Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-31, 15:09   #2401
morelle_
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Moja wygina się w C przy przeciąganiu. Mam się martwić?
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 15:13   #2402
Mała!
Zakorzenienie

Emmos
Współczuję, dużo zdrowia da Was.

Calineczka
U nas też tak.czasami ulewa i tez się nad tym zastanawiałam.

Jon
4,6 będzie ok.

Cashmere
Ciepłe prysznice, masaż choc tutaj to sie boje i nie wiem jak.żeby nie pogorszyc jeszcze...
Kapusta i różne pozycje kp.

My po wizycie. Wszystko ok. Gin b. Fajny. Zbadał mi piersi i trochę kiepsko to wyglada..zastuj na całego. Od wczoraj trzy razy większy tzn.juz pół piersi mam twarde i.bolesne. nie radzę sobie za bardzo. Gdybyście widziały w jakich pozycjach karmie... to.od razu na zawody akrobatyczne... niestety nie daje rady mi.maly ściągnąć.

Już pierwszy płacz za mną...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 15:49   #2403
xzora
Zakorzenienie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Mała! Dobrze, ze wizyta u gina ok i współczuje powiększenia zastoju. Działaj kapustą a jak mały ściągnie nie do końca to moze laktatorem dociągnij?

Calineczka - mojej tez czasem uleje, ale nie zawsze, nie nasila sie to. Jak uleje i chce dalej jeść go jej daje. Nie wydaje mi sie, zeby sie przejadała.

JonSnow - kup 4,

Moja Klaudia dostała dzisiaj ksywę przylepa. Non stop przy piersi. W koncu w porze obiadowej zamotałam ją w chustę bo inaczej nie miałabym jak zrobic obiadu i zjesc.

Dzisiaj tez zajęłam sie kwestią żłobka. Myślałam ze za tydzień złoże wniosek ale zobaczyłam ze musza byc pieczątki z zakładów pracy, wiec najpierw ja muszę wysłać wniosek do swojej, poczekać az odeślą i TZ do swojej. Trochę potrwa.

W ogole to zaczęłam sie zastanawiać, czy nie lepiej do prywatnego jednak dać Klaudię. Są dofinansowania z UM i różnica finansowa nie jest az tak duza. Państwowe 310zl, prywatne z dofinansowaniem 550-600zl. W ogole to dobrze, ze mamy możliwość zameldować sie w mieście bo inaczej byłaby tragedia. W mojej wsi ani w okolicach nie ma żadnego miejsca gdzie przyjmują dzieci ponizej 2,5lat, do żłobka państwowego dostają sie tylko dzieci z meldunkiem w mieście, a prywatny żłobek juz wyniósłby 900zl.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 15:57   #2404
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Emmos

Calineczka

Jon
4,6 będzie ok.

Cashmere
Ciepłe prysznice, masaż choc tutaj to sie boje i nie wiem jak.żeby nie pogorszyc jeszcze...

My po wizycie. Wszystko ok. Gin b. Fajny. Zbadał mi piersi i trochę kiepsko to wyglada..zastuj na całego. Od wczoraj trzy razy większy tzn.juz pół piersi mam twarde i.bolesne. nie radzę sobie za bardzo. Gdybyście widziały w jakich pozycjach karmie... to.od razu na zawody akrobatyczne... niestety nie daje rady mi.maly ściągnąć.

Ok dziękuję
Kurczę a ta kapusta Ci nie pomaga? Co mówił lekarz o tym?

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Wnosisz z gondolą? Chociaż nawet jak bez to i tak współczuję takiego noszenia.
W takich momentach jeszcze bardziej doceniam plusy domu.

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Zobacz w tabelce, np.na stronie Little Frog. Ważna jest też budowa ciała.
Mój np.ma 182 i kieszonkę spokojnie wiąże. Chustę mamy 4.6m.
Nie rozumiem tych męskich rozmiarów ale dla mnie chyba 4,6 też będzie okej

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
O matko współczuję Ci! Ja bym z wózkiem nigdy nie dała rady jej wnieść.

Dużo zdrówka dla was! Daj znać co i jak!

Biedny My za to spałyśmy razem 3h. Ona dalej śpi, zaraz zrobię hałas.

Raczej 4,6.
Dzięki

Oglądałam filmiki jak zawiązać kieszonkę i kangurka, generalnie to nie jest trudne ale babka miała dziecko które samo trzyma główkę, a jak Wy to robicie z takimi maluchami które nie trzymają główki? Bo ja zawsze trzymam małego pod pupą i za główkę to gdzie jeszcze mam rękę znaleźć do wiązania

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Mała! Dobrze, ze wizyta u gina ok i współczuje powiększenia zastoju. Działaj kapustą a jak mały ściągnie nie do końca to moze laktatorem dociągnij?

Calineczka - mojej tez czasem uleje, ale nie zawsze, nie nasila sie to. Jak uleje i chce dalej jeść go jej daje. Nie wydaje mi sie, zeby sie przejadała.

JonSnow - kup 4,

Moja Klaudia dostała dzisiaj ksywę przylepa. Non stop przy piersi. W koncu w porze obiadowej zamotałam ją w chustę bo inaczej nie miałabym jak zrobic obiadu i zjesc.

Dzisiaj tez zajęłam sie kwestią żłobka. Myślałam ze za tydzień złoże wniosek ale zobaczyłam ze musza byc pieczątki z zakładów pracy, wiec najpierw ja muszę wysłać wniosek do swojej, poczekać az odeślą i TZ do swojej. Trochę potrwa.

W ogole to zaczęłam sie zastanawiać, czy nie lepiej do prywatnego jednak dać Klaudię. Są dofinansowania z UM i różnica finansowa nie jest az tak duza. Państwowe 310zl, prywatne z dofinansowaniem 550-600zl. W ogole to dobrze, ze mamy możliwość zameldować sie w mieście bo inaczej byłaby tragedia. W mojej wsi ani w okolicach nie ma żadnego miejsca gdzie przyjmują dzieci ponizej 2,5lat, do żłobka państwowego dostają sie tylko dzieci z meldunkiem w mieście, a prywatny żłobek juz wyniósłby 900zl.

4,6?

Mój też jest dzisiaj przylepa, jak odkładam to płacze i albo chce pierś albo się tulić
Fajnie że macie możliwość posłac do żłobka małą u mnie nie ma w ogóle takich miejsc żeby takie małe dziecko posłać. Mój synu raczej będzie u babci od przyszłego roku, bo zaoferowała się

Stary 2017-08-31, 16:03   #2405
Mała!
Zakorzenienie

Jon
Dasz radę, moj zazwyczaj ma główkę oparta o.moją klatkę piersiową.
Lekarz polecil kilka pozycji i powiedział zeby.jak najwięcej dostawiac, położna polecila.masaż w cieplej.wodzie i ręczne ściąganie... tylko ja nie wiem jak :/

Chyba wezmę ibuprom żeby zapobiec stanom zapalnym:/

Stary 2017-08-31, 16:05   #2406
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Emmos

Calineczka

Jon
4,6 będzie ok.

Cashmere

A laktator?

Cytat:

JonSnow - kup 4,

To już żłobek? Czy wcześniej oddajesz?
W ogóle, że jest opcja dostania się do państwówki u was to już dobrze. U mnie nie ma.
Stary 2017-08-31, 16:12   #2407
pestycyda
Zakorzenienie

Calineczka, wozek się super sprawdza. Coś skrzypialo na stelażu ale TŻ wypsikal jakimś czymś i przestało. Tylko z perspektywy czasu chyba nie upieralabym się nad "mydelniczką" chyba bo jednak waży więcej niż te miękkie gondole.

Zaburzenia napięcia mięśniowego prowadzą do was postawy później.

Mała, współczuję zastoju nie wiem co poradzić bo chyba już wszystko było napisane...

U nas od rana brzuszkowe problemy już się pochwaliłam ostatnio że tylko wieczorami się męczymy a tu masz. Teraz już w histerię wpadł to daliśmy vibrucol. Niby się nie drze ale nie może usnac i się mecY dalej

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-08-31, 16:28   #2408
calineczka3
Zadomowienie

Pocieszyłyście z tym ulewaniem.
Daję mu dojeść po bo strasznie szuka.

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Emmos zdrówka dla Was

Calineczka z tego co opisujesz to jest podobnie jak u nas. Warto to skonsultować. Później mogą być problemy np z podnoszeniem głowy, obracaniem się na brzuch, czworakowaniem. Przynajmniej z tego co mi wiadomo.

Fizjoterapeutka powiedziała też nam, że jak dziecko zaczyna nagle płakać, aż tak krzyczeć i za chwilę się uspokaja to właśnie też może być spowodowane tym napięciem.
Zapytam o to pediatry na kolejnej wizycie bo nie wiem czy uderzać do neurologa czy do fizjo w końcu
A główkę mój trzyma aż za bardzo jak na swój wiek

Mała oby zastój szybko przeszedl!

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Calineczka, wozek się super sprawdza. Coś skrzypialo na stelażu ale TŻ wypsikal jakimś czymś i przestało. Tylko z perspektywy czasu chyba nie upieralabym się nad "mydelniczką" chyba bo jednak waży więcej niż te miękkie gondole.

Zaburzenia napięcia mięśniowego prowadzą do was postawy później.

U nas od rana brzuszkowe problemy już się pochwaliłam ostatnio że tylko wieczorami się męczymy a tu masz. Teraz już w histerię wpadł to daliśmy vibrucol. Niby się nie drze ale nie może usnac i się mecY dalej

Niekoniecznie. Robiłam przed kupnem przegląd kilkudziesięciu chyba modeli pod kątem wagi i była bardzo zbliżona co mnie zdziwiło. Nawet modele kilka razy droższe miały taką samą wagę.

Współczuję problemów brzuszkowych. Może to jednak nie kolka skoro jest teraz o innej porze?
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 16:49   #2409
pestycyda
Zakorzenienie

Ja nie wiem co to już we wtorek szczepienia to wezmę receptę na debridat. Najgorsze że boję się że też nie pomoże i on codziennie tak będzie się męczył. Teraz walnął mega kupę i podsypka przy cycu. Oby się uspokoił bidulek bo nam serca pękną

Stary 2017-08-31, 16:59   #2410
Mała!
Zakorzenienie

Pestycyda
Współczuję

Moje.najbliższe dni to bedzie walka z zastojem :/ ciężko to zniosłam przy pierwszym dziecku.
Widzę że sie denerwuje przy tej piersi bo pewnie.kiepsko leci, ręce opadają z bezsilności ...

Morelle
Moj laktator za słaby :/

Stary 2017-08-31, 17:04   #2411
pestycyda
Zakorzenienie

Mała, a.nie masz.skad.elektrycNego pożYczyć?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-31, 17:47   #2412
xzora
Zakorzenienie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

JonSnow, tak 4,6 miałam napisac i coś mi 6 zniknęło a babcia nie pracuje? Moj TZ uważa ze babcie powinny sie zając a ja nie rozumiem skąd w ogole taki pomysł skoro obydwie pracują? Zwolnią sie i co? Az mnie wkurza bo juz kilka razy to powtarza a ja cały czas mu odpowiadam ze nie ma takiej opcji skoro pracują i do emerytury daleko.
Odnośnie wkładania dziecka do chusty ktore nie trzeba główki - najpierw leży mi na ramieniu, a potem jak ją wkładam to pochylam sie do tylu tak, ze grawitacja trzyma głowę przy moim ciele. Pózniej zarzucam materiał i dociągam wiec juz głowa nie ucieka.

Mi sie wydaje, ze moja jest przylepa przez to ze gazy ją męczą, kupę dopiero przed chwila zrobiła - jedyna dzisiaj.

Morelle - żłobek od września 2018. W ogole do prywatnych są juz zapisy na 09.18 i nie wiem czy do takiego jednego fajnego są jeszcze miejsca. Zadzwonię tam jutro i zapytam. Tylko tam cena z dofinansowaniem to juz 650zl i muszę zapytać czy uwzględnia jedzenie, bo jesli nie to finansowo i tak odpada.

Stary 2017-08-31, 17:57   #2413
morelle_
Zakorzenienie

Serio? To u nas jest inaczej. Nabór kilka mies przed i nie Trzeba nic z pracy. Co Ty musisz mieć?
Stary 2017-08-31, 18:08   #2414
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Jestesmy od wczoraj w szpitalu od antybiotyku mala dostala biegunki i balam sie o odwodnienie. Serce mi peka jak patrze jak ją pokłuli. Trzymajcie kciuki za szybkie wyjscie.

Dodatkowo nie dziala mi apka wizaz, u Was ok?
Trzymam i ja kciuki za Was! niech szybciutko wraca do zdrowia Kruszynka

Cytat:
Ja nie wiem co to już we wtorek szczepienia to wezmę receptę na debridat. Najgorsze że boję się że też nie pomoże i on codziennie tak będzie się męczył. Teraz walnął mega kupę i podsypka przy cycu. Oby się uspokoił bidulek bo nam serca pękną

Ojej.. Znam ten ból i tę bezradność... Współczuję...
Mój dzisiaj też dał czadu od 12 do 16, TŻ spał po nocce, ja walczyłam i beczałam razem z nim.. Najedzony, przewinięty, ululany, bączki piękne sobie cały dzień sadził.. zasnąć nie mógł, non stop się wybudzał jak już przysypiał i przez to był dwa razy bardziej zły. Eh, padł o 16, spał do 18, zjadł i znowu śpi 5 tyg 2 dni, śmierdzi mi to skokiem
A swoją drogą - też we wtorek mam szczepienie.

Byliśmy dzisiaj na tych badaniach neurologicznych. Świetna sprawa, super kobitki, 45min i przemaglowały go z każdej strony. Pobił rekord - zesikał się 3 razy, a ja dostałam pochwałę za dobre przygotowanie bo miałam 3 tetrówki (leżał na nich podczas badania).
Jutro będę miała może rozpisane wyniki, ale w skrócie: dostaniemy zalecenia odnośnie odwracania główki przez Małego głównie w jedną stronę (zwróciłam na to wcześniej uwagę) i mamy skontrolować "bruzdę" nad pośladkami, która szczerze mówiąc nie zaniepokoiła mnie wcześniej, zresztą żadnego innego lekarza też nie... - Bartek ma taką odnogę, jakby zgniecenie od długiego leżenia, odchodzącą od rowka... jak będziemy na usg bioderek to od razu to sprawdzimy. Oczywiście naczytałam się już w necie o jakiś rozszczepach kręgosłupa, cystach itp i wariuje, ale ogólnie sprawność Bartka oceniły bardzo dobrze i nie powinnam się martwić, być może taki jego urok. Oby.
Na badaniach był jak zaczarowany, grzeczny i spokojny, a w domu odreagował.

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 18:13   #2415
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Serio? To u nas jest inaczej. Nabór kilka mies przed i nie Trzeba nic z pracy. Co Ty musisz mieć?

Tylko pieczątka od pracodawcy na wniosku jest potrzebna

Aggs - ta bruzda to napewno nic takiego. Super, ze tak ładnie oceniły Bartka. Rzeczywiście nieźle sie przygotowałaś z tymi trzema tetrowkami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-31, 19:22   #2416
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Xzora moja mama za rok chce iść na emeryturę i dlatego oferuje że się małym zajmie teściowa pracuje więc odpada.

Mała mam nadzieję że szybko poradzisz sobie z zastojem, może załatw sobie jakiś lepszy laktator

Pestycyda przykro mi że Wojtek ciągle się tak męczy

Jak zamówię chustę to będziemy walczyć z młodym z tym wiązaniem, dzięki Dziewczyny za pdopowiedzi jak to u Was wygląda

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Aggs na pewno wszystko bedzie dobrze z Bartusiem, nie martw się na zapas i nie czytaj internetów

Stary 2017-08-31, 19:37   #2417
calineczka3
Zadomowienie

Aggs super, że mieliście takie badania. Bruzda to może jego urok

Xzora do prywatnych żłobków u Ciebie też jest potrzebna pieczątka?
Stary 2017-08-31, 19:50   #2418
Mała!
Zakorzenienie

Aggs
Te Internety nie zawsze wa dobre, nie czytaj i sie nie martw, na pewno to nic takiego

Hugo dopiero wstał, w sumie go
obudziłam bo czas karmienia a teraz ta pierś boli ostro, wykąpalismy go na śpiocha prawie i czas na kolejną rundę ekwilibrystyki w moim wykonaniu.
Mąż mi.kupił lecytyne, bo widzę ze i kanalik sie zatkał.

Stary 2017-08-31, 19:52   #2419
xzora
Zakorzenienie

Jon_Snow - fajnie, ze mama moze pójść na emeryturę.
Calineczka - nie wiem jeszcze czy do prywatnych potrzebna i co jest potrzebne do tego dofinansowania od miasta.
Mała! Oby lecytyna pomogła

Stary 2017-08-31, 20:01   #2420
pestycyda
Zakorzenienie

Aggs, super że badania takie dokładne i że z Bartusiem wszystko ok. Rozszczep wyszedłby na usg w ciazy także spokojnie;*

Matko nie myślałam jeszcze o żłobkach a to w niektórych już są zapisy?! Masakra.

My dalej walczymy;( ja już wyje razem z nim. Nie mam siły

Stary 2017-08-31, 20:17   #2421
darietta
Zakorzenienie

Dziewczyny jak ja wam współczuję tych problemów brzuszkowych.

Moja Wiki padla o 20:14 zjadlam ogarnelam sie z lekka i ide spac bo tez juz padam.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 20:26   #2422
etusiaaa
Wtajemniczenie

hejka ostatnio jestem do tylu z czytaniem. U nas natłok wszystkiego. przygotowania do chrzcin, wielkie sprzątanie przed przyjazdem siostry męża. na dodatek Mateusz na buzi miał szorstka bardzo czerwona skórę wyglądało okropnie. byłam u lekarza i mamy lojotokowe zapalenie skóry mamy maść robiona smarujemy drugi dzień i na szczęście jest poprawa. oprócz tego oczka dalej ropieja
po dwóch antybiotykach. szybka wizyta prywatnie u okulisty. płacz okropny mamy zatkane kanaliki
masujemy się 3 razy dziennie. paulinka jutro zaczyna przedszkole po raz pierwszy. ja dziś płacze od poludnia😢 a ona zadowolona zobaczymy jak będzie jutro obym się nie rozplakal a w przedszkolu.
to tyle co u nas😊 mam nadzieje ze po chrzcie będę mieć więcej czasu

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 20:46   #2423
darietta
Zakorzenienie

Mam do was pytanie kiedy w gondoli bedziecie podnosić ten materac zeby maluszek lepiej widział?
Bo mi pedoatra powiedział żebym małej cos pod głowę kladła zeby lepiej widziała. Znowu w ciazy czytałam że na plasko ma leżeć.

Ja przez to że kazdy co innego mowi nie wiem co robic. Wydaje mi się że to trochę za wcześnie.

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

U sąsiadów chyba pepkowe maluszek płacze wszyscy ojej sliczny i tam nad nim dyskutuja. Nie mówię już o walających sie butelkach po podlodze.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 20:49   #2424
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Aggs - ta bruzda to napewno nic takiego. Super, ze tak ładnie oceniły Bartka. Rzeczywiście nieźle sie przygotowałaś z tymi trzema tetrowkami
Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Xzora moja mama za rok chce iść na emeryturę i dlatego oferuje że się małym zajmie teściowa pracuje więc odpada.

Aggs na pewno wszystko bedzie dobrze z Bartusiem, nie martw się na zapas i nie czytaj internetów
Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Aggs super, że mieliście takie badania. Bruzda to może jego urok
Cytat:
Aggs
Te Internety nie zawsze wa dobre, nie czytaj i sie nie martw, na pewno to nic takiego

Hugo dopiero wstał, w sumie go
obudziłam bo czas karmienia a teraz ta pierś boli ostro, wykąpalismy go na śpiocha prawie i czas na kolejną rundę ekwilibrystyki w moim wykonaniu.
Mąż mi.kupił lecytyne, bo widzę ze i kanalik sie zatkał.
Cytat:
Aggs, super że badania takie dokładne i że z Bartusiem wszystko ok. Rozszczep wyszedłby na usg w ciazy także spokojnie;*

Matko nie myślałam jeszcze o żłobkach a to w niektórych już są zapisy?! Masakra.

Dzięki dziewczyny. Staram się myśleć pozytywnie i chyba poszukam prywatnie jakiegoś ortopedy, żeby jak najszybciej to wyjaśnić.

Jon, super, że mamcia będzie miała możliwość zajęcia się wnukiem.

Mała, współczuję problemów z zastojem. Oby szybko minął...

Pestycyda, przesyłam uściski Niechże noc będzie spokojna u Was..
Ja o żłobku jeszcze też nie myślałam, ale chyba zacznę niedługo.. W tym roku podobno było bardzo ciężko się gdziekolwiek u nas dostać..

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 21:07   #2425
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Calineczka - nie wiem jeszcze czy do prywatnych potrzebna i co jest potrzebne do tego dofinansowania od miasta.

Mąż zapisał syna do takiego dofinansowanego - podali nr w kolejce, więc chyba nie trzeba żadnych pism i nie ma punktacji
Generalnie - ostatnio kolejka tam była na 2 lata
Także może za 2 lata synuś się dostanie a rok sobie poradzi w domu

Cytat:

Jesteś bardzo silna! Strasznie współczuję Oby te problemy szybko się skończyły
Stary 2017-08-31, 21:09   #2426
Mała!
Zakorzenienie

Etusiaaa
Zdrowka dla małego, oby leczenie skory.i.oczek.pomogło.
Wiem.co czujesz z tym.przedszkolem... ale ciesz się bedzie miała super a Ty odsapniesz.

Dzięki dziewczyny, mam.nadzieję, że się z tym zastojem uporam raz dwa...
Dobranoc.

Stary 2017-08-31, 23:52   #2427
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Etusiaaa
Zdrowka dla małego, oby leczenie skory.i.oczek.pomogło.
Wiem.co czujesz z tym.przedszkolem... ale ciesz się bedzie miała super a Ty odsapniesz.

Dzięki dziewczyny, mam.nadzieję, że się z tym zastojem uporam raz dwa...
Dobranoc.

Mala a moze chcialbys sprobowac cos co mi podpowiedziala kolezanka:
"Jest to alternatywa dla metody z kapusta.
Rób kilka razy dziennie, pomiędzy kamieniami, a najlepiej tuż przed, takie oklady:
Bierzesz miskę z baaaaardzo ciepła woda, dodajesz do niej ocet, jeśli chodzi o ilości to tak na oko, powiedzmy pół szklanki ma miskę. Bierzesz pieluchy tetrowa, składasz ja tak żeby potem przyłożyć na piersi, moczysz w tej gorącej wodzie, potem cała pielucha pokrop spirytusem, dość obficie - i zakładasz na piersi, na to możesz dam folię aluminiową żeby bardziej i dłużej ciepło trzymało, na to ręcznik i pod kołdrę żeby jak najdłużej grzalo.
Zanim dasz pieluche na piersi to posmaruj sutki oliwka dla dzieci i możesz je zakryć gaza albo płatkami kosmetycznymi, żeby ta miksturę na nie nie działała."

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 00:24   #2428
taedio
MerDer 4ever

Emmos przykro mi, że jesteście w szpitalu mam nadzieje, że szybko wyjdziecie

Calineczka nie umiałam siedzieć dłuugo po porodzie ale karmic na leżąco nie potrafię my mamy za małe łóżko na wspólne spanie, jedyna opcja kiedy z nami śpi to na mnie :p pierwsze 3 tyg tak spaliśmy

Pestycyda współczuje

Etusia dużo zdrówka

Mała współczuje tego zastoju

Co do żłobka to ja młodego biorę ze sobą do pracy chociaż teściowa sie oferowała, że zostanie

Moje dziecię pierwszy raz przespało od 21 do 1 teraz karmienie i zobaczymy o której zaśnie

Stary 2017-09-01, 00:35   #2429
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Mój dziś jakiś markotny nie chce zasnac po drugim karmieniu jakby mu coś przeszkadzało niby przysypia a się denerwuje zobaczymy teraz... Chyba rzeczywiście to skok

Stary 2017-09-01, 00:48   #2430
pestycyda
Zakorzenienie

Etusia, współczuję tego łojotokowego zapalenia skóry. Mój tata ma. Mam nadzieję że uda się Wam zaleczyć trzymam kciuki za Paulinie!

Darietta, to walnij sąsiadom w podłogę/sufit tak jak oni tobie:/
Ja podnoszę od początku ale troszkę albo kładę pieluchę pod głowę ale nie żeby lepiej widział tylko dlatego że ulewa. Z tego samego powodu ma klin w łóżeczku

Taedio, oby spał jak najdłużej

Devileek, może i skok. Parę dni i minie. Trzeba przetrwać

My się.karmimy. mały jakby się mniej skręca i zwija więc może mu trochę przeszło...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości