Styczniówki 2018 - część II - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-11, 11:30   #931
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco
Dot.: Styczniówki 2018 - część II

Witam 🌹

Nikopoia może to woda, przytyłam od początku ciąży 2kg i proszę puce wieeeelkie 😈

Moja malutka rusza się najbardziej między 22 a 1 w nocy, ale też po posiłkach 😊
Jak tak piszecie o Tychy laktatorach to jednak kupię wcześniej, i wezmę do szpitala. Nie wiem co mnie czeka jeżeli chodzi o kp więc wolę być przygotowana.

Byłam dzisiaj w lumpku a tam lipa! Nic ciekawego dla dzieci nie było. Za to dla siebie kupiłam sweterek oversize na jesień 🍁

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
SweetChoco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 14:06   #932
fiolek7317
Zakorzenienie

Styczniówki 2018 - część II

Czesc
Dzisiaj startuje z 23tc i co raz wiekszym budyniem w glowie.
Poszlam do kosmetyczki na 11, okazalo sie, ze mam na 12, a w telefonie wpisalam sobie 13ta. Wracajac wsiadlam do windy i zakodowalam sobie ze mieszkam pietro wyzej, wiec nie bede szla po schodach no i tak tez pojechalam.
Zaszlam do pepco i kupilam kocyk, skarpetki, czapeczke i w lumpie body.
Co do laktatora w ogole o nim nie myslalam, ale na pewno nie bede wczesniej kupowac. Wybiore i jak bedzie potrzebny to kupi mi tz.

A co do ruchow w nocy to moje dziecko jest tak spokojne, ze dopiero nad ranem daje o sobie znac. Oby tak spal po urodzeniu jak jest spokojny w brzuchu

Stary 2017-09-11, 14:18   #933
_toja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetChoco Pokaż wiadomość
Witam 🌹

Nikopoia może to woda, przytyłam od początku ciąży 2kg i proszę puce wieeeelkie 😈

Moja malutka rusza się najbardziej między 22 a 1 w nocy, ale też po posiłkach 😊
Jak tak piszecie o Tychy laktatorach to jednak kupię wcześniej, i wezmę do szpitala. Nie wiem co mnie czeka jeżeli chodzi o kp więc wolę być przygotowana.

Byłam dzisiaj w lumpku a tam lipa! Nic ciekawego dla dzieci nie było. Za to dla siebie kupiłam sweterek oversize na jesień 🍁

Chyba jakiś dzień posuchy w lumpach, u mnie też lipa... A tak poluję na kombinezon...
_toja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 14:30   #934
BielinkaO
Zakorzenienie

Ja czuje kopniaki w nocy tylko wtedy, gdy budzę się na siku

BielinkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 14:47   #935
agaciaaas
Zadomowienie

Ten budyń w głowie jest straszny! Ja ostatnio non stop coś odwalam. Wczoraj np. trzy razy pytałam mamę czy chce ciasta, bo co weszłam do kuchni to zapomniałam. Potem robiąc kawę zapomniałam włączyć czajnik i zalałam taką lekko ciepłą wodą z poprzedniego gotowania nie mówiąc już o tym, że wszystko leci mi z rąk, ciągle coś rozlewam itp.

agaciaaas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 14:48   #936
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:
Napisane przez _toja Pokaż wiadomość
Chyba jakiś dzień posuchy w lumpach, u mnie też lipa... A tak poluję na kombinezon...
Też poluje na kombinezon, we czwartek ma być dostawa to znów się przejdę.
Przeraża mnie to jak ten czas leci i ile jeszcze rzeczy mamy do kupienia.

SweetChoco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 15:05   #937
nikopoia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BielinkaO Pokaż wiadomość
Ja czuje kopniaki w nocy tylko wtedy, gdy budzę się na siku

przyznaję się, że go obudziłam wstając na siku o tej 5 no i już oboje nie spaliśmy

co do budyniu w głowie, z mężem nazywamy to kalafior i wszystkie moje zachowania tym tłumaczę, hehe zrobiłam się koszmarnie roztargniona, koncentracja=0, pamięć też.

Dziewczyny a że się tak z ciekawości zapytam: "ciążujecie" jak Wasze Mamy? Mam na myśli różne objawy, samopoczucie itd.? Mówi się, że jak chcesz się dowiedzieć, jak będziesz przechodziła ciążę, to najlepiej mamy zapytać. Ja z moją mamą totalnie inaczej, nic nie mamy tak samo, tyle że obie mało wymiotowałyśmy (ale ja i tak więcej od niej). Także ja ciążuję po tacie
nikopoia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 15:10   #938
BielinkaO
Zakorzenienie

5 to pora, o której codziennie wstaje do pracy

Moja mama ciążę przechodziła praktycznie bezobjawowo. Wcale nie wymiotowala. Ja też nie mam wymiotow. Mam już za to inne dolegliwości ciążowe, ale są znośne

BielinkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 15:14   #939
FlexiLyn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikopoia Pokaż wiadomość
przyznaję się, że go obudziłam wstając na siku o tej 5 no i już oboje nie spaliśmy

co do budyniu w głowie, z mężem nazywamy to kalafior i wszystkie moje zachowania tym tłumaczę, hehe zrobiłam się koszmarnie roztargniona, koncentracja=0, pamięć też.

Dziewczyny a że się tak z ciekawości zapytam: "ciążujecie" jak Wasze Mamy? Mam na myśli różne objawy, samopoczucie itd.? Mówi się, że jak chcesz się dowiedzieć, jak będziesz przechodziła ciążę, to najlepiej mamy zapytać. Ja z moją mamą totalnie inaczej, nic nie mamy tak samo, tyle że obie mało wymiotowałyśmy (ale ja i tak więcej od niej). Także ja ciążuję po tacie
Ja faktycznie przechodzę ciążę bardzo podobnie jak moja mama ze mną, jedynie co to na razie nie mam ochoty aż tak na słodkie jak ona, bo z tego co się dowiedziałam to jej ulubionym daniem ciążowym były pączki z tłustym mlekiem

Co do laktatora to ja chyba sobie odpuszczę kupowanie, w razie czego mam od kogo pożyczyć, mam też wypożyczalnię dziecięcego sprzętu pod domem a kupię jak faktycznie będę potrzebować na dłużej.

Mam dzisiaj wizytę o 18 ciekawa jestem co tam u małej . Jedynie muszę jechać na tą wizytę do Krk z domu rodzinnego więc tak że 2,5h autobusem w jedną stronę, więc strasznie to męczące ;/

FlexiLyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 15:18   #940
Millygirl
Zadomowienie

Też byłam w lumpie i też nic nie kupiłam
Za to na facebooku wypatrzyłam fajny zimowy śpiworek do wózka z Minky, używany, w dobrej cenie Jutro odbieram.
Stary 2017-09-11, 15:26   #941
nikopoia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BielinkaO Pokaż wiadomość
5 to pora, o której codziennie wstaje do pracy

Cytat:
Napisane przez FlexiLyn Pokaż wiadomość
Co do laktatora to ja chyba sobie odpuszczę kupowanie, w razie czego mam od kogo pożyczyć, mam też wypożyczalnię dziecięcego sprzętu pod domem a kupię jak faktycznie będę potrzebować na dłużej.

Mam dzisiaj wizytę o 18 ciekawa jestem co tam u małej . Jedynie muszę jechać na tą wizytę do Krk z domu rodzinnego więc tak że 2,5h autobusem w jedną stronę, więc strasznie to męczące ;/

kciukensy za wizytę! i powodzenia w podróży, współczuję.
Taka wypożyczalnia to super sprawa, szkoda, że nie ma u mnie.
nikopoia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 15:47   #942
agaciaaas
Zadomowienie

FlexiLyn kciuki za wizytę.

Moja mama świetnie zniosła obie ciąże, jedynie pod koniec było jej ciężko, a tak to jakby w ciąży nie była. Także u mnie zupełnie się nie sprawdza.

agaciaaas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 16:26   #943
fiolek7317
Zakorzenienie

Felxi kciuki

Moja mama bezobjawowo znosila ciaze, wiec jesten przeciwienstwem

Ja dzisiaj widzialam super kombinezon w lumpku, ale na dziewczynke. Na chlopczyka jedziemy w srode ogladac mega pake u babki z olx, zobaczymy czy cos wybiore.

Stary 2017-09-11, 16:39   #944
ToJakisZart
Raczkowanie

Dzień dobry
Moja mama z kolei będąc w ciąży ze mną praktycznie całe 9 miesięcy spędziła z miską przy łóżku, przy czym wymiotowała prawie cały czas. Na szczęście nie poszłam w jej ślady
Dziewczyny, czy to normalne, żeby ginekolog na 3 tygodnie zalecił całkowite odstawienie suplementów (biorę Pregna Plus na przemian z Pregna DHA)? Mam ich nie brać od około 20 tc aż do kolejnych badań z krwi. Trochę mnie to zastanawia...
ToJakisZart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 16:58   #945
Lovvi23
Zadomowienie

Dzień dobry 😀

Dziś zrobiliśmy sobie dzieciowy wypad, pojechaliśmy do polecanego sklepu z wózkami.. Ale dno, facet nam pokazał jeden fotelik za 190 zł - wózki mi się wcale nie podobały, nie miał takich które mi się podobają.
A takie przebitki w cenach, że aż mi głowa spuchla... np. Ten sam kocyk co na allegro 50 zł kosztował, a w sklepie 80 zl.

Ale oczywiście w pepco zawsze coś znajdę 😂😂😂
I oto moje łupy

20170911_165731.jpg
20170911_165640.jpg
20170911_164958.jpg

Lovvi23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 17:03   #946
Blue_Turkus
Raczkowanie

to ja też się pochwale. kupiłam mufkę do wózka i taki śpiworek http://i103.photobucket.com/albums/m...jpg%7Eoriginal
zostaje huśtawka, mata i konik. teraz czekam na promocje
Blue_Turkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 17:53   #947
emeczka
Wtajemniczenie

Styczniówki 2018 - część II

Ja przechodzę ciążę inaczej. Moja mama 2 razy leżała w szpitalu, raz w 3., a raz w 7. miesiącu. I dużo przytyła (chyba z 20 kg, jak nie lepiej, może przez to leżenie).

U mnie w sumie wzorowa ciąża no i mam nadzieję nie przekroczyć 15 kg (liczę na max. 13). Mam nadzieję, że poród dla mnie będzie tak lekki jak dla niej.

Cytat:
Napisane przez ToJakisZart Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Moja mama z kolei będąc w ciąży ze mną praktycznie całe 9 miesięcy spędziła z miską przy łóżku, przy czym wymiotowała prawie cały czas. Na szczęście nie poszłam w jej ślady

Dziewczyny, czy to normalne, żeby ginekolog na 3 tygodnie zalecił całkowite odstawienie suplementów (biorę Pregna Plus na przemian z Pregna DHA)? Mam ich nie brać od około 20 tc aż do kolejnych badań z krwi. Trochę mnie to zastanawia...

Nie miałam tak mój mi zapowiedział, że mam się suplementowac do końca. Może Twój chce sprawdzić, czy warto, żebyś w ogóle przyjmowala suplementy?

Cytat:
Napisane przez Lovvi23 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziś zrobiliśmy sobie dzieciowy wypad, pojechaliśmy do polecanego sklepu z wózkami.. Ale dno, facet nam pokazał jeden fotelik za 190 zł - wózki mi się wcale nie podobały, nie miał takich które mi się podobają.
A takie przebitki w cenach, że aż mi głowa spuchla... np. Ten sam kocyk co na allegro 50 zł kosztował, a w sklepie 80 zl.

A to wrocławski sklep? Zastanawiam się, gdzie jechać na zakupy.

Dziewczyny, gratuluję łowów.

No i trzymam kciuki za wizytę, Flexi

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 17:59   #948
Lovvi23
Zadomowienie

Emeczka - sklep w Namysłowie

Lovvi23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 18:23   #949
Millygirl
Zadomowienie

Dziewczyny ma którąś z was suszarkę bębnową albo pralkosuszarkę? Warto?
zastanawiam się czy przy dwoch dorosłych osobach, ciągle brudzącej się dwulatce i maluszku nie byłoby warto w takie urządzenie zainwestować
Stary 2017-09-11, 18:37   #950
literape
Raczkowanie

hej

moja mama kazda ciaze przechodzila inaczej, także....

konika z fisher price gorąco polecam. synek spi z nim od 3 lat, niejednokrotnie ratowal nam tylek, bo wystarczylo go w nocy wlaczyc i on ok 5 minut gra kołyskanki, lekko świeci, wiec mały sam sie usypiał i uspokajał.
teraz mam zagwostke, czy kupowac nowego konika (maly swojego pewnie nie odda, zreszta jest sfatygowany) czy szumisia, bo szumy tz lubił, ale krócej.

ja ostatnio w lumpku kupilam sukienke, beżową w złote kropeczki, taka prostą bawełnianą

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

aa a reczniki z kapturem kupujcie jak najwieksze. te 80x80 starczyly nam... na 3 miesiace? mialam tez dwa takie dorosle z kapturem i do teraz moglibysmy ich uzywac, ale szkoda mi bylo sie bawic w osobne reczniki dla syna i dostaje zawsze jeden z normalnych.
literape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 19:17   #951
zori86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetChoco Pokaż wiadomość
Hmm, ja chyba się zdecyduję na elektryczny laktator, ale to może po urodzeniu dziecka. Sama nie wiem, zobaczymy jak to będzie wszystko wyglądało.

Dzisiaj mąż mi robił zdjęcia i zauważyłam, że mimo iż nie przytyłam dużo do tej pory, buzię mam taką okrągłą jak księżyc. Moje kości policzkowe które tak lubiłam gdzieś przepadły �� widzicie u siebie takie zmiany ? Dla mnie to totalna nowość!

Moja twarz jeszcze wygląda tak samo. Ale coś czuje, że po tych wakacjach to przybyło mi trochę kg

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość

Dziewczyny, wczoraj oprócz zakupów wielkogabarytowych kupiłam śpiworek dla brzdąca:
Załącznik 7230246

To ten ikeowy
Czy on jest odsuwany na całości?

Cytat:

Jak Wasza noc? Mój maluszek nie dał mi pospać, najpierw o 5 rano wielkie szaleństwa w brzuchu, po czym dostał czkawki ok. 6 (pierwszy raz zauważyłam, żeby miał czkawkę), jak mu przeszła to znowu zaczął szaleć. Taka zabawa. A mój brzuch jak galareta latał na wszystkie strony. Uroczy malec
Ja nie czuje Maluszka, chyba, że jak się przebudzę. Z synem do samego końca przesypiałam całe noce

Cytat:

Moja mama ciążę znosiła raczej dobrze, ale każda była zagrożona i w każdej brała leki na podtrzymanie (przedwczesne skurcze, szyjka). Moja siostra, też koło 20 tygodnia miała problemy z szyjką. Myślę, że u nas to chyba genetyczne.

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Lovvi23 Pokaż wiadomość

Ale oczywiście w pepco zawsze coś znajdę ������
I oto moje łupy

Załącznik 7230686
Załącznik 7230691
Załącznik 7230696

Ładne ja też muszę wybrać się do pepco. Ale chyba poczekam, aż płeć po raz 2 zostanie potwierdzona

Cytat:
Napisane przez Blue_Turkus Pokaż wiadomość
to ja też się pochwale. kupiłam mufkę do wózka i taki śpiworek http://i103.photobucket.com/albums/m...jpg%7Eoriginal
zostaje huśtawka, mata i konik. teraz czekam na promocje
Fajny ten śpiworek

Cytat:
Napisane przez literape Pokaż wiadomość
hej

moja mama kazda ciaze przechodzila inaczej, także....

konika z fisher price gorąco polecam. synek spi z nim od 3 lat, niejednokrotnie ratowal nam tylek, bo wystarczylo go w nocy wlaczyc i on ok 5 minut gra kołyskanki, lekko świeci, wiec mały sam sie usypiał i uspokajał.
teraz mam zagwostke, czy kupowac nowego konika (maly swojego pewnie nie odda, zreszta jest sfatygowany) czy szumisia, bo szumy tz lubił, ale krócej.
Mój syn też ma tego konika słuchał go jeszcze jak był w brzuchu. Ma już 4 lata a w łóżku obok poduszki musi być. W nocy jak się przebudzi to sobie włącza i przytula się dalej. Ale zaznaczył ostatnio, że dzidzi go nie odda.
zori86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 19:21   #952
fiolek7317
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość
Ja przechodzę ciążę inaczej. Moja mama 2 razy leżała w szpitalu, raz w 3., a raz w 7. miesiącu. I dużo przytyła (chyba z 20 kg, jak nie lepiej, może przez to leżenie).

U mnie w sumie wzorowa ciąża no i mam nadzieję nie przekroczyć 15 kg (liczę na max. 13). Mam nadzieję, że poród dla mnie będzie tak lekki jak dla niej.

Nie miałam tak mój mi zapowiedział, że mam się suplementowac do końca. Może Twój chce sprawdzić, czy warto, żebyś w ogóle przyjmowala suplementy?

A to wrocławski sklep? Zastanawiam się, gdzie jechać na zakupy.

Dziewczyny, gratuluję łowów.

No i trzymam kciuki za wizytę, Flexi

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

A masz jakies upatrzone wroclawskie hurtownie? Jeszcze nawet nic nie szukalam, oprocz sklepow z wybranym wozkiem.

Stary 2017-09-11, 19:22   #953
FlexiLyn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
Dziewczyny ma którąś z was suszarkę bębnową albo pralkosuszarkę? Warto?
zastanawiam się czy przy dwoch dorosłych osobach, ciągle brudzącej się dwulatce i maluszku nie byłoby warto w takie urządzenie zainwestować
Ja właśnie też się nad taką zastanawiam, koleżanka ma i bardzo sobie chwali

Dzięki za kciuki Jestem już po wizycie, mała waży 610g i jest ułożona główkowo jak na razie. Szyjka ok i znowu mam odchylenia na pomiarach, ale ogólnie wszystko jest w porządku nic jej na szczęście nie wyrosło (musiałam dopytać, czy moja mała nie zmieniła się jednak w małego ;p) i oczywiście TŻ zażartował, że całe szczęście, bo już dwa pudła ciuchów są. W ogóle TŻ wchodzi sobie ze mną na wszystkie wizyty i plotkuje z 'naszym' lekarzem, więc trochę te nasze wizyty trwają ale cieszę się, że chodzi, ogląda ze mną małą, dopytuje itd.

Przy okazji o ile ja się męczę w podróży (jeszcze 2h powrotu przede mną) to nasza córeczka prawie cały czas mi fika i kopie niestrudzenie, sądziłam że jednak trzęsący autobus usypia, no ale nie w tym przypadku ;p

Stary 2017-09-11, 19:30   #954
zori86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez FlexiLyn Pokaż wiadomość
Ja właśnie też się nad taką zastanawiam, koleżanka ma i bardzo sobie chwali

Dzięki za kciuki Jestem już po wizycie, mała waży 610g i jest ułożona główkowo jak na razie. Szyjka ok i znowu mam odchylenia na pomiarach, ale ogólnie wszystko jest w porządku nic jej na szczęście nie wyrosło (musiałam dopytać, czy moja mała nie zmieniła się jednak w małego ;p) i oczywiście TŻ zażartował, że całe szczęście, bo już dwa pudła ciuchów są. W ogóle TŻ wchodzi sobie ze mną na wszystkie wizyty i plotkuje z 'naszym' lekarzem, więc trochę te nasze wizyty trwają ale cieszę się, że chodzi, ogląda ze mną małą, dopytuje itd.

Przy okazji o ile ja się męczę w podróży (jeszcze 2h powrotu przede mną) to nasza córeczka prawie cały czas mi fika i kopie niestrudzenie, sądziłam że jednak trzęsący autobus usypia, no ale nie w tym przypadku ;p

Super, że wszystko jest w porządku
Stary 2017-09-11, 19:38   #955
cooos_ik
Zadomowienie

flexiLyn super ! Ale maluszki juz rosną

Ja wizyte mam w srode i tez sie musze upewnic czy małej nic nie uroslo

Miala, ktoras was lub ktoras planuje zakup materaca dla niemowlaka w ikei ? Polecicie cos ?

cooos_ik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 19:45   #956
zori86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cooos_ik Pokaż wiadomość
flexiLyn super ! Ale maluszki juz rosną

Ja wizyte mam w srode i tez sie musze upewnic czy małej nic nie uroslo

Miala, ktoras was lub ktoras planuje zakup materaca dla niemowlaka w ikei ? Polecicie cos ?

My kupiliśmy materac lateksowy (nie z ikei). Miał go syn, teraz będzie mieć drugie dziecko. Nie odkształca się. Przeprałam go w wakacje i jest jak nowy. Zamiast na drogie łóżeczko woleliśmy postawić na dobry materac
Stary 2017-09-11, 19:47   #957
Cay
Wtajemniczenie

Dziewczyny, nóżki są ok! tamten musial źle zmierzyć. Wszystko jest symetrycznie, młoda dokładnie wymierzona, nawet echo serduszka zrobił i wszystko jest ok. Kamień z serca! Portfel tez niestety lżejszy. Cena mnie nieco zaskoczyła :O no ale święty spokój ważniejszy
Stary 2017-09-11, 19:47   #958
_toja
Zadomowienie

FlexiLyn gratulacje!
cooos_ik materac bede kupować na bank lateksowy. W tych gryka- kokos czy coś takiego wystarczy odrobina wilgoci i się robaki zalęgają...
Millygirl suszarka fajna sprawa ale tak jak pewnie w wielu rzeczach słyszałam, że dwa w jednym się nie za bardzo sprawdza.
_toja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 19:51   #959
zori86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cay Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nóżki są ok! tamten musial źle zmierzyć. Wszystko jest symetrycznie, młoda dokładnie wymierzona, nawet echo serduszka zrobił i wszystko jest ok. Kamień z serca! Portfel tez niestety lżejszy. Cena mnie nieco zaskoczyła :O no ale święty spokój ważniejszy
To prawda, najważniejsze, że wszystko dobrze i nie musisz się niepotrzebnie stresować.
Stary 2017-09-11, 19:52   #960
FlexiLyn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cay Pokaż wiadomość
Najważniejsze, że wszystko ok

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości