|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Też mam nadzieję, że nie wejdzie, no bez przesady... Nie ma co się do przodu zamartwiać.
Do lekarza nie idę, bo i tak mi na to już nic nie poradzi. Jak mi odejdą wody albo dostanę mocnych skurczy, to na porodówkę i tyle. Sam o tym mówił. Sterydy podane już dawno, waga małej ok. Teraz tylko czekać na godzinę W. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołek dzięki za pocieszenie
No masz rację, to teraz tylko oczekiwania. Ale torbę spakuj. Ja wczoraj spakowałam, aby sobie czymś głowę zająć. Nawet się w jedną ze wszystkimi rzeczami zmieściłam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3543 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniołek może tylko takie wrażenie odczuwasz?Ja tak miałam w 28t.Zachodzę do lekarza a ten przerażony że pewnie szyjka puściła.Zbadał mnie i wszystko git.A jak puściła to nic takiego nie czułam.Może poleż sobie dzisiaj odpocznij.Ja ostatnio czuje jak mi główka jeździ po kościach jak się obraca..Niefajne uczucie.
|
|
|
|
#3544 | |
|
Zadomowienie
|
No, juz troche odpoczelam to napisze, jak bylo.
Zglosilam sie do szpitala z samego rana, z rozwarciem 3cm. Podlaczyli mnie do oxy aby je zwiekszyc. Kilka godzin tak sobie lezalam zadowolona, dostalm pompe z morfina i wszystko bylo ok. Niestety rozwarcie postapilo tylko do 5 cm i dalej za nic nie chcialo. Ok. 6 wieczorem powiedziano mi, ze pewnie potrzebna bedzie cesarka, i jako ostatnia szanse probuje jeszcze raz podkrecic oxytocyne. Poniewaz morfina juz nie pomagala zgodzilam sie na to oxy pod warunkiem epiduralu (zzo), na co od poczatku bylam nastawiona. Obiecano epidural. No i teraz dla mnie najgorsza czesc- blagalam o ten epidural 3 godziny. Od poczatku ciazy zapewniano mnie, ze w tym szpitalu dostane znieczulenie, ze wedlug nowych zasad w Holandii kazdy kto prosi o zzo dostaje je, ze bedzie dobrze. Tymczasem tu caly czas slyszalam, ze anestezjolog jest zajety. Rozwarcie zaczelo postepowac, wiec cesarka takze nie wchodzila w gre. Bolalo mnie bardzo- nie mam oczywiscie porownania, moze tak boli porod bez znieczulenia, tu sprawe pogarszal fakt, ze bylam podlaczona do wielu urzadzen i nie moglam juz pojsc pod prysznic, pochodzic itd. Dostalam w koncu to zzo- tak pozno, ze znieczulilo mi jedynie gorna czesc ud. Jeczalam tam strasznie, wiezli mnie przez caly szpital i wystraszylam jakichs innych pacjentow na korytarzu. Podkrecali epidural, ale to juz nic nie pomagalo. Jak tylko dowiezli mnie z powrotem na sale zaczelismy oczywiscie prosic o cc. Polozna wtedy zbadala mnie i stwierdzila, ze jest juz 10 cm, i w tej chwili zorganizowanie cesarki potrwa dluzej niz urodzenie corki. Powiem wam, ze parte bola i tak mniej niz te normalne skurcze. Maz mi potem powiedzial, ze urodzilam na 6-stym skurczu, po jakichs 30-40 minutach. Jedyne co mi pomogli to ostrzykali mnie znieczuleniem miejscowym "naokolo" bo bylo jasne, ze chcac to skonczyc pcham za szybko i ze potrzebne beda potem szwy. Troche otuchy dodawal mi fakt, ze przyszla jakas asystentka do opieki nad dziecmi i zaczela przygotowywac sale na przyjecie malej- przygasila swiatlo, nagrzala lozeczko, przygotowala ubrania itd. Maz mi powtarzal, ze juz szykuja ubranka, wiec zaraz bedzie po wszystkim. Rzeczywiscie bol ustapil natychmiast jak sie urodzila. Co do porodow to na razie stoje na stanowisku "jesli jeszcze raz w zyciu, to wylacznie cc na zyczenie w prywatnej klinice w Polsce". Mialam kilka operacji w zyciu i bol pooperacyjny, choc duzo dluzszy, to jest nic w porownaniu do rodzenia :/ Z opieki po porodzie jestem za to bardzo zadowolona. Siedze sobie w domku i przychodza do mnie lekarze/pielegniarki/polozna. Pani pielegniarka srodowiskowa zajmuje sie dzieckiem i sprzataniem, hehe. Dziecko mam zmeczone tym 15-godzinnym rodzeniem, slabo je i dzisiaj po konsultacjach zostalo dokarmione mm, bardzo sie ciesze ze w koncu zjadla. Urodzila sie moze i grubiutka (3344 gramy) ale niziutka (47 cm). Widac wzrost ma po tacie Ubieram ja w ubranka rozmiar 50. Sama wydobrzalam blyskawicznie, brzuch mam jak w 4-tym miesiacu ciazy, troche niedospana jestem bo w kolko probowalam ja karmic a nie szlo. Moj kot obchodzi Elize duzym lukiem i wyraznie nie podoba mu sie nowa domowniczka ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka wiem coś o bólu bez znieczulenia
ważne, że jednak urodziłaś naturalnie i że z małą wszystko dobrze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh..wywoływanie to zloooo.. Poprzednio mialam..porod 17h na szczescie zakonczony sukcesem ale nie chxe nawet bolu wspominac. Moze jakby zzo bylo to nie bylo by tragedii.
Oby ruszylo naturalnie.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Czbasia my po tych samych doświadczeniach
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka -- zgadzam się co do skurczy i bólu! Po cesarce czulam się fatalnie, ale jak przypomnę sobie te slurcze przed dostaniem zzo, nigdy w życiu! Nie wiedziałam co robić, jak się skręcić żeby bolało odrobinę mniej, atu jeden się kończył, a zaraz kolejny...
Byłaś bardzo dzielna u nas dzisiaj od rana problemy z brzuszkkem
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
Marta co tam z brzuszkiem? Dajesz herbatkę z koperku?
|
|
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#3551 |
|
Zadomowienie
|
To nas pocieszłyście dziewczyny 😱
|
|
|
#3552 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3553 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() maluchna - i jak sobie radzicie z brzuszkiem? Ja nie mogę patrzeć jak Mała się męczy
|
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Marta oooo ja dawałam i pomagało. I jeszcze okłady z takiego woreczka wypełnionego pestkami i podgrzanego. Jaka kruszynka 😘
|
|
|
#3556 |
|
Magda ;)
|
Byłam na ktg i małemu strasznie tętno skacze, położna mnie nastraszyla że pewnie dostanę skierowanie do szpitala ehh 😓. Na razie czekam w kolejce do ginekologa, jeszcze 3 babki przede mną.
Któraś z Was się na tym zna? 20170831_151243.jpg Marta jaka ona malusia 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Blond ja się nie znam. Kurcze, jak skacze mu tętno to mogą chcieć i CC robić. Zależy jak skacze.
|
|
|
#3558 |
|
Zadomowienie
|
No cóż! Nie radzimy. Podpytałam dzisiaj pediatrę o ten brzuszek. Powiedział, żeby dać sobie czas przynajmniej do miesiąca, żeby ten układ pokarmowy zaczął prawidłowo funkcjonować. Także pozostaje nam chyba cierpliwości. Ja też nie mogę patrzeć na te męczarnie. Poza tym Hania to szczęśliwe dziecko.
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
Maluchna ale mały śmieszek 😍
|
|
|
#3560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- A espumisan to nie od 1 miesiąca życia? Jaka Calineczka w tym łożu!
|
|
#3561 |
|
Magda ;)
|
Maluchna mała śmieszka, śliczna 😍
Co do espumisanu to nam położna mówiła, że można dawać od razu i kiedyś było tak napisane na opakowaniu, a teraz zmienili bo musieliby pełno badań robić. Ale pediatrzy też zalecają i jest bezpieczny dla takich maluszków. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
Marta, jaka malutka w tym wielkim łóżku 😍 Super fotka.
Maluchna, ale z Hani śmieszek 😁 Lubi tak na brzuszku leżeć. Blond, a mocno się ruszał na usg? Bo jak tak, to stąd mogą być te skoki tętna. Ale na drugim wykresie widzę spore skurcze. Może niedługo się coś ruszy. A my mamy kolejny alarm. Zaczęło się przed 14. Cały dzień leżałam i było względnie ok. Potem zaczęło się pobolewanie brzucha coraz mocniejsze. Wysłałam męża po obiad, bo trochę głodna byłam. Podczas obiadu kilka skurczy, ale takich znośnych. Potem się zaczął hardcore. Kilka skurczy pod rząd takich że gwiazdy widziałam. Kąpiel w ciepłej wodzie i tam też ze dwa mega skurcze. W międzyczasie K. spakował torbę. Póki co lepiej. Dalej pobolewa, ale już o wiele mniej. Alarm jeszcze nie odwołany. Czekamy na rozwój sytuacji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przed chwilą Hanulka obsrała mnie, narożnik, ławę i podłogę.😃
|
|
#3564 |
|
Magda ;)
|
Aniołek mocno się ruszal właśnie, no nic zobaczę co moja gin powie. Ja żadnych skurczy nie czuje ☹
Mam nadzieję, że u Ciebie to tylko straszaki 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
Blond ile jeszcze osób?
Aniołek ioioioo Chyby się zaczyna ![]() Ja uciekam na lody i kawę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
Rojku tez dziś milczy.
|
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3569 |
|
Zadomowienie
|
Marta, musicie mieć jakieś ogromne łóżko
![]() Maluchna, a po Hani widać, ze jest szczęśliwa, gdzie tam bóle brzuszka ![]() Aniołek, kciuki i dawaj znac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3570 |
|
Wtajemniczenie
|
Blond jeśli dużo się ruszał to normalne że tętno skakało.Nie wiem czemu położna straszy.
Aniołek może fałszywy alarm znowu.Kciuki żebyś jeszcze wytrzymała. Ja po wizycie.Jestem zła.Po raz pierwszy nie mogłam się dogadać z lekarzem.Chyba zły dzień ma.Szyjke zbadał mi tylko na fotelu więc nie wiem ile ma.Powiedział że skrócona ale trzyma.Czyli nie wiem nic.Zrobił usg i powiedzial ze mała waży. 2,5 że waga idealna na ten tydzień.Na wydruku z usg mam napisane ze 2,8.Wiec te 2,5 może powiedzial z granicą błędu.Nie wiem.Zmartwiłam się bardzo.Bo w szpitalu niby ważyła 2,1.Czyli wychodziłoby że przytyła niewiele albo źle zważyli wtedy.No i ogólnie ta waga troche mała mi się wydaje..Ile Wasze dzieciaczki ważyły w niepełnym 37t?Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać czy mogę wstawać.Wizyte mam za dwa tyg.Zapytałam czy dotrwam to powiedział że tego nie wie nikt.Ale że dotrwaliśmy szczęśliwie.Dziwnie się czuje..Liczyłam że waży już w okolicach 3kg i jakbym urodziła wczesniej to bedzie takim dzieckiem w sam raz.A tak to wiem że w tej sytuacji będę bała się wstać żeby nie urodzić za szybko i żeby jeszcze urosła.Wiem dziwna jestem.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

Ubieram ja w ubranka rozmiar 50. Sama wydobrzalam blyskawicznie, brzuch mam jak w 4-tym miesiacu ciazy, troche niedospana jestem bo w kolko probowalam ja karmic a nie szlo. Moj kot obchodzi Elize duzym lukiem i wyraznie nie podoba mu sie nowa domowniczka 

i odklej biednemu dziecku tego pirata

17 dni do porodu. Może to śmieszne, może powinnam się cieszyć, że nie mam balona, no ale jakiś niepokój mi się załączył. ,
jak będę u mamy to się zważę i dam znać, ja w domj wagi nie posiadam. Na oko na nogach widać że dużo miałam wody i mi zeszła, byłam przekonana że tak przytyłam. Mąż mówi że chudne z dnia na dzień
zobaczymy jak się zważę.