|
|
#4141 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
Sylwiu - spoznione ale najszczersze zyczenia urodzinowe! Pociechy z chlopakow, samych radosci w zyciu, powodzenia w pisaniu pracy magisterskiej! Sto lat!
Macius bardzo dziekuje Ciociom za pamiec i zyczenia! Cytat:
! bede sie starac - grunt to dobra organizacja a ja niestety zawsze mialam z tym problem![]() Blaneczka jak zwykle cudnie rozesmiana. Urocza dziewczynka Cytat:
![]() Cytat:
serdecznie dziekujemy! dolaczam swoje spoznione zyczenia dla Solenizantek Joas i Zuzanek Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziekujemy i dolaczamy sie do zyczen przecudne! Cytat:
zycze zeby kolejne spotkania byly przyjemniejsze i bardziej ... hmm.. owocne?![]() Cytat:
heh dobre i to nawet mama nie chce powiedziec ciagle tylko baba albo lala, czasem tata. Babcie wniebowzietemy znow caly weekend w rozjazdach wiec teraz musze nadrabiac bylismy na 60-tce u tesciowej, bylo nawet sympatycznie, nie liczac tylko kilku wpadek z ktorych najbardziej wkurzylo mnie ze ledwo weszlismy, rozebralam Macka a ona go lap i poleciala do ogrodu chwalic sie sasiadom przez plot jakiego ma wnuka. no wszystko ok, tylko za cieplo wtedy nie bylo a mlody bez kurtki i czapki zgrzany jeszcze od siedzenia w foteliku... no i oczywiscie tak go zabawiali ze biedny caly dzien nie spal czasem to mysle ze dziadkowie to zapomnieli juz ze sami mieli dzieci i jak to bylo zreszta moi rodzice maja ten sam syndrom... ech szkoda slow Zycze wszystkim mamom w dniu ich swieta satysfakcji, cierpliwosci, samych pogodnych, szczesliwych chwil z maluszkami i przespanych nocek!!
http://suwaczki.maluchy.pl/li-6264.png Edytowane przez annula Czas edycji: 2008-05-26 o 10:27 Powód: zyczenia |
||||||||
|
|
|
#4142 |
|
Raczkowanie
|
dodaje kilka fotek Macka:
1,2 - sprzed tygodnia - w nowym baseniku 3 - z mama TZ 4 - z moja mama a ostatnie - nie moglam sie powstrzymac - dostalam od Tescia, wczesniej go nie widzialam - Macko mial wtedy 3 tygodnie...
|
#4143 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Najlepsze życzenia dla Was Mamusie, dużo radosnych chwil z dzieciaczkami i satysfakcji z macierzyństwa,
Cytat:
To chociaż co 2 dzień się wyśpisz, nie ma co narzekać ![]() Do nocniczka musi się przyzwyczaić, Maja nawet lubi poranne posiedzenia. A jak już coś się znajdzie w środku i zaczyna grać to ma uśmiech od ucha, do ucha. Cytat:
Pysiu piękny prezent, tez się wzruszyłam. Ja dostałam wczoraj kwiatka od Mai z babcinego ogródka tak z krótkim wyprzedzeniem. I na razie Maja grzeczna, to chyba w ramach Dnia Mamy![]() Cytat:
Mnie się podoba granatowa i czerwona. Ta niebieska i różowa takie mdłe kolory ma ![]() Cytat:
Maja też ostatnio jakaś rozdrażniona, była chora, ale już nie jest i dalej mam marudę w domu. Cytat:
Dobrze chociaż, że mąż Cię odciąża, w końcu pewnie się wyciszysz i zaśniesz. Tego Ci bardzo życzę. Cytat:
Bardzo ładna kratka, szkoda tylko, że nie bardzo rozumiem cały tekst Miłe to strasznie jak ktoś o Nas pamięta.Cytat:
Trochę bezmyślnie teściowa postąpiła, całe szczęście, że go nie przewiało przy tej wycieczce. Cytat:
Świetne fotki, Maciuś już taki duży. To ostatnie rzeczywiście bardzo słodkie. ......................... ... Na reszcie dokończyłam pisanie, od 9:30 piszę W między czasie gotowałam małej zupki, z babcią rozmawiałam i usypiałam Maję za 3 razem się udało. Idę zaraz myć głowę, chyba na 15 pojadę do przedszkola chrześnicy na Dzień Mamy, będzie mówić wierszyk
|
||||||||
|
|
|
#4144 |
|
Raczkowanie
|
Witam moje kochane jesienne. Na początku bardzo was chciała przeprosić że tak długo mnie nie było ale miała bardzo poważne problemy rodzinne. Musiałam sobie szukać na prędce mieszakania bo już nie umiałam wytrzymać. Nie miałam głowy do niczego ani do kompa ani do wizażu. Naprawdę bardzo was przepraszam. Teraz już wszystko jakoś się ułożyło i juz częściej będe zaglądać. Niestety nie jestem w stanie odpisać na wszystkie posty bo jest ich multum. Nawet nie wiecie jak mi was brakowało.
|
#4145 |
|
Raczkowanie
|
annualawidze na fotkach że i ty kupiłas piłeczki - jak się podobały Maciusiowi?
evela mam nadzieję że się uporałas z problemami
|
#4146 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
próbuje kaszki, mleczka, dania w słoiczkach, gotowane samodzielnie i wszystko na Cytat:
Cytat:
zreszta wiem jak ciężko jest się wyrwać przy dziecku, a co dopiero przy 2. Ale zadbaj o siebie, bo dzieciaczki potrzebują silnej, wypoczętej i chetnej do zabawy mamusi![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pysiamn mały chrześcijanin powala, no klekajcie narody a mamusia fiu fiu. Slicznie wyglądałaś Pysiu, tak z gustem i... słów mi brakło w każdym razie ślicznie.
|
||||||
|
|
|
#4147 |
|
Raczkowanie
|
W dniu Matki wszystkiego naj naj naj dla mam i ich pociech.
P.S życzę mamusia żeby im nigdy wózków nie brakło
|
|
|
|
#4148 |
|
Wtajemniczenie
|
ehhhh nic lepiej u nas
Si ma 5 dzien biegunke. doszlo do 10 kupek na dzien juz sama woda z niego leci Tz zabral go na spacer,bo wyczytalam,ze przeglodzenie do 8h pomaga,gdyz zatrzymuje prace jelitek i pozniej moze byc tylko lepiej,ale jak tu przeglodzic takiego malucha??? dzis bedziemy na zmiane zabierac go na dwor,bo tylko tam jest spokojny. wszyscy mowia,ze bedzie Ok,ale nikt nie powiedzial mi nic konkretnego co robic ;(
|
#4149 |
|
Raczkowanie
|
biedny Simulek. dawaj mu duuużo pić i przytulaj, całuj i głaskaj(wbrew pozorom taki kontakt matki z dzieckiem jest ważny, maleństwo się uspokoi, poczuje bezpieczne, bo dla niego ta sytuacja jest najbardziej uciążliwa). A lekarz nic nie mówił żeby podac marchewkę?
|
|
|
|
#4150 |
|
Rozeznanie
|
kurcze ja to bym dała mu coś na odwodnienie bo czasami sama woda nie wystarczy no i cos na biegunkę
kurcze lekarz nic nie dał?? duuuuzo zdroweczka |
|
|
|
#4151 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cześć Poiss! Lea co jest? już się ubrałam miałam wychodzić do kwiaciarni po kwiaty z kokochą wchodzę do pokoju a ta na podłodze usnęła a w aparacie bateria padla by to chudy byk... o 14:30 pojedziemy na Dzień Mamy do mam i obiadek się zje za friko Murmelius fajowa karteczka a jeszcze fajniejsze to że Malwinka będzie trzema co najmniej językami rozmawiać w przyszłości? ucz jak najwcześniej bo to skarb być poliglotą w dzisiejszych czasach! Rozbroiło mnie to zdjęcie maluczkiego Maciusia Elev a co babcia na tą zmianę? fajnie że wpadłaś? |
|
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
maatra daj mu marchewke i kleik ryzowy, dawaj duzo pic
podawalismy na zaleceni lakarza cos takiego http://www.apteka.gda.pl/hipp-kleik-...wy-p-1867.html
|
#4153 |
|
Raczkowanie
|
dubel
|
|
|
|
#4154 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wybaczcie, że będę po kawałku pisać, ale mam 5 stron do przejrzenia, zacytowania, skomentowania ... więc jedna strona=jeden post, inaczej zgłupieję
Zacznę od złożenia zaległych życzeń (nie zabrałam notesu i klops...). Spełnienia najskrytszych marzeń dla: Jasiulka Najserdeczniejsze urodzinowe życzenia dla Sylwii No i wszystkim mamom z okazji Dnia Matki No to Pysiu możesz czuć się jak Małgorzata, która ma swojego mistrza , jeszcze raz to napiszę... piękne foteczki Ja już nie wiem, co się dzieje w tym kraju... dziecinka 2 miesiące, pęknięta czaszka z krwiakami, nic tylko Cytat:
, jak na razie Olcia tylko troszkę marudzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hej mamusie Marzenko gratuluję romantycznych mezczyzn .Agatka dla odmiany zachowuje sie prezentowo. Spała bez nocnego karmienia do 7 rano. Pozwoliła pomyć okna, zdrzemneła się, teraz obudziła się i szeroko przesyła usmiechy dla mnie i dla Was Kochane Ciotki Maatra trzymajcie się, może podawaj Simonkowi dużo wody do picia i kleik ryżowy, żeby się nie odwodnił maluszek. |
|
|
|
|
#4156 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ważne, że wychodzi ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7641099]Mamy zeba, ale.... on wychodzi na dole w polowie dziasla Mam sie martwic ![]() [/quote]Pewnie już Lea wszystko się wyjaśniło z tym zębalkiem Oliego, a Oliemu za ząbka ![]() Murmelis musisz jak najszybciej zacząć działać..., może Malwinka ma ochotę poleżeć przy Tobie, a nie ciągle ssać? Cytat:
![]() Cytat:
Mam propozycję, aby nie krytykować się za to, że ktoś nie złożył życzeń, czy coś tam jeszcze ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7642527]Heh, doszlam do wniosku, ze moje dziecko to freak of nature On nie moze sie normalnie rozwijac, zawsze musi byc jakies ale... Ale z drugiej strony nie dziwie sie, majac takich rodzicow ... [/quote]Lea, a co Ty chcesz od rodziców Oliego , przecież są ok ![]() Cytat:
Cytat:
![]() To się chłopak rozbujał z ząbkami, więc ogromne za t wszystkie ząbki, pewnie jak nadrobię zaległości, to już z 12 ząbków będzie miał
|
|||||||
|
|
|
#4157 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7650297]Umyla [/quote]Zapraszam do mnie ![]() pięknie Czyżby komuś znów marzyło się być dziewczęciem o skandynawskiej urodzie? ![]() Cytat:
Cytat:
Mam pytanie, czy to taki chrupaczek z Bobovity? |
|||
|
|
|
#4158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję moje kochane za wsparcie
|
|
#4159 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, klawiatura u nas też ostatnio nr 1 Cytat:
, jakoś nie pamiętam tego postu. Demoniczko jakoś Jaś przyzwyczai się do tego, że spędzacie inaczej czas niż na karmieniu... rozumiem Ciebie doskonale, też myślę o tym, że ta chwila jest nieunikniona ![]() Cytat:
No to na razie takie przedbrawka , a jak jedyneczka będzie na wierzchu, to będą prawdziwe oklaski Cytat:
, niestety moja Ola ostatnio nie chce jeść "mrożonki", wszystko z butelki jest niedobre dla niej Cytat:
, dołączam się do Twoich smutków i mocno Cytat:
Ola Cytat:
, przecież bardzo ładna dziewczyna z Ciebie Powiem szczerze, że jak napisałaś, że włosy ścięłaś tak krótko, to przez myśl przeszło mi "O Boże", ale myśli cofam i wyganiam batem, bo naprawdę masz taki typ urody, że ta fryzurka pasuje do Ciebie idealnie Czyżbyś była polonistką? |
||||||||
|
|
|
#4160 |
|
Raczkowanie
|
Poissonivy aleś naprodukowała
dziękujemy za przedoklaski
|
|
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Jesienne Mamy
wszystkiego najlepszego w Waszym (i Naszym ) dniu!! ![]() Maatra, a wiesz skad sie wziela biegunka Simuli?? Jest to kwestia jedzenia, czy moze zebow? Czy nie wiesz wcale? A przede wszystkim - zmienila sie jakos ta kupa (np. kolor, kawalki) czy po prostu jest za kazdym razem coraz rzadsza?? Przepraszam, ze Cie tak zaatakowalam szczegolowymi pytaniami tego typu, ale Hania tez wlasnie ma jakas biegunke i nie wiem co mam o tym myslec i co robic.. jutro idziemy do health visitor. a tu off top: A propos muzycznych... oczarowan to Cavem zarazil mnie byly.. ![]() (wiele osob myli go z Nickolasem Cage, ktory tez jest cudowny ![]()
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
ja na biegunkę podawałam smectę a na uzupełnienie płynów cos takiego jak Orsalit
http://www.i-apteka.pl/p/pl/8642/ors..._saszetek.html trzymam kciuki
|
|
|
|
#4163 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
rano jak zwykle- database error- to tylko udało mi sie poczytać i teraz nie wiem od czego zacząć pysiamn- widać że chrzciny udane- Kubuś fantastycznie pozuje do zdjęć. Murmelius-super wyglądasz w tych włoskach(tez kiedys takie miałam) esz- gratuluje, u mnie tez coraz lepiej z tym budzeniem - i wczoraj spała do 7.30 maatra- będzie dobrze- ja takich problemów nie miałam ale jak pojawiały sie jakieś troche rzadsze kupki to dawałam herbatkę jagodową. poissonivy- naprodukowałaś faktycznie dużo Evela56- dobrze że trochę się uporałaś i z nami jesteś. no cóż fotek nie jestem w stanie wszystkoch szczegółowo skomentować ale oczywiście dzieciaczki cudne. u nas weekend był udany ale troche krótki. byliśmy u tesciowej - dobrze że nie za długo-ale tż tez nie miał ochoty tam siedzieć.zjedliśmy obiadek i zawinęlismy sie na mały spacerek -babcia też poszła ale wózek pchałam ja no brat tż ale w drodze powrotnej to juz jej sie chyba glupio zrobiło i pchała wózek. no i na chwilkę ma drugie danie i do kolegi tż. ja zabrałam nawet kocyk do niej zeby małej na podłodze rozłozyc i dobrze zrobiłam bo ona jakas nieprzygotowana- podłoge to mogła umyc skoro tak na nas czekała. nie pomyslala ze mala to juz na raczki nie tylko katy zwiedza ale skd ona moze to wiedziec jak tak na prawde to sie mala wcale nie interesuje. ale moje dziecko jest kochane - nie chciała do babci tylko mamusia i tatus i babci było głupio a jak tesciu(mój "ulubieniec") wszedł to mała zaczęła płakać. dobrze ze szybko wyszlismy. a u kolegi bylo spoko ale tez nie za dlugo-18 i do domku bo mala ok.19 szykiuje sie do snu. a wczoraj bylysmy na komunii u mojej siostrzenicy-był maly zjazd rodzinny i było bardzo sympatycznie a pozniej jeszcze u kolegi bo on ribił duzo fotek na przysiedze i chcielismy tez sobie zrzucic. a rano Klaudufka bya=ła taka marniutka ze zostawiłam ja w domku. siostra zabrała ja do lekarza ale wszystko jest ok.kaszelek powinien minac a zabek juz widac. i teraz ti chyba 4 na raz.no i troszke maudna jest przez to ale nie jest tak zle. jutro nirmalnie do przedszkola. no i fotki 1i 2 i3 jeszcze z przysiegi 4 u siostry na komuni z dziećmi drugiej siostry 5 moja siostra cioteczna 6 po wielkich trudach u dziadka na brzuchu
|
#4164 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No jak jej oznajmiłam że nie umiem już z nią wytrzymać i się przeprowadzam to zaczęły się ataki histerii. Działy sie po prostu dantejskie sceny. Błagała mnie żebym jej nie zostawiała że nie może żyć sama itd. No i dałam się przekonać zostałam ale kazałam jej obiecać ze nie będzie się wtrącała do mnie i mojego dziecka i będzie mnie inaczej traktować. W końcu jej też należy się druga szansa a ja mam za miękkie serce. Cytat:
Oj moje kochane chyba nie uda mi się nadrobić zaległości. Ale najpierw chciałabym złożyć spóźnione życzenia wszystkim jubilatkom i jubilatom ![]() ![]() No i najlepsze życzonka dla wszystkich mamuś na całym świecie no a w szczególności dla jesiennych U nas nic ciekawego się nie wydarzyło oprócz tego że moja mała Gosiula zaczyna samodzielnie siedzieć.
|
|
#4165 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7672265]Heh, nic dziwnego, ze do egzaminu z Historii Ksiazki i Drukarstwa Polskiego podchodzilam 3 razy
[/quote]Cytat:
Kubuś wygląda jak batiar w tej czapeczce, śliczny jest, a zdjęcia wiadomo, jak zawsze pierwsza klasa Cytat:
Cytat:
.Ola ostatnio mnie wkurzyła i zachowałam się okropnie w stosunku do niej... posadziłam ją na nocniku (choć wiem, że strasznie na nim ryczy) i do tego w łazience, przy wirującej pralce (ona potwornie jej się boi)... mąż stwierdził, że sadystka jestem. Ale oczywiście sekundy tylko, potem ją mocno wyprzytulałam i wycałowałam Cytat:
Cytat:
Jestem już... prawie na prostej ![]() Cytat:
Proszę o tłumaczenie .Cytat:
Cytat:
Cytat:
No tak... ale to już ostatni z serii |
|||||||||
|
|
|
#4166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wszystkim mamusiom wszystkiego najlepszego, aby każdy dzień bycia mamą sprawią Wam dużo radości
P.S. A to bukiet od Olci |
||
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
I szczególne życzenia dla teściowej Sylwii od mojej córeczki Oluni
|
|
|
|
#4168 |
|
Rozeznanie
|
Nareszcie udało mi się za światem połączyć.
Myślałam, że mnie coś trafi dziś. Cały dzień usiłowałam uruchomić internet i nic. . A ja chciałam mamie zyczenia złożyć (nie mamy telefonu) i miotałam sie jak opętana po mieszkaniu.Annula, Maciuś słodki. Evela56 - fajnie,że znów jesteś. Dobrze, że najgorsze burze u Ciebie już minęły. Maatra, ja już chyba nic nowego nie wymyślę, bo inne mamy świetnie sobie z tym poradziły. Dodam tylko od siebie, ze czasem trzeba trochę chyba oszukiwać lekarzy (przepraszam, nie jestem zwolennikiem kłamstwa, ale jeśli chodzi o zdrowie dziecka, stać mnie na wszystko).Mam wrażenie, że u was jest podobna sytuacja jak w moim mieście. Wszystko jest normalne, tak ma być. Pamiętam, jak miałam plamienie w ciąży i nie moglam się doprosić o przyjęcie u lekarza. W końcu wydarłam się na nich przez telefon porządnie i od razu mnie na usg przyjęli. Mogę Ci więc napisać, co bym zrobiła. Podkoloryzowałabym trochę stan Simuli i wymusiłabym kroplówki nawadniające. Ale to moje zdanie – Ty zrobisz jak zechcesz. Poissonivy – wielkieś nam pustki uczyniła tym zniknieniem swoim. Nadrobiłaś jednak z nawiązką, więc wspaniałomyslnie zostanie Ci wybaczone. ![]() Wiesz, mnie nie przeraża tak bardzo to karmienie i przyzwyczajenie małej. Ostatnio tak sobie myślałam, że początki macierzyństwa to ciągła walka, żeby od czegoś odzwyczaić dziecko. A to od smoka, a to od piersi. Jakoś mi się smutno zrobiło i dopóki mogę karmić, będę to robić. Do nieprzespanych nocy też sie przyzwyczaiłam. Co do mojej persony to cieszę się, że nie jest tak tragicznie jak myślałaś hihihi. Zgadłaś, skończyłam filologię polską, ale nigdy nie pracowałam w swoim zawodzie. Jak Ola po wojażach? No i tłumaczenie kartki dla zainteresowanych: Ciebie mamusiu mieć jako mamę, znaczy więcej niż szczęście. Dziękuję Ci za całą twoją miłość i wysyłam Ci dziś biedronkę (tu w znaczeniu: żuczek, który przynosi szczęście). Dorka19801, u Was jak zwykle ruch, wiele się dzieje. Dziekuję Ci za komplement. A zdjęcia bardzo ładne. Tęsknię za Demonikiem. ![]() Lea, a Ty znów nic nie rozwiniesz? |
|
|
|
#4169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poissy nadrobiłaś wszystkie zaległości, aż mi wstyd... Ja dzisiaj mam w sumie dobry humor, przynajmniej dziecko stanęło na wysokosci zadania. Była grzeczniutka, miała kilka drzemek. TŻ teraz jakis mecz oglada , zalał dziecku łóżeczko colą, a sięgał tylko po smoczek ![]() Evelko Dorko super z Was rodzinka, fotka z dziadkiem swietna Na koniec wrzucę kilka fotek 1. najlepsza zabawka drzwi od szafy 2. jestem gotowa do wyjścia 3. moja mata, ale ciekawsze jest, że widać mi jedynego zabka 5. jadę do babci 6. a ja tam wolę swoja krowę Edit fotek zapomniałam |
|
|
|
|
#4170 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pucka robi super minki i bardzo ładnie razem wyglądacie (Ty raczej jak jej siostra ).
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

Rosnij duzy i radosny!
Jednak zapraszamy do nas, tutaj zrelaksujesz sie jak nigdzie indziej
! bede sie starac - grunt to dobra organizacja a ja niestety zawsze mialam z tym problem
. Nadal ich lubię, ale to już nie nastoletnie zadurzenie 
heh dobre i to
takie dziwadło z niej, do cycka przywiązana, nie wyobrażam sobie jak ją odzwyczaić od piersi 
Marudzi, steka, poplakuje
a mamusia fiu fiu. Slicznie wyglądałaś Pysiu, tak z gustem i... słów mi brakło w każdym razie ślicznie.

.
.