Wszystko o Avonie 3 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-25, 15:07   #4201
off-wietrzka
Rozeznanie

Dot.: Wszystko o Avonie 3

Cytat:
Napisane przez Scarlet23 Pokaż wiadomość
Użyłam tego kremu dwa razy nic mnie nie swedziało ale dawalam tylko na włosy a nie cierałam w skórę pozatym moje włsoy były po nim matowe strasznie wiec na razie nie używam
ale ona też nie wcierała w skórę...

Cytat:
Napisane przez WioletaM Pokaż wiadomość
Mam ten krem. Po nałożeniu nic mnie nie piekło.
wychodzi na to, że po prostu jest uczulona na jakiś składnik tego kremu...

dzięki za opinie!!
off-wietrzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 15:08   #4202
koteceqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Byc moze temat byj juz poruszany, ale jestem Kons. od niedawna i dzisiaj wpadlam na pewien pomysł.

Chodzi o to, ze zwykle kupuje te rozowe plastikowe torebki i w nich daje kosmetyki. Te papierowe są wg mnie strasznie nie poręczne. Wiadomo jednak, ze foliówki są bardzo nieprzyjazne srodowisku. Gdybysmy mogly sie zebrac i napisac maile do Avonu, zeby produkowali torebki papierowe, ale z uchwytami (z rączkami) tak jak w foliówkach.

Co o tym myslicie?
Popieram )
Ja osobiscie ich nie kupuje bo foliowe mnie nie interesuja a te papierowe to niewiadomo na co.

Ostatnio rozmawiałam z kolezanka przy okazji pokazania katalogu i mam informacje ze jej kuzynka pracuje w spalarni... przywoza do nich wadliwie wyprodukowane produkty avonu rzeczy z przemytu itp.
Podobno nie jest problemem wyniesc takie rzeczy z spalarni.
No to juz wiemy skad sie biora na all trilasery za szokujace ceny bo powiedzcie komu by sie opalacalo wychodzic na minus?
Stary 2008-05-25, 16:46   #4203
Scarlet23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koteceqq Pokaż wiadomość
Popieram )
Ja osobiscie ich nie kupuje bo foliowe mnie nie interesuja a te papierowe to niewiadomo na co.

Ostatnio rozmawiałam z kolezanka przy okazji pokazania katalogu i mam informacje ze jej kuzynka pracuje w spalarni... przywoza do nich wadliwie wyprodukowane produkty avonu rzeczy z przemytu itp.
Podobno nie jest problemem wyniesc takie rzeczy z spalarni.
No to juz wiemy skad sie biora na all trilasery za szokujace ceny bo powiedzcie komu by sie opalacalo wychodzic na minus?
No to ładnie
Scarlet23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 18:18   #4204
MartaS1992
Raczkowanie

Kurcze mam problem... otóż zawsze składam zamowienia w czwartek (dzień A) ale teraz było Boże Ciało i pisało że w piątek. Więc złożyłam w piątek około 21 i do tej pory nie mam faktury Tylko pisze "CZEKA" jutro juz poniedzialek a zdarzalo sie ze juz w pon mialam paczkę....
MartaS1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 19:04   #4205
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MartaS1992 Pokaż wiadomość
Kurcze mam problem... otóż zawsze składam zamowienia w czwartek (dzień A) ale teraz było Boże Ciało i pisało że w piątek. Więc złożyłam w piątek około 21 i do tej pory nie mam faktury Tylko pisze "CZEKA" jutro juz poniedzialek a zdarzalo sie ze juz w pon mialam paczkę....
nie masz faktury bo w piątek złozyłaś zamówienie za późno aby paczkę spakowali a przez weekend nie pracują więc fakturę będziesz mieć wystawioną w poniedziałek a paczkę byćmoże dostaniesz we wtorek, ja też zazwyczaj dostaję paczki w poniedziałki bo podobnie jak Ty jestem dniem A ale przy takich świętach wszystko się przesuwa i wtedy paczki dostawałam we wtorki więc nic się nie martw wszystko jest jak należy
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 19:23   #4206
kasiek1122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
Wystarczy, że się zaloguje w strefie i wtedy się przekona Radzę tylko pamiętać, by zamówienie było na powyżej 150 zł, by nie doliczyli opłaty za małe zamówienie.
Gorzej, jeśli nigdy nie składała zamówień poprzez internet i nie ma tam konta, to wtedy w poniedziałek telefon do AVON, albo czekanie na odpowiedź na maila.
tak, tak moja mama ma konto na strefie i zawsze robiła stamtad zamówienia, patrzyłam tam i w sumie nie ma żadnej informacji, że nie może czy coś..dzięki dziewczyny za odp
Stary 2008-05-25, 19:25   #4207
magrens
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez off-wietrzka Pokaż wiadomość
Dziewczyny!!
Czy któraś z was używała tego kremu nadającego włosom słoneczne refleksy?? Jedna moja klientka skarży się, że po jego użyciu piecze i swędzi ją skóra głowy... Podobno nie nakłada go zbyt blisko skóry, więc nie wiem co mam jej odpowiedzieć... Może jest po prostu uczulona na jakiś składnik... Czy może komuś też się tak robi po tym kremie??
ja użyłam tego kremu kilka razy, mam wrażliwą skórę głowy, po nałożeniu krem działa na moją skórę jak farba, tzn. gdy sprawdzałam na ręku, od razu pojawiła się taka biała plama, która mnie swędziła, więc stosuję nakładając przed myciem na jakąś godzinę czasem dwie przed umyciem włosów, bo jakoś ten krem nie chce na moich włosach schnąć, więc zmywam, może za dużo nakładam... jeśli chodzi o rezultaty, to na farbowane włosy działa szybciej i one się najbardziej rozjaśniły, natomiast naturalne odrosty wolniej się rozjaśniają i są takie raczej ciemno blond, trochę rudawe po 2 użyciach. Mimo tego jestem zadowolona, bo efekt jest, wiadomo nie jest to farba, więc działanie wolniejsze, ale pomiędzy wizytą u fryzjera może być. Szkoda, że nie produkują takich przyciemniających, to bym sobie zrobiła balejaż
magrens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 19:49   #4208
MartaS1992
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
nie masz faktury bo w piątek złozyłaś zamówienie za późno aby paczkę spakowali a przez weekend nie pracują więc fakturę będziesz mieć wystawioną w poniedziałek a paczkę byćmoże dostaniesz we wtorek, ja też zazwyczaj dostaję paczki w poniedziałki bo podobnie jak Ty jestem dniem A ale przy takich świętach wszystko się przesuwa i wtedy paczki dostawałam we wtorki więc nic się nie martw wszystko jest jak należy

Dziękuję Uspokoiłaś mnie
MartaS1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 11:42   #4209
ashiva
Wtajemniczenie

na fakturce wystawionej dzisiaj w brakach:
perfumetka Celebre
perfumetka Pur Blanca
kolczyki Amanda kremowe ale przypuszczam że to będzie produkcja opóźniona..
Stary 2008-05-26, 13:25   #4210
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna1112 Pokaż wiadomość
Ja na Allegro zamówiłam te cienie, odcień Ice Shimmer. Jak w poniedziałek przyjdą to dam znać jak się sprawują.
Przypominam sie
Jak wyprobujesz to szepnij slowko dla nas
CHodzi glownie o trwalosc i intensywnosc kolorow.

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 13:40   #4211
Scarlet23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
Przypominam sie
Jak wyprobujesz to szepnij slowko dla nas
CHodzi glownie o trwalosc i intensywnosc kolorow.
Taaaktez jestem ciekawa
Scarlet23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 16:49   #4212
anna1112
Zadomowienie

Zjawiam się

Przepraszam że dopiero teraz ale mam problemy z netem.

I tak mam odcień Ice Shimmer. Cień kremowy tylko rozświetla powiekę, jest lekko srebrny. Rozsmarowałm go na oku palcem ponieważ załączona pędzelek nie nadaje się do tego, cień się roluje. Cień brązowy ten ciemniejszy jest brązowy, kolor taki sam na powiece jak i w pudełeczku. Natomiast cień jaśniejszy ten u góry jest okropny. Chociaż w opakowaniu to taka lekka kawka z dużą ilością mleka wraz z drobinkami w rzeczywistości jest to brąz wpadający w rudy.

Trwałość:
- nałożyłam kremowy cień a pużniej cień - przetrwało to tylko 2 godziny, w załamaniu zebrał się
cień
- nałożyłam kremowy cień - przetrwał 1 godzinę
- nałożyłam ciemniejszy brązowy cień już 4 godzinę jest ok

Zdjęcia zaraz dodam na wątku ze zdjęciami.
anna1112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 18:05   #4213
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna1112 Pokaż wiadomość
Zjawiam się

Przepraszam że dopiero teraz ale mam problemy z netem.

I tak mam odcień Ice Shimmer. Cień kremowy tylko rozświetla powiekę, jest lekko srebrny. Rozsmarowałm go na oku palcem ponieważ załączona pędzelek nie nadaje się do tego, cień się roluje. Cień brązowy ten ciemniejszy jest brązowy, kolor taki sam na powiece jak i w pudełeczku. Natomiast cień jaśniejszy ten u góry jest okropny. Chociaż w opakowaniu to taka lekka kawka z dużą ilością mleka wraz z drobinkami w rzeczywistości jest to brąz wpadający w rudy.

Trwałość:
- nałożyłam kremowy cień a pużniej cień - przetrwało to tylko 2 godziny, w załamaniu zebrał się
cień
- nałożyłam kremowy cień - przetrwał 1 godzinę
- nałożyłam ciemniejszy brązowy cień już 4 godzinę jest ok

Zdjęcia zaraz dodam na wątku ze zdjęciami.
Dziekujem
Kurcze to nie wiem czy kupic czy nie.
A na razie polecasz czy nie?

Stary 2008-05-26, 19:13   #4214
anna1112
Zadomowienie

Dla mnie z tej całej paletki najlepszy jest ten ciemny cień, pozostałe dwa nie. Dla jednego cienia warto kupić coś podobnego z innej firmy.
anna1112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 19:54   #4215
xal
Zakorzenienie

Interesowałby mnie ten z fioletem .... ale coś co jest ciemniejsze od dawnego "washed khakis" z poczwórnych. Tzn ma kolor jak się nałoży na oko, bo te poczwórne to takie bledzizny wychodziły ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 20:35   #4216
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Interesowałby mnie ten z fioletem .... ale coś co jest ciemniejsze od dawnego "washed khakis" z poczwórnych. Tzn ma kolor jak się nałoży na oko, bo te poczwórne to takie bledzizny wychodziły ...
Mnie ten fiolet tez interesuje.
I mimo niezbyt pozytywnej oceny dalej mnie interesuja-czas sie leczyc

Stary 2008-05-26, 21:33   #4217
ancia19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
Mnie ten fiolet tez interesuje.
I mimo niezbyt pozytywnej oceny dalej mnie interesuja-czas sie leczyc
to jest magia katalogu. Jak weźmiesz ten upragniony produkt w łapki to czar pryśnie - okaże się, że to maleńka, niewarta zachodu rzecz
ancia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 22:03   #4218
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ancia19 Pokaż wiadomość
to jest magia katalogu. Jak weźmiesz ten upragniony produkt w łapki to czar pryśnie - okaże się, że to maleńka, niewarta zachodu rzecz
Nawet po zdjeciach mi sie podobaja te cienie.
Kurcze ludze sie ze fiolety beda bardziej trwale

Stary 2008-05-26, 23:00   #4219
marta_md
Rozeznanie

GG do marta_md

uprasowałam dziś kapelusz dwustronny (choć na naklejce był zakaz) - nic sie z nim nie stało

też mi się podobają te cienie Ice Shimmer ...

Stary 2008-05-26, 23:07   #4220
Kirra
Raczkowanie

kochane dziewczyny wiem, że napewno wcześniej pisałyście o szmince nabłyszczającej o diamentowym połysku, ale nie mam za bardzo czasu, żeby szukać. Napiszcie mi proszę, czy te szminki są kryjące czy przejrzyste oraz czy Nude Glitz pasuje do urody w typie "chłodne lato"
Kirra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 23:21   #4221
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Dziewczyny, a nie wiecie może czy jeżeli klientka zamawia produkt za 80 zł to może kupić dwie torebki Libby : P ? Chodzi o katalog 08
BuryKotZPiwnicy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 23:47   #4222
magrens
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BuryKotZPiwnicy Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a nie wiecie może czy jeżeli klientka zamawia produkt za 80 zł to może kupić dwie torebki Libby : P ? Chodzi o katalog 08
raczej może,mi zawsze przychodzi w ten sposób, niezależnie od ilości produktów, bo to system mnoży kwotę, a tu wystarczy zamówić za 59,80zł, by dostać dwie torby
magrens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 00:17   #4223
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kirra Pokaż wiadomość
kochane dziewczyny wiem, że napewno wcześniej pisałyście o szmince nabłyszczającej o diamentowym połysku, ale nie mam za bardzo czasu, żeby szukać. Napiszcie mi proszę, czy te szminki są kryjące czy przejrzyste oraz czy Nude Glitz pasuje do urody w typie "chłodne lato"
szminki są bardziej przejrzyste niż kryjące, są dość delikatne i mają mnóstwo połyskujących drobinek tyle tylko mogę powiedzieć na ich temat ponieważ nie znam się na typach urody za bardzo i nie wiem jakie kolory do jakiej pasują...

Cytat:
Napisane przez BuryKotZPiwnicy Pokaż wiadomość
oczywiście że może przecież nikt Ci nie będzie sprawdzał czy to co zamówiłaś to jest dla jednej czy dla pięciu klientek.. gdyby nawet kwota wymagana była sumą zebraną z kilku zamówień to Ty mogłabyś wziąć tę torbę dla siebie nic poza nią dla siebie nie zamawiając więc na dobrą sprawę masz prawo zamówić tyle toreb ile Ci wyjdzie po podzieleniu kwoty zamówienia przez 29,90
Stary 2008-05-27, 07:35   #4224
MaT
Wtajemniczenie

Przegladałam rosyjską stronę http://www.avon-forum.ru/4images/cat...php?cat_id=257 i mam w związku z tym 2 pytania:

Czy ktoś miał mleczko przedłużające trwałość koloru włosów farbowanych i jak się ono sprawuje, czy nie obciąża włosów, jak wypada w porównaniu do wycofanego już serum ?

Czy jest szansa na umieszczenie w katalogach takiej samej ulotki, jak na rosyjskiej stronie ?

MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 09:04   #4225
anita_mila
Przyczajenie

GG do anita_mila

Witam. czy ktos wie moze jaki kolor szminki Pro - To - Go otrzymuje sie wraz z zamowieniem z kat. 8?
anita_mila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 10:12   #4226
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anita_mila Pokaż wiadomość
Witam. czy ktos wie moze jaki kolor szminki Pro - To - Go otrzymuje sie wraz z zamowieniem z kat. 8?
Nie pamietam, ale byla o tym już mowa dużo wczesniej.
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 12:12   #4227
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anita_mila Pokaż wiadomość
ja pisałam już wcześniej, że ma to być odcień Perfect Pink..
Stary 2008-05-27, 15:13   #4228
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiście że może przecież nikt Ci nie będzie sprawdzał czy to co zamówiłaś to jest dla jednej czy dla pięciu klientek.. gdyby nawet kwota wymagana była sumą zebraną z kilku zamówień to Ty mogłabyś wziąć tę torbę dla siebie nic poza nią dla siebie nie zamawiając więc na dobrą sprawę masz prawo zamówić tyle toreb ile Ci wyjdzie po podzieleniu kwoty zamówienia przez 29,90

Dziękuje
BuryKotZPiwnicy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 15:46   #4229
witch_18
Zakorzenienie

Czy któraś z Was ma może fakturę wystawioną dzisiaj i może potwierdzić brak roletek Pur Blanca i Celebre?
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 15:57   #4230
justysiek
Zadomowienie

Ech, babeczka przez ktora zamawiam nie powiadomila mnie o tym, ze konsultantka zbiera wczoraj zamowienia z K07, pierwszy raz jej sie to zdarzylo i przepadlo... nie bedzie szmineczki Juicy Gem
justysiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości