Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-27, 18:08   #151
Ines1985
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX

Witam w nowym wątku w pracy miałam urwanie głowy, prawie caly dzień gdzieś w terenie, a jak już dotarłam na chwilę do biura to czasu na prywatne sprawy nie było.

A wy się rozpisałyście

Jeśli chodzi o imiona, to ja mam dosyć pospolite i nie przepadam za nim. Tyle tylko że ma sporo zdrobnień i to jest plus bo każdy zdrabnia moje imię inaczej.
Jeśli chodzi o Stasiów i Antosiów, to teraz to wcale nie jest taka krzywda dla dzieci. Moda zatacza koło i dotyczy to także imion... Teraz często ludzie nazywają tak swoje dzieci, więc za jakieś 15 lat nikt nie będzie robił wielkich oczu i parskał śmiechem jak pozna jakiegoś Antka czy Janka.
Ja jednak wolę bardziej nowoczesne imiona ale nie wiem jeszcze jak nazwę swoje dzieci

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 18:26   #152
Poemi
Zakorzenienie

Pół dnia zbieram się do napisania referatu... I nie chce mi się, a to na jutro
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 18:30   #153
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
masz jeszcze cała noc:d
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 18:45   #154
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
Ale inne rzeczy też muszę robić
Stary 2008-05-27, 18:50   #155
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Na popękane naczynka bardzo fajny jest zabieg zamykania naczynek. Nie jest to najtańszy zabieg, ale masz spokój na jakiś czas. Ale na ten zabieg to 1,5 m-ca przed slubem minimum, bo są ranki, strupki. Mi zeszło po ok. 2 tygodniach, ale dopiero po 3 mogłam powiedzieć, że twarz mi się podoba.
Brzmi trochę przerażająco Mam trochę popękanych naczynek przy skrzydełkach nosa i na brodzie. No, może jakiś pojedynczy na policzku, mało widoczny.

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
dalej jestem wielkim smarkiem. już mam dość. łech ;/
Zdrowiej

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
a ja musze wam cos napisac bo zaraz niewyrobie. wkurzył mnie ostro własiciel stancji. wynajmuje od niego od 4 lat mieszkanie. umawialismy sie na 650)czynsz a reszta dla niego do banku szla) + opłaty
co jakis czas przez te 4 lata były jakies tam podwyzki czynszu, wiec i do banku mu wpłacałysmy mniej (a dokładnie jego synowi).
od stycznia znou była podwyzka czynszu o 70zł. wiec i o tyle mniej do banku wpłaciłysmy. dzis o do mnie dzwoni. czemu w banku od pół roku jest mnie kasy (super refleks co??) wiec mu tłumacze a ten na mnie w krzyk i zebym mu dokąłdnie napisała o ile sie zminiło. wiec dzwonie do niego i mu mówie ze o 70zł i ze wszytsko udokumentowane bo na ksiązeczkach mieszkaniowych kwota" a ten do mnie , że było sie spytac czy mieszkanie nie pójdzie w góre ja: ze jak to, przeciez przez 4 lata tak było. a on z krzykiem, ze w umowie (podpisywała ja dziewczyna z która kiedys mieszkałam), jest ze cena przez inflacje itp. moze ulec zmienia. ok. i on do mnie,z e powie to synowi i jak on powie,z e trzeba zwracac to bedziemy za te pół roku musialy zwracac. poczym sie rozłączyl

kurde wpieniona jestem na maksa. bo nawet jak cena by miała isc w góre, to sie mówi o tymz wyprzedzeniam i wtedy ja mu mówie, czy chce tak mieszkac czy nie?? a nie ze mam on sobie cene podnosi a ja mu mam placić za pół roku wstecz wrrr

dzwoniłam do rodziców i tez sie wkurzyli. powiedzieli, ze jak chce to niech za zcerwiec podnosi a nie za poprzednie miesiące. ze on cwaniak. bo przez 4 lata mu sie za wakacje płaciło aby mieszkanie trzymac (choc sie tu nie mieszkalo) a jak wie, ze juz sie wyprowadzamy to on takie numery.
Niestety, takich ludzi jest pełno. Ja miałam akurat szczęście, choć pierwsza babka, u której wynajmowałam pokój, też mnie wkurzała i mam niemiłe wspomnienia (zresztą, nigdy więcej już bym u kogoś w domu - razem z domownikami - nie zamieszkała).
Moja kuzynka miała duże nieprzyjemności (w Gl.). Facet tez zażądał kasy za coś tam, straszył ich sądem. Podobno umowa była tak dziwnie sformułowana, że na pewno by wygrał

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
ejjjj tam Ty jesteś bardzo atrakcyjną Asią.
Zreszta mam bardzo fajne kumpele Asie...lubię
Dziękuję za komplement

Cytat:
Za wygodnie to po pierwsze, a po drugie ja musze jeszcze mieć męża tylko dla siebie...kilka lat!!!
Też mam podobne odczucie

Cytat:
Jedynym cudownym relaksującym zabiegiem na jaki poszłam przed slubem był pedicure i manicure.

Ja u siebie nie zauwazyłam wzomorzonego dbania o siebie.
Na manicure na pewno też pójdę, bo moje paznokcie są w średnim stanie Już kilka razy zastanawiałam się, czy nie pojść do kosmetyczki na jakieś zabiegi, ale nigdy się nie zdecydowałam. Teraz jest jakaś mobilizacja A poza tym też jakoś szczególnie nie dbam o siebie. Robię to, co zwykle

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Mi też się nic nie chce

Cytat:
Jak ja tego nie lubię

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 18:56   #156
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Mi też się nic nie chce
Heh . Na dodatek babka mi wtryniła to czego nie chciałam... Mam secesję wiedeńską (architekturę), a chciałam sececję hiszpańską . Prawie to samo, heh
Stary 2008-05-27, 19:04   #157
atka83
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
hehe nieźle wymyśliłaś , jedno z moich bardziej oryginalnych wymysłów imion męskich to IWO , ale Tż oczywiście -nie , bo będzie IWO chodź na piwo , a mi się podoba
Iwo to jak ten z argetyńskiej telenoweli-Zbuntowanego Anioła ,ale on był nawet,nawet fajny. A tż się nie zna.

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
W moim dzisiejszym horoskopie napisali:
Miłość: Nawet nie myśl o rozstaniu...
Powiem Wam tak w zaufaniu.... że czuję się dla niego ważna...
A teraz lecę do domu. Pa.....
Ale kto,co i jak,bo ja nie w temacie jestem.

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
ma dla dziewczynki podoba się Laura. dla chłopca nie wiem dalej jestem wielkim smarkiem. już mam dość. łech ;/
OO mi też się Laura dla dziewczynki podoba i Luiza.Te oby dwa imiona są ładne.
Nie przejmuj się,też mam teraz smarkate lata.

Cytat:
Kurcze ale by było wydarzenie na watku jakbyś bobo miała.
To ja normalnie już trzymam kciuki za wyrobienie sie z badaniami i za owocne guganie
Dziękuje bardzo za trzymanie kciuków,oby tz się czasem nie rozmyślił po moim przyjeżdzie. No by było,by było,dużo ciotek by moje/nasze maleństwo miało.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-27, 20:14   #158
Poemi
Zakorzenienie

Jednak piszę. W bólach, ale piszę
Stary 2008-05-27, 22:41   #159
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Twin a dlaczego nie podoba Ci się swoje imię ?Olga- mnie się bardzo podoba
Tak jak Ty masz Dorinko alergię na 'r' w imionach tak ja na 'g'. Gdyby nie to G moje imię byłoby bardzo ładne drugie posiadam- Magdalena, ale moją siostrę rodzice nazwali Magda (nie Magdalena) więc i tak nikt by do mnie tak nie mówił . Moi rodzice tłumaczyli mi wiele razy, ze mam takie ładne imię, że jak je wybierali to przekonała ich myśl o "babcia Olga to tak ładnie brzmi" . Póki co do bycia babcią sporo mi brakuje i męczę się z moim imieniem chociaż powiem Wam, ze nie lubię jak wykładowcy zdrabniają moje imię albo tak jak ostatnio Pani z firmie HR podczas rozmowy kwalifikacyjnej zaczynała każde zdanie od "No dobrze pani Olu..." brak profesjonalizmu a poza tym nie zapytała mnie o zgodę czy może się do mnie w ten sposób zwracać.
Moja Mama nigdy nie powiedziała do mnie 'Olga', Tacie raz się wyrwało Olga i stwierdził, ze to dziwnie brzmi a Siostra i Tż mówią tak do mnie gdy chca mnie wkurzyć

Jednak nie będę miała za dużo czasu od czwartku. Nawet własne urodziny spędzę na pisaniu dwóch prac i nauce:/ ale za to za 23 dni wakacje Nie mogę się doczekać
Stary 2008-05-27, 23:15   #160
DianaM
Zadomowienie

O rany!!! Już po północy, marzy mi się już zamkąć recepcję i wpakować się do łóżka, a Ci turyści jak na złość nie przychodzą i muszę na nich czekać. Co oni zwiedzają po ciemaku i to na tym mazurskim zadupiu? Chlip!!!!!!!!
Stary 2008-05-28, 06:50   #161
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
O rany!!! Już po północy, marzy mi się już zamkąć recepcję i wpakować się do łóżka, a Ci turyści jak na złość nie przychodzą i muszę na nich czekać. Co oni zwiedzają po ciemaku i to na tym mazurskim zadupiu? Chlip!!!!!!!!
O rany i ty musisz na nich czekac dopoki nie przyjdą? współczuję rozumiem, że pracujesz w hotelu?

Stary 2008-05-28, 06:59   #162
ANITKA79
Zadomowienie

Witajcie Piekne

Ja choc zmeczona, to szczesliwa, mam nowe okienka i zrobilam malutkie przemeblowanko w pokoju

Podoba mi sie
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 07:22   #163
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

witam

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 07:27   #164
sanetka
Zakorzenienie

czesc.

nie chce mi sie uczyc.

a wczoraj nie napisalam jak dekoracje zalatwialam. poszlam do jednej kwiaciarni, pani mowi zeby isc do innej bo ta babka od dekoracji jest tam. to wieczorem z TZem poszlismy. mowimy o co chodzi a babeczka: ja nic nie wiem, trzeba z szefowa gadac przejda sie panstwo do 3 kwiaciarni tak ja spiorunowalismy wzrokiem ze dala nam wizytowke

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 07:33   #165
lemoorka
Zakorzenienie

Cześc laseczki, miłęgo dnia zycze

Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość
Witajcie Piekne

Ja choc zmeczona, to szczesliwa, mam nowe okienka i zrobilam malutkie przemeblowanko w pokoju

Podoba mi sie
Wpadnij do mnie, my nie możemy się pozbierac po zmianie okien
Na dodatek mi się telewizor zeopsuł
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-28, 08:03   #166
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
co jakis czas przez te 4 lata były jakies tam podwyzki czynszu, wiec i do banku mu wpłacałysmy mniej (a dokładnie jego synowi).
od stycznia znou była podwyzka czynszu o 70zł. wiec i o tyle mniej do banku wpłaciłysmy. dzis o do mnie dzwoni. czemu w banku od pół roku jest mnie kasy (super refleks co??) wiec mu tłumacze a ten na mnie w krzyk i zebym mu dokąłdnie napisała o ile sie zminiło. wiec dzwonie do niego i mu mówie ze o 70zł i ze wszytsko udokumentowane bo na ksiązeczkach mieszkaniowych kwota" a ten do mnie , że było sie spytac czy mieszkanie nie pójdzie w góre ja: ze jak to, przeciez przez 4 lata tak było. a on z krzykiem, ze w umowie (podpisywała ja dziewczyna z która kiedys mieszkałam), jest ze cena przez inflacje itp. moze ulec zmienia. ok. i on do mnie,z e powie to synowi i jak on powie,z e trzeba zwracac to bedziemy za te pół roku musialy zwracac. poczym sie rozłączyl

kurde wpieniona jestem na maksa. bo nawet jak cena by miała isc w góre, to sie mówi o tymz wyprzedzeniam i wtedy ja mu mówie, czy chce tak mieszkac czy nie?? a nie ze mam on sobie cene podnosi a ja mu mam placić za pół roku wstecz wrrr

dzwoniłam do rodziców i tez sie wkurzyli. powiedzieli, ze jak chce to niech za zcerwiec podnosi a nie za poprzednie miesiące. ze on cwaniak. bo przez 4 lata mu sie za wakacje płaciło aby mieszkanie trzymac (choc sie tu nie mieszkalo) a jak wie, ze juz sie wyprowadzamy to on takie numery.

Kochanie, nei denerwuj się. Sprawa jest prosta.

- czy miałyście podpisaną umowę z tym panem i czy pan rozliczał się z fiskusem z zysków jakie ma z wynajmu mieszkania? lepiej zeby tak było, bo jesli zacznie Was szantażowac, Ty zawsze mozes powiedziec ze doniesiesz UrzędowiSkarbowemu ( a pieniadze z konta syna będą potwierdzeniem Twojej teorii).

- inflacja jest obecnie ma poziomie 4% i jest najwyższa od kilku lat, wiec prosze, niech Wam podnosi czynsz o 4%.

CZeść Wszystkim!
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 08:30   #167
ANITKA79
Zadomowienie

Cytat:
Wpadnij do mnie, my nie możemy się pozbierac po zmianie okien
Na dodatek mi się telewizor zeopsuł
He he zeby tak blizej bylo To juz nie raz bym Twoja bunke wysciskala No i ciebie

Tobie telewizor a mi panowie fachowcy, jak zakladali parapet to poodrywali tapete/jest sporo odklejona pod paraptem i z boku/ i czeka mnie przyklejanie
Malo tego mam dvd i zestaw glosnikow sorround czy jakos tak..i pelno kabelkow i zupelnie sie w tym nie lapie Jak brat nie pomoze, to bede czekac na Tzta az wroci

A no i jeszcze musze sobie kaloryfer pomalowac/ podobno sa takie farby nie smierdzace do kaloryferow/
Wiec w wekendznik przyklejanko i malowanko
Stary 2008-05-28, 08:37   #168
asiuk
Zakorzenienie

Cześć, Dziewczyny!
Zjadłam śniadanie, teraz zrobię sobie kawę i do roboty

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 08:48   #169
kaska87
Zakorzenienie

cześć

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-28, 08:56   #170
Ines1985
Zakorzenienie

Ogólnie nie wydaje mi się, żeby on miał prawo żądać czegoś wstecz.

Ja bym raczej nie traktowała zbyt poważnie "pogróżek" tego faceta.

Stary 2008-05-28, 08:57   #171
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
He he zeby tak blizej bylo To juz nie raz bym Twoja bunke wysciskala No i ciebie

Tobie telewizor a mi panowie fachowcy, jak zakladali parapet to poodrywali tapete/jest sporo odklejona pod paraptem i z boku/ i czeka mnie przyklejanie
Malo tego mam dvd i zestaw glosnikow sorround czy jakos tak..i pelno kabelkow i zupelnie sie w tym nie lapie Jak brat nie pomoze, to bede czekac na Tzta az wroci

A no i jeszcze musze sobie kaloryfer pomalowac/ podobno sa takie farby nie smierdzace do kaloryferow/
Wiec w wekendznik przyklejanko i malowanko

Anitko, tak, są takie farby. TZta rodzice właśnie urzadzają dom i coś wspominali że teraz takie cuda można kupić (chociaż oni maują takie nowoczesne kaloryferki, których się nie maluje).

Do Warszawianek: Dziewczynki, gdzie ja moge pójść na fajny mani/ pedi, żebym nie wydało na to 200zł?
Stary 2008-05-28, 08:58   #172
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość
Ogólnie nie wydaje mi się, żeby on miał prawo żądać czegoś wstecz.

Ja bym raczej nie traktowała zbyt poważnie "pogróżek" tego faceta.

Fakt, prawo nie działa wstecz.
Stary 2008-05-28, 09:04   #173
sanetka
Zakorzenienie

to u nas teraz sie zacznie jazda.

obok nas pobudowalo sie 2 facetow. rozwalili droge na maksa, nie mozna wjechac. co lepsze zamiast ja poprawiac to jezdza po brata dzialce i tez ja doprowadzaja do kiepskiego stanu.

mamy z nimi gadac najpierw po dobroci zebysmy wszyscy ta droge poprawiali (dojazdowa do kilku posesji)- my tez sie dorzucimy chociaz nie rozjezdzilismy jej, ale bedzie nam potrzebna bo nasza dzialka jest dopiero 4 od glownej drogi.
.
jak sie nie zgodza to juz nie bedziemy mili- droga ma 10 m z tego 4 jest gminne a 6 nasze. skoro nasze to ogrodzimy- a oni niech sobie po 4 m jezdza.

swoja droga brata dzialke tez ogradzamy

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2008-05-28, 09:06   #174
ANITKA79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Anitko, tak, są takie farby. TZta rodzice właśnie urzadzają dom i coś wspominali że teraz takie cuda można kupić (chociaż oni maują takie nowoczesne kaloryferki, których się nie maluje).
No ja wlasnie mam taki stary kaloryfer. Poszperalam troche na necie i wiem ze bedzie mi potrzebny pedzelek do kaloryferow i jakas emulsja do pozbycia sie poprzedniej farby. Wiec czeka mnie wyprawa do castoramy
Kurcze, czasem czuje sie glupia, jak nie wiem takich rzeczy tak sama z siebie

Lv i inne dziewczyny, co zrobic zeby cien sie utrzymywal chociaz te 8 godzin na powiekach?

Ja kupilam sobie baze do powiek Artdeco/ no i bylam zachwycona/ starczyla na rok, cien sie kazdy jeden swietnie trzymal. i to do wieczora nawet. A po skonczeniu pudeleczka dokonalam powtornego zakupu, co okazalo sie klapa Ten sam produkt, ale juz nie to samo.. Po prostu wcale nie dziala jak poprzedni i dooopa

Co do tej umowy, to tez mysle, ze on nie moze zadac pieniedzy wstecz..Przeciez placiliyscie za tamte miesiace
A fiskusem warto nastrszyc goscia
Stary 2008-05-28, 09:13   #175
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Lv i inne dziewczyny, co zrobic zeby cien sie utrzymywal chociaz te 8 godzin na powiekach?

Ja kupilam sobie baze do powiek Artdeco/ no i bylam zachwycona/ starczyla na rok, cien sie kazdy jeden swietnie trzymal. i to do wieczora nawet. A po skonczeniu pudeleczka dokonalam powtornego zakupu, co okazalo sie klapa Ten sam produkt, ale juz nie to samo.. Po prostu wcale nie dziala jak poprzedni i dooopa

Co do tej umowy, to tez mysle, ze on nie moze zadac pieniedzy wstecz..Przeciez placiliyscie za tamte miesiace
A fiskusem warto nastrszyc goscia

Właśnie miałam pisać o bazie AD, a Ty mi tu takie okrpieństwa piszesz?

Podobno dobra jest tez baza Inglota, może warto spróbować...?
Stary 2008-05-28, 09:15   #176
Ines1985
Zakorzenienie

Anitko, ja mam tą samą bazę i ona na początku sprawowała się rewelacyjnie. A teraz mam już w opakowaniu końcówkę i nie dość, że trudno cokolwiek wydostać, to na dodatek całkiem straciła swoje właściwości. Teraz chyba poszukam bazy Lumene - też podobno bardzo dobra. Ale pamietam ze nigdzie nie mogłam jej znaleźć.

Stary 2008-05-28, 09:19   #177
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość
Anitko, ja mam tą samą bazę i ona na początku sprawowała się rewelacyjnie. A teraz mam już w opakowaniu końcówkę i nie dość, że trudno cokolwiek wydostać, to na dodatek całkiem straciła swoje właściwości. Teraz chyba poszukam bazy Lumene - też podobno bardzo dobra. Ale pamietam ze nigdzie nie mogłam jej znaleźć.

To prawda, kiedy baza już trochę "podeschnie" wpudełeczku, nie nadaje się już do użycia. Roluje się na oczach, zbija w takie plamy, co potem jeszcze bardziej widać, kiedy nałoży się na to kolorowy cień.

REKLAMA
Stary 2008-05-28, 09:24   #178
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo, ja też! Mam 26 lat i szczerze mówiąc nei wyobrażam sobei siebie jako mamusi....teraz. Może tak ok 33-35 lat.
Nie jestem sama i może wcale nie jestem takim potworem, że nie podniecam się nad wózkami koleżanek i nie jarają mnie brzuchy ciążowe . Jesteśmy w tym samym wieku

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
No i jeszcze jedno - czemu jak myślimy o ślubie to planujemy- dietę, jakieś super ekstra zabiegi na twarz, ciało, a tak na codzień to nie mamy na to czasu albo kasy. Przynajmniej ja tak mam- wystarczy mi balsam ujędrniający i nawilżający + peeling i jest o.k, ale przed ślubem to na pewno pognam na serię ,,cudownych" zabiegów
Podejrzewam, że chodzi o bycie "księżniczką" w tym dniu i jeśli wszystko ma być perfekt, to wygląd też. Swoją drogą to fajne wytłumaczenie na to wszystko jest ten ślub - na co dzień brak czasu i kasy ale przecież to specjalna okazja, nie mam nic przeciwko, jeśli ma to poprawić samopoczucie panny młodej.

Cytat:
tylko wiesz, my te 4 lata temu razem ja wynajmowałysmy. nie wiem czy mnie nie zapisała (ta dziewczyna) na umowie- nie pamietam, wiem, ze ona sie podpisała. (mozliwe ze ja tam nie jestem wcale wspomniana) ale jakby nie było, to razem wynajmowalsmy te mieszkanko wiec ma jakies podstawy.

ale kurde kto to podnosi cene na pół roku do tylu??
juz nie wiem co robic??

Madzialenko, nie bój się, bo facet i tak nie wygra. Nie może podwyższyć ci nic w tył, to po pierwsze. Po drugie, jeśli w ogóle podpisałaś umowę, to tam musi być to napisane - a jeśli się zmienia kwota, to aneks do umowy czy coś takiego. Po trzecie tacy cwaniacy raczej nie odprowadzają nic do urzędów skarbowych, jak cię wkurzy, to go o to zapytaj, zobaczymy, co on na to...
Kiedyś wynajmowałam stancję na studiach u babki, która nie miała zastrzeżeń a pod sam koniec, jak już się wyprowadzałam, próbowała nawymyślać milion powodów do tego, żeby mi kaucji nie oddać - jej argumenty były żenujące. Jakoś nie mam szczęścia do wynajmowania od kogoś normalnego, chociaż nigdy nie zrobiłam żadnej demolki ani nic nie zepsułam, w syfie nie żyję, to zawsze właściciele są jacyś dziwni, chcą tylko zarabiać i najlepiej, żeby im za darmo przed wyprowadzką zrobić remont w mieszkaniu. Niedługo czeka mnie znów przeprowadzka, aż się boję myśleć, co tym razem będzie

EDIT: Anitko, poszukaj tej bazy Lumene - ja jestem z niej zadowolona
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 09:27   #179
dorinka30
Zakorzenienie

Dobry dzień

A chciałam napisać dobry temat, ta baza pod cienie, bo ja na ślub muszę zakupić coś w tym stylu....mam okropne powieki, opadające i w ogóle do doopy, a umalowac się jakoś muszę, jak pomocy
Anitko jak znajdziesz tę bazę to melduj proszę

L_V nie mam namiaru na tani mani/pedi ? Ceny kosmos .....
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 09:29   #180
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:

Do Warszawianek: Dziewczynki, gdzie ja moge pójść na fajny mani/ pedi, żebym nie wydało na to 200zł?
Ja zawsze chodze w ciemno i tylko na manicure, zachwycona nigdy nie byłam więc nic nie polecę . Natomiast moja szefowa chodzi w jedno miejsce na Ursynowie i bardzo je lubi. Tylko że Ursynów tobie chyba nie po drodze? No i wolałabym nie polecać czegoś, czego sama nie testowałam.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości