|
|
#4051 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Przed porodem też spałam na bokach, bo na wznak było mi niedobrze. Niestety nadal czekam aż położę się na brzuchu.😋
O sikaniu nie wspomnę, wstawałam co 15 minut. Po porodzie wszystko się unormowało. W magiczny sposób odetkał się nawet nos i krople poszły do szuflady. I dobrze, bo już się bałam, że się uzależniłam. Teraz, przy karmieniu poduszka rogal sprawdza się u mnie idealnie. Marta jak się dzisiaj czujecie? Byłam z Hanią w ośrodku zdrowia n ważeniu i mierzeniu. Od 19 sierpnia przybrała na cycku 500 g. Dla mnie to mega motywacja do dalszego karmienia. Poza tym wszystko ok. Pani zapytała czy chcę zaszczepić małą 5w1. Zdziwiłam się, bo wiem, że szczepionka jest niedostępna w ostatnimi czasie. A ona, że dla wcześniaków tą szczepionkę mają, dla donoszonych niedostępna.😉 ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
|
|
#4052 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4053 |
|
Zadomowienie
|
Ile czasu wy karmicie dzieci? moje je 20-30 minut, potem zasypia. Odkladam do lozeczka a ta znowu glodna, wtedy dajemy troche nutrilonu, zeby sie wreszcie najadla. Ja nie mam tyle mleka zeby jej dawac 80 ml co 2-3h (po karmieniu odciagne jakies 10-20 ml laktatorem, nie wiecej).
|
|
|
|
#4054 |
|
Raczkowanie
|
Lilka jeszcze nie rodzę
Ciągle czekam aż coś się zacznie dziać. Dziś rano przez ponad pół godziny czułam wyraźny ból okresowy więc może jednak coś się powoli szykuje? Nigdy nie sądziłam, że będę tak wyczekiwać oznak zbliżającego się porodu ![]() Pod względem porodów rodzinnych i odwiedzin ten szpital jest akurat pokręcony! Przecież partner (oczywiście jeśli nie panikuje i nie stwarza dodatkowych problemów) jest pomocą nie tylko dla rodzącej kobiety ale i dla położnych bo mają mniej pracy! O ile ograniczenie odwiedzin na położnictwie jestem w stanie sobie racjonalnie wytłumaczyć o tyle już brak porodów rodzinnych, jak słusznie zauważyłyście ustawowo zagwarantowanych każdej kobiecie, jest dla mnie dziwny. Chyba jednak postawię na Kraśnickie... gorzej jak mnie lekarka skieruje do tego szpitala - jak nic się nie zacznie dziać to od dnia terminu, a to JUŻ za tydzień, mam tam jeździć na ktg (chyba codziennie!) Tak więc Antoś wychodź grzecznie przed terminem ![]() Kasia mniam teraz korci mnie ugotować. Ja dziś od rana siedzę w kuchni - najpierw robiłam zupę pomidorową ale taką z własnoręcznie robionego przecieru pomidorowego, bo w tym roku panuje urodzaj na pomidory, a teraz właśnie skończyłam robić leczo. madzieeek mój mały robi mi dokładnie to samo podczas ktg w gabinecie lekarki! pierwszym razem musiałam po południu przyjechać drugi raz żeby powtórzyć zapis, za drugim razem przed wejściem do gabinetu zjadłam batonika żeby się obudził ale niewiele pomogło, dopiero po przekręceniu się na prawy bok zapis się poprawił. Jutro mam kolejne ktg, zobaczymy czy tym razem mały będzie się odpowiednio zachowywał. W kwestii spania to ja najchętniej spałabym na plecach ale boli mnie wtedy kręgosłup. Najwygodniej mi na prawym boku z podparciem pleców rogalem. Któraś pisała o drętwieniu rąk podczas snu - od kilku dni też mi to dokucza, aż mi "mrówki" po całych rękach chodzą. Edytowane przez ostatni_dzien_lata Czas edycji: 2017-09-06 o 16:41 |
|
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laltator nie jesg wyznacznikiem tego ile ma się mleka w piersiach Dziekuje dziewczyny za pamięć Czuję że zaczynam coraz bardziej ogarniac życie.Nie nadrobię Was, tyle napisalyscie
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#4056 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez zrobiłam leczo i pomrozilam w pojemniczkach - w efekcie mam pół zamrażalnika leczo na tkz czarna godzinę nie mam juz co sprzątać to teraz gotuje a moje dziecko nic sobie z tego nie robi i siedzi grzecznie w brzuszku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4057 |
|
Zadomowienie
|
Blond, to Bogu dzięki. Ja się cholernie boje szczepionek w pierwszej dobie i raczej się nie zdecydujemy.
Lilka, tak to jest z tą naszą służbą zdrowia. Trzeba mieć szczęście, żeby trafić dobrze. Ja się też z tą poduszka, wygodniej mi na prawym boku Podziwiam Was, ze tyle macie energii do działania i chęci. U mnie kompletne zero... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Madziek dzięki 😘
Blond to super. Trzymam kciuki abyście jutro wyszli. Lilka dzięki 😘 matko, co za lekarze. Niektórzy nie powinni nimi być. Anita dzięki 😘 u mnie też nic nie zapowiada porodu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4059 | |||
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No to byłam dzisiaj na izbie przyjęć, ale odesłali mnie do domu. Mam się zgłosić planowo 13 września. Tylko trochę się boję, bo 13 to ja mam termin ;p muszę zacisnąć nogi żeby wytrzymać Ale przynajmniej miałam ktg zrobione, młoda tak szalała wtedy jak nigdy
|
|||
|
|
|
#4060 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- A ja dalej niespakowana. Moze wieczorem ogarne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||||||
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Lady ooooo byłam pewna, że cię przyjmą.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Siedzę w poczekalni u lekarza. 4 osoby przede mną. Jestem tak zmęczona, że zaraz zasnę. Co do testów. Wszystko było super, aż lekarka nie zaczęła jej nakłuwać tych miejsc z odczynami. Ryk był mega. Ale ładnie rączki trzymała i nie zabierała. A kute miala obie. Generalnie wyszło jej trawy. Ale na to to tylko kicha pies, kot nie ma alergii. Więc uczula ją tylko ten jeden. Co za tym idzie. Bez sensu odczulanie, bo widocznie ten pies coś ma w sobie ( Maja jest drugim dzieckiem, które uczula). Za miesiąc kolejna wizyta. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4062 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzielna dziewczynka z tym psem to niesamowita historia ...straszny pech. Nie zasypiaj i daj znac co i jak po wizycie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia jakby miała alergie na psy to by się ją odczulilo i już, a tak to się nie da.
Dam znać, dam. Jak pomyślę o tym bolesnym badaniu szyjki , to mnie aż skręca. Przypomniałam sobie, że przy pierwszym porodzie położna mówiła, że mam zakręconą tę szyjkę i dlatego tak mnie boli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4064 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4065 |
|
Zadomowienie
|
Zawzielam się i karmilam 1.5 h, oglądając Daredevila. A mała i tak potem glodna- 60ml nutrilonu wciągnęła nosem, więcej nie chcieliśmy jej dawać żeby ją brzuszek nie rozbolal. No trudno, najwyżej będzie dziecko piersiowo- nutrilonowe. Będę ją dokarmiac, bo tak zalecili lekarka i położna.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4066 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ola już ma katar. Po trzech dniach w przedszkolu. Jutro zostaje w domu, bo boję się że się rozkręci. Wykąpałam ją, nasmarowałam, sokiem z malin napoiłam i czekam na cudowne uzdrowienie. ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
|
|
#4067 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A dokarmianie mm to pierwszy krok do zaburzenia laktacji. ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
![]() Mam nadzieję że moje dzieci nie będą alergikami bo to przerąbane ![]() Ja po ostatnim też się badania szyjki boję
|
||||
|
|
|
#4068 |
|
Zadomowienie
|
Hmm, to nie ja jem ten nutrilon tylko corka, wiec nie wiem jak mialoby to zaburzyc produkcje mleka u mnie. Generalnie jak ja przystawiam to je- tylko sie nie najada. Ladnie ssie, nie odmawia chwytania. W dzien moge karmic ja czesciej, ale w nocy nie jestem w stanie tak funkcjonowac. Okolo 8 razy dziennie albo Eliza je, albo sciagam latatorem, wiec produkcja powinna byc kontynuowana
.
|
|
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Madzialenka, to super że te badania ok wyszły 😉
Cytat:
Agnieszka, kciuki za laktacje. W razie W nie rozpaczaj, że musisz dokarmiać. Najważniejsze, że dziecko dobrze dobiera i dobrze się rozwija 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4070 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wrześniówki 2017
cz. 2
Cytat:
Im więcej dziecko jest przy piersi tym lepiej dla laktacji tym bardziej jak pjszesz że ładnie chwyta i ssie.Czemu uważasz że się nie najada?? Moje znajome przez pierwsze tygodnie z dzieckiem w łóżku leżały przy piersi a teraz już pól roku/rok karmią
Edytowane przez 193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 Czas edycji: 2017-09-06 o 21:24 |
|
|
|
|
#4071 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo tylko ok. 8 za każdym razem
|
|
|
#4072 |
|
Rozeznanie
|
Madzialenka? Jak po wizycie?
|
|
|
#4073 |
|
Raczkowanie
|
Może rodzi ��
Dostałam dziś 'miłą' wiadomość, ze jednak nie dostanę zzo w moim szpitalu. Miałam mieć załatwionego anestezjologa za kasę , bo innej opcji tam nie ma. Jak nie załatwisz tak nie masz. Niestety stwierdził, ze jednak będzie wtedy na urlopie , a zaden inny nie chciał się zgodzić. Teraz aby dostać zzo muszę jechać do szpitala oddalonego o 100 km i wstrzelić się między 7 a 15 Cudownie Edytowane przez migotka889 Czas edycji: 2017-09-06 o 22:25 |
|
|
|
#4074 |
|
Zadomowienie
|
Madzialenka co z Tobą? Weź nas tu nie trzymaj w napięciu.
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
Ech dziewczyny jestem po wizycie. Humor do bani. To znaczy z maleństwem wszystko dobrze. Waży już 3200g. Ale szyjka długa, twarda i całkowicie zamknięta.
Od 16.09 mam chodzić co dwa dni na ktg. A na 22.09 mam skierowanie do szpitala. No chyba, że coś się samo ruszy . Oby, oby. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4076 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
|
|
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
Blond coś czuję, że temu mojemu synkowi za dobrze w tym brzuchu i będę miała wywoływany. Najbardziej boje się , że dobije wagą do 4 kg i nie dam rady urodzić.
|
|
|
#4078 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie śpię od 4:30 - to jest jakaś masakra! Nic mi się nie dzieje, nic nie boli, nie rodzę
Obudziłam się po prostu o tej godzinie i koniec... Chyba organizm przygotowuje się już do "niespania" w nocy po porodzie Zwłaszcza że maluch w brzuchu też nie śpi od tego czasu...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie spałam pół nocy
![]() Do tego od rana leje. Kijowa pogoda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4080 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
Mój mały jakiś wyjątkowo grzeczny był w nocy, budził się często na krótkie karmienia, ale ani razu nie plakal 😊. Teraz pobrali mu to nieszczęsne crp i czekamy na wynik 😊 Poli chyba Ty pisałaś o tych szczepieniach w pierwszej dobie. Na sali obok była dziewczyna, która nie zgodziła się chyba na nic ( nawet na badanie słuchu) była lekarka u niej na rozmowie i spokojnie mówiła o wszystkim, a ta tylko się darla że nikt nie będzie przeprowadzał eksperymentów na jej dziecku. Ogólnie mały zniósł je dobrze, ja urodziłam o 14 a szczepienie miał na drugi dzień o 16. Myślałam o ich odroczeniu, ale podobno najlepiej podać je w szpitalu, bo muszą być odpowiednie warunki do tego. Ale ogólnie przy przyjęciu do szpitala pytali czy wyrażam zgodę na szczepienie 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.

Mniaaamii
Ciągle czekam aż coś się zacznie dziać. Dziś rano przez ponad pół godziny czułam wyraźny ból okresowy więc może jednak coś się powoli szykuje? Nigdy nie sądziłam, że będę tak wyczekiwać oznak zbliżającego się porodu 
mniam teraz korci mnie ugotować. Ja dziś od rana siedzę w kuchni - najpierw robiłam zupę pomidorową ale taką z własnoręcznie robionego przecieru pomidorowego, bo w tym roku panuje urodzaj na pomidory, a teraz właśnie skończyłam robić leczo.
Czuję że zaczynam coraz bardziej ogarniac życie.
nie mam juz co sprzątać to teraz gotuje a moje dziecko nic sobie z tego nie robi i siedzi grzecznie w brzuszku 

jednak 16 kg to spory nadbagaż dla organizmu..
coś pysznego 

cz. 2
Obudziłam się po prostu o tej godzinie i koniec... Chyba organizm przygotowuje się już do "niespania" w nocy po porodzie