|
|
#4021 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Cytat:
Hmmm ciekawe to moze jednak jakoś da sie wyliczyć kiedy można starać sie o chłopca a kiedy o dziewczynkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Ja wstaje w nocy Ok 4-5 razy.. ale to dlatego ze wypijam w nocy 1,5l wody .. przez to wczorajsze KTG tak jakby zaczęłam czuć skurcze... jestem chyba psychiczna albo sie nakręcam ale w nocy miałam dwa takie jakies dziwne jak przy bólach okresowych - przy jednym to aż sie wystraszyłam - taki bol jak przy mocno bolącym okresie - potrwał z 2 min i przeszedł.Madzialenka Twoja szyjka jest chyba z tytanu Trzymam kciuki z córcię dzisiaj ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu dzięki 😘 a dziś jak że skurczami?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4023 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Znowu nic nie czuje... idę zaraz kupić grzyby- będe suszyć - bada do pierogów na święta Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4024 |
|
Magda ;)
|
Madzialenka ja też trzymam kciuki za Maję 😊
Kasia ja też nie czułam skurczy na ktg. Te porodowe czuć 😜 U mnie to były takie napięcia brzucha właśnie okresowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4025 |
|
Zadomowienie
|
Blond Princesska, ja siadalam tak bokiem na kanapie, na podwinietych nogach. Po 3 dniach ból praktycznie znikł, krocze to akurat najmniejszy problem przy porodzie (tylko trzeba naciskać na personel, by dali odpowiednią ilość znieczulenia miejscowego przy szyciu).
|
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia kocham pierogi 😍
Blond dzięki 😘 jak z crp? Coś wiadomo? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4027 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
jestem po wizycie. Wszystko gotowe do porodu, mała zeszła trochę niżej, rozwarcie dalej 2,5 cm. Brakuje jedynie porzadnego skurczu, a tych u mnie jak na lekarstwo. Czyli dalej jestem tykajaca bombą a na razie musze uporać się z chorobą i idacymi zębami Marty![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4028 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde nie mogę otworzyć poprzedniej str i nie wiem co pisałyście 😞 Co do plci moja mama i siostra potwierdzają że przed owulacją dziewczynka a jak najbliżej owulacji chłopiec.Zresztą u nas przytulanki były 8dnia cyklu a owulacje miałam mniej więcej pięć dni później.Koleżanka trafiła idealnie w owulacje i ma chłopca.Może coś w tym jest.Nie jestem na bieżąco,Madzialenka szyjka nie ruszyła?Ja wczoraj w nocy wstawałam siku co godzinę z zegarkiem w ręku.Tej nocy na szczęście tylko dwa i generalnie tak wstaje.U mnie znowu pogoda depresyjna.Nic tylko spać.Mąż mnie wczoraj pyta czy nie chce już urodzić.Mówię że nie a on że przecież tak mnie męczy a tak to czułabym się ok.Chyba myśli ze podczas połogu będę skakać jak kózka 😃
|
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
Juka na 19 mam wizytę, zobaczymy. Ja jestem w drodze do Warszawy i wychodzi słonko
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4030 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Blond, życzę spadku crp i szybkiego wyjścia ze szpitala. A może to reakcja po szczepieniu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
My też z mężem stwierdziliśmy że nic nie kupujemy . W pierwszej ciąży rodzice wymusili i wcisnęli aby dać.
|
|
|
#4032 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeju dziewczyny, jestem 3 dzień na L4 i juz nie wiem co ze sobą zrobić Chyba się wezmę za generalne porządki Edytowane przez migotka889 Czas edycji: 2017-09-06 o 11:08 |
|
|
|
|
#4033 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W Krakowie pogoda dokładnie taka sama - ledwo wstałam, chyba znowu się położę Madzialenka - powodzenia w Warszawie, trzymam kciuki za Maję
|
|
#4034 | ||
|
Magda ;)
|
Cytat:
Cytat:
Poli to raczej reakcja po porodzie, pierwsze crp było pobrane przed szczepieniami. Trochę się nacierpielismy oboje i wyszedł jakiś mały stan zapalny ☹ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzialenka powodzenia na testach! Ostatni dzien lata rodzisz? Niestety okazało się, ze tu na porodówce tatusiowie nie mają wstępu :/ trzeba sobie samemu radzić. A piętro niżej, na oddziale mieszanym już wpuszczają i tata może pomóc i siedziec do 22. Tylko jak się tam dostać? Ja tu się czuję okropnie zaniedbana. Przy poprzrednim pobycie się mną interesowali (na oddziale mieszanym), wysłali psychologa, tłumaczyli, uspokajali i wyszłam do domu z wiadomoscią, że ten robak mózdzku jest, ale nie cały. A tu wczoraj wyszło, ze go nie ma. Dzis na obchodzie zapytalam jak to jest, ze na dwóch usg robak był, a na dwóch nie ma, to się bezczelnie śmiał.."nie ma i już, ale to tylko podejrzenia"... niepotrzebnie tu przyszłam.. Ooo, jak wyjdę, to zrobię pierogi z jabłkami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4036 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() ASIK gratulacje! Jak się dogadujesz z małą? jak się czujesz? BLOND oby crp już nie rosło! Oj pamiętam jak to jest czekać na wyjście do domu.. Super że kp! i że już lepiej się czujesz MADZIALENKA kciuki za dzisiejsze badania. No i wieczorną wizytę! MADZIEK piękny kącik ma Twój synek LILKA współczuję tego pobytu w szpitalu, jeszcze żeby coś wniósł konkretnego do sytuacji, a z tego co piszesz to faktycznie bez sensu.. JUKA może dlatego że jesteś drobinka to tak mocno odczuwasz każdy ruch małej i sprawia Ci to ból? Co do porównywania się z innymi - nawet z mamą czy siostrą to do mnie to nie przemawia - u każdej poród i jego rozpoczęcie będzie inne - ba nawet u tej samej kobiety porody i ciąże mogą być zupełnie różne, więc nie bierz tak do siebie tego co mama i siostra Ci mówią. AGNIESZKA_KAK słodkie zdjęcie Zazdroszczę płaskiego brzucha - u mnie schodził bardzooo długo a teraz będzie pewnie jeszcze gorzej, bo kg więcej.. MARTA jak dzisiaj sytuacja u Was? lepiej się czujecie? Paskudnie pogodowo rozpoczął się ten wrzesień. Leje i zimno. Moje dziecko też już z katarem Poza tym u mnie nic się nie dzieje - w sensie zupełny brak skurczy czy innych objawów porodu Może jak spakuję torbę to coś ruszy |
|
|
|
#4037 |
|
Zadomowienie
|
Nie wpuszczaja ojcow na porodowke? w 21 wieku?! Jeszcze rozumiem, ze do sali operacyjnej czasem nie wpuszczaja, ale do zwyklej sali porodowej?
|
|
|
|
#4038 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak wy śpicie? w sensie pozycji. Na boku (prawnym czy lewym) kiepsko, bo bolą mnie biodra, albo stawy, nerw jakiś - nie wiem sama, na plecach jak się położę to brzuch ciągnie, do tego preldylion razy nocne siku i tak mija jedna bezsenna noc za drugą. Dzisiaj chyba spróbuję obłożyć się poduchami i spać na pół siedząco..
|
|
|
|
#4039 |
|
Zadomowienie
|
Lilka współczuję podejścia lekarzy, i jak tu człowiek ma być spokojny. ;/
---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Anita - na plecach to nie spałam właściwie całą ciążę, bo wtedy bolą dużo mocniej. Śpię z tą poduchą C dla ciężarnych na boku, też często jak się obudzę to boli biodro i czasem cały bok, ale nie ma tragedii, co wracam z siku to zmieniam stronę poduchy i bok na którym leżę.
|
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Blond, kciuki za niskie crp i szybki powrót do domku 😘 Oby Mały już tylko przybierał.
Lilka, o co chodzi z tym oddziałem mieszanym? A teraz na jakim leżysz? W ogóle wkurza mnie taka znieczulica. Rozumiem lekarzy, że mogą mieć czasami dosyć (jak każdy inny), ale jednak kobieta ciężarna w nerwach pytająca się o własne dziecko powinna być w normalny sposób traktowana 😤 😡 😠 Anita, ja daję radę na boku, zwłaszcza lewym. Tylko budzę się jak przekładam się na drugi bok. Na wznak za nic w świecie bym nie usunęła. No i u mnie nie ma nocach wizyt w toalecie, a przynajmniej bardzo rzadko. U nas też pogoda do bani. Szaro, buro i ponuro i pada. Buuu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4041 |
|
Zadomowienie
|
Też śpię z tą poduchą - inaczej sobie w ogóle nie wyobrażam teraz.
Tak sobie myślę, że chyba za ciężka już jestem i od tych dodatkowych kg bolą mnie stawy jednak 16 kg to spory nadbagaż dla organizmu..A i jeszcze chciałam spytać jaki wymiar podkładów poporodowych do szpitala macie? ja kupiłam 60x60 cm, ale chyba lepiej zaopatrzyć się w większe na łóżko? |
|
|
|
#4042 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak na złość z grzybów były tylko pieczarki... ale za to dzięki temu zrobiłam mega pyszne kaszotto z kasza bulgur dynia i pieczarkami coś pysznego a teraz najadłam sie i leżakuje potem jeszcze posprzątam tu i tam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
Anita, ja tym razem kupiłam te podklady dziecięce z Rossmanna z babydream i wezmę je do szpitala. Rozmiaru nie pamiętam, ale powinny być ok.
|
|
|
#4044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w sumie jak będzie potrzeba to mąż dokupi. Zapakuje póki co te co mam. Dzięki |
|
|
|
|
#4045 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz leżę na patologii ciąży. Miesiąc temu leżałam na oddziale piętro niżej. To oddział mieszany, czyli dla tych,.dla których nie było miejsca na oddziałach właściwych. Tam już ojcowie mogą byc i położne mają malutko noworodków pod opieką. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4047 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4048 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Proszę bardzo: Półtorej szklanki kaszy bulgur podsmażamy na patelni na dwóch łyżkach oliwy z oliwek jakies 7min potem wlewamy do tego pół litra bulionu i gotujemy 15 min aż kasza wszystko wypije. Na drugiej patelni podsmażamy 1 cebule pokrojona w kostkę i rozdrobniony ząbek czosnku.Do tego dodajemy 400 g pokrojonej w centymetrowa kostkę dyni i podsmażam Ok 10-15 min. Potem dodaje 400g pokrojonych pieczarek, kurek lub innych grzybów. Doprawiam solą i tymiankiem. Podsmażam Ok 10-15 min aż dynia bedzie miękka.Dolewam 100-150ml śmietanki kremówki 30% i dodaje świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Zagotowuję chwilkę aż sos troszkę zgęstnieje. Na koniec wszystko mieszam z kasza i posypuje koperkiem Mniaaamii ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4049 |
|
Wtajemniczenie
|
Anitaxas chyba tak jest jak mówisz..Całą ciążę bardzo odczuwałam wszystko w sensie rozciągające się więzadła,powiększająca macicę...I chyba teraz właśnie te ruchy.Co do porównywania pewnie masz racje.Tylko juz tyle osób mi mówili że porody matek i córek są podobne że aż w to uwierzyłam haha😃 Ja śpię z poduszką c.Całą ciążę na lewym boku bo na prawym nie dała mi się położyć.Kopała do momentu aż się przekręciłam.Teraz się lituje nad matka i zasypiam na prawym.Na wznak leżę w ciągu dnia ale w nocy nie da rady.
Lilka słyszałam właśnie że nie ma odwiedzin ojców.Ale porodów rodzinnych też nie?Przecież to chyba jest nawet przepis na to że kobieta moze rodzić z mężem.No ale pewnych rzeczy nie przeskoczysz niestety.Kciuki żeby synio okazał się zdrowy.Skoro lekarze mówią co innego to jest nadzieja że synio całkiem zdrowy. I kurde zapomniałam co miałam jeszcze napisać 😃 Sukces poukładałam ubranka córci 😃 I jestem z siebie dumna jakbym maraton przebiegła 😃 |
|
|
|
#4050 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja śpię na bokach, czasami na wznak. Też mam tego rogala z motherhood i rzeczywiście bardzo mi ta poduszka pomaga. Ale też nie mogę się doczekać spania na brzuchu
![]() Zrobiłam ktg i mały zasnął w trakcie i właśnie do mnie dzwoniła położna że mam "rozbudzić" dziecko i powtórzyć badanie do godzinki. Ciekawe jak mam go rozbudzić jak wariował dzisiaj pół nocy i teraz chłopak odsypia?! Zresztą ostatnio ciągle jak tylko kładę się do tego ktg, to on zasypia :/ Noby najlepiej coś zjeść - no to zjadłam: super słodką kremówkę a on dalej śpi No co za uparty dzieciak...!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
...:::bez planów życie - to cały mój plan:::... byłam kiedyś "aparatką"! https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168 Edytowane przez madzieeek Czas edycji: 2017-09-06 o 14:52 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

to moze jednak jakoś da sie wyliczyć kiedy można starać sie o chłopca a kiedy o dziewczynkę 
ale w nocy miałam dwa takie jakies dziwne jak przy bólach okresowych - przy jednym to aż sie wystraszyłam - taki bol jak przy mocno bolącym okresie - potrwał z 2 min i przeszedł.

a dziś jak że skurczami?
jestem po wizycie. Wszystko gotowe do porodu, mała zeszła trochę niżej, rozwarcie dalej 2,5 cm. Brakuje jedynie porzadnego skurczu, a tych u mnie jak na lekarstwo. Czyli dalej jestem tykajaca bombą

i że już lepiej się czujesz
Może jak spakuję torbę to coś ruszy 
jednak 16 kg to spory nadbagaż dla organizmu..
a teraz najadłam sie i leżakuje potem jeszcze posprzątam tu i tam
Zresztą ostatnio ciągle jak tylko kładę się do tego ktg, to on zasypia :/ Noby najlepiej coś zjeść - no to zjadłam: super słodką kremówkę
No co za uparty dzieciak...!