Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-04, 15:40   #3901
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2

Madziek dzięki. Dziś byliśmy rozwiązać umowę z obecną tv. Pan się pyta z ciekawości o powód, na co mąż " bo żona chce nagrywać sobie seriale" buahaha.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 15:53   #3902
madzieeek
Wtajemniczenie

Madzialenka - zawsze to jakiś powód

A powiem Wam, że nie mogłam się oprzeć i polazłam do przedszkola, zobaczyć, jak sobie dziewczyny dają radę w pierwszym dniu. Szczególnie te w "maluszkach" I nawet nie było źle z tego co widziałam - tzn. gorzej rano, ale jak byłam koło 13, to ani jedno nie płakało! Niektóre trochę smutne i dopytywały o rodziców, ale dzielne, bawiły się i wrzasków słychać nie było. Uwielbiam "maluchy" - pierwszy miesiąc jest meeeega ciężki, wiele nauczycielek przedszkola boi się tej najmłodszej grupy i uciekają jak mogą, też się kiedyś bałam. Ale to tak niesamowicie wdzięczna grupa wiekowa, że szok! Trzeba tylko przetrwać pierwsze tygodnie, potem już z górki Aaa, no i na szczęście jest zatrudniona nowa nauczycielka na zastępstwo za mnie, koleżanki się cieszą
A tak przy okazji wszystkim naszym forumowym przedszkolakom życzę udanego roku (przed)szkolnego!

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 16:35   #3903
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Madziek to super, że dzieciaczki tak dobrze sobie radzą. Ja 5 lat pracowałam w zerówce. Ale w szkole. Potem dostałam klasy 1-3. I niestety klasy nie doprowadziłam do końca, bo musiałam ich teraz w 3 klasie oddać.

Mam tort, Maję odebrałam z przedszkola. A maz siedzi na zebraniu. Czekam aż się skończy i jedziemy do rodziców . Ale będą mieli niespodziankę.

Stary 2017-09-04, 17:14   #3904
agnieszka_kak
Zadomowienie

Asik, gratulacje! Super, ze szybko i (relatywnie) latwo poszlo.

Powiem wam, ze po sn to sie jednak blyskawicznie wraca do formy, zwlaszcza we wlasnym domu. W szpitalu pod prysznicem bylam 3h po porodzie, teraz to juz w ogole normalnie wszedzie chodze. Zostawilismy znow nasze dziecie na 2h z pielegniarka i poszlam z mezem i kolezanka na szybki lunch do knajpy. Wieczorem ide na kawe z kolejna kolezanka. Jutro jedziemy do ambasady zlozyc wniosek o paszport. Co najdziwniejsze to zniknal mi praktycznie brzuch- wygladam jakbym sie po prostu wiecej najadla.

Moje problemy z karmieniem powoli mijaja- tzn. dziecko je coraz wiecej ode mnie, a coraz mniej Nutrilonu, a piersi na szczescie nie wybuchly. Pomoglo bardzo czeste sciaganie pokarmu, choc bylo to frustrujace (plakac mi sie chialo jak po 20 minutach mialam 5 ml) i nieco bolesne.

Za to nasza pielegniarka chyba bardzo lubi u nas pracowac- ma tak malo zajecia (moj maz jest caly czas w domu, wzial urlop), bo wynegocjowala z ubezpieczycielem aby przyslugiwaly mi jeszcze dodatkowe 2 dni jej opieki. Pani pomaga karmic, uczy nas przebierac, kapac, obcinac paznokcie itd., rowniez sprzata mieszkanie, ale gdy Eliza spi to po prostu czyta sobie cos w komorce
agnieszka_kak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 17:21   #3905
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Agnieszka wow ale wy macie. Dlugo ona u was siedzi?

Stary 2017-09-04, 17:32   #3906
migotka889
Raczkowanie

Ile ubranek dla dzidziusia bierzecie do szpitala? U mnie niestety nic nie dają. Dzisiaj widziałam jak przyjmowali 2 babki do porodu i każda z nich miała 2 wielkie torby. Nie wiem co one tam napakowały
migotka889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 17:42   #3907
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Migotka ja biorę 3 zestawy ubrań i tyle. Jak coś to mąż dowiezie. Spokojnie. Ja też miałam dwie torby przy Mai, a teraz tylko jedna.

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Mąż napisał, że zebranie zbliża się ku końcowi. Trwa już ponad 1,5 godziny . To nawet ja takich długich nie prowadzę.

Stary 2017-09-04, 17:52   #3908
migotka889
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Migotka ja biorę 3 zestawy ubrań i tyle. Jak coś to mąż dowiezie. Spokojnie. Ja też miałam dwie torby przy Mai, a teraz tylko jedna.

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Mąż napisał, że zebranie zbliża się ku końcowi. Trwa już ponad 1,5 godziny . To nawet ja takich długich nie prowadzę.

Dzięki Jutro biorę się za pakowanie.
Aż 1,5 godz? Strasznie długo.
migotka889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 17:52   #3909
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez migotka889 Pokaż wiadomość
Ile ubranek dla dzidziusia bierzecie do szpitala? U mnie niestety nic nie dają. Dzisiaj widziałam jak przyjmowali 2 babki do porodu i każda z nich miała 2 wielkie torby. Nie wiem co one tam napakowały

Ja biorę taka torbę jak na dwu tygodniowe wakacje 3 komplety śpiochy, body z długim rękawem,body z krótkim rękawem,spodenki i skarpetki. I czwarty zestaw na wyjście. Mój szpital wszystko zapewnia ale ja wole mieć swoje wszystko

89Otojestkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 17:53   #3910
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Ostatni dzien lata wychodzi na to, ze najlepiej jak spróbujesz na Krasnickich. Świdnik mogę polecic tylko na cc, bo naturalnie tylko kolezanki tam rodzily i byly zadowolone.
Teraz jestem na Jaczewskiego i faktycznie ze skierowaniem z polikliniki (przyszpitalnej) przyjęli mnie szybciej niz ostatnio (skierowanie od innego lekarza) i na patologię ciązy, a wtedy lezałam na oddziale mieszanym.. Nie wiem jak tu się rodzi naturalnie, ale wiem, ze normalnie mozna odwiedzac. Jest ten pokoj odwiedzin, ale i tak wszyscy idą do sal.

Jest super szpital w rzeszowie za darmo. Facet wyłożył prywatne pieniădze i stworzył idealny szpital. Zatrudnia o ponad polowę mniej ludzi z administracji i dzieki temu ma kasę. Ja bym tam pojechała, gdyby z ciążą nie było problemów

A mąz nie bedzie się mógł zerwać z pracy? Trzymam kciuki za ładną i Twoją kuchnię

Kasia Twój brzuszek jest o wiele wiekszy niz na poprzednim zdjeciu i jak dla mnie jest jeszcze w normie a u Juki to zdjecie ze złej perspektywy więc nie pomogę.

Madziej kącik przepiękny! I funkcjonalny! Czy fotel jest rozkładany?

Jak dobrze miec ikeę pod nosem

Maluchna, a kto odprowadził Olę do przedszkola? I jak Ola się czuje w nowej roli? Wysypia się?

Czy męzowie dziewczyn po cc wzięli na Was opiekę? Ja bym chciała, zeby mąz był przez pierwsze dni, dwa tygodnie to chyba za dużo. Sama nie wiem.. chociaz nie dam rady na poczătku zaprowadzac starszaka do przedszkola.

Ola ok. Hania nie płacze w nocy tylko stęka a Ola nawet tego nie słyszy. Zawsze spala jak zabita. Do przedszkola wozi ją sąsiad. Jego córka jest z Olą w grupie. Dobrze że mam takich sąsiadów.
Cytat:
Napisane przez Asik1604 Pokaż wiadomość
Hello, melduje się ze szpitala
Dzisiaj o 10.45 urodziła się Natalka, 2970 gram 53 cm, poród sn.
O 1 w nocy zaczęły się skurcze, o 6 byłam w szpitalu, o 10.45 pojawiła się na świecie.
Teraz śpi po zmiętoleniu moich cycków Załącznik 7220491

Aaaaaa, gratuluję!!!!!!! Super, rozkręcacie się dziewczyny. Brawo, brawo!!! Natalka cudowna 😍.

A my dzisiaj cały dzień z brzuszkiem walczymy. Co Hanulka uśnie to skurcze ją budzą. Zmęczona biedna totalnie. Mam nadzieję że może w nocy pośpi, bo serce mi pęknie.
Stary 2017-09-04, 18:09   #3911
madzieeek
Wtajemniczenie

Madzialenka - fajnie z tą niespodzianką A zebranie rzeczywiście dłuuuugie - może wybierają do rady rodziców i nikt się nie chce zgłosić? Ja zawsze "straszę" rodziców, że będziemy tu siedzieć, dopóki się nie wybiorą

Agnieszka - to niezłe luksusy macie z tą położną No i super, że tak szybko wracasz do formy!

Migotka - ja biorę trzy zestawy, takie są wytyczne ze szpitala. Przy czym oni uważają za jeden zestaw: body z długim rękawem+pajac lub body z długim rękawem+kaftanik+śpiochy/półśpiochy.
Do tego czapeczki, skarpetki i niedrapki.

Maluchna - super, że masz wsparcie sąsiadów

byłam kiedyś "aparatką"!
Stary 2017-09-04, 18:19   #3912
juka_juka
Wtajemniczenie

Ja sie spakowałam jeszcze inaczej.Jesli zdarzy się tak ze będę musiała pojechać taxi do porodu to mam torbę lekką żeby nie dźwigać.A w niej same najpotrzebniejsze rzeczy typu koszula,podklady,klapki itd.Zestaw pierwszego ubranka dla dzidzi mam normalnie w reklamówce.Do torby sie nie zmieściło.Zreszta nie chce żeby mi polozna grzebala a tak ma wszystko co trzeba.Maz w międzyczasie dojedzie i ma w drugiej reklamówce spakowana resztę czyli wiecej ubranek,drugie opakowanie podkladow,paczke pampersów maść,wkladki laktacyjne,koszule na zmianę itd.Jeśli się zacznie a on będzie akurat w domu to oczywiście bierzemy wszystko odrazu.Postanowilam tak zrobic bo blad zrobiłam idąc do szpitala.Napakowałam torbę a niestety położna nie pomogła mi..I sama jak tachałam ledwo zipiąc ze skracająca szyjką.Spokojnie mogłam wziac tylko co potrzebne a mąż by dowiózł resztę wracając z delegacji.
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 19:05   #3913
ladybird1395
( ͡° ͜ʖ ͡°)

GG do ladybird1395

Nie wiem czy po takim czasie wypada pisać, no ale cóż, mam usprawiedliwienie ;p nawinęło mi się nagle tyle rzeczy, przeprowadzka, sprawy rodzinne, problemy zdrowotne. No ale teraz jest ok, więc sobie pozwoliłam Was ponadrabiać. I tak na marginesie (bo na 100% mnie nie pamiętacie ) to pisałam z miesiąc temu aż jeden raz ;p więc przypomnę trochę - mam termin na 13 września, ale teoretycznie idę do szpitala w tę środę. Teoretycznie, bo moja ginekolog jest już drugi tydzień na zwolnieniu i nie mam skierowania. Mam jednak zaświadczenie od ortopedy i wypis po poprzedniej cesarce, więc oby to wystarczyło. Będę rodziła przez cc, bo mam w kręgosłupie pręty i poród sn mógłby mnie nawet sparaliżować, więc nie mam zamiaru nawet próbować. I to będzie drugi poród, mam już dwuletnią córkę, Zosię. Z takich rzeczy o których wcześniej pisałyście - karmić piersią mam zamiar maksymalnie miesiąc, muszę wrócić szybko do leków, których podczas karmienia brać nie można, więc może polecicie mi jakieś butelki? Na razie mam w domu tommee tippee closer to nature tę antykolkową, zobaczymy jak to z nią będzie.

Ach no i gratuluję wszystkim rozpakowanym! Z jednej strony zazdroszczę, bo bardzo nie mogę się doczekać, aż wyprzytulam moją Tosię, a z drugiej to niemożliwie się boję jak to będzie z noworodkiem i dwulatką. I ośmiolatką jeszcze, bo jestem opiekunem prawnym mojej siostry. :P
ladybird1395 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 19:41   #3914
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Hej Ladybird! Zosia i Tosia super! Wydaje mi się, ze różnica wieku idealna poradzimy sobie! U mnie będzie 3 lata.
Naczytałam się o butelkach i kupiłam laktator lovi, butelkę lovi (syn pił tylko z tej jak juz musiał) i chicco natural feeling.
A Zosię też rodziłas z tymi prętami? Czy to wpłynie na Twoją regenerację po cc?

Powodzenia!

lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 19:57   #3915
ania_mala
Zadomowienie

Hej, gratulacje dla nowych mamuś!jak ja Wam zazdroszczę, ze macie już swoje dzieciaczki przy sobie
Ladybird-między moimi dziewczynkami będzie tylko 17 miesięcy i tez się boję, bo może być niezła jazdaale co to dla nas

Edytowane przez ania_mala
Czas edycji: 2017-09-04 o 19:58
ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 20:06   #3916
marttb
Zakorzenienie

asik - ogromne gratulacje! Zdrówka dla Was

Dziewczyny, ale macie brzuszki

agnieszka - super że tak szybko dochodzisz do siebie! Ściągasz mleko laktatorem na Twoje wyjścia? Ja wszędzie chodzę z małą, robie to chętnie, nie mam potrzeby jej zostawiać, ale chyba czasami dla jej dobra lepiej zostawić ją w domu z mamą niż ciagać tym autem - np. tak jak dziś, musiala jechac ze mną do urzędu 60 km żeby nadać jej imie, mama jechała ze mną żebyw aucie ją przypilnować

A więc od dziś jest oficjalnie Zosia Agnieszka Z.

madziek - kącik rewelacja. jak patrzę (teraz już z doświadczenia) dałabym się pokroić za taki fotel do karmienia. Przy drugim dziecku ba pewno kupię

Dzisiak chyba przegrzalam małą, miała już 37,4 stopnia. Zdjęłam kocyk i ma teraz 36,7. Ja się dzisiaj poce strasznie i mi potem zimno jak wychodzę, i otulam ją coraz bardziej.

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 20:15   #3917
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Maluchna mam nadzieję, że szybko jej to przejdzie. Dobrze, że masz takiego sąsiada.

Madziek hehe też zawsze tak straszę rodziców.

Mąż wrócił z zebrania i mówi: " witaj skarbnika- wybrali mnie" haha

Stary 2017-09-04, 21:59   #3918
madzieeek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
madziek - kącik rewelacja. jak patrzę (teraz już z doświadczenia) dałabym się pokroić za taki fotel do karmienia. Przy drugim dziecku ba pewno kupię
No właśnie we wszelkich inspiracjach widziałam, że zawsze jest fotel I taki sobie wymyśliłam, stwierdziłam, że zaszaleję i kupię właśnie taki Wszyscy mnie straszą, że biały to on będzie do pierwszego obrzygania no ale trudno - najwyżej się wymieni poszycie

Cytat:
Mąż wrócił z zebrania i mówi: " witaj skarbnika- wybrali mnie" haha
Dobrze, że Ciebie nie wrobił w tę funkcję! U mnie kiedyś na zebraniu jedna pani stwierdziła, że ona to nie bardzo, ale mąż (nieobecny na zebraniu) pewnie chętnie będzie chciał i "wybrała" go do trójki grupowej. Na co jej sąsiad powiedział, że on nie da rady, ale jego żona (również nieobecna) będzie się świetnie nadawać, bo z "wybranym" wcześniej panem świetnie się dogadują. A na koniec do kompletu wszyscy wspólnie wybraliśmy panią, która była na zebraniu piętro niżej, u drugiego dziecka (u którego w grupie też została wybrana), bo wszyscy stwierdzili, że będzie się do tego idealnie nadawać Prześmiesznie było, ale to była bardzo specyficzna grupa - i dzieci, i rodziców

byłam kiedyś "aparatką"!
Stary 2017-09-04, 22:10   #3919
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
No właśnie we wszelkich inspiracjach widziałam, że zawsze jest fotel I taki sobie wymyśliłam, stwierdziłam, że zaszaleję i kupię właśnie taki Wszyscy mnie straszą, że biały to on będzie do pierwszego obrzygania no ale trudno - najwyżej się wymieni poszycie

Dobrze, że Ciebie nie wrobił w tę funkcję! U mnie kiedyś na zebraniu jedna pani stwierdziła, że ona to nie bardzo, ale mąż (nieobecny na zebraniu) pewnie chętnie będzie chciał i "wybrała" go do trójki grupowej. Na co jej sąsiad powiedział, że on nie da rady, ale jego żona (również nieobecna) będzie się świetnie nadawać, bo z "wybranym" wcześniej panem świetnie się dogadują. A na koniec do kompletu wszyscy wspólnie wybraliśmy panią, która była na zebraniu piętro niżej, u drugiego dziecka (u którego w grupie też została wybrana), bo wszyscy stwierdzili, że będzie się do tego idealnie nadawać Prześmiesznie było, ale to była bardzo specyficzna grupa - i dzieci, i rodziców

Super historia z tym wybieraniem Uwielbiam takie nieobecni głosu nie maja mój mąż tez zawsze mówi :"moja Kasia sie na tym swietnie zna" i potem jego koleżanki z pracy dzwonią do mnie z dziwnymi pytaniami i sprawami

89Otojestkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 22:18   #3920
ladybird1395
( ͡° ͜ʖ ͡°)

GG do ladybird1395

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Hej Ladybird! Zosia i Tosia super! Wydaje mi się, ze różnica wieku idealna poradzimy sobie! U mnie będzie 3 lata.
Naczytałam się o butelkach i kupiłam laktator lovi, butelkę lovi (syn pił tylko z tej jak juz musiał) i chicco natural feeling.
A Zosię też rodziłas z tymi prętami? Czy to wpłynie na Twoją regenerację po cc?

Powodzenia!

Tak, właśnie dlatego miałam wtedy cc. I po czułam się raczej ok, pobolewał mnie trochę kręgosłup, ale to były może 2-3 tygodnie? Jakby organizm musiał się przyzwyczaić do schylania i noszenia
ladybird1395 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 00:02   #3921
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Madziek o matko, trójka klasowa z powołania

Kasia hehe. Ważne, że mąż docenia

Stary 2017-09-05, 07:05   #3922
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Mialam kolezankę, ktorej dziecko poszło do tego samego złobka, co mój Kostek. I zgłosiłysmy się do rady rodziców. Plus jeszcze jakis tatuś. Po kilku dniach dostaję od nich maila, że oni uzgodnili, że nie mogą być skarbnikami, a że ja jestem na macierzyńskim, to na pewno mam na to czas. Ale się wkurzyłam. Z dziewczyną już się nie koleguję.

Mój biedny mąż musiał dziś obudzic Kostka o 6 i zaprowadzic go do przedszkola.. współczuję im. Jeszcze pada deszcz. A Kostek na pewno nie wyspany, bo wczoraj zasnął o 22 (przez leżakowanie).

Stary 2017-09-05, 07:22   #3923
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Lilka a dlaczego tak rano go prowadził?
To cię koleżanka wrobiła.

Stary 2017-09-05, 07:55   #3924
Justka84
Przyczajenie

Witam czy mogę dołączyć do grupy mam wrześniowych? Trochę późno bo jestem prawie w 39tyg ciąży. Tj moja druga ciąża a termin mam na 17.09 jednak mam nadzieję ze urodze przed terminem bo trochę ciężej przechodzę ciążę i już nie mam siły. Pierwsze dziecko ur po terminie 5dni i zastanawiam się czy drugie tez tak urodze. Chyba nie ma reguły. Pozdrawiam
Justka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 08:04   #3925
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Justka witaj ile lat ma pierwsze dziecko? Ja też córeczkę urodziłam 3 dni po terminie i ciekawa jestem czy synek pójdzie w jej ślady

Stary 2017-09-05, 08:11   #3926
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Lilka a dlaczego tak rano go prowadził?
To cię koleżanka wrobiła.

Bo ja leżę w szpitalu. Dostalismy banana do sniadania. A wczoraj na przekąskę po obiedzie jogurt naturalny. Wypas

Stary 2017-09-05, 08:13   #3927
marttb
Zakorzenienie

Justka - witaj

Kurcze, to wczoraj to nie było przegrzanie małe. Całą noc ma gorączkę i katar, mnie boli gardło, a teraz widzę rośnie temperatura. O mężu nie wspomnę, bo on to zwłoki...

Stary 2017-09-05, 09:00   #3928
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Marta o kurcze. Gdzie się tak załatwiliscie? Koniecznie do lekarza. Ile teraz ma gorączki?

Stary 2017-09-05, 09:06   #3929
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Marta o kurcze. Gdzie się tak załatwiliscie? Koniecznie do lekarza. Ile teraz ma gorączki?

Na 10:30 mamy lekarza to dopytam od razu o leki dla mnie przy kp. Teraz jej spadła akurat, w nocy miała do 37.9, a teraz 37,1. W tym że ona od urodzenia ma 37 stopni.
Aaaaa i chwała bogu za termometr elekteyczby a po wizycie u lekqrzq chyba pojedziemy po inhalator jeśli lekarz zaleci.

Nie mam pojęcia gdzie, ale to chyba przez tą pogodę

Stary 2017-09-05, 09:07   #3930
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Daj znać jak po wizycie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości