Nasze codzienne jadłospisy, część V - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-25, 18:51   #1741
piegowata piratka
Raczkowanie

GG do piegowata piratka
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V

A czy może być posmarowana powidłami?
piegowata piratka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 19:00   #1742
gaia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez piegowata piratka Pokaż wiadomość
A czy może być posmarowana powidłami?

"mówił dziad do obrazu...."

nieee

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60
gaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 19:04   #1743
MartaS1992
Raczkowanie

Kupując oliwe z oliwe zwróciłam też uwagę na olej z pestek winogron...Wybrałam oliwe... chyba bardziej oklepana Następnym razem sobie zapisze BTW oleju z winogron i dopiero będzie dylemacik... ( Nie wspominając o jakichś olejach lnianych, ryżowych i jeszcze niewiadomo jakich...)
MartaS1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 19:09   #1744
piegowata piratka
Raczkowanie

GG do piegowata piratka

No wiem wiem :P
Ale ja tak luuubię
Dobra już nie męczę, bo mi coś jeszcze zrobicie przez tą moją upierdliwość
piegowata piratka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 19:24   #1745
abelarda
Raczkowanie

pisze tu bo tu największy ruch
powiedzcie co zrobić jak jestem ciągle głodna! jem, normalnie co 2-3 godziny, ale cały czas mnie ssie. Jest i białko, i dużo warzyw żeby się zapchać. Ciągle piję wodę, żeby się dopchać, herbatki i nic. Jestem mega głodna. Zjadłam 1300kcal i nie mogę wysiedzieć tak mi w brzuchu burczy :|
już mi się nawet nie chce jeść tylko to ssanie...
poradzcie co można w takiej sytuacji zjeść, żeby nie czuć tego okropnego ssania
abelarda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 19:41   #1746
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
Dzisiejsze U (z serii: rozkręcam w końcu metabolizm ;> )

Śn: Sok z całej cytryny z wodą + ogórek kiszony + Sporo musli egzotycznego z jogurtem naturalnym około 200g (lepszy byłby serek, ale mialam straszną ochotę^^) + banan + rzodkiewka + Inka z dużą ilością mleka 3,5%

2Śn: Jabłko 'pieczone' z miodem i rodzynkami + rzodkiewki

Ob: pomidor, Omlet z 2białek i żółtka z mąką razową, odrobiną jog. nat + pomidor + kapusta pekińska + ogórek kiszony + ze 100g tuńczyka wsw + łyżeczka wiórków kokosowych polane 150g jog. nat i przyprawione ziołami prowansalskimi

Podw: Łyżka stołowa orzechów włoskich (sama łupałam -chyba dlatego tak mało ;D) + 120g homo nat. + łyżeczka miodu + otrębów trochę

Kol: Tutaj zmieszam resztkę homo nat (30g?) z resztką jogurtu naturalnego (20g?:P) do tego około 90g twarogu półtłustego, marchewka i duużo surówki z oliwek, pomidorów, ogórków, kukurydzy, kapusty pekińskiej z nasionami słonecznika

Proooszę o ocenę

*pomarańczowym napisałam uzupełnienie (wcześniej zapomniałam o paru szczegółach no i doszła kolacja)
I jeszcze raz proszę o ocenę ^^
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 19:44   #1747
schism_
Zadomowienie

Utrzymanie w słodkościowym [jak zwykle ]tonie

I. 2 kromki razowca Fitness Style z plastrami grillowanego indyka,serem żółtym,2 kiszone ogórki,15g prażonych nerkowców,zupka pomidorowa Moc Warzyw-320

II. Romero lód,baton Dove,obwarzanek z sezamem (taki mały:P),Inka ze śmietanką-440

III. Dość duża panga pieczona w folii, duszone:marchewka,brokuły i kalafior,3 małe kartofle,mizeria z ogórka i jogurtu naturalnego- 300

IV
.200g chudego serka homo z 30g BF, 20g Granoli orzechowej, kakao,łyżeczką Nutelli, 1/2 musu bananowego Gerber, niewielki kawałek sernika Pascha -ok.530

V. (będzie)chudy twaróg z jogurtem,szczypiorkiem,po midorem,kilka Nachosów, kromka razowca z Pastellą łososiową- powiedzmy 240

all w przeciągu 13-22 ;>
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 19:47   #1748
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

To jest prawdziwe niezdrowe P:

Śn. owsianka(garść owsianych, garść żytnich, 0,5szklanki mleka sojowego) homo owoce leśne, garść musli z jaśkami, garść BF, łyżka otrębów owsianych, 50g truskawek, 4 czereśnie

2Śn. pół 0,5l opakowania lodów o smaku orzecha włoskiego(125g ale kaloryczne ), jabłko zielone, wafel ryżowy posmarowany linessą wiśniową i łyżką twarogu

3Śn. 2 gałki lodów:bezowe z truskawką, toffie

4Śn.: 2 gałki lodów: kokosowe i jogurt z wiśnią

Ob. cała miseczka zupy z 20g makaronu
pół dużego filetu(fileta?) z pangi, 90g tofu, 80g makaronu pełne ziarno, 100g warzyw na patelnie gryz suszonego pomidora(o fuuu a tak lubie pomidory ale to było obrzydliwe)

P: pół 0,5l opakowania lodów o smaku caffe late (125g kaloryczne te lody) milky way minute z cynamonem

K: kromka razowca, łyżeczka masła orzechowego, 3 wafle ryżowe: 2 posmarowane linessą wiśniową, 1 z pasztetem sojowym i ogórkiem kiszonym, serek wiejski, 30g jaśków, 2łyżki BF, jabłko, 20g orzeszków w miodzie, 20(dla ciebie hipnotic)g orzeszków w wasabi, 100ml mleka sojowego waniliowego

razem: 3500
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 19:47   #1749
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość

I. 2 kromki razowca Fitness Style z plastrami grillowanego indyka,serem żółtym,2 kiszone ogórki,15g prażonych nerkowców,zupka pomidorowa Moc Warzyw-320

II. Romero lód,baton Dove,obwarzanek z sezamem (taki mały:P),Inka ze śmietanką-440

III. Dość duża panga pieczona w folii, duszone:marchewka,brokuły i kalafior,3 małe kartofle,mizeria z ogórka i jogurtu naturalnego- 300

IV
.200g chudego serka homo z 30g BF, 20g Granoli orzechowej, kakao,łyżeczką Nutelli, 1/2 musu bananowego Gerber, niewielki kawałek sernika Pascha -ok.530

V. (będzie)chudy twaróg z jogurtem,szczypiorkiem,po midorem,kilka Nachosów, kromka razowca z Pastellą łososiową- powiedzmy 240

all w przeciągu 13-22 ;>
fajnie, bo na luzie

KRYTIA BRAAAAAAWOOOOOOOO!
Podoba mi się twoje P!

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 19:51   #1750
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Dzisiejsze Utrzymanie .

I: kromka razowca z wiejskim 6% i szczypiorkiem,
2 rzodkiewki,
kawałek ogórka,
5 wiśni,
jabłko.

II
: ok. chochelki (nie wiem jak się pisze ^^) rosołu z makaronem,
"posypany" pietruszką,
trochę marchewki z niego.

III: kotlet bity,
ziemniaczane puree z koperkiem,
surówka; młoda kapusta, marchewka, cebula, pieprz, sól, cukier-w oleju.
5 łyżeczek sosu; majonez, jog. nat. 0%, ogórek, czosnek, oregano.

IV: Śnieżka Nordis śmietankowa,
dosyć duże kawałki: drożdżówki z kruszonką i murzynka w polewie czekoladowej z posypką czekoladową.

V
: 3 łychy; twarożek śmietankowy 4%, śmietana 12%, szczypiorek, szczypta soli,
i (nie mogłam się powstrzymać) po kawałku drożdżówki i murzynka,
zielona herbata bez cukru.

Proszę o ocenkę, jeśli można .

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 20:01   #1751
juliaaa161190
Raczkowanie

Moje dzisiejsze, fatalne zresztą R:

śniadanie (9:00): 100g chudego twarogu, owsianka (szklanka mleka 1,5% + 2 łyżki płatków owsianych + łyżka otrąb owsianych + 3 łyżki otrąb pszennych), jabłko
II śniadanie: brak ;/
obiad (13:00): ok. 100g gotowanej piersi z kurczaka, prawie pół kalafiora, ok. 30g ryżu brązowego (przed ugotowaniem było 50g, ale ok. połowę zostawiłam ;/) ... po jakiejś godzinie jabłko
podwieczorek (16:00): 150g homo naturalnego z łyżeczką cynamonu, kalarepa, pomidor, garść orzeszków ziemnych prażonych bez soli i oleju
kolacja (19:00): 150g wiejski lekki, pomidor, marchewka, 3 rzodkiewki

Chyba nie najlepszy ten mój dzisiejszy jadłospis - miało być inaczej, ale nie miałam ochoty na jedzenie ... na nic nie miałam ochoty ;/ chociaż w sumie myślę, że chciałam podświadomie zjeść mniej (bo wczoraj grill, biały chleb itp.) ... myślałam, że mi wyrzuty sumienia nie grożą ... a jednak ;/

Będę wdzięczna za ocenkę.

Pozdrawiam.

^Nothing suprises me any more.
juliaaa161190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 20:36   #1752
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez deMitia Pokaż wiadomość
Moje U spondorowane dzisiaj przez literkę S- jak słodycze, które cały dzień za mną łaziły- aż je zawiozłam rowerem do lasu, wypuściłam i zostawiałam... nie dogoniły
1 owsianko-otrębianka na mleku z łychą homo, ziarnem słonecznika, marcheweczka, budyń- około 150 ml
2 wielka grahamka- jedna połowka z sałatą i szyneczka drobiową, druga z białym twarogiem, garść rzodkiewki, pomidor
3 ok. 60 gr ryżu brązowego, schaboszczak bez panierki- około 70 gr, tarta marchewka, sałata zielona, rzodkiewka przeyprawione pieprzem i serkiem homo naturalnym
4 serek straciatella 130 gr, 40 gr homo naturalnego, marchewka
5 krajzerka razowa z salatą i wędliną drobiową, serek wiejski light- pół na pół z babcią , pomidor, garśc rzodkiewek

To jest moje U, prawie optymalne- tzn. okolo 1700 kalorii (dziś troszkę wiecej nawet), od jutra dodaje 100-200 kalorii (hmmmm.... już myślę, jak je dobrze spozytkować i aż mi ślinka cieknie na samą myśl). W ogole to myślę, że jak dobiję do tych 1900 to nie powinnam tyć, więc zostanie mi trochę luzu na dorzucenie do jadłospisu owoców- w końcu lato idzie- i truskawki
A ile ważysz deMitio?
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 20:46   #1753
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez abelarda Pokaż wiadomość
pisze tu bo tu największy ruch
powiedzcie co zrobić jak jestem ciągle głodna! jem, normalnie co 2-3 godziny, ale cały czas mnie ssie. Jest i białko, i dużo warzyw żeby się zapchać. Ciągle piję wodę, żeby się dopchać, herbatki i nic. Jestem mega głodna. Zjadłam 1300kcal i nie mogę wysiedzieć tak mi w brzuchu burczy :|
już mi się nawet nie chce jeść tylko to ssanie...
poradzcie co można w takiej sytuacji zjeść, żeby nie czuć tego okropnego ssania
są wątki o tym wpisz w wyszukiwarce CIĄGLE GŁODNA (a nie idź na łatwiznę ) bo tyyyyyyyyle było pisane na ten temat.

Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość

IV

all w przeciągu 13-22 ;>
fajnie ^^ acz czy Twoje zapotrzebowanie nie jest wyższe?

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość

Śn. owsianka(garść owsianych, garść żytnich, 0,5szklanki mleka sojowego) homo owoce leśne, garść musli z jaśkami, garść BF, łyżka otrębów owsianych, 50g truskawek, 4 czereśnie ok, mleczka mało

2Śn. pół 0,5l opakowania lodów o smaku orzecha włoskiego(125g ale kaloryczne ), jabłko zielone, wafel ryżowy posmarowany linessą wiśniową i łyżką twarogu ok, a ten twaróg to chyba tylko po to, żeby białko było?

3Śn. 2 gałki lodów:bezowe z truskawką, toffie super

4Śn.: 2 gałki lodów: kokosowe i jogurt z wiśnią super

Ob. cała miseczka zupy z 20g makaronu brawo
pół dużego filetu filetu jest dobrze (fileta?) z pangi, 90g tofu, 80g makaronu pełne ziarno, 100g warzyw na patelnie gryz suszonego pomidora(o fuuu a tak lubie pomidory ale to było obrzydliwe) ok

P: pół 0,5l opakowania lodów o smaku caffe late (125g kaloryczne te lody) milky way minute z cynamonem super

K: kromka razowca, łyżeczka masła orzechowego, 3 wafle ryżowe szkoda, że wafle. tu wygląda tak, jakbyś miała ochotę coś zjeść, ale wybrała mało kaloryczną opcję : 2 posmarowane linessą wiśniową, 1 z pasztetem sojowym i ogórkiem kiszonym, serek wiejski, 30g jaśków, 2łyżki BF, jabłko, 20g orzeszków w miodzie, 20(dla ciebie hipnotic)g orzeszków w wasabi, 100ml mleka sojowego waniliowego <- a to żeby się zapchać ?

ślicznie pod względem kcal i wcale nie niezdrowo, właśnie super, bo NORMALNIE jak normalna nastolatka.

tylko te drobniutkie uwagi dot. kolacji, ale pewnie się trochę przestraszyłaś kcal i stąd te wafle? chyba, że miałaś ochotę

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 21:04   #1754
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
są wątki o tym wpisz w wyszukiwarce CIĄGLE GŁODNA (a nie idź na łatwiznę ) bo tyyyyyyyyle było pisane na ten temat.

fajnie ^^ acz czy Twoje zapotrzebowanie nie jest wyższe?

ślicznie pod względem kcal i wcale nie niezdrowo, właśnie super, bo NORMALNIE jak normalna nastolatka.

tylko te drobniutkie uwagi dot. kolacji, ale pewnie się trochę przestraszyłaś kcal i stąd te wafle? chyba, że miałaś ochotę
Wafle to zakochałam się w nich chociaż masz racje troche przestraszyłam się kalorii bo chciałam jeszcze 2 jabłka
a co do mleczka sojowego to to według mnie nawiększe przełamanie dtychczas bo wiesz ja tylko woda,herbata,woda,herbata .
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 21:12   #1755
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Wafle to zakochałam się w nich chociaż masz racje troche przestraszyłam się kalorii bo chciałam jeszcze 2 jabłka
a co do mleczka sojowego to to według mnie nawiększe przełamanie dtychczas bo wiesz ja tylko woda,herbata,woda,herbata .
aha, to super

mogłaś śmiało zjeść jabłka, ale trudno, nadrobisz. tak się cieszę, że zjadłaś jak normalna dziewczyna, Krytiuś tylko te wyrzuty wyślijmy (moje też) w jakiejś czarnej skrzynce na alaskę i będzie git

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 21:57   #1756
schism_
Zadomowienie

Iza- Me zapotrzebowanie wg wszystkich obliczeń/kalkulatorów wynosi 1600-1800 (w zależności ile jestem aktywna),a żem masakrycznie leniwa _^_ Swoją drogą wolałabym zwiększać ilość kcal na stałe do 2000 i to głównie słodkości et.c bez obaw o nagłe odkładanie tłuszczu tam gdzie nie trza (na 'pracę'nad przyrostem masy mięśniowej nie mam motywacji :P)i to bez dodatkowego ruchu. Jak moja matka np. wg tych pierdołek tyle co ona je (niezdrowo/duzo/nieregularnie)rocznie powinna utyć o 15 kg, a od wielu wielu lat jej waga wynosi 53 kg przy 167cm .
Cóż gdy przejdę tę swą operację ,pozbędę się wiecznego stresu/braku apetytu to wcielę mój 'diabelski plan w życie' ;]]
hyh trochę OT się zrobił
.
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 05:54   #1757
Carmel Choco
Rozeznanie

dziejsze planowane U

1. 250 ml maślanki Luksusowej zmielone z bananem + garść Cinni Minnis
jabłko

2. paczka Lu Petitkow Go ze zbożami

3. 4 kotlety sojowe gotowane + gotowana mieszanka warzywna

4. grahamka z serkiem wiejskim i plastrem szynki drobiowej
Carmel Choco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 06:52   #1758
deMitia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość
A ile ważysz deMitio?
ostatnio ważyłam 46 kg, przy wzroście 163, ale od półtorej tygodnia jestem pokłócona z wagą ;-)
Cytat:
Napisane przez Carmel Choco Pokaż wiadomość
dziejsze planowane U

jabłko

Szkoda, że Ty się naszymi radami w ogole nie sugerujesz... ja się poddaję, nie mam cierpliwości
Stary 2008-05-26, 07:29   #1759
noname12345TPa
Gość

De mita właśnie zgłosiłam to moderatorom. No cóż, jak ktoś lubi jeść nie wiele, a potem okropnie wyglądać to jego sprawa.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-26, 11:44   #1760
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Schism_ a podczas swojego wychodzenia nie utyłaś? Bo wiem, że kiedyś to bardzo mało jadłaś i potem chyba zwiększyłaś ? I z jakiego kalkulatora korzystasz ? Trzymam kciuki za twoje zwiększanie, bez tycia
Wiecie dziewczyny, jeśli chodzi o Carmel to nie naskakujmy już tak bardzo, bo widać, że troche się stara. Zwiększyła jedzenie, a przecież ciężko odrazu wykonać skok z 1000 na 2000 kcal. Narazie troche zwiększyła, więc możemy wrzucić na luz Tylko, zeby było coraz więcej, Carmel, ok ?

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 12:12   #1761
noname12345TPa
Gość

Wybacz Hypnotic, ale ja dalej będę uważała swoje. Może jej dwa, góra trzy jadłospisy były ok, ale teraz znowu tnie. Jak ja nie nawidzę anorektycznych jadłospisów:mad :
Stary 2008-05-26, 12:13   #1762
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:

Śn. owsianka(garść owsianych, garść żytnich, 0,5szklanki mleka sojowego) homo owoce leśne, garść musli z jaśkami, garść BF, łyżka otrębów owsianych, 50g truskawek, 4 czereśnie

2Śn. pół 0,5l opakowania lodów o smaku orzecha włoskiego(125g ale kaloryczne ), jabłko zielone, wafel ryżowy posmarowany linessą wiśniową i łyżką twarogu

3Śn. 2 gałki lodów:bezowe z truskawką, toffie

4Śn.: 2 gałki lodów: kokosowe i jogurt z wiśnią

Ob. cała miseczka zupy z 20g makaronu
pół dużego filetu(fileta?) z pangi, 90g tofu, 80g makaronu pełne ziarno, 100g warzyw na patelnie gryz suszonego pomidora(o fuuu a tak lubie pomidory ale to było obrzydliwe)

P: pół 0,5l opakowania lodów o smaku caffe late (125g kaloryczne te lody) milky way minute z cynamonem

K: kromka razowca, łyżeczka masła orzechowego, 3 wafle ryżowe: 2 posmarowane linessą wiśniową, 1 z pasztetem sojowym i ogórkiem kiszonym, serek wiejski, 30g jaśków, 2łyżki BF, jabłko, 20g orzeszków w miodzie, 20(dla ciebie hipnotic)g orzeszków w wasabi, 100ml mleka sojowego waniliowego

wiesz, jestem z Ciebie dumna
I normalnie zazdroszcze tych lodów wszystkich
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 12:54   #1763
dygotka8
Zakorzenienie

moje U-ciekawe ile to kcal bo liczyłam i ja potrzebuję 1200-1500kcal
śniadanie około 8.30 3 kanapki z chlebkiem razowym ze słonecznikiem,2 posmarowane serkiem freskiem i 1 masełkiem,2 z resztką chudej szynki,1 z masłem.wszystkie z pomidorem
kawa z mlekiem 2% i przyprawa do kaw i deserów(pychotny smak cynamonu)kawałek arbuza(to co zostało z wczoraj) i garść pestek dyni i słonecznika
ćwiczenia-około 40 min

II śniadanie około 11.30
ze 100 g twarogu 4% z 1/3 pomidora i pół ogórka,trochę oliwy(nie miałam chleba więc bez węglowodanów)
około 150 ml lodów czekoladowych

Obiad(dopiero będzie około 15) zupa pomidorowa nie zabielana na udku kurczęcym z makaronem lub nie wiem co zjem....

podwieczorek:brak pomysłu,ale prawdopodobnie może to być surówka z kapusty pekińskiej,pomidora,ogórk a z kromką chleba

kolacja;reszta twarogu około 50 g z warzywami

staram się,żeby było ok,ale muszę jeszcze pokombinować,żeby to było te 1300 do 1500 kcal a nie więcej bo wcześniej raczej nie jadałam tyle kcal.
będę wdzięczna za ocenę

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 14:05   #1764
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

moja dzisiejsza R. (mam nadzieje, że nie zostanie aż tak bardzo potępiona)

śniadanie:
miechów waniliowy + łyżka owsianych, jabłko, 30g sera chudego, herbata zielona.

II śniadanie:
jogurt truskawkowy 0% cukru i tłuszczu, marchewka, łyżka twarogu mielonego.

obiad:
150g pangi + warzywa na patelnie na teflonie, 150g twarożku domowego.

podwieczorek:
100g sera chudego + kapusta czerwona ze słoika.

kolacja:
tuńczyk wsw.
Stary 2008-05-26, 14:18   #1765
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
moja dzisiejsza R. (mam nadzieje, że nie zostanie aż tak bardzo potępiona)

śniadanie:
miechów waniliowy + łyżka owsianych, jabłko, 30g sera chudego, herbata zielona.

II śniadanie:
jogurt truskawkowy 0% cukru i tłuszczu, marchewka, łyżka twarogu mielonego.

obiad:
150g pangi + warzywa na patelnie na teflonie, 150g twarożku domowego.

podwieczorek:
100g sera chudego + kapusta czerwona ze słoika.

kolacja:
tuńczyk wsw.

wydaje mi się,że jest za mało węglowodanów( i ogólnie jak dla mnie mało wszystkiego),ale zobaczymy co dziewczyny Ci powiedzą

Stary 2008-05-26, 14:30   #1766
Annie1441
Wtajemniczenie

Moje U:
Śn. Duża miska cornflakesów na mleku 2% (od zupy), mała kwadratowa kromka razowca z serkiem homo waniliowym, skórki od jabłek (moja mama jak robi szarlotkę czy coś to mi zostawia skórki, bo mi szkoda, dużo witamin i pyszne :P )

2śn. Grahamka z margaryną (nikt nie kupuje masła u mnie), sałatą, wędliną drobiową, pomidorem i szczypiorkiem

Ob. 3 gołąbki średnie (mielone pół na pół z kaszą), w sosie pomidorowym (koncentrat+ kostka rosołowa), 3/4 szklanki makaronu razowego na pół łyżeczki margaryny, trochę skórek :P

Pod. Coś na słodko, pewnie kawałek szarlotki i 250ml lodów waniliowo truskawkowych

Kol. Pewnie jakaś sałatka: kapusta pekińska, garstka orzechów, pomidor, cebula, makrela/ twaróg lub podobna + kromka razowca, albo trochę makaronu
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 14:35   #1767
Carmel Choco
Rozeznanie

noname12345TPa nie mów o czymś o czym nie masz bladego pojęcia, będę wdzięczna. To nie są anorektyczne jadłospisy, gdyż jem tak od wielu wielu lat i mam się świetnie. staram się jeść więcej, ale nie potrafie od razu jeść zgodnie ze swoim zapotrzebowaniem. i o okropnym wyglądzie to byłoby miło, jeśli nie bedziesz się wypowiadać, bo jak już wspomnialam niewiele jem przez cale zycie a kompleksów nie ma . może Ty potrafiłabyś zmienić nawyki żywieniowe ktore praktykowalas przez XX lat i z dnia na dzien jesc 2x tyle, ale ja tak nie potrafie. dochodze do tego stopniowo i tlumacze sobie, ze to dla zdrowia. dlatego bądź tak miła i nie rób kąśliwych uwag. koniec tematu.

a na 2 śniadanko oprocz ciasteczek była duża buła z szynką, sałatą i papryką a po obiedzie wielkie jabłucho i kawa z mlekiem 0,5%

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2017-07-17 o 12:20 Powód: Dane osobowe.
Carmel Choco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 14:52   #1768
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
dziejsze planowane U

jabłko

ja cię krytykować nie będę,ale to co tu napisałaś ja bym zjadła do południa ale ja mam widocznie większe zapotrzebowanie .jedynie obiadem bym się najadła

Stary 2008-05-26, 15:08   #1769
Niuniutek
Raczkowanie

Cytat:
WeronikaWargulak nie mów o czymś o czym nie masz bladego pojęcia, będę wdzięczna. To nie są anorektyczne jadłospisy, gdyż jem tak od wielu wielu lat i mam się świetnie. staram się jeść więcej, ale nie potrafie od razu jeść zgodnie ze swoim zapotrzebowaniem. i o okropnym wyglądzie to byłoby miło, jeśli nie bedziesz się wypowiadać, bo jak już wspomnialam niewiele jem przez cale zycie a kompleksów nie ma . może Ty potrafiłabyś zmienić nawyki żywieniowe ktore praktykowalas przez XX lat i z dnia na dzien jesc 2x tyle, ale ja tak nie potrafie. dochodze do tego stopniowo i tlumacze sobie, ze to dla zdrowia. dlatego bądź tak miła i nie rób kąśliwych uwag. koniec tematu.

a na 2 śniadanko oprocz ciasteczek była duża buła z szynką, sałatą i papryką a po obiedzie wielkie jabłucho i kawa z mlekiem 0,5%
Tylko po co je tu wstawiasz, skoro tyle razy proszono Cie, zebys tego nie robila...? Nawet jezeli Tobie to wystarcza - ok, ale dla wiekszosci jest to niemalze glodowka i zbyt malo nawet na R, a co tu mowic o U. Wiele osob wzoruje sie na jadlospisach z tego watku i dobrego przykladu nie dajesz...
Stary 2008-05-26, 15:09   #1770
aluchelek
Raczkowanie

o! cześć dygotka

moje menu R na dziś:

śniadanie: 3 kromki Wasa żytniego: wszystkie z sałatą, pomidorem, ogórkiem; jedna z serem pleśniowym, pozostałe z białym twarożkiem, zielona herbata

2 śniadanie: 100 g truskawek

3 śniadanie: jogurt jogobella gruszkowy

obiad: ryż (pół woreczka) z warzywami z patelni

kolacja: wasa, warzywa, serek biały

w czasie dnia piję primaverę i herbaty owocowe: ile wlezie.

Kurczę, teraz jak to napisałam, to wydaje mi się, że to strasznie mało. Pracuję od 9-17 i nie mam żadnej możliwości ani zrobienia sobie czegoś na miejscu, ani kupienia czegokolwiek.

Proszę o komentarze i sugestie. Dwie może istotne kwestie: mam wysokie ciśnienie i nie lubię nic co słodkie

aluchelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości