|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie dostałam ubranka od koleżanki. Część już za małych. Jednak i tak wyszły 2 torby. Jedną odłożylam dla koleżanki mojej sis. Ma też dziewczynkę w wieku naszych. Ja aż tyle nie potrzebuje. Ale słodkie buciki i myszkę minie zostawiłam ![]() Dostałam też od cioci krowę z ruchomymi nogami i bransoletkę z króliczkiem ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- A i wczoraj dostałam w prezencie od tej dziewczyny, którą poznalam w tramwaju pudrowy, puchowy płaszczyk dla Pestki ![]() ![]()
![]() |
#3032 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u nas dzisiaj nie było stękania w nocy! dopiero tak o 5 zaczął ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no i brawo za brak mm! świetnie Wam idzie ![]() Cytat:
![]() Fajny patent, wypróbuję! Ja nie wiedziałam do końca jaki ten rozmiar kombinezonu wziąć i ostatecznie Tż powiedział żebym wzięła rozmiar większy niż ma teraz, najwyżej będzie pływać w tym potem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3033 |
Zakorzenienie
|
My na spacerze, Tymon nie poszedł do przedszkola wiec dopiero spaceruje i robię zakupy na obiad.
Morelle To dobrze, ze się masz gdzie ukryć, akurat taki niefortunny.moment :/ Na spacerze Hugo spi w domu nie zbyt, góra godzinkę, może czasami dłużej. Najlepiej w chuście lub ze mną w łóżku sam nie... i szybko się wtedy budzi i ryczy... Jak wasze maluchy zasypiają w dzień? Gdzie potem śpią i ile? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3034 |
Zadomowienie
|
Hej. I nas dzisiaj szał - spaliśmy do 10.00!
![]() Vadi u mnie idento z tym lozeczkiem! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3035 |
Zakorzenienie
|
Morelle
Super z tymi.prezentami ![]() Vadi Super twój pokarm daje radę brawo! Za chwilę timi będzie już szedł na masę ![]() Jon Moj czasami uleje jak nie odbije a doje np z drugiego cycka, czyli brzuszek pełny i przy odbiciu mu sie ulewa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3036 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz śpi w ciągu dnia od 2-6h, ale jak nie śpi to nie płacze. W nocy 8-9h. Cytat:
![]()
Edytowane przez morelle_ Czas edycji: 2017-09-08 o 10:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3037 |
Zakorzenienie
|
Boże jak się umeczylam. Młody zrobił się marudny i chciałam go zamotać w chustę. 4 razy próbowałam... A on się tak rozhisteryzowal że wył jak syrena;/ a mi za każdym razem ten materiał spod tyłka uciekał;/ wczoraj dwa razy go zawiazalam i nie miałam tego problemu aż tak a dziś porażka. Biedny się zmęczył i teraz ciumka smoka na mnie a ja jestem zła bo umęcYłam dziecko a i tak nic z tego nie wyszło
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3038 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() U nas mala przespala cala noc od 23 do 6 , zjadla i spi dalej ![]() A TERAZ HISTORIA Z WCZORAJ : Bylismy na zakupach i u znajomych . Tz wypil sobie piwko ,wiec ja kierowalam w drodze do domu. Zatrzymala nas policja na rutynowa kontrole ,okazalo sie ze nie mam dokumentow. I uwaga sprawdzali nas 40minut!!! Nie mogli sie dodzwonic do centrali zeby potwierdzic info. Bartek głodny wyl , mala na cycku. Byscie widzieli mine policjana jak przyszedl z mandatem a ja bluzka podciagnieta i mala przy cycku ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3039 |
Rozeznanie
|
Prawda, pogoda nie dopisała i miodu jest dużo mniej w tym roku. Większość obudzi się za jakiś miesiąc, że potrzebny miód na zimę... I mogą się rozczarować. U nas już naprawdę mało zostało. Pewne małżeństwo chciało nasz miód wstawić do swojego sklepiku ekologicznego, ale niestety nie mamy takich ilości już.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3040 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3041 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3042 |
Zakorzenienie
|
Żeby nie było próbowałam jak widać na zdjeciu Wiki krzyczy d tego wydaje mi się że jej plecki nie chcą się zaokraglic.
I chyba chusta jest troszkę za dluga. Spróbuję jeszcze jak tz wróci a jak nie to odpuszczę bo już nie mam nerwów. Nie wiem tylko co zrobie jak Wiki będzie cięższa bo moje plecy już nie wytrzymują |
![]() ![]() |
![]() |
#3043 |
Wtajemniczenie
|
50 zl za brak dokumentów
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3044 | ||
Zadomowienie
|
Mala u nas w dzień śpi albo w wózku jak robie cos w kuchni albo w salonie na takiej pluszowej macie-owcy na kanapie. czasem w sypialni na łóżku jak jestem zmeczona i tam ide karmić. kołyska stoi rzadko używana
![]() Cytat:
a policja mogla odpuscić.. ehh. szkoda tylko kasy na mandat ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3045 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a śpi czasem w wózku jak coś robię w domu i chcę żeby był mobilny ![]() ![]() nie wydaje mi się, bo przed jedzeniem spał 3h i jadł tylko 5min, a zwrócił chyba wszystko co zjadł, cały wózek był zalany i on razem z główką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pestycyda nie martw się, pewnie byłaś zdenerwowana i dlatego Ci nie wychodziło, następnym razem będzie lepiej ![]() Darietta jakaś luźna mi się wydaje ta chusta, mam nadzieję że w weekend z Tż uda Ci się spokojnie zamotać małą ![]() Mój syn śpi już trzecia godzinę a ja zamiast coś zrobić w domu to wydaję pieniądze, wczoraj się śmiałam do Tż że mały mi nie pozwala zakupów robić i pilnuje żebym nie wydawała kasy, to dzisiaj sobie nadrobiłam ![]() A w ogóle to ten smok się zaczął strasznie ślinić jak śpi, ciągle mu z buzi leci ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3046 |
Zakorzenienie
|
Pestycyda
No.ćwiczyć jakoś musicie, w.końcu się uda ![]() Faith Ja bym ich chyba , tych policjantow zabiła za taka prędkość! Zazdroszczę spania małej ![]() Darietta Spokojnie, nauczycie się! Widać ze ciężko bo.mala płacze, ale da się..zdecydowanie musisz mocniej dociagać i kolana musi nieć wyżej niż pupę. Chusta piekna,.nie wiem, czemu u Was jest taka długa. Może ja.po.prostu jestem.wielka hihi. Minini U.nas spi podobnie, czasami 5-5 h pierwsze spanie a potem.co 2,5 h. U nas mąż sprząta po mnie hihi. Moj się jeszcze nie slini, czasami tylko widzę bańki ![]() Dzięki dziewczyny za odpowiedzi ![]() Wróciliśmy ze spaceru, nie lubie tego.momentu bo.muszę przebrać małego odłożyć go.ma.kilka min, zeby sie ogarnąć przed kp on się wtedy drze w niebogłosy... why, why... ??? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3047 |
Wtajemniczenie
|
Czytałam Was na bieżąco ale już nie pamiętam co komu miałam pisać
![]() Dzięki za życzenia zdrowia ![]() ![]() Minini dzięki wielkie za info o czystku ![]() Lila wczoraj dużo gorzej, dzisiaj znacznie lepiej. Karolinuuusia, Poprostu super że się odezwalyscie ![]() Karolinuuusia kciuki za badanie Ali, będzie dobrze! ![]() Darietta nie zrażaj się płaczem, na początku tak bywa, trzeba omotać i chwilę polulać, pokołysać się - dopiero wtedy wyjąć jak maluch nadal się nie uspokaja. Odkopałam naszą starą chustę - totalnie zapomniałam jak się naciąga ![]() Dziewczyny które już mają ogarnięte poratujecie, podpowiecie co jest źle? Na pewno za słabo naciągniete zwłaszcza przy główce prawda? (mam tak pieluchę upchaną za szyją więc byłoby jeszcze gorzej). No i chyba za nisko wisi tak? Bo mogę pocałować w czółko ale niezbyt "swobodnie". Coś jeszcze? 1504870705920.jpg Odkopałam jeszcze matę, nosidełko i znalazłam hamaczek dla niemowlaków - totalnie o nim zapomniałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3048 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3049 |
Zakorzenienie
|
Sill
Dobrze to wygląda w sumie, tylko.faktycznie przy glowce musisz mocno dociągnąć.i.bedzie ok. Ty.masz za nisko, a ja Hugo zawsze za wysoko :/ nie umiem niżej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3050 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki Mała
![]() ![]() ![]() ![]() Wydaje mi się że lepiej za wysoko, niż za nisko... Aaa przypomniało mi się że miałam Ci napisać: pokaż Waszego buldożka!!! ![]() ![]() ![]() Dziewczyny macie przy swoich chustach instrukcje obsługi z wiazaniami? Bo ja mam taką książeczkę z Nati gdzie są krok po kroku opisane wiązania ze zdjęciami: Odwrócona kołyska, kieszonka, koala, koala z pętlą, prosta kołyska dwa warianty, kołyska w koali, siodełko, siodełko w X, kangurek z tyłu dwa warianty, plecaczek z krzyżem i węzły: podwójny, płaski i przesuwny. Mogę w wolnej chwili zrobić zdjęcia i wstawić w klubie albo na maila wysłać gdyby ktoś potrzebował. |
![]() ![]() |
![]() |
#3051 |
Zakorzenienie
|
Sill ja mam ale tylko 4-wiazania są w tej książeczce.
Sill nie mam zdjecia Aki w tel, bo wszystko zrzucam.na bieżąco, jak wróci od teścia to.ci pokaże ![]() ![]() 4%20(3).jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3052 |
Zakorzenienie
|
Darietta, wydaje mi się że miednica jest za mało podwinieta i dlatego plecy sie wyprostowały.
Faith, mogli sobie odpuścić już te mandaty i Was puścić. Może im się chociaż głupio po fakcie zrobilo jak zobaczyli że karmisZ. Sili, mi mówiła konsultantką że ma być na wysokości całusa w czubek głowy a nie w czółko. Za słabo dociągnięte przy głowie ale mam ten sam problem... A za wysoko też niedobrze bo nóżki wbijają się w zebra mamy i nie mają się jak ustawić. Mi też za wysoko podejzdza. Ja będę się odzywać bo mam tylko parę wiązań w książeczce; Mała, o jaki słodziak♥😍😍😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- My po spacerze. Ja to mam czuja. Pierwszy raz z nudów wybrałam się do Mc Donalda na kawę. I młody się obudził nie chciał zasnąć bo się obsrał razem z ciuchami! Dobrze że był przewijak i miałam ciuchy na zmianę ![]() ![]() Dziewczyny, nie jestem pewna czy ten mój dzieć biegunki nie ma ale nie wiem jak powinna wyglądać u niemowlaka biegunka bo wiadomo że dostaje pokarm płynny.jak jest u Was? Niby kupa jest zolciutka i często z grudkami choć nie zawsze. Ale za to zawsze jak go przebieram to jak podetre pupę to on cały czas "dorabia". Jak go męczą gazy to strzela ta kupą. Jak nie męczą to ona po prostu wypływa po trochu. Fakt że zazwyczaj bardzo się drze i napina przy przewijaniu i może dlatego. Ja już nie wiem czy to moje dziecko jednak nie ma jakiejś alergii... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3054 |
*sportaddict*
|
Jon mam to samo z zakupami, od wczoraj wydalam jakieś ogromne pieniądze
![]() W ogole to dziękuję za wszystkie kciuki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Pestycyda u nas też się zdarza dorabianie podczas przewijania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3055 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jesteśmy po wizycie u lekarza waga dziś 4290 dwa tygodnie temu 23.08 bylo 3860 to by wyszło 430g przez dwa tygodnie czyżby śmietana w cyckach sie pojawiła.
Rozmawiałam o szczepieniach bo caly czas byly odkladane. Szczepimy się za dwa tygodnie i biore NFZ lekarz powiedział że są dobre najlepsze są 5w1 ale je wycofują. I mam odpuścić dodatkowe szczepionki. Wykluczył też aby mała miała napięcie mięśniowe. Mam nadzieje ze mala nie bedzie chora bo u nas nie ma podzialu na dzieci chore i zdrowe i wszyscy razem czekają. A jedna z matek najpierw powiedziała że jej dziecko jest chore a pozniej powiedziala do dziecka zobacz jaka mała dzidzia i ta chwyciła za wózek i do małej a ja ją akurat ubierałam szybko wozek zabrałam i zwróciłam uwagę matce że ma pilnować małą a nie kazać jej zaglądać do wózka. |
![]() ![]() |
![]() |
#3056 |
Zakorzenienie
|
Czy u którejś z Was wystąpił trądzik niemowlęcy i co stosowalyscie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3057 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie potrafię odróżnić czy to trądzik czy co innego ale mielismy wokół szyjki czerwone krostki i my kąpaliśmy w rumianku i do tego alantan trochę Zaczynam się zastanawiać czy to płakanie młodego przy piersi nie wiaże się ze skokiem rozwojowym, bo jest do tego przylepa i ma problemy spaniowe. A poprzedni skok nam wychodził zgodnie z tygodniami wg OM a nie wg urodzenia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3058 |
Zakorzenienie
|
Vadi, super że USG wysLo cacy
![]() Darietta, ludzie nie mają wyobraźni:/ ja specjalnie wybrałam przychodnie gdzie są dwie oddzielne poradnie żeby uniknąć takich akcji. Tez bym się wkurzyla. Poprostu, my mieliśmy noworodkowy trądzik ale samo zeszło. Chyba z niemowlęcym też nic nie zrobisz. Nie przegrzewać dziecka, przemywać ewentualnie woda przegotowaną. Próbowałam młodego Nowy 3 razy zamotać. Za każdym razem mi ta chusta wychodzi spod pupy ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3059 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3060 | |||||||
Zakorzenienie
|
Piątka z tymi, co to kasy dziś dużo wydały
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
U mnie był, tylko przegotowaną wodą obmywałam i zeszło samo. Ale kąpię w emolientach i to może też ma wpływ, nie wiem. Pytałyście o buciki ze zdjęcia, tak to hm, czepaczkę też mam do tego, przesłodki zestaw. Czytam, że Wasze pociechy coraz dłużej śpią w nocy, u mnie również tak jest. Pierwsze spanie wydłużyło się do mniej wicej 5 godzin, potem już co 3 pobudka. Ale to i tak super! ![]() W ogóle to dostałam od sąsiadki kombinezony na zimę, dreski i inne grubsze ciuszki. Kurcze co mam jej za to kupić, ma córcię, która za chwilę rok skończy, macie jakieś pomysły?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.