Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-08, 21:38   #3091
darietta
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Hugo też kicha a też jest czysto.
A mi bardziej pierwsza

Kurde nie mogę ogarnąć pozycji do.spania dla niego on.lubi na boku spać a ortopeda niw zalecał wręcz nie pozwala, on.mi się wybudza w innych..pozycjach No i co niby powinnam zrobić?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Wiki też uwielbiała spac na boku w nocy i jak bylam na bioderkach to lekarz zabronił. Troszkę walki było ale odkladam na pleckach niestety budziła się częściej. Po jakimś czasie sie unormowało.

Uwaga szok ja juz mam pierwsze karmienie Wiki zasneła po 20
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 22:08   #3092
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Sill ja mam ale tylko 4-wiazania są w tej książeczce.
Sill nie mam zdjecia Aki w tel, bo wszystko zrzucam.na bieżąco, jak wróci od teścia to.ci pokaże .a teraz paczcie tu

Załącznik 7226246

To Hugo??? Ale cudny! Super foto!

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Darietta, wydaje mi się że miednica jest za mało podwinieta i dlatego plecy sie wyprostowały.

Faith, mogli sobie odpuścić już te mandaty i Was puścić. Może im się chociaż głupio po fakcie zrobilo jak zobaczyli że karmisZ.

Sili, mi mówiła konsultantką że ma być na wysokości całusa w czubek głowy a nie w czółko. Za słabo dociągnięte przy głowie ale mam ten sam problem... A za wysoko też niedobrze bo nóżki wbijają się w zebra mamy i nie mają się jak ustawić. Mi też za wysoko podejzdza. Ja będę się odzywać bo mam tylko parę wiązań w książeczce;

Mała, o jaki słodziak♥😍😍😍

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

My po spacerze. Ja to mam czuja. Pierwszy raz z nudów wybrałam się do Mc Donalda na kawę. I młody się obudził nie chciał zasnąć bo się obsrał razem z ciuchami! Dobrze że był przewijak i miałam ciuchy na zmianę cały spacer skubany mi nie spał ale nie wył tylko patrzył na świat

Dziewczyny, nie jestem pewna czy ten mój dzieć biegunki nie ma ale nie wiem jak powinna wyglądać u niemowlaka biegunka bo wiadomo że dostaje pokarm płynny.jak jest u Was? Niby kupa jest zolciutka i często z grudkami choć nie zawsze. Ale za to zawsze jak go przebieram to jak podetre pupę to on cały czas "dorabia". Jak go męczą gazy to strzela ta kupą. Jak nie męczą to ona po prostu wypływa po trochu. Fakt że zazwyczaj bardzo się drze i napina przy przewijaniu i może dlatego. Ja już nie wiem czy to moje dziecko jednak nie ma jakiejś alergii...

Dzięki Ale mieliście przygodę

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Jon mam to samo z zakupami, od wczoraj wydalam jakieś ogromne pieniądze

W ogole to dziękuję za wszystkie kciuki Mózg Timiego jest idealnie zdrowy, pofaldowany mocno, bez niedotlenien czy krwawien

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Pestycyda u nas też się zdarza dorabianie podczas przewijania
Super!

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Dziewczyny jesteśmy po wizycie u lekarza waga dziś 4290 dwa tygodnie temu 23.08 bylo 3860 to by wyszło 430g przez dwa tygodnie czyżby śmietana w cyckach sie pojawiła.

Rozmawiałam o szczepieniach bo caly czas byly odkladane.
Szczepimy się za dwa tygodnie i biore NFZ lekarz powiedział że są dobre najlepsze są 5w1 ale je wycofują. I mam odpuścić dodatkowe szczepionki.
Wykluczył też aby mała miała napięcie mięśniowe.

Mam nadzieje ze mala nie bedzie chora bo u nas nie ma podzialu na dzieci chore i zdrowe i wszyscy razem czekają. A jedna z matek najpierw powiedziała że jej dziecko jest chore a pozniej powiedziala do dziecka zobacz jaka mała dzidzia i ta chwyciła za wózek i do małej a ja ją akurat ubierałam szybko wozek zabrałam i zwróciłam uwagę matce że ma pilnować małą a nie kazać jej zaglądać do wózka.
Brawo za wizytę i przyrost

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Czy u którejś z Was wystąpił trądzik niemowlęcy i co stosowalyscie?
U nas są takie krostki w kolorze skóry, nie wiem czy to trądzik... Położne same nie są pewne co to, mówią że wygląda na pokarmowe trochę, zobaczę co pediatra powie...

Cytat:
Vadi, super że USG wysLo cacy

Darietta, ludzie nie mają wyobraźni:/ ja specjalnie wybrałam przychodnie gdzie są dwie oddzielne poradnie żeby uniknąć takich akcji. Tez bym się wkurzyla.

Poprostu, my mieliśmy noworodkowy trądzik ale samo zeszło. Chyba z niemowlęcym też nic nie zrobisz. Nie przegrzewać dziecka, przemywać ewentualnie woda przegotowaną.

Próbowałam młodego Nowy 3 razy zamotać. Za każdym razem mi ta chusta wychodzi spod pupy mały się drze za kaZdym razem. Nawet jak jest spokojny jak go biorę to za chwilę syrena przez te nerwy pokłóciłam się z TŻem. Strasznie mi na tym chustowaniu zaleY a nie wiem co robię źle

A masz możliwość jeszcze konsultacji? Jeśli dobrze pamiętam że obydwie z Darietta jesteście z Wro. to może też pójdziesz na ten piknik?

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Vadi, super wiadomość

Pestycyda, moim zdaniem tu potrzebny jest po prostu trening i jeszcze raz trening + wypracowanie wszystkich ruchów. Na dziecku trudno zrobić wszystko idealnie jak się denerwuje i kręci. Odpuść sobie jak jest już bardzo zły ja tez dzisiaj pierwszy raz wrzuciłam młodego do chusty zamiast misia i jakiś kosmos cieszył się jak go wiązałam ale trochę to było niezgrabne i zaczął się niecierpliwić - wyszło mi dupowato bo tez materiał spod pupy wyskoczył i młody za słabo podciągnął nóżki. Wytrzymał 4 minuty. Za drugim razem to samo trzeci na razie odpuściłam bo się wkurzył na maksa i po 15min zasnął mi na rękach nie jest to takie łatwe na jakie wyglądało ale nie odpuszczam

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
U mnie dziś za 1 razem było super, Lu szybko zasnęła w chuście i ogarnęłam trochę rzeczy. Teraz późnym wieczorem motałam drugi raz i dużo lepiej mi poszło w naciąganiu, wydaje mi się że całkiem dobrze to zrobiłam, ale Lu chyba już nie miała ochoty na taką pozycję, max 15 minut wytrzymała

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Karolinuusia - 3mam kciuki zeby neurologicznie było wszystko dobrze!
Vadi - brawo za wykluczenie mm! Super, ze na usg wszystko prawidłowo.
Pestycyda - jak opisujesz kupy to opis pasuje tez do kup mojej Klaudii.
Darietta - dziewczyny juz pisały, ze za luźno dociagnieta. Moze tez dlatego nie jestes w stanie ułożyć miednicy. Szkoda, ze nie ma podziału u was na zdrowe i chore dzieci. U mnie jest jeden gabinet dla zdrowych i poczekalnia oddzielona jest szybą.
Poprostu - u mnie. Poki co nic nie dawałam, ale położna polecała krem z Avene cicalfate na trądzik różowaty.
Mała! Hugo świetnie wyszedł.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Siilmariien - super, ze odkopałam chustę. Na wszystkie błędy zwróciłaś sama uwagę. Zaintrygowałas mnie tym hamakiem dla niemowląt. Jak to wyglada? Udało ci sie wczoraj zapisać do ortopedy?

My byliśmy dzisiaj na usg bioder i Klaudia ma przykurcze. Pokazywał jak masować nogi, mówił o szerokim pieluchowaniu, ale mało z tego zapamiętałam. Chce sie zapisać prywatnie do fizjo zeby mi dokładnie pokazał co i jak. Dzwoniłam juz i czekam az oddzwoni z terminem.
Potem byliśmy u pediatry na szczepieniach. Klaudia dzielnie zniosła, po pierwszym wkłuciu nawet nie zapłakała. Nie było problemu z odłożeniem pneumokoków.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Siilmariien - super, ze odkopałam chustę. Na wszystkie błędy zwróciłaś sama uwagę. Zaintrygowałas mnie tym hamakiem dla niemowląt. Jak to wyglada? Udało ci sie wczoraj zapisać do ortopedy?

My byliśmy dzisiaj na usg bioder i Klaudia ma przykurcze. Pokazywał jak masować nogi, mówił o szerokim pieluchowaniu, ale mało z tego zapamiętałam. Chce sie zapisać prywatnie do fizjo zeby mi dokładnie pokazał co i jak. Dzwoniłam juz i czekam az oddzwoni z terminem.
Potem byliśmy u pediatry na szczepieniach. Klaudia dzielnie zniosła, po pierwszym wkłuciu nawet nie zapłakała. Nie było problemu z odłożeniem pneumokoków.

Nie zapisałam się - chyba mają jakiś błąd na stronie Po 21 był cały czas ten sam komunikat że nie ma miejsc do 12.09 i że następne terminy pojawią się w czwartek I do tej pory jest taki sam

Brawo za usg bioder i kciuki za wizytę u fizjo! Brawa dla dzielnej Klaudii za szczepienie!
A hamak coś takiego:
1504904300928.jpg
Przy Lili nam się szczerze mówiąc nie przydał, bo dostalismy w prezencie jak już była trochę starsza i nie kręcily jej takie rzeczy. Ciekawe czy na Lu zrobi wrażenie...

Cytat:
Mała! Powodzenia na wizycie!
Klaudii ten trądzik prawie znikł za to pojawiła sie ciemieniucha ktora jest az na czole. Poki co bede działać olejkiem migdałowym. Pediatra przepisała mi tez steryd jakby nie przechodziło, ale wole go nie używać.

No i waga stoi dzisiaj wyszło 4700, a jak 2 tyg położna ważyła tez było 4700. Pocieszam sie tym skokowym tyciem, ze skoro wcześniej 470gr przybrała w 2 tygodnie to moze teraz tak stoi.

Kciuki żeby ciemieniucha przeszła! Nie martw się wagą Pewnie rzeczywiście skokowy przyrost, albo na różnych wagach Klaudia była ważona może?

Cytat:
My po wizycie. Dziecko rozwija się wzorowo. Wszystko jest w porządku. Mocno jeszcze ściska piastki, ale napięcie jest dobre.
Reszta też ok.
Pestycyda tradzik sam zejdzie, żadnych sterydow mam.nie dawać, można przemyc czasami octeniseptem czy posmarować sudocremem.
Sprawdził też Hugo brzuszek i powiedział że ma lekkie kolki, my tego.nie odczuwamy bo.kupa.prawidłowa, a płaczu.i spinania nie ma jakiegoś mega, raczej.normalnie czasami... ale przepisał nam Delicol i zastanawiam się czy brać... espumisan tez przepisał? Ale
nie jestem.przekonana

Ci do szczepień, zdecydowanie polecał 6w1, a pneumo mówił, ze obojętnie choc wiadomo, że płatne są lepsze. Zdecydowanie odradził nam NFZ, powiedział że krztusiec musi być w tych czasach bezkomurkowy. Dziwne bo przecież to lekarz starej daty.raczej :/
Kazał tez odciągnąć napletek, tak, żeby było widać ujście cewki moczowej i czyścić i 2 x dziennie toaleta noska solą.

I tyle

Brawo za wizytę!
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 23:33   #3093
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Mała! Super, ze wszystko ok. U Klaudii widać niby ze ma zagazowany brzuszek, pytałam lekarki czy coś zaleca to mówiła o masażu brzucha i żeby kłaść ją często na brzuch. Także od jutra bedzie duzo na brzuchu, bo ortopeda tez o tym mówił. Dzisiaj daje jej spokój, bo nie chce jej denerwować po szczepieniu.
AnnaPaula - oglądałam zimowe kombinezony na Zalando (jest 15% ma ubranka dla dzieci) i te z nogawkami mają je odpinane. Muszę poszukać, czy osobno dałoby sie takie buciki kupić. Ten puchowy kombi z H&M ma dobrą cenę jak na puch.

O muszę obczaić który jest ten puchowy ja mam tylko puchowe kurtki bo jestem zmarzlak a córcia po mnie poszła. Dzięki za info
Cytat:
Która ładniejsza?

http://www.smyk.com/catalog/product/...enka-legginsy/

http://www.smyk.com/catalog/product/...ka-dziewczeca/

A miałam się wam pytać czy zdarza się że wasze dzieci kichają. Moja ma tak od szpitala i co jestem u pediatry to mu to mówię ale on osluchuje ją gardziełko ogląda i mówi że czysto.

Próbowałam aspirator ale nic nie ma czasami jakiś mały glutek wyjdzie ale z nosa jej nie cieknie i nie wiem co to może być

Ponoć jak kicha to czyści nosek

Moje dziecko dziś ulalo porządnie jak z fontanny i tez pomyślałam o Morelle. Mała miała body mokre a ja bluzkę i jeansy my już nad morzem. Dziś lało ale mam nadzieję ze jutro będzie ładna pogoda.
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 23:48   #3094
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Dzien dobry
U nas mala przespala cala noc od 23 do 6 , zjadla i spi dalej

A TERAZ HISTORIA Z WCZORAJ :

Bylismy na zakupach i u znajomych . Tz wypil sobie piwko ,wiec ja kierowalam w drodze do domu. Zatrzymala nas policja na rutynowa kontrole ,okazalo sie ze nie mam dokumentow. I uwaga sprawdzali nas 40minut!!! Nie mogli sie dodzwonic do centrali zeby potwierdzic info. Bartek głodny wyl , mala na cycku. Byscie widzieli mine policjana jak przyszedl z mandatem a ja bluzka podciagnieta i mala przy cycku przykrylam ja pieluszka ale i tak bylo widac az go zatkalo

A swoją droga to dupa wołowa z tego policjanta żeby matce dawać mandat za taka bzdurę i ja trzymać widząc masakrę z dzieciami płaczącymi
W ogóle chore że jest mandat za takie coś 😳🙄
Cytat:
Żeby nie było próbowałam jak widać na zdjeciu Wiki krzyczy d tego wydaje mi się że jej plecki nie chcą się zaokraglic.
I chyba chusta jest troszkę za dluga.

Spróbuję jeszcze jak tz wróci a jak nie to odpuszczę bo już nie mam nerwów. Nie wiem tylko co zrobie jak Wiki będzie cięższa bo moje plecy już nie wytrzymują
Musisz mocniej naciągnąć ewidentnie.
Ja odpuszczam chustę . Mój kręgosłup i biodro nie dadzą rady nosić .
Jak się naprawie to może kupię Baby Tula jak Maxiu będzie starszy choć nie wiem bo on już wazy mi 7kg

Cytat:
Sill ja mam ale tylko 4-wiazania są w tej książeczce.
Sill nie mam zdjecia Aki w tel, bo wszystko zrzucam.na bieżąco, jak wróci od teścia to.ci pokaże .a teraz paczcie tu

Załącznik 7226246

Awww jaki słodki 😍
Cytat:
Darietta, wydaje mi się że miednica jest za mało podwinieta i dlatego plecy sie wyprostowały.

Faith, mogli sobie odpuścić już te mandaty i Was puścić. Może im się chociaż głupio po fakcie zrobilo jak zobaczyli że karmisZ.

Sili, mi mówiła konsultantką że ma być na wysokości całusa w czubek głowy a nie w czółko. Za słabo dociągnięte przy głowie ale mam ten sam problem... A za wysoko też niedobrze bo nóżki wbijają się w zebra mamy i nie mają się jak ustawić. Mi też za wysoko podejzdza. Ja będę się odzywać bo mam tylko parę wiązań w książeczce;

Mała, o jaki słodziak😍😍😍

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

My po spacerze. Ja to mam czuja. Pierwszy raz z nudów wybrałam się do Mc Donalda na kawę. I młody się obudził nie chciał zasnąć bo się obsrał razem z ciuchami! Dobrze że był przewijak i miałam ciuchy na zmianę cały spacer skubany mi nie spał ale nie wył tylko patrzył na świat

Dziewczyny, nie jestem pewna czy ten mój dzieć biegunki nie ma ale nie wiem jak powinna wyglądać u niemowlaka biegunka bo wiadomo że dostaje pokarm płynny.jak jest u Was? Niby kupa jest zolciutka i często z grudkami choć nie zawsze. Ale za to zawsze jak go przebieram to jak podetre pupę to on cały czas "dorabia". Jak go męczą gazy to strzela ta kupą. Jak nie męczą to ona po prostu wypływa po trochu. Fakt że zazwyczaj bardzo się drze i napina przy przewijaniu i może dlatego. Ja już nie wiem czy to moje dziecko jednak nie ma jakiejś alergii...

Mój tez robi takie wodne kupki. Do tego mój takie mocno musztardowe. Koleżanka położna mówiła, ze to od jedzenia zieleniny i fakt ostatnio żre dużo sałaty i szpinak.

Cytat:
Dziewczyny jesteśmy po wizycie u lekarza waga dziś 4290 dwa tygodnie temu 23.08 bylo 3860 to by wyszło 430g przez dwa tygodnie czyżby śmietana w cyckach sie pojawiła.

Rozmawiałam o szczepieniach bo caly czas byly odkladane.
Szczepimy się za dwa tygodnie i biore NFZ lekarz powiedział że są dobre najlepsze są 5w1 ale je wycofują. I mam odpuścić dodatkowe szczepionki.
Wykluczył też aby mała miała napięcie mięśniowe.

Mam nadzieje ze mala nie bedzie chora bo u nas nie ma podzialu na dzieci chore i zdrowe i wszyscy razem czekają. A jedna z matek najpierw powiedziała że jej dziecko jest chore a pozniej powiedziala do dziecka zobacz jaka mała dzidzia i ta chwyciła za wózek i do małej a ja ją akurat ubierałam szybko wozek zabrałam i zwróciłam uwagę matce że ma pilnować małą a nie kazać jej zaglądać do wózka.

I kciuki
Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Piątka z tymi, co to kasy dziś dużo wydały Ja też poszalałam, ale wszystko dla córy, także jestem usprawiedliwiona. Kupiłam matę z fisher rainforest i myślę jeszcze o karuzeli z projektorem, jakie macie koleżanki?

Moja Ami też długo z żółtaczką się borykała i nawet teraz bilirubinę ma jeszcze trochę za wysoką, bo ok.3, ale było ponad 10, więc jest tendencja spadkowa. Położna mi mówiła, żeby często karmić przy żółtaczce, bo to schodzi z moczem.

Dzielna Pestka. Mam nadzieję, że niedługo wszystkie zapomnimy o tych beznadziejnych szczepieniach.

Kciuki za Timiego i jego wagę

Musi być dobrze, nie martw się na zapas.

Moja cdl tak robiła jak u mnie była z wizytą.Też działało.

Niezłego masz śpiocha, super! A akcja z policją też dobra

Ale super, to z sesji?

U mnie był, tylko przegotowaną wodą obmywałam i zeszło samo. Ale kąpię w emolientach i to może też ma wpływ, nie wiem.

Pytałyście o buciki ze zdjęcia, tak to hm, czepaczkę też mam do tego, przesłodki zestaw.

Czytam, że Wasze pociechy coraz dłużej śpią w nocy, u mnie również tak jest. Pierwsze spanie wydłużyło się do mniej wicej 5 godzin, potem już co 3 pobudka. Ale to i tak super!

W ogóle to dostałam od sąsiadki kombinezony na zimę, dreski i inne grubsze ciuszki. Kurcze co mam jej za to kupić, ma córcię, która za chwilę rok skończy, macie jakieś pomysły?
Ja bym zrobiła bon na ubrania lub kosmetyki

Cytat:
Karolinuusia - 3mam kciuki zeby neurologicznie było wszystko dobrze!
Vadi - brawo za wykluczenie mm! Super, ze na usg wszystko prawidłowo.
Pestycyda - jak opisujesz kupy to opis pasuje tez do kup mojej Klaudii.
Darietta - dziewczyny juz pisały, ze za luźno dociagnieta. Moze tez dlatego nie jestes w stanie ułożyć miednicy. Szkoda, ze nie ma podziału u was na zdrowe i chore dzieci. U mnie jest jeden gabinet dla zdrowych i poczekalnia oddzielona jest szybą.
Poprostu - u mnie. Poki co nic nie dawałam, ale położna polecała krem z Avene cicalfate na trądzik różowaty.
Mała! Hugo świetnie wyszedł.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Kciuki za bioderka ✊🏻

Cytat:
My po wizycie. Dziecko rozwija się wzorowo. Wszystko jest w porządku. Mocno jeszcze ściska piastki, ale napięcie jest dobre.
Reszta też ok.
Pestycyda tradzik sam zejdzie, żadnych sterydow mam.nie dawać, można przemyc czasami octeniseptem czy posmarować sudocremem.
Sprawdził też Hugo brzuszek i powiedział że ma lekkie kolki, my tego.nie odczuwamy bo.kupa.prawidłowa, a płaczu.i spinania nie ma jakiegoś mega, raczej.normalnie czasami... ale przepisał nam Delicol i zastanawiam się czy brać... espumisan tez przepisał? Ale
nie jestem.przekonana

Ci do szczepień, zdecydowanie polecał 6w1, a pneumo mówił, ze obojętnie choc wiadomo, że płatne są lepsze. Zdecydowanie odradził nam NFZ, powiedział że krztusiec musi być w tych czasach bezkomurkowy. Dziwne bo przecież to lekarz starej daty.raczej :/
Kazał tez odciągnąć napletek, tak, żeby było widać ujście cewki moczowej i czyścić i 2 x dziennie toaleta noska solą.

I tyle

za wizytę

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Ta druga
Moja codziennie kicha. Jedna seria to nawet 4 kichniecia pod rzad.

Mój tak samo 😂
Cytat:
Hugo też kicha a też jest czysto.
A mi bardziej pierwsza

Kurde nie mogę ogarnąć pozycji do.spania dla niego on.lubi na boku spać a ortopeda niw zalecał wręcz nie pozwala, on.mi się wybudza w innych..pozycjach No i co niby powinnam zrobić?

Bosz mój mąż cały dzień naprawia jakiś błąd wifi... juz mnie to.denerwuje, bo.oczywiście "On to musi zrobić" biegam cały dzień z płaczacym dzieckiem na ramieniu pomiedzy oboadem, kolacją, kąpielą, czytaniem bajek a kp. Itp... a ten.siedzi w kompie! Wrrr... i.nic.mu powiedzieć nie mogę, bo.ma dziś kiepski dzień :/ dobrze, że ten dzień się już kończy.

Oj przykro mi :/
Ja bym olała gotowanie obiadu w takiej sytuacji . Niech se mezus je kanapki i to wirtualne z kompa 🙄
Zrobiłabym tylko sobie coś na szybko .

Dziękuje dziewczyny za komplementy

Nie pocytowalo mi wszystkiego, ale już nie pamietam co komu .
Jestem dziś wyczerpana fizycznie i psychicznie . Pół dnia na telefonie wisiałem i dzwoniłam po lekarzach i do fizjo bo moje ubezp mi nagle powiedziało ze nie pokryją mi terapi bo muszę mieć skierowanie tez od internisty a nie tylko od gina
Co za pajace kurna. No i się zaczęło dzwonienie bo ja nie miałam internisty bo nigdy nie potrzebowałam . Jak byłam już chora mocno to szlam prywatnie płaciłam z kieszeni i tyle.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-09, 00:20   #3095
Samantha7
Zakorzenienie

Sillmarien super ten hamak. Mój bujaczek jest taki właśnie ze jest tyko materiał osadzony na okrągłym metalowym stelarzu . Tylko lipa ze jest do góry trochę a nie ze na płasko 😏

Mój Maxiu tak spi w dzień . Musi buc zabunkrowany . Lubi spać przy kołysankach lub suszarce do włosów .
W dzień spi w salonie w łóżeczku turystycznym lub u siebie w łóżeczku w sypialni . Spi mi tak po 30min -45 do 1h. Lubi sobie kimnac 15min obudzi się rozglądnie do okola i dalej w kimacza i tak potrafi kilka razy. Wczoraj tylko jadł i spał . Tylko ze jego spanie jest na raty bo się wybudza żeby się pobawić i za kilka minut znów spi 😂
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1745.jpg (122,4 KB, 61 załadowań)

Stary 2017-09-09, 00:29   #3096
pestycyda
Zakorzenienie

Sill, ja nie jestem z wro tylko pod Wrocławiem mieszkam. 20 km. Autem TŻ do pracy jeździ więc raczej nie skorzystam. Niby pisałam do tej konsultantki i oba coś tam poradziła ale dalej dupa z tego wychodziła. Spróbuje jak mały będzie ululany.

AnnaPaula, udanego urlopu;*

Samantha, i udało się skierowanie załatwić?

U nas kp.

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-09, 01:13   #3097
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
To Hugo??? Ale cudny! Super foto!

Dzięki Ale mieliście przygodę

Super!

Brawo za wizytę i przyrost

U nas są takie krostki w kolorze skóry, nie wiem czy to trądzik... Położne same nie są pewne co to, mówią że wygląda na pokarmowe trochę, zobaczę co pediatra powie...

A masz możliwość jeszcze konsultacji? Jeśli dobrze pamiętam że obydwie z Darietta jesteście z Wro. to może też pójdziesz na ten piknik?

U mnie dziś za 1 razem było super, Lu szybko zasnęła w chuście i ogarnęłam trochę rzeczy. Teraz późnym wieczorem motałam drugi raz i dużo lepiej mi poszło w naciąganiu, wydaje mi się że całkiem dobrze to zrobiłam, ale Lu chyba już nie miała ochoty na taką pozycję, max 15 minut wytrzymała

Nie zapisałam się - chyba mają jakiś błąd na stronie Po 21 był cały czas ten sam komunikat że nie ma miejsc do 12.09 i że następne terminy pojawią się w czwartek I do tej pory jest taki sam

Brawo za usg bioder i kciuki za wizytę u fizjo! Brawa dla dzielnej Klaudii za szczepienie!
A hamak coś takiego:
Załącznik 7226821
Przy Lili nam się szczerze mówiąc nie przydał, bo dostalismy w prezencie jak już była trochę starsza i nie kręcily jej takie rzeczy. Ciekawe czy na Lu zrobi wrażenie...

Kciuki żeby ciemieniucha przeszła! Nie martw się wagą Pewnie rzeczywiście skokowy przyrost, albo na różnych wagach Klaudia była ważona może?

Brawo za wizytę!
Ja jestem z Poznania
Stary 2017-09-09, 01:49   #3098
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jestem z Poznania

Cytat:
Sill, ja nie jestem z wro tylko pod Wrocławiem mieszkam. 20 km. Autem TŻ do pracy jeździ więc raczej nie skorzystam. Niby pisałam do tej konsultantki i oba coś tam poradziła ale dalej dupa z tego wychodziła. Spróbuje jak mały będzie ululany.

U nas kp.

Próbuj, próbuj powodzenia! Z ululaniem to dobry pomysł
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-09, 03:06   #3099
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:

U nas kp.

Dopiero się umówiłam na czwartek na wizytę. Mam nadzieje ze mi da bo jak nie to będę wściekła. Nie będzie mnie stać płacić za każda wizytę 3 razy w tygodniu po $50 copay :/

Ja widziałam na takim jednym filmiku ze laska najpierw wiązała chustę na sobie i robiła taka kieszonkę a potem wrzucała dziecko naciągnęła i Voila .
Wyglądało dużo łatwiej niż kangurek. Muszę poszukać tego filmiku może Wam pomoże

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Takie coś https://youtu.be/AiqgBbuXgS8
Wyglada na dużo łatwiejsze wiązanie
Fajnie bo najpierw można zawiązać a potem wrzuca się dziecko. Nie trzeba wiązać na dziecku.

Stary 2017-09-09, 05:26   #3100
AnnaPaula87
Zadomowienie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:

U nas kp.

Dziękuję to nasze wczasy tegoroczne z mała
Stary 2017-09-09, 06:07   #3101
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
O muszę obczaić który jest ten puchowy ja mam tylko puchowe kurtki bo jestem zmarzlak a córcia po mnie poszła. Dzięki za info

Ponoć jak kicha to czyści nosek

Moje dziecko dziś ulalo porządnie jak z fontanny i tez pomyślałam o Morelle. Mała miała body mokre a ja bluzkę i jeansy my już nad morzem. Dziś lało ale mam nadzieję ze jutro będzie ładna pogoda.
Miłego wypoczynku

Ja między innymi przez to ulewanie Maxia nie umiem sobie wyobrazić żeby spał w nocy w łóżeczku bo ja bym oka nie zmrużyła.
Właśnie 10min temu przełykal coś i robił bulb bulb w gardle 😵😰
Jak kiedyś spał tylko z głowa na boku tak teraz lubi spać na wznak dziad jeden.
Mój starszak spał na wznak od zawsze w sumie.

Any way myśle żeby kupić cosleeper. Tz nie umie już spać ze starszakiem i się meczy :/ Spi dziś na kanapie a jest słabo wygodna.
Jakie macie te cosleepery te z Was które je macie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-09, 06:39   #3102
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Sillmarien super ten hamak. Mój bujaczek jest taki właśnie ze jest tyko materiał osadzony na okrągłym metalowym stelarzu . Tylko lipa ze jest do góry trochę a nie ze na płasko 😏

Mój Maxiu tak spi w dzień . Musi buc zabunkrowany . Lubi spać przy kołysankach lub suszarce do włosów .
W dzień spi w salonie w łóżeczku turystycznym lub u siebie w łóżeczku w sypialni . Spi mi tak po 30min -45 do 1h. Lubi sobie kimnac 15min obudzi się rozglądnie do okola i dalej w kimacza i tak potrafi kilka razy. Wczoraj tylko jadł i spał . Tylko ze jego spanie jest na raty bo się wybudza żeby się pobawić i za kilka minut znów spi 😂
Jaki śliczny kocyk słonik. Ja uwielbiam słonie.

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Cytat:
Dopiero się umówiłam na czwartek na wizytę. Mam nadzieje ze mi da bo jak nie to będę wściekła. Nie będzie mnie stać płacić za każda wizytę 3 razy w tygodniu po $50 copay :/

Ja widziałam na takim jednym filmiku ze laska najpierw wiązała chustę na sobie i robiła taka kieszonkę a potem wrzucała dziecko naciągnęła i Voila .
Wyglądało dużo łatwiej niż kangurek. Muszę poszukać tego filmiku może Wam pomoże

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Takie coś https://youtu.be/AiqgBbuXgS8
Wyglada na dużo łatwiejsze wiązanie
Fajnie bo najpierw można zawiązać a potem wrzuca się dziecko. Nie trzeba wiązać na dziecku.
To wiazanie jest na chustę elastyczną nam to pokazywała doradczyni ale i tak te boki podtrzymujące kazała robić na wierzchu.

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Wiki dziś przeszła ssmą siebie budziła się co dwie godziny jak nigdy. Chyba chciała się wmontowac do łóżka bo jak dawałam jej cycka to tylko trzymała i spała. Teraz spi obok mnie bo tz wstał biegać. Normalnie biją się o miejsce obok mnie.
Stary 2017-09-09, 07:20   #3103
xzora
Zakorzenienie

Darietta - Klaudia czasami kicha. Sukienka nr 2.
Siilmariien - fajny ten hamak, moze Lu sie podoba. Co do wizyty w poradni - moze spróbuj sie telefonicznie w takim razie zapisać? A jak nie to dr Kiełbasa przyjmuje jeszcze w Salusie na Magnoliowej. Na NFZ zapisy są na styczeń, ale prywatnie moze na p. października by coś było.
AnnaPaula - udanego pobytu nad morzem! Tez jestem zmarzlak i dlatego doceniam puch i wełnę.
Samantha - kciuki za skierowanie od internisty!

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-09, 07:44   #3104
Mała!
Zakorzenienie

Sam
Fajne to.wiazanie dzięki za filmik.

U nas w nocy nie udał się tranfer.do łóżeczka bo.ja zasypiam.od razu, muszę zacząć go.odkładać, ale lubię z nim.spać i w łóżku ze mną śpi dużo lepiej niż sam.
Dziś noc ok. Spał po 3 godziny, tylko kupa go wybudziła ok 4:30 zjadł, by potem wstać o 6:30 znow zjeść i spał do 8:20 je teraz i puszcza baczki. Ciekawe czy ten espumissan i delicol by mu jakoś pomogły może to pp prostu twardziel i nie daje znać, że go boli? Hi hi

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-09, 08:50   #3105
pestycyda
Zakorzenienie

Darietta, jak się o Ciebie biją to powinnaś się cieszyć

Sam, oby udało się załatwić skierowanie bo lipa tyle płacić za wizyty:/

Mała, ja myślę że go nie boli bo inaczej jakoś by to manifestował. Może to jest lekki dyskomfort jak przy wzdęcie delikatnym?

Ja próbowałam dziś do laboratorium pojechać zrobić tsh. Boże było tyle ludzi że się wróciłam bo spędziłabym tam z 1,5h a nie udało mi się nic ściągnąć pokarmu.
W ogóle odkąd uregulowała mi się laktacja i cyce miękkie to nie mogę prawie nic wycisnąć tym moim laktatotem:/ młody w nocy też często je bo co 2-3h i boję się że mu zabraknie. Chyba nigdy nie wyjdę z domu na dłużej

Ale przynajmniej jak wróciłam młody jeszcze spał to go zamotałam i udało się. Już myślałam że coś nie tak że.mna po wczorajszych porazkach. Fakt że musiałam go wyjąć zaraz i nakarmić ale przynajmniej wiem że umiem to zrobic

Stary 2017-09-09, 08:53   #3106
KociaMatka
Raczkowanie

Mam pytanko. Podajecie witamine D? Biodaron albo cos innego? Bo mi sie wlasnie konczy i zastanawiam sie jaka dokupic

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-09, 09:27   #3107
pestycyda
Zakorzenienie

Ja daję d-vitum

Stary 2017-09-09, 09:51   #3108
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
Mam pytanko. Podajecie witamine D? Biodaron albo cos innego? Bo mi sie wlasnie konczy i zastanawiam sie jaka dokupic

ja mam Devikap - najmlodszy dostaje 1krople, starszy dwie a my po 4krople.
jak podawalam w tych kapsulkach jednorazowych ktore są na bazie olejów to bolał go brzuch wiec zmieniłam.

My wczoraj poszlismy na ten kabaret na rynek. mlody przespał w chuście prawie 3godziny! ile czasu wogole dziecko mozna jednorazowo nosic w chuscie? zeby nie przesadzic?

Dzis idziemy na urodziny do kolezanki starszaka. Mąż w tym czasie pojedzie na wake'a.
Z braku zabawek ani gadżetow z jednorożcami kupilam jej na prezent kartonowy zamek z krainy lodu, taki do kolorowania i wyklejania.

Mala- śliczny Hugo na sesji!! ja chcialam sama zrobic kilka fajniejszych zdjęć mlodemu ale jakos nie doszlam jeszcze do realizacji..
_________________________ __

Edytowane przez minini
Czas edycji: 2017-09-09 o 09:52
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-09, 09:55   #3109
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:

Jakbym czytała o Bartku mój też lubi być tak zabunkrowany, a uwielbia wręcz swój mięciutki otulacz i natychmiast się w nim uspokaja

Anna, udanego wypoczynku! Niech pogoda choć trochę się poprawi

Mój syn dzisiaj przeszedł samego siebie. Zasnął wczoraj o 20:45, obudził się po 24, zjadł, zrobił kupcię , TŻ odłożył go do łóżeczka i mówił mi, że leżał godzinę i go nasłuchiwał a później sam zasnął i nie wie kiedy Bartek uderzył w kimono obudziłam się o 3:30 - znalazłam go w połowie łóżeczka, poprawiłam, poszłam spać. Wstał o 5, zjadł i znowu go odłożyłam - 10min i śpi o 7:30 coś go wybudziło ale włączyłam karuzelę i spał do 8:50, szooook, wyspaliśmy się od razu ma dzisiaj lepszy humor i się duuużo uśmiecha

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość

Mala- śliczny Hugo na sesji!! ja chcialam sama zrobic kilka fajniejszych zdjęć mlodemu ale jakos nie doszlam jeszcze do realizacji..
to tak jak ja na miesiącznice kilka pstryknęłam - aleeee bez szału

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-09, 10:02   #3110
KociaMatka
Raczkowanie

Dziekuje bardzo za odpowiedzi o wit D3

Brawo za piekne spanie w chuscie

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-09, 10:11   #3111
pestycyda
Zakorzenienie

Minini, zazwyczaj się mówi o 3h ja tak słyszałam ale konsultantka mówiła że jak prawidłowo zawiązana to bez ograniczeń. Bardzo długo pospal ja mojego też właśnie zamotałam. Trochę koślawo wyszło ale zasnął i nie chce go obudzić żeby dociągać. Ważne że śpi bo marudził na rękach a teraz jakby prąd odłączyli

Aggs, zazdroszcze udanej nocy u nas nocka jak zwykle średnio. Tzn młody nie dał się odlozyc najpierw bo niby kolka ( albo skubany udaje bo na serio nie rzucał się jak zwykle tylko jadł spokojnie). Jak mu cycek z buzi wypadł to od razu krzyk. Jak w końcu zasnął to odłożyłam ale się obudził. Czasem wystarczy że się o 5 cm odsunęłam od niego i sie budzi. Potem chyba miał problemy z kupą bo stękał i się wiercił. Dal się odłożyć dopiero po porannym karmieniu przed którym był płacz bo 30 minut musiałam go przetrYmac po podaniu debridatu. Ojjj ciężkie te noce ostatnio u nas. Wstaję od rana poirytowana:/ ja nie wiem jak wy lubicie spać z dziećmi... Ja jakoś nie potrafię chyba tego docenić. Jest mi niewygodnie, gorąco i w ogóle...

Stary 2017-09-09, 10:30   #3112
taedio
MerDer 4ever

Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Hej
Minini nam pediatra tez przepisała devikap ale tam jest alkohol w składzie i sama nie wiem mam tez juvit d3 i nie wiem które podawać.

U nas nocki raz lepsze, raz gorsze ale jesteśmy juz chyba po skoku bo młody wydaje z siebie mnóstwo dźwięków ma coraz dluzsze czasy aktywności i uwielbia jak sie do niego mowi usmiechami wali na prawo i lewo

Niestety zwolnił sie mężowi pracownik z dnia na dzień wiec znowu prawie cały dzień jestem z młodym sama. Mam nadzieje, że szybko kogoś znajdzie. Zgłosiła sie juz nawet dziewczyna i bedzie miała dzień próbny ale cieżko to widze (praca jako kurier ). Zobaczymy

Pestycyda ja odkładam małego po każdym karmieniu. Czasem 10 razy ale lepiej mi sie śpi tylko z mężem wiec jestem konsekwentna tylko, że nasz nie ma problemów brzuszkowych wiec jest mi łatwiej.

Tak wgl to młody dzisiaj o 6 rano zrobił mężowi taki kałmagedon, że głowa mała cały przewijak w kupie, ubranko, młody po szyje wzięliśmy go pod kran od razu bo inaczej sie nie dało

Stary 2017-09-09, 10:54   #3113
xzora
Zakorzenienie

KociaMatka, ja daje D-Vitum, a jak sie skończy to kupiłam jakies inne z promocji - tez twist-off 400jednostek.
Minini - super, ze synek tak ładnie spał w chuście i udało wam sie obejrzeć kabaret. Nie wiem ile można nosić.
Taedio - współczuje kalmaledonu. Odnośnie dziewczyny kuriera - moze potrafi sie z ciężarami obchodzić? Trzeba sprawdzic.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-09-09, 11:08   #3114
taedio
MerDer 4ever

Xzora No zobaczymy.. ja to cieżko widze bo Tz przychodzi do domu padnięty a jest silny fizycznie.. nie raz nosi materace czy meble, do tego wstawanie o 4:30/5 i powrót do domu 17 a nie raz i pózniej.

Stary 2017-09-09, 11:18   #3115
xzora
Zakorzenienie

To musi byc dziewczyna o sprawności i wytrzymałości mężczyzny, inaczej nie ma szans.

Stary 2017-09-09, 11:21   #3116
taedio
MerDer 4ever

Xzora dziewczyna 20 lat, mojej postury. Nie widze tego ale ona sie uparła i Tz musi ja wziąć na dzień próbny zeby nie było, że nie przyjmuje do pracy ze względu na płeć

Stary 2017-09-09, 11:49   #3117
vadi
*sportaddict*

Dziewczyny, help, jak pielęgnowałyście pęknięty bąbel po szczepieniu na gruźlicę? Bo nam dzisiaj pękł i Timi ma dziurę w łapce

Mieliśmy też dzisiaj spotkanie z doradczynią chustonoszenia i jestem zachwycona i do tego dziewczyna okazała się genialna, co ciekawe, okazało się, że to koleżanka Tż I taką ma rękę do dzieci, że patrzyłam, jak zaczarowana, bo ona jest też doulą i ogólnie wiedzę dzieciową ma ogromną

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

W ogóle ta doradczyni pokazała nam też super metodę na zakładanie ubranek przez głowe, przekłada się dziecko brzuszkiem przez np. lewe udo, główką w lewo, na prawym udzie jest oparta pupka, dziecko samo się rozgląda i unosi głowę, jest zaciekawione tym,
co obserwuje, więc nie stawia oporu przy ubieraniu i wszystko idzie wygodnie i sprawnie I można w tej pozie masować plecki itp., dziecko jest spokojne.

W ogóle Timi w jej rękach usypiał jak zaczarowany

Cytat:
A miałam się wam pytać czy zdarza się że wasze dzieci kichają. Moja ma tak od szpitala i co jestem u pediatry to mu to mówię ale on osluchuje ją gardziełko ogląda i mówi że czysto.
Próbowałam aspirator ale nic nie ma czasami jakiś mały glutek wyjdzie ale z nosa jej nie cieknie i nie wiem co to może być
Timi kicha dość często, ale na sucho, nosek czysty, podobno to dość częste, dzieci tak sobie czyszczą noski z kurzu, pyłków, kocich włosów itp.
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-09, 11:58   #3118
taedio
MerDer 4ever

Vadi nam pediatra mówiła żeby nic z bąblem i tym miejscem nie robic.

Mój tez często kicha

Stary 2017-09-09, 12:04   #3119
Mała!
Zakorzenienie

Pestycyda
Brawo za motanie

Kocia matka
Ja daje D-vitum chyba

Minini
Kurde jednorożec do wyzwanie faktycznie ale dziecko ucieszy sie ze wszystkiego, a tu będzie jeszcze lepiej bo sama to zrobi i będzie taki.jaki.chce
Moj też potrafi długo w chuście spać, a jak kabaret udany?

Super Aggs z tym.spaniem

Vadi
Super z tą doradczynia?

Nas mąż zaprosił jutro ba obiad, mam wybrać restaurację, nie wiem czy w mieście, czy np gdzieś po za... np' w plenerze ?

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-09, 12:05   #3120
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Miłego wypoczynku

Ja między innymi przez to ulewanie Maxia nie umiem sobie wyobrazić żeby spał w nocy w łóżeczku bo ja bym oka nie zmrużyła.

Właśnie 10min temu przełykal coś i robił bulb bulb w gardle

Jak kiedyś spał tylko z głowa na boku tak teraz lubi spać na wznak dziad jeden.

Mój starszak spał na wznak od zawsze w sumie.

Any way myśle żeby kupić cosleeper. Tz nie umie już spać ze starszakiem i się meczy :/ Spi dziś na kanapie a jest słabo wygodna.

Jakie macie te cosleepery te z Was które je macie?
Dzięki moja mała teraz tez śpi na wznak

Cytat:
Darietta - Klaudia czasami kicha. Sukienka nr 2.
Siilmariien - fajny ten hamak, moze Lu sie podoba. Co do wizyty w poradni - moze spróbuj sie telefonicznie w takim razie zapisać? A jak nie to dr Kiełbasa przyjmuje jeszcze w Salusie na Magnoliowej. Na NFZ zapisy są na styczeń, ale prywatnie moze na p. października by coś było.
AnnaPaula - udanego pobytu nad morzem! Tez jestem zmarzlak i dlatego doceniam puch i wełnę.
Samantha - kciuki za skierowanie od internisty!

Dzięki wełnę tez kocham o tej porze roku

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość

Ja podaje to IMG_1504955029.198489.jpg

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
ja mam Devikap - najmlodszy dostaje 1krople, starszy dwie a my po 4krople.
jak podawalam w tych kapsulkach jednorazowych ktore są na bazie olejów to bolał go brzuch wiec zmieniłam.

My wczoraj poszlismy na ten kabaret na rynek. mlody przespał w chuście prawie 3godziny! ile czasu wogole dziecko mozna jednorazowo nosic w chuscie? zeby nie przesadzic?

Dzis idziemy na urodziny do kolezanki starszaka. Mąż w tym czasie pojedzie na wake'a.
Z braku zabawek ani gadżetow z jednorożcami kupilam jej na prezent kartonowy zamek z krainy lodu, taki do kolorowania i wyklejania.

O zazdroszczę ze tyle wytrzymał w chuście teraz można zrobić śliczne zdjęcia we wrzosach ❤️

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Jakbym czytała o Bartku mój też lubi być tak zabunkrowany, a uwielbia wręcz swój mięciutki otulacz i natychmiast się w nim uspokaja

Anna, udanego wypoczynku! Niech pogoda choć trochę się poprawi

Mój syn dzisiaj przeszedł samego siebie. Zasnął wczoraj o 20:45, obudził się po 24, zjadł, zrobił kupcię , TŻ odłożył go do łóżeczka i mówił mi, że leżał godzinę i go nasłuchiwał a później sam zasnął i nie wie kiedy Bartek uderzył w kimono obudziłam się o 3:30 - znalazłam go w połowie łóżeczka, poprawiłam, poszłam spać. Wstał o 5, zjadł i znowu go odłożyłam - 10min i śpi o 7:30 coś go wybudziło ale włączyłam karuzelę i spał do 8:50, szooook, wyspaliśmy się od razu ma dzisiaj lepszy humor i się duuużo uśmiecha

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

to tak jak ja na miesiącznice kilka pstryknęłam - aleeee bez szału

Dzięki i gratulacje za długie spanie synka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości