Mamusie marcowe 2018 cz. 2 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-03, 08:28   #3331
asiula1306
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
U nas mąż robi opłaty a ja mam na życie (jedzenie, chemia) i szczerze to opłaty są tańsze niż jedzenie jak się cały czas siedzi w domu

Oh boli mnie bardzo brzuch od rana jak na okres to normlane?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedys u nas byl taki podzial a potem skumalam ze ja wydaje kosmiczne pieniadze na jedzenie w porownaniu do opłat i wprowadzilam zasade wspolnej puli

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Nawet nie wiesz, jak Ci zazdroszczę. Ja ze wszystkim jestem sama, czuję straszną niemoc i poczucie beznadziejności, że nie ogarniam w sumie podstawowych rzeczy w domu. Zaczynam poważnie myśleć o poszukaniu psychologa bo nie chcę się denerwować żeby nie zrobić krzywdy dzieciątku.

Takie bóle jak na miesiączkę są normalne, wczoraj nawet oglądałam na yt wypowiedź lekarza na temat bóli brzucha w ciąży. Zaraz to znajdę i wrzucę link. Kwestia tylko tego określenia "bardzo"... Ja nigdy nie miałam bóli przed miesiączką więc nawet nie wiem, jakie to natężenie i nie chcę mówić Ci że na 100% możesz być spokojna

Link:https://www.youtube.com/watch?v=sA-rChXXkuU
Pozniej sobie to obejrze ale u mnie jak sie pojawiaja bóle jak na miesiaczke to sa zdecydowanie lżejsze. Chociaz mam czasem wrazenie ze dostane zaraz okres

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Też tak miałam jakiś czas temu, trwało to kilka dni i miałam wrażenie że dostanę zaraz okres... Bałam się ale okazało się że niepotrzebnie

Tak samo mam co jakis czas w ogole widze ze u mnie bóle przychodza co kilka dni i trwaja dwa- trzy dni, tak samo jak z objawami, nie czuje sie codziennie tak samo
Cytat:
Napisane przez katstan Pokaż wiadomość
Witam się z Wami Dziewczyny.
P0dczytuję Was od samego początku pierwszej części ale do tej pory nie miałam odwagi się ujawnić
Mam 34 lata, jestem obecnie w 12 tygodniu mojej pierwszej ciąży. Termin porodu mam wyznaczony na 23 marca 2018.
Jak do tej pory czuję się świetnie. Ominęły mnie wszystkie dolegliwości ciążowe. Oby już tak zostało
Witaj
Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Siostro ! I jeszcze wspominałam jej pogrzeb kiedy też płakałam jako dziecko I te biedne książęta które za nią szły
Dobrze ze nie oglądałam. Pamietam jak moj wujek mowil ze jest teoria ze to nie byl wypadek bo policja na miejsce dojechala jakos strasznie pozno od zgloszenia (wujek byl policjantem we Francji i mial wtedy służbę ale na samej akcji nie byl).

Ja za to poryczalam sie trzy razy wczoraj w kosciele bo mielismy msze w naszej intencji z okazji pierwszej rocznicy ślubu (juz na początku powiedzialam mezowi ze na bank bede ryczec)

No i sie witam, dzisiaj pakowanie, odpoczynek, moze podskocze do dziadków i tyle. A jutro wizyta

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 08:31   #3332
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Dzień dobry
Wczoraj bylam z córką na dożynkach, fajnie było 😁
U nas na szczęście nie pada, ale jest pochmurno
Udanej niedzieli życzę

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 08:35   #3333
alleyezonme
Zakorzenienie

Witam się w niedzielę.
U nas od rana leje a mi się znowu nic nie chce najgorzej że zapowiadają taka pogodę na cały tydzień. Czyżby jesień szła? Pamiętam że w tamtym roku wrzesień był bardzo ładny.
Mam ogromną ochotę na naleśniki że szpinakiem ale wczoraj w sklepie cały szpinak był wykupiony jednak moja ochota jest na tyle duża że dzisiaj pójdę jeszcze raz do sklepu po ten cholerny szpinak.
Mój mąż zaczynał się w "ciezarówce" i co chwilę rzuca jakieś fakty

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 08:36   #3334
parapet
Zadomowienie

Wilanka, gratuluje dobrych wyników

Ja się akurat cieszę, że się ochładza. Jakoś mam wrażenie, że gorzej się czułam w upały, ale to może być zbieg okoliczności
Przy pogarszającej się pogodzie miałam tylko kłopot z brakiem wygodnych spodni, ale teraz już jestem zaopatrzona
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 08:40   #3335
Koma1002
Zadomowienie

Asiula, gratulacje pierwszej rocznicy 😚 za dwa tygodnie mija moja czwarta. Jak ten czas leci 😲 Fajnie, że Dzidziuś tak wam się trafił od razu 😊 od razu już jest taka prawdziwa rodzina 😍

Kiwi, a to takie prawdziwe wiejskie? Z zabawą?

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 08:40   #3336
alleyezonme
Zakorzenienie

Że się ochładza też się cieszę ale ze leje od rana do wieczora to już nie

Stary 2017-09-03, 08:40   #3337
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Dzień dobry!
Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Właśnie tą wzięłam Wszystkie kolory są właściwie takie delikatne i neutralne że było mi wszystko jedno. Jedyny szkopuł jest taki, że można zamówić tylko z dostawą do domu.
Torrence mam tą samą poduche i jest świetna!
Cytat:
Napisane przez dustinthewind Pokaż wiadomość
Hejka, ja od rana maraton po mieście,rodzinie itd, troche było załatwiania. Zaraz biore sie za obiad, ale teraz musiałam się troche położyć, bo brzuch mnie zaczął pobolewać.
Później jedziemy do teściów.

Co do spodni z H&M to kupiłam dwie pary, jedne takie jeansy a drugie takie ciemne. Jestem bardzo zadowolona! Są mega wygodne,nic nie uciska,nie opina. Na tę chwilę są ciut luźne, ale pewnie troche przytyję,więc będą akurat
Wygoda w nich niesamowita, nawet sie w sumie nie spodziewalam. Szkoda tylko, że nie trafiłam na promocje, bo za 2 pary wyszło mi 300zl.
Też byłam na zakupsvh w hm. Kupiłam 2 pary spodni ciążowych i jedna koszulke ciążowa i zaplacilam też 300. A raczej mój mąż U nas to ja jestem bardziej oszczędna
My niby formalnie konta mamy osobne, ale tak naprawdę wspólne. Oszczędności trzymamy na kilku lokatach - mąż ogarnia temat. Placi tez rachunki wszystkie. Co do wydatków to my płacimy kartami kredytowymi i na koniec miesiąca TZ je splaca. W sumie to raczej nigdy nie marudzil że wydaje na coś kase My oszczędzamy na dom wiec od slubu prowadzimy budżet domowy stworzony przez męża. Naprawde świetna sprawa - wiemy ile na co wydajemy i ile nam się udało odłożyć od początku roku

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 08:42   #3338
Mecassie
Zakorzenienie

Dzien dobry ciężarówki
Wczoraj byliśmy ze znajomymi na karaoke i okazalo się że wszyscy wiedzą ze jestem w ciąży tylko siedzieli chicho bo wiedzą też ze nie chcę ujawniać szybko. Bardzo się cieszę z ich podejścia
Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Witam się w niedzielę.
U nas od rana leje a mi się znowu nic nie chce najgorzej że zapowiadają taka pogodę na cały tydzień. Czyżby jesień szła? Pamiętam że w tamtym roku wrzesień był bardzo ładny.
Mam ogromną ochotę na naleśniki że szpinakiem ale wczoraj w sklepie cały szpinak był wykupiony jednak moja ochota jest na tyle duża że dzisiaj pójdę jeszcze raz do sklepu po ten cholerny szpinak.
Mój mąż zaczynał się w "ciezarówce" i co chwilę rzuca jakieś fakty

Mam w lodówce to co podrzuce
Też bym chciała mieć smaka na tak zdrowe rzeczy mi się marzą bułeczki cynamonowe z lukrem juz w nocy mówiłam tztowi ale powiedział że nie pojedzie do sklepu bo pil przecież piwo no i zaspokoił mnie kompotem

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 08:43   #3339
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Witam, ja wczoraj ryczalam jak bobr na służących. Fajny film.

A pogoda pochmurna tez choc nie pada.

Juana - a te spodnie to sa dzinsy czy takie z lycra spodnie?
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 08:49   #3340
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Też bym chciała mieć smaka na tak zdrowe rzeczy mi się marzą bułeczki cynamonowe z lukrem juz w nocy mówiłam tztowi ale powiedział że nie pojedzie do sklepu bo pil przecież piwo no i zaspokoił mnie kompotem

O jak miło z Twojej strony szkoda że przez internet nie da się przesyłać fizycznych rzeczy
Ale takie bułeczki to też bym zjadła!

Stary 2017-09-03, 09:00   #3341
asiula1306
Zakorzenienie

Ja zaraz wciagne ciasto, wczoraj byli u nas rodzice i tesciowie i przywieźli sernik i kruche ciasto wiec bedzie jedzone

Stary 2017-09-03, 09:11   #3342
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ale się nie wyspałam Synek mi się obudził w nocy i nie mógł usnąć, krecił się i wiercił, a jak już zasnął to ja nie mogłam.
Dodatkowo ogólnie późno poszłam spać bo robiłam sobie pazury

U nas dziś leje od rana i 11 stopni 😱😱

Miłego dnia
Pokaż paznokcie

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 09:11   #3343
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ja zaraz wciagne ciasto, wczoraj byli u nas rodzice i tesciowie i przywieźli sernik i kruche ciasto wiec bedzie jedzone

ale mam mega pypcia na takie rzeczy. Właśnie nie batony czy cukierki ale ciasta kruche, kołocze, pączki i wszystko co z mąki i teraz nie wiem co gorsze jeść takie ciasta, drożdżówki itp czy np. batony i żelki ?
U mnie dzisiaj na śniadanko croissanty z domowym dżemem jagodowym i cukrem pudrem i do tego inka chodziło za mną to śniadanie od tygodnia. Bo staram się w niedzielę robić właśnie śniadania na słodko

Stary 2017-09-03, 09:18   #3344
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Pokaż paznokcie

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
IMG_20170903_091532.jpg

Proszę bardzo. Na dwóch paznokciach efekt lustra, na pozostałych dwa odcienie różu z Indigo: miss universe i sugarmama
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 09:20   #3345
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Załącznik 7218771

Proszę bardzo. Na dwóch paznokciach efekt lustra, na pozostałych dwa odcienie różu z Indigo: miss universe i sugarmama
Oo kurcze!! To moje przy Twoich są liche...😃 ekstra kształt 😊 chyba jakiś tutorial nam nagrasz przy następnej okazji

Stary 2017-09-03, 09:21   #3346
Mecassie
Zakorzenienie

Czaro-dziejka jakie słodkie no a jak to jest z paznokciami przy noworodku ? Zastanawiam się i chyba przejdę na hybrydy bo takie krótkie żele mi się nie podobają tylko boje się że mi to nie wytrzyma

Stary 2017-09-03, 09:34   #3347
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Czaro-dziejka jakie słodkie no a jak to jest z paznokciami przy noworodku ? Zastanawiam się i chyba przejdę na hybrydy bo takie krótkie żele mi się nie podobają tylko boje się że mi to nie wytrzyma

Moja siostra cały czas przy maluszku ma dlugie paznokcie. Mówi, że jej to w niczym nie przeszkadza A od oliwki dziecięcej rosną jak szalone
Cytat:
Załącznik 7218771

Wow! Ja mam wiecznie problem z ogarnięciem swoich paznokci
Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Witam, ja wczoraj ryczalam jak bobr na służących. Fajny film.

A pogoda pochmurna tez choc nie pada.

Juana - a te spodnie to sa dzinsy czy takie z lycra spodnie?
Kupilam
http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage...ricdevice.html
i te

i do tego ten top

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 09:37   #3348
motyllek90
Raczkowanie

Cytat:
Dzien dobry ciężarówki
Wczoraj byliśmy ze znajomymi na karaoke i okazalo się że wszyscy wiedzą ze jestem w ciąży tylko siedzieli chicho bo wiedzą też ze nie chcę ujawniać szybko. Bardzo się cieszę z ich podejścia

Ja od kilku dni miałam takiego smaka na gofry ze wczoraj poszłam do sklepu i kupiłam gofrownice! Więc od wczoraj jemy gofry

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Załącznik 7218771

Przepiękne! Ja nie umiem sama nawet nadać ładnego kształtu paznokciom a co dopiero tak ładnie pomalować.. .

motyllek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 09:39   #3349
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motyllek90 Pokaż wiadomość
Ja od kilku dni miałam takiego smaka na gofry ze wczoraj poszłam do sklepu i kupiłam gofrownice! Więc od wczoraj jemy gofry

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Przepiękne! Ja nie umiem sama nawet nadać ładnego kształtu paznokciom a co dopiero tak ładnie pomalować.. .

I to się nazywa słuszne posunięcie :brawo:

Oprócz paznokci zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa ale na teraz.
Jako że objawy już odeszły a ruchów jeszcze niema to co ma być moim wyznacznikiem że wszystko jest ok i dzieć żyje?

Stary 2017-09-03, 09:46   #3350
parapet
Zadomowienie

Chyba brak krwawień i bólu brzucha, którego nie da się wytrzymać i nie zmniejsza się po nospie

A tak naprawdę to chyba się nie wie, trzeba zaufać, że jest ok i czekać do wizyty
Wiesz po 13 tygodniu, to już naprawdę rzadko się zdarza

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Asiula, gratuluję rocznicy

Ze spodni to jeszcze fajne mają dresiki
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 09:46   #3351
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Chyba brak krwawień i bólu brzucha, którego nie da się wytrzymać i nie zmniejsza się po nospie

A tak naprawdę to chyba się nie wie, trzeba zaufać, że jest ok i czekać do wizyty
taki dziwny czas nie? Niby postawiłam grubą kreskę że drugi trymestr to już bezpieczniej ale jakas mała głupia myśl się jednak ciągnie gdzieś za mną.

Stary 2017-09-03, 09:47   #3352
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 7218771

Super
Ja ostatnio się obkupiłam w świecidełka, czekam na zamówienie, a zakochałam się w semiflash galaxy, mam jeden kolor i kombinuję jak kupić pozostałe, żeby nie zbankrutować

Stary 2017-09-03, 09:50   #3353
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość

Podziel się ciastem

Stary 2017-09-03, 09:50   #3354
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
ale mam mega pypcia na takie rzeczy. Właśnie nie batony czy cukierki ale ciasta kruche, kołocze, pączki i wszystko co z mąki i teraz nie wiem co gorsze jeść takie ciasta, drożdżówki itp czy np. batony i żelki ?
U mnie dzisiaj na śniadanko croissanty z domowym dżemem jagodowym i cukrem pudrem i do tego inka chodziło za mną to śniadanie od tygodnia. Bo staram się w niedzielę robić właśnie śniadania na słodko

Ja tez! Paczki, ciasta moge jeść w ilosci hurtowej ale czekolada czy batonik to juz niekoniecznie
Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Asiula, gratuluję rocznicy

Ze spodni to jeszcze fajne mają dresiki
Nie ma takiego wyznacznika chyba. Mi lekarka ciągle mowi: jak boli za bardzo albo pojawia sie krwawienie to do szpitala. Zapytalam ja po prostu co powinno mnie niepokoić to wlasnie tak mi odpowiedziała. Jak sie pytalam czy to normalne ze objawy raz sa raz nie to mowila ze jak najbardziej moze tak być. Musimy po prostu wierzyc ze jest ok

Dziękuję!

Stary 2017-09-03, 09:51   #3355
_Selina_
Zakorzenienie

To moje wczorajsze 1504424969958.jpg1504424992452.jpg
Tylko nie widać jak pięknie zmieniają kolory robiłam na szybko, więc estetykę pomijamy.
Partner się "złościł", że zasmrodzę i naświetlę dziecko

Stary 2017-09-03, 09:54   #3356
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:

Ja przy pierwszym dziecku miałam długie, w niczym mi nie przeszkadzały. Kwestia przyzwyczajenia.
Jedynie dla mnie było problemem kiedy je robić
Ja mam takiego hopla, ze nienawidzę jak mi ktoś robi przy paznokciach, serio. Zawsze musialam poprawiać po swojemu po kosmetyczce Dlatego robię sobie sama.
Cytat:
Super
Ja ostatnio się obkupiłam w świecidełka, czekam na zamówienie, a zakochałam się w semiflash galaxy, mam jeden kolor i kombinuję jak kupić pozostałe, żeby nie zbankrutować

Aż zerknelam na te pyłki, bardzo fajne. Muszę kupić. Następne takie zrobię
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 09:56   #3357
lelowa
Zakorzenienie

Dzien dobry! Wczoraj wizaz swirowal wiec juz nie wchodzilam wieczorem. Ale u nas szaro buro i ponuro, czas na kawe
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 09:59   #3358
alleyezonme
Zakorzenienie

Ja też kawkę właśnie piję, daaaawno nie piłam więc od czasu do czasu przy weekendzie sobie pozwalam. Szukam komody bo nasza się rozwaliła. Czy któraś ma z ikei i poleca lub odradza? Różne są zdania o meblach z ikei. Ja nic nie mam z Ikei oprócz dodaktów i akcesoriów ale spodobała mi się zwykła biała komoda

Stary 2017-09-03, 10:01   #3359
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
To moje wczorajsze Załącznik 7218821Załącznik 7218826
Tylko nie widać jak pięknie zmieniają kolory robiłam na szybko, więc estetykę pomijamy.
Partner się "złościł", że zasmrodzę i naświetlę dziecko

Kurcze, naprawdę zaczynam wątpić w moje zdolności paznokciowe. Wasze są super i jakie ksztaltne!!

Stary 2017-09-03, 10:06   #3360
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przy pierwszym dziecku miałam długie, w niczym mi nie przeszkadzały. Kwestia przyzwyczajenia.
Jedynie dla mnie było problemem kiedy je robić
Ja mam takiego hopla, ze nienawidzę jak mi ktoś robi przy paznokciach, serio. Zawsze musialam poprawiać po swojemu po kosmetyczce Dlatego robię sobie sama.

Aż zerknelam na te pyłki, bardzo fajne. Muszę kupić. Następne takie zrobię
Zaprosić koleżanki, ciocie będą bawić dziecko, a Ty w tym czasie pazurki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości