|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2
Parapet to fakt ale już co do płci to na 100% prawda ?
U nas wczoraj znów nieprzyjemna dla mnie sytuacja. Bylismy u teściowej pokazać zdjecia z USG i to jedno w różowej ramce ale ona od razu powiedziala ze nie Bedzie na to patrzeć (w sensie na kolor ramki) bo ma się zmienić na syna i koniec kropka. I jeszcze do męża z tekstami że ma się nie przejmować że to na pewno bedzie syn. I się podsmiewali... Ku**a tak się zdenerwowalam ze az potem wyrzalilam się mężowi że jest mi przykro ze tak mówią ze odnosze wrażenie ze dla nich córeczka to coś gorszego... no masakra. Ja jako jedyna chce zeby to była córeczka i się z tego cieszę. I sobie dzisiaj pomyslalam że teściowa za te smianie się wczoraj to ma za swoje z tymi wakacjami ! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Mecassie Czas edycji: 2017-09-04 o 16:29 |
|
|
|
#3602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.nifty.pl/images/pdfs/Leka...ty_09-2015.pdf Przy prawidłowym wyniku prawdopodobieństwa są faktycznie jakiejś kosmicznej wielkości. |
|
|
|
|
#3603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
no ale mimo wszystko wykrywalność jest na świetnym poziomie
|
||
|
|
|
#3604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe co teść pomyślał, że go tak pokarało ![]() Płeć tak, ale ona dziś taki rozkrok miała, że i tak lekarz widział, że nie ma pomponów ![]() Wiecie dawniej było takie przekonanie, jak w królewskich rodach, że pierworodny, to ma być syn. Widać jakaś błękitna kropla w żyłach teściowej płynie
|
|
|
|
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja np. Jestem córeczką tatusia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3606 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a jak to jest z toxo? Wyszło mi swieze zakazenie (IGG - IGM+) Ktoś miał taką sytuację? Tak się zestresowałam że aż mnie brzuch rozbolał. A lekarka przyjmie mnie dopiero w piątek
Edytowane przez katstan Czas edycji: 2017-09-04 o 17:18 |
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
pobrane%20(2).jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3608 |
|
Zadomowienie
|
Oj, to jest jeszcze przekonanie pokolenia naszych rodziców. Świeżutka sprawa
Na wsi szczególnie było silne, bo pierworodny przejmuje gospodarstwo Synowie na wsi, to skarb, bo silni, do pracy
|
|
|
|
#3609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3610 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie nietolerancja wyszła bardzo późno- całe lata jadłam gluten i potem cierpiałam np.na ból brzucha, biegunki- nikt tego nie skojarzył z nietolerancją. Matka uważała, że po prostu wymyślam. Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Przy okazji- jeśli zglodniejesz, albo zechcesz zjeść obiad- naprawdę polecam ikeową restaurację (nie barek z hot-dogami tylko normalną restaurację) mają naprawdę przyzwoite dania Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
Ja się nie mogę doczekać połówkowych żeby zobaczyć płeć Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3611 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie dogodzisz Cytat:
Jeśli faktycznie teraz przechodzisz zakażenie, to będziesz musiała brać tabletki do końca ciąży. Dobrze by było jakbys jak najszybciej się dostała do swojej gin. |
||
|
|
|
#3612 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny próbuje Was nadrabiac, ale powoli mi to idzie
![]() Asiula, parapet - gratuluję udanych wizyt. Bardzo się ciesze że wszystko ok! ![]() Cytat:
Moje drogie... Mogę się wyżalic? Ostrzegam, że będzie długo Starasznie wkurzylam się dzisiaj na moją ginekolog... Może miała słabszy dzień... Do tej pory byłam z niej bardzo zadowolona. Badała wszystko bardzo dokładnie, pokazywała wszystko co i jak, wszystko omawiala. Miałam mieć u niej kolejna wizyte za 2 tygodnie ale wybieramy się z mężem na urlop i chciałam podpytac czy mogę latać samolotem. Standardowo weszlam do gabinetu, odpowiedzialam na pytania odnośnie samopoczucia i pokazalam aktualne wyniki badań. Po zerknieciu na badanie czystości pochwy powiedziała że mam lekko podwyzszone cos tam i zebym kupila sobie lactovaginal. Potem zapytalam jej jak to jest z lataniem w ciąży. Powiedziala, że linie lotnicze zezwalają ale ona jako ginekolog ma obowiązek mi powiedzieć, że nikt nie zagwarantuje mi że wszystko będzie dobrze. Że jedne kobiety mogą pracować fizycznie całą ciążę i maja 5 dzieci a inne huhają i dmuchają na wszystko i nie mogą donosic nawet jednej ciąży więc ona gwarancji mi nie da że nic się nie stanie i decyzja nalezy do mnie. Trochę mnie zbila ta odpowiedź z tropu... Potem miałam krótkie badanie na fotelu (może minute) i usg. Jak zwykle usg trwa co najmniej 5-10 minut i babka sprawdza wszystko dokladnie i drukuje foto tak teraz trwało 20 sekund. Powiedziala tylko "popatrz, tu jest glowka, tu serduszko, bije ladnie". Koniec usg... Strasznie mnie to zawiodlo... Może przesadzam ale liczyłam że dłużej popatrzę na moja Kruszynke Potem mi powiedziała że skoro wybieram się w ciepłe rejony to od razu przepisze mi antybiotyk, bo mam zwiekszona ilość sluzu podobno i lepiej ogarnąć temat teraz, żeby nie rozwinął się grzybek na wakacjach. Wyszlam z wizyty z mieszanymi uczuciami. Ale najważniejsze było, że wszystko z Malutką ok. Natomiast po powrocie do domu wchodzę na stronę zeby zarezerwować wizyty i weszlam sobie w karte zalecen, zeby spradzić jaki to antybiotyk mi przepisala i nagle szok... w zaleceniach oprocz anttbiotyku widze "polegiwanie, dieta,nawadnianie". Na wizycie nie było o tym mowy!!! Rozumiem nawadnianie, rozumiem że dieta to pewnie ograniczyc słodycze żeby się jakis syfek nie rozwinal ale polegiwanie! Teraz nie mam pojecia co to znaczy. Na wizycie tylko babka zapytala czy dalej pracuje na stanowisku biurowym. powiedziałam że czaly czas Nie proponowala ząWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- ucielo mi post ciąg dalszy: nie zaproponowala L4... Nic nie mówią żebym więcej odpoczywala albo że coś jest nie tak. I teraz nie wiem co robić... Czy pisac do niej żeby mi wyjasnila co to wedlug niej znaczy czy próbować się umówić na kolejną wizytę w tym tygodniu i wyjaśnić z nią to osobiście. Zastanawiam się też czy ona tego polegieania nie wpisala żeby mieć zabezpieczenie jakbym poleciala samolotem i coś by się stało - tym bardziej że zawsze mi drukowala tą karte z zaleceniami a tym razem nie wydrukowala... Wkrecam sobie ze liczyła na to ze tego nie zobaczę. Nie wiem co o tym myśleć... Chyba za bardzo kombinuje... Pomocy! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wózka- mam mieszane uczucia..rozsadek podpowiada, żeby kupić używany przynajmniej ten pierwszy czyli gondolę bo tego się mało używa...ale same wiecie jak to jest, czasem jak cos wpadnie w oko, to nie ma że portfel boli, kupię i już! Zobaczymy na co nas będzie stać. Na pewno spacerówkę będę kupować nową i na 95%cybex bo miałam dla pierwszego dziecka i się sprawdziła doskonale. "Łupinkę" dostaniemy od znajomych lub odkupimy od nich( znaczy kupimy ich dzieciom coś albo damy nasz "starszy" fotelik na wymianę). Akcesoria typu laktator i leżaczek bujaczek- dostanę od koleżanki, więc nie szukam nawet. A ubranka- już kiedyś pisałam- zamierzam się obkupić w secondhandach jak tylko będę znała płeć (u teściowej w mieście jest istne zagłębie ciuchlandów- przy okazji wizyt coś na pewno kupię). Czekam do badań połówkowych na określenie płci i wtedy zaczynam szaleć. Na razie wstrzymuje mnie brak kasy na koncie i podsumowanie ile wydam na mojego zerówkowicza (Ze 2.000pln w tym miesiącu na niego wydam) Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z wizyty wszystko jest ok. Mały tak się kręcił że ciężko było usłyszeć serduszko. No i moja ginka potwierdziła że chłopak więc u nas już raczej pewne na 100%. Tylko okazało się ze od ostatniego ważenia schudłam i trochę ją to zaniepokoiło. A mi się cały czas wydawało że jem więcej niż przed ciążą.
![]() Następna wizyta 25.09
Edytowane przez Lenka_007 Czas edycji: 2017-09-04 o 18:31 |
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka super, ze z dzidzia ok!
|
|
|
|
#3617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Ja Łukaszem Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Też sie z tym nie spotkałam Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze napisala ci tak z automatu bo mysle ze gdyby były przeciwwskazania do podróży to by ci o tym powiedziała, tym bardziej ze rozmawialyscie o wyjeździe. Moze chodzilo jej o to zebys na wyjezdzie sie oszczedzala a nie szalała Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też mi się wydaje że może trochę przesadzam... Czułam się tak dobrze po prenatalnych. Wiedziałam że wszystko będzie dobrze i chcielismy wykorzystać ostatnie wakacje we dwoje, bo skoro mała urodzi się w marcu to za rok pewnie poza Polskę nie wyjedziemy. Ja ogólnie myślałam o południu Włoch. Znaleźliśmy nawet loty i hotel. Mieliśmy rezerwować po dzisiejszej wizycie. Ale teraz zastanawiam się nad Balatonem i żeby podjechać samochodem. Dodatkowo na pazdziernik mamy oplacone bilety ze znajomymi na wyjazd do Hiszpanii. Z tym że do tej pory będę mieć jeszcze 1 wizyte wiec wtedy jeszcze raz podpytam czy widzi jakieś przeciwwskazania. Może będzie inaczej to wyglądać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3622 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do ginekologa to ciężko ocenić czemu tak się zachowała i tak krótkie usg zrobiła ale mysle ze mozesz do niej po prostu przedzwonic co to znacza te zalecenia, mysle ze kolejna wizyta raczej jest nie potrzebna skoro przez tel moze Ci tez to powiedziec Cytat:
ile dzidzia ma już cm?
|
|||
|
|
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, nie nadrobię dzisiejszych postów.
Meldujemy się po badaniach. Wydaje nam się, że między głową, a tułowiem jest rączka. Wasze zdjęcia są o wiele wyraźniejsze ![]() Teoretycznie na ten moment jest lepiej, więc dalej dbamy o siebie ![]() .1504545166834.jpg ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję kolejnych wizyt
Juana zadzwoń może do lekarki o co chodzi z tym polegiwaniem...? Może wpisała tak bo stwierdziła ze na wakacjach będziesz odpoczywać czy cos ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że takim typom nie dogodzisz. Będzie syn to czemu taki i taki a czemu tak na imię a to...a tamto...zawsze znajdzie sobie pretekst żeby się przyczepić albo pogadać.
Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po co mi o tym mówi ?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia szczerze nie wiem. Nie dostałam dzisiaj żadnego zdjęcia. Wiem tylko z jaką prędkością biło serduszko. Ponad tydzień temu mały miał 6,6 cm.
Ilsa no właśnie dzisiaj miałam więcej bo ostatnio byłam w letniej sukience a dzisiaj nawet sweter na sobie miałam przy ważeniu.
|
#3629 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
Moja apka mówi że mogę już czuć pierwsze ruchy
nic nie czuje a za dwa dni 16tydzień :brawo: Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

no ale mimo wszystko wykrywalność jest na świetnym poziomie
13.03.2008

ja np. Jestem córeczką tatusia 

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...

ale mysle ze mozesz do niej po prostu przedzwonic co to znacza te zalecenia, mysle ze kolejna wizyta raczej jest nie potrzebna skoro przez tel moze Ci tez to powiedziec
nic nie czuje