Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-08, 10:14   #3031
morelle_
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Morelle, słodkie te stroje kąpielowe
Nie wiem czy się doczekam w najbliSzym czasie. Noce u nas zawsze niespokojne bo czekamy aż kolka się wyciszyć. Wyczytałam że debridat potrzebuje około 2 tygodni żeby było efekt widać. No to czekam bo póki co efektów brak.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Będzie dobrze. Przypomnij sobie jaka ja byłam umeczona

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Super ciuszki ja bym zamówiła ale trudno zgadnąć jaki rozmiar bedzie potrzebny.
Ten jest łamany, wiec na pewno będzie dobry

Właśnie dostałam ubranka od koleżanki. Część już za małych. Jednak i tak wyszły 2 torby. Jedną odłożylam dla koleżanki mojej sis. Ma też dziewczynkę w wieku naszych. Ja aż tyle nie potrzebuje. Ale słodkie buciki i myszkę minie zostawiłam były też 4 kombinezony na zimę. Tylko do zimy to mogą być za krótkie.
Dostałam też od cioci krowę z ruchomymi nogami i bransoletkę z króliczkiem

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

A i wczoraj dostałam w prezencie od tej dziewczyny, którą poznalam w tramwaju pudrowy, puchowy płaszczyk dla Pestki
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 10:19   #3032
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Maxiu, cudo😍 mój Wojtuś jak leży w lezaczku i zajmuje się sobą i zawieszkami to też wierzga
My mamy jakoś mało zabawek. Jakieś grzechotki, kostki sensomotoryczna, gryzaki, karuzele na łóżeczku, matę edukacyjną, karty CzuCzu.

Nulka, czyli przespana całą noc

Jon, współczuję Wam tego ulewania. Może małego bolał brzuszek i tak organizm zareagował? Oby obudził się już uśmiechnięty i nic mu nie było.

U nas jakoś sporo pobudek było ale półprzytomna byłam. Raz się udało wylądować w łóżeczku ale na krótko bo zasnął giguś na mnie a ja też zasnęłam i jak się obudziłam to go przełożyłam a on się niedługo na jedzenie obudził. Za o nie mógł kupy zrobić i od 4 się wiercił i stękał-.-

nie wiem dlaczego tak ulał, bo cały czas się uśmiechał i nie wyglądał jakby coś go bolało, może mu się już to mleczko w brzuchu nie zmieściło bo ostatnia kupa była w poniedziałek
u nas dzisiaj nie było stękania w nocy! dopiero tak o 5 zaczął ale mało, a Tż o 6 powiedział że on nie może spać przez to stękanie i wstaje

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Jon współczuję, my mieliśmy takie atrakcje wczoraj w nocy :/ Też od razu pomyślałam o Morelce i Pestce :/

Tż wczoraj stanął na wysokości zadania, cały wieczór ogarniał Timiego. Potem Timi jadł o 23 a potem dopiero ok. 4! Szał sama się aż budzilam w międzyczasie w ogóle to pomimo ze ma łóżko dostawne, czyli śpi prawie z nami, jak go biorę do naszego łóżka te 5 cm bliżej nas to śpi 100 razy lepiej. No i od rana dostałam powodzie uśmiechów, więc dzień zaczyna się znacznie lepiej, niż wczoraj

Oby tylko to usgo 13:30 jeszcze wyszło super

edit: Timi też wierzga

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Ach i chwalę się! od 20:00 wczoraj do 9 rano dzisiaj - ani kropli mm
piękna nocka ja już się nie budzę jak mały tyle śpi
no i brawo za brak mm! świetnie Wam idzie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam , że jest chora :/ siedzimy zamknięte w 2 pokoju. Czekam na Tż. Wyjdzie wcześniej i wtedy ja wyjdę.

Jon wiem jak to jest. Kładz go wyżej. Ja czekam aż przejdzie. Nie przeszło jeszcze ale jest mniej.

Mialam Wam pisać patent, który u nas się sprawdza. Jak Pestka marudzi, a nie chce jej brać na ręce to kładę dłoń na jej brzuszku i klatce i telepie nią na boki. Jak w kołysce. Działka za każdym razem. Uspokaja się i zasypia.

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Doczekasz się. Moja non stop płakała i nie spala przez 1mc. Potem już nie płakała tylko ulewala jak fontanna. Teraz jest juz dużo lepiej. Praktycznie nie płacze. Dzięki Bogu, że jeszcze do tego nie ma kolek. Sab jej średnio służy. Nie daje jej. Chyba, że jest masakra, ale jak nie płacze a nie ma 3 dni kupy - jak wczoraj - to czopek. Właśnie była kąpiel w misce. Nie zmieściło się w pampersie.
dobrze że się poprawia u Was
Fajny patent, wypróbuję!

Ja nie wiedziałam do końca jaki ten rozmiar kombinezonu wziąć i ostatecznie Tż powiedział żebym wzięła rozmiar większy niż ma teraz, najwyżej będzie pływać w tym potem ale wzięłam też kurtkę i spodnie 62 to najwyżej na początku w to go będę ubierać
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 10:38   #3033
Mała!
Zakorzenienie

My na spacerze, Tymon nie poszedł do przedszkola wiec dopiero spaceruje i robię zakupy na obiad.

Morelle
To dobrze, ze się masz gdzie ukryć, akurat taki niefortunny.moment :/

Na spacerze Hugo spi w domu nie zbyt, góra godzinkę, może czasami dłużej. Najlepiej w chuście lub ze mną w łóżku sam nie... i szybko się wtedy budzi i ryczy...

Jak wasze maluchy zasypiają w dzień? Gdzie potem śpią i ile?

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 10:40   #3034
calineczka3
Zadomowienie

Hej. I nas dzisiaj szał - spaliśmy do 10.00!

Vadi u mnie idento z tym lozeczkiem!

calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 10:46   #3035
Mała!
Zakorzenienie

Morelle
Super z tymi.prezentami

Vadi
Super twój pokarm daje radę brawo! Za chwilę timi będzie już szedł na masę

Jon
Moj czasami uleje jak nie odbije a doje np z drugiego cycka, czyli brzuszek pełny i przy odbiciu mu sie ulewa.

Stary 2017-09-08, 10:49   #3036
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
nie wiem dlaczego tak ulał, bo cały czas się uśmiechał i nie wyglądał jakby coś go bolało, może mu się już to mleczko w brzuchu nie zmieściło bo ostatnia kupa była w poniedziałek
u nas dzisiaj nie było stękania w nocy! dopiero tak o 5 zaczął ale mało, a Tż o 6 powiedział że on nie może spać przez to stękanie i wstaje

piękna nocka ja już się nie budzę jak mały tyle śpi
no i brawo za brak mm! świetnie Wam idzie

dobrze że się poprawia u Was
Fajny patent, wypróbuję!

Ja nie wiedziałam do końca jaki ten rozmiar kombinezonu wziąć i ostatecznie Tż powiedział żebym wzięła rozmiar większy niż ma teraz, najwyżej będzie pływać w tym potem ale wzięłam też kurtkę i spodnie 62 to najwyżej na początku w to go będę ubierać
Może za dużo zjadł?

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
My na spacerze, Tymon nie poszedł do przedszkola wiec dopiero spaceruje i robię zakupy na obiad.

Morelle
To dobrze, ze się masz gdzie ukryć, akurat taki niefortunny.moment :/

Na spacerze Hugo spi w domu nie zbyt, góra godzinkę, może czasami dłużej. Najlepiej w chuście lub ze mną w łóżku sam nie... i szybko się wtedy budzi i ryczy...

Moja śpi wszędzie. W 3 łóżkach; ) chuście, rękach. Gdzie akurat ją położę. Na macie tylko nie śpi.
Teraz śpi w ciągu dnia od 2-6h, ale jak nie śpi to nie płacze. W nocy 8-9h.

Cytat:
Morelle
Super z tymi.prezentami

Vadi
Super twój pokarm daje radę brawo! Za chwilę timi będzie już szedł na masę

Jon
Moj czasami uleje jak nie odbije a doje np z drugiego cycka, czyli brzuszek pełny i przy odbiciu mu sie ulewa.

Edytowane przez morelle_
Czas edycji: 2017-09-08 o 10:51
Stary 2017-09-08, 11:04   #3037
pestycyda
Zakorzenienie

Boże jak się umeczylam. Młody zrobił się marudny i chciałam go zamotać w chustę. 4 razy próbowałam... A on się tak rozhisteryzowal że wył jak syrena;/ a mi za każdym razem ten materiał spod tyłka uciekał;/ wczoraj dwa razy go zawiazalam i nie miałam tego problemu aż tak a dziś porażka. Biedny się zmęczył i teraz ciumka smoka na mnie a ja jestem zła bo umęcYłam dziecko a i tak nic z tego nie wyszło

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-09-08, 11:05   #3038
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Dzien dobry
U nas mala przespala cala noc od 23 do 6 , zjadla i spi dalej

A TERAZ HISTORIA Z WCZORAJ :

Bylismy na zakupach i u znajomych . Tz wypil sobie piwko ,wiec ja kierowalam w drodze do domu. Zatrzymala nas policja na rutynowa kontrole ,okazalo sie ze nie mam dokumentow. I uwaga sprawdzali nas 40minut!!! Nie mogli sie dodzwonic do centrali zeby potwierdzic info. Bartek głodny wyl , mala na cycku. Byscie widzieli mine policjana jak przyszedl z mandatem a ja bluzka podciagnieta i mala przy cycku przykrylam ja pieluszka ale i tak bylo widac az go zatkalo

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 11:10   #3039
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
oj szkoda. podobno mniej miodu w tym roku bylo. prawda to?
Prawda, pogoda nie dopisała i miodu jest dużo mniej w tym roku. Większość obudzi się za jakiś miesiąc, że potrzebny miód na zimę... I mogą się rozczarować. U nas już naprawdę mało zostało. Pewne małżeństwo chciało nasz miód wstawić do swojego sklepiku ekologicznego, ale niestety nie mamy takich ilości już.

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 11:10   #3040
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Boże jak się umeczylam. Młody zrobił się marudny i chciałam go zamotać w chustę. 4 razy próbowałam... A on się tak rozhisteryzowal że wył jak syrena;/ a mi za każdym razem ten materiał spod tyłka uciekał;/ wczoraj dwa razy go zawiazalam i nie miałam tego problemu aż tak a dziś porażka. Biedny się zmęczył i teraz ciumka smoka na mnie a ja jestem zła bo umęcYłam dziecko a i tak nic z tego nie wyszło

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Bylismy na zakupach i u znajomych . Tz wypil sobie piwko ,wiec ja kierowalam w drodze do domu. Zatrzymala nas policja na rutynowa kontrole ,okazalo sie ze nie mam dokumentow. I uwaga sprawdzali nas 40minut!!! Nie mogli sie dodzwonic do centrali zeby potwierdzic info. Bartek głodny wyl , mala na cycku. Byscie widzieli mine policjana jak przyszedl z mandatem a ja bluzka podciagnieta i mala przy cycku przykrylam ja pieluszka ale i tak bylo widac az go zatkalo

Haha dobre. Tylko szkoda pieniędzy. Ile mandat?
Stary 2017-09-08, 11:10   #3041
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Dzien dobry

dobrze, ze nie dorzucił mandatu za obnażanie w miejscu publicznym przed przedstawicielem prawa do tego
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 11:15   #3042
darietta
Zakorzenienie

Żeby nie było próbowałam jak widać na zdjeciu Wiki krzyczy d tego wydaje mi się że jej plecki nie chcą się zaokraglic.
I chyba chusta jest troszkę za dluga.

Spróbuję jeszcze jak tz wróci a jak nie to odpuszczę bo już nie mam nerwów. Nie wiem tylko co zrobie jak Wiki będzie cięższa bo moje plecy już nie wytrzymują
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170908_114621.jpg (50,5 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20170908_114607.jpg (64,6 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20170908_114601.jpg (61,9 KB, 68 załadowań)
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 11:17   #3043
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Cytat:

Haha dobre. Tylko szkoda pieniędzy. Ile mandat?
50 zl za brak dokumentów

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 11:23   #3044
minini
Zadomowienie

Mala u nas w dzień śpi albo w wózku jak robie cos w kuchni albo w salonie na takiej pluszowej macie-owcy na kanapie. czasem w sypialni na łóżku jak jestem zmeczona i tam ide karmić. kołyska stoi rzadko używana a starszak ją tak lubił! haha

Cytat:
Dzien dobry

7 godzin ładna nocka!! u nas co 3-4h pobudki. a co kilka dni zdarzy sie ze spi 5h.

a policja mogla odpuscić.. ehh. szkoda tylko kasy na mandat

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Prawda, pogoda nie dopisała i miodu jest dużo mniej w tym roku. Większość obudzi się za jakiś miesiąc, że potrzebny miód na zimę... I mogą się rozczarować. U nas już naprawdę mało zostało. Pewne małżeństwo chciało nasz miód wstawić do swojego sklepiku ekologicznego, ale niestety nie mamy takich ilości już.

czyli jednak ja bym wlasnie sie tak obudzila za miesiąc jak pogoda sie popsuje i bede robic herbatki z miodem napisze prv jak mi mlody pozwoli bo spal teraz 2h! zdazylam umyć wlosy, zjesc sniadanie i posprzatac kuchnie po wczorajszej kolacji ktora robil mąż.. czasem wole zeby nie gotował jak ma zostawiać taki syf!
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 11:38   #3045
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

mój ostatnio ma problemy z zasypianiem w dzień, jak mu nie włączę szumu to śpi maksymalnie 15min, dzisiaj właśnie mu włączyłam i śpi od 10:15 ale już się przebudza
a śpi czasem w wózku jak coś robię w domu i chcę żeby był mobilny czasem na kanapie na swoim kocyku osłonięty poduchą do karmienia (teraz tak śpi, a ja obok niego siedzę), czasem w swoim łóżeczku jak tam uśnie, a czasem w naszym łóżku jak ja z nim leżę

Cytat:
Może za dużo zjadł?
nie wydaje mi się, bo przed jedzeniem spał 3h i jadł tylko 5min, a zwrócił chyba wszystko co zjadł, cały wózek był zalany i on razem z główką

Cytat:
Będzie dobrze. Przypomnij sobie jaka ja byłam umeczona

Ten jest łamany, wiec na pewno będzie dobry

Właśnie dostałam ubranka od koleżanki. Część już za małych. Jednak i tak wyszły 2 torby. Jedną odłożylam dla koleżanki mojej sis. Ma też dziewczynkę w wieku naszych. Ja aż tyle nie potrzebuje. Ale słodkie buciki i myszkę minie zostawiłam były też 4 kombinezony na zimę. Tylko do zimy to mogą być za krótkie.
Dostałam też od cioci krowę z ruchomymi nogami i bransoletkę z króliczkiem

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

A i wczoraj dostałam w prezencie od tej dziewczyny, którą poznalam w tramwaju pudrowy, puchowy płaszczyk dla Pestki
Fajnie masz! a pokażesz płaszczyk?

Cytat:
Dzien dobry

już mógł odpuścić jak widział że dzieci zmęczone i głodne..... ah ci policjanci

Pestycyda nie martw się, pewnie byłaś zdenerwowana i dlatego Ci nie wychodziło, następnym razem będzie lepiej

Darietta jakaś luźna mi się wydaje ta chusta, mam nadzieję że w weekend z Tż uda Ci się spokojnie zamotać małą nie poddawaj się tak szybko

Mój syn śpi już trzecia godzinę a ja zamiast coś zrobić w domu to wydaję pieniądze, wczoraj się śmiałam do Tż że mały mi nie pozwala zakupów robić i pilnuje żebym nie wydawała kasy, to dzisiaj sobie nadrobiłam
A w ogóle to ten smok się zaczął strasznie ślinić jak śpi, ciągle mu z buzi leci
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 12:22   #3046
Mała!
Zakorzenienie

Pestycyda
No.ćwiczyć jakoś musicie, w.końcu się uda

Faith
Ja bym ich chyba , tych policjantow zabiła za taka prędkość! Zazdroszczę spania małej

Darietta
Spokojnie, nauczycie się! Widać ze ciężko bo.mala płacze, ale da się..zdecydowanie musisz mocniej dociagać i kolana musi nieć wyżej niż pupę. Chusta piekna,.nie wiem, czemu u Was jest taka długa. Może ja.po.prostu jestem.wielka hihi.

Minini
U.nas spi podobnie, czasami 5-5 h pierwsze spanie a potem.co 2,5 h. U nas mąż sprząta po mnie hihi.

Moj się jeszcze nie slini, czasami tylko widzę bańki

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi

Wróciliśmy ze spaceru, nie lubie tego.momentu bo.muszę przebrać małego odłożyć go.ma.kilka min, zeby sie ogarnąć przed kp on się wtedy drze w niebogłosy... why, why... ???

Stary 2017-09-08, 12:42   #3047
siilmariien
Wtajemniczenie

Czytałam Was na bieżąco ale już nie pamiętam co komu miałam pisać

Dzięki za życzenia zdrowia

Minini dzięki wielkie za info o czystku

Lila wczoraj dużo gorzej, dzisiaj znacznie lepiej.

Karolinuuusia, Poprostu super że się odezwalyscie
Karolinuuusia kciuki za badanie Ali, będzie dobrze!

Darietta nie zrażaj się płaczem, na początku tak bywa, trzeba omotać i chwilę polulać, pokołysać się - dopiero wtedy wyjąć jak maluch nadal się nie uspokaja.

Odkopałam naszą starą chustę - totalnie zapomniałam jak się naciąga
Dziewczyny które już mają ogarnięte poratujecie, podpowiecie co jest źle? Na pewno za słabo naciągniete zwłaszcza przy główce prawda? (mam tak pieluchę upchaną za szyją więc byłoby jeszcze gorzej). No i chyba za nisko wisi tak? Bo mogę pocałować w czółko ale niezbyt "swobodnie". Coś jeszcze?
1504870705920.jpg

Odkopałam jeszcze matę, nosidełko i znalazłam hamaczek dla niemowlaków - totalnie o nim zapomniałam Tylko stelaż jest gdzieś w piwnicy jeszcze...
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 12:51   #3048
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Żeby nie było próbowałam jak widać na zdjeciu Wiki krzyczy d tego wydaje mi się że jej plecki nie chcą się zaokraglic.
I chyba chusta jest troszkę za dluga.

Spróbuję jeszcze jak tz wróci a jak nie to odpuszczę bo już nie mam nerwów. Nie wiem tylko co zrobie jak Wiki będzie cięższa bo moje plecy już nie wytrzymują
Mnie też plecy bolą po chuście. Noszę Timo jak trzeba max 40 min.

Cytat:
50 zl za brak dokumentów

To nie jest tak źle.

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
mój ostatnio ma problemy z zasypianiem w dzień, jak mu nie włączę szumu to śpi maksymalnie 15min, dzisiaj właśnie mu włączyłam i śpi od 10:15 ale już się przebudza
a śpi czasem w wózku jak coś robię w domu i chcę żeby był mobilny czasem na kanapie na swoim kocyku osłonięty poduchą do karmienia (teraz tak śpi, a ja obok niego siedzę), czasem w swoim łóżeczku jak tam uśnie, a czasem w naszym łóżku jak ja z nim leżę

nie wydaje mi się, bo przed jedzeniem spał 3h i jadł tylko 5min, a zwrócił chyba wszystko co zjadł, cały wózek był zalany i on razem z główką

Fajnie masz! a pokażesz płaszczyk?

już mógł odpuścić jak widział że dzieci zmęczone i głodne..... ah ci policjanci

Pestycyda nie martw się, pewnie byłaś zdenerwowana i dlatego Ci nie wychodziło, następnym razem będzie lepiej

Darietta jakaś luźna mi się wydaje ta chusta, mam nadzieję że w weekend z Tż uda Ci się spokojnie zamotać małą nie poddawaj się tak szybko

Mój syn śpi już trzecia godzinę a ja zamiast coś zrobić w domu to wydaję pieniądze, wczoraj się śmiałam do Tż że mały mi nie pozwala zakupów robić i pilnuje żebym nie wydawała kasy, to dzisiaj sobie nadrobiłam
A w ogóle to ten smok się zaczął strasznie ślinić jak śpi, ciągle mu z buzi leci
Wrzucę jutro bo jestem u mamy.
Stary 2017-09-08, 12:55   #3049
Mała!
Zakorzenienie

Sill
Dobrze to wygląda w sumie, tylko.faktycznie przy glowce musisz mocno dociągnąć.i.bedzie ok.
Ty.masz za nisko, a ja Hugo zawsze za wysoko :/ nie umiem niżej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-08, 13:11   #3050
siilmariien
Wtajemniczenie

Dzięki Mała Za słabo, bo mi zjeżdża do dołu cały czas Kurczę ciężko tak mocno naciągnąć, wydawało mi się że już jest mocno scisnieta, a tu takie luzy
Wydaje mi się że lepiej za wysoko, niż za nisko...
Aaa przypomniało mi się że miałam Ci napisać: pokaż Waszego buldożka!!! Uwielbiam te pieski

Dziewczyny macie przy swoich chustach instrukcje obsługi z wiazaniami? Bo ja mam taką książeczkę z Nati gdzie są krok po kroku opisane wiązania ze zdjęciami: Odwrócona kołyska, kieszonka, koala, koala z pętlą, prosta kołyska dwa warianty, kołyska w koali, siodełko, siodełko w X, kangurek z tyłu dwa warianty, plecaczek z krzyżem i węzły: podwójny, płaski i przesuwny. Mogę w wolnej chwili zrobić zdjęcia i wstawić w klubie albo na maila wysłać gdyby ktoś potrzebował.
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 13:23   #3051
Mała!
Zakorzenienie

Sill ja mam ale tylko 4-wiazania są w tej książeczce.
Sill nie mam zdjecia Aki w tel, bo wszystko zrzucam.na bieżąco, jak wróci od teścia to.ci pokaże .a teraz paczcie tu

4%20(3).jpg

Stary 2017-09-08, 14:11   #3052
pestycyda
Zakorzenienie

Darietta, wydaje mi się że miednica jest za mało podwinieta i dlatego plecy sie wyprostowały.

Faith, mogli sobie odpuścić już te mandaty i Was puścić. Może im się chociaż głupio po fakcie zrobilo jak zobaczyli że karmisZ.

Sili, mi mówiła konsultantką że ma być na wysokości całusa w czubek głowy a nie w czółko. Za słabo dociągnięte przy głowie ale mam ten sam problem... A za wysoko też niedobrze bo nóżki wbijają się w zebra mamy i nie mają się jak ustawić. Mi też za wysoko podejzdza. Ja będę się odzywać bo mam tylko parę wiązań w książeczce;

Mała, o jaki słodziak♥😍😍😍

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

My po spacerze. Ja to mam czuja. Pierwszy raz z nudów wybrałam się do Mc Donalda na kawę. I młody się obudził nie chciał zasnąć bo się obsrał razem z ciuchami! Dobrze że był przewijak i miałam ciuchy na zmianę cały spacer skubany mi nie spał ale nie wył tylko patrzył na świat

Dziewczyny, nie jestem pewna czy ten mój dzieć biegunki nie ma ale nie wiem jak powinna wyglądać u niemowlaka biegunka bo wiadomo że dostaje pokarm płynny.jak jest u Was? Niby kupa jest zolciutka i często z grudkami choć nie zawsze. Ale za to zawsze jak go przebieram to jak podetre pupę to on cały czas "dorabia". Jak go męczą gazy to strzela ta kupą. Jak nie męczą to ona po prostu wypływa po trochu. Fakt że zazwyczaj bardzo się drze i napina przy przewijaniu i może dlatego. Ja już nie wiem czy to moje dziecko jednak nie ma jakiejś alergii...

Stary 2017-09-08, 14:22   #3053
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Darietta, wydaje mi się że miednica jest za mało podwinieta i dlatego plecy sie wyprostowały.

Faith, mogli sobie odpuścić już te mandaty i Was puścić. Może im się chociaż głupio po fakcie zrobilo jak zobaczyli że karmisZ.

Sili, mi mówiła konsultantką że ma być na wysokości całusa w czubek głowy a nie w czółko. Za słabo dociągnięte przy głowie ale mam ten sam problem... A za wysoko też niedobrze bo nóżki wbijają się w zebra mamy i nie mają się jak ustawić. Mi też za wysoko podejzdza. Ja będę się odzywać bo mam tylko parę wiązań w książeczce;

Mała, o jaki słodziak♥😍😍😍

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

My po spacerze. Ja to mam czuja. Pierwszy raz z nudów wybrałam się do Mc Donalda na kawę. I młody się obudził nie chciał zasnąć bo się obsrał razem z ciuchami! Dobrze że był przewijak i miałam ciuchy na zmianę cały spacer skubany mi nie spał ale nie wył tylko patrzył na świat

Dziewczyny, nie jestem pewna czy ten mój dzieć biegunki nie ma ale nie wiem jak powinna wyglądać u niemowlaka biegunka bo wiadomo że dostaje pokarm płynny.jak jest u Was? Niby kupa jest zolciutka i często z grudkami choć nie zawsze. Ale za to zawsze jak go przebieram to jak podetre pupę to on cały czas "dorabia". Jak go męczą gazy to strzela ta kupą. Jak nie męczą to ona po prostu wypływa po trochu. Fakt że zazwyczaj bardzo się drze i napina przy przewijaniu i może dlatego. Ja już nie wiem czy to moje dziecko jednak nie ma jakiejś alergii...

Za nic nie mogę jej tej miednicy podwinąć.
Stary 2017-09-08, 14:43   #3054
vadi
*sportaddict*

Jon mam to samo z zakupami, od wczoraj wydalam jakieś ogromne pieniądze

W ogole to dziękuję za wszystkie kciuki Mózg Timiego jest idealnie zdrowy, pofaldowany mocno, bez niedotlenien czy krwawien

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Pestycyda u nas też się zdarza dorabianie podczas przewijania
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 15:04   #3055
darietta
Zakorzenienie

Dziewczyny jesteśmy po wizycie u lekarza waga dziś 4290 dwa tygodnie temu 23.08 bylo 3860 to by wyszło 430g przez dwa tygodnie czyżby śmietana w cyckach sie pojawiła.

Rozmawiałam o szczepieniach bo caly czas byly odkladane.
Szczepimy się za dwa tygodnie i biore NFZ lekarz powiedział że są dobre najlepsze są 5w1 ale je wycofują. I mam odpuścić dodatkowe szczepionki.
Wykluczył też aby mała miała napięcie mięśniowe.

Mam nadzieje ze mala nie bedzie chora bo u nas nie ma podzialu na dzieci chore i zdrowe i wszyscy razem czekają. A jedna z matek najpierw powiedziała że jej dziecko jest chore a pozniej powiedziala do dziecka zobacz jaka mała dzidzia i ta chwyciła za wózek i do małej a ja ją akurat ubierałam szybko wozek zabrałam i zwróciłam uwagę matce że ma pilnować małą a nie kazać jej zaglądać do wózka.
Stary 2017-09-08, 15:10   #3056
poprostu
Zakorzenienie

Czy u którejś z Was wystąpił trądzik niemowlęcy i co stosowalyscie?
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 15:42   #3057
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Sill nie mam zdjecia Aki w tel, bo wszystko zrzucam.na bieżąco, jak wróci od teścia to.ci pokaże .a teraz paczcie tu

Załącznik 7226246

Cudne zdjęcie!

Cytat:
W ogole to dziękuję za wszystkie kciuki Mózg Timiego jest idealnie zdrowy, pofaldowany mocno, bez niedotlenien czy krwawien
Super wiadomość!
Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Ja nie potrafię odróżnić czy to trądzik czy co innego ale mielismy wokół szyjki czerwone krostki i my kąpaliśmy w rumianku i do tego alantan trochę

Zaczynam się zastanawiać czy to płakanie młodego przy piersi nie wiaże się ze skokiem rozwojowym, bo jest do tego przylepa i ma problemy spaniowe. A poprzedni skok nam wychodził zgodnie z tygodniami wg OM a nie wg urodzenia

Stary 2017-09-08, 16:02   #3058
pestycyda
Zakorzenienie

Vadi, super że USG wysLo cacy

Darietta, ludzie nie mają wyobraźni:/ ja specjalnie wybrałam przychodnie gdzie są dwie oddzielne poradnie żeby uniknąć takich akcji. Tez bym się wkurzyla.

Poprostu, my mieliśmy noworodkowy trądzik ale samo zeszło. Chyba z niemowlęcym też nic nie zrobisz. Nie przegrzewać dziecka, przemywać ewentualnie woda przegotowaną.

Próbowałam młodego Nowy 3 razy zamotać. Za każdym razem mi ta chusta wychodzi spod pupy mały się drze za kaZdym razem. Nawet jak jest spokojny jak go biorę to za chwilę syrena przez te nerwy pokłóciłam się z TŻem. Strasznie mi na tym chustowaniu zaleY a nie wiem co robię źle

Stary 2017-09-08, 16:07   #3059
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy moja miała trądzik ale na policzku były krostki i tylko przegotowaną wodą obmywałam.
Stary 2017-09-08, 16:08   #3060
emmos
Zakorzenienie

Piątka z tymi, co to kasy dziś dużo wydały Ja też poszalałam, ale wszystko dla córy, także jestem usprawiedliwiona. Kupiłam matę z fisher rainforest i myślę jeszcze o karuzeli z projektorem, jakie macie koleżanki?

Cytat:
Mamy wyniki już. Generalnie w normie al młody ma żółtaczkę. Ja na niego patrzę non stop i nie widziałam ale ludzie zaczęli mi na spacerze zwracać uwagę że on żółty jeszcze. I faktycznie bilirubina 10,5. Ma któryś Was dzieciaczek tak długo żółtaczkę? Wizytę mam we wtorek dopiero.
Moja Ami też długo z żółtaczką się borykała i nawet teraz bilirubinę ma jeszcze trochę za wysoką, bo ok.3, ale było ponad 10, więc jest tendencja spadkowa. Położna mi mówiła, żeby często karmić przy żółtaczce, bo to schodzi z moczem.

Cytat:

Po szczepieniu. tylko 6w1.
Samo szczepienie zniosła bezproblemowo. Tylko zakwiliła przy ukuciu. Smoczek i od razy spokój. 20 min poczekaliśmy. Nic się nie działo. Teraz tylko, żeby noc była ok i kolejne dni.
Nie ma miejsc na szczepienia do końca października. A gdzie druga dawka hexy i rota? Zrobiłam zadymę. Łaskawie mnie dopisali za 1,5 tyg na rota. Bo to można tylko podać 1 dawkę do 12 tyg.

Waży 5405 g i 59 cm.

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

ps. na pneumokoki nic nie podpisywałam. Oczywiście chciała mnie przekonać na dziś, albo 2 mc. Ale pow, że się nie zgadzam. Tyle.
Dzielna Pestka. Mam nadzieję, że niedługo wszystkie zapomnimy o tych beznadziejnych szczepieniach.

Cytat:
Zazdroszczę Wam, dziewczyny, tych kilogramów maluszków ale wierzę, że Timi w tym tempie zaraz nadrobi zaległości
Kciuki za Timiego i jego wagę

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny 😘
Przepraszam że się nie odzywam. Czytam prwwie na bieżąco, ale ciężko mi się jakoś wbić w rozmowę. Ogolnie nie mamy z mala problemów. Je, śpi, bawi się, głównie na macie edukacyjnej i gada do niej lub śmieje się w głos. Lubi zabawki które grają i są wysoko. Jej uśmiechy działają lepiej niż kawa. Nocki mamy nadal super. Zasypia ok.21-22. Pierwsza pobudka ok.2-3 A potem już co 3h. Ale też pojawił się u nas problem. Kilka dni temu zauważyłam u niej że ma różne wielkości źrenic. Znajoma lekarka poleciła żebyśmy poszli do neurologa. Byliśmy dziś nic niepokojącego nie stwierdził. Kazał zrobić usg orzeciwciemiaczkowe i przyjść do niego i potem ewentualnie okulista. Odruchy wszystkie prawidlowe. Napięcie też ok. Patrzyłismy na zdjęcia i ma tak od urodzenia a dopiero teraz zauważyłam bo bardzo wpatruje się w twarze. Martwię się bardzo bo na czytałam się internetu...takze w życiu za pięknie nie może być..

Musi być dobrze, nie martw się na zapas.

Cytat:
Mialam Wam pisać patent, który u nas się sprawdza. Jak Pestka marudzi, a nie chce jej brać na ręce to kładę dłoń na jej brzuszku i klatce i telepie nią na boki. Jak w kołysce. Działka za każdym razem. Uspokaja się i zasypia.[COLOR="Silver"]
Moja cdl tak robiła jak u mnie była z wizytą.Też działało.

Cytat:
Dzien dobry

Niezłego masz śpiocha, super! A akcja z policją też dobra

Cytat:

Załącznik 7226246

Ale super, to z sesji?

Cytat:
U mnie był, tylko przegotowaną wodą obmywałam i zeszło samo. Ale kąpię w emolientach i to może też ma wpływ, nie wiem.

Pytałyście o buciki ze zdjęcia, tak to hm, czepaczkę też mam do tego, przesłodki zestaw.

Czytam, że Wasze pociechy coraz dłużej śpią w nocy, u mnie również tak jest. Pierwsze spanie wydłużyło się do mniej wicej 5 godzin, potem już co 3 pobudka. Ale to i tak super!

W ogóle to dostałam od sąsiadki kombinezony na zimę, dreski i inne grubsze ciuszki. Kurcze co mam jej za to kupić, ma córcię, która za chwilę rok skończy, macie jakieś pomysły?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości