|
|
#931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniówki 2018 - część II
Witam 🌹
Nikopoia może to woda, przytyłam od początku ciąży 2kg i proszę puce wieeeelkie 😈 Moja malutka rusza się najbardziej między 22 a 1 w nocy, ale też po posiłkach 😊 Jak tak piszecie o Tychy laktatorach to jednak kupię wcześniej, i wezmę do szpitala. Nie wiem co mnie czeka jeżeli chodzi o kp więc wolę być przygotowana. Byłam dzisiaj w lumpku a tam lipa! Nic ciekawego dla dzieci nie było. Za to dla siebie kupiłam sweterek oversize na jesień 🍁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniówki 2018 - część II
Czesc
![]() Dzisiaj startuje z 23tc i co raz wiekszym budyniem w glowie. Poszlam do kosmetyczki na 11, okazalo sie, ze mam na 12, a w telefonie wpisalam sobie 13ta. Wracajac wsiadlam do windy i zakodowalam sobie ze mieszkam pietro wyzej, wiec nie bede szla po schodach no i tak tez pojechalam. Zaszlam do pepco i kupilam kocyk, skarpetki, czapeczke i w lumpie body. Co do laktatora w ogole o nim nie myslalam, ale na pewno nie bede wczesniej kupowac. Wybiore i jak bedzie potrzebny to kupi mi tz. A co do ruchow w nocy to moje dziecko jest tak spokojne, ze dopiero nad ranem daje o sobie znac. Oby tak spal po urodzeniu jak jest spokojny w brzuchu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba jakiś dzień posuchy w lumpach, u mnie też lipa... A tak poluję na kombinezon... |
|
|
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czuje kopniaki w nocy tylko wtedy, gdy budzę się na siku
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#935 |
|
Zadomowienie
|
Ten budyń w głowie jest straszny! Ja ostatnio non stop coś odwalam. Wczoraj np. trzy razy pytałam mamę czy chce ciasta, bo co weszłam do kuchni to zapomniałam. Potem robiąc kawę zapomniałam włączyć czajnik i zalałam taką lekko ciepłą wodą z poprzedniego gotowania
nie mówiąc już o tym, że wszystko leci mi z rąk, ciągle coś rozlewam itp.
|
#936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przeraża mnie to jak ten czas leci i ile jeszcze rzeczy mamy do kupienia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i już oboje nie spaliśmyco do budyniu w głowie, z mężem nazywamy to kalafior i wszystkie moje zachowania tym tłumaczę, hehe zrobiłam się koszmarnie roztargniona, koncentracja=0, pamięć też. Dziewczyny a że się tak z ciekawości zapytam: "ciążujecie" jak Wasze Mamy? Mam na myśli różne objawy, samopoczucie itd.? Mówi się, że jak chcesz się dowiedzieć, jak będziesz przechodziła ciążę, to najlepiej mamy zapytać. Ja z moją mamą totalnie inaczej, nic nie mamy tak samo, tyle że obie mało wymiotowałyśmy (ale ja i tak więcej od niej). Także ja ciążuję po tacie
|
|
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
5 to pora, o której codziennie wstaje do pracy
![]() Moja mama ciążę przechodziła praktycznie bezobjawowo. Wcale nie wymiotowala. Ja też nie mam wymiotow. Mam już za to inne dolegliwości ciążowe, ale są znośne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#939 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do laktatora to ja chyba sobie odpuszczę kupowanie, w razie czego mam od kogo pożyczyć, mam też wypożyczalnię dziecięcego sprzętu pod domem a kupię jak faktycznie będę potrzebować na dłużej.Mam dzisiaj wizytę o 18 ciekawa jestem co tam u małej . Jedynie muszę jechać na tą wizytę do Krk z domu rodzinnego więc tak że 2,5h autobusem w jedną stronę, więc strasznie to męczące ;/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#940 |
|
Zadomowienie
|
Też byłam w lumpie i też nic nie kupiłam
![]() Za to na facebooku wypatrzyłam fajny zimowy śpiworek do wózka z Minky, używany, w dobrej cenie Jutro odbieram.
|
#941 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i powodzenia w podróży, współczuję.Taka wypożyczalnia to super sprawa, szkoda, że nie ma u mnie. |
||
|
|
|
#942 |
|
Zadomowienie
|
FlexiLyn kciuki za wizytę.
Moja mama świetnie zniosła obie ciąże, jedynie pod koniec było jej ciężko, a tak to jakby w ciąży nie była. Także u mnie zupełnie się nie sprawdza.
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
Felxi kciuki
![]() Moja mama bezobjawowo znosila ciaze, wiec jesten przeciwienstwem ![]() Ja dzisiaj widzialam super kombinezon w lumpku, ale na dziewczynke. Na chlopczyka jedziemy w srode ogladac mega pake u babki z olx, zobaczymy czy cos wybiore. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#944 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Moja mama z kolei będąc w ciąży ze mną praktycznie całe 9 miesięcy spędziła z miską przy łóżku, przy czym wymiotowała prawie cały czas. Na szczęście nie poszłam w jej ślady Dziewczyny, czy to normalne, żeby ginekolog na 3 tygodnie zalecił całkowite odstawienie suplementów (biorę Pregna Plus na przemian z Pregna DHA)? Mam ich nie brać od około 20 tc aż do kolejnych badań z krwi. Trochę mnie to zastanawia... |
|
|
|
#945 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry 😀
Dziś zrobiliśmy sobie dzieciowy wypad, pojechaliśmy do polecanego sklepu z wózkami.. Ale dno, facet nam pokazał jeden fotelik za 190 zł - wózki mi się wcale nie podobały, nie miał takich które mi się podobają. A takie przebitki w cenach, że aż mi głowa spuchla... np. Ten sam kocyk co na allegro 50 zł kosztował, a w sklepie 80 zl. Ale oczywiście w pepco zawsze coś znajdę 😂😂😂 I oto moje łupy 20170911_165731.jpg 20170911_165640.jpg 20170911_164958.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#946 |
|
Raczkowanie
|
to ja też się pochwale. kupiłam mufkę do wózka i taki śpiworek http://i103.photobucket.com/albums/m...jpg%7Eoriginal
zostaje huśtawka, mata i konik. teraz czekam na promocje
|
|
|
|
#947 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Styczniówki 2018 - część II
Ja przechodzę ciążę inaczej. Moja mama 2 razy leżała w szpitalu, raz w 3., a raz w 7. miesiącu. I dużo przytyła (chyba z 20 kg, jak nie lepiej, może przez to leżenie).
U mnie w sumie wzorowa ciąża no i mam nadzieję nie przekroczyć 15 kg (liczę na max. 13). Mam nadzieję, że poród dla mnie będzie tak lekki jak dla niej. Cytat:
Nie miałam tak mój mi zapowiedział, że mam się suplementowac do końca. Może Twój chce sprawdzić, czy warto, żebyś w ogóle przyjmowala suplementy?Cytat:
A to wrocławski sklep? Zastanawiam się, gdzie jechać na zakupy. Dziewczyny, gratuluję łowów. No i trzymam kciuki za wizytę, Flexi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#948 |
|
Zadomowienie
|
Emeczka - sklep w Namysłowie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#949 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ma którąś z was suszarkę bębnową albo pralkosuszarkę?
Warto?zastanawiam się czy przy dwoch dorosłych osobach, ciągle brudzącej się dwulatce i maluszku nie byłoby warto w takie urządzenie zainwestować
|
#950 |
|
Raczkowanie
|
hej
moja mama kazda ciaze przechodzila inaczej, także.... ![]() konika z fisher price gorąco polecam. synek spi z nim od 3 lat, niejednokrotnie ratowal nam tylek, bo wystarczylo go w nocy wlaczyc i on ok 5 minut gra kołyskanki, lekko świeci, wiec mały sam sie usypiał i uspokajał. teraz mam zagwostke, czy kupowac nowego konika (maly swojego pewnie nie odda, zreszta jest sfatygowany) czy szumisia, bo szumy tz lubił, ale krócej. ja ostatnio w lumpku kupilam sukienke, beżową w złote kropeczki, taka prostą bawełnianą ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- aa a reczniki z kapturem kupujcie jak najwieksze. te 80x80 starczyly nam... na 3 miesiace? mialam tez dwa takie dorosle z kapturem i do teraz moglibysmy ich uzywac, ale szkoda mi bylo sie bawic w osobne reczniki dla syna i dostaje zawsze jeden z normalnych. |
|
|
|
#951 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
ja też muszę wybrać się do pepco. Ale chyba poczekam, aż płeć po raz 2 zostanie potwierdzona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
słuchał go jeszcze jak był w brzuchu. Ma już 4 lata a w łóżku obok poduszki musi być. W nocy jak się przebudzi to sobie włącza i przytula się dalej. Ale zaznaczył ostatnio, że dzidzi go nie odda.
|
|||||||
|
|
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A masz jakies upatrzone wroclawskie hurtownie? Jeszcze nawet nic nie szukalam, oprocz sklepow z wybranym wozkiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzięki za kciuki Jestem już po wizycie, mała waży 610g i jest ułożona główkowo jak na razie. Szyjka ok i znowu mam odchylenia na pomiarach, ale ogólnie wszystko jest w porządku nic jej na szczęście nie wyrosło (musiałam dopytać, czy moja mała nie zmieniła się jednak w małego ;p) i oczywiście TŻ zażartował, że całe szczęście, bo już dwa pudła ciuchów są. W ogóle TŻ wchodzi sobie ze mną na wszystkie wizyty i plotkuje z 'naszym' lekarzem, więc trochę te nasze wizyty trwają ale cieszę się, że chodzi, ogląda ze mną małą, dopytuje itd.Przy okazji o ile ja się męczę w podróży (jeszcze 2h powrotu przede mną) to nasza córeczka prawie cały czas mi fika i kopie niestrudzenie, sądziłam że jednak trzęsący autobus usypia, no ale nie w tym przypadku ;p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#955 |
|
Zadomowienie
|
flexiLyn super ! Ale maluszki juz rosną
![]() Ja wizyte mam w srode i tez sie musze upewnic czy małej nic nie uroslo ![]() Miala, ktoras was lub ktoras planuje zakup materaca dla niemowlaka w ikei ? Polecicie cos ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#957 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, nóżki są ok!
tamten musial źle zmierzyć. Wszystko jest symetrycznie, młoda dokładnie wymierzona, nawet echo serduszka zrobił i wszystko jest ok. Kamień z serca! Portfel tez niestety lżejszy. Cena mnie nieco zaskoczyła :O no ale święty spokój ważniejszy
|
|
|
|
#958 |
|
Zadomowienie
|
FlexiLyn gratulacje!
cooos_ik materac bede kupować na bank lateksowy. W tych gryka- kokos czy coś takiego wystarczy odrobina wilgoci i się robaki zalęgają... Millygirl suszarka fajna sprawa ale tak jak pewnie w wielu rzeczach słyszałam, że dwa w jednym się nie za bardzo sprawdza. |
|
|
|
#959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To prawda, najważniejsze, że wszystko dobrze i nie musisz się niepotrzebnie stresować.
|
|
|
|
|
#960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.

nie mówiąc już o tym, że wszystko leci mi z rąk, ciągle coś rozlewam itp.

i powodzenia w podróży, współczuję.

mój mi zapowiedział, że mam się suplementowac do końca. Może Twój chce sprawdzić, czy warto, żebyś w ogóle przyjmowala suplementy?

To prawda, najważniejsze, że wszystko dobrze i nie musisz się niepotrzebnie stresować.