|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Uwaga szok ja juz mam pierwsze karmienie Wiki zasneła po 20 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3092 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas są takie krostki w kolorze skóry, nie wiem czy to trądzik... Położne same nie są pewne co to, mówią że wygląda na pokarmowe trochę, zobaczę co pediatra powie... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Brawo za usg bioder i kciuki za wizytę u fizjo! ![]() A hamak coś takiego: 1504904300928.jpg Przy Lili nam się szczerze mówiąc nie przydał, bo dostalismy w prezencie jak już była trochę starsza i nie kręcily jej takie rzeczy. Ciekawe czy na Lu zrobi wrażenie... Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3093 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
O muszę obczaić który jest ten puchowy ![]() ![]() Cytat:
Ponoć jak kicha to czyści nosek ![]() Moje dziecko dziś ulalo porządnie jak z fontanny i tez pomyślałam o Morelle. Mała miała body mokre a ja bluzkę i jeansy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3094 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A swoją droga to dupa wołowa z tego policjanta żeby matce dawać mandat za taka bzdurę i ja trzymać widząc masakrę z dzieciami płaczącymi ![]() W ogóle chore że jest mandat za takie coś 😳🙄 Cytat:
Ja odpuszczam chustę . Mój kręgosłup i biodro nie dadzą rady nosić . Jak się naprawie to może kupię Baby Tula jak Maxiu będzie starszy choć nie wiem bo on już wazy mi 7kg ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I kciuki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja bym olała gotowanie obiadu w takiej sytuacji . Niech se mezus je kanapki i to wirtualne z kompa 🙄 Zrobiłabym tylko sobie coś na szybko . Dziękuje dziewczyny za komplementy ![]() Nie pocytowalo mi wszystkiego, ale już nie pamietam co komu . Jestem dziś wyczerpana fizycznie i psychicznie . Pół dnia na telefonie wisiałem i dzwoniłam po lekarzach i do fizjo bo moje ubezp mi nagle powiedziało ze nie pokryją mi terapi bo muszę mieć skierowanie tez od internisty a nie tylko od gina ![]() Co za pajace kurna. No i się zaczęło dzwonienie bo ja nie miałam internisty bo nigdy nie potrzebowałam . Jak byłam już chora mocno to szlam prywatnie płaciłam z kieszeni i tyle.
![]() |
#3095 |
Zakorzenienie
|
Sillmarien super ten hamak. Mój bujaczek jest taki właśnie ze jest tyko materiał osadzony na okrągłym metalowym stelarzu . Tylko lipa ze jest do góry trochę a nie ze na płasko 😏
Mój Maxiu tak spi w dzień . Musi buc zabunkrowany . Lubi spać przy kołysankach lub suszarce do włosów . W dzień spi w salonie w łóżeczku turystycznym lub u siebie w łóżeczku w sypialni . Spi mi tak po 30min -45 do 1h. Lubi sobie kimnac 15min obudzi się rozglądnie do okola i dalej w kimacza i tak potrafi kilka razy. Wczoraj tylko jadł i spał . Tylko ze jego spanie jest na raty bo się wybudza żeby się pobawić i za kilka minut znów spi 😂
#3096 |
Zakorzenienie
|
Sill, ja nie jestem z wro tylko pod Wrocławiem mieszkam. 20 km. Autem TŻ do pracy jeździ więc raczej nie skorzystam. Niby pisałam do tej konsultantki i oba coś tam poradziła ale dalej dupa z tego wychodziła. Spróbuje jak mały będzie ululany.
AnnaPaula, udanego urlopu;* Samantha, i udało się skierowanie załatwić? U nas kp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3098 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja widziałam na takim jednym filmiku ze laska najpierw wiązała chustę na sobie i robiła taka kieszonkę a potem wrzucała dziecko naciągnęła i Voila . Wyglądało dużo łatwiej niż kangurek. Muszę poszukać tego filmiku może Wam pomoże ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Takie coś https://youtu.be/AiqgBbuXgS8 Wyglada na dużo łatwiejsze wiązanie Fajnie bo najpierw można zawiązać a potem wrzuca się dziecko. Nie trzeba wiązać na dziecku.
![]() |
#3100 | |
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Dziękuję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja między innymi przez to ulewanie Maxia nie umiem sobie wyobrazić żeby spał w nocy w łóżeczku bo ja bym oka nie zmrużyła. Właśnie 10min temu przełykal coś i robił bulb bulb w gardle 😵😰 Jak kiedyś spał tylko z głowa na boku tak teraz lubi spać na wznak dziad jeden. Mój starszak spał na wznak od zawsze w sumie. Any way myśle żeby kupić cosleeper. Tz nie umie już spać ze starszakiem i się meczy :/ Spi dziś na kanapie a jest słabo wygodna. Jakie macie te cosleepery te z Was które je macie?
![]() |
#3102 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Wiki dziś przeszła ssmą siebie budziła się co dwie godziny jak nigdy. Chyba chciała się wmontowac do łóżka bo jak dawałam jej cycka to tylko trzymała i spała. Teraz spi obok mnie bo tz wstał biegać. Normalnie biją się o miejsce obok mnie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3103 |
Zakorzenienie
|
Darietta - Klaudia czasami kicha. Sukienka nr 2.
Siilmariien - fajny ten hamak, moze Lu sie podoba. Co do wizyty w poradni - moze spróbuj sie telefonicznie w takim razie zapisać? A jak nie to dr Kiełbasa przyjmuje jeszcze w Salusie na Magnoliowej. Na NFZ zapisy są na styczeń, ale prywatnie moze na p. października by coś było. AnnaPaula - udanego pobytu nad morzem! Tez jestem zmarzlak i dlatego doceniam puch i wełnę. Samantha - kciuki za skierowanie od internisty! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3104 |
Zakorzenienie
|
Sam
Fajne to.wiazanie dzięki za filmik. U nas w nocy nie udał się tranfer.do łóżeczka bo.ja zasypiam.od razu, muszę zacząć go.odkładać, ale lubię z nim.spać ![]() Dziś noc ok. Spał po 3 godziny, tylko kupa go wybudziła ok 4:30 zjadł, by potem wstać o 6:30 znow zjeść ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3105 |
Zakorzenienie
|
Darietta, jak się o Ciebie biją to powinnaś się cieszyć
![]() Sam, oby udało się załatwić skierowanie bo lipa tyle płacić za wizyty:/ Mała, ja myślę że go nie boli bo inaczej jakoś by to manifestował. Może to jest lekki dyskomfort jak przy wzdęcie delikatnym? Ja próbowałam dziś do laboratorium pojechać zrobić tsh. Boże było tyle ludzi że się wróciłam bo spędziłabym tam z 1,5h a nie udało mi się nic ściągnąć pokarmu. W ogóle odkąd uregulowała mi się laktacja i cyce miękkie to nie mogę prawie nic wycisnąć tym moim laktatotem:/ młody w nocy też często je bo co 2-3h i boję się że mu zabraknie. Chyba nigdy nie wyjdę z domu na dłużej ![]() Ale przynajmniej jak wróciłam młody jeszcze spał to go zamotałam i udało się. Już myślałam że coś nie tak że.mna po wczorajszych porazkach. Fakt że musiałam go wyjąć zaraz i nakarmić ale przynajmniej wiem że umiem to zrobic Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3106 |
Raczkowanie
|
Mam pytanko. Podajecie witamine D? Biodaron albo cos innego? Bo mi sie wlasnie konczy i zastanawiam sie jaka dokupic
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3107 |
Zakorzenienie
|
Ja daję d-vitum
![]() ![]() |
![]() |
#3108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jak podawalam w tych kapsulkach jednorazowych ktore są na bazie olejów to bolał go brzuch wiec zmieniłam. My wczoraj poszlismy na ten kabaret na rynek. mlody przespał w chuście prawie 3godziny! ile czasu wogole dziecko mozna jednorazowo nosic w chuscie? zeby nie przesadzic? Dzis idziemy na urodziny do kolezanki starszaka. Mąż w tym czasie pojedzie na wake'a. Z braku zabawek ani gadżetow z jednorożcami kupilam jej na prezent kartonowy zamek z krainy lodu, taki do kolorowania i wyklejania. Mala- śliczny Hugo na sesji!! ja chcialam sama zrobic kilka fajniejszych zdjęć mlodemu ale jakos nie doszlam jeszcze do realizacji..
Bycie mamą jest najlepiej opłacaną pracą na świecie - wynagrodzenie otrzymuje się w postaci czystej miłości _________________________ __ Edytowane przez minini Czas edycji: 2017-09-09 o 09:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3109 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Anna, udanego wypoczynku! Niech pogoda choć trochę się poprawi ![]() Mój syn dzisiaj przeszedł samego siebie. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3110 |
Raczkowanie
|
Dziekuje bardzo za odpowiedzi o wit D3
![]() Brawo za piekne spanie w chuscie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3111 |
Zakorzenienie
|
Minini, zazwyczaj się mówi o 3h ja tak słyszałam ale konsultantka mówiła że jak prawidłowo zawiązana to bez ograniczeń. Bardzo długo pospal
![]() ![]() Aggs, zazdroszcze udanej nocy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3112 |
MerDer 4ever
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Hej
![]() Minini nam pediatra tez przepisała devikap ale tam jest alkohol w składzie i sama nie wiem ![]() U nas nocki raz lepsze, raz gorsze ale jesteśmy juz chyba po skoku bo młody wydaje z siebie mnóstwo dźwięków ![]() ![]() ![]() Niestety zwolnił sie mężowi pracownik z dnia na dzień wiec znowu prawie cały dzień jestem z młodym sama. Mam nadzieje, że szybko kogoś znajdzie. Zgłosiła sie juz nawet dziewczyna i bedzie miała dzień próbny ale cieżko to widze (praca jako kurier ![]() ![]() Pestycyda ja odkładam małego po każdym karmieniu. Czasem 10 razy ale lepiej mi sie śpi tylko z mężem wiec jestem konsekwentna ![]() Tak wgl to młody dzisiaj o 6 rano zrobił mężowi taki kałmagedon, że głowa mała ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3113 |
Zakorzenienie
|
KociaMatka, ja daje D-Vitum, a jak sie skończy to kupiłam jakies inne z promocji - tez twist-off 400jednostek.
Minini - super, ze synek tak ładnie spał w chuście i udało wam sie obejrzeć kabaret. Nie wiem ile można nosić. Taedio - współczuje kalmaledonu. Odnośnie dziewczyny kuriera - moze potrafi sie z ciężarami obchodzić? Trzeba sprawdzic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3114 |
MerDer 4ever
|
Xzora No zobaczymy.. ja to cieżko widze bo Tz przychodzi do domu padnięty a jest silny fizycznie.. nie raz nosi materace czy meble, do tego wstawanie o 4:30/5 i powrót do domu 17 a nie raz i pózniej.
![]() ![]() |
![]() |
#3115 |
Zakorzenienie
|
To musi byc dziewczyna o sprawności i wytrzymałości mężczyzny, inaczej nie ma szans.
![]() ![]() |
![]() |
#3116 |
MerDer 4ever
|
Xzora dziewczyna 20 lat, mojej postury. Nie widze tego
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3117 | |
*sportaddict*
|
Dziewczyny, help, jak pielęgnowałyście pęknięty bąbel po szczepieniu na gruźlicę? Bo nam dzisiaj pękł i Timi ma dziurę w łapce
![]() Mieliśmy też dzisiaj spotkanie z doradczynią chustonoszenia i jestem zachwycona ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- W ogóle ta doradczyni pokazała nam też super metodę na zakładanie ubranek przez głowe, przekłada się dziecko brzuszkiem przez np. lewe udo, główką w lewo, na prawym udzie jest oparta pupka, dziecko samo się rozgląda i unosi głowę, jest zaciekawione tym, co obserwuje, więc nie stawia oporu przy ubieraniu i wszystko idzie wygodnie i sprawnie ![]() W ogóle Timi w jej rękach usypiał jak zaczarowany ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3118 |
MerDer 4ever
|
Vadi nam pediatra mówiła żeby nic z bąblem i tym miejscem nie robic.
Mój tez często kicha ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3119 |
Zakorzenienie
|
Pestycyda
Brawo za motanie ![]() Kocia matka Ja daje D-vitum chyba ![]() Minini Kurde jednorożec do wyzwanie faktycznie ![]() ![]() Moj też potrafi długo w chuście spać, a jak kabaret udany? Super Aggs z tym.spaniem ![]() Vadi Super z tą doradczynia? Nas mąż zaprosił jutro ba obiad, mam wybrać restaurację, nie wiem czy w mieście, czy np gdzieś po za... np' w plenerze ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3120 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.