Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-09, 12:10   #3121
KociaMatka
Raczkowanie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Dzięki moja mała teraz tez śpi na wznak

Dzięki wełnę tez kocham o tej porze roku

Ja podaje to Załącznik 7227121

O zazdroszczę ze tyle wytrzymał w chuście teraz można zrobić śliczne zdjęcia we wrzosach ❤️

Dzięki i gratulacje za długie spanie synka
O to takiej nazwy nie spotkalam jeszcze. Te DHA podobno sa korzystne bardzo

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-09, 12:20   #3122
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Vadi nam pediatra mówiła żeby nic z bąblem i tym miejscem nie robic.
moja też ale wygląda to dość okropnie i już miałam wątpliwości, czy dobrze zrozumiałam
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-09, 12:35   #3123
pestycyda
Zakorzenienie

Vadi, brawo za udane konsultacje!

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-09, 12:52   #3124
taedio
MerDer 4ever

Vadi mi tez to okropnie wyglądało i chciałam przemyć octeniseptem ale lekarka powiedziała niet

Stary 2017-09-09, 12:55   #3125
xzora
Zakorzenienie

Taedio - jak twojej postury to ja tez tego nie widzę
Vadi - ja nic nie robiłam i sie zagoiło.
Vadi - super, ze masz takie pozytywne wrażenia po wizycie doradczyni.
Mała! Jak ładna pogoda to ja bym plener wybrała.

U mnie dzien jak codzień, czyli nic nie robię poza KP. Tyle, ze udało mi sie zjeść i 10min porozciągać. Zaczęłam robić obiad, ale musiałam przerwać. Klaudia marudna. Chciałabym pójść na spacer i posprzątać górną łazienkę, ale nie wiem czy sie uda.
Zamotałam dzisiaj Klaudię w chuście ale po 15min zaczęła stękać. Udało mi sie mocno dociągnąć chustę do szyi a dalej głowy Klaudia nie miała opartej o mnie - prostowała i patrzyła sie na boki.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-09, 13:10   #3126
morelle_
Zakorzenienie

Mała przecudne zdjęcie!!!

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Czy u którejś z Was wystąpił trądzik niemowlęcy i co stosowalyscie?
Był Przegotowana woda. Samo zeszło.

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Karolinuusia - 3mam kciuki zeby neurologicznie było wszystko dobrze!
Vadi - brawo za wykluczenie mm! Super, ze na usg wszystko prawidłowo.
Pestycyda - jak opisujesz kupy to opis pasuje tez do kup mojej Klaudii.
Darietta - dziewczyny juz pisały, ze za luźno dociagnieta. Moze tez dlatego nie jestes w stanie ułożyć miednicy. Szkoda, ze nie ma podziału u was na zdrowe i chore dzieci. U mnie jest jeden gabinet dla zdrowych i poczekalnia oddzielona jest szybą.
Poprostu - u mnie. Poki co nic nie dawałam, ale położna polecała krem z Avene cicalfate na trądzik różowaty.
Mała! Hugo świetnie wyszedł.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Siilmariien - super, ze odkopałam chustę. Na wszystkie błędy zwróciłaś sama uwagę. Zaintrygowałas mnie tym hamakiem dla niemowląt. Jak to wyglada? Udało ci sie wczoraj zapisać do ortopedy?

My byliśmy dzisiaj na usg bioder i Klaudia ma przykurcze. Pokazywał jak masować nogi, mówił o szerokim pieluchowaniu, ale mało z tego zapamiętałam. Chce sie zapisać prywatnie do fizjo zeby mi dokładnie pokazał co i jak. Dzwoniłam juz i czekam az oddzwoni z terminem.
Potem byliśmy u pediatry na szczepieniach. Klaudia dzielnie zniosła, po pierwszym wkłuciu nawet nie zapłakała. Nie było problemu z odłożeniem pneumokoków.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Siilmariien - super, ze odkopałam chustę. Na wszystkie błędy zwróciłaś sama uwagę. Zaintrygowałas mnie tym hamakiem dla niemowląt. Jak to wyglada? Udało ci sie wczoraj zapisać do ortopedy?

My byliśmy dzisiaj na usg bioder i Klaudia ma przykurcze. Pokazywał jak masować nogi, mówił o szerokim pieluchowaniu, ale mało z tego zapamiętałam. Chce sie zapisać prywatnie do fizjo zeby mi dokładnie pokazał co i jak. Dzwoniłam juz i czekam az oddzwoni z terminem.
Potem byliśmy u pediatry na szczepieniach. Klaudia dzielnie zniosła, po pierwszym wkłuciu nawet nie zapłakała. Nie było problemu z odłożeniem pneumokoków.

Kciuki za bioderka! Fajnie, że dobrze zniosła szczepienia.
U nas wczoraj był spokój. Dziś za to nie chce jeść

Cytat:
Mała! Powodzenia na wizycie!
Klaudii ten trądzik prawie znikł za to pojawiła sie ciemieniucha ktora jest az na czole. Poki co bede działać olejkiem migdałowym. Pediatra przepisała mi tez steryd jakby nie przechodziło, ale wole go nie używać.

No i waga stoi dzisiaj wyszło 4700, a jak 2 tyg położna ważyła tez było 4700. Pocieszam sie tym skokowym tyciem, ze skoro wcześniej 470gr przybrała w 2 tygodnie to moze teraz tak stoi.

Kciuki, żeby zeszło.

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
My po wizycie. Dziecko rozwija się wzorowo. Wszystko jest w porządku. Mocno jeszcze ściska piastki, ale napięcie jest dobre.
Reszta też ok.
Pestycyda tradzik sam zejdzie, żadnych sterydow mam.nie dawać, można przemyc czasami octeniseptem czy posmarować sudocremem.
Sprawdził też Hugo brzuszek i powiedział że ma lekkie kolki, my tego.nie odczuwamy bo.kupa.prawidłowa, a płaczu.i spinania nie ma jakiegoś mega, raczej.normalnie czasami... ale przepisał nam Delicol i zastanawiam się czy brać... espumisan tez przepisał? Ale
nie jestem.przekonana

Ci do szczepień, zdecydowanie polecał 6w1, a pneumo mówił, ze obojętnie choc wiadomo, że płatne są lepsze. Zdecydowanie odradził nam NFZ, powiedział że krztusiec musi być w tych czasach bezkomurkowy. Dziwne bo przecież to lekarz starej daty.raczej :/
Kazał tez odciągnąć napletek, tak, żeby było widać ujście cewki moczowej i czyścić i 2 x dziennie toaleta noska solą.

I tyle

Fajnie, że wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
A właśnie apropi wagi :/ to.moj teraz od tygodnia stanął :/ mial 3 tyg temu na wizycie poloznej 4660 dzis 5400 wiec przybrał 740 gr w 3 tyg. Niby prawidłowo, ale było już więcej. Wiec na pewno przybiera skokowo. No i mierzy już 61 cm czyli urósł 5 cm

Ciężki wieczór, mąż.ma jakąś chandrę, ze gadać sie nie da... chodzi zamulony i nie kontaktuje co się mowi do.niego:/ ahhh...

Wykapalismy Hugo i Tymona i teraz kp. Oby Pospał dziś, a ja za raz siadam do karmi.

Mam jeszcze prośbę napiszcie jak.u Was działa delicol i espumisan? I.Kiedy podajecie?
Dzięki

Sent from my ALE-L21 using Wizaz Forum mobile app
U mnie delicol w ogóle nie działał. Żadnej różnicy nie widziałam. Do każdego mleka. Nie bierzemy już.

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Która ładniejsza?

http://www.smyk.com/catalog/product/...enka-legginsy/

http://www.smyk.com/catalog/product/...ka-dziewczeca/
A miałam się wam pytać czy zdarza się że wasze dzieci kichają. Moja ma tak od szpitala i co jestem u pediatry to mu to mówię ale on osluchuje ją gardziełko ogląda i mówi że czysto.
Próbowałam aspirator ale nic nie ma czasami jakiś mały glutek wyjdzie ale z nosa jej nie cieknie i nie wiem co to może być
Non stop kicha.

Cytat:
O muszę obczaić który jest ten puchowy ja mam tylko puchowe kurtki bo jestem zmarzlak a córcia po mnie poszła. Dzięki za info

Ponoć jak kicha to czyści nosek

Moje dziecko dziś ulalo porządnie jak z fontanny i tez pomyślałam o Morelle. Mała miała body mokre a ja bluzkę i jeansy my już nad morzem. Dziś lało ale mam nadzieję ze jutro będzie ładna pogoda.
może za dużo zjadła.

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Sillmarien super ten hamak. Mój bujaczek jest taki właśnie ze jest tyko materiał osadzony na okrągłym metalowym stelarzu . Tylko lipa ze jest do góry trochę a nie ze na płasko 😏

Mój Maxiu tak spi w dzień . Musi buc zabunkrowany . Lubi spać przy kołysankach lub suszarce do włosów .
W dzień spi w salonie w łóżeczku turystycznym lub u siebie w łóżeczku w sypialni . Spi mi tak po 30min -45 do 1h. Lubi sobie kimnac 15min obudzi się rozglądnie do okola i dalej w kimacza i tak potrafi kilka razy. Wczoraj tylko jadł i spał . Tylko ze jego spanie jest na raty bo się wybudza żeby się pobawić i za kilka minut znów spi 😂
Ślicznie!

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Dopiero się umówiłam na czwartek na wizytę. Mam nadzieje ze mi da bo jak nie to będę wściekła. Nie będzie mnie stać płacić za każda wizytę 3 razy w tygodniu po $50 copay :/

Ja widziałam na takim jednym filmiku ze laska najpierw wiązała chustę na sobie i robiła taka kieszonkę a potem wrzucała dziecko naciągnęła i Voila .
Wyglądało dużo łatwiej niż kangurek. Muszę poszukać tego filmiku może Wam pomoże

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Takie coś https://youtu.be/AiqgBbuXgS8
Wyglada na dużo łatwiejsze wiązanie
Fajnie bo najpierw można zawiązać a potem wrzuca się dziecko. Nie trzeba wiązać na dziecku.
Ja wiążę kieszonkę z PEstką na sobie. Ogólnie uważam, że jest dużo łatwiejsza niż kangurek.

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, help, jak pielęgnowałyście pęknięty bąbel po szczepieniu na gruźlicę? Bo nam dzisiaj pękł i Timi ma dziurę w łapce

Mieliśmy też dzisiaj spotkanie z doradczynią chustonoszenia i jestem zachwycona i do tego dziewczyna okazała się genialna, co ciekawe, okazało się, że to koleżanka Tż I taką ma rękę do dzieci, że patrzyłam, jak zaczarowana, bo ona jest też doulą i ogólnie wiedzę dzieciową ma ogromną

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

W ogóle ta doradczyni pokazała nam też super metodę na zakładanie ubranek przez głowe, przekłada się dziecko brzuszkiem przez np. lewe udo, główką w lewo, na prawym udzie jest oparta pupka, dziecko samo się rozgląda i unosi głowę, jest zaciekawione tym,
co obserwuje, więc nie stawia oporu przy ubieraniu i wszystko idzie wygodnie i sprawnie I można w tej pozie masować plecki itp., dziecko jest spokojne.

W ogóle Timi w jej rękach usypiał jak zaczarowany

Timi kicha dość często, ale na sucho, nosek czysty, podobno to dość częste, dzieci tak sobie czyszczą noski z kurzu, pyłków, kocich włosów itp.
Octanisept.

Moja metoda na ubieranie - ubranko pod nią i tyle Kocha się przebierać, za to nie mogę jej ubrać butów!! Masakra! To nie moje dziecko Podkurcza palce.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-09, 13:15   #3127
morelle_
Zakorzenienie

Jon chciałaś foto płaszcza - proszę.
Byłam wczoraj 5h na zakupach kupiłam małej 2 paru butów. Nie mogłam się zdecydować które :P będzie miała do kompletu z mamą zrobiłam paznokcie i jestem mega zadowolona.
Dziś sprzątanie , śniadanie i spacer zaliczony. Siedzę i pije warke 0%. Oba bawi się w łóżeczku. Skończyła 10 tyg i dalej nie chwyta. Nie wiem czy mam się martwić.
Kupiłam wkładki laktacyjne, ale chyba bez sensu bo zanika mi pokarm.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2017-09-09 14.11.17.jpg (77,0 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2017-09-09 14.11.07.jpg (99,5 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg biale-trampki-oh-my-bunny-1597859-235851-2.jpg (80,4 KB, 70 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-09-09, 13:15   #3128
calineczka3
Zadomowienie

Ale ja Wam zazdroszcze tych chust. Nie mogę się doczekać aż nasza przyjdzie.

Spaliśmy dzisiaj znowu do 9. Potem spał w łóżeczku całe 20 minut a teraz już ponad godzinę śpi na mnie. Kocham to i pozwalam mu bo wiem że takie chwile szybko się skończą ale nie mogę nic zrobić. Nawet pisać ciężko a nie mam pod ręką żadnej książki

calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-09, 13:16   #3129
morelle_
Zakorzenienie

I my dziś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2017-09-09 09.33.49.jpg (84,6 KB, 82 załadowań)
Stary 2017-09-09, 13:29   #3130
xzora
Zakorzenienie

Morelle - 5h zakupów - zazdroszczę (mimo, ze nie lubię zakupów). Ja wczoraj chciałam chociaz do Lidla pójść, ale skończyło sie tym, ze siedziałam w aucie i karmiłam, a TZ robił zakupy. Skąd wiesz ze pokarm Ci zanika?
Pestka - słodziak i fajne buty. Płaszczyk tez super.

Calineczka - jak ja cie rozumiem z tą niemocą zrobienia czegokolwiek.

Stary 2017-09-09, 13:38   #3131
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Morelle - 5h zakupów - zazdroszczę (mimo, ze nie lubię zakupów). Ja wczoraj chciałam chociaz do Lidla pójść, ale skończyło sie tym, ze siedziałam w aucie i karmiłam, a TZ robił zakupy. Skąd wiesz ze pokarm Ci zanika?

Nie zalewa już mnie wcale, jak karmię to nie cieknie mi z drugiej piersi i jak naciskam to też dopiero za 5 razem 1 kropla się pojawiła Słabo. W każdym razie dużo mniej niż wcześniej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-09, 13:44   #3132
calineczka3
Zadomowienie

Muszę chyba zainwestować w większe pampy na takie sytuacje bo juz nie moge wytrzymac a slodziak dalej na mnie śpi

Morelle Pestka urocza!

calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-09, 13:53   #3133
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Nie zalewa już mnie wcale, jak karmię to nie cieknie mi z drugiej piersi i jak naciskam to też dopiero za 5 razem 1 kropla się pojawiła Słabo. W każdym razie dużo mniej niż wcześniej.

Ale to wcale nie świadczy o tym ze jest mniej mleka. A Pestka ssie? Widzisz, ze połyka?

Stary 2017-09-09, 13:58   #3134
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Muszę chyba zainwestować w większe pampy na takie sytuacje bo juz nie moge wytrzymac a slodziak dalej na mnie śpi

Morelle Pestka urocza!

Hahah no tak bo jak go ruszysz to lipa

Cytat:
Ale to wcale nie świadczy o tym ze jest mniej mleka. A Pestka ssie? Widzisz, ze połyka?

Właśnie nie, ciumka chwilę i zasypia. Bardziej na zasadzie smoczka. Mam też wrażenie, że wróciły do rozmiaru z przed ciąży.
Szkoda, że inne części ciała tak szybko nie wracają...

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Ubrałam obrączkę i nie jestem w stanie jej ściągnąć Nie przejdzie mi przez kostkę.
Stary 2017-09-09, 14:41   #3135
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Darietta, jak się o Ciebie biją to powinnaś się cieszyć

Sam, oby udało się załatwić skierowanie bo lipa tyle płacić za wizyty:/

Mała, ja myślę że go nie boli bo inaczej jakoś by to manifestował. Może to jest lekki dyskomfort jak przy wzdęcie delikatnym?

Ja próbowałam dziś do laboratorium pojechać zrobić tsh. Boże było tyle ludzi że się wróciłam bo spędziłabym tam z 1,5h a nie udało mi się nic ściągnąć pokarmu.
W ogóle odkąd uregulowała mi się laktacja i cyce miękkie to nie mogę prawie nic wycisnąć tym moim laktatotem:/ młody w nocy też często je bo co 2-3h i boję się że mu zabraknie. Chyba nigdy nie wyjdę z domu na dłużej

Ale przynajmniej jak wróciłam młody jeszcze spał to go zamotałam i udało się. Już myślałam że coś nie tak że.mna po wczorajszych porazkach. Fakt że musiałam go wyjąć zaraz i nakarmić ale przynajmniej wiem że umiem to zrobic

Ciesze się juz mowilam tz ze wieksze lozko trzeba kupic albo odwrotnie się kładziemy i śpimy ww trójkę.
Mała ma jakas czujke jak tz jest to anioł a w tygodniu daje mi w kość. Teraz tz poszedl do kina a ja z małą siedzę ledwo zamknął drzwi i sie obudziła. W przyszla sobotę mam dentyste i laktatorem ja od poczatku nic nie moge sciagnac i nie wiem jak to ogarnie tz. Podjedziemy do moich rodzicow bo od nich jest blizej ale i tak mala moze marudzic
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-09-09, 14:49   #3136
pestycyda
Zakorzenienie

Morelle, ale piękne te buty z uszkami 😍 oby mała zgłodniała . Pestka modnisia jak zawsze

Calineczka, zacewnikuj się:p

Darietta ja też nie mogę nic ściągnąć ostatnio. W poniedziałek mam gina i dobrze że mam porcję w zamrażarce bo lipa by była.

Mój dzieć zaczął się i teresowac karuzelą 😍
W ogóle zauważyłam że się robi maruda mała ale nie boli go brzuszek tylko tak bez powodu. Nie może zasnąć. Jak mu się oko zamknie to zaraz coś go wybudza. Zaczyna się koło 13-15 zalezy czy jesteśmy na spacerze czy nie. Macie jakieś sposoby na taki płacz "nie wiem sam o co mi chodzi"?

Stary 2017-09-09, 15:25   #3137
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłam wczoraj 5h na zakupach kupiłam małej 2 paru butów. Nie mogłam się zdecydować które będzie miała do kompletu z mamą zrobiłam paznokcie i jestem mega zadowolona.
Dziś sprzątanie , śniadanie i spacer zaliczony. Siedzę i pije warke 0%. Oba bawi się w łóżeczku. Skończyła 10 tyg i dalej nie chwyta. Nie wiem czy mam się martwić.
Fajny kolor trampki z uszami cudo! Będziesz śmigać na płaskiej podeszwie?
Pestka urocza, a jaką ma buźkę pyzatą

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Morelle, ale piękne te buty z uszkami 😍 oby mała zgłodniała . Pestka modnisia jak zawsze

Calineczka, zacewnikuj się:p

Darietta ja też nie mogę nic ściągnąć ostatnio. W poniedziałek mam gina i dobrze że mam porcję w zamrażarce bo lipa by była.

Mój dzieć zaczął się i teresowac karuzelą 😍
W ogóle zauważyłam że się robi maruda mała ale nie boli go brzuszek tylko tak bez powodu. Nie może zasnąć. Jak mu się oko zamknie to zaraz coś go wybudza. Zaczyna się koło 13-15 zalezy czy jesteśmy na spacerze czy nie. Macie jakieś sposoby na taki płacz "nie wiem sam o co mi chodzi"?

U nas na takie marudzenie pomaga tylko leżenie na mojej klatce piersiowej, wtedy się przykleja, patrzy wtulony we mnie i jest najsłodszy na świecie
Też muszę ściągnąć pokarm na czwartek bo mam ginekologa

Stary 2017-09-09, 15:42   #3138
Mała!
Zakorzenienie

A ja.mam coś ostatnio mieksze piersi... i.nic mi sie ściągnąć nie udaje :/

Morelle
Piękna pesteczka

Dziewczyny ja na noc tez muszę chyba cewnik sobie założyć

My na spacerze, drugim bo śliczna pogoda i szkoda w domu siedzieć.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-09, 16:23   #3139
Agg_s
Wtajemniczenie

Pesteczka przepiękna dziewuszka

U nas dzisiaj barowa pogoda.. popadało, teraz wieje wiatrzycho, ale ubrałam młodego, opatulilam i wysłałam babcie na spacer żeby się chociaż trochę dotlenil ja chyba wezmę się za porządki w jego ciuszkach bo w końcu wyrósł z rozmiaru 50 i mniejszych 56

Czy wasze maluchy tez robią nocne wędrówki?? Ja mojego jak dobrze nie opatule to znajduje ostatnio po tym najdłuższym, pierwszym spaniu w połowie łóżeczka, przekręconego w poprzek i wtedy mi stęka bo nie może wykonać żadnego ruchu i muszę go poprawić.

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-09, 16:50   #3140
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
O to takiej nazwy nie spotkalam jeszcze. Te DHA podobno sa korzystne bardzo

Tak dha jest bardzo korzystne. Dostałam w zaleceniach ze szpitala zeby kupić taka witaminę D

Cytat:
Mała przecudne zdjęcie!!!

Był Przegotowana woda. Samo zeszło.

Kciuki za bioderka! Fajnie, że dobrze zniosła szczepienia.

U nas wczoraj był spokój. Dziś za to nie chce jeść

Kciuki, żeby zeszło.

Fajnie, że wszystko ok.

U mnie delicol w ogóle nie działał. Żadnej różnicy nie widziałam. Do każdego mleka. Nie bierzemy już.

Non stop kicha.

może za dużo zjadła.

Ślicznie!

Ja wiążę kieszonkę z PEstką na sobie. Ogólnie uważam, że jest dużo łatwiejsza niż kangurek.

Octanisept.

Moja metoda na ubieranie - ubranko pod nią i tyle Kocha się przebierać, za to nie mogę jej ubrać butów!! Masakra! To nie moje dziecko Podkurcza palce.
Brzuszek Pestkę boli ze nie chce jeść? Miska jak jestesmy na wyjeździe często ulewa bo właśnie za dużo je. W domu ma stałe pory jedzenia i rzadko ulewa.

Cytat:

Byłam wczoraj 5h na zakupach kupiłam małej 2 paru butów. Nie mogłam się zdecydować które :P będzie miała do kompletu z mamą zrobiłam paznokcie i jestem mega zadowolona.

Śliczny płaszczyk i butki cudne!

Cytat:
I my dziś
Pestka jak zwykle modnisia

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość

U nas dzisiaj barowa pogoda.. popadało, teraz wieje wiatrzycho, ale ubrałam młodego, opatulilam i wysłałam babcie na spacer żeby się chociaż trochę dotlenil ja chyba wezmę się za porządki w jego ciuszkach bo w końcu wyrósł z rozmiaru 50 i mniejszych 56

Czy wasze maluchy tez robią nocne wędrówki?? Ja mojego jak dobrze nie opatule to znajduje ostatnio po tym najdłuższym, pierwszym spaniu w połowie łóżeczka, przekręconego w poprzek i wtedy mi stęka bo nie może wykonać żadnego ruchu i muszę go poprawić.

Moja mała śpi w kołysce to nie ma jak się kręcić

Byliśmy na długim spacerze bo akurat nie padało ciepło nad morzem jest i goferka wciągnęłam
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-09, 17:01   #3141
xzora
Zakorzenienie

Pestycyda - u mnie sposoby na płacz to pierś, telepanie i jeszcze w aucie w foteliku sie uspokaja.
Aggs - moja córka tez lubi wędrować w poprzek łóżeczka.

U nas dzisiaj super pogoda. Chusta uratowała nam spacer. Juz miałam zrezygnować bo nie poleży w wózku spokojnie jak nie spi a zasnąć nie chciała kiedy TZ zaproponował ze ją weźmie w chustę.
No i chyba odkryłam dlaczego u mnie Klaudia trzyma głowę prosto - biust jej tą głowę wypycha. U TZ miała głowę przytwierdzoną do jego klatki.

Stary 2017-09-09, 17:07   #3142
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:

DSC_1056.JPG nie tak odkladalam

Stary 2017-09-09, 17:10   #3143
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
I my dziś
Przesliczna Pestka

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:

Xzora jejku jak ja czekam na wyprawe do Lidla albo do Castoramy ale w sklepach jak jest tyle ludzi, produktow i swiatel czuje sie przebodzcowana jak dziecko

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:

A to nie znaczy ze laktacja sie w koncu ustabilizowala a nie ze zanika?

REKLAMA
Stary 2017-09-09, 17:23   #3144
anusia1990
Zakorzenienie

Dziewczyny orientujecie sie czy w c&a mozna anulowac zamowienie?

anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-09, 18:11   #3145
Agg_s
Wtajemniczenie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Hahah KociaMatka, a to tak się nie odkłada dziecka?! toz to widzę najwygodniejsza pozycja, mój dokładnie tak samo dzisiaj w nocy zawędrował

Xzora, brawa dla TŻ za chustowanie!!
Ja swojego tez zamotam. Ale za tydzień dopiero bo jutro jedzie mi na delegacje do Krakowa aż wraca w piątek wieczorem. Mam nadzieje ze dzieć nie będzie mi tęsknił za bardzo i nie będzie płakał więcej przez to.

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-09, 18:18   #3146
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Pestycyda - u mnie sposoby na płacz to pierś, telepanie i jeszcze w aucie w foteliku sie uspokaja.

U nas dzisiaj super pogoda. Chusta uratowała nam spacer. Juz miałam zrezygnować bo nie poleży w wózku spokojnie jak nie spi a zasnąć nie chciała kiedy TZ zaproponował ze ją weźmie w chustę.
No i chyba odkryłam dlaczego u mnie Klaudia trzyma głowę prosto - biust jej tą głowę wypycha. U TZ miała głowę przytwierdzoną do jego klatki.

Moja ładniej śpi w wózku odkąd ma dyndającego miska i patrzy na niego

Cytat:
Załącznik 7227646 nie tak odkladalam

Haha ale fajnie śpi
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-09, 18:30   #3147
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość

U nas na takie marudzenie pomaga tylko leżenie na mojej klatce piersiowej, wtedy się przykleja, patrzy wtulony we mnie i jest najsłodszy na świecie
Też muszę ściągnąć pokarm na czwartek bo mam ginekologa

U mnie kiedyś leżenie na mojej klatce bardzo pomagało a teraz nie bardzo chyba że go zapchane smocKiem. Ale jak smok wyleci to płacz znowu.

Cytat:

Mój jak już da się odlozyc co zdarza się rzadko to ląduje prawie do góry nogami
Cytat:
Tak dha jest bardzo korzystne. Dostałam w zaleceniach ze szpitala zeby kupić taka witaminę D

Brzuszek Pestkę boli ze nie chce jeść? Miska jak jestesmy na wyjeździe często ulewa bo właśnie za dużo je. W domu ma stałe pory jedzenia i rzadko ulewa.

Śliczny płaszczyk i butki cudne!

Pestka jak zwykle modnisia

Moja mała śpi w kołysce to nie ma jak się kręcić

Byliśmy na długim spacerze bo akurat nie padało ciepło nad morzem jest i goferka wciągnęłam
Omnononm zjadłabym goferka

Cytat:

Brawo dla TŻa. Mój nie chce motać. Mówi że jakoś nie ufa chuście. Z resztą ja mam 4.2 a on 190 cm więc mogłoby nie starczyć chusty... Za to cieszę się że nie wzięłam większej bo się ciągną za mną te ogony już teraz

Cytat:
Załącznik 7227646 nie tak odkladalam

Jaka Ewcia cudna
Cytat:

Haha ale fajnie śpi
Ja właśnie dzisiaj wpadłam na to i powiesiłam lwa z lusterkiem ale raczej nie robi to na młodym wrażenia. Od dwóch dni nie bardzo śpi na spacerach. Ale nie awanturuje się tylko patrzy. Zasypia np po godzinie łażenia. A dziś spacer za długi bo śmierć głodowa nas złapała 5 minut przed domem i na syrenie wracaliśmy

REKLAMA
Stary 2017-09-09, 18:48   #3148
taedio
MerDer 4ever

Niko dzisiaj spał może z 10 min ciągiem. Mam nadzieje, że przynajmniej nockę ładnie prześpi

Mój tez sie nie przemieszcza bo w koszu Mojżesza. Tzn jedyne co to "pełza" wyżej. Swoją droga ciekawe kiedy przyjdzie łóżeczko bo to oznacza eksmisje młodego do jego pokoju

Stary 2017-09-09, 19:07   #3149
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Haha ale fajnie śpi
Ja mojej kupiłam slonika i wpatrzona jak w obrazek nawet to dyndanie ją raz uspiło taka hipnoza bo powoli jej powieki robiły się ciężkie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 110911_1.jpg (96,3 KB, 40 załadowań)
Stary 2017-09-09, 19:09   #3150
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Moja tak kilka razy zrobiła że w poprzek lezała i nóżkami miedzy szczebelki i sie wystraszyłam bo mam tylko z jednej strony osłonięte. Ale teraz jak na razie nie przemieszcza się zbytnio.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości