|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Moja wygina się w C przy przeciąganiu. Mam się martwić?
#2402 |
Zakorzenienie
|
Emmos
Współczuję, dużo zdrowia da Was. Calineczka U nas też tak.czasami ulewa i tez się nad tym zastanawiałam. Jon 4,6 będzie ok. Cashmere Ciepłe prysznice, masaż choc tutaj to sie boje i nie wiem jak.żeby nie pogorszyc jeszcze... Kapusta i różne pozycje kp. My po wizycie. Wszystko ok. Gin b. Fajny. Zbadał mi piersi i trochę kiepsko to wyglada..zastuj na całego. Od wczoraj trzy razy większy tzn.juz pół piersi mam twarde i.bolesne. nie radzę sobie za bardzo. Gdybyście widziały w jakich pozycjach karmie... to.od razu na zawody akrobatyczne... niestety nie daje rady mi.maly ściągnąć. Już pierwszy płacz za mną... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2403 |
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Mała! Dobrze, ze wizyta u gina ok i współczuje powiększenia zastoju. Działaj kapustą a jak mały ściągnie nie do końca to moze laktatorem dociągnij?
Calineczka - mojej tez czasem uleje, ale nie zawsze, nie nasila sie to. Jak uleje i chce dalej jeść go jej daje. Nie wydaje mi sie, zeby sie przejadała. JonSnow - kup 4, Moja Klaudia dostała dzisiaj ksywę przylepa. Non stop przy piersi. W koncu w porze obiadowej zamotałam ją w chustę bo inaczej nie miałabym jak zrobic obiadu i zjesc. Dzisiaj tez zajęłam sie kwestią żłobka. Myślałam ze za tydzień złoże wniosek ale zobaczyłam ze musza byc pieczątki z zakładów pracy, wiec najpierw ja muszę wysłać wniosek do swojej, poczekać az odeślą i TZ do swojej. Trochę potrwa. W ogole to zaczęłam sie zastanawiać, czy nie lepiej do prywatnego jednak dać Klaudię. Są dofinansowania z UM i różnica finansowa nie jest az tak duza. Państwowe 310zl, prywatne z dofinansowaniem 550-600zl. W ogole to dobrze, ze mamy możliwość zameldować sie w mieście bo inaczej byłaby tragedia. W mojej wsi ani w okolicach nie ma żadnego miejsca gdzie przyjmują dzieci ponizej 2,5lat, do żłobka państwowego dostają sie tylko dzieci z meldunkiem w mieście, a prywatny żłobek juz wyniósłby 900zl. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2404 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurczę a ta kapusta Ci nie pomaga? Co mówił lekarz o tym? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oglądałam filmiki jak zawiązać kieszonkę i kangurka, generalnie to nie jest trudne ale babka miała dziecko które samo trzyma główkę, a jak Wy to robicie z takimi maluchami które nie trzymają główki? Bo ja zawsze trzymam małego pod pupą i za główkę to gdzie jeszcze mam rękę znaleźć do wiązania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
![]() Mój też jest dzisiaj przylepa, jak odkładam to płacze i albo chce pierś albo się tulić ![]() Fajnie że macie możliwość posłac do żłobka małą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2405 |
Zakorzenienie
|
Jon
Dasz radę, moj zazwyczaj ma główkę oparta o.moją klatkę piersiową. Lekarz polecil kilka pozycji i powiedział zeby.jak najwięcej dostawiac, położna polecila.masaż w cieplej.wodzie i ręczne ściąganie... tylko ja nie wiem jak :/ Chyba wezmę ibuprom żeby zapobiec stanom zapalnym:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2406 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To już żłobek? Czy wcześniej oddajesz? W ogóle, że jest opcja dostania się do państwówki u was to już dobrze. U mnie nie ma.
![]() |
#2407 |
Zakorzenienie
|
Calineczka, wozek się super sprawdza. Coś skrzypialo na stelażu ale TŻ wypsikal jakimś czymś i przestało. Tylko z perspektywy czasu chyba nie upieralabym się nad "mydelniczką" chyba bo jednak waży więcej niż te miękkie gondole.
Zaburzenia napięcia mięśniowego prowadzą do was postawy później. Mała, współczuję zastoju ![]() U nas od rana brzuszkowe problemy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2408 | ||
Zadomowienie
|
Pocieszyłyście z tym ulewaniem.
Daję mu dojeść po bo strasznie szuka. Cytat:
![]() A główkę mój trzyma aż za bardzo jak na swój wiek ![]() Mała oby zastój szybko przeszedl! Cytat:
Współczuję problemów brzuszkowych. Może to jednak nie kolka skoro jest teraz o innej porze? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2409 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem co to już
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2410 |
Zakorzenienie
|
Pestycyda
Współczuję ![]() Moje.najbliższe dni to bedzie walka z zastojem :/ ciężko to zniosłam przy pierwszym dziecku. Widzę że sie denerwuje przy tej piersi bo pewnie.kiepsko leci, ręce opadają z bezsilności ... Morelle Moj laktator za słaby :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2411 |
Zakorzenienie
|
Mała, a.nie masz.skad.elektrycNego pożYczyć?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2412 |
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
JonSnow, tak 4,6 miałam napisac i coś mi 6 zniknęło
![]() Odnośnie wkładania dziecka do chusty ktore nie trzeba główki - najpierw leży mi na ramieniu, a potem jak ją wkładam to pochylam sie do tylu tak, ze grawitacja trzyma głowę przy moim ciele. Pózniej zarzucam materiał i dociągam wiec juz głowa nie ucieka. Mi sie wydaje, ze moja jest przylepa przez to ze gazy ją męczą, kupę dopiero przed chwila zrobiła - jedyna dzisiaj. Morelle - żłobek od września 2018. W ogole do prywatnych są juz zapisy na 09.18 i nie wiem czy do takiego jednego fajnego są jeszcze miejsca. Zadzwonię tam jutro i zapytam. Tylko tam cena z dofinansowaniem to juz 650zl i muszę zapytać czy uwzględnia jedzenie, bo jesli nie to finansowo i tak odpada. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2413 |
Zakorzenienie
|
Serio? To u nas jest inaczej. Nabór kilka mies przed i nie Trzeba nic z pracy. Co Ty musisz mieć?
#2414 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój dzisiaj też dał czadu od 12 do 16, TŻ spał po nocce, ja walczyłam i beczałam razem z nim.. Najedzony, przewinięty, ululany, bączki piękne sobie cały dzień sadził.. zasnąć nie mógł, non stop się wybudzał jak już przysypiał i przez to był dwa razy bardziej zły. Eh, padł o 16, spał do 18, zjadł i znowu śpi ![]() ![]() A swoją drogą - też we wtorek mam szczepienie. ![]() Byliśmy dzisiaj na tych badaniach neurologicznych. Świetna sprawa, super kobitki, 45min i przemaglowały go z każdej strony. Pobił rekord - zesikał się 3 razy, a ja dostałam pochwałę za dobre przygotowanie bo miałam 3 tetrówki (leżał na nich podczas badania). ![]() Jutro będę miała może rozpisane wyniki, ale w skrócie: dostaniemy zalecenia odnośnie odwracania główki przez Małego głównie w jedną stronę (zwróciłam na to wcześniej uwagę) i mamy skontrolować "bruzdę" nad pośladkami, która szczerze mówiąc nie zaniepokoiła mnie wcześniej, zresztą żadnego innego lekarza też nie... - Bartek ma taką odnogę, jakby zgniecenie od długiego leżenia, odchodzącą od rowka... jak będziemy na usg bioderek to od razu to sprawdzimy. Oczywiście naczytałam się już w necie o jakiś rozszczepach kręgosłupa, cystach itp i wariuje, ale ogólnie sprawność Bartka oceniły bardzo dobrze i nie powinnam się martwić, być może taki jego urok. Oby. ![]() Na badaniach był jak zaczarowany, grzeczny i spokojny, a w domu odreagował. ![]()
![]() |
#2415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko pieczątka od pracodawcy na wniosku jest potrzebna Aggs - ta bruzda to napewno nic takiego. Super, ze tak ładnie oceniły Bartka. Rzeczywiście nieźle sie przygotowałaś z tymi trzema tetrowkami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2416 |
Wtajemniczenie
|
Xzora moja mama za rok chce iść na emeryturę i dlatego oferuje że się małym zajmie
![]() Mała mam nadzieję że szybko poradzisz sobie z zastojem, może załatw sobie jakiś lepszy laktator ![]() Pestycyda przykro mi że Wojtek ciągle się tak męczy ![]() Jak zamówię chustę to będziemy walczyć z młodym z tym wiązaniem, dzięki Dziewczyny za pdopowiedzi jak to u Was wygląda ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Aggs na pewno wszystko bedzie dobrze z Bartusiem, nie martw się na zapas i nie czytaj internetów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2417 |
Zadomowienie
|
Aggs super, że mieliście takie badania. Bruzda to może jego urok
![]() Xzora do prywatnych żłobków u Ciebie też jest potrzebna pieczątka? |
![]() ![]() |
![]() |
#2418 |
Zakorzenienie
|
Aggs
Te Internety nie zawsze wa dobre, nie czytaj i sie nie martw, na pewno to nic takiego ![]() Hugo dopiero wstał, w sumie go obudziłam bo czas karmienia a teraz ta pierś boli ostro, wykąpalismy go na śpiocha prawie i czas na kolejną rundę ekwilibrystyki w moim wykonaniu. Mąż mi.kupił lecytyne, bo widzę ze i kanalik sie zatkał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2419 |
Zakorzenienie
|
Jon_Snow - fajnie, ze mama moze pójść na emeryturę.
Calineczka - nie wiem jeszcze czy do prywatnych potrzebna i co jest potrzebne do tego dofinansowania od miasta. Mała! Oby lecytyna pomogła Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2420 |
Zakorzenienie
|
Aggs, super że badania takie dokładne i że z Bartusiem wszystko ok. Rozszczep wyszedłby na usg w ciazy także spokojnie;*
Matko nie myślałam jeszcze o żłobkach a to w niektórych już są zapisy?! Masakra. My dalej walczymy;( ja już wyje razem z nim. Nie mam siły Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2421 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak ja wam współczuję tych problemów brzuszkowych.
Moja Wiki padla o 20:14 zjadlam ogarnelam sie z lekka i ide spac bo tez juz padam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2422 |
Wtajemniczenie
|
hejka ostatnio jestem do tylu z czytaniem. U nas natłok wszystkiego. przygotowania do chrzcin, wielkie sprzątanie przed przyjazdem siostry męża. na dodatek Mateusz na buzi miał szorstka bardzo czerwona skórę wyglądało okropnie. byłam u lekarza i mamy lojotokowe zapalenie skóry mamy maść robiona smarujemy drugi dzień i na szczęście jest poprawa. oprócz tego oczka dalej ropieja
po dwóch antybiotykach. szybka wizyta prywatnie u okulisty. płacz okropny mamy zatkane kanaliki masujemy się 3 razy dziennie. paulinka jutro zaczyna przedszkole po raz pierwszy. ja dziś płacze od poludnia😢 a ona zadowolona zobaczymy jak będzie jutro obym się nie rozplakal a w przedszkolu. to tyle co u nas😊 mam nadzieje ze po chrzcie będę mieć więcej czasu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2423 |
Zakorzenienie
|
Mam do was pytanie kiedy w gondoli bedziecie podnosić ten materac zeby maluszek lepiej widział?
Bo mi pedoatra powiedział żebym małej cos pod głowę kladła zeby lepiej widziała. Znowu w ciazy czytałam że na plasko ma leżeć. Ja przez to że kazdy co innego mowi nie wiem co robic. Wydaje mi się że to trochę za wcześnie. ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- U sąsiadów chyba pepkowe maluszek płacze wszyscy ojej sliczny i tam nad nim dyskutuja. Nie mówię już o walających sie butelkach po podlodze. |
![]() ![]() |
![]() |
#2424 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jon, super, że mamcia będzie miała możliwość zajęcia się wnukiem. ![]() Mała, współczuję problemów z zastojem. ![]() Pestycyda, przesyłam uściski ![]() ![]() Ja o żłobku jeszcze też nie myślałam, ale chyba zacznę niedługo.. W tym roku podobno było bardzo ciężko się gdziekolwiek u nas dostać.. ![]()
![]() |
#2425 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Generalnie - ostatnio kolejka tam była na 2 lata ![]() Także może za 2 lata synuś się dostanie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2426 |
Zakorzenienie
|
Etusiaaa
Zdrowka dla małego, oby leczenie skory.i.oczek.pomogło. Wiem.co czujesz z tym.przedszkolem... ![]() Dzięki dziewczyny, mam.nadzieję, że się z tym zastojem uporam raz dwa... ![]() Dobranoc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2427 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
"Jest to alternatywa dla metody z kapusta. Rób kilka razy dziennie, pomiędzy kamieniami, a najlepiej tuż przed, takie oklady: Bierzesz miskę z baaaaardzo ciepła woda, dodajesz do niej ocet, jeśli chodzi o ilości to tak na oko, powiedzmy pół szklanki ma miskę. Bierzesz pieluchy tetrowa, składasz ja tak żeby potem przyłożyć na piersi, moczysz w tej gorącej wodzie, potem cała pielucha pokrop spirytusem, dość obficie - i zakładasz na piersi, na to możesz dam folię aluminiową żeby bardziej i dłużej ciepło trzymało, na to ręcznik i pod kołdrę żeby jak najdłużej grzalo. Zanim dasz pieluche na piersi to posmaruj sutki oliwka dla dzieci i możesz je zakryć gaza albo płatkami kosmetycznymi, żeby ta miksturę na nie nie działała." Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2428 |
MerDer 4ever
|
Emmos przykro mi, że jesteście w szpitalu
![]() ![]() Calineczka nie umiałam siedzieć dłuugo po porodzie ![]() ![]() ![]() Pestycyda współczuje ![]() Etusia dużo zdrówka ![]() Mała współczuje tego zastoju ![]() Co do żłobka to ja młodego biorę ze sobą do pracy ![]() ![]() Moje dziecię pierwszy raz przespało od 21 do 1 ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2429 |
Zakorzenienie
|
Mój dziś jakiś markotny nie chce zasnac po drugim karmieniu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2430 |
Zakorzenienie
|
Etusia, współczuję tego łojotokowego zapalenia skóry. Mój tata ma. Mam nadzieję że uda się Wam zaleczyć
![]() ![]() Darietta, to walnij sąsiadom w podłogę/sufit tak jak oni tobie:/ Ja podnoszę od początku ale troszkę albo kładę pieluchę pod głowę ale nie żeby lepiej widział tylko dlatego że ulewa. Z tego samego powodu ma klin w łóżeczku ![]() Taedio, oby spał jak najdłużej ![]() Devileek, może i skok. Parę dni i minie. Trzeba przetrwać ![]() My się.karmimy. mały jakby się mniej skręca i zwija więc może mu trochę przeszło... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.