Mamusie marcowe 2018 cz. 2 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-31, 18:07   #2941
Lunak
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2

Dziewczyny, czy Wy też jadłybyście wszystko co tylko widzicie co 2 godziny? W ciągu ostatniego tygodnia robię się głodna dosłownie w kilka chwil. Aż na wyjścia z domu zaopatruję się w jakieś przekąski
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 18:12   #2942
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Puk, Puk... Można się dołączyć?
Hej napisz cos o sobie, na kiedy masz termin?

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 18:13   #2943
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, czy Wy też jadłybyście wszystko co tylko widzicie co 2 godziny? W ciągu ostatniego tygodnia robię się głodna dosłownie w kilka chwil. Aż na wyjścia z domu zaopatruję się w jakieś przekąski
Glodna owszem ale z tym jedzeniem wszystkiego to nie, malo jest rzeczy na ktore mam ochote, a jeszcze mniej takich po ktorych nie pawiam
Napisz cos o sobie, jaki tp np
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 18:22   #2944
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Hej napisz cos o sobie, na kiedy masz termin?
11 tc. Termin na 20 marca. W przyszłym tygodniu pierwsze USG genetyczne. Trochę jestem wszystkim przerażona, bo pierwsza ciąża. Ale na czas siedzenia w domu postanowiłam poszukać choć trochę towarzystwa tutaj
Stary 2017-08-31, 18:24   #2945
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Fajnie że jeszcze ktoś dołącza, zaraz Cię dopiszę

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 18:38   #2946
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Hej Fajnie że jeszcze ktoś dołącza, zaraz Cię dopiszę
Całkowity żółtodziób w temacie

Napiszcie coś w wątku tak z grubsza, bo ilość stron już mnie pokonała. Piszecie ogólnie o wszystkim co Was zastanawia? Czy jakieś tematy są "nietykane"
Stary 2017-08-31, 18:45   #2947
lelowa
Zakorzenienie

O wszystkim
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 18:49   #2948
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Przyszła aktualizacja tego moczu :/ Mam podwyższone erytrocyty i bakterie, ech

Stary 2017-08-31, 19:01   #2949
alleyezonme
Zakorzenienie

Hej, byłam dzisiaj u lekarza chociaż wizytę miałam umówiona na wtorek - u nas wszystko ok, ale fasolka się tak wiercila że nie dała się pomierzyc - ciągle fikolki i zasłanianie twarzy rączkami. Muszę przyjść we wtorek jeszcze raz i to będą moje prenatalne wraz z pobraniem krwi do pappa

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png 1111.png (708,8 KB, 30 załadowań)

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

Edytowane przez alleyezonme
Czas edycji: 2017-08-31 o 19:21
alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 19:06   #2950
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Ja co 3 h byle bez mięsa
Powinnam się cieszyć, że mam taki apetyt, ale już widzę, że powoli spodnie robią się ciasne nie tylko w brzuchu Muszę więcej ruchu wprowadzić, bo wiem, że jeść mniej nie dam rady. Na szczęście jem w sumie normalne, zdrowe jedzenie. Ale jak mnie złapie głód to jeńców nie biorę
_Dolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 19:09   #2951
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Hej napisz coś o sobie
Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Hej, byłam dzisiaj u lekarza chociaż wizytę miałam umówiona na wtorek - u nas wszystko ok, ale fasolka się tak wiercila że nie dała się pomierzyc - ciągle fikolki i zasłanianie twarzy rączkami. Muszę przyjść we wtorek jeszcze raz i to będą moje prenatalne wraz z pobraniem krwi do pappa

Poszłaś wcześniej bo się zwolnił termin, czy źle się czulas?
Super że wszystko ok

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Oj idziesz do gina z tymi wynikami?

Kurcze, czy ja w tej ciąży przestanę ciągle wymiotować ??
Mam już dość
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 19:09   #2952
alleyezonme
Zakorzenienie

Poszłam bo byłam chora, źle się czułam i miałam obawy. Uspokoiłam się przynajmniej na trochę

Stary 2017-08-31, 19:12   #2953
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Oj idziesz do gina z tymi wynikami?
Tak, jutro idę. Ogólnie strasznie świruję pawiana bez wizyt i ruchów, myślę o poronieniu zatrzymanym i dopytuję Męża czy nasze dzieciątko jeszcze żyje .
Czy wam ginek kazał badać się na kiłę ? Tzn wskaźnik WR. Bo mój to zaznaczył do zbadania a zauważyłam właśnie, że w Luxmedzie mi tego nie dali

e: dobra, nieważne, zauważyłam że badali mi to w klinice w styczniu

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2017-08-31 o 19:19
Stary 2017-08-31, 19:13   #2954
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
11 tc. Termin na 20 marca. W przyszłym tygodniu pierwsze USG genetyczne. Trochę jestem wszystkim przerażona, bo pierwsza ciąża. Ale na czas siedzenia w domu postanowiłam poszukać choć trochę towarzystwa tutaj
witaj

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 19:15   #2955
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Ja co 3 h byle bez mięsa
Powinnam się cieszyć, że mam taki apetyt, ale już widzę, że powoli spodnie robią się ciasne nie tylko w brzuchu Muszę więcej ruchu wprowadzić, bo wiem, że jeść mniej nie dam rady. Na szczęście jem w sumie normalne, zdrowe jedzenie. Ale jak mnie złapie głód to jeńców nie biorę
Ja średnio co 2 a mięsko mniam mniam. Na początku na nic słodkiego patrzeć nie mogłam i sam zapach mnie odstręczał (teraz się zmienia, ale zapach mięty dalej beee...). A ja właśnie nic na wadze nie ruszyłam. Tylko zauważyłam, że jak robię się głodna to w pierwszym odczuciu gorzej się czuję. A po jedzeniu to tylko patrzę gdzie się spać położyć

alleyezonme chora w sensie przeziębiona? Mnie męczy ostatnio kaszel i mam wątpliwości czy iść do internisty czy jednak w domu przeczekać żeby czegoś więcej nie przynieść. A Mój do lekarza już wysyła.

Edytowane przez Lunak
Czas edycji: 2017-08-31 o 19:18
Stary 2017-08-31, 19:17   #2956
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Tak, jutro idę. Ogólnie strasznie świruję pawiana bez wizyt i ruchów, myślę o poronieniu zatrzymanym i dopytuję Męża czy nasze dzieciątko jeszcze żyje .
Czy wam ginek kazał badać się na kiłę ? Tzn wskaźnik WR. Bo mój to zaznaczył do zbadania a zauważyłam właśnie, że w Luxmedzie mi tego nie dali
Nie świruj, musi być dobrze!! EJ...!!!
O której wizyta?

Tak, miałam badanie na kiłę też.

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Ilsa a tak serio, to może kupcie detektor tętna i będziesz mogła sama sprawdzać?
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 19:19   #2957
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Ja czekam aż skończą budować basen mi pod blokiem praktycznie, przy szkole podstawowej mam nadzieje ze do marca sie wyrobią bo inne mam daaaaleko i musialabym pol miasta zjechac
Ale będziesz miala super ja mam blisko baseny ale nadal nie kumam dlaczego w nowobudowanych szkolach nie robi sie z automatu basenów. U mnie na osiedlu zrobili wielka modernizacje szkoly i przedszkola i nie zbudowali basenu. Na osiedlu u rodzicow tez huczne otwarcie nowiutkiej szkoly od września i tez nie ma basenu. Czemu?
Cytat:
Witaj
Cytat:
Napisane przez dustinthewind Pokaż wiadomość
Zrobiliśmy z Mężem na obiad naleśniki faszerowane szynką, serem i pieczarkami! Zaraz bedziemy zajadac taka jestem glodna !!

A na dworze taki skwar...czekam juz na jutrzejsze ochłodzenie
Ja zrobilam gulasz, wyszedl smaczny ale zjadlam malenko, wystarczy ze zjem o widelec za duzo i robi mi sie niedobrze. I oczywiscie ze nalozylam dwa kawałeczki miesa a więcej sosu i kaszy
Cytat:
O nie. Jak zjem to mnie dlugo trzyma ale za to jak robie sie glodna to zaczyna mnie mdlic i robi mi sie slabo, od razu zawroty głowy
Cytat:
To podobnie jak ja. Tzn wg om mam 11+2 ale wg usg to dzisiaj jest 12+0. W poniedziałek mamy potwierdzać na prenatalnych bo data porodu z 21.03 (wg om) przesunela sie ostatnio na 15.03 i lekarka teraz sie upewni co do daty bo na karcie ciazy wpisala 21.03
Cytat:
Ja juz tez mam wyniki moczu i bakterie mam nieliczne a wszystko inne prawidłowe. Ostatnio mialam liczne bakterie ale nic z tym nie robilam wiec zrzucam wine na zle pobrana probke poprzednio, moze cos sie zanieczyscilo

Troche sie zestresowalam bo robie w poniedziałek prenatalne a co jak dzidzia sie nie da zmierzyc a ja we wtorek wyjezdzam na prawie dwa tygodnie? I po powrocie bedzie juz za późno na badanie nie bede zarla slodkiego zeby fasoliny nie pobudzac

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 19:21   #2958
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Kiłę robiłam.
Dobrze, że masz ten maraton wizyt, siuśki skonsultuj na każdej
I nie martw się. Nie muszę ci chyba mówić, jakie ja mam dziś myśli Parszywy dzień, nawet mój kot go przesypia

Alley, super, że wszystko ok. Myślisz, że we wtorek się nie będzie wiercić

Lunak, witaj! Może by i ja jadła co 2 godziny, ale trudno dopasować co
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 19:21   #2959
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Nie świruj, musi być dobrze!! EJ...!!!
O której wizyta?

Tak, miałam badanie na kiłę też.

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Ilsa a tak serio, to może kupcie detektor tętna i będziesz mogła sama sprawdzać?
O 12:20 te prenatalne Luxmedowe a o 19:10 u mojego doktora.
Ja mam wrażenie że taki detektor jeszcze bardziej by mnie stresował bo jak na grupie ciężarnej dziewczyna wrzuca swoje nagrania to mi to nie przypomina bicia serduszka bo jest takie powolne I nie wiedziałabym czego szukać

Kiłę na szczęście znalazłam że mi już badali, teraz mi doktor musi uwierzyć na słowo że byłam grzeczną dziewczynką od stycznia

Stary 2017-08-31, 19:22   #2960
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
alleyezonme chora w sensie przeziębiona? Mnie męczy ostatnio kaszel i mam wątpliwości czy iść do internisty czy jednak w domu przeczekać żeby czegoś więcej nie przynieść. A Mój do lekarza już wysyła.
Tak byłam przeziębiona, ale po 3 dniach leżenia wróciłam do życia Oczywiście same naturalne sposoby - czosnek, syrop z cebuli, miód itp

Stary 2017-08-31, 19:23   #2961
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Infekcja pewnie... U mnie przed ciążą na porządku dziennym, teraz jakoś udaje się uniknąć. Trzeba dużo pić żeby oczyszczać drogi moczowe . Ja profilaktycznie (i też dlatego że je uwielbiam) piję soki z żurawiny i jabłka - kupuję je albo w rossmanie (przy kasach w lodówkach) albo w biedrze (w lodówkach przy warzywach).

Mi dziś dzień zaczął się bardzo nie fajnie - niestety mój stan jest już obiektem wsiowych plotek W związku z tym musiałam szybciutko jechać do babć i im osobiście powiedzieć zanim dowiedziałyby się od osób trzecich. Ale babcie poprawiły mi humor, bardzo się cieszyły, jedna powiedziała, że ładnie wyglądam, że mam ładną buzię (do tej pory słyszałam jak to źle wyglądam, jestem blada itp )

PS Ilsa możesz dopisać mi na pierwszej stronie dziewczynkę. Najwyżej w październiku zmienimy
Stary 2017-08-31, 19:24   #2962
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Alley, super, że wszystko ok. Myślisz, że we wtorek się nie będzie wiercić
Zapewne będzie
Ale dzisiaj pół godziny moja gin się męczyła i dała za wygraną, na szczęście nie wzięli dziś ode mnie kasy A ja się uspokoiłam - to mi się podoba

Stary 2017-08-31, 19:24   #2963
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ja juz tez mam wyniki moczu i bakterie mam nieliczne a wszystko inne prawidłowe. Ostatnio mialam liczne bakterie ale nic z tym nie robilam wiec zrzucam wine na zle pobrana probke poprzednio, moze cos sie zanieczyscilo
A ja właśnie specjalnie zrobiłam ze środkowego strumienia :/ No ale swoją drogą pojemnik który mi dali w luxmedzie nie był jałowy tylko taki luzem mi dany (bez plastikowego opakowania do rozerwania) i wrzuciłam go do swojej torebki a potem leżał przez noc na pralce Może pojemnik już miał bakterie

Stary 2017-08-31, 19:26   #2964
Lunak
Wtajemniczenie

Ilsa Lund Pytanie z innej beczki: jesteś zadowolona z Luxmedu? Właśnie zaczynam przygodę z nimi i nie wiem czego się spodziewać. Co prawda gin mam swoją sprawdzoną, ale jakieś szybkie wizyty internisty mogą się przydać

asiula1306 Ja mam prenatalne we wtorek. Najpierw wizyta u gin, a później maraton przez miasto na badania. Co prawda z terminu miesiączki powinien być już tydzień/prawie 2 więcej, ale po pierwszych wizytach jak był sam pęcherzyk w niby 6 tc to decyzja zapadła, że cykle długie to i młodszy wiek.
Stary 2017-08-31, 19:29   #2965
alleyezonme
Zakorzenienie

Lunak też mam prenatalne we wtorek i chyba jesteśmy na podobnym etapie u mnie też jest róznica między om a usg

Stary 2017-08-31, 19:32   #2966
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ilsa Lund Pytanie z innej beczki: jesteś zadowolona z Luxmedu? Właśnie zaczynam przygodę z nimi i nie wiem czego się spodziewać. Co prawda gin mam swoją sprawdzoną, ale jakieś szybkie wizyty internisty mogą się przydać
O tyle zadowolona że dostaję tam skierowania na badania i można je sobie odbierać tego samego dnia przez internet Natomiast np. jak raz byłam jeszcze w okresie starań u ich ginekologa to sprzęt miał staaary Ale internistów mają bardzo ok, wypisują wszystkie skierowania i zwolnienia a nawet do mnie dzwoniła babka jak się nie podobał wynik

Stary 2017-08-31, 19:34   #2967
_Selina_
Zakorzenienie

Ja dzisiaj przespałam dwie godziny.
Jeśli chodzi o jedzenie, jem różnie, z reguły 3-4 razy dziennie, czasami jak mam na coś wielką ochotę to zjem coś pomiędzy posiłkami.

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 19:34   #2968
parapet
Zadomowienie

Ilsa, pewnie każe ci kiłę powtórzyć. Podobno tylko pół roku ważne jest to badanie. Tak mój gin wspomniał.
Asiula, byłam na prenatalnych u twojej lekarki i mierzyła do skutku.
Torrence, kochane babcie Postanowiłam moją mamę ostatnio podpytać komu wygadała i idzie jej całkiem nieźle. Rodzina już zawiadomiona Trudno, ona będzie to odkręcać, gdyby coś
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 19:37   #2969
Lunak
Wtajemniczenie

Ale macie tempo wiadomości Super, że jest taki wątek. Już mi się podoba
A na razie uciekam, bo wyjazdowy weekend się szykuje i czas się spakować (już czuję, że po tych 3 dniach zaległości nie nadrobię )
Stary 2017-08-31, 19:40   #2970
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
O 12:20 te prenatalne Luxmedowe a o 19:10 u mojego doktora.
Ja mam wrażenie że taki detektor jeszcze bardziej by mnie stresował bo jak na grupie ciężarnej dziewczyna wrzuca swoje nagrania to mi to nie przypomina bicia serduszka bo jest takie powolne I nie wiedziałabym czego szukać

Kiłę na szczęście znalazłam że mi już badali, teraz mi doktor musi uwierzyć na słowo że byłam grzeczną dziewczynką od stycznia
O nie, ja bym nie mogla miec detektora bo nic innego bym nie robila tylko siedziała z nim i szukała. A jakbym nie uslyszala to juz by była panika. To nie dla mnie
Cytat:
A ja właśnie specjalnie zrobiłam ze środkowego strumienia :/ No ale swoją drogą pojemnik który mi dali w luxmedzie nie był jałowy tylko taki luzem mi dany (bez plastikowego opakowania do rozerwania) i wrzuciłam go do swojej torebki a potem leżał przez noc na pralce Może pojemnik już miał bakterie
A to na pewno cos z pojemnika przelazlo
Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Ilsa, pewnie każe ci kiłę powtórzyć. Podobno tylko pół roku ważne jest to badanie. Tak mój gin wspomniał.
Asiula, byłam na prenatalnych u twojej lekarki i mierzyła do skutku.
Torrence, kochane babcie Postanowiłam moją mamę ostatnio podpytać komu wygadała i idzie jej całkiem nieźle. Rodzina już zawiadomiona Trudno, ona będzie to odkręcać, gdyby coś
Wlasnie ja mam prenatalne u innej bo moja jest na urlopie. Ale ta moja pytała do kogo jestem zarejestrowana i jak sprawdzila to mowi ze spoko zreszta widze ze ma swietne opinie takze wierze w to ze bedzie probowala do skutku. Chocbym miala caly dzien siedzieć to musze tego dnia miec zrobione badanie. A ta moja na ostatnim badaniu nawet w brzuszek postukala palcem zeby malucha rozruszać zeby sie ladnie pokazał. I widzialam juz u niej taka... radość, zadowolenie ze ladnie rosnie- mowila ze juz taki fajny maly czlowieczek, ze wiercipietek i taka podjarana była mimo ze codziennie widzi fasolinki cieszyla sie chyba razem ze mną

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości