|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Co do stroju maluszka w chuscie to dokladnie nic co ma stopki nie można.
Bluzy super ale ceny kosmiczne. Nam babeczka mówiła żeby wziąć od męża bluze rozpinana. |
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry pomysł tylko mój maza 190 cm i jego bluzy są ogromne
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
Calineczka - indywidualnie dwóch wiązań byłabyś sie w stanie nauczyć, na grupowych możliwe ze bedzie tylko kieszonka. Darietta tez dobrze pisze, ze jak dziecko bedzie płakać to lepsze indywidualne.
Morelle - cierpliwości, jeszcze Pestka da ci zawiązać kangurka. Ja nawet nie próbowałam tego wiązania. Z tym marszczeniem na gorze - próbuj dwa razy odciągać. Najpierw dociagnij pierwszy raz i potem jak juz całość bedzie dociągnięta to zanim przejdziesz do przełożenia materiału pod nogami podociagaj chustę drugi raz. Mała! Dobrze, ze synek po szczepieniu i ze tak dzielnie zniósł. Moj kot dzisiaj zbliżył sie do Klaudii i chciał ją nawet masować.IMG_1504700686.452527.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora, o matko jakie słodziaki! Moje nadal metr od Wojtusia leżą
|
|
|
#2885 | |
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Ale kicia odważna Klaudia słodziak ![]() W ogóle te nasze wszystkie dzieciaki są przesłodkie ❤️ |
|
|
|
|
#2886 |
|
Wtajemniczenie
|
AnnaPaula dzięki za linka do bluzy!
Droga, ale tańsza chyba od takich, które widziałam na str chustowych... Mała brawa dla Tymona za dzielność My raczej Prevenar 13.A właśnie, dzwonili z luxmedu. Miałam rację, że chcieli nas w 6tyg szczepić już. Zapisałam się na 19.09, Lu będzie miała wtedy skończone 8 tyg... Później się nie dało, bo nasza dr idzie na urlop, a chciałam ją podpytać o kilka rzeczy... Pneumo robią najwcześniej 2tyg po tym szczepieniu. Może wezmę też wtedy rotawirusy... Nad meningo ciągle myślę... Xzora ale miłość na tym zdjęciu! Odważny kotek Moja trzyma dystans.
|
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora
Ale super , hihi ![]() Pestycyda Moj pies też metr od dziecka. My szczepimy za tydzień w środę. Hugo bedzie miał skończone 9 tygodni. W piątek mamy wizyte u naszego pediatry, do którego chodzimy prywatnie, to ordynator oddziału dziecięcego, dobry specjalista więc mam.nadzieję, że pomoże nam podjąć ostateczną decyzję co do wyboru szczepionek. Dzięki za odp. dziewczyny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2888 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z tym karmieniem to jest tak, że go biorę, je 3,4 min i zaczyna płakać strasznie, biorę go do odbicia (od razu jak go biorę to się uspokaja) i znowu podejmuję próbę karmienia ale wtedy od razu jest płacz. Wczoraj zdarzyło nam się to tylko raz, przed spaniem o 21. Dzisiaj jeszcze w ogóle takiej sytuacji nie było Cytat:
![]() Cytat:
jak nie to jutro rano znowu ściągnęCytat:
na razie mu nie pozwalam na zbyt wiele, bo on jest szalony i ma adhd
|
||||
|
|
|
#2889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spr Cytat:
Fajowo razem wyglądają
|
|
#2890 |
|
Wtajemniczenie
|
Morelka ekstra wyglądacie
podziwiam ze tak ładnie sama to ogarnelas! Ja się boje idę dzisiaj do szwagierki to będę z nią ćwiczyć dobrze ze ją mam...Xzora ale słodziaki ![]() Mała, my bierzemy prevenar Jesteśmy po wizycie u fizjoterapeuty. Wyniki z ostatniego badania neurologicznego są całkiem niezle - odruchy prawidłowe, napięcie mięśniowe ok, mamy tylko do skorygowania mała asymetrię. Dostaliśmy jedno ćwiczenie do wykonywania w domu a drugie dostaniemy za tydzień i powinno być już dobrze mam nadzieje ze Bartek będzie współpracował bo u pani fizjoterapeutki był mega grzeczny jak nie on nawet się do niej uśmiechał, ja nie wiem, czarownica jakaś Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
#2891 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Aggs, super
a te dzieci nasze to zawsze tak robią. W domu to diabełki a potem "co ty chcesz od tego dziecka?!" ![]() Zaraz będzie dziewczyna od chusty 😍 podkarmiam małego i oby współpracował ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Heheh to faktycznie zaczarowała go Ale moja też tak ma u lekarzy ![]() Cytat:
|
|
#2894 |
|
Zadomowienie
|
Ciężko wyczuć jak młody zniesie nauke chustowania ale razem z mężem chyba samu radę.
U mnie warsztaty grupowe dla mnie i męża to 80 zl, indywidualne chyba 150. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2895 |
|
Rozeznanie
|
Moje dziecko chyba przechodzi skok rozwojowy... Mamy 9 tygodni, Ada dzisiaj jest marudna, miała tylko jedną drzemke 2h, przez resztę dnia jest płacz marudzenie i często muszę ją tulić, bo się wtedy uspokaja... Mam nadzieję, że szybko minie.
Kusicie mnie tymi chustami, ale sama nie wiem czy jest mi to tak bardzo potrzebne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, witajcie
![]() Jesteśmy już z Amelką od wczoraj w domu. Mamy się dobrze, ttak się cieszę, bo usychałam w tej izolatce. Malutka dużo zdrowsza, mam nadzieję, że teraz już wszystko się ustabilizuje. Zaraz idę Was nadrabiać, bo ciekawa jestem co u Was i Waszych słodziaków ![]() Xzora, ale super team u Ciebie ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Aha i jeszcze dopiszę, żeby nie zapomnieć, że gdybyście chciały w c&a online kupić coś smykom to z kodem SZKOLA17A do dnia 11.09. macie 20% taniej. Ja kupiłam kilka grubszych ciuszków dla mojej słodkości
|
|
#2898 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja tez u lekarzy pokazówkę robi Cytat:
🏼Cytat:
![]() My zaraz jedziemy do miasteczka obok. TZ na drugie szkolenie przed chrztem a ja szał na mieście |
|||
|
|
|
#2899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak dobrze,ze Amelka odzyskała siły i ze jesteście w domu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Emmos - dzieki za info o rabacie. Przymierzam sie wlasnie do zakupu bluz i czapki, porównam z H&M, bo tam wybrałam kilka rzeczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Emmos
Ale super! Zdrowia dla Was i dzięki za cynk ![]() Anna Hahaha dokładnie buahahaAggs Super ze wieści dobre, troche ćwiczeń i.bedzie super! My wyszliśmy na spacer w chuście i złapał nas deszcz:/ Nulka... chustę polecam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Nulka, obyście przetrwali ten skok szybciutko.
Emmos, super że już w domku. Zdrówka dla Was;* AnnaPaula, bardzo trafny obrazek ![]() My już po warsztatach. Generalnie dziewczyna bardzo fajna i umiała przekazać co trzeba. Niestety młody nie wspolpracowal. Uspilan go tuż przed jej przyjściem. Niestety brzuszek go obudził mąż go ogarniał przez godzinę jak ćwiczyłam na lalce. Potem próbowałam na nim ale darł się jak oparzony. Dwa razy go zawiązaliśmy ale na siłę i nie było idealnie bo byłam już zestresowana. Musimy jutro na spokojnie poćwiczyć. Za to 5 minut po wyjściu konsultantki młody odpłynął totalnie. Siedzę i się cieszę spokojem![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
IMG_20170906_183316.jpgniestety pod głową źle to wygląda, generalnie jest za wysojo i miednica za mało podwinieta ale tak się darł że nie szło opanować
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda
Ładna ta chusta, poćwiczysx i.będzie ok jaką masz dł? IMG_20170906_181156.jpg My też w chuście zrobiłam kolację, śniadanie, budyń chłopakom i mężowi do pracy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, chusta długość 4.2 i dobrze że dłuższej nie wzięłam bo już tą się ciągnie za mną:p
Ślicznie wyglądacie ![]() Niestety Wojtuś po pół godziny się obudził i wpadł nam w taka histerię jak rzadko kiedy:/ dostał debridat przetrzymaliśmy go pół godziny do jedzenia i zaraz kąpiel ale coś czuję że ciężki wieczór... Kurcze, kupy idą aż miło, co zajrzymy to pampers pełny, bączki puszcza cały dzień a mimo to brzuszek męczy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś i do mnie dotarla chusta ale jeszcze nie rozpakowałam. Jutro mam nadzieje że Wiki będzie chętna na motanie. Ale zła byłam bo wzięłam wysyłkę do paczomatu a tu dostaje sms ze mam isc odebrac do punktu który jest daleko od domu a paczkomat prawie pod blokiem. Poszłam nie dość że się rozpadało to jeszcze do punktu po schodach trzeba było wejść. A nie mial mi kto pomoc wniesc wozka przyszla babeczka i zamiast mi pomoc to wepchnela mi sie w kolejkę i placila rachunki a ja stalam i moklam. Pozniej krzyczalam ddo babeczki kod odbioru i wydala mi paczke która podal mi chlopak z kolejki za mną bo babeczka z obsługi zdziwiona ze nie chcę wejsc odebrac a dziecko zostawić przeciez to chwila. Ludzie to rozumu nie mają |
|
|
|
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poćwiczysz i będzie lepiejDarietta - współczuję drogi po przesyłkę. No raczej głupi pomysł żeby dziecko zostawić, nawet na sekundę |
|
|
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
Też mi się zdarzało iść pół miasta do paczkomaty bo nie było wolnych miejsc do tego gdzie chciałam i na drugim końcu miasta zostawili
także współczuję. Ja ostatnio do administracji zostawić pismo też musiałam młodego zatargach na rękach i obudzic bo nie było podjazdu. Nie zostawiłabym go tak.Jutro trzymajcie kciuki bo o 7 jedziemy na badania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2908 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Mała, spóznione ale najlepsze życzenia imieninowe dla Ciebie
Dziewczyny, świetnie wyglądcie z tymi chustami, sama rozważam kupno, ale mam wątpliwości, bo Amela umie poleżeć w łózeczku nie śpiąc i nie wiem czy chustą nie przyzwyczaję jej do noszenia na rączkach, nie macie takich wątpliwości? Piekne stroje macie na chrzciny, Mała, jak zobaczyłam Twój to zapragnęłam SYNA Vadi mocno kibicuję Wam schodzenia z mm ![]() Pestycyda mam nadzieję, że Twój maluszek już wkrótce da Wam troszkę odpocząc i stanie się spokojniejszy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mocne kciuki dla Pesteczki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas w zwązku z infekcją małej szczepienia jeszcze chwilę poczekają. Taedio, pisałaś, że masz apkę na iphionie. Wiem, wiem, ja też miałam, ale jak ją usunęłam to drugi raz już zainstalować nie mogę, bo nie ma jej w ogóle w app store w tej chwili do pobrania. Lipa straszna, bo kompa rzadko udaje mi się włączyć. ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Nie chce zapeszać, ale pediatra to nam się jakiś anioł trafiła, dzwoni codziennie i pyta jak malutka. O wszystko mogę wypytać i wiem, że ie jesteśmy sami w razie potrzeby.
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
A to moja bidulka w drodze powrotnej ze szpitala
Minini dziękuje za te słowa, że ona nie będzie pamiętała tego kłucia, bardzo mi ta myśl pomogła
|
|
#2910 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny piekne stroje na chrzciny, az sie rozmarzylam. No ale u nas to dalekie plany, Tz sie nie spieszy a mi sie nie chce ogarniac kolejnego tematu. U nas dzis ciezki dzionek - Mala byla grzeczna ale ja zaliczylam z rana jakis dramat z piersia - byla przepelniona i az mi sie zrobil guzek pod pachą a Ewcia mi znowu zmemłała niewygojoną dalej brodawke :/ Wylam z bolu i frustracji. Czasem naprawde nieznosze kp i mam dosc no ale potem zrobilam oklad octowo - spirytusowy i jakos mi sciagnela tą piers. Dzwonilam do poloznej i mam nie dostawiac malej tylko laktator az do calkowitego wygojenia brodawki. Boje sie tylko ze to nie w brodawce problem jedyny bo bardzo mnie boli ta jedna piers przy napelnianiu sie mlekiem :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez KociaMatka Czas edycji: 2017-09-06 o 22:05 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

Klaudia słodziak 
Droga, ale tańsza chyba od takich, które widziałam na str chustowych...
My raczej Prevenar 13.
Odważny kotek 

podkarmiam małego i oby współpracował
🏼
mąż go ogarniał przez godzinę jak ćwiczyłam na lalce. Potem próbowałam na nim ale darł się jak oparzony. Dwa razy go zawiązaliśmy ale na siłę i nie było idealnie bo byłam już zestresowana. Musimy jutro na spokojnie poćwiczyć. Za to 5 minut po wyjściu konsultantki młody odpłynął totalnie. Siedzę i się cieszę spokojem
także współczuję. Ja ostatnio do administracji zostawić pismo też musiałam młodego zatargach na rękach i obudzic bo nie było podjazdu. Nie zostawiłabym go tak.
Chciałam taki fajny turkusowy, ale mąż mi marudził że ten najładniejszy. I różową czapkę dla kontrastu, żeby ludzie nie pytali czy to synek, bo szary wózek, kocyk...
ale jest w normie, po prostu taka budowa ciała być może po mamusi
w 4tyg przybrał 835g, to chyba ok? Poza tym zdrowy i ładnie wyglądający bobasek