie wiekszego problemu jak chodzi o przekladanie ale jesli ten nastepny tez ma byc przekladany to przekichane jesli celujesz w rwf.
Co prawda na razie jeden post no ale jest 

juz zaciśnięte
tzn jakby sie udalo utrzymac ciaze to bym była

a teraz się cieszę że marzec/luty 

No i nawet dzisiaj jeszcze jak dotknę i ucisnę trochę tam brzuch to mnie boli, aż się zastanawiałam czy nie będzie jakiegoś siniaka, serio.
I w rezultacie ja już zdurniałam, bo nie wiem jak to się faktycznie ma do przepływów i ukrwienia macicy
Trzeba będzie zapytać lekarza 
Niebo zachmurzone, ze hej.