Mamusie marcowe 2018 cz. 2 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-31, 19:42   #2971
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Torrence, kochane babcie Postanowiłam moją mamę ostatnio podpytać komu wygadała i idzie jej całkiem nieźle. Rodzina już zawiadomiona Trudno, ona będzie to odkręcać, gdyby coś
Moi Rodzice mają zakaz rozgadywania ale ostatnio były urodziny babci, z których musiałam się wykręcić przed organizującą je ciocią z powodu dużej odległości (i dobrze bo tego dnia znowu plamiłam !) i ta ciocia już wszystkim wyklepała Mama potem do mnie mówiła przez telefon dramatycznie że "całą przyjemność Ci odebrała !" ale chyba odebrała jej bo nie będzie mogła sama rozgadać a tak grzecznie cicho siedziała

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 19:51   #2972
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Moi Rodzice mają zakaz rozgadywania ale ostatnio były urodziny babci, z których musiałam się wykręcić przed organizującą je ciocią z powodu dużej odległości (i dobrze bo tego dnia znowu plamiłam !) i ta ciocia już wszystkim wyklepała Mama potem do mnie mówiła przez telefon dramatycznie że "całą przyjemność Ci odebrała !" ale chyba odebrała jej bo nie będzie mogła sama rozgadać a tak grzecznie cicho siedziała
A wiecie co? Pisalam kiedys ze moja znajoma ktora pracuje u mojej mamy dowiedziala sie skads ze jestem w ciazy i wypaplała wszystkim pracownicom. I zastanawialam sie skad ona wie. Mamy jedna wspolna kolezanke (z ktora sie znam od przedszkola) i podejrzewałam ze to ona powiedziala i nawet o to zapytałam a ona zaprzeczyla, mowila ze sie z tamta kolezanka nie widziala i ze wie ze na tym etapie sie nie mowi nikomu dalej (powiedzialam jej w zaufaniu bo to naprawde bliska kolezanka a znala moja historie poronien). No i dzisiaj bylam u mamy w pracy i akurat była ta znajoma co rozgadala. I pytam sie "zartem" skad ona wiedziala. A ona na to "no jak skad? X mi powiedziala na ostatniej imprezie".... Kurczę, ok, mogla sie wygadać--trudno. Ale scieme mi walila do konca i razem ze mna zastanawiala sie skad tamta mogla sie dowiedziec... mogla mi powiedziec "sorry, wygadalam przy kieliszku" a nie zmyslac. Pomijam juz fakt ze nie jesteśmy we trzy takimi kolezankami zebym ja i moja ciaza miala byc tematem ich imprezy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2017-08-31 o 19:53
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 19:57   #2973
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Asiula nieładnie zachowała sie ta kolezanka

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 19:58   #2974
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Ja jem od rana do wieczora od momentu 5 minut po wstaniu z łóżka do położenia się zjem i zasypiam
cały czas mam mdłości co prawda nie wymiotuję ale to jest straszne muszę ciągle coś jeść rzuć bo inaczej samopoczucie masakra i tak samo w druga stronę nie mogę za dużo bo objawy takie jakbym nie jadła dodatkowo np. spalę 10 kcal i muszę zaraz je nadrobić bo mnie zaczyna mdlić i tak w kółko ciągle mielę ta gębą moją codziennie rano wchodzę na wagę i patrzę z niepokojem choć póki co takie niespełna 0,5 kg na plusie
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 19:59   #2975
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Hej, byłam dzisiaj u lekarza chociaż wizytę miałam umówiona na wtorek - u nas wszystko ok, ale fasolka się tak wiercila że nie dała się pomierzyc - ciągle fikolki i zasłanianie twarzy rączkami. Muszę przyjść we wtorek jeszcze raz i to będą moje prenatalne wraz z pobraniem krwi do pappa

SUper że z maluszkiem wszystko ok

Cytat:
Tak, jutro idę. Ogólnie strasznie świruję pawiana bez wizyt i ruchów, myślę o poronieniu zatrzymanym i dopytuję Męża czy nasze dzieciątko jeszcze żyje .
Czy wam ginek kazał badać się na kiłę ? Tzn wskaźnik WR. Bo mój to zaznaczył do zbadania a zauważyłam właśnie, że w Luxmedzie mi tego nie dali
Ej nawet tak nie mysl
Ja miałam na kiłe tez badania

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Troche sie zestresowalam bo robie w poniedziałek prenatalne a co jak dzidzia sie nie da zmierzyc a ja we wtorek wyjezdzam na prawie dwa tygodnie? I po powrocie bedzie juz za późno na badanie nie bede zarla slodkiego zeby fasoliny nie pobudzac

Ja na prenatalnych wchodziłam 3 razy do gabinetu bo dziecko spało, i przed ostatnim wejsciem wlasnie kazal mi zjesc batonika zeby sie rozbudzilo i mowil zeby przed kazdym usg zjesc cos slodkiego zeby na usg dziecko ladnie sie pokazywalo z kazdej strony

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 20:00   #2976
parapet
Zadomowienie

Asiula, u mnie też ostukiwała ostro, dobrze wspominam u niej wizytę Mój gin też mam wrażenie, że mi strasznie kibicuje. Zawsze szybko mówi, że robimy usg, sam jest ciekaw, czy wszystko dobrze. Cieszy się, jak jest ładnie. Myślę, że takie ciąże po poronieniach, to też jest dla nich sukces i satysfakcja.
Koleżanka to kłamczucha, kurcze. Pewnie bała się twojej reakcji, ale to jej nie tłumaczy.
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 20:02   #2977
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
A ja właśnie specjalnie zrobiłam ze środkowego strumienia :/ No ale swoją drogą pojemnik który mi dali w luxmedzie nie był jałowy tylko taki luzem mi dany (bez plastikowego opakowania do rozerwania) i wrzuciłam go do swojej torebki a potem leżał przez noc na pralce Może pojemnik już miał bakterie
DO moczu ogólnego nie musi być jałowy, do posiewu już tak, tak gdzies czytalam
Ale ogolnie to chyba powinno sie w lodowce trzymac przez noc? Moze od tego sie bakterie jakies wytworzyly

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 20:03   #2978
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Ja na prenatalnych wchodziłam 3 razy do gabinetu bo dziecko spało, i przed ostatnim wejsciem wlasnie kazal mi zjesc batonika zeby sie rozbudzilo i mowil zeby przed kazdym usg zjesc cos slodkiego zeby na usg dziecko ladnie sie pokazywalo z kazdej strony
U nas cukierki dają

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 20:07   #2979
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Asiula, u mnie też ostukiwała ostro, dobrze wspominam u niej wizytę Mój gin też mam wrażenie, że mi strasznie kibicuje. Zawsze szybko mówi, że robimy usg, sam jest ciekaw, czy wszystko dobrze. Cieszy się, jak jest ładnie. Myślę, że takie ciąże po poronieniach, to też jest dla nich sukces i satysfakcja.
Koleżanka to kłamczucha, kurcze. Pewnie bała się twojej reakcji, ale to jej nie tłumaczy.
A mialas tylko usg czy normalna wizyte z badaniem na samolocie? Bo nie wiem na co sie szykowac i jaki hajs przygotować. W tym miesiacu jade na oparach przez te wszystkie badania (na badania i wizyty w tym miesiącu wydam w sumie chyba 800zl a nie licze leków)

Stary 2017-08-31, 20:22   #2980
Torrence
Wtajemniczenie

Asiula dziś doświadczyłam bardzo podobnej sytuacji. Koleżanka z pracy ze łzami w oczach przyznała mi się dziś, że wygadała lokalnej fryzjerce, która jest według mnie fenomenem plotkarstwa. Ta fryzjerka zaczęła gadać z nią o naszej pracy i w sumie też mnie zastanawia co ją tak ciekawi skoro moja praca znajduje się paręnaście kilometrów dalej i mało kogo spośród moich współpracowników ten plociuch kojarzy. Powiedziała jej, że słyszała, że dużo zmian kadrowych bo "kilka zaciążyło" (cudownie wiejskie określenie) i zaczęła ją wypytywać kto. A ta (sorry, inne określenie nie przychodzi mi do głowy) tępa dzida po nazwisku jej wymieniła! Liczę po cichu na to, że ten plociuch nie kojarzy mojego nazwiska po mężu ale chyba złudne to nadzieje... Dobrze, że nie mieszkam w rodzinnej miejscowości i nie będę bezpośrednio odczuwać szerzenia się "radosnej nowiny".
Stary 2017-08-31, 20:24   #2981
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wy też jadłybyście wszystko co tylko widzicie co 2 godziny? W ciągu ostatniego tygodnia robię się głodna dosłownie w kilka chwil. Aż na wyjścia z domu zaopatruję się w jakieś przekąski
Witaj! Ja tak mam, że mogłabym cały czas coś jeść... A jak jestem głodna to mi niedobrze... Moje standardowe wyposazenie na 8 godzin w pracy to 2 kanapki, 2-3 owoce, głównie jabłka, miseczka przekasek - mieszanka migdałów, orzechów i żurawiny. Czasem jeszcze jakaś salatka. A kilka razy zdazylo mi się jeszcze wyjść coś zjeść bo byłam głodna

Co do rozmow to tyle się tu dzieje ze 1-2 dni i wdrozysz się bez problemu

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 20:28   #2982
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Witaj! Ja tak mam, że mogłabym cały czas coś jeść... A jak jestem głodna to mi niedobrze... Moje standardowe wyposazenie na 8 godzin w pracy to 2 kanapki, 2-3 owoce, głównie jabłka, miseczka przekasek - mieszanka migdałów, orzechów i żurawiny. Czasem jeszcze jakaś salatka. A kilka razy zdazylo mi się jeszcze wyjść coś zjeść bo byłam głodna

Co do rozmow to tyle się tu dzieje ze 1-2 dni i wdrozysz się bez problemu

Ja mam tak samo jeśli chodzi o jedzenie

Stary 2017-08-31, 20:33   #2983
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Asiula dziś doświadczyłam bardzo podobnej sytuacji. Koleżanka z pracy ze łzami w oczach przyznała mi się dziś, że wygadała lokalnej fryzjerce, która jest według mnie fenomenem plotkarstwa. Ta fryzjerka zaczęła gadać z nią o naszej pracy i w sumie też mnie zastanawia co ją tak ciekawi skoro moja praca znajduje się paręnaście kilometrów dalej i mało kogo spośród moich współpracowników ten plociuch kojarzy. Powiedziała jej, że słyszała, że dużo zmian kadrowych bo "kilka zaciążyło" (cudownie wiejskie określenie) i zaczęła ją wypytywać kto. A ta (sorry, inne określenie nie przychodzi mi do głowy) tępa dzida po nazwisku jej wymieniła! Liczę po cichu na to, że ten plociuch nie kojarzy mojego nazwiska po mężu ale chyba złudne to nadzieje... Dobrze, że nie mieszkam w rodzinnej miejscowości i nie będę bezpośrednio odczuwać szerzenia się "radosnej nowiny".
Ja to nie kumam co kogo obchodzi czyjaś ciąża. Co najmniej jakby mieli dawać na to dziecko. Masakra.
U mnie w sumie są dyskretne osoby. Ci co wiedzą, zostawili to dla siebie. W pracy powiedziałam koledze, z którym mamy bardzo dobre relacje, a juz nieraz się przekonałam, że jemu można zaufać, więc jestem na 100% pewna że nikomu nie powiedział.

Edytowane przez czaro_dziejkaa
Czas edycji: 2017-08-31 o 20:34
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 20:44   #2984
motyllek90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Hej, byłam dzisiaj u lekarza chociaż wizytę miałam umówiona na wtorek - u nas wszystko ok, ale fasolka się tak wiercila że nie dała się pomierzyc - ciągle fikolki i zasłanianie twarzy rączkami. Muszę przyjść we wtorek jeszcze raz i to będą moje prenatalne wraz z pobraniem krwi do pappa

A to w którym tyg jesteś? Bo ja prenatalne mam dopiero 26 września.. .

motyllek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 20:45   #2985
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Ja to nie kumam co kogo obchodzi czyjaś ciąża. Co najmniej jakby mieli dawać na to dziecko. Masakra.
U mnie w sumie są dyskretne osoby. Ci co wiedzą, zostawili to dla siebie. W pracy powiedziałam koledze, z którym mamy bardzo dobre relacje, a juz nieraz się przekonałam, że jemu można zaufać, więc jestem na 100% pewna że nikomu nie powiedział.
Ja wlasnie chcialam powiedziec zaufanym osobom i dlatego zdecydowalam jej powiedzieć (a i tak sie zastanawialam dlugo bo jej maz to taka moja przyszywana rodzina i balam sie ze zaraz wszyscy będą wiedziec) a tu mi numer wywinela

Stary 2017-08-31, 20:51   #2986
dustinthewind
Rozeznanie

A ja właśnie zaliczyłam mega serię przytuleń do muszli klozetowej... o zgrozo!
Mnie męczy dopiero tak drugi dzien, a jak niektóre z Was się tak męczą od kilku tygodni to bardzo, ale to bardzo współczuję i oby jak najszybciej przeszło !!!

A tak się cieszyłam i wszystkim, którzy pytali jak się czuję, mówiłam z radością, ze u mnie zero mdłości i wymiotów... to sobie wykrakałam !
dustinthewind jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 20:51   #2987
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motyllek90 Pokaż wiadomość
A to w którym tyg jesteś? Bo ja prenatalne mam dopiero 26 września.. .

11t4d coś znowu mi się poprzesuwalo

Stary 2017-08-31, 20:52   #2988
motyllek90
Raczkowanie

Cytat:
Ja wlasnie chcialam powiedziec zaufanym osobom i dlatego zdecydowalam jej powiedzieć (a i tak sie zastanawialam dlugo bo jej maz to taka moja przyszywana rodzina i balam sie ze zaraz wszyscy będą wiedziec) a tu mi numer wywinela

U mnie narazie wyglądał się Dziadek swojej siostrze i Tata z radości swojej mamie a.akurat babci chciałam powiedzieć osobiście no ale trudno...za to w pracy wie szefowa i laska z kadr i mam nadzieje ze nie pójdzie to dalej dopóki nie dam zgody

motyllek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 21:10   #2989
_Selina_
Zakorzenienie

A ja dzisiaj dostałam telefon z gratulacjami od osoby, która nie miała prawa wiedzieć. Okazało c się, że mama partnera powiedziała "tylko" kilku znajomym, którzy rozpowiadają dalej. Tzn na początku wiedziałam o jej przyjaciółce, myślę sobie pewnie ona puściła historię dalej bo to takie zamknięte grono. Powiedziałam partnerowi, że dzwonią do nas z gratulacjami, że pewnie tamta wygadała. Partner zadzwonił, z pretensjami, a okazało się, że jego mama sama rozgadała dalej. To moja mama nawet własnym rodzicom nie powiedziała, czekała aż my powiemy, bo wie jaka sytuacja, że zagrożona itd. W pracy milczy,a tu taki numer. Powiem Wam, że tak się wkurzyłam, że aż się popłakałam, a teraz mega boli mnie głowa.
A tak się cieszyłam, że o dziwo mnie w ciąży głowa nie boli, a wcześniej miałam z tym problemy.
Jedynie to podobała mi się reakcja partnera, że stanął za naszą prywatnością. Nie twierdził, że powiedziała to trudno itd, nie udał, że nie było tematu tylko powiedział jej co o tym myśli.

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 21:11   #2990
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motyllek90 Pokaż wiadomość
U mnie narazie wyglądał się Dziadek swojej siostrze i Tata z radości swojej mamie a.akurat babci chciałam powiedzieć osobiście no ale trudno...za to w pracy wie szefowa i laska z kadr i mam nadzieje ze nie pójdzie to dalej dopóki nie dam zgody

My dziadkom zadnym nie mówiliśmy jeszcze, czekamy do prenatalnych i jak wrocimy z urlopu to powiemy

Stary 2017-08-31, 21:24   #2991
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Ja też. Kompletnie nie rozumiem że dwie obce sobie osoby, nie jakieś koleżaneczki czy coś, rozmawiają o sytuacji trzeciej również obcej. Jak można żyć sprawami obcych ludzi?!?!?!

Selina Brawo dla partnera

Cytat:
My dziadkom zadnym nie mówiliśmy jeszcze, czekamy do prenatalnych i jak wrocimy z urlopu to powiemy
Ja już chciałam powiedzieć babciom ale jakoś nie mogłam się wybrać. Ale dziś to na gwałt poleciałam, żeby nie dowiedziały się od fryzjerki
Stary 2017-08-31, 21:27   #2992
lelowa
Zakorzenienie

Jak czytam o tym, ze ktos kto mial trzymac wiesc dla siebie rozgadal wszystkim dookola to az mnie telepie. Wspolczuje takich znajomych. Ciesze sie, ze jeszcze nikomu nie powiedzielismy
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 21:29   #2993
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Ja też nikomu jeszcze nie powiedziałam. Czekam do 14.09 😊

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 21:37   #2994
Mecassie
Zakorzenienie

Mnie też to wkurza bo dosłownie wszyscy mi się dziwią dlaczego nie mówię o ciąży i czemu ją ukrywam BO TAKĄ MAM OCHOTĘ ! jak słyszę moja mame i bliskich ze to radosna nowina trzeba się nią chwalić to serio tż też jakby mógł to by powiedział całemu światu... ostatnio się mnie zapytał czy wstydze się tej ciąży czy co... serio nikt mnie nie rozumie jakbym była jakimś odmieńcem. Przyjaciółka do mnie ostatnio polub sobie te wszystkie mamusiowe strony na fb.a ja jej mówię ze nie chcę bo to potem wszyscy zobaczą i się zorientują. To popatrzyła na mnie jak na chorą. Ja dokładnie tak zorientowalam się ze znajoma jest w ciąży jak w ciągu tygodnia polubila chyba z 10stron z wozkami, akcesoriami i innymi pierdołami dla dzieci

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 21:51   #2995
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Mnie też to wkurza bo dosłownie wszyscy mi się dziwią dlaczego nie mówię o ciąży i czemu ją ukrywam BO TAKĄ MAM OCHOTĘ ! jak słyszę moja mame i bliskich ze to radosna nowina trzeba się nią chwalić to serio tż też jakby mógł to by powiedział całemu światu... ostatnio się mnie zapytał czy wstydze się tej ciąży czy co... serio nikt mnie nie rozumie jakbym była jakimś odmieńcem. Przyjaciółka do mnie ostatnio polub sobie te wszystkie mamusiowe strony na fb.a ja jej mówię ze nie chcę bo to potem wszyscy zobaczą i się zorientują. To popatrzyła na mnie jak na chorą. Ja dokładnie tak zorientowalam się ze znajoma jest w ciąży jak w ciągu tygodnia polubila chyba z 10stron z wozkami, akcesoriami i innymi pierdołami dla dzieci

Moja mama na szczescie świetnie rozumie ze im pozniej powiemy tym lepiej. Sama tez swoje z ciążami przeszla. Zreszta nie odczuwam potrzeby latania do wszystkich i oznajmiania. Po prostu albo zobacza brzuch (tak bedzie w większości przypadkow) albo wyjdzie gdzies w trakcie rozmowy. Troche tez irytuje mnie jak mnie ktos pyta "w ciazy jesteś?". Ostatnio takie pytanie zadala mi znajoma jak sie spotkalysmy. No i co, mam mowic ze nie? Bez sensu. A gdybym bezskutecznie starala sie o dziecko i bylby to drazliwy temat? Wydaje mi sie ze takie pytania nie powinny padać bo dla mnie osobiscie klopotliwym bylo odpowiedzieć a nie mialam wyjścia. I tak samo nie lubie pytania "a czemu jestes juz na zwolnieniu?". Widac po mnie ze nie zdycham w ciąży, zle nie wygladam wiec odpowiedź ze zle sie czuje nie przejdzie. I co, mam opowiadac jak to dwa razy poronilam i biore leki zeby sie udalo? Pewnie ze chcialabym obwiescic swiatu ze sie spodziewam ale to tak delikatny temat ze sie boję. I podziwiam kobiety ktore juz w pierwszych tygodniach oznajmiaja swietne wiesci calemu światu.

Stary 2017-08-31, 21:52   #2996
Torrence
Wtajemniczenie

lelowa, kiwi zazdroszczę. Niestety u nas jest tak, że ja mało komu powiedziałam osobiście W pracy niestety było nieuniknione, moja nieobecność po wakacjach wskazywała na jedno. Mam też nauczkę że jak się chce spokojnie utrzymać dyskrecję to nie można mówić absolutnie nikomu, nawet rodzicom.

Mecassie U mnie jest podobnie. Też milion razy słyszałam, że przecież trzeba się chwalić i cieszyć, że wszyscy będą też się cieszyć i gratulawać. Już widzę jak plociuchy z pracy "tak się cieszą moim szczęściem" a nie cieszą się z tematu do paplania.
Mam wrażenie, że działa też u nas taki syndrom "chronienia gniazda". I choć mało kto to rozumie, każdy powinien uszanować. A ja takiego wsparcia i zrozumienia nie miałam u nikogo.
Jedyna babcia mnie drugi raz dzisiaj podbudowała - wieczorem rozmawiałam z nią jeszcze raz przez telefon i choć dałam jej zgodę, żeby powiedziała wujkowi, mojemu chrzestnemu, to powiedziała, że się z nim widziała ale nic nie powiedziała bo może ja jednak sama chciałabym powiedzieć.
Stary 2017-08-31, 21:52   #2997
lelowa
Zakorzenienie

Ja cie rozumiem Mecassie, choc to moja 2 ciaza to tak samo jak w 1 mam awersje do chwalenia sie nia na prawo i lewo. Nie ma to nic wspolnego ze wstydem czy niezadowoleniem, brakiem radoaci z ciazy, nic z tych rzeczy. Ciesze sie ogromnie ale nie mam potrzeby ani ochoty obwieszczac tego wszem i wobec.
Jednoczesnie nic mi nie przeszkadza jesli ktos chce sie pochwalic juz ciazowym testem bo i takie widzialam zdj na fb Kazdy robi jak chce i jak uwaza.

A ja akurat moge bezkarnie klikac mamusiowe strony, raczej nikt nie skuma hehe
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 21:55   #2998
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość

Ja tez poki co nie "lubie" zadnych stron mamusiowo- dzieciowych bo ja tez nie raz sie pokapowalam o ciazach znajomych jak mi wyskakiwaly propozycje, sugestie i powiadomienia. A skoro ja sie pokapowalam to i inni sie moga zorientowac. I durne jest jeszcze to ze boje sie ze jak wrzuce jakies zdjecie to ktos kto wie o ciazy skomentuje mi czyms stylu "ciaza ci sluzy" itp

Stary 2017-08-31, 22:00   #2999
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Ja byłam zła jak się okazało że dziadkom tż-ta powiedział dzień wcześniej jego tato.
Stary 2017-08-31, 22:05   #3000
Pannkaka
Rozeznanie

Widze, ze kolejne dobre wiesci z wizyt

Czy te mdlosci to sie kiedys skoncza?... U mnie jak w zegarku, do 15 jest znosnie, o ile pilnuje, zeby nie zjesc za duzo na raz, nie za szybko, nie doprowadzic do za duzego glodu i nie wypic za duzo na raz po jedzeniu. Da sie zrobic. Po 15 robi sie stopniowo coraz gorzej z kulminacja ok 21, tak, ze nie raz juz biegne do kibelka albo zaliczam male cofki, ale na ogol wcale nie konczy sie wymiotami. Tak moze 1-2 razy w tygodniu. A poniewaz na ogol do niczego nie dochodzi, to ostatnio juz sie tak nie spiesze do tego kibelka. No i dzis mnie to pokonalo, bo zwyczajnie nie zdazylam, na szczescie podloga tylko w lazience do czyszczenia

Dziewczyny z codziennymi wymiotami, jak wy w ogole dajecie rade? Powiem szczerze, ze gdybym tak jak wy przechodzila pierwsza ciaze, to bylaby chyba ostatnia

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Ehh, tyle piszecie wieczorami, ze nie nadazam, sprobuje jutro nadrobic. Najlatwiej mi czytac i pisac z pracy Padam, dobranoc wszystkim!
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości