|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3964 | |
|
gotowa do działania
|
Cytat:
U nas też jutro pierwszy dzień w przedszkolu, ale mój już drugi rok będzie chodził, więc zna dzieci. A co do wizyty to ja mam w poniedziałek i też już mnie troszkę stres ogarnia
|
|
|
|
|
#3965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3966 |
|
gotowa do działania
|
Poradzą sobie dzieciaczki
najgorzej jak mój się uczepi nogi i ani ruszy do sali, kilka akcji takich było ale tylko na początku roku albo po dłuższej przerwie np jak wracał po chorobie do przedszkola. Płacz i lament a mi się serce krajało.. ale potem już było dobrze ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3967 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nigdy nie zapomnę sytuacji jak w puerwszej ciąży w tramwaju miejsce ustapil mi.... pijaczek
hahaWysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez szwedka007 Czas edycji: 2017-09-01 o 06:56 |
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a uciec nie było jak no chyba że z nią przy nodze ![]() nie no to śmieszne nie było wtedy ale potem już się unormowalo. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3969 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Dzięki za wczorajsze kciuki. Chciałam już wczoraj napisać, ale poległam z nadrabianiem, wiec od rana lektury ciąg dalszy. Po wczorajszej wizycie wszystko ok. Była na 17+3 i dzidzi ma 14cm . Pokazało ladnie buzię, pomachało do mamusi, a tatusiowi kazało poczekać, bo nie pokazało co ma między nóżkami, mąż bardzo chciał wiedzieć. Ale może w rocznicę naszego ślubu nam zrobi prezent i pokaże, bo następna wizyta 28 września. Miałam pobieraną cytologię (nic nie bolało) i bardzo dokładnie badaną szyjkę. Najpierw z wziernikiem, później usg dopochwowe, a na końcu dopiero sprawdzała co u dzidziusia przez brzuch. Szyjka ma 5,5cm. Byłam mile zaskoczona, bo ja chodzę na nfz i naprawdę podeszła profesjonalnie. Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3970 |
|
Konto usunięte
|
Ja czekam na 18 września jak na zbawienie, wtedy na pewno poznam płeć i okaże się ile z wyprawki mam do kupienia.
W niedziele wieczorem wracam do domu po miesiącu nie chce... Nienawidzę mojego mieszkania, nienawidzę miasta
|
|
|
|
#3971 | |
|
Rozeznanie
|
Co do pierwszeństwa to ja w pierwszej ciąży czułam się świetnie i tylko raz poprosiłam o przepuszczenie w kolejce przy teście obciążenia glukozą, bo inaczej siedzialabym tam z 4 godziny albo dłużej. Teraz zobaczę, narazie nie czuję potrzeby, by ktoś mnie przepuszczał. Jak coś to wysyłam męża.
Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Odnośnie pokazania krocza po porodzie wiadomo krepująca sytuacja, ale ja podeszlam do tego zadaniowo i cóż zrobisz i tak musisz pokazać mimo wypieków na twarzy. U nas położne chodziły kilka razy dziennie zamykaly drzwi na klucz , otwieraly okna i kazaly pokazac krocze, pryskały wielkim rozpylaczem z octaniseptem i kazały chwilę wietrzyć. Ulga nieziemska, więc później się tylko na to czekało ![]() Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
później już nawet tego.nie będę mogła☺Co do mieszkania, wolałabyś wieś? A budujecie domek na wsi? Sprawa coś ruszyła? Myśl pozytywnie, że jeszcze tylko jakiś czas i będziesz miała upragniony domek☺ Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- zVenus kciuki za dzisiejszą wizytę! Jeszcze ktoś ma wizytę? Aaaa i powodzenia dla dzieciaczków w przedszkolach i szkołach☺ Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3972 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja np rodziłam latem w mieście które przyjmuje sporo turystów znad morza, w tym czasem bezmyślnych ciężarnych (np pływanie na morzu na takim bananie w 35 tygodniu 🤦☠♀️IMG_1504246389.558637.jpg) i wtedy dużo trudniej o miejsce na patologii czy porodówce, w dodatku szpital jest dobry i są takie przypadki jak ja, że przyjeżdzają z innego miasta w którym jest szpital ale do bani Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak widać czasem od tych niby bez kultury można otrzymać więcej niż tych ą ę |
|||||
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Albo i nie dobry bo od rana tak mnie wszystko wkurza że zwariuje zaraz ;p Zapomniałam kupić ciapow dla syna więc przedszkole zaczniemy od poniedziałku ![]() A na 10 na kontrolę z młodszym ![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
![]() I kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#3974 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3976 |
|
Rozeznanie
|
Kciuki za poniedziałkową wizytę
Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Ona ma to samo dla mnie upokarzające było już to jak oni na mnie patrzyli jak ja się męczyłam żeby przenieść się na drugie łóżko. Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- I tak jak pisałam u nas sale dwuosobowe, lezałysmy kolo siebie jak przyszło kilku lekarzy to tak obstawili łóżko, że ona i tak nic nie widziała ![]() Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To o nich świadczy że się gapili zamiast pomoc... dla mnie (która po pierwszej tragicznej dobie potem się czuła naprawdę Ok) stokrotnie lepsze było wejście do gabinetu niż świecenie tyłkiem na sali No i u mnie nie było grona studentów tylko dwie studentki położnictwa normalnie pracujące na oddziale
|
|
|
|
|
#3978 |
|
gotowa do działania
|
Witam z rana w 20 tygodniu
Z Venus - i jak córcia zareagowała na przedszkole? Mam nadzieję, że obyło się bez lamentów Mój śmiało poszedł, jego ulubiona pani (pomoc wychowawcy grupy) tak go zagadała, że jakbym się nie upomniała to bym nawet buziaka na do widzenia nie dostała
|
|
|
|
#3979 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
)Niestety... nic chyba się nie ruszyło, może Tz zadzwonić dzisiaj do atarostwa, ja już mam zakaz dzwonienia tam, bo mi ciśnienie tak ostatnio skoczyło... Ale robimy plac zabaw małemu- kupiliśmy w stanie do remontu i wczoraj malowałam daszki, resztę pomaluje jak Tz złoży go I wymieni kilka desek. Cieszę się ze chociaż coś będzie na działce, przesiaduje tam całe dnie, nosze chrust który się zebrał przez lata (stad ten kleszcz), jeżdżę taczka jak Judyta z Nigdy w życiu! I wszyscy się ze mnie śmieją, ze mam jakiś mega syndrom wicia gniazda A ja po prostu robię wszystko by nie wrócić do miasta, bo mnie to zabija psychicznie... Jeszcze w pierwszej ciąży biegałam i ćwiczyłam to zajmowało mi jakoś czas, a teraz z małym nie mogę nawet karimaty wyciągnąć...---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
Cytat:
Mi chyba tylko raz lekarz zajrzał w krocze po porodzie, taki młodszy ode mnie chyba, nabijał się ze mnie bo akurat sałatkę z maka wcinalam bo głodna byłam - jedzenie w szpitalu super ale mało i non stop byłam głodna, to pamietam najbardziej ze wszystkiego W ogóle rozwaliło mnie, ze na stronie szpitala w którym MOŻE będę rodzic jest napisane żeby nie brać bagażu w torbach podróżnych. W czym wiec ☠☠☠☠a, w siatkach z biedronki? Specjalnie na poprzedni porób kupiłam sobie torbę żeby z walizka nie jechać jak na wakacje a teraz czytam, ze toreb nie wolno, what the Fuck |
|||
|
|
|
#3980 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Młoda niepewnym.krokiem weszła do sali bo jednak masa.dzieci nie to co w żłobku. Ale zobaczyła swoich dwóch ziomków z grupy zlobkowej to się ucieszyła. Lamentow nie było raczej delikatna konsternacja. Jak ją Pani przejęła to ja po prostu poszłam. Trwało to może z 3minuty. Ale żadne dziecko nie plakalo w tym momencie same 3latki bo to pierwszy rocznik a dzieci się bawiły ładnie...my przyszlysmy troszkę później żeby ewentualnych lamentow innych dzieci nie oglądać przy rozstaniu...Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#3981 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
na razie nienawidzi dzieci, nawet patrzeć na niego nie mogą poza moją Lilką ale oni to od małego razem---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Może o walizki, ale napisali "torby podróżne", ja i tak w moja ledwo się spakowalam, tzn do szpitala się spakowalam ale potem mąż kupił mi nie wiem po co koło poporodowe i jak wielbłąd wychodziłam z sali obładowana, ledwo szlam ze wszystkim
|
|
|
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas przedszkole dopiero od poniedziałku, ale syn idzie drugi rok do tych samych dzieci i pani, więc obaw nie mam, a on sam nie może się doczekać Mnie nikt nigdy nie przepuścił w kolejce jak byłam w ciąży, fakt sama też się nie dopominałam. Ostatni ciepły dzień u nas, od jutra zimno i deszcz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3983 | |
|
gotowa do działania
|
Cytat:
Tak, dokładnie 19t0d. Trochę mi za szybko ta ciąża leci, nie zdążę się nacieszyć tym lenistwem a tu zaraz dzidzia będzie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A współlokatorki to widzę wszędzie się ciekawe trafiają ![]() I kciuki za wizytę
|
|
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak serio serio to szybko to leci...już połówka a dopiero test robiłam. ..dopiero co z mężem decyzję podjęliśmy że może już czas...ehhhWysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3986 | |
|
gotowa do działania
|
❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Cytat:
To super nasze dzieciaki sobie poradziły Fajnie ze Twoja córa ma znajomych w grupie to raźniej jej będzie My tez poszliśmy na 8 a przedszkole od 6:30 jest czynne. Mój poszedł do 4 latków już, ale tez ma sporo nowości bo inna szatnia, inna sala i kilkoro nowych dzieci![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez ZwariowanaWariatka Czas edycji: 2017-09-01 o 10:23 |
|
|
|
|
#3987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc jakichś wielkich obaw nie mam no alr dziecko to dziecko. Coś się nie spodoba i mamy problem.Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() w sumie z mamą się znamy...rodzina całkiem całkiem z dobrym biznesem już dobrych kilka lat...więc czemu nie? z tym że jeszcze nie wiem czy tego chłopca starszy brat nie wygryzie bo jak cora chodziła w lipcu na adaptację to była to grupa mieszana czyli wszystkie dzieci na kupę. 3 4 i 5 latki bo chodzilo ich tylko 21 osób. No i chodziła razem ze starszym bratem.tegoż kolegi...i on od pierwszego dnia wziął ją pod swoje skrzydła a że starszy to może i nawet lepszy no tak czy siak w rodzinie.wszystko zostanie ![]() ![]() ![]() Taka sytuacja ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3988 |
|
gotowa do działania
|
hahaha, mój w tamtym roku sobie taka Majkę upatrzył, a to taka "herszt baba" i jakby chciała to by mojego chudzielca jedna ręka podniosła zobaczymy czy miłość przetrwała wakacje ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3990 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj mam 15t 6d i chyba nadal do mnie nie dotarło ze w ciazy jestem
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.

najgorzej jak mój się uczepi nogi i ani ruszy do sali, kilka akcji takich było ale tylko na początku roku albo po dłuższej przerwie np jak wracał po chorobie do przedszkola. Płacz i lament a mi się serce krajało.. ale potem już było dobrze 
haha

a uciec nie było jak no chyba że z nią przy nodze 
. Pokazało ladnie buzię, pomachało do mamusi, a tatusiowi kazało poczekać, bo nie pokazało co ma między nóżkami, mąż bardzo chciał wiedzieć. Ale może w rocznicę naszego ślubu nam zrobi prezent i pokaże, bo następna wizyta 28 września. Miałam pobieraną cytologię (nic nie bolało) i bardzo dokładnie badaną szyjkę. Najpierw z wziernikiem, później usg dopochwowe, a na końcu dopiero sprawdzała co u dzidziusia przez brzuch. Szyjka ma 5,5cm.
nie chce... Nienawidzę mojego mieszkania, nienawidzę miasta 

05.07.2008
️

same 3latki bo to pierwszy rocznik a dzieci się bawiły ładnie...my przyszlysmy troszkę później żeby ewentualnych lamentow innych dzieci nie oglądać przy rozstaniu...

a dopiero test robiłam. ..dopiero co z mężem decyzję podjęliśmy że może już czas...ehhh