|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Agulek, bedzie dobrze. Jestes w koncu w szpitalu pod dobra opieka
albo Ci wyreguluja , i dadza zlecenia i puszcza. A moze Twoja Mala , ktora wcale nie taka mala juz chce sie powoli rodzic skoro na dole juz Ci cos sie dzieje. Trzymamy kciuki w kazdym razie![]() Ja odbylam maraton poszlismy na piechote do przedszkola 25 min w jedna strone.. Masakra.. Mala tak bolaco kopala az isc sie nie dalo. Normalnie padam na twarz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1952 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Agulek powodzenia! Ja dzisiaj zaczynam 37tc :O nie wiem co wam się tak spieszy do porodu, ja tam wolę poczekać jak najdłużej ![]() Teraz pije herbatkę, muszę zjeść coś słodkiego żeby Lilcie obudzić i poczuć i jadę z koksem - dzisiaj sprzątanie weekendowe domu, żeby w weekend móc ze starsza się bawić zająć itd ugotuje jakiś obiad, i jak będę miała czas to jeszcze poprasuje małej rzeczy.Intensywny dzień się szykuje, ale naresZcie pogoda dopisuje więc i nastrój lepszy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1953 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dziś muszę wyprasować większość rzeczy i spakować torbę dla mnie i przyszykowac torbę dla małej na wyjście. Szczerze mówiąc nie wiem na jakie temperatury się szykować, bo tu są okropnie zmienne..
Dziś jeszcze siadam do kompa i muszę powrzucac do koszyka resztę potrzebnych rzeczy, bo mam decyzję a na pieniądze jeszcze czekam. W przyszłym tygodniu mąż jest jeszcze w domu to kupimy coś żeby koło łóżeczka mogło stanąć jakiś regał, bo mam malutko miejsca a pokój dość nieustawny... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
Migi,polozna powiedziala,ze na ktg dziecko nie powinno spac.
Po obchodzie juz. Weszlo 11 osob i wyszlo po chwili. Beda szukac mi cukrzycy... wyniki w normie tylko hemoglobina glikowana 6,1 i teraz na czczco i po jedzeniu maja mi sprawdzac cukier. Przeczytalam w necie, ze 6,1 to wynik dobry dla osob skutecznie leczacych cukrzyce, a ja niby jej nie mam. Na czczo cukier 88 wiec bez tragedii chyba. Ogolnie byla lekarka co mnie w nocy przyjmowala i ona powiedziala, ze bylam bardzo spanikowana, ja tez powiedzialam, ze niestety wiem, ze latwo sie denerwuje i to mi wplywa na cisnienie. To jakis starszy lekarz powiedzial na to, ze nie, ze to nie ma znaczenia i tak sie nie reaguje i ze mozliwe,ze mam cisnienie ciazowe a to bardzo powazna sprawa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się piątkowo
Aga spokojnie, jesteś pod upieką to najważniejsze, będzie wszystko dobrze Musisz w takich sytuacjach właśnie pamiętać o tym, ze Twoje nerwy udzielają się też maleństwu ale wiem, że łatwo mówić, gorzej zrobić... W każdym razie mocno dalej trzymam kciuki za Was!
|
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za wszystkie kciuki
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1957 |
|
nibyżona
|
Aguleekk ten wynik gliko to jest ostatnia do normy bo jest 4-6 jakoś tak, więc wskazuje że jakbyś miała gdzieś w ciągu tych tygodni podwyższony cukier. A to też może wpływać na ciśnienie
Na obchodzie tak na serio często mało można się dowiedzieć zwykle po. A z ciśnieniem też Cię poobserwuja, ale na lekach jest łatwiej jak co Ja miałam prawie zawał sprawdzając stan konta. Wczoraj wyplacalam więcej kasy z bankomatu, dziś patrzę a tam tak jakbym dwa razy je wyplacala ale to błąd systemu wczoraj jakiś mieli więc mam być spokojna
|
#1958 |
|
Zadomowienie
|
aguleekk
Trzymaj się! Dobrze, że pojechałaś, dobrze, że jeś pod opieką i dobrze, że nie bagatelizują sprawy. Moja szwagierka leżała z ciśnieniem zaraz przed rozwiązaniem, też się stresowała bardzo i dlatego jej skakało, ale ona się cieszyła, bo chciała CC i jej zrobili :P LitttleHope Jesteś hardkorem! ja już z miesiąc się nie wybieram na nogach do żłobka (mam 2 km) i jeżdżę autem
|
|
|
|
#1959 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga, jestesmy z Tobą. Znajda przyczynę tych skoków i pewnie Cię puszczą do domu.
Dzwoniłam do szpitala w spr terminu cc, najwcześniej moga mnie ciąć po 3 października, po skończonym 38 tyg. Mąż jutro kończy malowanie, ułozy podłogę. Posprzątam, popiorę poprasuje i do szpitala taki plan na wrzesień. Migi zgaga odpuszcza po porodzie. Ja przy schylaniu czuje soki żołądkowe w ustach . wszystko mamy ściśniete w brzuchu i stąd te zgagi
|
#1960 |
|
Zadomowienie
|
Cherry_Muffin
Ja kiedyś wpłacałam we wpłatomacie i kasę wzięło i wyskoczył komunikat, że błąd i mam sie kontaktowac z kims w banku, ale na szczescie odkrecili wszystko xD |
|
|
|
#1961 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie te nerwy nam nie pomagają. Niby wiesz ze nie możesz się denerwować a nic to nie daje. Mnie to od nerwów wyskakują na dekolcie takie czerwone plamy, wygląda to okropnie i zawsze lekarze pytają czy mam AZS i jak mówię, że to nie to tylko nerwy to patrzą jak na debila. Tak samo mój gin, świetny facet, nie ma.co się stresować bo wizyta jak u kumpla na piwie a ja siedzę jakbym na jakiś wyrok czekała.
|
|
|
|
#1962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#1963 |
|
nibyżona
|
Migifigi też mam te czerwone plamy
Tz się śmieje że wie przynajmniej kiedy się wkurzam już na serio. A że jestem poza tym mega blada zawsze daje to śmieszny efekt. Niestety ale to jest fizjologia i somatyka więc są rzeczy na które mamy wpływ ale też takie na które o wiele mniejszy. A w ciąży to lepiej lecieć i sprawdzić niż się przejmować co jakiś lekarz powie czy cokolwiek. Dobra, idę na zakupy, mam nadzieję że będzie lepiej się wracalo niż wczoraj
|
#1964 |
|
Rozeznanie
|
Aguleekk trzymaj się tam. Też tak mam. Ciśnienie mi skacze. Moja mama i ciotka też tak mają. To są geny. Pewnie denerwujesz się samym faktem że jesteś w szpitalu. To takie błędne koło. Oby cię szybko wypuścili.
U mnie nocka tragiczna. Z 2 h nie spał. Zeby idą. Nigdy takiej tragedii nie było. Nawet jak byl malutki. Idę później z nim spać. Dobrze że chociaż słońce świeci i weekend . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1965 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niby dobrze ale stres no nie? Niech Ci się ułoży tak aby było po Twojej myśli. Cytat:
Obudziłam się z okropnym bólem gdzieś między żebrami a mostkiem. Niecałą godzinę trzymało. Tępy mocny ból. Szłam do łazienki zgięta. Przechodziło i znów ból. A później chciałam się przekręcić i coś w pachwinie zakłuło tak że myślałam że ktoś mi nogę urywa ciągle coś.Też tak macie że w nocy trudniej się przekręcać niż przy spaniu w dzień? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1966 |
|
Rozeznanie
|
Agulek kochana dobrzr ze pojechalas
nawet jak sie okaze ze spanikowalas. To jest twoje dziecko i wiadomo ze sie martwisz. Lepiej spanikowac niz olac. Bo roznie sie koncza takie przypadki. Jestem ciekawa jak bede ja miala ktg(chociaz moj lekarz nie wysyla wiec raczej nie bede miala) to jak ja obudze malego...Moge sobie trzasc brzuchem i jesc slodkie a on nic. Obudzi sie kiedy chce.Dzisiaj kolejna sr a mi sie tak nie chce isc. Najchetniej przespalabym dzien ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1967 |
|
Wtajemniczenie
|
Agulek trzymaj się tam!
![]() Mi też wczoraj lekarz powiedział, że szyjka miękka i robi się rozwarcie, ale że na tym etapie to ok i na pewno jeszcze nie urodze. Liczę na poród pod koniec września, bo już jestem urąbana tą ciążą, a mój syn ma ostatnio taki czas, że ciągle chce na rączki.
|
#1968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Agulek, trzymaj się w tym szpitalu. Ja też bym na Twoim miejscu pojechała, bo z ciśnieniem nie ma żartów.
|
|
#1969 |
|
Zadomowienie
|
Jeżeli którąś zainteresuje w smyku stacjonarnym od dziś do niedzieli jest -20% na wszystko 😉
|
|
|
#1970 |
|
Zadomowienie
|
kallina_2014
Heheh mój syn mi się ostatnio rozłożył krzyżem na ziemi, że on chce na ręce, bo go nózki bolą i dalej nie pójdzie xD Ale tak bylam zmęczona wtedy, że tylko stałam i tępo patrzyłam przed siebie i myśałam jak by tu pedagogicznie postąpić i go przekonać, że już blisko (ze 100 m.) więc bardzo pedagogicznie obiecałam, że dam mu żelki w domu pomogło
|
|
|
|
#1971 |
|
Zadomowienie
|
To moje dziecko zwyklo tak wygladac na klatce. Jak mial wejsc ze mna na 4pietro. Na szczescie juz coraz mniej mi takich akcji robi.ale tez musialam zawsze czyms go przekupic😊😜
|
|
|
|
#1972 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1973 |
|
Zadomowienie
|
Juz nie musze lezec. Zrobilam szynke w szynkowarze i jestem w trakcie robienia pasztetu. Odżywam! 😀😀😊😊
|
|
|
|
#1974 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1975 |
|
Rozeznanie
|
U nas w końcu wyszło słońce😊
Jeszcze 12 nie ma, a ja już zmęczona. Jadę kupić staniki w hm i wpadnę do smyka skoro mają przeceny 😀 u mnie dokładnie 2 tyg. do ustalonego terminu porodu. Już się nie mogę doczekać, i dziś ostateczne pakowanie torby, chyba, że znowu mi nie starczy sił 😛 Agulek trzymaj sie dzielnie, z tego co kojarze to jesteś teraz w 36 tc (mamy podobną datę porodu chyba..) a Twój maluch jest już duży i jakby co na pewno sobie świetnie poradzi po 2giej stronie brzuszka ❤ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1976 |
|
nibyżona
|
Lotso szalona nasza
![]() Buu od poniedziałku do czwartku męża nie będzie :< No a jak wczoraj to w zastępstwo próbował jakiś wplatac na 3msc po październiku to mu Tz dogadał że ma się puknac w głowę bo mu się dziecko zaraz rodzi i niech "smarkacze" się w końcu wykazują więcej. Teraz Tz bierze bo wyrabia nadgodziny i zebtak powiem zaslugi i dzięki temu najprawdopodobniej będzie z nami miesiąc po porodzie ale no ludzie Lotso wcale się nie dziwię Twojemu szkrabowi ja chyba sobie wyciąg zamontuje bo coraz ciężej mi się wdrapac na to 4 piętro ![]() U was słońce a u mnie taka mżawka że prawie jakby nie było kropli a chwila i mega mokro
"...to był maj." 18.05.2011r. ♥ 23.05.2015r. ∞ 16.10.2017r. T ♥ Edytowane przez Cherry_Muffin Czas edycji: 2017-09-08 o 11:22 |
|
|
|
#1977 |
|
Rozeznanie
|
A ja już posprzątalam i teraz do końca dnia leżę. Obiad z wczoraj.
Moje dziecko idzie na drzemkę. Żeby tylko ryku z płaczem nie było. W sumie to niech wyjdą te zęby teraz niż po porodzie. Lotso ty to szalona jesteś Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie też się rozpogodzilo, ale po porannym odwiezieniu córki do przedszkola nie mam na nic siły 😳 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też dziś słoneczko
Aż się chce więcej choć dziś dzień wyjątkowo prawie w całości będzie poza domem. Dobrze - trzeba się ze znajomymi spotykać bo pierwszy czas po porodzie to będzie ciężko.Swoją drogą - odbyłam ostatnio z Przyjaciółką ciekawą rozmowę na temat rozpadów znajomości/przyjaźni itd po tym jak rodzą się dzieci. Chodzi o przypadki takie jak rodzi nam się dziecko a reszta naszych znajomych jest jeszcze na zupełnie innym etapie w życiu - przed ślubem, bez ślubu, po ślubie ale bez dzieci. Mówiła mi że pomimo jej starań wiele znajomości totalnie się rozpadło - ludzie nie potrafili zrozumieć, że nie jest w stanie tyle imprezować, jeździć gdzieś spontanicznie. Mówiła, że przed ciążą za niektóre znajomości mogła ręczyć i w życiu by nie przypuszczała że jej dziecko będzie dla kogoś "powodem" do zerwania kontaktu. Jestem ciekawa jak to będzie u mnie. Wiele znajomych i właśnie ta przyjaciółka mają już dzieci ale jest też wiele takich znajomych, na których bardzo mi zależy ale ich życie wygląda zupełnie inaczej. Zobaczymy....
|
|
|
|
#1980 |
|
Wtajemniczenie
|
Wy też jesteście w ciąży takie powolne? Kurde wkurza mnie to bo coś co robiłam kiedyś w godzinę teraz zajmuje mi np 2 :/ tym sposobem żadnych swoich planów nie umiem zrealizować w 100% :/ ja dopiero zrobiłam obiad dwudniowy, deser i zaczynam sprzątać :/ mam czas do 14 30 bo wtedy odbieram córkę i w taka pogodę żal siedzieć w domu. Czyli dzisiaj nie poprasuje tak jak chciałam
![]() A co do znajomości po porodzie to się zgodzę, wiele się weryfikuje stety/niestety. U nas tak było Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

albo Ci wyreguluja , i dadza zlecenia i puszcza. A moze Twoja Mala , ktora wcale nie taka mala juz chce sie powoli rodzic skoro na dole juz Ci cos sie dzieje. Trzymamy kciuki w kazdym razie

ale to błąd systemu wczoraj jakiś mieli więc mam być spokojna

. 
bo wczoraj sluchalam serduszka na detektorze i tetno zwalnialo.dzisiaj tez.niby w normie i ok.ale jestem zaniepokojona i wolalabym malucha juz wygonic.sama nie wiem co mam zrobic.musze rozpakowac sie do 38zeby rana mi nie strzelila a w 38 w ogole go nie ma:/ czyli juz przyszly tydzien chyba najlepiej..tz powiedzial ze nie pomoze mi wywolac skurczy jak glowa tak nisko😜[COLOR="Silver
nawet jak sie okaze ze spanikowalas. To jest twoje dziecko i wiadomo ze sie martwisz. Lepiej spanikowac niz olac. Bo roznie sie koncza takie przypadki.