|
|
#4381 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2
ja jakos nie mam pociągu do ryb - bardziej do slodkiego
czyli bedzie dziewczynka czy chlopiec? :P bo ja juz nie ogarniam tych przesadow ![]() dziewczyny caly tydzien adaptacji synka do przedszkola - normalnie kamien z serca ze jutro nie musimy isc dzien w dzien placz rano i placz jak przyjde. Takie wrazliwe dziecko mam eh
|
|
|
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogolnie jesli wszystko jest ok i kobieta nie ma jakchs mocnych niedoborow to dawka 0,4 jest jak najbardziej ok. |
|
|
|
|
#4383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4384 |
|
Rozeznanie
|
I jak po tym tygodniu, synek wydaje sie byc gotowy?
U mnie adaptacja byla przewidziana na tydzien, ale mojej corce zajelo to 3 tygodnie Jako jedyne dziecko w grupie nie byla gotowa po tygodniu. Potrzebowala dosc indywidualnego podejscia i dopiero po 2 tygodniach z szefowa przedszkola ulozylysmy jej nowy program adaptacji i poszlo. To bylo rok temu, a teraz kocha swoje przedszkole i jak po nia przychodze pyta, czy nie moze jeszcze zostac ![]() (Z tym, ze mowie przedszkole, a na polskie to by byl zlobek, bo jeszcze nie ma 3 lat, zaczynala majac niecale 2. Tylko tutaj nie ma takiego podzialu, sa w jednym miejscu dzieci od 1 do 6 lat, tylko w roznych grupach) |
|
|
|
#4385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale takie gotowe ze sklepu spody? Bo ja sama próbowałam robić z podobno sprawdzonego przepisu i nie bardzo. A u znajomego kiedyś jesliśmy domową pizzę pieczoną na kamieniu i wyszła mega. Tylko taki kamień to do mojego piekarnika się nie nadaje, bo za ciężki do zabudowy |
|
|
|
|
#4386 |
|
Zadomowienie
|
o ja tez proszę o uzupełnienie wizyty, na 21.09. W ost tyg miałam dwie ale się nie przyznałam tutaj, jakoś miałam taki czas, że musiałam wszystko sama przeżywać. Mam nadzieję że już to moje ANTY- WSZYSTKO minęło.
DZiewczyny jak mnie ta moja teściowa drażni... no nie wytrzymam, po prostu spakuje się i wyjdę!! jak pomyslę, że jeszcze tyle czasu muszę w jej domu mieszkać to mi się rzygać chcę. Kiedy ten mój dom stanie... Ale zazdroszczę tym co się przeprowadzają właśnie, remontują swoje gniazdka... Dziewczyny... |
|
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4388 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
no pewnie tez mu zejdzie 3 tyg albo lepiej. Wychowawczyni mowila ze sa i takie dzieci co pol roku placza za mama. Na razie zabieram go przed lezakowaniem, bo strasznie sie tego obawia, caly czas mowi ze woli spac w domku. W ciagu dnia ladnie sie bawi, nawet ma jakiegos kolege (nie zapytal o imie wiec jest bezimienny), ale jak zbliza sie godzina wyjscia to robi sie placzliwy. Mam nadzieję, że mu to przejdzie. Zapisz
|
|
|
|
|
#4389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chętnie przeczytam. Jestem specem w kolekcjonowaniu przepisów ![]() polopiryna nie przejmuj się adaptacją w przedszkolu, że długo trwa. Na to nie ma złotej zasady, że tydzień i dziecko będzie super funkcjonować w grupie. Mówię to z punktu widzenia tej drugiej strony. Miałam w grupie chłopca, który przez 6 miesięcy płakał. Nie bez przerwy, ale były okresy, gdzie nie dało się go uspokoić. Rodzica to strasznie demotywuje i zastanawiać się wtedy zaczyna czy dobrze zrobił posyłając dziecko do żłobka/przedszkola. Edytowane przez Lunak Czas edycji: 2017-09-08 o 14:42 |
|
|
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dawno nie robiłam ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- dziewczyny, przyjmie mnie któraś pod swój dach? ![]() wylicytowałam na allegro paczkę ciuchów dla młodego (od. 50 szt za 70 zł
|
|
|
#4392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4393 |
|
Zadomowienie
|
Moja teściowa to typ: ja jestem super teściowa, w nic się nie wtrącam i w ogóle ręce palcami zajęte wiecznie.
Ale to tylko ona tak chyba myśli. A tak naprawdę we wszystko swój nochal pcha i te jej rady mi już uszami wychodzą, a papla taka niesamowita, czaicie, że z rodziny męża nikomu sami nie zdołaliśmy powiedzieć o dzidziusiu naszym. Ona wszystkim gadała nawet jak prosiliśmy. Dziś np przyjechał brat mojego męża z narzeczoną co mieszkają w szkocji i mysleliśmy że nie wiedzą i mówimy zadowoleni a oni mówią że już od dawna wiedzą... ale miałam w☠☠☠☠a, powiedziałam że no tak, w tym domu nic samemu nie można powiedzieć. I o mało nie wypaliłam teściowej żeby sobie swoje dziecko zrobiła to bedzie mogła sobie o nim rozpowiadać do woli. Krowa jedna, jeszcze mną telepie ze zlości. |
|
|
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 szkl maki pszennej 20g drozdzy niepelna szklanka letniej wody 3 lyzki oliwy 1 plaska lyzeczka cukru spora szczypta soli (opcjonalnie szczypta ziol) Drozdze wkruszyc do miseczki, posypac cukrem, po 2 minutach wymieszac z polowa cieplej wody i lyzka maki. Do duzej miski wsypac reszte maki, dodac sol, rozczyn drozdzowy, oliwe i reszte wody. Dokladnie wyrobic (okolo 15 min), odstawic na 45 min w cieple miejsce. Z tej ilosci wychodzi sporo ciasta, ja robie na blasze do piekarnika 50 cm i wychodzi w miare grube bo jest go duzo. Jak chcemy uzyskac cienkie to polowa skladnikow. Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2017-09-08 o 15:00 |
|
|
|
|
#4395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I też mamy dom w budowie i też nie wyprowadzimy się tak szybko jakbym chciała. Zatem nie będę pocieszać, a połączę się w bólach
|
|
|
#4396 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i juz w czwartym tygodniu plakala tylko przy zostawianiu, nie dluzej niz przez pol godziny, panie mi zawsze pisaly kiedy przestawala plakac i wysylaly zdjecie. U nas dodatowym problemem bylo oczywiscie to, ze corka nie znala jezyka - nie to zeby wtedy az tak duzo mowila, ale na pewno czula sie nieswojo nie rozumiejac co do niej mowia.To byl absolutnie najgorszy miesiac w moim zyciu... Ale uwazam, ze wszyscy w przedszkolu byli wspaniali i bardzo nas wspierali. Uwielbiam to przedszkole
|
|
|
|
|
#4397 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Lecę na spacerek. Muszę skorzystać ze słoneczka, które dziś wyszło
|
||
|
|
|
#4398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Na dodatek powiem wam coś jeszcze jaką kiedyś miałam zonka dzięki niej. Przyjechali goście, wszyscy siedzimy, ja ramię w ramię z moją uroczą teściową, i jakiś tam temat pielgrzymek jest akurat, i ona mówi że w przyszłym roku się wybierze pieszo do częstochowy ( już widzę jak leci, chyba w snach swoich) a wuj mówi: no tak, musisz modlić się za wnuka. A ona bezczelnie na to, że ma ważniejsze intencje. MI kopara opadła, bo nie ma dnia żebym nie drżała o zdrowie mojego bobasa, a ta siedzi 10cm ode mnie i tak mówi... Ale jak poszłam do domu to sobie zapłakałam gorzko. Od tego czasu bardzo zmieniłam stosunek do teściowej, wcześniej myślałam że no daleko jej do ideału ale nie jest taka najgorsza. Teraz omijam ją jak tylko mogę. A to nie jest łatwe bo i tak dzień w dzień ją widzę. eh ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- A twój ojciec co tam wymodził? Z ojcami to jeszcze gorzej niż z teściówką pewnie |
|
|
|
|
#4399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4400 |
|
Wtajemniczenie
|
Jolinko i Torrence - jak ja znam wasz bol!!!!! Przez rok mieszkalam z tesciami, gdzie 3 lata wczesniej sama z mezem i corka. Ale juz od 4m-cy jestem u siebie i nic mnie chyba tak nie cieszylo jak 1 noc na nowym
bylo nawet tak ze jak wrocilam z corka ze szpitala po bardzo ciezkim zapaleniu pluc to przez kilka dni byla na mnie obrazona. Po jakims czasie sie dowiedzialam ze za to ze mimo zakazu odwiedzin moi rodzice na 3min weszli ucalowac mala |
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
Moja teściowa zadzwoniła do mnie kilka dni po urodzeniu pierwszej córeczki i wyobraźcie sobie ani pół pytania o wnuczkę tylko pier....... mi o małych kotach, bo siedziała u znajomych na działce i tam kocica się okociła i chciała się poradzić co tu zrobić, jak dokarmiać, biedne koty i tak mi 15 minut gadała. Aż kogoś w tle usłyszałam "Ty się o wnuczkę lepiej zapytaj", a ona "na to mam całe życie, a teraz kotki potrzebują pomocy...".
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pazurki dałam Army green Semilaca, po raz pierwszy go użyłam Jakoś już mi się widział przy tej pogodzie
|
|
|
|
|
#4403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Do mojej corki moja powiedziala ze na razie jest najwazniejsza, kiedys pozniej juz nie bedzie
|
|
|
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#4405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skąd ja to znam... i nie mówię tutaj o teściowej akurat...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4406 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeju... wspolczuje tesciowych...
My na szczęście mieszkamy sami. Co prawda mieszkanie mamy malutkie i zaczynamy szukać większego w rodzinnym miescie ale zawsze to osobno... Teściowie jak się dowiedzieli, że chcemy wynająć mieszkanie w irodzinnym mieście strasznie sie wkurzyli i chcą żebyśmy się wprowadzili do nich, że bez sensu płacić za wynajem jak u nich są 2 wolne pokoje. Ale szczerze mówiąc zawsze mieszkaliśmy sami i jakoś ciężko mi sobie wyobrazić zamieszkanie z nimi. Na razie chyba myślą że zmienimy zdanie. Jak wynajmiemy mieszkanie to będzie afera ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4407 |
|
Zadomowienie
|
Mam górę pakowania i nawet nie wiem za co się zabrać
Do tego czuje się jak kupa
|
|
|
|
#4408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4410 |
|
Zakorzenienie
|
Udanych wypraw
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.

czyli bedzie dziewczynka czy chlopiec? :P bo ja juz nie ogarniam tych przesadow 

i jakoś mam traumę
13.03.2008

bo ja juz nie ogarniam tych przesadow
I też mamy dom w budowie i też nie wyprowadzimy się tak szybko jakbym chciała. Zatem nie będę pocieszać, a połączę się w bólach