Mamusie marcowe 2018 cz. 2 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-04, 05:41   #3421
asiula1306
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Też bym zjadła ruskich (tylko na mące bezglutenowej żeby sie nie pochorować).
Dziś byliśmy ze znajomymi w burgerowni- ogólnie jestem kiepskim towarzystwem do chodzenia po knajpach z powodu nietolerancji pokarmowych...no i znów wszyscy jedli, a ja się patrzyłam w ich talerze. I wiecie- mniej mi wstyd przed znajomymi bo wiedzą, że nie księżniczkuję a po prostu bym zdychała po takim jedzeniu....ale boshe jak Ci pracownicy na mnie patrzyli normalnie foch i obraza majestatu.
Miałam potem taką straszną chęć na makaron z pesto( ostatnio jadłam to chyba z 6 lat temu), no ale nic to- zachcianka to zachcianka. Wpadamy do domu o 20 (od śniadania nic nie jadlam) ugotowałam sobie swój makaron, mąż pobiegł specjalnie dla mnie po słoiczek pesto do sklepu...no i już miałam go dodać do makaronu, jak przeczytałam skład! Fu.ck! Oczywiście mąka pszenna wysoko w skladzie! Eh...w pesto?! Ma-sa-kra! Mąż się wściekł do tego stopnia, że napisał na fb do producenta, że są oszustami bo sprzedają produkt pesto- podobny jako sos pesto i pojechał im ostro...ciekawe czy zareagują jakoś, ale kurde jakbym nie spojrzała to bym nockę miałam spędzoną z wielkim białym uchem przy twarzy a i pewnie parę najbliższych dni z bólem brzucha
To sie wyzaliłam na noc a w ramach pocieszenia mąż drugi raz pobiegł do sklepu i kupił mi ulubione lody (które zjadł sam bo mi się chciało peeeeeesto a nie jakichś tam lodzików!) Nie wymiotuję, ale strasznie ciężka ta ciąża
Dobranoc Laski

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
Jestes chyba jednym z niewielu przypadków gdzie faktycznie chodzi o nietolerancje a nie modę. Ludzie cale lata funkcjonowali na glutenie, laktozie i innych i żyją a teraz sie zaczely kombinacje i odnosze wrazenie ze ludzie sami sobie komplikuja życie. Jak nie masz stwierdzonych nietolerancji to po co sobie stwarzac problem? Bo na ten moment to jeszcze jest problem- ani knajp, ani duzego wyboru produktów w sklepach. Ja bym wcale nie byla zdrowsza i nie czula sie lepiej jakbym musiala kazdy skład analizować. Powinnam bo mam alergie pokarmowe ale poki co niczym sie one nie objawiaja więc nie unikam alergenów. Nie moge bankowo tylko jeść grejfrutow i tunczyka puszki w zbyt duzej ilosci

Ja sie witam z rana, mam jeszcze poltorej godziny snu ale pecherz jest swietnym budzikiem. O 9 prenatalne

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 06:14   #3422
_Selina_
Zakorzenienie

Dzień dobry
Partner pojechał ;( 3 dni samotności... dzisiaj badania. Specjalnie się umawiałam na późną godzinę, żeby nie musiał wychodzić wcześniej z pracy, a teraz będę czekała cały dzień na badania.

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 07:13   #3423
Lunak
Wtajemniczenie

Witam po przerwie

Na szczęście miałam możliwość Was podglądać przez weekend i teraz nic nie muszę nadganiać

Jeszcze wrócę do tematu mebli z Ikei. Mam w mieszkaniu 2 wielkie szafy Pax z przesuwanymi drzwiami. Jestem z nich zadowolona. Pakowne, stabilne i mogłam je sobie ułożyć wg własnego "widzimisię". Do tego jeszcze niedawno kupiliśmy komodę Hemnesa z trzema dużymi szufladami. Na razie trzymam tam wszystko, co innego miejsca nie umiało znaleźć.

A paznokcie to wolę dłuższe, ale jestem zbyt wielkim leniem żeby robić na nich cudeńka. W pracy nie mogłam mieć nawet pomalowanych. Teraz pewnie nadrobię i wykorzystam wszystkie zalegające lakiery.

Dziewczyny powiedzcie mi czy test Papp-a robi się na czczo czy to obojętne? Na samym początku w głowie miałam cały plan co od którego tygodnia, a teraz mi całkiem uciekło, że to już i można go wykonać. We wtorek wizyta, a później prenatalne i pójdę pewnie z kolejną litanią pytań o wszystko.

Ciepła życzę, bo u mnie szaro, buro i chyba przez cały czas mży
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 07:36   #3424
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Witam po przerwie

Na szczęście miałam możliwość Was podglądać przez weekend i teraz nic nie muszę nadganiać

Jeszcze wrócę do tematu mebli z Ikei. Mam w mieszkaniu 2 wielkie szafy Pax z przesuwanymi drzwiami. Jestem z nich zadowolona. Pakowne, stabilne i mogłam je sobie ułożyć wg własnego "widzimisię". Do tego jeszcze niedawno kupiliśmy komodę Hemnesa z trzema dużymi szufladami. Na razie trzymam tam wszystko, co innego miejsca nie umiało znaleźć.

A paznokcie to wolę dłuższe, ale jestem zbyt wielkim leniem żeby robić na nich cudeńka. W pracy nie mogłam mieć nawet pomalowanych. Teraz pewnie nadrobię i wykorzystam wszystkie zalegające lakiery.

Dziewczyny powiedzcie mi czy test Papp-a robi się na czczo czy to obojętne? Na samym początku w głowie miałam cały plan co od którego tygodnia, a teraz mi całkiem uciekło, że to już i można go wykonać. We wtorek wizyta, a później prenatalne i pójdę pewnie z kolejną litanią pytań o wszystko.

Ciepła życzę, bo u mnie szaro, buro i chyba przez cały czas mży

Kolejne pozytywne opinie o meblach Ikea

Co do Pappa to wydaje mi się, że nie trzeba być na czczo. Jutro mam prenatalne i będą mi pobierać krew właśnie i nic nie mówili żeby być na czczo a mam po południu

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Witam się w okropnie deszczowy poniedziałek. Ciągle leje

Nic mi się oczywiście nie chce a mam tyle pracy

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 07:51   #3425
marcia45
Zadomowienie

Co do Ikea u nas pół mieszkania w tych meblach. Nie lubię zamawiać w ciemno z netu, a mieszkanie urządzaliśmy tanio Kębłowo. Postawiliśmy na droższe płytki, armaturę do łazienki a meble z Ikea. Nawet kuchnię mam z Ikea i jestem bardzo zadowolona.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 07:52   #3426
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Kolejne pozytywne opinie o meblach Ikea

Co do Pappa to wydaje mi się, że nie trzeba być na czczo. Jutro mam prenatalne i będą mi pobierać krew właśnie i nic nie mówili żeby być na czczo a mam po południu

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Witam się w okropnie deszczowy poniedziałek. Ciągle leje

Nic mi się oczywiście nie chce a mam tyle pracy
Po dokładnym przyglądnięciu się, to nie tylko szafy i komodę mam do tego jeszcze szafka Besty (czy jakoś tak) spełnia się w roli szafki łazienkowej i ławeczka hemnesa z dwoma półkami na buty zawsze jest zarzucona torebkami i mniejsza szafa paxa, ale już z normalnymi drzwiami, w której trzymam wszystko co nie jest ubraniem

Pogoda mnie dobija. A jeszcze czeka mnie rundka po urzędach dziś. Aż mi się nie chce
Stary 2017-09-04, 07:53   #3427
alleyezonme
Zakorzenienie

Cieszę się z tylu pozytywnych opinii. W sobotę jadę na łowy

Stary 2017-09-04, 08:02   #3428
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dzień dobry, u mnie szaro, biuro i deszczowo.
Oczywiście poranny zwrot zaliczony

Co do pappa to nie trzeba być na czczo

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Miłego dnia dziewczynki
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 08:15   #3429
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Mój grzeczny piesek wytrzymał całą noc i tylko popiskiwał żeby mnie obudzić rano Jesteśmy już po spacerku ale dość szybko wróciłam bo ledwo co wstałam i się wstydzę chodzić taka nieogarnięta zwłaszcza jak jest dzień roboczy
Dzisiaj muszę pojechać do pracy odwieźć kolejne L4 a po drodze wstąpię na pocztę coś wysłać

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 08:27   #3430
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Jeszcze Ślub od pierwszego wejrzenia od 11. września startuje. A modelki pewnie Mąż będzie chciał oglądać bo on lubi te wszystkie tap madl
Ślub od pierwszego wrażenia to chyba jeden z nielicznych programów, które jakoś mnie nie wciągnęły... Jakoś tak nudno, bohaterowie nudni, więcej chyba gadana niż to warte...

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Oczywiście, że wiem - dopiero od piątku 8 września Nie ma co, dali dobre zakończenie ostatniego odcinka przed wakacjami...
Oglądałam wczoraj premierowy odcinek na vod.
Mam wrażenie niestety, że z sezon na sezon żarty są coraz słabsze
Stary 2017-09-04, 08:28   #3431
dustinthewind
Rozeznanie

Hej Dziewczyny witam się z pracy, w ten chłodny poniedziałek. Póki co nie pada, ale zapowiadają na dzisiaj silne opady...
Wczoraj rano byliśmy na grzybach trochę uzbieraliśmy, już się suszą i tak pięknie pachną !
Sobotni wieczór przeleżałam w łóżku, bo bolał mnie brzuch, ciągnął i nie było to za miłe uczucie, ale widzę, że już rośnie i to całkiem całkiem, także to chyba tylko dlatego.

Baaaaardzo nie chce mi się dzisiaj siedzieć w pracy,ale cóż...byle do 16.
dustinthewind jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 08:32   #3432
alleyezonme
Zakorzenienie

mi też tak bardzo nie chce mi się siedzieć w pracy. Tak dobrze się dzisiaj spało a pogoda nie zachęcała do wstawania.

Stary 2017-09-04, 08:32   #3433
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motyllek90 Pokaż wiadomość
Ja tak samo i nazywa sie wyspa przetrwania. Rusza od najbliższego piatku ja jeszcze lubię Królowe Zycia Dagmara jest niewyjeta;P

Królowe życia też uwielbiam, ale mój mąż nie może znieść cyt: tej reżyserki, tych pustaków które tam występują i tych robionych ust
I jak włączam to każę mi przełączać
Stary 2017-09-04, 08:33   #3434
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dustinthewind Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny witam się z pracy, w ten chłodny poniedziałek. Póki co nie pada, ale zapowiadają na dzisiaj silne opady...
Wczoraj rano byliśmy na grzybach trochę uzbieraliśmy, już się suszą i tak pięknie pachną !
Sobotni wieczór przeleżałam w łóżku, bo bolał mnie brzuch, ciągnął i nie było to za miłe uczucie, ale widzę, że już rośnie i to całkiem całkiem, także to chyba tylko dlatego.

Baaaaardzo nie chce mi się dzisiaj siedzieć w pracy,ale cóż...byle do 16.
Oj ja też przez cały weekend odczuwałam brzuch (do tego mnie jeszcze przeziębienie męczy). Nawet leżenie w łóżku nic nie dawało. Póki co jednak nic po sobie nie widzę żeby brzuch był większy (pewnie jak wystrzeli to raz a porządnie ). Czekam na jutrzejsze wizyty i potwierdzenie, że wszystko w porządku.
Stary 2017-09-04, 08:34   #3435
kasia6713
Zakorzenienie

dzień dobry w poniedziałek
Stary 2017-09-04, 08:36   #3436
motyllek90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
Królowe życia też uwielbiam, ale mój mąż nie może znieść cyt: tej reżyserki, tych pustaków które tam występują i tych robionych ust
I jak włączam to każę mi przełączać
A my z mężem oglądamy-on się śmieje przynajmniej

motyllek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 08:47   #3437
Koma1002
Zadomowienie

Witajcie 😊 to chyba z każdej strony dzisiaj brzydko i ponuro. Dziś ostatni dzień mojego urlopu, po 4 tygodniach leniuchowania trzeba wrócić w papiery 😐a nie chce mi się. Czeka mnie też rozmowa z kierownikiem i szefową...aż strach pomyśleć. Co do programów to lubię Master Chefa , a serial- od zawsze, tak samo śmieszni Przyjaciele 😍

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 09:33   #3438
lelowa
Zakorzenienie

Dzien dobry w poniedzialek
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 09:37   #3439
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Dzień dobry
U nas też szaro, buro i ponuro
za dzisiejsze wizyty
Czekamy na dobre wieści

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 09:43   #3440
ScarlettO
Wtajemniczenie

hej

u mnie póki co słońce się przebija przez chmury, niemniej zimno jest, rozważam noszenie czapki od rana szczególnie, że wczoraj obudziłam się z bolącym gardłem i chciałabym uniknąć przeziębienia...

co do seriali to ja preferuję zagraniczne, żadnych show nie oglądam, a z pl seriali to tylko Przyjaciółki, choć nie jestem na bieżąco, bo ostatniego sezonu nie oglądałam

powiedziałam w pracy, szefowa przyjęła lepiej niż myślałam, także kamień mi spadł z serca mam tylko mówić, jak będę się gorzej czuć
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 09:44   #3441
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Dzień dobry w ten deszczowy pracujący poranek

W weekend odpoczeliśmy z mężem kolejny weekend idziemy na wesele to w tygodniu muszę na szybko jakąś sukienkę kupić i widziałam rozmowy o spodniach ciążowych z H&M to też się rozejrze

Kciuki za dzisiejsze wizyty

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 09:45   #3442
motyllek90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Witajcie 😊 to chyba z każdej strony dzisiaj brzydko i ponuro. Dziś ostatni dzień mojego urlopu, po 4 tygodniach leniuchowania trzeba wrócić w papiery 😐a nie chce mi się. Czeka mnie też rozmowa z kierownikiem i szefową...aż strach pomyśleć. Co do programów to lubię Master Chefa , a serial- od zawsze, tak samo śmieszni Przyjaciele 😍

Ja też uwielbiam-odcinki znam praktycznie na pamięć mam na myśli oczywiscie Przyjaciol

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
hej

u mnie póki co słońce się przebija przez chmury, niemniej zimno jest, rozważam noszenie czapki od rana szczególnie, że wczoraj obudziłam się z bolącym gardłem i chciałabym uniknąć przeziębienia...

co do seriali to ja preferuję zagraniczne, żadnych show nie oglądam, a z pl seriali to tylko Przyjaciółki, choć nie jestem na bieżąco, bo ostatniego sezonu nie oglądałam

powiedziałam w pracy, szefowa przyjęła lepiej niż myślałam, także kamień mi spadł z serca mam tylko mówić, jak będę się gorzej czuć
Super!!!!

motyllek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 09:47   #3443
dustinthewind
Rozeznanie

Cytat:
hej

no to super, że szefowa tak to przyjęła a do kiedy masz zamiar pracować?
Stary 2017-09-04, 09:50   #3444
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Też lubię Master Chefa i inne programy o gotowaniu, ale mało mam czasu to oglądać więc jestem bardzo nieregularna.
Może jak będę na L4 to nadrobię
Ooo Przyjaciele świetny serial Obejrzałam wszystkie odcinki po kilka razy

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:

Zazdroszczę !
U mnie jeszcze w pracy nikt nie wie, nie wiem kiedy powiedzieć i nie chcę mówić

Stary 2017-09-04, 09:50   #3445
dustinthewind
Rozeznanie

Co do seriali , to ja z Mężem zmęczyłam ostatnio całą Grę o tron i dla mnie ten serial to mistrzostwo. Oglądałam też Lucyfera i czekam na najnowszy sezon, który zaczyna się w październiku. A wczoraj zaczęliśmy oglądać Narcos, na Netflixie.
Z polskich produkcji to jakoś nic mnie nigdy nie porwało, nie jestem fanką tych wszystkich programów i seriali.
Mogłabym oglądać na okrągło Masterchefa, doradcę smaku itd. uwielbiam gotowanie.
Stary 2017-09-04, 09:52   #3446
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupiłam właśnie poduchę motherhood w Smyku przez net, są promocje na nie. Trochę to dziwne, ale ceny różnią się w zależności od koloru (piszę tylko o tych classic) i różnica jest czasem duża. Wybrałam najtańszą i zapłaciłam łącznie z przesyłką 116 zł
Dzięki za info, poszukam zaraz i pewnie tez kupie

Cytat:
Napisane przez katstan Pokaż wiadomość
Witam się z Wami Dziewczyny.
P0dczytuję Was od samego początku pierwszej części ale do tej pory nie miałam odwagi się ujawnić
Mam 34 lata, jestem obecnie w 12 tygodniu mojej pierwszej ciąży. Termin porodu mam wyznaczony na 23 marca 2018.
Jak do tej pory czuję się świetnie. Ominęły mnie wszystkie dolegliwości ciążowe. Oby już tak zostało
Hej witaj

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 09:56   #3447
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Coś wizaż od wczoraj nawala
Tak mi się nie chce jechać z tym L4 :/ Muszę jeszcze włosy wysuszyć i się umalować.

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 09:57   #3448
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Też lubię Master Chefa i inne programy o gotowaniu, ale mało mam czasu to oglądać więc jestem bardzo nieregularna.
Może jak będę na L4 to nadrobię
Ooo Przyjaciele świetny serial Obejrzałam wszystkie odcinki po kilka razy

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Zazdroszczę !
U mnie jeszcze w pracy nikt nie wie, nie wiem kiedy powiedzieć i nie chcę mówić
Mam tak samo!! Nie chcę mówić 😢 aż mam gesia skórkę

Stary 2017-09-04, 09:59   #3449
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tak samo!! Nie chcę mówić 😢 aż mam gesia skórkę
Nooo, a kiedy planujesz powiedzieć?

Stary 2017-09-04, 10:09   #3450
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Nooo, a kiedy planujesz powiedzieć?
Jutro wracam do pracy. Najpierw na spokojnie porozmawiam z kierowniczką, dam jej chwilę, żeby się zaprzyjaźnila z tą myślą i zaakceptowała mój pomysł na zmiany w referacie. Wtedy, może w piątek przed weekendem powiem szefowej. Najlepiej w piątek 😎 bo będzie miała cały weekend na oswojenie się z myślą, że w końcu pomyślałam o sobie. Taki mam plan. Tak czy owak, to musi być piątek 😄

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Najgorsze jest to, że im dłużej będziemy zwlekać, tym gorzej.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości