Najgorsze ślubno-weselne pomysły, czyli czego unikać... - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-09-04, 17:02   #1681
MissCath
Zakorzenienie

Dot.: Najgorsze ślubno-weselne pomysły, czyli czego unikać...

Słuchajcie, to nie o to chodzi, że się szczególnie obraziłam, bo poszłam na wesele. Ale było mi bardzo przykro, nie ukrywam. Bo nie dość, że czuję się nieakceptowana przez rodzinę TŻ-ta, to tutaj też moja pierwsza myśl była taka, że oni chyba myślą, że ten związek to chyba nie jest tak na poważnie (pamiętam, jak nas pierwszy raz zobaczyli razem jako parę, to miny mieli jak na pogrzebie - niestety, miałam takie odczucie w przypadku pewnych ludzi, że albo nam zazdroszczą związku, albo nie dowierzają, że my to tak na serio - w przypadku wielu to mnie ich zdanie niewiele obchodzi, ale brak akceptacji przez rodzinę TŻ-ta jest dla mnie dość bolesny, nie ukrywam). Nie wiem jednak, jak było w przypadku innych gości, choć obstawiam optymistyczną opcję - zwykłe lenistwo, nie chciało im się dopytywać, jak kto się nazywa.

Jeszcze wracając do tematu dzieci, to też zgadzam się z tym zdaniem, że nie wszystko w życiu musi być idealne. A czasem to te nieidealne momenty właśnie są najbardziej zapamiętywane... I nikt nie ma o nic żalu. I też uważam, że nie można wykluczać pewnych osób. Np. zakładałam, że dam swojej babci zaproszenie na ślub i wesele, choć i tak wiem, że nie zjawiłaby się na nim. Ale nie wypadało. Niestety, babcia mojego wesela nie doczekała. A właściwie w dniu mojego ślubu będzie ponad rok po jej śmierci.
Stary 2017-09-04, 17:08   #1682
malgosiaw123
Zakorzenienie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;76870786]Ja już opisywałam moją przygodę z OT i "przyjaciółką".
Jestem z TŻ-em ponad 4 lata.
Ona ze swoim jakieś 1,5 roku.
Właśnie wzięli ślub.
Chciała mnie za świadka (spuszczam zasłonę milczenia, że świadek to obcy mi chłopak).
I zaproszenie chciała mi dać z OT.
U mnie w rodzinie z OT zaprasza się singli lub dzieci tak do 15 r.ż. bo rzeczywiście taki "związek" jest niepewny.
Ale nie no, ona mi tłumaczy zawzięcie, że jak nie mam obrączki na palcu to mnie z TŻ-em immiennie nie zaprosi "bo jeszcze możecie się rozstać ". No to nie miała okazji mnie wcale zaprosić w takim razie bo poczułam się jak jakaś gówniara co zmienia facetów jak rękawiczki. No nie, dla mnie to jest chamskie i już. Tym bardziej, że niby miałam być świadkową, czyli jedną z ważniejszych osób na tym ślubie. Nasza 5-letnia przyjaźń poszła do śmietnika o zaproszenie właśnie. Bo Pani poczuła się nagle kimś więcej niż ja panna.[/QUOTE]
A to świadkowie muszą się znać?

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez girlandzia Pokaż wiadomość
Dla mnie największym przegięciem są winietki z napisem "osoba towarzysząca "
Tylko czasem ktoś do ostatniej chwili nie daje znać z kimś idzie,a sorry na kilka dni przed ślubem ostatnie o czym bym myślała to dodrukowywanie winietek
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-04, 17:11   #1683
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Tylko czasem ktoś do ostatniej chwili nie daje znać z kimś idzie,a sorry na kilka dni przed ślubem ostatnie o czym bym myślała to dodrukowywanie winietek
Też się zdziwiłam. Moi świadkowie mieli być sobie obcy. Ale swiadkowa mnie wystawila a świadek męża mial wypadek. I w końcu świadkowie byli parą. Żeby było śmiesznie to swiadkiem mojego męża był chłopak którego znał dwa miesiące.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-04, 17:32   #1684
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Cytat:
Nie, ALE u mnie znowu jest przyjęte, że świadkami są albo pary albo single.
Po co świadek i świadkowa, którzy są w związkach mają czuć się choćby odrobinę nie na miejscu?
Ja wiem, że zaraz napiszecie, że przecież świadek tylko w kościele (urzędzie) stoi i idzie podpisać papierek i nie ma obowiązku takiego i srakiego, ALE znowu wkrada się, że co w necie to niekoniecznie w świecie. Ja już się tyle naczytałam np. o wodzirejach, że wolałabym nie stwarzać takich krępujących sytuacji, że świadkowie mają osłodzić wódkę, latać między gośćmi, a partner to tylko na doczepkę.
Wiem, że wesela są różne, młodzi są różni itd. ale no zawsze gdzieś tam ten świadek jest mimo wszystko jakoś bardziej zaangażowany niż zwykły, szary gość.
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-04, 17:48   #1685
LadyChatterbox
Zakorzenienie

E to ja się takimi nie przejmuje. Zaproszenia z OT Tz dostał dwa niedaleko przed naszym ślubem, który odbywał się przed tamtym. I szczerze? Ani mnie to ziebi ani grzeje, bo to tylko druczek na papierku.

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Kopnieta: wciąż nie rozumiem w czym problem, a byłam osoba towarzyszącą świadka dwukrotnie. Po prostu spółki zagadywalismy do stolików i dużo tanczylismy z innymi.

LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-04, 18:07   #1686
MissCath
Zakorzenienie

Na tamtym weselu, na które się skarżę, to akurat świadkowa miała męża, a świadek (brat Pana Młodego) był sam, nawet chyba osoby towarzyszącej nie miał. Wydaje mi się, że PM wybrała na świadkową akurat koleżankę z pracy, mężatkę, bo niestety małe środowisko robi swoje, a siostra ma dziecko, a ślubu nie. Wiem doskonale, że świadek to nie chrzestny, ale przetłumaczcie to księdzu z małego miasta.
Stary 2017-09-04, 19:29   #1687
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Yyyy dostaliście zaproszenie na 3 osoby,a poszliście we czworo? Dla mnie to faux pas.
Było napisane w jednym zaproszeniu: rodzice + dzieci. Poszlam tylko ja i Tż. Czyli na 4 osoby poszły dwie.

Edytowane przez MrsSeductive
Czas edycji: 2017-09-04 o 19:36
MrsSeductive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-04, 20:19   #1688
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Taaaa, a potem te wszystkie "księżniczki" niezapraszajace dzieci na swój "najpiękniejszy dzień w życiu" obrażają się jak sie je zaprasza bez "cudownej mini-ksiezniczki" na własną imprezę...

Nie wyobrazam sobie nie zaprosic dzieci na slub i wesele. Wg mnie to impreza rodzinna.

Akurat na moim weselu dzieci były, mimo że ogólnie jestem zdania, że nie jest to impreza dla dzieci. Mimo wszystko tychże było mało, więc zapraszaliśmy z nimi. Tak czy siak, gdybym była matką i dostałabym zaproszenie bez dziecka to w ogóle by mi to nie przeszkadzało, bo rozumiem powody takiego postępowania. Dla mnie to jest ok.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-05, 07:37   #1689
fajita1
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja chciałam tego uniknąć a mimo wszystko mamy jedną taką winietkę, bo moja koleżanka dalej dzisiaj nie wie (ślub w sobotę) z kim przyjdzie O resztę, jeśli zaproszenie było z osobą towarzyszącą, a takie pisaliśmy tylko nie dla par, dopytywałam.
Stary 2017-09-05, 07:42   #1690
turkusowapoziomka
ż o n a i d e a l n a

My kiedyś dostaliśmy zaproszenie od Tż z rodziny: XX z narzeczoną i nie obraziłam się, że nie chciało im się dowiadywać jak się nazywam

Ja napisałam sporo zaproszeń z OT ale już przy potwierdzeniach pytałam o imię i nazwisko osoby towarzyszącej i na winietkach praktycznie wszyscy będą już wypisani "prawilnie" jedynie w przypadku chyba tylko trzech osób mam "przystojny partner/piękna partnerka XX" bo nie dało się wyciągnąć od gościa tych danych
Stary 2017-09-05, 08:12   #1691
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez turkusowapoziomka Pokaż wiadomość
My kiedyś dostaliśmy zaproszenie od Tż z rodziny: XX z narzeczoną i nie obraziłam się, że nie chciało im się dowiadywać jak się nazywam

Ja napisałam sporo zaproszeń z OT ale już przy potwierdzeniach pytałam o imię i nazwisko osoby towarzyszącej i na winietkach praktycznie wszyscy będą już wypisani "prawilnie" jedynie w przypadku chyba tylko trzech osób mam "przystojny partner/piękna partnerka XX" bo nie dało się wyciągnąć od gościa tych danych
Akurat "z narzeczoną" brzmi już lepiej. Bo jak dla mnie OT to może być ktokolwiek, nawet koleżanka. OT ma sens przy kimś, kto wiemy, że nie ma aktualnie nikogo. Ale też nie na siłę, np. moja siostra jest sama, ale nie będę jej wpisywać na siłę OT, bo wiem, że i tak przyjdzie sama.

Stary 2017-09-05, 08:20   #1692
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Edytowane przez Timon i Pumba
Czas edycji: 2023-12-12 o 20:58
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-05, 08:34   #1693
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Albo XY z żonąa tak poważnie to mimo pewnego żalu i złości to chcemy pokazać klasę i nie chcemy wyjść na jakichś msciwych chamow. Zobaczymy, czy się zjawia, zaproszenie damy.

Stary 2017-09-05, 08:46   #1694
invisible_01
Zakorzeniona

Pierwsze słyszę o tym, że świadkowie mają się znać. Sama świadkowałam, bywałam na weselach osób z najróżniejszych regionów i panna młoda zawsze wybierała osobe sobie bliską, analogicznie pan młody. Nigdy nie było wybierania specjalnie pary jako świadków.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-05, 08:46   #1695
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47
Konto usunięte

Cytat:
W momencie zamawiania winietek (jakiś miesiąc przed ślubem) jeden z moich gości wciąż nie wiedział z kim przyjdzie, więc przepraszam co miałam na winietce potencjalnej towarzyszki napisać?
Zostawić pustą i długopisem dopisywać w dniu ślubu?
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-05, 08:50   #1696
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Pierwsze słyszę o tym, że świadkowie mają się znać. Sama świadkowałam, bywałam na weselach osób z najróżniejszych regionów i panna młoda zawsze wybierała osobe sobie bliską, analogicznie pan młody. Nigdy nie było wybierania specjalnie pary jako świadków.
Ja też pierwsze słyszę, za to słyszałam, ze świadkowie nie powinni być parą (chyba to akurat jakiś przesad jest), ale byłam na wielu weselach, gdzie świadkowie się nie znali, bo to byli np. kuzyni dla Państwa Młodych, którzy nie muszą się znać.

Stary 2017-09-05, 10:16   #1697
Nakayama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MissCath Pokaż wiadomość
Ja też pierwsze słyszę, za to słyszałam, ze świadkowie nie powinni być parą (chyba to akurat jakiś przesad jest), ale byłam na wielu weselach, gdzie świadkowie się nie znali, bo to byli np. kuzyni dla Państwa Młodych, którzy nie muszą się znać.
W moich okolicach unika się świadkowania pary, chociażby dlatego, że przy stole młodych świadkowa siada obok panny młodej a świadek obok pana młodego. Zakłada się raczej, że rozdzielenie pary mogłoby być niekomfortowe, najczęściej świadkową jest koleżanka panny młodej, która siedzi obok swojego partnera, a świadkiem kolega pana młodego, który siedzi obok partnerki. Świadkowie nie muszą się znać. Na ślubie przyjaciółki nie znałam chłopaka z którym świadkowałam a bawiliśmy się fajnie.

Przesąd jest taki, że jeśli para świadkuje, to któraś z par odbierze drugiej szczęście

Nawiązując do tematu wątku - największą żenadą jaką widziałam w życiu było zagranie przez orkiestrę na weselu rudej panny młodej (mocno zakompleksionej na punkcie swoich włosów), tego głupawego kawałka disco polo, no wiecie, "ty jesteś ruda, czy na dole też"

Edytowane przez Nakayama
Czas edycji: 2017-09-05 o 10:18
Nakayama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-05, 10:35   #1698
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie

I u nas też raczej unika się tego, żeby para świadkowała.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-05, 10:39   #1699
girlandzia
:)

[1=bceb01c221ea3319abad6ab 25f068feed7228d52_657f8c4 7e3c47;76882311]W momencie zamawiania winietek (jakiś miesiąc przed ślubem) jeden z moich gości wciąż nie wiedział z kim przyjdzie, więc przepraszam co miałam na winietce potencjalnej towarzyszki napisać?
Zostawić pustą i długopisem dopisywać w dniu ślubu? [/QUOTE]
Zachowaj ironię dla siebie. Pisałam o winietkach nie winietce.Wiadomo, że zdarzają się różne sytuacje.

girlandzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-05, 10:50   #1700
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nakayama Pokaż wiadomość
W moich okolicach unika się świadkowania pary, chociażby dlatego, że przy stole młodych świadkowa siada obok panny młodej a świadek obok pana młodego. Zakłada się raczej, że rozdzielenie pary mogłoby być niekomfortowe, najczęściej świadkową jest koleżanka panny młodej, która siedzi obok swojego partnera, a świadkiem kolega pana młodego, który siedzi obok partnerki. Świadkowie nie muszą się znać. Na ślubie przyjaciółki nie znałam chłopaka z którym świadkowałam a bawiliśmy się fajnie.

Przesąd jest taki, że jeśli para świadkuje, to któraś z par odbierze drugiej szczęście

Nawiązując do tematu wątku - największą żenadą jaką widziałam w życiu było zagranie przez orkiestrę na weselu rudej panny młodej (mocno zakompleksionej na punkcie swoich włosów), tego głupawego kawałka disco polo, no wiecie, "ty jesteś ruda, czy na dole też"
Ale wiocha... ale w sumie jestem zdania, że w takich sytuacjach winni sa Państwo Młodzi, w końcu oni wybierają zespół/DJa i powinni ustalić, co mogą grać, a czego nie.

Stary 2017-09-05, 11:12   #1701
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Ja byłam na weselu, gdzie pannie młodej z dedykacją zagrali "ona leci na pieniadze". A pan młody biedny jak mysz kościelna

LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-05, 13:02   #1702
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47
Konto usunięte

Cytat:
Zachowaj ironię dla siebie. Pisałam o winietkach nie winietce.Wiadomo, że zdarzają się różne sytuacje.

Chodzi mi o to, że bardzo łatwo kogoś ocenić i obgadać z perspektywy gościa, nie znając w ogóle kontekstu i sytuacji pary młodej.

Nie odnoszę tego konkretnie do Ciebie, girlandzia, twój post był po prostu pretekstem.

Łatwo usiąść na weselu, zobaczyć że kobieta obok ma winietkę "osoba towarzysząca" i polecieć obsmarować na forum jakie to straszne faux pas młodzi zrobili. A może właśnie nie wiedzieli do ostatniej chwili kto przyjdzie na wesele.
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-05, 13:08   #1703
girlandzia
:)

[1=bceb01c221ea3319abad6ab 25f068feed7228d52_657f8c4 7e3c47;76890921]Chodzi mi o to, że bardzo łatwo kogoś ocenić i obgadać z perspektywy gościa, nie znając w ogóle kontekstu i sytuacji pary młodej.

Nie odnoszę tego konkretnie do Ciebie, girlandzia, twój post był po prostu pretekstem.

Łatwo usiąść na weselu, zobaczyć że kobieta obok ma winietkę "osoba towarzysząca" i polecieć obsmarować na forum jakie to straszne faux pas młodzi zrobili. A może właśnie nie wiedzieli do ostatniej chwili kto przyjdzie na wesele.[/QUOTE]
Tak jak pisałam wcześniej rozumiem, że są różne sytuacje. Mój post odnosił się do osób które nie chcą się pofatygować i dowiedzieć kim jest ta osoba towarzysząca i piszą ten zwrot przy większości OT.

girlandzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-05, 16:09   #1704
Hiyori
Zadomowienie

Cytat:
Wybór pary na swiadków jest fajny, bo wiadomo zawsze mają coś cokolwiek tam do zrobienia i np. w regionach gdzie świadkowie jadą do ślubu z młodymi w samochodzie, to chociażby tam już nie trzeba nikogo rozdzielać od osoby towarzyszącej
Ale wiadomo każdy wybiera jak mu się podoba. Czasami świadkowie sami się oferują, bo bardzo chcą. A też pamiętam byłam starszą, a nie nie znałam starszego i to też nie ma nic do rzeczy Mój narzeczony wtedy musiał sam dojechać do kościoła, bo my jechaliśmy wszyscy razem i w sumie tyle, plus tam na oczepinach, przy torcie itp. chwilę musiał postać sam, nic wielkiego.
Stary 2017-09-12, 14:47   #1705
Dommii877
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmagduszka Pokaż wiadomość
W rozpiętej koszuli to standard, ale zdjęcia bez spodni tylko w bieliźnie jeszcze na szczęście nie widziałam Ale jestem w to w stanie uwierzyć. Natomiast zdjęcia detali mnie osobiście nie rażą jakoś specjalnie, niektóre mi się nawet podobają.

Ja słyszałam niedawno, że ze wschodu ( Rosja, Ukraina) idzie nawet moda na nagrywanie nocy poślubnych :P
Dommii877 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-13, 17:51   #1706
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;76872896]Nie, ALE u mnie znowu jest przyjęte, że świadkami są albo pary albo single.
Po co świadek i świadkowa, którzy są w związkach mają czuć się choćby odrobinę nie na miejscu?
Ja wiem, że zaraz napiszecie, że przecież świadek tylko w kościele (urzędzie) stoi i idzie podpisać papierek i nie ma obowiązku takiego i srakiego, ALE znowu wkrada się, że co w necie to niekoniecznie w świecie. Ja już się tyle naczytałam np. o wodzirejach, że wolałabym nie stwarzać takich krępujących sytuacji, że świadkowie mają osłodzić wódkę, latać między gośćmi, a partner to tylko na doczepkę.
Wiem, że wesela są różne, młodzi są różni itd. ale no zawsze gdzieś tam ten świadek jest mimo wszystko jakoś bardziej zaangażowany niż zwykły, szary gość.[/QUOTE]

Od ustalenia zabaw są młodzi więc wystarczy im zasygnalizować, że nie ma się ochoty obcałowywać obcego faceta. Powinno wystarczyć.

Cytat:
Napisane przez MissCath Pokaż wiadomość
Na tamtym weselu, na które się skarżę, to akurat świadkowa miała męża, a świadek (brat Pana Młodego) był sam, nawet chyba osoby towarzyszącej nie miał. Wydaje mi się, że PM wybrała na świadkową akurat koleżankę z pracy, mężatkę, bo niestety małe środowisko robi swoje, a siostra ma dziecko, a ślubu nie. Wiem doskonale, że świadek to nie chrzestny, ale przetłumaczcie to księdzu z małego miasta.
Co z tego, że siostra ma dziecko a ślubu nie? W prawie kanonicznym nie ma zapisu o tym, by świadek prowadził się zgodnie z normami, które wymagane są przez daną religię. Jedynym wymogiem jest osobiste stawiennictwo i posiadanie dowodu osobistego by móc w protokole poświadczyć odbycie się ślubu. Zapewniam, że to nie jest wiedza tajemna i ksiądz udzielający ślubu o tym wie.
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-13, 17:56   #1707
MissCath
Zakorzenienie

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;7710895 6]Od ustalenia zabaw są młodzi więc wystarczy im zasygnalizować, że nie ma się ochoty obcałowywać obcego faceta. Powinno wystarczyć.

Co z tego, że siostra ma dziecko a ślubu nie? W prawie kanonicznym nie ma zapisu o tym, by świadek prowadził się zgodnie z normami, które wymagane są przez daną religię. Jedynym wymogiem jest osobiste stawiennictwo i posiadanie dowodu osobistego by móc w protokole poświadczyć odbycie się ślubu. Zapewniam, że to nie jest wiedza tajemna i ksiądz udzielający ślubu o tym wie.[/QUOTE]

Ja to wiem, Ty to wiesz, ale przekonaj starego proboszcza, w dodatku z małej miejscowości. Też się tym mocno zdziwiłam, ale jednak każdy inaczej interpretuje pewne zapisy, na to wygląda. Tak samo jest z tym nieszczęsnym bierzmowaniem. Oficjalnie nie jest ono konieczne, ale w wielu parafiach wymagają.
Stary 2017-09-17, 18:12   #1708
nielubiegrzybow
Raczkowanie

zły wątek

Edytowane przez nielubiegrzybow
Czas edycji: 2017-09-17 o 19:25
nielubiegrzybow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-17, 18:41   #1709
MrsSeductive
Żona

Nielubiegrzybow chyba wątki pomieszałaś

MrsSeductive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-17, 19:26   #1710
nielubiegrzybow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MrsSeductive Pokaż wiadomość
Nielubiegrzybow chyba wątki pomieszałaś

Czyli jednak to nie wizaż mi pochłonął odpowiedź Dzięki!
nielubiegrzybow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości