|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Blond zmień się na pierwszej stronie
![]() To teraz kolej na Asię Ja dopiero jestem 7 w kolejce Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3842 |
|
Rozeznanie
|
BLOND_PRINCESSKA młody przystojniak
No a co do porodu, to o dziwo ja po pierwszym utrzymywałam, że będę mieć trójkę, a po drugim powiedziałam nigdy więcej porodu... A dokarmiają butlą, czy czym innym? Kurczę fajnie by było mieć od razu tyle, żeby dla młodego starczyło, żeby mi go dokarmiać nie musieli...
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym nie chciała aby mi dokarmiali. Z Mają mi się udało. Fajnie, jakby teraz też tak było.
Dziewczyny jak ćwiczycie na piłce? Siedzicie i tylko biodrami kręcicie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi mała też raz dokarmili w szpitalu, w nocy po cesarce, byłam zła strasznie, ale z drugiej strony chyba bym nie dala rady jej wtedy nakarmić. Jak już ją dostałam to mogła dla mnie wisieć cały czas na piersi. Co dziwne w szpitalu wszyscy się dziwili że karmię tylko piersią i nie dokarmiam
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Marta dzięki.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
38tc nic nie zwiastuje zbliżającej sie godziny W. Rosne z dnia na dzien..mam wrazenie ze +1kg dziennie wiecej. No i dalej kompletnie nieprzygotowana. Torba nie spakowana..ale mały sukces, na szybko liste sklecilam..
|
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
Czbasia u mnie też nic nie zwiastuje porodu. Czuję się świetnie.
U mnie wszystko przygotowane. Torba spakowana. Tylko musimy jeszcze okna umyć . Mam 12 okien plus drzwi balkonowe. Hm.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Czbasia brzuszek pokaźny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3849 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie w donoszonej ciąży 😃😃 Nikt w to nie wierzył ze dotrwam tylko ja😃 Kurczę blond ale super że masz już to za sobą.Teraz z dnia na dzień będzie tylko lepiej.Mi się coś w głowie przestawiło i chce żeby córcia siedziała jak najdłużej żeby odciągnąć moment porodu😒
Madzialenka dasz radę.Może dzisiaj bedzie Ci smutno ale potem się przyzwyczaisz.Wyobraź sobie że ja prawie całą ciążę byłam sama non top męża widując tylko w weekendy.Do tego prawie caly czas leżąc więc czas się dłużył strasznie..Co do pracy popatrz na to z innej str.Wszyscy muszą wrócić do swoich obowiązków a Ty możesz się relaksować 😊 |
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
Juka dzięki 😘 też mam taką nadzieję. No w sumie tak, ostatnie dni na spokojne poczytanie książki
![]() Czyli co, ciąża donoszona, to od dziś już możesz wstawać? Czy jeszcze będziesz się oszczędzała? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3851 |
|
Zadomowienie
|
Blond gratulacje. Śliczny synek.
|
|
|
#3852 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i wczoraj brzuch jak kamien cale popoludniu..ale moze to to ze w galerii byliśmy i polazilam troche.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#3853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Madzialenka, 12 okien do umycia 😱 Co do pracy, to odpoczywaj ile się da i zbieraj siły, bo niedługo będą Ci potrzebne. Nie marnuj czasu na smutanie A ja po tym weekendzie stwierdzam, że może jeszcze chwilę pochodzę w ciąży. W weekend zdarzały się skurcze, ale takie znośne. Wczoraj nawet sobie pochodziłam w domu i było ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3854 |
|
Zadomowienie
|
Blond cudowny synuś! 😍
U nas pierwsza noc bez męża i...było ok. Ola usnęła po 22, Hania o 21.30. Budził się co 2,5 h na cyca i dalej nyny. Oleńka wysłana do przedszkola. Ja wykąpana, chałupa ogarnięta. Czekamy z Hanią na tatusia.😉 ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Dziewczyny donoszone nie obijać się, rodzić!!! Mi aplikacja pokazuje, że jestem w 40 tc. 😅 ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Dziewczyny donoszone nie obijać się, rodzić!!! Mi aplikacja pokazuje, że jestem w 40 tc. 😅
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Nooo..to bierz sie za robote..porodowka czeka. Ja dopiero zaczelam 38tc to nie wpycham sie w kolejke. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
Czbasia hehe mąż kazał czekać i mówi, że razem umyjemy. Bo muszę wejść na krzesło lub parapet aby je dobrze umyć
Dziś za to pada, więc czekam. Aniołek 😘 dzięki. Mówisz, że jeszcze sobie pochodzisz w ciąży. To tak jak ja. Maluchna brawo! Perfekcyjna mamusia. Plan na dziś: zrobić sałatkę, pranie Mai ubrań, wywiadówka u Mai, kupić tort i jechać do rodziców z niespodzianką Mieszkanko wysprzątane Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam fajny artykuł o kąpieli:
http://dziecisawazne.pl/czeste-mycie...malych-dzieci/ W sumie z Martą podświadomie to robiłam, bo zwykle co drugi dzień kąpałam, a nie codziennie. I nawet ok na tym wyszłam bo pierwszy rok w żłobku był ok i wcale aż tak dużo nie chorowała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3858 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzialenka podejrzewam że do normalnej aktywności nie wrócę.Wystarczy że chwilę postoje posiedzę i brzuch kamień.Raczej w domu nic nie bede robic.Ale chociaż sama sobie obiad wezmę,zjem na siedząco jak człowiek.Ogarnę się w wannie a nie zawsze prysznic pięć minut.Ubranka posegreguje bo mąż mi wszystko poknocił jak szukał czapeczki😒 No i najważniejsze przestanę czuć strach.U mnie nad ranem jeden skurcz czyli standard.Brzuch mi jeszcze nie opadł.Wczoraj miałam taką zgagę że myślałam że umrę.Córcia jeszcze pod żebrami siedzi.
Aniołek dzięki 😊 Ty tez dotrwasz spokojnie napewno.Jeszcze tydzień 😊 Czbasia brzuszek sliczy i chyba dość wysoko😊 Maluchna super sobie radzisz.Ja oczyma wyobraźni widzę u siebie syf w mieszkaniu,brak obiadu i siebie z wywalonym cycem😃 Takie pewnie poczatki będą.Ale Ty juz masz wprawę 😊 |
|
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołek ja Maję kąpałam codziennie. Teraz już nie mam zamiaru tak robić
Juka a kiedy teraz masz wizytę? Dziewczyny jak mi w środę ginekolog powie, że szyjka nadal twarda i na 4 cm długości to chyba ze złości pobiegnę w maratonie, aby ją coś ruszyło. 🤓 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogoda senna i paskudna...corce dalam loda to kilka min spokoju.. Zyc nie umierac.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3861 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzialenka podejrzewam że do normalnej aktywności nie wrócę.Wystarczy że chwilę postoje posiedzę i brzuch kamień.Raczej w domu nic nie bede robic.Ale chociaż sama sobie obiad wezmę,zjem na siedząco jak człowiek.Ogarnę się w wannie a nie zawsze prysznic pięć minut.Ubranka posegreguje bo mąż mi wszystko poknocił jak szukał czapeczki😒 No i najważniejsze przestanę czuć strach.U mnie nad ranem jeden skurcz czyli standard.Brzuch mi jeszcze nie opadł.Wczoraj miałam taką zgagę że myślałam że umrę.Córcia jeszcze pod żebrami siedzi.
Aniołek dzięki 😊 Ty tez dotrwasz spokojnie napewno.Jeszcze tydzień 😊 Czbasia brzuszek sliczy i chyba dość wysoko😊 Maluchna super sobie radzisz.Ja oczyma wyobraźni widzę u siebie syf w mieszkaniu,brak obiadu i siebie z wywalonym cycem😃 Takie pewnie poczatki będą.Ale Ty juz masz wprawę 😊 ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Czy Wam tez wyskakuje jakiś błąd?Albo nie moge dodac wiadomości albo dubluje albo w ogóle nie moge forum otworzyc.Wizyte mam 14 jesli dotrwam😊 |
|
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też błędy wyskakują. Podejrzewam, że serwer wizażu się sypie.
|
|
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
Czbasia mój mąż jest mega dokładny. To zawsze on poprawia, jak ja sprzątam
Juka też mam błędy i się forum wiesza. Aniołek niech się nie sypie, co oni sobie myślą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja wrzucę swój brzuszek. Dziś mam 38+2.IMG_20170904_113828.jpg
|
|
|
#3865 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzialenka brzuszek niziutko.Wróżę Ci poród 😃
|
|
|
|
#3866 |
|
Rozeznanie
|
Ja witam sie w 37t4d
nic niestety nie zwiastuje zbliżającego sie porodu oto mój brzuszek : niech mnie ktoś pocieszy i powie ze sie opuścił IMG_1504519071.566831.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3867 | ||
|
Raczkowanie
|
Blond ogromne gratulacje
Cytat:
do terminu jeszcze tydzień a ja jestem coraz bardziej przerażona i czuję że coś się pomału szykuje bo coraz częściej boli mnie brzuch tak jakby na okres a dziś rano to już całkiem wyraźnie, do tego się napina coraz częściej i chyba muszę zacząć bardziej zwracać uwagę na częstotliwość tej aktywności. Do środy nie mogę rodzić bo wtedy specjalista od mebli ma mi przywieźć projekt zabudowy do kuchni i muszę wybrać kolory mebli i blatów (a teściowa ma zupełnie inny gust i już się małe zgrzyty zaczynają bo kuchnia niestety wspólna ) wkurza mnie wszystko wokoło a najbardziej gadanie teściowej po piątkowej wizycie u lekarza, że miała nadzieję że mnie lekarka do szpitala położy bo teraz będę "postrachem" w domu żebym przypadkiem nie zaczęła rodzić kiedy mąż będzie w pracy Co do zębów to narazie przeszło i też w końcu pomyślałam, że to może coś z zatokami bo przy okazji miałam mały krwotok z nosa. Jeśli chodzi o znieczulenie to moja dentystka nie chciała mi go dać w I trymestrze a później już jest ponoć bezpieczne ale nie korzystałam. W sumie to znieczulenie miałam raz przy wierceniu kiedy sama dentystka mi go zrobiła (nawet nie wiem zbytnio po co) i raz przy usuwaniu chirurgicznym ósemki a tak to nigdy nie brałam bo też mnie bardziej przerażało kłucie niż wiercenie. Cytat:
Dzięki za opinie o pieluchach wielorazowych, korci mnie spróbować tych otulaczy z wkładaną do środka pieluchą tetrową ale zastanawiam się czy jest sens sobie teraz dokładać roboty. Są nawet takie specjalne bibułki które kładzie się na pieluchę żeby zbierały te "grubsze" zabrudzenia i dzięki temu pieluchy łatwiej jest uprać. Dobry pomysł aby ten motyw wykorzystać do szybszego odpieluchowania bo czytałam właśnie, że dzieci szybciej to przechodzą bo czują większy dyskomfort w postaci mokrej pieluchy. Lilka ty chyba dziś do szpitala miałaś iść? Znowu na Jaczewskiego? Pisałaś coś że teraz położenie się do tego szpitala jest jedyną gwarancją porodu w nim - czyżby porodówka przepełniona? ja nadal nie wiem gdzie jechać rodzić... położne ze szkoły rodzenia pracują na Staszica ale tam malutki oddział i ponoć często odsyłają, na Jaczewskiego mam lekarkę ale tam z kolei nie wpuszczają na trakt porodowy osób towarzyszących (chociaż słyszałam ostatnio opinię że jak jest mało rodzących to przymykają na to oko tylko pytanie czy chcę ryzykować) a odwiedziny po porodzie w osobnym pokoju poza oddziałem - w razie cięcia ciężko będzie się tam wyturlać z dzieckiem, Lubartowska to dla mnie kosmos - też nie wpuszczają mężów a do tego sala porodowa ponoć na 8 łóżek przedzielonych parawanami Madzialenka mi też się wydaje że brzuszek niziutko, chociaż się nie znam
Edytowane przez ostatni_dzien_lata Czas edycji: 2017-09-04 o 12:09 |
||
|
|
|
#3868 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzialenka niziutko.Wróżę Ci poród 😃
|
|
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
Juka trzymam za słowo
Kasiu jak dla mnie jest wysoko. Ale spokojnie. Może się opuścić na chwilę przed. Ostatni dzień lata czuję, czuję, że jest niżej. Na szczęście do środy mało czasu, mam nadzieję, że uporasz się z meblami a potem urodzisz dobrze, że żeby przeszły. Sałatka zrobiona, pranie rozwieszone. 🤗 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3870 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia no pewnie że nisko😊
Ostatni dzień lata a nie myślałaś o Świdniku?Same dobre opinie słyszałam że dużo lepiej niż w lbn.Ja czekam aż nam szafę zrobią.I też się trochę denerwuje czy zdążą a chciałabym jeszcze tam poukładać wszystko żeby było ładnie bo potem nie bedzie czasu. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

no i wczoraj brzuch jak kamien cale popoludniu..ale moze to to ze w galerii byliśmy i polazilam troche.
nic niestety nie zwiastuje zbliżającego sie porodu
oto mój brzuszek : niech mnie ktoś pocieszy i powie ze sie opuścił 
do terminu jeszcze tydzień a ja jestem coraz bardziej przerażona i czuję że coś się pomału szykuje bo coraz częściej boli mnie brzuch tak jakby na okres a dziś rano to już całkiem wyraźnie, do tego się napina coraz częściej i chyba muszę zacząć bardziej zwracać uwagę na częstotliwość tej aktywności. Do środy nie mogę rodzić bo wtedy specjalista od mebli ma mi przywieźć projekt zabudowy do kuchni i muszę wybrać kolory mebli i blatów (a teściowa ma zupełnie inny gust i już się małe zgrzyty zaczynają bo kuchnia niestety wspólna
ja nadal nie wiem gdzie jechać rodzić... położne ze szkoły rodzenia pracują na Staszica ale tam malutki oddział i ponoć często odsyłają, na Jaczewskiego mam lekarkę ale tam z kolei nie wpuszczają na trakt porodowy osób towarzyszących (chociaż słyszałam ostatnio opinię że jak jest mało rodzących to przymykają na to oko tylko pytanie czy chcę ryzykować) a odwiedziny po porodzie w osobnym pokoju poza oddziałem - w razie cięcia ciężko będzie się tam wyturlać z dzieckiem, Lubartowska to dla mnie kosmos - też nie wpuszczają mężów a do tego sala porodowa ponoć na 8 łóżek przedzielonych parawanami