Maturzyści 2009... :) - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-24, 15:50   #661
effectt
Zadomowienie

Dot.: Maturzyści 2009... :)

Właśnie już w poniedziałek Dzień Mamy (określenie 'matka' doprowadza mnie do szału) a ja nie mam pomysłu co kupić/zrobić muszę pomyśleć o jakimś drobiazku dziewczyny moze macie jeszcze jakieś pomysły na tą okoliczność?

Świeżynka.
effectt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 16:12   #662
plameczka
Wtajemniczenie

wlasnie tez nie mam pojecia... u mnie perfumy i biżu odpada... moze jakas ladna bluzeczka, sweterek na spolke z rodzenstwem? albo jakis drobny kosmetyk?

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 17:08   #663
angelkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez effectt Pokaż wiadomość
Właśnie już w poniedziałek Dzień Mamy (określenie 'matka' doprowadza mnie do szału) a ja nie mam pomysłu co kupić/zrobić muszę pomyśleć o jakimś drobiazku dziewczyny moze macie jeszcze jakieś pomysły na tą okoliczność?
ja pewnie kupie reksone hehe kreatywne wiem ale od 10 lat jej kupuje reksone i jest zadowolona czasem jak jej sie pytam co chce to mówi ze reksone ..

angelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 18:04   #664
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shewa Pokaż wiadomość
Sydunia Ja mam Maybelline Volume Express Curved Brush i jestem z niego bardzo zadowolona
a w jakiej jest cenie? i czy daje raczej dość naturalny wygląd? bo mi nie zależy na teatralnym spojrzeniu, ot czasami mam ochotę podkreślić delikatnie rzęsy
Cytat:
Napisane przez Neszikaa Pokaż wiadomość
sydunia - ostatnio miałam tusz do rzęs z Avonu - color trend czy coś takiego, tzn. moja mama miała, ale bardzo go sobie chwalę
nie lubię tuszów z Avonu. też mama miała/ma (?) jakiś i kiedyś parę razy użyłam, ale jakoś mi nie pasował

Cytat:
Napisane przez effectt Pokaż wiadomość
Sydunia ja używałam ostatnio Oriflame wonder lash, teraz używam Maybelline great lash mascara. W gruncie rzeczy ta ostatnia nie jest taka zła, ale już jej raczej nie kupię..muszę nadal szukać ideału
nie znam żadnej konsultantki Oriflame. a w tym Maybelline co Ci nie pasowało?

Cytat:
Napisane przez angelkaa Pokaż wiadomość
dziewczyny zamierzacie sie uczyć w wakacje ;|? bo mi sie nie bardzo chce .
nie. z matematyką dam radę w trakcie 3 klasy. a z angielskim i tak ma się styczność cały czas typowej nauki nie planuję

Cytat:
Napisane przez ksh Pokaż wiadomość
Właśnie właśnie Szykujecie coś dla mam na ich święto?
tak. jakiś drobiazg na pewno kupię z bratem. albo jakiś kosmetyk, albo może jakieś korale jeśli w Reserved będą ładne czy coś

Cytat:
Napisane przez wszełka Pokaż wiadomość

Dziewczyny jak u was jest z tym strajkiem nauczycieli we wtorek? Bo my nie idziemy do szkoły, a szkoła będzie zamknięta mimo że nauczyciele będą w niej siedzieć Z jednej strony nie jestem za tym strajkiem, ale dodatkowym wolnym dniem nie pogardze
strajku nie ma. o. pfff

cały dzień byłam zajęta. teraz wróciłam do domu i mam zamiar się obijać tzn wypadałoby się coś pouczyć ale ciiiiii zjem sobię rurkę z kremem bodaj. i ogarnę pokój. miałam to zrobić wcześniej, ale nie było kiedy
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 18:24   #665
shewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
a w jakiej jest cenie? i czy daje raczej dość naturalny wygląd? bo mi nie zależy na teatralnym spojrzeniu, ot czasami mam ochotę podkreślić delikatnie rzęsy
Trudno powiedziec czy daje naturalny efekt, bo ja na ogół jak maluje to chce jak najbardziej wyrazny efekt i nawalam tego tuszu ile wlezie, czasem po 3 warstwy
Ale przy 1 warstwie spokojnie nie jest to raczej efekt teatralny, ot tak normalne rzesy tylko podkrecone i przyciemnione, jeszcze zalezy jakie kto ma naturalne.
A kosztuje ok. 20 zł w rossmanie, ale ja go np znalazłam u siebie w auchan na sali za 15
shewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 19:18   #666
ksh
Zakorzenienie

Ja na miejscu mamy najbardziej bym się ucieszyła z czegoś, co moja córuchna sama by zrobiła Czy to laurka, czy bukiecik, czy tort, cokolwiek, byle byłoby widać włożoną pracę i serce

A jak dysponujesz większa iloscią pieniędzy to możesz zafundować mamie wizytę u kosmetyczki czy fryzjera
e veux seulement oublier
Et puis je fume

ksh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 19:33   #667
shewa
Zakorzenienie

Ja własnie stwierdziłam ze dla mojej mamy najlepszy prezent byłby taki zebym sie w koncu usmiechneła
Finansow nie mam praktycznie wcale wiec moze kupie jej coś słodkiego...
Stary 2008-05-24, 19:51   #668
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Trudno powiedziec czy daje naturalny efekt, bo ja na ogół jak maluje to chce jak najbardziej wyrazny efekt i nawalam tego tuszu ile wlezie, czasem po 3 warstwy
Ale przy 1 warstwie spokojnie nie jest to raczej efekt teatralny, ot tak normalne rzesy tylko podkrecone i przyciemnione, jeszcze zalezy jakie kto ma naturalne.
A kosztuje ok. 20 zł w rossmanie, ale ja go np znalazłam u siebie w auchan na sali za 15
czyli cena ok. bo więcej niż 20zł nie chcę wydać. no nic. porozglądam się jeszcze co i jak
Stary 2008-05-24, 20:10   #669
shewa
Zakorzenienie

Cytat:
czyli cena ok. bo więcej niż 20zł nie chcę wydać. no nic. porozglądam się jeszcze co i jak
Wiecej niz 20 napewno nie bedzie Moge ci jeszcze polecic Rimmel Extra Super Lash, na moich rzesach dawał naturalny efekt, kosztuje koło 12 zł, wiem ze sporo wizażanek jest zadowolonych. U mnie efekt był dobry ale moje rzesy po wszystkich Rimmelach wypadaja, co wiadomo nie na kazdego tak działa (moje sa ogolnie wypadajce )
Stary 2008-05-24, 20:23   #670
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecej niz 20 napewno nie bedzie Moge ci jeszcze polecic Rimmel Extra Super Lash, na moich rzesach dawał naturalny efekt, kosztuje koło 12 zł, wiem ze sporo wizażanek jest zadowolonych. U mnie efekt był dobry ale moje rzesy po wszystkich Rimmelach wypadaja, co wiadomo nie na kazdego tak działa (moje sa ogolnie wypadajce )
ooo jeszcze ładniejsza cena chyba więc go wypróbuję dzięki
Stary 2008-05-25, 10:21   #671
Neszikaa
Zadomowienie

A moja mama wyjeżdza i jej nie będzie 26 maja Wiec mam kilka dni wiecej na przygotowanie jakiegos drobiazgu

Oglądałam wczoraj eurowizję... pomiedzy czytaniem biologii i prezentacja na polski. Widział ktos...? Ale żeby ostatnie miejsce, było wiele gorszych piosenek
Takes just a touch to drop a stop
On the top of the world.

Wakacje
Neszikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 11:52   #672
sydunia
Zakorzenienie

ja oglądałam. tzn zeszłam na dół się napić, a mama spytała czy nie oglądam. ja na to: 'tego chłamu?' no ale usiadłam z nią i oglądałam. na szczęście było już po Polsce, bo mimo całej mojej niechęci do Eurowizji, uważam, że Polskę powinien reprezentować Polak

wstałam godzinę temu zrobię porządki z ubraniami, potem trochę pouczę się polskiego, a potem spacerek z TŻ.

a i tak humoru dzisiaj nie mam i mieć nie będę
Stary 2008-05-25, 17:38   #673
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja oglądałam. tzn zeszłam na dół się napić, a mama spytała czy nie oglądam. ja na to: 'tego chłamu?' no ale usiadłam z nią i oglądałam. na szczęście było już po Polsce, bo mimo całej mojej niechęci do Eurowizji, uważam, że Polskę powinien reprezentować Polak

wstałam godzinę temu zrobię porządki z ubraniami, potem trochę pouczę się polskiego, a potem spacerek z TŻ.

a i tak humoru dzisiaj nie mam i mieć nie będę
A czemu smutna?

Eurowizja jest kiczowata, panstwa glosuja na panstwa, a nie na piosenke. A Polska zaszczytne ostatnie miejsce Isis ma ladna ta piosenke, ale nie zachwycila mnie wystepem, aczkolwiek myslalam, ze gdzies 7 miejsce bedzie...

Stary 2008-05-25, 18:37   #674
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
A czemu smutna?
bo mija pół roku od śmierci dziadka...

no ale wróciłam z przejażdżki z TŻ. pierwszy raz jechałam z nim samochodem. bałam się, no bo nie jest doświadczonym kierowcą, a okazało się, że naprawdę dobrze jeździ
Stary 2008-05-25, 19:02   #675
organizm
Zakorzenienie

Hej!
Właśnie wróciłam ze wsi.. Odpoczęłam sobie za wszystkie czasy.. Szkoda tylko że jutro do szkoły

A we wtorek moja szkoła nie strajkuje i mamy lekcje

Byle do wakacji...
organizm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 20:33   #676
martusia585
Zakorzenienie

GG do martusia585

hej dziewczyny dos dlugo mni tu nie bylo a to wycieczka a to dlugi weekend i prosze
a mi tak sie jutro do szkoly nie chce isc tak sie rozleniwilam ze masakra
a u mnie strajk we wtorek jest i pewie lekcji nie bedzie wszystkiego dowiem sie jutro
ja nawet nie wiedzialam ze eurowizja byla wczoraj
martusia585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 21:50   #677
Neszikaa
Zadomowienie

sydunia -

Jutro do szkoły, a ja nawet nie zajrzałam do książek Byłam dzisiaj z TŻ na Sierocińcu. Bardzo fajny film, nawet nie taki straszny. Tzn. teraztak mowie, bo na filmiemiałam zupełnie inne zdanie.
Takes just a touch to drop a stop
On the top of the world.

Wakacje
Neszikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 22:20   #678
effectt
Zadomowienie

Syduniu trzymaj się kochana
Co do tuszu szczerze mówiąc sama nie wiem co mi w nim nie pasuje, ale w gruncie rzeczy dochodzę do wniosku, że jest naprawdę dobry jak za taką cenę (chociaż to może wynikać od sposobu malowania, bo moja przyjaciółka miała ten sam i kompletnie jej nie odpowiadał i się dziwiła, że właśnie po tym tuszu mam rzęsy prawie do brwi). Jednak jak to ja muszę spróbować innego tuszu a nuż będzie dobry.

Ja byłam w sobotę z TŻ w kinie na Iron manie (chciałam na horror, ale teraz nie żałuję, bo film świetny). Całe 4 dni się leniłam i teraz jestem na siebie zła

Świeżynka.
effectt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 22:41   #679
plameczka
Wtajemniczenie

syduniu

Stary 2008-05-27, 16:57   #680
organizm
Zakorzenienie

O rany, co tu tak cicho

Ja już mam dość szkoły, marzę tylko o wakacjach, rano nie potrafię wstać chociaż chodzę spać po 22!

Właśnie zabieram się za chemii, jutro mam poprawę, może uda mi się poprawić sprawdzian z alkenów i alkinów, to będę miała 4 z chemii na świadectwie maturalnym..

Pewnie większość z Was dziś w domu ze względu na strajk
Stary 2008-05-27, 17:21   #681
kasiunia0504
Rozeznanie

GG do kasiunia0504

Oj, ja miałam normalnie lekcje dzisiaj, większośc nauczycieli nie chciało strajkować

Organizm ja już teraz tez chodze spać po 22, bo inaczej nie mogę wstać a przeciez to dużo 8 godzin...

jeszcze 8 dni szkolnych (do wystawienia ocen) i WAKACJE
kasiunia0504 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 17:26   #682
magdalenka7766
BAN stały

Nija... jakie wydawnictwa masz te repetytoria z polskiego i z historii?dobre sa?
magdalenka7766 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 19:42   #683
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez organizm Pokaż wiadomość
O rany, co tu tak cicho

Ja już mam dość szkoły, marzę tylko o wakacjach, rano nie potrafię wstać chociaż chodzę spać po 22!

Właśnie zabieram się za chemii, jutro mam poprawę, może uda mi się poprawić sprawdzian z alkenów i alkinów, to będę miała 4 z chemii na świadectwie maturalnym..

Pewnie większość z Was dziś w domu ze względu na strajk
ja dzisiaj od razu po powrocie ze szkoły i zjedzeniu obiadu położyłam się spać. usnęłam po chwili i spałam 3h. wstałam, bo mama mnie obudziła, a ja miałam wyrzuty sumienia, że się nie uczę. bo mogłabym spać jeszcze długo

i też muszę się chemii uczyć. i też organicznej. ale niestety od alkenów do tłuszczów mam jeszcze jutrzejszy dzień
Cytat:
Napisane przez kasiunia0504 Pokaż wiadomość
Oj, ja miałam normalnie lekcje dzisiaj, większośc nauczycieli nie chciało strajkować

Organizm ja już teraz tez chodze spać po 22, bo inaczej nie mogę wstać a przeciez to dużo 8 godzin...

jeszcze 8 dni szkolnych (do wystawienia ocen) i WAKACJE
tak szybko wam oceny wystawiają? ja mam do 13

a na poprawę humoru któregoś dnia pójdę do Reserved. wczoraj byłam i widziałam duuuużo ładnych rzeczy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-27, 20:12   #684
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka7766 Pokaż wiadomość
Nija... jakie wydawnictwa masz te repetytoria z polskiego i z historii?dobre sa?
O, jak miło
Z polskiego mam jeszcze cały komplet Powtórek z literatury wydawnictwa GREG, 7 części (tutaj, liceum technikum http://www.greg.pl/sciagi/?view=list&secID=SG07, moim zdaniem bardzo dobre, obszerne, wszystko jest, co omawia się na lekcjach),
mam jeszcze EPOKI LITERACKIE od antyku do współczesności wyd świat książki (KLIK) komplet książek z nowej ery do historii, rozszerzony, ale pozakreślane zakreślaczami (w celu ułatwienia nauki), książkę z PWNu do historii rozsz starożytność; i takie małe książeczki z COGITO bardzo fajne są z powtórkami z epok z polskiego, świetne mam ich kilkanaście;
Jak coś to PW

Jeszcze co do biologii Villego, bo widziałam, że pokazałyście te nowe wydanie za ponad 140 zł, tzn. dałyście linka. Nie chcę absolutnie uważać się za eksperta w tej dziedzinie, bo o biologii mam na razie blade pojęcie, ale moim zdaniem nie warto przesadzać z tymi książkami, wydaje mi się, że komplet podręczników, jakieś vademecum + TESTY MATURALNE (z naciskiem na testy, bo matura nie sprawdza typowej wiedzy, a pewne umiejętności, analizować teksty czy interpretować wykresy i pisać te interpretacje pod klucz maturalny trzeba się nauczyć ) stanowczo wystarczą
Stary 2008-05-27, 20:14   #685
ilo16na
Zakorzenienie

Witam.
Sorki ze mnie tu dawno nie bylo.
Kurcze jutro mam wazny spr z matmy-musze miec te glupie 2 zeby miec 2 na koniec roku.
PO to chodzilam na te korki i uczylam sie w domu.

Prosze trzymajcie kciuki

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 20:27   #686
wszełka
Zakorzenienie

Co do repetytorium z biologii- sama zamówiłam sobie z Operonu vademecum i testy. Do tego mam naprawdę dobre podręczniki z WSiP-u i dla mnie to wystarczy
Jeszcze tylko pasuje mi coś poszukać z chemii i będzie wszystko

Ilona Trzymam mocno kciuki

Ja jutro mam ciekawie- mam normalne 2 lekcje, a poza tym same zastępstwa Nie wiem gdzie tych nauczycieli wywiało Jedynym minusem jest to, że z matmy możemy mieć kartkówkę z ciągów- niby łatwe, ale ja zawsze muszę coś zawalić w prostych obliczeniach

Miłego wieczoru

Blogowo

"Happiness hit her like a bullet in the head..."
wszełka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 23:55   #687
magdalenka7766
BAN stały

hej przyszle maturzystki, mam pytanie... czy skonczylyscie juz Mloda Polske w klasie drugiej? zaczelyscie sie juz przygotowywac do matury? ile czasu w tygodniu spedzacie ze swoim chlopakiem? ja z niczym nie moge wyrobic, chcialabym zaczac lektury czytac czy cokolwiek, ale nie wiem jak sie zmobilizowac zeby polaczyc przyjemne z pozytecznym :P Jakies propozycje?
magdalenka7766 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-28, 12:56   #688
angelkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
hej przyszle maturzystki, mam pytanie... czy skonczylyscie juz Mloda Polske w klasie drugiej? zaczelyscie sie juz przygotowywac do matury? ile czasu w tygodniu spedzacie ze swoim chlopakiem? ja z niczym nie moge wyrobic, chcialabym zaczac lektury czytac czy cokolwiek, ale nie wiem jak sie zmobilizowac zeby polaczyc przyjemne z pozytecznym :P Jakies propozycje?
ja dopiero zaczynam pozytywizm ..
do matury narazie sie nie przygotowuje
z chłopakiem to różnie ale dość duzo

angelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 15:17   #689
organizm
Zakorzenienie

Cytat:
tak szybko wam oceny wystawiają? ja mam do 13
U mnie też klasyfikacja do 13.. Przeżyjemy, musimy!

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
Witam.
Sorki ze mnie tu dawno nie bylo.
Kurcze jutro mam wazny spr z matmy-musze miec te glupie 2 zeby miec 2 na koniec roku.
PO to chodzilam na te korki i uczylam sie w domu.

Prosze trzymajcie kciuki
Daj znać jak Ci poszło, mam nadzieję że zaliczyłaś

Cytat:
Młodą Polskę dopiero zaczęłam, do matury przygotowuję się w taki sposób, że kupuję już książki, żeby w wakacje popracować nad słownictwem
A co do chłopaka.. to zależy. Raz dużo, raz mało. Zależy ile ja mam nauki, no i ile on.
Mój sposób na połączenie przyjemnego z pożytecznym to po prostu potrafić czasem wyluzować i powiedzieć sobie dość, co z tego że mam same 5 skoro nie mam kompletnie przyjemności z życia? Przecież to nie o to chodzi

Już po sprawdzianie z chemii.. Zobaczymy, mam nadzieję że napisałam na tyle, żeby wyszło mi 4 na koniec..

Ładna dziś u mnie pogoda.. Co z tego skoro znając życie weekend znów będzie średni..
Stary 2008-05-28, 15:27   #690
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez organizm Pokaż wiadomość

Daj znać jak Ci poszło, mam nadzieję że zaliczyłaś

Mam nadzieje ze 2 bedzie.
W piatek kartkowka- skocze chyba jeszcze na godzinke korkow(nowy dzial steoremetria-pola i objetosci bryl)
I Pani mowila ze mozemy zrobic z drutu figure-ci zagrozenie to zrobie.
I piatek spr z hipy-6 dlugich tematow-nocka zarwana juz

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości