|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
Emmos
Dziękuję bardzo, a z tym synem to może jeszcze nie stracone co? ![]() Emmos cudna jest ta wasza niunia ![]() Morelle Kciuki za jutrzejsze szczepienia! Pestycyda Oby wieczór był spokojny ![]() My już po kąpieli ( oczywiście tuz pp.nawalił w pamper sa az przeciekł i wrzask nie z tej ziemi, bo.przeciez go.myje i przebieram) ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2913 |
Wtajemniczenie
|
Jon_Snow bo biedronki to najlepsze kumpele!
![]() Czyli ten płacz był tylko incydentalny, to super ![]() Agg_s i jak tam ćwiczenia z chustą? Brawa za badania Bartka! ![]() ![]() Emmos super że już jesteście w domu! Ale słodka ta Twoja Amelka ![]() Hehe a już miałam te buciki-skarpetki brać, ale odłożyłam... A dresik chyba też z hm? ![]() Co do pediatry to rewelacja! Marzenie każdego rodzica ![]() Pestycyda brawo za warsztaty ![]() ![]() ![]() ![]() Ale długą masz tę chustę! ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Poprostu, Nonie, Chilli meldować się! |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Rozeznanie
|
Hej, u nas bez zmian, ciagly placz caly dzien, tylko cyc pomaga, powoli trace cierpliwosc
![]() ![]() Dziewczyny zazdroszcze ze wasze dzieciaczki tak grzecznie siedza w chustach, Maja gdy tylko ja zamotam zaraz zaczyna sie wyginac,prężyć i plakac jakby jej ciasno i niewygodnie bylo, tak mi na tym zależało ale chusta chyba nie dla nas. Ogólnie mam kryzys i jesli nasze dziecie sie nie uspokoi to chyba zwariuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Wtajemniczenie
|
Zapominam Wam cały czas napisać - może ktoś nie wie. Podczas noszenia w chuście takich maluszków, jak już się je omota, można w ten materiał za szyjką włożyć zrolowaną pieluchę tetrową czy inną. Wtedy główka jest mocniej trzymana i pomaga to też jak jest w tym miejscu ciut za słabo dociągnięte. Taki patent sprzedała mi pani, która uczyła mnie wiązań przy Lili, więcej już nic nie pamiętam :/ Ciągle nie mogę znaleźć czasu, żeby dokopać się do chusty i przypomnieć sobie wiązanie z jakimś filmikiem na yt.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Baby współczuję ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- U nas dziś Lila z mocnym katarem wróciła do domu. 3 dzień przedszkola! Choć to być może nie przedszkole, tylko wczorajsze wściekłe zabawy z tatą na dworze... Choć też podobno jakaś epidemia znów jest, że właśnie w pierwszych dniach dużo przedszkolaków w Lublinie zachorowało... Nafaszerowalismy ją wszystkimi możliwymi sposobami naturalnymi i zobaczymy jak będzie rano... Oczywiście już mam wizje w głowie, że się rozchoruje i zarazi Łucję ![]() ![]() ![]() ![]() Minini miałam Cię już dawno pytać, dajesz do picia swojemu starszakowi czystek? Albo sama pijesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy przy kp można miód slyszałam różne opinię i sama nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Zakorzenienie
|
Emmos, super że pediatra taki ludzki się trafił i na prawdę go obchodzi Wasz los. Słodka dziadzia
![]() KociaMatka, jejku współczuję Ci problemów z tą piersią ![]() Baby, a może brzuszek ją boli? Próbowałaś Espumisan dać? Biedni jesteście. Wiem jak to jest jak dziecko wyje całymi dniami. U nas takich dni sporo... Silli, dobrze wiedzieć z tą pieluszka. Zdrówka dla Lili. Oby choroba się nie rozwinęła ![]() Darietta , nie wiem nie zastanawiałam się nad tym... U nas kp. Bączki męczą ale nie jest źle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2918 |
Zakorzenienie
|
I znowu kp. Co tu tak cicho? Czyzby wszystkie dzieci zaczęły przesypiać noce?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O 2 wzięłam Wiki do siebie bo zauważyłam że jak śpi ze mną to czasami dłużej śpi a tak to poyrafi co godzinę. Chyba znalazła sposób na montowanie mi się do łóżka cwaniara. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Zakorzenienie
|
KociaMatka, biedactwo
![]() ![]() A to Wiki:p My już na nogach. Mocz do badań złapany ![]() Trochę się boję dzisiejszego dnia. Mam wrażenie że mu nie przeszło. To straszne że ciągle się dopatruje że coś go boli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2922 |
Zakorzenienie
|
Emmos - Amelka słodka i tez potrzebuje bucików.
Baby2 - moze skok albo brzuszek boli jak sie pręży i wygina. Z tym brakiem czasu rozumiem - moja w dzien praktycznie nie spi. Jem jak sie bawi na macie i zwykle tylko to zdążę zrobic. Siilmariien - dobry patent z tą pieluchą - wykorzystam. Oby naturalne sposoby zadziałały i katar u Lili zniknął. Darietta - ja jem miód KociaMatka - współczuje nocy, to musiało byc straszne jak Ewa cała bordowa była Pestycyda - brawo za złapanie moczu i kciuki za badanie! Ja jak zwykle spałam jak zabita i nocy nie pamietam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Zakorzenienie
|
Sill
Wiem.co czujesz, ja też ciagle sie zastanawiam czy Tymon powinien chodzić teraz do przedszkola?! Zwłaszcza w okolicy szczepien Hugo? I sama nie wiem? Zdrowia dla Was ![]() Beby2 Trzymam kciuki, zeby to był tylko.krótki skok! A po.nim prawdziwy aniołek ![]() Darietta Ja tam jem.miód. Pestycyda Chyba ladnie ci śpi dziś? Bo widzę, ze co 3 godziny kp. Yo dobrze ![]() Kocia matka Ojej... bidulka , dobrze ze szybko przeszedł ten płacz. Moj też ostrym płaczem potrafi zasygnaliziwać, ze chce do odbicia. Pestycyda On trzyma cycka jak śpi?-tzn pomiedzy kp? Moj dziś trzymał od 3:30-5:00 i to ze go wyjełam wlasnie go.obudziło, pierwszy raz tak ![]() Xzora No to super, ze spisz tak dobrze ![]() U nas Hugo spał od 21-1:00 potem kp o 3:30 i o 5 zmiana.pampka... potem zasnelismy jeszcze na 1,5 h. A teraz juz wszyscy po śniadaniu, ja już z makijażem myślę czy dawać Tymona do przedszkola po tym wczorajszym szczepieniu. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2924 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeszcze chciałam popytać dziewczyny co kupiły szumisia sprawdza się czy gadżet. No tak się zastanawiam żeby Wiki kupić tylko nie wiem czy się sprawdzi i jaka roznica jest miedzy tymi w rossmanie a w sklepach poza ceną. ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cytat:
Mała ty to jesteś zorganizowana ale przy dwojce trzeba. Ja jeszcze w łóżku i Wiki na mnie spi boje sie odłożyć bo wyjątkowo placzliwa i lekki sen ma. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny, mam nadzieje ze te ćwiczenia faktycznie raz-dwa pomogą
![]() ![]() Chustonoszenie wczoraj nie do końca wypaliło bo syn szwagierki chyba zawstydził się Bartkiem i nie chciał z niej zejść ![]() ![]() ![]() Pestycyda kciuki za dzisiaj ![]() Darietta, u nas szumis się baaardzo przydaje ![]() My dzisiaj mieliśmy bardzo spokojna noc, tak jak obiecała fizjoterapeutka ![]() ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki ![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Poprostu, daj znać co tam u Was ![]() ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki ![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- No wziął i zasnął w łóżeczku! Co za nieprzewidywalne dziecko ![]() ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki ![]()
#2926 |
Zakorzenienie
|
Mała, czasem trzyma czasem się odstawia. Ale jak jest taki niespokojny to jak zaśnie tylko głębiej i wypadnie mu z buzi to się budzi i szuka. Także to że na by karmię co 3h to bujda bo większość nocy drzemie tylko bo mi się wierci koło mnie glizda mała
![]() Fajnie że Hugo dał pospać ![]() Agata, ciesz się jego spaniem ![]() My już po pobraniu z główki. Naczekalismy się chyba z 40 minut:/ skandal. Najpierw panie się spóźniły a później zanim wezwali pielęgniarkę pediatryczna to tak zeszło. Mały płakał ale potem zasnął na momencie. Ciągle śpi w foteliku. Dostał debridat na śpiocha i teraz żal mi go budzić na karmienie ale raczej muszę...teraz trzymamy kciuki za wyniki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U nas szumis nie zdał egzaminu. Nasza Ada nawet nie zwraca na niego uwagi, na początku Szumis prędzej uśpił mojego męża u mnie, a Ada niewzruszona. Także u mnie zbędny gadżet. Ale wiem że wielu osobom się rewelacyjnie sprawdza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Wtajemniczenie
|
Baby współczuję ciężkiego skoku
![]() Emmos słodka jest Wasza niunia ![]() Siil i jak tam Lila dzisiaj? Darietta ja jem miód ![]() ![]() Xzora a ile Klaudia śpi godzin w nocy? Wy już karmicie tylko piersią? Mała, Pestycyda uważajcie z tym trzymaniem piersi w nocy bo Wam się dzieciaczki mogą zakrztusić. Ja mojemu smoka daję jak nie może usnąć bez ssania piersi i od razu odlatuje ![]() Pestycyda kciuki za wyniki Wojtka ![]() A mój bąbel wrócił do spania po 3, 3,5h w nocy a było tak pięknie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Ja się jeszcze zastanawiam co tam u karolinusi, bo dawno się nie odzywała. Dziewczyny które zamilkły napiszcie chociaż krótko co u Was ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2929 |
Rozeznanie
|
Moja córka pobiła dzisiaj rekord. Zasnęła o 22, a obudziła się na karmienie dopiero przed 5 rano
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Zakorzenienie
|
Miód mam z pasieki nie ze sklepu.
Co do szumisia to wczesniej Wiki nie reagowala na dzwieki z apki ale tez zasypiala na dworze to szum samochodów ją usypial teraz jak pada i siedzimy w domu to nie ma jej co uspic co cgwile sie budzi. Teraz wlaczylam jej dzwiek z apki ale telefon w nogach wlozylam do kieszonki bo przy glowie się nie odważe a szumisia mogłabym położyć obok niej. Dlatego sie zastanawiam. Czytalam ze szumis dziala tylko 40 minut w aoce mozna ustawić dłuższy czas. |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Zakorzenienie
|
IMG_20170907_100904.jpga my ćwiczymy od rana póki dobry nastrój
![]() Zapomniałam o tym żeby go rozbierać z polspiochow ale trudno;p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Pestycyda mocne kciuki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Zakorzenienie
|
Pestycyda
No.to kciuki za wyniki. ![]() Jon Moj też ma zrywy , raz pośpi da nadzieję a potem wraca do starego systemu ![]() Z tą piersią to.u nas pierwszy raz tak zasnął i trzymał...zazwyczaj staram się go odkładać ale dziś mi za dobrze z nim było ![]() Nulka super te nocki u was! Ja właśnie kupilam miód spadziowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2935 |
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Pestycyda, dobrze, ze juz po pobraniu. Rzeczywiście sporo czekaliście.
JonSnow - Klaudia spi jakies 5h. Nie nastawiam juz budzika na noc i mozliwe ze w niektóre noce dłużej spała. Jesteśmy na samym KP od 10dni. Moja Klaudia tez zasypia z sutkiem w buzi, a ja razem z nią. Potem jak sie budzę to juz nie ma go w buzi. Nulka - super, ze Ada prawie całą noc przespała. Dziewczyny, do 10.09 w H&M jest 20% rabatu i bezpłatna wysyłka z kodem 0200 na rzeczy dla dzieci. Ja zamówiłam dwie bluzy, czapkę, rajstopy i ciepłe kapcie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Pestycyda, super, ze ćwiczycie. Ja nie znam kangurka wiec nie ocenie. Vadi - te buciki z H&M podobno. Zaraz sprawdzę czy podobne czy takie same zamówiłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xzora Czas edycji: 2017-09-07 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Zakorzenienie
|
Xzora, w hm ta zniżka?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, zakręcona jestem i nie napisałam gdzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2938 |
Zakorzenienie
|
Jaki rozmiar czapki wzięłaś? Bo ktoś pisał że one jakieś takie duże. Też kliknę chyba kombinezon i czapę
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | |
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Wzięłam 62/68, ale nie wiedziałam, ze są duże... to moze lepiej mniejszą Moje zamowienie:IMG_1504774386.869748.jpgIMG_1504774396.219831.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xzora Czas edycji: 2017-09-07 o 09:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.