|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Lotso dotrwasz spokojnie, ale pewnie w miedzy czasie troche nas jeszcze postraszysz.
Troche wieczorem posprzatalam i tez mam twardy brzuch. Na szczęście bez skurczy, mala strasznie fika, pewnie po jajku z curry, Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2042 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja myślałam żeby zrobić karty kontrastowe, ale znając życie zanim się za to zabiorę to urodzę.
|
||
|
|
|
#2043 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2044 |
|
Zadomowienie
|
Ledwo żyję. Zrobiłam rundkę po sklepach i padlam. Brzuch mnie ciągnie, w krzyżu mnie boli, a młoda się rozbrykala i ciśnie mi jakoś żołądek.
Chyba już widać po mnie zmęczenie ciążą, bo pojechalam do castoramy po kolki do montowania mebli i pani przy kasie, przy której stało z 10 osób poprosiła mnie poza kolejką, wręcz nakazała mi podejść. Zrobiło mi się miło, że są jeszcze życzliwe kasjerki i to w markecie budowlanym ☺ A skoro już ruszyłam się z domu to jeszcze pojechałam do smyka wykorzystać te 20% rabatu. No i tu przy kasie również zostałam obsluzona poza kolejnością ☺. Dobrze, że mamy z mężem osobne konta to mnie nie zamorduje za rachunek jaki zapłaciłam w smyku 😱😱😱😱 Lotso podziwiam cię, pewnie 99% z nas przy takich akcjach jak ty masz to już pewnie siedziałaby na ip, albo była w trakcie porodu 😱 Katka super ta karuzela. Kupowalas czy robiłaś sama? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2045 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uświadomiłaś mi, że muszę wziąć na wesele podpaski i wkładki by uniknąć przypałowych sytuacji Mam nadzieję, że nie złapie mnie żaden dziwny skurcz ani nic w tym rodzaju podczas mszy. Nie lubię być w centrum uwagi. Cytat:
Pięknie ujęłaś dlaczego wciąż nie mam do końca spakowanej torby ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
Katka super karuzele
![]() Joasiala pochwal się co kupiłaś w smyku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2047 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny z żylakami do ginekologa czy ogolnego? Bo ja niby widocznych az taaak bardzo nie mam ale strasznie bola mnie nogi,a dokladniej lewa wiec wyglada to na zakrzepice. Naczytalam sie i cholernie sie przestraszylam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2048 |
|
Rozeznanie
|
Karuzela super. Zamawiam dla siebie
😋😁jak sama taka piękna zrobiłaśWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2049 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Głowa mi pęka mimo tabletek. To będzie kiepska noc Mąż zapowiedział, że jakby mały się budził w nocy to on idzie z nim spać do innego pokoju, żebym miała spokój.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2050 |
|
Zadomowienie
|
Kate fajna ta karuzela😍😍 apropos slubu ale beda jaja jak Ci wody odejda😀😀😀
Nie wiem kiedy bede w 100% przekonana zeby jechac, moja mama jak patrzy na mnie to troche panikuje. Teraz jak jest u mnie to spi ze mna.dzisiaj powiedzialam jej ze wody moga odejsc mi w nocy zeby nie wpadala w panike.tylko przyjela to na luzie.powiedzialam ze troche zaleje lozko, podloge i postaram sie szybko przejsc do lazienki 😀😀jej wody nie odeszly w domu.moze dlatego jest poddenerwowana. W ogole czuje sie jakbym miala porod rodzinny.bo 4dzien mam mega skurcze.mama czesto siedzi kolo mnie, dzieci tez.jak w afrykanskiej rodzinie😀😀😀 |
|
|
|
#2051 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2052 |
|
Wtajemniczenie
|
Ty to zawsze coś nam zaserwujesz na wieczór
|
|
|
|
#2053 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2054 |
|
Rozeznanie
|
Aphrael taaa tylko od 2 do 4 nie spał, bo ząb bolał. O 6 już też było pospane. Nadrabial nockę.
|
|
|
#2055 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2056 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
tak sama robiłam TŻ wyciął kółko z rury, pomalował i zamówił ten uchwyt (z allegro do telefonów). Składanie itd to ja ale TŻ dumnie mówi, że razem zrobiliśmy:d chociaż widziałam błyskawice w jego oczach jak przewlekałam nić po nici przez otwór w uchwycie, a on mówił że "się nie da tak, nie no to nie przejdzie. Nie ma szans. A rób jak chcesz!"Ogólnie można to nawet w parę godzin zrobić jak się wszystko ma . Chciałam zrobić też takiego metkowca ale tasiemki sprzedają na metry po co mi metry..Screenshot_2017-09-08-23-34-52.pngWysłane z aplikacji Forum Wizaz Lotso żeby była afrykanska rodzina musisz mieć cycki do ziemi. |
|
|
|
#2057 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wody w czasie mszy hahaha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2058 |
|
Raczkowanie
|
Oj dziewczyny trzymajcie te nogi, bo naprawdę wiekszość wrześniowych będzie
Nie ma co się spieszyć, odczekajcie chociaż do 1-g0 Za mną ciężki dzień, drzemałam 2 razy, bo nocami spać nie mogę, mam dość stresującą sytuację, dzisiejsza noc zapowiada się znów kiepsko ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Zrobiłam sobie profilaktycznie morfologie teraz, bo mam zrobić przed wizytą jeszcze. Wyniki podciągnęły mi się ładnie prócz płytek krwi, dalej poleciały w dół i eozynofile poniżej normy, nie wiem co to drugie oznacza. Niech szybciej zleci ten miesiąc bo chciałabym już rodzić |
|
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robiłam kiedyś kostkę z metkami i za tasiemki zapłaciłam jakieś grosze . Jest 5:20 a ja nie śpię od 3. Młody wstał na butle , co zdarza mu się rzadko , a ja już nie zasnęłam . Mamy w planach jechać dzisiaj do Ikei , ale teraz słabi się na to zapatruje . Jak to jest z wodami płodowymi ? Przy poprzednim porodzie mi nie odeszły , a słyszałam , że one się sącza pomału. Czy jednak zdarza się , że odchodza gwałtownie ? Jak będę miała podpaskę to coś to da , czy szkoda zachodu ? Z tego co słyszałam to lepiej by nie przesiąknely np w kanapę , bo o będzie do wyrzucenia . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sobotnie
u mnie skurcze się wyciszyly, jedynie ból pobolewa trochę okresowo. Ciekawa jestem jak tam moja szyjka,ale tego się dowiem dopiero jutro jak coś.Kupował ktoś z was rożek z firmy mamo-tato? Zdecydowałam kupić jeszcze jeden, po taniosci na wszelki wypadek, jakby mały pobrudzil lub po prostu żeby mieć po szpitalu póki nie wyschnie pierwszy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2061 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W pierwszej myśli chciałam robić kostkę, ale później uznałam że taka szmatka wszedzie pojedzie bo bardziej składalna jak nie znajdę paru cm tasiemki to dam znać dziękuję![]() Wody - mogą się sączyć, mogą chlusnąć.. Można kupić papierki lakmusowe i sprawdzić czy to już one. Na wrześniu dziewczyna pisala, że podczas badania zalało fotel. Chyba na wrześniu Cytat:
Oglądałam je. Ale w związku z tym, że nadal nie wiem czy chce rożek czy otulacz starczy to nie kupiłam:d Odnośnie rożków. Wszystkie są w kwadracie. Ale niektóre mają rzep jakoś dziwnie że są bardzo plytkie, a niektóre nieprzyzwoicie długie. Miałyście te płytkie i szerokie? W Pepco chyba takie sa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Katka20 Czas edycji: 2017-09-09 o 07:10 |
||
|
|
|
#2062 |
|
Zadomowienie
|
Witam się weekendowo. Jakoś ciężki czas z tymi skurczami, bo w nocy tez mnie złapalo i to tak mocno. Myslalam, ze zaczynam rodzic
, ale po godzinie przeszło. Widać nasilają sie te przepowiadacze. Teraz, tez brzuch pobolewa okresowo, a chciałam jechać do sklepu dokupić kilka drobiazgow i myślę czy dam rade.
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w szpitalu wymagają rozka i faktycznie każdy maluszek jest w rozku z tego co widzę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2064 |
|
Rozeznanie
|
To się urzadzilam z tymi nogami. Myslalam ze to przejdzie,ze przesadzam. Wczoraj moglam zalatwic badania i w pon.do lekarza. A tak to zostalam z tym bolem na weekend. I martwie sie.
|
#2065 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2066 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny! Życzę miłego weekendu bo ma być ładna pogoda 😘 Ja mam tylko w planach polowanie na staniki w h&m 😉
Holly nie martw się, szkoda że boli, trzymam jednak kciuki, żeby minęło 😘 |
|
|
|
#2067 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Marzena83
jakos wytrzymam do poniedzialku. Tylko ja jestem panikara i juz widze jak mi sie skrzep odrywa i wedruje i wedruje... W sumie tyle wytrzymalqm do dwa dni mnie nie zbawia chyba. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2068 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To jeszcze się pochwalę, że moja klusia ma już 3 kg😁😲 36 tc się zaczął, cesarka będzie na pewno przed terminem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2069 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzena a przypomnij czemu masz cesarke?
Dziewczyny, u nas jest pełno cesarek z tego co widzę... |
|
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
Lotso jak tam żyjesz?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.

Ja myślałam żeby zrobić karty kontrastowe, ale znając życie zanim się za to zabiorę to urodzę.
jedynie po wartościach jakie podaje maszyna..

😋😁jak sama taka piękna zrobiłaś
Mąż zapowiedział, że jakby mały się budził w nocy to on idzie z nim spać do innego pokoju, żebym miała spokój.