|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2
Pannkaka ja mialam to samo w 1 ciazy tez codziennie paw az do 17 tc ale teraz nie dosc, ze codziennie to jeszcze te problemy z jedzeniem, ze nic mi nie podchodzi i wszystko smierdzi i odrzuca, tak nie mialam. Ta ciaza pod wzgledem dolegliwosci jest duzo gorsza takze kazdego razu jak wisze nad kiblem mowie sobie, ze jednak 3 dziecia nie bedzie jesli mam sie tak czuc albo i gorzej za 3 razem. Daje rade bo musze i wiem, ze to kiedys minie ale nie jest lekko.
Sciskam i zycze wytrwalosci, a najlepiej niech tobie (i nam wszystkim) juz odpusci
|
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
My z uwagi na problemy mieliśmy rodzinie nie mówić, bo w razie nie donoszenia wiadomo, rodzina będzie przeżywać, od początku wiedziało tylko kilku znajomych, z którymi mamy kontakt, imprezujemy itd.
Moja mama się domyślila (zresztą nie widząc mnie kilka tygodni, zadzwoniła, żebym na siebie uważała, bo jestem w ciąży, wyśmiałam ją, bo nawet my jeszcze nie wiedzieliśmy), ale czekała, aż powiemy, jak mnie zobaczyła to tak obserwowała, żeby się przekonać czy miała rację, że powiedzieliśmy. No to chciałam być lojalna i powiedzieliśmy mamie partnera (co wyszło nam bokiem). Dziadkowie jak nas zobaczyli, to po paru minutach, stwierdzili, że mamy jakąś tajemnicę, więc, żebyśmy powiedzieli, bo dziadkowi się różne rzeczy śniły. na szczęście już byłam po szpitalu, to chociaż zaoszczędziliśmy im stresu. Ogólnie zaznaczamy, że mają się wstrzymać z radością chociaż do prenatalnych. ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba to kumulacja dolegliwości za dwie ciążę 😑 Kolejnego dziecka nie planuje
|
|
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w piąteczek z rana, jak to dobrze że już piątek
Współczuję Wam z tymi wymiotami. Ja się naprawdę dobrze czuje, miałam kilka tygodni intensywniejszych młodości ale to już za mną, teraz jem co chwilę i jakoś sobie radzę. Z objawów zostały mi piersi i niechęć do mięsa a tak poza tym to czuję się naprawdę dobrze i jak czytam o waszych dolegliwościach to bardzo Wam współczuję i cieszę się że mnie to ominęło Zbieram się do pracy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ---------- Czy któraś ma do polecenia jakąś fajną książkę o ciąży? Chyba w końcu się przełamałam i chce kupić chyba któraś kiedyś polecala ciężarówka przez 9 miesięcy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3006 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Po wczorajszej wizycie wszystko ok. Dziecko rośnie, ale wstydliwe, nic nie chciało pokazać, więc na płeć muszę jeszcze zaczekac. I zdjęcia też nie ma fajnego, bo nie chcialo się ułożyć odpowiednio. Następna wizyta 26.09
Edytowane przez karolka_boroweczka Czas edycji: 2017-09-01 o 07:00 |
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziewczyny dzisiaj w nocy, budziłam się ze strasznie napiętym brzuchem, tzn budziłam się w momencie kiedy organizm zaczynał, tak dziwnie rozluźniać mięśnie. Sama nie wiem jak to wytłumaczyć teraz mnie trochę mięśnie bolą jakbym ćwiczyła. ![]() Mało tego śniło mi się, że bardzo krwawiłam ;( chyba jednak wizyta tyle dni po pobycie w szpitalu to średni pomysł ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
#3008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja w nocy zle spałam, budzilam sie na siku, cos sie ulozyc nie mogłam... Odnośnie napietego brzucha- wczoraj mialam taki jednorazowy krotki ból jakby mi podbrzusze zdretwialo. Nawet nie napielo, nie byl to tez skurcz- dziwne uczucie, wzielam na wszelki wypadek nospe i wiecej sie nie powtorzylo. Ale i tak od trzech dni czuje brzuch ciągle- a to ciagnie, a to przy jajniku zakluje a to cos tam Dzisiaj zabieram sie za szykowanie kolacji rocznicowej, wieczorem zakupy z mężem, jutro od rana stoje przy garach a wieczorem przychodza goscie i świętujemy. W niedziele pakujemy sie na urlop, w poniedzialek badania i we wtorek wyjezdzamy. Gdybym normalnie chodzila do pracy to pewnie bylabym podjarana tym wyjazdem a szczerze mowiac to tak mi sie troche nie chce bardziej ciesze sie na pozniejszy wyjazd nad morze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie zbieram do labolatorium alle jakoś nie moge wyjsc z domu a pozniej zaczne nas pakowac rzeczy na wesele bo dzisiaj w nocy jedziemy. Ale szczerze to jakos nie za bardzo mam ochote na zabawe
|
|
#3010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem ile będzie kosztowało, bo u nas ta wizyta była w cenie nifty.
|
|
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
od 21:30-7:30 noo z łóżka wyszłam o 8:00 a weszłam do niego o 21:00 ![]() Ja nie mam nic w planach na najbliższe parę miesięcy dopiero w listopadzie urodziny taty a w grudniu roczek chrzesniaka od tżta. Co by tu dzisiaj robić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3012 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
|
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie okropna pogoda, zimno i leje od nocy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() Ja już po wczorajszych badaniach prenatalnych ![]() Niestety tak sobie wczoraj wykończyłam organizm, że nie byłam w stanie nawet siąść wczoraj na kompa Ja prenatalne jechałam do większego miasta ponad godzinę czasu i przed końcem pracy miałam jeszcze coś zjeść. Niestety, zapomniałam... Do tego mam teraz problem z jeżdżeniem w samochodzie po stronie pasażera nawet na krótkich odcinkach. Skutek? Wymioty po wyjściu z samochodu przed kliniką i w drodze powrotnej. Taka byłam wykończona że zjadłam coś na szybko i bez zmywania makijażu (a zdarzyło mi się to dosłownie kilka razy w życiu!) padłam spać chyba o 21:00 ![]() Generalnie okazuje się, że wszystko jest ok! O płci nie dowiedziałam się nic. Wogóle jestem niezadowolona z samego badania. Pani ginekolog strasznie nabzdyczona. Podczas badania nie mówiła NIC dopóki ją nie spytałam czy jest wszystko ok. Raz mi powiedziała: tak tak, ja nic nie mówię, bo muszę dokładnie pomierzyć. Wkońcu mąż nie wytrzymał i spytał czy widać płeć. Powiedziała bez chwili zastanowienia, że jest za wcześnie, ale zobaczy. Ale jakoś nie widziałam, żeby szukała czegokolwiek ![]() Na końcu się dowiedziałam, że wszystko jest w porządku i że takie i takie jest ryzyko. I tyle. Nawet nie mam jak Wam zdjęcia wrzucić bo wszystkie zdjęcia mam z przekrojów, a żadnego z pokazaniem małego w całek okazałości. Trochę się wkurzyłam, bo zapłaciłam na USG 250 zł, a na NFZ za darmo od lekarza dowiedziałam się 100 razy więcej rzeczy podczas jednej wizyty bez pytania i 100 razy więcej rzeczy mi pokazał. Mąż rozczarowany, bo mówiłam mu że prawie wszystkie po prenatanych znacie płeć, a tutaj dupa ![]() Dziewczyny, powiedzcie mi co o tym myślicie. We wtorek mam wizytę u swojego gina. Podczas ostatniej powiedział mi, że jak będę miała wyniki z prenatalnych to żebym przyniosła. Gdzieś w internecie przeczytałam, że pierwsze USG na NFZ robi się między 11-14 tyg. Czy mój gin może uznać że skoro miałam 4 dni temu prenatalne to bez sensu robić (i w sumie byłoby to logiczne, bo co się może zmienić przez taki okres czasu...)? Czy to jego obowiązek mieć w swojej dokumentacji zrobione przez niego USG? Chciałabym, żeby to on mi zrobił i powiedział co i jak. Najwyżej nie wezmę wczorajszych wyników
|
|
#3015 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny, dziś ostatni piątek mojego urlopu, we wtorek wracam do pracy 😑 wczoraj wieczorem byliśmy na usg prenatalnym. Dr który je robił był bardzo dokładny i delikatny (no, może poza jedną kwestią, o której później). Najważniejsze, że wszystko z dzieckiem w porządku, rozwija się tak jak trzeba - ma lekko ponad 7 cm. Podczas badania było wyjątkowo uparte, choć bardzo aktywne. Ruszało się, odginalo główkę, ale cały czas do nas plecami. Lekarz przed rozpoczęciem badania zebrał szczegółowy wywiad, opowiedział o badaniu, pochwalił, że wyniki z krwi były zrobione wcześniej (od razu zaciągnął je z systememu), bo daje to lepszy obraz całego badania. Uprzedził, że badanie będzie przeprowadzone przezpochwowo i przez powłoki brzuszne. Faktycznie, dość mocno uciskal, czasami nawet było to bolesne. Gabinet był dobrze wyposażony, mąż który siedział przy biurku wszystko oglądał na dużym ekranie tv. Pan dr szczegółowo obawiał budowę anatomiczna, pokazywał kostki, narządy, posluchalismy serduszka. Termin z usg pokrywa się z terminem OM, wobec czego termin porodu będzie w okolicy Dnia Kobiet 😚 aaa i udało się podejrzeć tego malucha między nogami, na 80% to chłopczyk, mój synek 😍😍 nie mogłam się napatrzec na niego i na męża- tak szczęśliwego i chyba dumnego, że udało mu się takie cudo zmajstrować 😄 Dziewczyny, dużo nerwów, ale gdy zobaczyłam to wszystko oszalalam z radości 😍 tak bardzo, że musieliśmy uczcić to kolacją, bo strasznie zglodnialam w tym gabinecie. Całe badanie trwało ok. 30 minut. A po powrocie czekała na mnie moja nowiutka poducha do spania motherhood, która zamówiłam na stronie www.empik.com w dość dobrej cenie.
Kasia, a jak Wasza wizyta?? Trzymalam kciuki 😊 i oczywiście trzymam za dzisiejsze wizyty!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3016 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam taką wściekłość w sobie na to rozgadywanie, bo mieć ploteczkę na wymianę to ludzie są chętni, a potem jak jest źle, to z kondolencjami i wsparciem nikt nie zadzwoni! Wspiera garstka najbliższych!
Kasia, przykro, ze ginka kiepska, ale super, ze maluch zdrowy
|
|
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
Ale duże Wasze bąble już. Mój ma dopiero 4 cm Może we wtorek będzie miał więcej ![]() Moja gin też powiedziała że na płeć to jeszcze za wcześnie
|
|
|
|
#3018 |
|
Zadomowienie
|
Hmm Kasia, faktycznie słabo to wyglądało. Wredna baba! Tym bardziej, że wzięła nie małą kasę. Najważniejsze, że maleństwo całe i zdrowe 😚😙
|
|
|
#3019 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z pracy
u mnie dzisiaj tak jak zapowiadali, chłodno, deszczowo i do tego szaro, i ponuro...Wczoraj tak mnie wymęczyło wieczorem, że nawet nie wiem kiedy zasnęłam, no i rano zaspałam trochę. Śniło mi się, że przerysowałam samochód skacząc w szpilkach po masce nie będę tego opowiadać Mężowi. Rano się trochę spięliśmy i się wkurzyłam, ale nie mam zamiaru sobie psuć dnia. Byle do 16 a potem weekend! |
|
|
|
#3020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez mialam wizyte u mojego gina po dwóch dniach i tak jakby zrobił mi jeszcze raz to prenatalne. Tzn żył nie badał ale nos, przeziernosc, glowke, żołądek już tak Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
ale będzie kawalerow dla tej naszej niuńki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3021 |
|
Rozeznanie
|
Kasia, współczuję, że taki lekarz Ci się trafił...ale najważniejsze, że Maleństwo zdrowe i wszystko dobrze ! Także super wieści
![]() Koma, również super wieści no i kolejny chłopczyk |
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
Lunak, zapomniałam się przywitać
witaj z nami co tak późno? ![]() Koma, gratulacje super, że wszystko w porządku ![]() Piszecie o tym rozgadywaniu wieści... Ja tam się cieszę, że gadają, bo nie muszę sama oznajmiać W otoczeniu poza pracą też już wszyscy wiedzą Nie mam z tym problemu ![]() ALE... W 100% Was rozumiem. To jest tak naprawdę nasza sprawa i jeśli nie chcemy, aby się roznosiło to tak powinno być. Ja sama do momentu niepowiedzenia w pracy chciałam zachować to w tajemnicy i pamiętam jak wkurzyłam się na męża, jak wcześniej wypeplał. Ale wiecie jak to jest.... Tylko nie mów nikomu, ale... Na bank się to rozniesie Każda z nas tak naprawdę ma nauczkę na przyszłość. Ja też, jeśli będę kiedyś w drugiej ciąży, powiem dopiero koło 2,5 miesięcy, aby nie nakręcać sytuacji (teraz powiedzieliśmy rodzicom od razu)
Edytowane przez kasia6713 Czas edycji: 2017-09-01 o 09:04 |
|
|
|
#3023 |
|
Zadomowienie
|
Kasia, koma gratulacje!! Super, ze wszystko ok
![]() Kasia ja bym normalnie te wyniki wzięła na wizytę we wtorek. Tym bardziej, że robił to lekarz z certyfikatem i Twój gin pewnie by chciał je obejrzeć. Wg mnie normalnie u niego tez powinnas mieć USG zrobione. |
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny super, ze wizyty i prenatalne udane
|
|
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sekretarka ale w sumie sie nie dziwie bo przez wiekszosc czasu z firmie nie widzimy sie z pracownikami innych działów a ze ktos obsluguje moja poczte to na komunikatorze ciagle widnieje jako dostepna przychodzimy na rozne godziny i mozna do biura wejść niezauwazonymWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w pracy jeszcze nikt nie wie
Niedługo mamy imprezę integracyjną i myślę jak tu się wykręcić ... ale może to odpowiedni czas na powiedzenie właśnie
|
|
|
|
#3027 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
A co do książek to ja czytam ciężarówkę, fajnie jest napisana tylko nie mam ostatnio czasu zbytnio jej czytać, dużo pracy mamy. A mąż czyta "ciąża tydzień po tygodniu" i też mówi że fajna i dużo z niej wynosi wiedzy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
ile już cm ma?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Kasia i Koma super wiadomości o prenatalnych jak macie to poproszę foteczke Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja bylam wczoraj na IP bo podczas spaceru z psem zaczal mnie bolec takimi regularnymi napadami woreczek zolciowy po czym przeszlo na caly bok. Ale po 3 godzinach nic nie ustalili, dali mi apap i kazali sie dzisiaj ginów wypytac. Z dzidzia chyba bylo ok ale babka twierdzila ze USG rozgrzewa i nie chciala za dlugo po niej jezdzic
|
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już wyczaiłam ciężarówkę na OLX pewnie na weekend kupię A powiedz ta ciężarówka dla męża też będzie do poczytania czy raczej nie? Bo on też by chciał poczytać
|
|
|
|
|
#3030 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może to taki ból spowodowany tym, że wszystko teraz w środku rośnie i się tam przesuwa ? sama nie wiem. Trzymam kciuki i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i że nie będzie już bolało
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

na szczęście już byłam po szpitalu, to chociaż zaoszczędziliśmy im stresu. Ogólnie zaznaczamy, że mają się wstrzymać z radością chociaż do prenatalnych. 

teraz mnie trochę mięśnie bolą jakbym ćwiczyła. 

bardziej ciesze sie na pozniejszy wyjazd nad morze 
a pozniej zaczne nas pakowac rzeczy na wesele bo dzisiaj w nocy jedziemy. Ale szczerze to jakos nie za bardzo mam ochote na zabawe

Ja prenatalne jechałam do większego miasta ponad godzinę czasu i przed końcem pracy miałam jeszcze coś zjeść. Niestety, zapomniałam... Do tego mam teraz problem z jeżdżeniem w samochodzie po stronie pasażera nawet na krótkich odcinkach. Skutek? Wymioty po wyjściu z samochodu przed kliniką i w drodze powrotnej. Taka byłam wykończona że zjadłam coś na szybko i bez zmywania makijażu (a zdarzyło mi się to dosłownie kilka razy w życiu!) padłam spać chyba o 21:00 

Może we wtorek będzie miał więcej
ale będzie kawalerow dla tej naszej niuńki 
13.03.2008