|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Każda na coś czeka
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3872 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzialenka - też mi się wydaje, że nisko brzuszek...
Kasia - u Ciebie z kolei wydaje mi się jeszcze na "normalnej" wysokości...nie pocieszam, wiem ![]() Ale może pocieszy Cię fakt, że u mnie sprawa wygląda podobnie... Właśnie jestem po wizycie - nic nie zapowiada zbliżającego się porodu, mam przyjść na wizytę za dwa tygodnie. Na KTG żadnego skurczu! Tyle dobrego, że serduszko małego bije idealnie! No i waży już 3100! Najwyraźniej dobrze mi i wygodnie u mamusi i nigdzie się nie wybiera Wydaje mi się, że to ja w tym gronie urodzę ostatnia ![]() Btw- szkoda, że mamusia już ma18 kg na plusie...! ![]() Rojku - ciężko mi zrobić fotki tak, żeby to wszystko ładnie było widać, ale proszę - tak mniej więcej kącik Jurka wygląda:20170903_174329.jpg20170903_153101.jpg20170903_153125.jpg20170903_191520.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
...:::bez planów życie - to cały mój plan:::... byłam kiedyś "aparatką"! https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168 Edytowane przez madzieeek Czas edycji: 2017-09-04 o 12:31 |
|
|
|
#3873 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój brzucho.Oceńcie czy opadnięty 😊
|
|
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
Madziek dzięki
jejku, jaki ładny kącik. Kocham meble z Ikea ładną wagę ma synek. Ja mam wizytę za 2 dni, zobaczymy jak nasz. Juka wydaje mi się, że jeszcze nie opadł. Nie wiem czy pisałam. Ostatnio mąż stwierdził, że potrzebny nam dekoder z nagrywarką bo co z moimi serialami hehe. Akurat byla dobra oferta i zmieniliśmy dostawcę tv. Jutro przychodzą nam montować. Muszą się z klatki przebić do mieszkania, będzie hałas 🤓 mają być 8-10 rano. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3875 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem juz po ktg. Wg lekarza 'wzrocowe'. Pytał, czy czuję skurcze. Nie wiem o co mu chodziło. Szyjki mi nie badał, nawet nie zdążyłam o nic zapytać, bo odwrócił się na pięcie i gdzieś poszedł...wkurzyłam się. ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3876 |
|
Raczkowanie
|
madzieeek
Ładna waga synka, widzę że mój wcale nie jest wyjątkiem ze swoją słuszną masą ![]() juka myślałam o Świdniku ale mąż mocno kręci nosem że za daleko bo od nas to już grubo ponad 30 km... jak już kiedyś pisałam moja bardzo bliska koleżanka tam pracuje, niestety nie na porodówce a na patologii, gdyby wciąż pracowała na porodówce to bym się nawet nie zastanawiała tylko od razu tam jechała. Opinie dobre, mały ruch no i znajoma osoba. Wprawdzie wiem że znieczulenia nie podają ale w lubelskich też nie we wszystkich no i są inne plusy. Ja też nie mam piłki bo i tak przez pessar nie mogłabym na niej wcześniej ćwiczyć. Położna mi zalecała dłuuugi spacer na przyspieszenie porodu a z kolei zakazała myć okna, szkoda bo przydałoby się im porządne mycie
|
|
|
|
#3877 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
madzieeek cudowny kącik! Zazdroszczę. My też mamy białe meble, ale wstyd się przyznać wszystko jeszcze w kartonach.... Edytowane przez migotka889 Czas edycji: 2017-09-04 o 13:03 |
|
|
|
|
#3878 |
|
Rozeznanie
|
madzieeek super kącik! Właśnie ja u dziewczyn mam tą lampkę chmurkę, chciałam dodatkowo zamówić chmurki naklejki i zastanawiałam się czy by nie powiesić tej chmurki bez żarówki i Ty masz tak akurat powieszone
Super ![]() No i niech żyje Ikea
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
Migotka nie wiem czy piłka coś daje. Moja mama miała, to ją sobie pożyczyłam. Szkoda, że nie sprawdził szyjki.
Ostatnio dzień lata Dlaczego zakazała ci mycie okien? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3880 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatni dzien lata wychodzi na to, ze najlepiej jak spróbujesz na Krasnickich. Świdnik mogę polecic tylko na cc, bo naturalnie tylko kolezanki tam rodzily i byly zadowolone.
Teraz jestem na Jaczewskiego i faktycznie ze skierowaniem z polikliniki (przyszpitalnej) przyjęli mnie szybciej niz ostatnio (skierowanie od innego lekarza) i na patologię ciązy, a wtedy lezałam na oddziale mieszanym.. Nie wiem jak tu się rodzi naturalnie, ale wiem, ze normalnie mozna odwiedzac. Jest ten pokoj odwiedzin, ale i tak wszyscy idą do sal. Jest super szpital w rzeszowie za darmo. Facet wyłożył prywatne pieniădze i stworzył idealny szpital. Zatrudnia o ponad polowę mniej ludzi z administracji i dzieki temu ma kasę. Ja bym tam pojechała, gdyby z ciążą nie było problemów ![]() A mąz nie bedzie się mógł zerwać z pracy? Trzymam kciuki za ładną i Twoją kuchnię Kasia Twój brzuszek jest o wiele wiekszy niz na poprzednim zdjeciu i jak dla mnie jest jeszcze w normie a u Juki to zdjecie ze złej perspektywy więc nie pomogę.Madziej kącik przepiękny! I funkcjonalny! Czy fotel jest rozkładany? Jak dobrze miec ikeę pod nosem ![]() Maluchna, a kto odprowadził Olę do przedszkola? I jak Ola się czuje w nowej roli? Wysypia się? Czy męzowie dziewczyn po cc wzięli na Was opiekę? Ja bym chciała, zeby mąz był przez pierwsze dni, dwa tygodnie to chyba za dużo. Sama nie wiem.. chociaz nie dam rady na poczătku zaprowadzac starszaka do przedszkola. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka czy oni będą cię tam już trzymać do końca, do porodu?
|
|
|
#3883 |
|
Zadomowienie
|
Hello, melduje się ze szpitala
![]() Dzisiaj o 10.45 urodziła się Natalka, 2970 gram 53 cm, poród sn. O 1 w nocy zaczęły się skurcze, o 6 byłam w szpitalu, o 10.45 pojawiła się na świecie. Teraz śpi po zmiętoleniu moich cycków 20170904_131847.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3884 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chyba jeszcze nie opadł. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Asia aaaaa super. Szybki poród. Zazdroszczę. Śliczna córeczka 🤗
|
|
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3887 |
|
Wtajemniczenie
|
Asik gratulacje😊 Sliczna😃 Ale szybko się uwinęłaś.Normalnie szok.Jej kolejny maluszek😊
Madziek pięknie.Zakochałam się normalnie.Ja ikee mam daleko ale wybierzemy się z myszką jak podrośnie trochę.I juz widzę ten rachunek 😃 |
|
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- No i Madziek slicznie u Jureczka😍😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3889 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
Asik gratuluję Natalki! Ale słodko spi
tak myslałam, ze dzis Ty ![]() Madzialenka planuję zostac max do srody. Przyszłam na usg i po skierowanie do cc. Jestem w 36tc, a cc tu robią w 39. Mam jeszcze trochę czasu. Akurat jak czekałam na łozko jakas babka szła na cc i zegnała się z mężem, mówiąc "zobaczymy się po drugiej stronie" a po drugiej stronie są noworodki i chyba to miała na myśli czarny humor.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3891 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka aaaa to dobrze, szybko minie
|
|
|
#3893 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Dziewczyny, myślałam, że będzie gorzej, aczkolwiek musze oddać hołd piłce, która bardzo mi pomogła.
Pod koniec na partych było ciężko, darłam się aż mnie teraz gardło boli, ale moja kruszyna nie jest duża wiec dałam rade, teraz już jest ok tylko o dziwo nie boli mnie pochwa tylko tyłek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu a co robiłaś dokładnie na tej piłce?
|
|
|
#3895 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kolejna ślicznośc super! Ale Szybko Ci poszło z porodem !!! Nic tylko gratulować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
Też chcę taki szybki poród 🤗
|
|
|
#3897 |
|
Zadomowienie
|
Bujałam się w boki, gdy nie było skurczu i podskakiwalam na niej, gdy skurcz się pojawiał, tak mi kazała położna i pomagało.
Gorzej było później, bo musiałam leżeć pod ktg i wtedy nie bolało strasznie, ale warto było die pomęczyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
Asia dzięki. A wcześniej też ćwiczyłas na piłce? Piłaś herbatę z liści maliny czy coś w tym stylu? Miałaś znieczulenie?
|
|
|
#3899 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Wydaje mi się, że nie...
Cytat:
![]() Powodzenia z monterami! Cytat:
Białe meble rządzą! ![]() Właśnie w Agacie zastanawialiśmy się nad kanapą - ale nie do końca nam pasowała, a jeszcze jak usłyszałam, ile trzeba czekać na dostawę, to...wróciliśmy do Ikei ![]() Dorodne chłopaki nam się szykują najwyraźniej ![]() Ale kurde nieciekawie macie z tymi szpitalami w okolicy U nas w każdym znieczulenie, w każdym porody rodzinne, w niektórych nawet na cesarkę wpuszczają mężów. Dzieci w salach w matkami, odwiedziny też...Nie jest powiedziane, że będę korzystać np. ze znieczulenia, ale jednak dobrze mieć świadomość, że jest to możliwe. Cytat:
No ale to raz, raz - wyciągać z kartonów i składać! Nie ma na co czekać! ![]() Cytat:
I w ogóle chyba powinni mi normalnie podziękować (najlepiej finansowo Dodam, że sypialnię i część dzienną też mam praktycznie w całości ikeowe... Obydwie chmurki są z żarówkami. Tylko mój najzdolniejszy mężczyzna przerobił je troszkę. Połączył je jednym kablem (wyraźnie nie widać na zdjęciu, w ogóle te zdjęcia kijowe, denerwuje mnie ten aparat w telefonie bo po roku użytkowania nie nadaje się do niczego) i pozbył się tych długich oryginalnych, które się podłącza do kontaktu. Jedna jest zawieszona w miejscu, gdzie dawniej był "kinkiet" i podpięta właśnie do tego kinkietowego kabla co ze ściany wychodził. Włącza się je obie jednocześnie i normalnie pstryczkiem na ścianie, tak jak zwykłą lampę sufitową ![]() Cytat:
Ale mamy już taką wprawę, że zrobienie nawet skomplikowanych zakupów zajmuje nam 15 minut ![]() Fotel się nie rozkłada niestety. Generalnie jest duży i zajmuje sporo miejsca. Wizję mam taką, żeby tam karmić - ale czy tak będzie...? Wszystko wyjdzie w praniu Potem fotel może ewentualnie wyjechać do części dziennej - mamy tam kanapę w takim samym stylu, tylko kolor inny. Ale można dokupić poszycia na fotel w wybranym kolorze, więc też nie ma problemu.Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Cytat:
Rachunki rzeczywiście nie należą do przyjemności ![]() Generalnie zawsze w wakacje mają jakieś akcje promocyjne związane z dziecięcymi meblami, warto pamiętać, zwłaszcza jeśli właśnie ma się daleko i planuje się zakupy z wyprzedzeniem. Dziękuję!
|
|
#3900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dodzwoniłam się do tej ch...ej Agaty meble - tam chyba nie ma w zwyczaju odbierać telefonów bo ostatnio dzwoniłam pod 3 różne numery przez cały dzień i ani razu nie udało mi się dodzwonić! Mój regał już jedzie do magazynu i ma być najpóźniej jutro Asik cudna dziewuszka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

więc nie pomogę.

nic niestety nie zwiastuje zbliżającego sie porodu
oto mój brzuszek : niech mnie ktoś pocieszy i powie ze sie opuścił 
tak myslałam, ze dzis Ty
a po drugiej stronie są noworodki i chyba to miała na myśli