Panny Młode 2009 cz. III - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-26, 13:56   #991
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez mala2241 Pokaż wiadomość
wiecej wiary w siebie i bedzie dobrze zobaczysz
no właśnie

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 14:04   #992
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Witam serdecznie
jak już wspomniałam masz ślub jest 19.09.2009 (szczęśliwa data)
mamy po 21 lat a znamy sie od 3 lat
niedawno kupiliśmy obrączki są śliczne, z żółtego złota z małymi wzorkami
u księdza też byliśmy ale powiedział że za wczesnie przyszliśmy bo wszystko sie załatwia 3miesiące przed ślubem. ale sale już mamy zarezerwowaną i kucharke też mamy.

został mam zespół i z tym mamy problem bo tyle jest tych zespołów ze nie możemy sie zdecydować. a może Wy znacie jaliś fajny zespół z Wielkopolski a konkretnie Kalisz, Ostrów Wlkp., Pleszew??
Jestem z wlkp ale troszkę inny region, bo z okolic Leszna, więc niestety nie mogę żadnego zespołu polecić.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 14:13   #993
mala2241
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
no właśnie
no wiec wiecej wiary i na pewno sie uda

wy wiecie dziewczynki ze jeszcze troszke i 1000 postow bedzie szok
31.03.2008r

Jesteśmy razem:
31.03.2005r
mala2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 14:14   #994
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
no wiec wiecej wiary i na pewno sie uda

Jejku, to do naszych ślubów napiszemy chyba z 10 części Jak nie więcej hehe
Stary 2008-05-26, 14:15   #995
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:

nastukałyśmy tyle w 15 dni
Stary 2008-05-26, 14:17   #996
annfas
Zakorzenienie

Nigdzie chyba nie ma takiego tempa jak tutaj

Always look on the bright side of life...
annfas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 14:18   #997
mala2241
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Jejku, to do naszych ślubów napiszemy chyba z 10 części Jak nie więcej hehe
Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
nastukałyśmy tyle w 15 dni
no jak w 15 dn ponad 1000 bedzie to czwarta czesc za miesiac czyli gdzies na wakacje bedziemy mialy nowa a do slubu to ze 30 bedze a nie dziesiec
31.03.2008r

Jesteśmy razem:
31.03.2005r
Stary 2008-05-26, 14:19   #998
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a co to bedzie dopiero przed samym slubem??

Stary 2008-05-26, 14:23   #999
popscene
Wtajemniczenie

Ja już się boję urlopu w sierpniu. Dwa tygodnie mnie nie będzie, trzeba będzie dobrać kilka dni wolnego na przeczytanie zaległości hehe
Stary 2008-05-26, 14:23   #1000
mala2241
Raczkowanie

Cytat:
a co to bedzie dopiero przed samym slubem??
wole nie myslec!!!! masakra wtedy to bedziemy dzien i noc na wizazu spedzac bo bedzziemy sie tak denerwowac!!!
ciekawe czy uda mi sie tego 1000 napisac
31.03.2008r

Jesteśmy razem:
31.03.2005r
Stary 2008-05-26, 14:27   #1001
mala2241
Raczkowanie

Cytat:
Ja już się boję urlopu w sierpniu. Dwa tygodnie mnie nie będzie, trzeba będzie dobrać kilka dni wolnego na przeczytanie zaległości hehe
ja zaraz do pracy ide i boje sie co zastane po powrocie a co dopier ty jak dwa tygodnie cie nie bedzie i udalo mi sie 1000 posta napisac

jezeli napisalam post pod postem to przepraszam
31.03.2008r

Jesteśmy razem:
31.03.2005r
Stary 2008-05-26, 14:31   #1002
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
ja zaraz do pracy ide i boje sie co zastane po powrocie a co dopier ty jak dwa tygodnie cie nie bedzie i udalo mi sie 1000 posta napisac

jezeli napisalam post pod postem to przepraszam
Kurcze Mala, ale Ci zależało Gratuluje . To jest jakaś masakra z tym wizażem, to jest jedyne moje uzależnienie, ale takie na maksa
Stary 2008-05-26, 14:33   #1003
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Witam serdecznie
jak już wspomniałam masz ślub jest 19.09.2009 (szczęśliwa data)
mamy po 21 lat a znamy sie od 3 lat
niedawno kupiliśmy obrączki są śliczne, z żółtego złota z małymi wzorkami
u księdza też byliśmy ale powiedział że za wczesnie przyszliśmy bo wszystko sie załatwia 3miesiące przed ślubem. ale sale już mamy zarezerwowaną i kucharke też mamy.

został mam zespół i z tym mamy problem bo tyle jest tych zespołów ze nie możemy sie zdecydować. a może Wy znacie jaliś fajny zespół z Wielkopolski a konkretnie Kalisz, Ostrów Wlkp., Pleszew??
Witaj Aniu w naszym gronie!

jeśli chodzi o zespól to jedynie co mogę Ci polecić to popytaj znajomych, weź namiary na zespoły i koniecznie ich przesłuchajcie. Nie wierzcie tylko opinii znajomych - każdemu podoba sie coś innego.

My to mamy niesamowite tempo w pisaniu tych postów!!!!!!!
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 14:34   #1004
mala2241
Raczkowanie

Cytat:
Kurcze Mala, ale Ci zależało Gratuluje . To jest jakaś masakra z tym wizażem, to jest jedyne moje uzależnienie, ale takie na maksa
moje tez wiec nie jestes sama i dziekuje moj tz mowi ze juz mi na nim nie zalezy tylko na wizazu
31.03.2008r

Jesteśmy razem:
31.03.2005r
Stary 2008-05-26, 16:07   #1005
katia0117
Zadomowienie

annfas czy Ty miałaś już to wesele,na którym miałas być druhną??
Bo ja własnie w weekend miałam wesele i świadkowa miała tą Twoją czerwoną suknię
Wygladała naprawde olśniewająco,ale mój wniosek jest taki,że do tej sukni nie mozna miec grama tłuszczu.TY jestes chudzina, druhna tez była szczupła,więc ładnie wygladała

Edit:
własnie doczytałam,że juz po weselichu

Edytowane przez katia0117
Czas edycji: 2008-05-26 o 16:55
katia0117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 16:18   #1006
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
A jak. Co se bede zalowac. Dosc biednie zyc, gdy bogato nie ma za co.

A tak na serio. Pogadalam z TZ i sobie wszystko wyjasnilismy. JEst ok. Nie pojechalismy, bo wg niego byla zbyt brzydka pogoda. Niby za zimno nie bylo, ale bal sie, ze sie przeziebie. Ja mu na to, ze powinien byl powiedziec.

Wyjasnilismy sobie tez wczesniejsza sprawe. Wstydzil sie powiedziec, ze mu kasy zabraklo. JA mu na to, ze nie powinien byl sie wstydzic skoro mamy byc malzenstwem. A skoro mamy byc malzenstwem to powinnismy rozmawiac ze soba o wszystkim.

Przy okazji sie dowiedzialam, ze moj TZ to czlowiek, ktory po czesci robi czesc rzeczy "pod publiczke"... Czego ja nie lubie. Wstydzil sie powiedziec, ze nie ma kasy, bo jezdzi meskiem... Ja mu na to, ze jezdzenie mercedesem o niczym nie swiadczy, bo jednego dnia mercedesa nie ma a drugiego jest, lub na odwrot...
sluchaj powiedz mu ze niewazne czy sie ma mseika czy sresika.. gowno to wsyztko warte.. ja moge jezdzic i stara syrenka.. najwazniejsze jest kochac i byc uczciwym.. i dobrym bo jak swiat stary pojemnosc portwiela i rodzaj auta nieswiadczy o wartosci czlowieka...
a tak naprawde osoba ktora sie ztym obnosi co to ona nie ma to jest jest najbiedniejsza na swiecie bo pusta wewnetrznie... to mozes zmu odemnie powiedziec.. moze przestanie robic cos pod publike..

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Dziękuję za życzonka. Cholerka kilka osób zapomniało o moich urodzinkach
Ale Tż się spisał na medal.
Owoce do łóżka - poczułam się jak boginii grecka, winogronka i pokrojony arbuz
Do tego rafaello na poduszce by osłodzic mi poranek
Później śniadanko nasze odświętne - nasz autorski przepis na grzanki. pychotkowe
Potem msażażżżż a potem leniuchowanie przed dobrym filmem, z ciastem i łakociami.
Na obiadek kebabik [cholera na diecie jestem ]
W prezencie dostałam zestaw Tahitian Avonu (który sama sobie wybrałam ) choć po cichu liczyłam, że kupi coś od siebie...

A na wieczór poszliśmy oglądać te zdjęcia z wesela. Całkiem ładnie wyszły. Chociaż nie widziałam wszystkich, bo płyta od fotografa nie działała masakra. PM się zdenerwowała. Ale już mają załatwioną nową płytę. szok!
takiej to dobrze... swietne urodzinki
ale z ta plyta to niezly wal..

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
heheh niooo moj tez sie postaral w zareczyny az w szoku bylam i nie moglam uwierzyc ze to sie dzieje na prawde bo bylo jak w filmie nooo ale teraz marze o jakiejs kolacji przy swiecach albo sniadanku do lozeczka i nie moge sie doczekac heheh

witaj

a co robiliscie w weekend??

Wiecie co?? dzis jest ostatni dzien mojej samotnosci jutro juz przylatuje Tż i kolo poludnia jade po niego na lotnisko laduje o 17, juz sie nie moge doczekac
samba juz niedlugo a zucisz mu sie w ramiona

a mi dzis chlopak w przedszkolu powiedzial ze jestem stara pi **a... zarabiscie no nie.. (ale chlopak ma trudne dziecinswto wiec spodziewalam sie takich slow)
Stary 2008-05-26, 16:32   #1007
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
a my mamy termin na 19 wrzesnia 2009,
Ania my tez mieliśmy brać ślub 19.09.2009 bo to moje urodzinki dokładnie 30!!!!!!! i szczęśliwa data ale pogoda może spłatac figla i zdecydowaliśmy sie na sierpien Powodzenia w przygotowaniach

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 16:43   #1008
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Ania my tez mieliśmy brać ślub 19.09.2009 bo to moje urodzinki dokładnie 30!!!!!!! i szczęśliwa data ale pogoda może spłatac figla i zdecydowaliśmy sie na sierpien Powodzenia w przygotowaniach
a my właśnie spowodu tego że i TŻ i ja mamy urodziny we wrześniu to stwierdziliśmy, że nie będziemy się pobierać we wrześniu bo za dużo dobrego by było tak jednego miesiąca (szczególnie że jeszcze mi dwaj bracia i bratanica TŻ'ta są z września )
ja teraz czekam aż córka mojej sąsiadki przyniesie mi zdjęcia i płyte jakąś przykładową z wesela, bo jest fotografem.. no i nie moge się doczekać aż mi się uczyć nie chce
Stary 2008-05-26, 16:45   #1009
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Nooo godzinki to juz dawno odliczamy, ale teraz to szczegolnie noo ale jeszcze teraz mecze wstep do mojej pracy magisterskiej ;/, za chwile ide do dentysty ;/, potem musze zajac sie depilacja moich nóżek i innych okolic ciała, bo troche mi się nie chciało jak Tż nie bylo i musze sobie wymalowac paznokietki na nowo jutro rano musze wstac i posprzatac wszystkie kserowki swiadczące o pisaniu pracy magisterskiej walace sie na calej szerokosci pokoju i po wszystkich szafkach i jechac po Tż takze najblizsze godzinki beda bardzo intensywnie spedzone

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
nooo co Ty w przyszlym roku wszystkie mozliwe soboty beda niezwykle sloneczne
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 18:08   #1010
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 18:26   #1011
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
dobre wiadomości fajnie, że wszystko sobie wyjaśniliście i co? Tż obiecał poprawę?
Obiecal, obiecal.

Alez sie dzis wkurzylam... Bylam dzis by sprawdzic jakie byly wyniki z zaliczenia, ktore pisalam we srode. Materialu bylo z calego roku (pozniej egzamin z tego przedmiotu pisze z dwoch lat) i to dosc szczegolowego. Napisalam. W sumie odpowiedzialam na wszystkie pytania. Na kilka odpowiedzialam tak sobie, ale tez uwazam, ze nie az tak zle, na czesc napisalam na maksa. Tak samo jak reszta korzystalam ze "wspomagaczy" Tego nie ukrywam, ale nawet piszac sciagi czlowiek sie uczy. Tak wiec dzis poszlam po te wyniki. Jako jedyna z naszej grupy zaliczylam. I to na 3 (niby na 3 pytania odpowiedzialam na ocene ndst, a odpowiedzialam na wszystkie pytania. Czyli, ze 70% mialam dobrze. )No i babka calej naszej grupie (lacznie ze mna) kazala przyjsc we srode i zaliczac ten material ustnie... Ja tez musze, bo jak babka powiedziala "nie sadze aby pani napisala cala ta prace samodzielnie". No rzesz... Za reke mnie nie zlapala. Inni tez sciagali a tylko do mnie sie przyczepila. Moze wszyscy mieli nie zaliczyc? I takim sposobem reszta zaliczen idzie na odstawke, bo musze przysiasc nam mikrobiologia. A najciekawsze jest to, ze wszelkie zaleglosci musze pozaliczac do czwartku, bo w piatek jest rada i podsumowanie calosci... Wrrrr.....

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 18:57   #1012
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Dziękuję za życzonka. Cholerka kilka osób zapomniało o moich urodzinkach
Ale Tż się spisał na medal.
Owoce do łóżka - poczułam się jak boginii grecka, winogronka i pokrojony arbuz
Do tego rafaello na poduszce by osłodzic mi poranek
Później śniadanko nasze odświętne - nasz autorski przepis na grzanki. pychotkowe
Potem msażażżżż a potem leniuchowanie przed dobrym filmem, z ciastem i łakociami.
Na obiadek kebabik [cholera na diecie jestem ]
W prezencie dostałam zestaw Tahitian Avonu (który sama sobie wybrałam ) choć po cichu liczyłam, że kupi coś od siebie...

A na wieczór poszliśmy oglądać te zdjęcia z wesela. Całkiem ładnie wyszły. Chociaż nie widziałam wszystkich, bo płyta od fotografa nie działała masakra. PM się zdenerwowała. Ale już mają załatwioną nową płytę. szok!
Noooo! Pięknie się Twój TŻ postarał.
Dobrze, że młodzi będą mieli nową płytę

Cytat:
Hej dziewczyny!
Ja też wróciłam z weekendu. Pojechaliśmy z TŻtem do moich rodziców, którzy mieszkają prawie 400 km od nas. Odwiedziliśmy przy okazji moją babcię, która już się wybiera na tamten świat. Niedawno była 2 miesiące w szpitalu i ma bardzo złe wyniki płytki krwi i w ogóle wszystko masakra i wątroba masakra. Odwiedziliśmy ją i powiedzieliśmy jej o tym, że mamy już termin ślubu. Powiedziała oczywiście, że pewnie nie będzie jej dane dożyć tego dnia, ale że mamy się kochać i że miłość jest najważniejsza w życiu, nie pieniądze które przemijają i takie tam. Poczułam się jakby dawała nam tak błogosławieństwo jakbyśmy nigdy nie miały się już spotkać. Oczywiście oczka mi się zaszkliły, no ale taka jest kolej rzeczy. Mam nadzieję, że tak tylko gada. Bo odkąd pamiętam to umiera a przynajmniej tak twierdzi No i weekend jakoś minął, jak zwykle szybko
Dużo zdrówka do babci!
Ja już niestety nie ma dziadków, ani babć. Bardzo mi smutno, że nie będzie ich na moim weselu i nie będą mogli zobaczyć jak jesteśmy szczęśliwi. Oni nawet nie zdążyli poznać mojego TŻa. No, ale TŻ ma obydwie babcie i obydwu dziadków, więc oni teraz mi zastępują moich. Pamiętam, jak babcia TŻa po raz pierwszy mnie przytuliła... Rozpłakałam się wtedy! Biedna babcia TŻa nie wiedziała co się stało... Dopiero TŻ jej to wyjaśnił następnego dnia. Od tego czasu traktuje mnie jak prawdziwą wnuczkę

Cytat:
a my mamy termin na 19 wrzesnia 2009,
Witaj Aniu wśród nas

Cytat:
(...)
Wiecie co?? dzis jest ostatni dzien mojej samotnosci jutro juz przylatuje Tż i kolo poludnia jade po niego na lotnisko laduje o 17, juz sie nie moge doczekac
Jestem w szoku, że to tak szybko zleciało i cieszę się razem z Tobą. Trochę Wam zazdroszczę tej atmosfery, jaka będzie między Wami przez najbliższe dni

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
(...)
a mi dzis chlopak w przedszkolu powiedzial ze jestem stara pi **a... zarabiscie no nie.. (ale chlopak ma trudne dziecinswto wiec spodziewalam sie takich slow)
Toś się o sobie czegoś nowego dowiedziała...

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Uroczo spędziliście weekend Gratuluję pięknego stażu

DOPISANE:

Jaguś, współczuję! Tak to rzeczywiście wygląda, jakby wszyscy mieli nie zaliczyć, a Ty jej szyki pokrzyżowałaś... Dasz radę, kochana Zdolniacha przecież z Ciebie i nasz wątkowy ekspert od wszelkich zdrowotnych problemów
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 19:07   #1013
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
niezłe słownictwo ma ten przedszkolak, ładnie w domu muszą mówić, bo przecież z nikąd się to nie bierze.

Wróciłam od promotorki, mam coś do zmiany, ale ogólnie nie za dużo. Na szczęście nie doczepiła się do opracowanych wyników badań. W czwartek mam jej już przynieść wszystko, sprawdzi jeszcze raz do poniedziałku. Obrona za 2 tyg
Stary 2008-05-26, 19:12   #1014
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
(...)Wróciłam od promotorki, mam coś do zmiany, ale ogólnie nie za dużo. Na szczęście nie doczepiła się do opracowanych wyników badań. W czwartek mam jej już przynieść wszystko, sprawdzi jeszcze raz do poniedziałku. Obrona za 2 tyg
Super
To teraz wizażanki będą trzymać kciuki za świetną obronę
Stary 2008-05-26, 19:39   #1015
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo godzinki to juz dawno odliczamy, ale teraz to szczegolnie noo ale jeszcze teraz mecze wstep do mojej pracy magisterskiej ;/, za chwile ide do dentysty ;/, potem musze zajac sie depilacja moich nóżek i innych okolic ciała, bo troche mi się nie chciało jak Tż nie bylo i musze sobie wymalowac paznokietki na nowo jutro rano musze wstac i posprzatac wszystkie kserowki swiadczące o pisaniu pracy magisterskiej walace sie na calej szerokosci pokoju i po wszystkich szafkach i jechac po Tż takze najblizsze godzinki beda bardzo intensywnie spedzone

nooo co Ty w przyszlym roku wszystkie mozliwe soboty beda niezwykle sloneczne
Samba pewnie juz jestes cala w skowronkach
no pewnie ze wsyztkie soboy beda sloneczne to zostanie wymodlone

Cytat:
niezłe słownictwo ma ten przedszkolak, ładnie w domu muszą mówić, bo przecież z nikąd się to nie bierze.

Wróciłam od promotorki, mam coś do zmiany, ale ogólnie nie za dużo. Na szczęście nie doczepiła się do opracowanych wyników badań. W czwartek mam jej już przynieść wszystko, sprawdzi jeszcze raz do poniedziałku. Obrona za 2 tyg
slownictwo to on ma rewelacyjne.. jego 6 letni brat jeszcze lepsze....
no to teraz pewnie masz troche stresa... ja za 2 tygodnie mam oddac cala prace obrona 6-8 lipiec...
Stary 2008-05-26, 19:52   #1016
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Obiecal, obiecal.

Alez sie dzis wkurzylam... Bylam dzis by sprawdzic jakie byly wyniki z zaliczenia, ktore pisalam we srode. Materialu bylo z calego roku (pozniej egzamin z tego przedmiotu pisze z dwoch lat) i to dosc szczegolowego. Napisalam. W sumie odpowiedzialam na wszystkie pytania. Na kilka odpowiedzialam tak sobie, ale tez uwazam, ze nie az tak zle, na czesc napisalam na maksa. Tak samo jak reszta korzystalam ze "wspomagaczy" Tego nie ukrywam, ale nawet piszac sciagi czlowiek sie uczy. Tak wiec dzis poszlam po te wyniki. Jako jedyna z naszej grupy zaliczylam. I to na 3 (niby na 3 pytania odpowiedzialam na ocene ndst, a odpowiedzialam na wszystkie pytania. Czyli, ze 70% mialam dobrze. )No i babka calej naszej grupie (lacznie ze mna) kazala przyjsc we srode i zaliczac ten material ustnie... Ja tez musze, bo jak babka powiedziala "nie sadze aby pani napisala cala ta prace samodzielnie". No rzesz... Za reke mnie nie zlapala. Inni tez sciagali a tylko do mnie sie przyczepila. Moze wszyscy mieli nie zaliczyc? I takim sposobem reszta zaliczen idzie na odstawke, bo musze przysiasc nam mikrobiologia. A najciekawsze jest to, ze wszelkie zaleglosci musze pozaliczac do czwartku, bo w piatek jest rada i podsumowanie calosci... Wrrrr.....
Wykładowca bardzo, ale to bardzo niesprawiedliwy, ech brak słów, faktycznie chyba jej plany pokrzyżowałaś

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Dużo zdrówka do babci!
Ja już niestety nie ma dziadków, ani babć. Bardzo mi smutno, że nie będzie ich na moim weselu i nie będą mogli zobaczyć jak jesteśmy szczęśliwi. Oni nawet nie zdążyli poznać mojego TŻa. No, ale TŻ ma obydwie babcie i obydwu dziadków, więc oni teraz mi zastępują moich. Pamiętam, jak babcia TŻa po raz pierwszy mnie przytuliła... Rozpłakałam się wtedy! Biedna babcia TŻa nie wiedziała co się stało... Dopiero TŻ jej to wyjaśnił następnego dnia. Od tego czasu traktuje mnie jak prawdziwą wnuczkę
Przykro mi z powodu Twoich dziadków, ale widzę, że dziadkowie Tż, a szczególnie jego babcia zastępują Ci w jakiś sposób "rodzonych" dziadków. Babcia Tż również traktuje mnie jak wnuczkę, co jest bardzo miłe, pamiętam jak ją poznałam to kobieta od razu mnie przytuliła i nie mówi do mnie inaczej niż Basiunia czy Basiuchna

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Super
To teraz wizażanki będą trzymać kciuki za świetną obronę
Dzięki na pewno wsparcie duchowe się przyda
Stary 2008-05-26, 19:55   #1017
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

baja kurcze ale ci fajnie. jak ja bym sie chciała bronic w czerwcu. musze tylko wsyztsko pozaliczac

a ja juz w Olsztynie, z wolnym netem i tęsknota do TZ

Stary 2008-05-26, 19:59   #1018
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
Przykro mi z powodu Twoich dziadków, ale widzę, że dziadkowie Tż, a szczególnie jego babcia zastępują Ci w jakiś sposób "rodzonych" dziadków. Babcia Tż również traktuje mnie jak wnuczkę, co jest bardzo miłe, pamiętam jak ją poznałam to kobieta od razu mnie przytuliła i nie mówi do mnie inaczej niż Basiunia czy Basiuchna(...)
Do mnie też dziadkowie TŻa inaczej się nie zwracają, tylko zawsze zdrabniają moje imię. Widzę, że naprawdę się cieszą jak do nich razem przychodzimy. Mama mojej przyszłej teściowej ma tylko jednego wnuka- mojego TŻa i widzę, że jestem dla niej chyba taką trochę wnuczką, której nigdy nie miała. Zwraca uwagę na moje ubrania, jak się ubieram, jak jestem umalowana, jaką nosze biżuterię. Ostatnio ze mną rozmawiała jak mogłabym się ubrać na czerwcowe wesele
Stary 2008-05-26, 20:04   #1019
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
slownictwo to on ma rewelacyjne.. jego 6 letni brat jeszcze lepsze....
no to teraz pewnie masz troche stresa... ja za 2 tygodnie mam oddac cala prace obrona 6-8 lipiec...
Jeszcze tak się nie stresuję, ale zapewne z upływem dni stres będzie wzrastał

Cytat:
baja kurcze ale ci fajnie. jak ja bym sie chciała bronic w czerwcu. musze tylko wsyztsko pozaliczac

Kochana dasz radę pracę masz już właściwie napisaną z tego co pamiętam, a sesja Ci szybciutko minie Chcieć to móc

a właśnie kochane polonistki potrzebuję pomocy w pracy badam opinie studentów I roku pedagogiki społecznej i teraz nie wiem jak poprawnie powinnam zapisać nazwę tego kierunku- z małej czy dużej litery??Mam nadzieję, że wiecie o co chodzi
Stary 2008-05-26, 20:06   #1020
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
A ja dzisiaj mojemu zapowiedziałam, że się do niego nie odezwę do czasu, aż mi nie pokaże recepty od lekarza. Od jakiegoś czasu ma katar i bolą go oczy, ale do lekarza nie pójdzie i koniec. Tylko, że jak mi coś dolega, to od razu mnie do lekarza wysyła... Jak ten szantaż nie zadziała, to już nie wiem co...

DOPISANE:

Basiu, specjalnie dla Ciebie ściągnęłam to ze strony Poradni Językowej (jeśli masz jakieś wątpliwości, zawsze możesz to zajrzeć: www.poradnia.pwn.pl)

"Szanowni Państwo!
Czy nazwy kierunków studiów powinny być pisane wielką czy małą literą. Obserwuję znaczące rozbieżności i pełną dowolność w tym zakresie, np. zarządzanie i marketing, Zarządzanie i marketing, Zarządzanie i Marketing; albo ochrona środowiska czy Ochrona środowiska, czy Ochrona Środowiska; Fizyka czy fizyka? Uprzejmie proszę o wyjaśnienie.
Z poważaniem.
Dominik Drzazga, Łódź
Nazwy kierunków studiów nie muszą być pisane wielkimi literami, ale równobrzmiące nazwy jednostek organizacyjnych szkół wyższych (wydziałów, instytutów, katedr, zakładów, pracowni, sekcji itp.) owszem. Ponieważ kierunek studiów to nie tylko program i studenci, ale też jakaś komórka organizacyjna w strukturze wydziału, więc nic dziwnego, że te same nazwy pisane są raz tak, raz inaczej. Wiele bowiem zależy od tego, co dokładnie piszący ma na myśli. — Mirosław Bańko"

W Twoim wypadku napisałabym z małej nazwę kierunku.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości