|
|
#3661 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2
Koma - to może L4?
Asiula - udanej podróży! Dzień dobry! Czas zbierać się do pracy . Jeszcze 4 dni i weekend! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3662 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry we wtorek
![]() Przez to, że dalej walczę z inhalacjami to mam czas Was nadrobić na telefonie. Ale i tak nie jestem w stanie wszystkiego zapamiętać, co chciałabym każdej napisać. Także będzie tak zbiorczo ![]() My z wyjazdowych wakacji w tym roku zrezygnowaliśmy. Był czas, że nawet krótki przejazd samochodem mnie wymęczył. Odbijemy sobie w następny weekend szybkim wyjazdem. Myślę, że w pociągu będzie ok, bo można się przejść, stanąć i się podróż przez postoje nie przeciąga. Moja teściowa póki co nie przyjmuje do wiadomości, że w ciąży jestem i niekiedy źle się czuję. Ostatnio było, że wymyślam, bo mi pewnie obiad nie smakuje. Ja doskonale rozumiem jak trzeba niekiedy wywalczyć swoje. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty samopoczucia odpowiedniej i apetyty
|
|
|
|
#3663 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ale u mnie leje 😱😱 Masakra, młody marudny od rana, cudowny dzień się zapowiada :/ Miłego dnia
|
|
|
|
#3664 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry, dziś póki co wizaz działa, więc dopisze to, co chciałam wczoraj.
Współczuję takich reakcji na płeć dzidziusiow. U mnie też tak jest, tyle że ze strony szwagierki. Mogłabym książkę napisać o tym, co potrafi powiedzieć. Ja po prostu zostawalam bez słów, bo tak mnie to zaskakiwalo. Począwszy od kwietniowego poronienia, bo ona zaszła w maju i słyszałam teksty typu, aaa chodzilybysmy teraz razem w ciąży, albo obie bylybysmy z brzuchami, itp. Bardzo przykre to było dla mnie. No a po prenatalnych podniosła mi ciśnienie. Nawet na odległość jej to wychodzi (bo pojechali nad morze) Ogólnie to ona ma już synka. I miała świra na punkcie tego, że teraz musi mieć dziewczynke. Bo ona od zawsze tylko że dziewczynka i dziewczynka. Aż chorobliwie obsesyjnie to wyglądało. No i podobno ma mieć te upragnioną dziewczynke (swoją drogą mam obawy, że jak urodzi to jej synek będzie odrzucony i olany). No i jej napisałam co wyszło na prenatalnych, bo dzień wcześniej pisała czy już wiem. A jej jedyna odpowiedź była taka: aha, to T. załamany (mój mąż) no przecież myślałam, że mnie krew zaleje. Ona myśli, że skoro dla niej liczy się tylko płeć to dla wszystkich innych też. A my tu tylko czekamy, żeby wiedzieć czy dzidzia żyje i czy jest zdrowa. No naprawdę, jakby mi ktoś w twarz dał. Mój mąż ma być załamany bo może będzie druga córka... Zresztą z teściową pisałam też, że raczej dziewczynka, ale nie wiadomo, to mi napisała, że mam się zapatrzec na jakiegoś chłopczyka. Odpisałam, że mi nie zależy, to ona na to, ze bardzo dobrze, bo najważniejsze żeby było zdrowe. Mąż stwierdził, że po prostu głupio musiało jej się zrobić. Nie ogarniam tej presji, że trzeba mieć parkę. Tak jakby to oni się mieli potem rozmnażać ze sobą :/ dla mnie dziecko to dziecko, nie ważne jakiej płci. To się Wam rozpisałam z rana. U mnie też brzydko, szaro i ponuro. A podobno wrzesień miał być ładny... Miłego dnia i powodzenia na wizytach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3665 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twój mózg myśli teraz o dobru dziecka i większość z nas pewnie zareagowałaby podobnie (ja napewno Cytat:
![]() Cytat:
Normalnie
|
|
|
#3666 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry z pracy.
![]() U mnie też pogoda paskudna, akurat jak jechałam do pracy zaczęło lać. Dzisiaj mnie czeka dzień świra, muszę wyjść wcześniej z pracy, odebrać tort, kwiaty i zapakować prezent, bo robimy dzisiaj całą rodzinką niespodziankę moim rodzicom z okazji 25 rocznicy ślubu ![]() Jeszcze musimy podskoczyć do Babci Męża, bo kończy dzisiaj 91 lat. A jeszcze jakby tego wszystkiego było mało, moja Babcia wczoraj była w szpitalu i u nas lekarze ręce rozłożyli i odesłali Babcię do szpitala wojewódzkiego ze wskazaniem do operacji ginekologicznej, bo Babcia ma jakieś krwawienia i jest podejrzenie dużego guza, a że Babcia ma problemy z sercem i rozrusznik, musi być przy tym specjalista kardiolog, bo Babcia może takiej operacji nie przeżyć.. |
|
|
|
#3668 |
|
Rozeznanie
|
Ja też nie jestem w stanie pojąć, jak można mówić takie rzeczy... ludzie to naprawdę mają nie równo pod kopułą.
Jak się wnuki urodzą, to pewnie niezależnie od płci te wszystkie babsztyle będą zakochanymi babciami w swoich wnusiach, to wtedy ja bym była wredna i przypomniała takiej babie co wcześniej gadała. Ludzie to nigdy nie przestaną mnie zaskakiwać. |
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
idę robić sobie kawę i się muszę ogarnąć. Chcę skoczyć do Zusu bo dalej nie mam tej kasy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3670 |
|
Zadomowienie
|
Rany, ale wizaż szaleje. Cytuje mi chociaż nic nie chciałam cytować :P
FallenAnn, gratulacje Powiem Wam, że dalej jestem w szoku, że tak szybko tą płeć da się wskazać. Zawsze myślałam, że to na połówkowym, jak pokaże ![]() Kasia, za wizytęDustin, będzie dobrze z Babcią Gratulacje dla rodziców
|
|
|
|
#3671 |
|
Wtajemniczenie
|
Wilanka nic tylko zacisnąć zęby i gadanie wpuścić jednym, a wypuścić drugim uchem. Ludzie czasami się nie zastanowią co mówią. Bo to nawet celu większego nie ma. Tylko 50/50 szans jest, że będzie tak jak teściowa/szwagierka/ktokolwiek chce. Tak samo jak słuchanie, że jedno dziecko to takie poszkodowane przez rodziców jest. A jak już masz 2 i myślicie o 3 to klękajcie narody jak się komuś z tego wygadacie. Chociaż mam wrażenie, że to się troszkę zmienia
|
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odnośnie teściowych to cóż, doskonale rozumiem i współczuję My w odwecie za rozgadywanie nie powiedzieliśmy teściowej o pierwszych podejrzeniach odnośnie płci Ale teksty typu "uznaje tylko wnuka" albo "masz się zapatrzeć na chłopca" to jest przegięcie. To mówią dorośli ludzie?! Muszę sobie naszykować i mieć z tyłu głowy riposty gdyby mi ktoś z tego typu tekstem wyjechał
|
|
|
#3675 | |
|
Wtajemniczenie
|
FallenAnn- gratulacje
![]() Kasia - trzymam kciuki za wizyte ![]() U mnie dzis pada a kot na dworze siedzi i juz sie boje co bedzie jak wroci. Od rana mi majstry wierca wiec spac nie szlo :/ za to czekam jak przestanie padac i male zakupy musze zrobic. Obiad na szczescie gotowy bo od tesciowej leczo a po poludniu galeria i maly shopping (mam nadzieje) :p---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3676 |
|
Wtajemniczenie
|
I jeszcze te pytania "co byś wolała?". Ostatnio pielęgniarka na pobieraniu krwi mnie tym zagięła.
|
|
|
|
#3677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No więc albo parka...albo troje Ale troje- to już patologia bo wielodzietna rodzina to na bank patologia gdzie dzieci po sobie buty dodzierają i muszą chodzi po pomoc do mopsu: pala: Oczywiście to nie jest moje zdanie, ale takie pomysły słyszałam " po rodzinie"...masakra co Ci ludzie mają w głowach Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
I najlepszego dla przyszłych dziadków. Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
To ja jestem najbardziej patologiczna bo uważam że fajnie jest mieć dzieci tej samej płci i upchnąć je do tego samego pokoju
|
|
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3680 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3681 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A okazałam się juz mega patolą jak powiedziałam koleżance, że nie mam zamiaru oddawać sypialni, tylko będą mieli wspólny pokój 😈😈😈 (dopóki się nie wybudujemy) |
|
|
|
|
#3682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będzie dobrze Cytat:
|
|
|
#3683 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja już postawiłam na nogi całą rodzinę i ginekologa ![]() A z tej radochy nawet nic nie powiedziałam w przychodni tylko odebrałam poprawne wyniki i sru do domu. Teraz mi cały stres chodzi. |
|
|
|
|
#3684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze mi się przypomniało coś. Kiedyś rozmawiałam z koleżanką odnośnie wolenia-nie wolenia płci i weszłyśmy na temat jakie ludzie potrafią farmazony gadać. Ta koleżanka urodziła wcześniaczka 630 g i powiedziała mi, że jak leżała w szpitalu to współtowarzyszka z sali powiedziała jej, że w sumie to jej zazdrości bo nie musiała z dużym brzuchem chodzić
![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
I akurat w tej pomyłce musiały być złe wyniki
|
|
|
#3685 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz co, ja to się zastanawiam czy ludzie są faktycznie tacy głupi, czy mają tylko takie chwilowe zaćmienia....---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
Dobrze, że wszystko ok |
||
|
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o płeć, wolałabym chłopca, no tak mam nic nie poradzę, oczywiście jak będzie dziewczynka będę kochała najbardziej na świecie. Co nie zmienia faktu, że się martwię i zależy mi na tym, żeby było zdrowe.
Przez Was mi się dzisiaj śnił jakiś mały chłopiec, który mi machał fistaszkiem a ja mu głupia tłumaczyłam, że to nie ładnie, że przy obcych się nie ściąga majteczek itd, wiecie takie bzdury... wizaż jest zły ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się we wtorek
Kciuki za dzisiejsze wszystkie wizyty ![]() Moi rodzice mają dzisiaj 30tą rocznicę ślubu. Planujemy wpaść z torem i prezentem. Także dzisiaj tort będzie jedzony i już nie mogę się doczekać ![]()
|
|
|
|
#3688 |
|
Raczkowanie
|
Swoje miałam wyniki morfologii, grupy krwii i moczu. Źle podpięte miałam wyniki toxo i kiłę. Akurat toxo z plusem.
Chociaż moje wyniki z morfologii też nie są najpiękniejsze. Anemia mi wylazła. Ale lepsza anemia niż toxo. |
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde mi całą noc snily się ciężarne i ja sama w ciąży
a ostatnio snilo mi się chyba moje bobo ale bez twarzy (podobno śnią nam się tylko osoby które już widzielismy) ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3690 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
przez Wasze rewelacje z bliskim tutaj o tym braku akceptacji płci, mi się dziś śniło, że TŻ mi we śnie powiedział, że absolutnie nie zaakceptuje dziewczynki jak się urodzi Mecassie, Wilanka, bardzo współczuję sytuacji z teściami rodzice będą kochać niezależnie od płci!!! jak można tego nie rozumieć u mnie na szczęście każdy się cieszy, płeć dla nikogo nie jest istotna choć chyba teść się najbardziej cieszy na wnuka, będzie kontynuacja nazwiska hehe ale nie jest tak, że jakby była dziewczynka to były przytyki....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

i powodzenia na wizytach

idę robić sobie kawę i się muszę ogarnąć. Chcę skoczyć do Zusu bo dalej nie mam tej kasy
za wizytę

13.03.2008
w pracy raczej będę mogła się Wam przyglądać
spokojnego dnia!
jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
My w odwecie za rozgadywanie nie powiedzieliśmy teściowej o pierwszych podejrzeniach odnośnie płci

I akurat w tej pomyłce musiały być złe wyniki
Wiesz co, ja to się zastanawiam czy ludzie są faktycznie tacy głupi, czy mają tylko takie chwilowe zaćmienia....
a ja mu głupia tłumaczyłam, że to nie ładnie, że przy obcych się nie ściąga majteczek itd, wiecie takie bzdury...
a ostatnio snilo mi się chyba moje bobo ale bez twarzy (podobno śnią nam się tylko osoby które już widzielismy)