Najgorsze ślubno-weselne pomysły, czyli czego unikać... - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-09-02, 16:55   #1651
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Dot.: Najgorsze ślubno-weselne pomysły, czyli czego unikać...

Cytat:
Napisane przez Hiyori Pokaż wiadomość
O ile nie zaczną ci ryczeć w kościele to będzie ok Trzeba liczyć na to, ze w razie czego rodzice z nimi wyjdą na zewnątrz albo nawet zapowiedzieć im to na wszelki wypadek.
Jedno co wiem na pewno, że odstrasza od zabierania dzieciaków na wesela to nie robienie im żadnych atrakcji plus bez oddzielnego stolika, niech siedzą przy rodzicach
Ja niby zapraszałam z dziećmi, ale dzieci nie miały osobnego miejsca. Uwierz mi to działa, z dziećmi przyjdą tylko ci co muszą
A co się stanie jak dziecko się rozplacze w trakcie mszy? Małżeństwo będzie nieważne? :-P
Nigdy w życiu nie podeszlabym jako panna młoda do swoich gości w celu pouczania ich że mają wyjść jak dziecko w kościele płacze. Dajcie spokój serio ktoś by to zrobił? Prędzej bym się ppd ziemię zapadła ze wstydu, niż swoich gości w ten sposób pouczala.

Wypowiem się jako osoba, która miała wesele z dziećmi. W naszej najbliższej rodzinie jest dużo dzieci w różnym zakresie wiekowym od 2 do 12 lat. Więc nie wyobrażam sobie, żeby miały być niezaproszone. I może będzie to dla was szokiem, ale żadne dziecko nie plakalo ani nie biegało po kościele (a widziałam, że niektóre dzieci były z rodzicami przy samym ołtarzu) żadne dziecko nie biegało po parkiecie na pierwszym tańcu, żadne dziecko nie spowodowało żadnej katastrofy ani dramy. Tylko jedna para z dziećmi musiała wyjść wcześniej z wesela, ze względu na to, że ich dziecko akurat było chore. Goście tańczyli na parkiecie zamiast chodzić krok w krok za dziećmi. A jak dzieci były zmęczone, to poszły spać do pokojów.

Niesamowite co nie?
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-02, 17:05   #1652
MissCath
Zakorzenienie

[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;76830086]A co się stanie jak dziecko się rozplacze w trakcie mszy? Małżeństwo będzie nieważne? :-P
Nigdy w życiu nie podeszlabym jako panna młoda do swoich gości w celu pouczania ich że mają wyjść jak dziecko w kościele płacze. Dajcie spokój serio ktoś by to zrobił? Prędzej bym się ppd ziemię zapadła ze wstydu, niż swoich gości w ten sposób pouczala.

Wypowiem się jako osoba, która miała wesele z dziećmi. W naszej najbliższej rodzinie jest dużo dzieci w różnym zakresie wiekowym od 2 do 12 lat. Więc nie wyobrażam sobie, żeby miały być niezaproszone. I może będzie to dla was szokiem, ale żadne dziecko nie plakalo ani nie biegało po kościele (a widziałam, że niektóre dzieci były z rodzicami przy samym ołtarzu) żadne dziecko nie biegało po parkiecie na pierwszym tańcu, żadne dziecko nie spowodowało żadnej katastrofy ani dramy. Tylko jedna para z dziećmi musiała wyjść wcześniej z wesela, ze względu na to, że ich dziecko akurat było chore. Goście tańczyli na parkiecie zamiast chodzić krok w krok za dziećmi. A jak dzieci były zmęczone, to poszły spać do pokojów.

Niesamowite co nie?[/QUOTE]
No i właśnie o to chodzi. Wszystko jest kwestią podejścia. Jeśli ktoś nie umie się zachować i zapanować nad swoim dzieckiem w innych sytuacjach, to na weselu lepiej nie będzie.

Generalnie ja też sobie nie przypominam wesela, na którym dzieci by sceny urzadzaly.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-09-02, 17:39   #1653
girlandzia
:)

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Ja zastanawiam się nad menu dla dzieci, bo nie wiem, 5 latki umieją same kroić? Głupio by było, jakby przy każdym posiłku musieli do dzieci podchodzić rodzice, żeby im jedzenie pokroić
Pytam, bo mój 7 letni sąsiad był karmiony z widelca, sam nie chciał jeść.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
7 letnie dziecko karmione widelcem to jest dla mnie robienie z dziecka kaleki. Z krojeniem może być różnie, ale u mnie 3 latka sprawnie posługuje się widelcem więc myślę,że 5 latkowie sobie z jedzeniem poradzą.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Jeżeli chodzi o kwestie dzieci na weselu rok temu byłam u znajomej i było sporo maluchów natomiast ja na sali weselnej ich nie widziałam. Po obiedzie czyli około 19 wszystkie wyszły na zewnątrz z animatorami a następnie po zabawach poszły spać do przygotowanych pokoi. Jeżeli rodzić ma głowę na karku i nie jest sfiksowany na punkcie swojego dziecka to wszystko da się połączyć i zorganizować

Edytowane przez girlandzia
Czas edycji: 2017-09-02 o 17:36
girlandzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-03, 05:42   #1654
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez Hiyori Pokaż wiadomość
To te wszystkie zabawy itp. tylko w różnych rejonach Polski to się nazywa inaczej (u nas mówi się oczepiny) ). Ale tu właśnie można się wielu ciekawych rzeczy dowiedzieć. Jak z tą animatorką. Tyle wesel, nigdy żadnej nie widziałam. Myślałam, że zajmuje się tylko zabawami dla dzieci. A tu okazuje się, ze to taka opiekunka też.
No to oczepiny, a nie otrzepiny xd mogą być jeszcze otrzęsiny, ale o otrzepinach nie słyszałam

---------- Dopisano o 05:42 ---------- Poprzedni post napisano o 05:37 ----------

[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;76830086]A co się stanie jak dziecko się rozplacze w trakcie mszy? Małżeństwo będzie nieważne? :-P [/QUOTE]

Hałas przeszkadza. Dwójka ludzi właśnie bierze ślub, to najdonioślejsza chwila w ich życiu, stają się rodziną, najczęściej to wszystko jest nagrywane a tu nagle UEEEEEEEEEEEEE w tle. Wymarzona sceneria. Ideolo. Nikt nie słyszy przysięgi, tylko wycie dziecka, super sprawa.
Takie sytuacje można zminimalizować, poprzez właśnie omawiane tu nie zapraszanie dzieci. Bo jednak dorosły nie zacznie się drzec jak opętany, najwyżej chwilę pochlipie

201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-03, 09:39   #1655
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Edytowane przez Timon i Pumba
Czas edycji: 2023-12-12 o 20:52
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-03, 10:28   #1656
bona_fide
Raczkowanie

Cytat:
Hałas przeszkadza. Dwójka ludzi właśnie bierze ślub, to najdonioślejsza chwila w ich życiu, stają się rodziną, najczęściej to wszystko jest nagrywane a tu nagle UEEEEEEEEEEEEE w tle. Wymarzona sceneria. Ideolo. Nikt nie słyszy przysięgi, tylko wycie dziecka, super sprawa.
Takie sytuacje można zminimalizować, poprzez właśnie omawiane tu nie zapraszanie dzieci. Bo jednak dorosły nie zacznie się drzec jak opętany, najwyżej chwilę pochlipie
Haha, fajna wizja, momentalnie sobie to wyobraziłam Super to opisałaś

Może nie zaprosić też babci, bo już stara, nie potańczy, będzie musiała szybko wyjść (ktoś będzie musiał ją eskortować) i kiepsko prezentuje się na zdjęciach, wujka z Parkinsonem, bo się trzęsie, ma tiki i wygląda mało efektownie podczas spożywania posiłków, i kuzyna z astmą, bo dostaje niespodziewanych ataków kaszlu i jest ryzyko, że będzie całą mszę smarkał

Przyznam, że te wszystkie filmy z idealnych ślubów wyglądają ślicznie, i rozumiem potrzebę "zrobienia" tego dnia po prostu perfekcyjnym. Ale z drugiej strony dzieci, starość, czy choroba są częścią życia (niefortunnie jest stawiać dzieci w jednym rzędzie z chorobą i starością - to tylko w kontekście tych ryczących podczas przysięgi ), tak samo jak śluby są jego częścią. Pytanie, czy chce się przyjąć życie z dobrodziejstwem inwentarza w tym dniu, czy raczej wystylizować wszystko idealnie. No ale to już zależy od młodych. Ja nie oceniam
bona_fide jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-03, 10:55   #1657
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bona_fide Pokaż wiadomość

Może nie zaprosić też babci, bo już stara, nie potańczy, będzie musiała szybko wyjść (ktoś będzie musiał ją eskortować) i kiepsko prezentuje się na zdjęciach, wujka z Parkinsonem, bo się trzęsie, ma tiki i wygląda mało efektownie podczas spożywania posiłków, i kuzyna z astmą, bo dostaje niespodziewanych ataków kaszlu i jest ryzyko, że będzie całą mszę smarkał

Przyznam, że te wszystkie filmy z idealnych ślubów wyglądają ślicznie, i rozumiem potrzebę "zrobienia" tego dnia po prostu perfekcyjnym. Ale z drugiej strony dzieci, starość, czy choroba są częścią życia (niefortunnie jest stawiać dzieci w jednym rzędzie z chorobą i starością - to tylko w kontekście tych ryczących podczas przysięgi ), tak samo jak śluby są jego częścią. Pytanie, czy chce się przyjąć życie z dobrodziejstwem inwentarza w tym dniu, czy raczej wystylizować wszystko idealnie. No ale to już zależy od młodych. Ja nie oceniam
Przyglądam się dyskusji i no cóż. Piękne podsumowanie
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-03, 11:38   #1658
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:

Pisałam o tym, że "co się stanie, jak dziecko będzie ryczeć na ślubie? Ślub będzie nieważny? Nigdy bym nie kazała wyjść z kościoła bo dziecko płacze". A ja bym kazała.

I tak, można zapraszać lub nie zapraszać osób dowolnie wybranych.

Stary 2017-09-03, 12:11   #1659
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Edytowane przez Timon i Pumba
Czas edycji: 2023-12-12 o 20:48
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-03, 12:34   #1660
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Cytat:
No to oczepiny, a nie otrzepiny xd mogą być jeszcze otrzęsiny, ale o otrzepinach nie słyszałam

---------- Dopisano o 05:42 ---------- Poprzedni post napisano o 05:37 ----------

Na wszystkich slubach na których byłam były dzieci. Nigdy nie widziałam, żeby zaczęły ryczec w kościele. A żeby idealnie trafić z rykiem na moment przysięgi, to już naprawdę trzeba mieć cela... Dla mnie to są jakieś przesadzone czarne wizje. I dziwne podejście do ślubu: wszystko musi być idealne, więc na wszelki wypadek usunę z kościoła wszystkie dzieci żeby nie zaczęły płakać. Może lepiej brać ślub na osobnosci? Żeby wyeliminować wszelkie zagrożenia typu: jeden z gości może zemdlec i odwrócić uwagę od przysięgi...
Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Dobrze że nie mam w swojej rodzinie osób z takim podejściem i zerową empatia. Jakby mi ktoś w ten sposób "kazał" i segregowal gości, to już by mnie nigdy na swojej uroczystości nie zobaczył. No ale spoko, ktoś ma prawo nie lubić dzieci, jeśli chce to niech otacza się tylko ludźmi bez dzieci i z takimi się przyjaźni.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-03, 12:37   #1661
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Uff, dobrze, że nie mam w swojej rodzinie osób, które na zaproszenie bez dzieci by się obraziły.
POZA TYM
uważam, że wyjście z ryczacym dzieckiem z kościoła to kwestia kultury. Jak rodzic sam ogarnie, że wrzeszczace dziecko = wyjście to nikomu nie trzeba zwracać uwagi, prosić o wyjście. Ale jak dziecko wyje, ktoś bierze ślub, a rodzic ma w dupie okoliczności, to sorry, ale jest po prostu niewychowany i tyle.
Co to za problem, żeby wyjść z dzieckiem aż się uspokoi?

Edytowane przez 201803111829
Czas edycji: 2017-09-03 o 12:44
Stary 2017-09-03, 12:37   #1662
911814027737b2fb37208075fbc353dc82d7d123_64640b1bca2a5
Konto usunięte

Najgorsze ślubno-weselne pomysły, czyli czego unikać...

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Co do tej kultury to sie zgadzam, ale nie ma co wpadać ze skrajności w skrajności.

Edytowane przez 911814027737b2fb37208075fbc353dc82d7d123_64640b1bca2a5
Czas edycji: 2017-09-03 o 12:39
911814027737b2fb37208075fbc353dc82d7d123_64640b1bca2a5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-03, 17:24   #1663
girlandzia

Cytat:

Trafiłaś w sedno👏

Stary 2017-09-04, 14:29   #1664
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyChatterbox Pokaż wiadomość
Generalnie slub tyczy się dwóch osób i jest dniem gdy wręcz należy skupić się na własnym "czubku nosa" bo ma się go raz w życiu. Goście będą mieli jeszcze kilkanaście jak nie więcej wesel w życiu, ale ty swoje będziesz miał raz. Moi rodzice jak widac dziecko mieli, a z chęcią chodzili na wesela beze mnie, na swoim pierwszym weselu byłam w wieku 15lat

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

MissCath nie zgodzę się co do tego, że państwo młodzi powinni z każdym porozmawiać, sama byłam tak zakręcona na swoim weselu, że prawie z nikim nie pogadalam poza zegnaniem się Tutaj jest fajny zwyczaj od strony Tz, że to świadkowie mają funkcje chodzenia po stolikach i właśnie pytania np jak się bawią.

Tak jeszcze wrócę do tego, bo właśnie w tym rzecz, że świadkowie i młodzi byli zajęci tylko i wyłącznie sobą. Świadkowie również nie przejęli tej roli, o której mówisz. Po prostu przykre zachowanie, czuliśmy się jak ludzie, którzy sa tu niepotrzebni, a zaproszeni zostali jedynie, bo wypadało.

Tu też ta kwestia była poruszana, ale właśnie też ta rzecz mnie dobila: TZ dostał zaproszenie z osobą towarzyszącą, a Państwo Młodzi doskonale wiedzieli, jak się nazywam. I to oboje. No i otrzymanie zaproszenia na osiem miesięcy przed skutkowało tym, że wiele się pozmienialo - m.in. ja i TZ zdążyliśmy się zareczyc. Podejrzewam, że trochę było im głupio. Dlatego też się nie wydurniamy i zaproszenia damy w okolicach Bożego Narodzenia. A ślub w kwietniu.

Stary 2017-09-04, 14:36   #1665
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Czemu miało im być głupio? Skoro nie chcieli wpisać z imienia i nazwiska, to nie sądzę, aby zaręczyny to zmieniły. Szczególne, że w dzisiejszych czasach wieści o zaręczynach nie roznoszą się aż tak i mogli nawet o tym nie wiedzieć, aż do ślubu.
LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-04, 14:49   #1666
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyChatterbox Pokaż wiadomość
Czemu miało im być głupio? Skoro nie chcieli wpisać z imienia i nazwiska, to nie sądzę, aby zaręczyny to zmieniły. Szczególne, że w dzisiejszych czasach wieści o zaręczynach nie roznoszą się aż tak i mogli nawet o tym nie wiedzieć, aż do ślubu.
Uważasz, że w czasach oświadczynowych zdjęć, statusów i ogłoszeń na fejsie wieści się nie roznoszą? Nigdy nie było łatwiej o informację o kimś, niż teraz.
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-04, 14:59   #1667
Lottie69
Zakorzenienie

/ed
ale szaleje ten wizaż

Co do zaproszenia - wolałabym dostać 8 miesięcy przed i być jako OT, niż dostać na ostatnią chwilę z imienia i nazwiska.

Edytowane przez Lottie69
Czas edycji: 2017-09-04 o 15:01
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-04, 15:29   #1668
MrsSeductive
Żona

Ja natomiast ogólnie nie rozumiem całej afery z OT. Może z imienia i nazwiska mieli tylko małżonków?
Raz byłam zaproszona jako osoba dopisana do rodziców, a i tak poszłam z Tżtem.

MrsSeductive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-04, 15:35   #1669
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MrsSeductive Pokaż wiadomość
Ja natomiast ogólnie nie rozumiem całej afery z OT. Może z imienia i nazwiska mieli tylko małżonków?
Raz byłam zaproszona jako osoba dopisana do rodziców, a i tak poszłam z Tżtem.

Yyyy dostaliście zaproszenie na 3 osoby,a poszliście we czworo? Dla mnie to faux pas.
Stary 2017-09-04, 15:41   #1670
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja miałam na swoim weselu dzieci. Sztuk 9. W wieku od 5-13lat. I nie wyobrażam sobie ich nie zaprosic. To moja rodzina. Dlaczego mają zostać w domu z opiekunka ? Nie było osobnego stolika dla nich, ani animatorki. Ale były dla nich zabawy i nagrody. Nikt nie ryczał mi w kościele, nikt nie chodził pod nogami kelnerów.. żaden z rodziców nie musiał chodzić za nimi krok w krok. Potrafiły się zająć sobą na wzajem. Gdyby mi ktoś powiedział,że mam nie zabierać dziecka na wesele z bliskiej rodziny, to sorry. Nie przyszła bym w ogóle. Bo po prostu nie miałabym z kim dziecka zostawić. Jeśli rodzina byłaby zemną na tym weselu. A mój mąż jest przeciwny opiekunka na jedną noc.

Co do zaproszeń OT. W zaproszeniach wpisywałam OT tylko w wypadku gdy osoba, która zapraszałam nie była w tym momencie w związku. Albo jeśli nie byłam pewna, to po prostu pytałam. Jak mam wypisać zaproszenie.
Wpisanie OT. W zaproszenie gdzie para jest razem kilka lat uważam za duży nietakt i brał kultury. Nie poszlabym na ślub gdybym dostała takie zaproszenie.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-04, 15:49   #1671
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Myśmy wpisywali jako ot wszystkich poza malzenstwami i na całe szczęście nikt się nie obraził

LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-04, 15:51   #1672
visionAM
Zakorzenienie

Dzieci 5-13 lat to już raczej nie ta kategoria wiekowa, która ryczy w kościele
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-04, 15:51   #1673
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Yyyy dostaliście zaproszenie na 3 osoby,a poszliście we czworo? Dla mnie to faux pas.
Dla mnie też. Wolałabym nie iść w ogóle... Niż przyjść z dodatkową osoba.

Teraz mi się przypomniało,że miałam podobną sytuację. W miałam wtedy 17lat z TŻ byłam już długo. I dostałam zaproszenie z rodzicami od dalszej rodziny.
Nie było mnie wtedy w domu, ale jak zapytali gdzie jestem,usłyszeli, że u chłopaka na weekend,zrobiło im się głupio i chcieli mi dowieść osobne zaproszenie. Ale w sumie nie musieli, bo dla mnie to było nie na miejscu, takie wyproszone. Wolałam nie iść. Powiedziałam,że dziękuję ale mam w tym terminie już inne plany.

Stary 2017-09-04, 16:07   #1674
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Co do zaproszeń OT. W zaproszeniach wpisywałam OT tylko w wypadku gdy osoba, która zapraszałam nie była w tym momencie w związku. Albo jeśli nie byłam pewna, to po prostu pytałam. Jak mam wypisać zaproszenie.
Wpisanie OT. W zaproszenie gdzie para jest razem kilka lat uważam za duży nietakt i brał kultury. Nie poszlabym na ślub gdybym dostała takie zaproszenie.

Ja chyba jestem w tym temacie dość lajtowa,bo takie rzeczy mi w ogole nie przeszkadzają. Mam bardzo duży staż związku,a kiedyś TŻ od swojego przyjaciela dostał zaproszenie z os.tow. Para,która zapraszała nas na slub była ze sobą pół roku,więc trochę dziwnie się poczułam,że z 10-letnim stażem jestem traktowana jako os.tow
No,ale wydaje mi się,że niektórzy po prostu nie przywiązują do tego jakoś uwagi. Wpisują "os.tow" i tyle. Jakoś się nad tym dłużej nie rozwodzę
Stary 2017-09-04, 16:19   #1675
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Mi nie chodzi o to,że "Ojej nie wpisali mojego misiaczka z imienia i nazwiska- nie traktują nas poważnie ! "

A chodzi mi o to,że po prostu para młoda mogła by poświęcić chwilę, aby zainteresować się tym,kogo na ślub zaprasza.. o i tyle.

Stary 2017-09-04, 16:22   #1676
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Ja już opisywałam moją przygodę z OT i "przyjaciółką".
Jestem z TŻ-em ponad 4 lata.
Ona ze swoim jakieś 1,5 roku.
Właśnie wzięli ślub.
Chciała mnie za świadka (spuszczam zasłonę milczenia, że świadek to obcy mi chłopak).
I zaproszenie chciała mi dać z OT.
U mnie w rodzinie z OT zaprasza się singli lub dzieci tak do 15 r.ż. bo rzeczywiście taki "związek" jest niepewny.
Ale nie no, ona mi tłumaczy zawzięcie, że jak nie mam obrączki na palcu to mnie z TŻ-em immiennie nie zaprosi "bo jeszcze możecie się rozstać ". No to nie miała okazji mnie wcale zaprosić w takim razie bo poczułam się jak jakaś gówniara co zmienia facetów jak rękawiczki. No nie, dla mnie to jest chamskie i już. Tym bardziej, że niby miałam być świadkową, czyli jedną z ważniejszych osób na tym ślubie. Nasza 5-letnia przyjaźń poszła do śmietnika o zaproszenie właśnie. Bo Pani poczuła się nagle kimś więcej niż ja panna.
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-04, 16:25   #1677
visionAM
Zakorzenienie

Mnie koleżanka zaprosiła na ślub z ot, mimo że byłam już zaręczona i co ciekawsze swój ślub miałam zaplanowany trzy tygodnie przed nią Ona dobrze wiedziała o tym wszystkim, a sprawdzenie jak dokładnie nazywa się mój narzeczony, zajęłoby jej pół minuty. Dlatego też uważam to za wielkie faux pas.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-04, 16:26   #1678
xXBlankaXx
Zakorzenienie

U mnie moja kilku letnia przyjaźń poszła się kochać jak mnie przyjaciółka-swiadkowa wystawiła niecałe dwa miesiące przed weselem.. ona jednak swiadkowa być nie chce. Do 6.10 czekała na zaproszenie na ślub... Który odbił się 8.10.
Nie doczekała się....

Stary 2017-09-04, 16:31   #1679
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Taaaa, a potem te wszystkie "księżniczki" niezapraszajace dzieci na swój "najpiękniejszy dzień w życiu" obrażają się jak sie je zaprasza bez "cudownej mini-ksiezniczki" na własną imprezę...

Nie wyobrazam sobie nie zaprosic dzieci na slub i wesele. Wg mnie to impreza rodzinna.

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-04, 16:40   #1680
girlandzia

Dla mnie największym przegięciem są winietki z napisem "osoba towarzysząca "
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości