|
|
#3991 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Cytat:
Jeju współczuje ... a mówił coś lekarz ze moze rozgrzewanie by pomogło? Chociaż jak jest stan zapalny to sama nie wiem... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3992 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja bym bardzo chciała uniknąć nacięcia i szwów.. bo jak są szwy to chyba się źle siedzi no nie? Na sr położne zalecają żeby kółko do siedzenia kupić Mnie położna mówila żeby przygotować 3 zestawy ubranek |
||
|
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
Czbasia ale położna. Rzadko się taka trafia.
|
|
|
#3995 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie kupuje nic.Mojego lekarza pewnie przy porodzie nie będzie.A innemu nie będę dawać nic.Bierze kasę za poród więc mu wystarczy.Co do pobożnych zobaczę jak będzie.Ale też wątpię.
|
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
My tez w euforii po porodzie kupilismy kawe i czekoladki. W swidniku była tez tablica ze zdjeciami dzieci i podziękowaniami. Mąż wywołał zdjecie i dołozylismy do prezentu dla polożnych. Teraz nic nikomu nie kupuję.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
To fajnie, że macie takie podejście. Ja też jestem na nie. Tylko rodzice mi w głowie wiercą dziurę, aby kupić.
|
|
|
#3998 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3999 |
|
Magda ;)
|
Schmett naciete krocze boli, ale bardziej chyba boli tyłek. Ciężko usiąść na początku, dzisiaj u mnie już było w miarę ok.
Powiedzieli mi, że mam bardzo elastyczne krocze, ale i tak musieli naciąć. Gorzej też jak nie natna, a się peknie. Wtedy też podobno gorzej się goi. Małemu rośnie crp, powtorzyli mu wieczorem i jak będzie nadal rosło to włączają antybiotyk, a jak będzie spadało to do obserwacji. Tak bardzo chciałabym być już w domu 😢😢😢 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja szwagierka miała podobną sytuację w ciąży, ale ok. 34 tc chyba. Dostała jakieś leki od neurologa. Cytat:
|
||
|
|
|
#4001 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Madzialenka ja tez raczej nic nie bedę kupować. Zobaczę jak to będzie z opieką przy porodzie. Narazie czuję się ciągle olewana, nawet przez mojego lekarza prowadzącego. Na prywatnych wizytach był spoko, a od kiedy kazał mi przychodzić tylko do szpitala na ktg to nie mogę się z nim dogadać. Edytowane przez migotka889 Czas edycji: 2017-09-05 o 21:59 |
|
|
|
|
#4002 |
|
Zadomowienie
|
Blond trzymam kciuki za szybki powrót do domu.
|
|
|
|
#4003 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta - mam nadzieję, że wszyscy szybko dojdziecie do siebie! Zdrówka życzę całej rodzince!
Ale faktycznie coś jest na rzeczy, sporo ludzi wokół choruje. Mój G. od weekendu siedzi u siebie, bo jest przeziębiony i lepiej, żebym od niego nie złapała czegoś. Chociaż ja też codziennie budzę się z bolącym gardłem, więc idealnie nie jest... Bond - trzymam kciuki, żebyście jak najszybciej wyszli!! Lilka - współczuję tego szpitala Trzymaj się tam dzielnie!!!Madzialenka - Ty szalona kobieto!!! ...nie chciałabyś umyć u mnie?? ![]() No i chyba żartujesz, że taką ładną pogodę macie?! U nas dzisiaj paskudnie cały dzień. Zimno i deszcz - normalnie listopad ![]() O kupowaniu czegoś dla personelu kompletnie nie myślałam. Ale płacę położnej, więc powinno jej to wystarczyć ![]() Poli - ależ Cię dopadło! Współczuję...Agnieszka - sama słodycz te stópki!!!! Kasia - ja też się nie znam, ale może to oznacza, że będziesz miała lekki i łatwy poród - czego Tobie (i każdej z nas) życzę U mnie na ktg póki co nie widać żadnego skurczu - a robię sobie codziennie. Też myślałam, że może po prostu ich nie czuję, ale nie - nie ma ich wcale, moja pani dr wczoraj oglądała wykresy z całego tygodnia. Nie wiem, czy to dobrze, czy nie bardzo... Ladybird - powodzenia! Wiecie co...tak bardzo bym chciała mieć już mojego synka "po drugiej stronie brzucha"!! Ale jednocześnie tak bardzo, bardzo boję się samego porodu... Raz myślę: fajnie by było jakby się już zaczęło. A za chwilę: siedź tam jak najdłużej, bo matka przerażona... No ale znowu wolałabym, żeby sam zdecydował, że już wychodzi, nie chciałabym wywoływania... Tak czy inaczej trzeba go będzie jakoś urodzić i to już pewnie niebawem... Czuję się jak tykająca bomba. O tak:
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
Blond, kciuki za Małego. Oby antybiotyk był zbędny 😘
|
|
|
#4005 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz się już nie nastawiam na wcześniejsze zjawienie się synka, ale z drugiej strony nigdy nic nie wiadomo.Cytat:
Cytat:
Cytat:
tyle, że skoro nie podbarwiony krwią, to może jeszcze i ze dwa tygodnie do porodu minąć... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może masz wysoki prób bólu ![]() Cytat:
Im dalej w las tym gorzej, więc pewnie Leon będzie najcięższy ![]() BLOND_PRINCESSKA obyście szybko wyszli i to crp sięâ☠unormowało!! Ja to przy pierwszym jak usłyszałam, że mam spędzić jeszcze jede dzień w szpitalu to się załamałam... wiadomo, że jak trzeba to trzeba, ale pobyt w szpitalu jest męczący sam w sobie, a jeszcze z takimi dodatkowymi "atrakcjami" to już całkiem ![]() Moja starsza córka wczoraj w drodze do domu przed 17 usnęła i obudziła sięâ☠dopiero o 3 w nocy, druga co ją odnieśliśmy uśniętą do niej do łóżka to co chwila wracała do nas, także ja po nocy byłam padnięta. Jak tylko wyszli do przedszkola, to padłam i spałam do 11 ![]() I tak sobie pomyślałam, że to już starość chyba i jak ja będę funkcjonować z małym ssakiem, który będzie wisiał całą noc na mnie?!?!---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
Mam identycznie.
|
|
|
#4006 |
|
Raczkowanie
|
madzieeek Ja też tak mam. Z jednej strony chciałbym, żeby już było po wszystkim, ale z drugiej ciągle się czuję nieprzygotowana. Miałam dziś pakować torbę i znowu nie wyszło , a termin już za 3 tyg. Nie mogę się doczekać ktg w poniedziałek.
|
|
|
|
#4007 | |
|
Zakorzenienie
|
Blond..oby szybko sie poprawilo. Wiadomo wszedzie dobrze ale w domu najlepiej.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Rojku...corka 3050g po terminie miaa wiec malusia i lekko nie bylo. Porod 16godz i trauma. Ten zapowiada sie większy jak do terminu dotrwamy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rojku czbasia jeszcze ma chwilę do porodu, to waga trochę wzrosnie. Merci za miłe słowa Ty już masz duże dziewczyny, to się skupisz na Leonie. Jakos damy radę! Ale wizja tych nocy mnie przeraża.. Blond lepiej jednak w szpitalu obserwowac. Szybko zleci i zapomnisz. Dużo zdrówka!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
Blond mam nadzieję, że obejdzie się bez antybiotyków.
Migotka aż taka jest różnica jak chodzisz do niego prywatnie i na NFZ? Ech.... Madziek haha jaki fajny obrazek też się tak czuję co do okien, to moja mama powiedziała to samo. Też byłam zaskoczona pogoda, bo zapowiadali paskudna. Było 23 stopnie i słonko. Co do porodu mam tak samo. Strach. Lilka chyba tak. Kiedyś była taka moda na dawanie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4010 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak sobie z nudów/ciekawości zajrzałam na pierwszą stronę - Czbasia, Oto_jest_kasia, NaamaH6669, rojku - zauważyłyście, że jest nas pięć z OM 16.12 i wszystkie spodziewamy się chłopców...?
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i faktycznie..Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4012 |
|
Raczkowanie
|
Czy Wy też nie możecie spać? Turlam się z boku na bok od 2 w nocy. Już mnie wszystko boli. �� Do pracy nigdy tak ochoczo nie wstawałam.
|
|
|
|
#4013 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Migotka, też nie mogę spać od jakiegoś czasu. Dłonie mi drętwieja i mrowią, córa się do nas do łóżka wpakowała i koniec spania.
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
Też się budzę w nocy kilka razy.
My dziś do tej Warszawy jedziemy. Maja na myśl o testach ryczy. Wie na czym to polega. Nie wiem jak to będzie. Ja po wczorajszym myciu okien nawet jednego skurczu nie miałam. A tak liczyłam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
Madzialenka, jesteś nie do zdarcia.
3mam kciuki za bezpieczną podróż bez "przebojow", no chyba że na końcówce drogi 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołek dzięki 😘 taaaak na końcówce drogi mogliby się coś zacząć
![]() A na 19.00 mam ginekologa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4018 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do szyjki to poczekaj, może niedługo coś ruszy, a jak nie to rzeczywiście masz twardą szyjkę.
|
|
|
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;76910296]Nie mogłam spać, też z boku na bok i co 10 min siku..
Serio to łażenie do łazienki jest najbardziej uciążliwe dla mnie [/QUOTE]Mam to samo.. Wydaje mi sie ze do dziecka nie będę tyle wstawac co na siku teraz😂 tylko to tez moja wina trochę. Wieczorem uswiadamiam sobie, że w ciągu dnia wypilam raptem szklanke wody i kawe i nadrabiam pijac jak kaczka😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Czbasia dzięki
Migotka 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

Okazuje sie ze mam skurcze których wcale nie czuje tzn mam regularne na poziomie 40 i od czasu do czasu miałam na poziomie 70 i położna trzymała mnie wtedy za brzuch i chyba z 3 razy pytała czy bardzo mnie boli ? A ja totalnie nic nie czułam... patrzyła na mnie jak na UFO? Przyszła jakaś Pani doktor tak na sekundę bo akurat poród odbierała podpisała ze wszystko Ok. Co Wy na to? Bo ja sie totalnie nie znam 

Trzymaj się tam dzielnie!!!
skurczy brak, za to mnie prawdopodobnie przewialo i mam niedowład miesni jednej strony twarzy. Nie mogę zamknąć oka ani ruszać ustami czy policzkiem. Masakra. Mam dzis rehabilitacje, dostalam zastrzyk no i czekamy czy i kiedy przejdzie... Teraz boję się porodu sn, jak do 20 się nie zacznie to beda wywoływać.